Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Apple notebookok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS ROG Ally
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz glocker #99499 üzenetére
Próbáltad wifivel?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz glocker #99496 üzenetére
Gondolom mikor leterhelt a rendszer, romlik a minőség. Nem tv hiba.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
glocker
tag
Üdv!
Egy ilyenem van: LG OLED55C22LB (a TV vezetéken és WIFI-n is kapcsolódik a routerhez)
(egyelőre) nincs TV adás előfizetésem... néha WEB böngészővel nézem az M4 Sport stream-et... általában OK (leginkább F1-et és néha focit nézek)
sajnos egy idő (talán a legutóbbi webOS frissítés?!) óta soxor élvezhetetlen a minőség... most a foci EB-n kifejezetten... egy ideig minden OK, tű-éles kép... aztán soxor elromlik... néha javul, de többször úgy is marad...
optikai NET-em van, laptopon... ugyanez (web böngésző + M4 Sport stream) hibátlan minőségű...
sajnos a webOS-re nem találok másik böngésző APP-ot... én bénázok vagy nem preferált?!
van valami 5letetek?!
előre is kösz!
bocs a béna kérdéseket :-(
-
KTTech
veterán
válasz junkpod #99492 üzenetére
Elnézést, félreolvastam
A monitoroknál - főleg a jobbaknál - már egy alpixel hiba is cserealapot jelent. TV-knél jóval megengedőbbek a gyártók, de ha jól rémlik, az LG Display teljeskörű garanciát ad pixelhibára és beégésre is, a többi gyártót nem tudom.www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
junkpod
veterán
válasz KTTech #99485 üzenetére
Én is azt írtam, hogy már régóta létező fogalom. Amióta LCD monitort lehet kapni.
Viszont ez pont az ellenkezőjét jelenti mint gondolod: vannak pixel hibák, ezért a gyártók eleve korlátozzák az ilyen garancia igényeket. Pl. Egyedi hibára nem csak pixel csoportokra...Box's don't touch!
-
John D'oh
aktív tag
válasz thomasvold #99490 üzenetére
Igen mindenképpen még amíg garis. Én a helyedben még videóra is venném.
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Olyat művel a TV-m, (LG C1) hogy készenléti állapotban a piros jelzőlámpája elalszik, felgyullad random időközönként, de minimum párszor percenként. Mikor elalszik, nem is lehet bekapcsolni a TV-t, nincs áram alatt. A TV bekapcsolt állapotban szépen működik, eddig még semmilyen hibát nem produkált. Valamilyen táphibára gyanakszom, szerencsére még októberig garanciás. Konnektorokat próbáltam, váltogattam, de semmilyen más eszközöm nem produkál hibajelenséget, áramszünet sem szokott lenni.
Van valamilyen ötletetek vagy kapásból rendeljem meg a javíttatást?
[ Szerkesztve ]
-
-
jokerq
csendes tag
Sziasztok! C1-et cseréltem G4-re :) De viszont van is vele egy kicsi gondom, persze tuti én vagyok a béna nem a tv! Én mindig a saját Media playert használom a TV-n, C1 el nem volt gond mindig Doby Vision-al indította el a filmet de a G4 csak HDR-be. De a filmek amiket letöltök az mind Dolby vision képes. Nem tudjátok esetleg mit rontok el ? Annyit tudok hogy amiket letöltöttem filmeket az Dolby Vision 7.6 profile és 8.6-os sajna azt nem tudom hogy ezek mit jelentenek. Azt is olvastam hogy a tv-k gyári lejátszója nem az igazi, esetleg tudtok ajánlani olyank 4k blu ray lejátszót ami mindent is lejátszik külsö meghajtoról? köszönöm előre is!
-
Vhiktor
Topikgazda
Sajnos a marketinghez hozzá nem értés is a töketlenség egy formája. Manapság egy cég ezt nem engedheti meg magának.
[ Szerkesztve ]
-
mc.g
aktív tag
válasz szkutyi #99477 üzenetére
Ezek nem pixelhibák, hanem valami foltok a kijelzőpanelen, kosz/por akár az LCD hátoldalán ahová a háttérvilágítás fénye jut (ha jól megnézed minden pixel fényt bocsát ki).
(Előfordulhat LCD-n, Plazmán pixelhiba, de szerencsére készülékünkön sem futottam bele.)
[ Szerkesztve ]
-
mc.g
aktív tag
De mi isszuk meg a levét a hamis reklámoknak (ami miatt egyes cégek piaci előnyhöz jutottak másikakkal szemben), mert már ha akarunk sem tudunk megfelelő minőséget venni.
Régebben volt választásunk, de tudomásul kell venni, hogy a vásárlók többsége nem szakember, és a reklámoknak hisz... -
mc.g
aktív tag
válasz Yodamest #99452 üzenetére
Anno voltak cégek, akik tudtak gyártani...
Az LCD-k nél nem jellemző a beégés/kiégés, és 15...20éve CCFL háttérvilágítású (vagyis LED mentes) kijelzőkkel szerelt TV-ket lehetett kapni (de később voltak jók LED háttérvilágítással is), Panasonic Plazma panelnél sem volt jellemző a pixelhiba.A jobb minőségü megjelenítő-paneleket gyártani tudó cégek kiszorultak az árversenyben, mert a vásárlók többsége a kicsit olcsóbbat vette (pl. Samsung, Lg, Tcl, Hisense, stb...), ezért már a Panasonic, Sony, Pioneer, JOLED, stb. sem gyárt TV-kbe szánt kijelzőket, tehát maradtak az olcsóbb, gyengébb minőségüek amik jelenleg beszerezhetők, amiktől már sokat nem várhatunk...
[ Szerkesztve ]
-
lala666
őstag
válasz vakbottyán #99472 üzenetére
Jaaaabátraké a szerencse...
Legyen egy jó biztosítás és no para![ Szerkesztve ]
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
lala666
őstag
válasz vakbottyán #99470 üzenetére
Nem is látta meg soha....
Ha leesik ,eldől akkor már tudod nem volt jó[ Szerkesztve ]
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
lala666
őstag
válasz vakbottyán #99467 üzenetére
Elvileg jó lehet.
-
lala666
őstag
válasz vakbottyán #99465 üzenetére
Jó döntés!
-
junior19
senior tag
-
addikt
válasz Bazsi81 #99462 üzenetére
Gondolkoztam én is ezen a méreten, ami nálunk a hálóban tökre optimális lenne. Már több hónapja be lehet szerezni ennyiért, csak korábban az akciós ára volt ennyi. Ami szerintem jó vétel.
Egyedül az tart vissza, hogy ott alig megy a TV, így nem biztos, hogy érdemes erre ellőni közel 3 kilót. Ha többet használnánk, akkor biztos 42C3 -at vennék.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
Bazsi81
tag
válasz Farkassacred #99457 üzenetére
A 48 100-al drágább. Sehol sem találtam 300-ért.
-
addikt
válasz vakbottyán #99458 üzenetére
C805 egy jó low budget mini LED, de OLED azért egészen más liga. Ezzel együtt a G2 is.
Mondjuk OLED topikban elsősorban amúgy is OLED -et fognak ajánlani, ha csak a körülmények nem indokolnak például magasabb fényerőt, de az említettnél jobb mini LED -et.
Ugyanakkor TCL nem áll mindig a helyzet magaslatán szoftveresen.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
szkutyi
addikt
Biztos az oledet valasztanám!77 azért már szép méret..ez nem kompromisszum.
-
lala666
őstag
Nem nehéz ez, vagy nagyobb és gyengébb képminőséget akarsz néha bosszantó szoftverrel, vagy kicsit kissebb de lényegesen jobb képminőséget. Olvastam a másik topikba is már.
[ Szerkesztve ]
-
vakbottyán
friss újonc
Sziasztok!
A" tvvásárlós" topikba is feltettem ezt a kérdést.
De az ottani sok negatív tapasztalat a TCL- vel kapcsolatban számomra az Lg felé billenti a mérleg nyelvét.
Mi a véleményetek?
Két készülék között vacillálok.
1. [link]
2. [link]
Nagyjábol egy árban vannnak. Mini led vagy oled ? A nagyobb méret (TCL) ? Vagy a talán minőségibb panel (LG)?
Nehéz a döntés.
Tudnátok a tapasztalataitok alapján tanácsot adni ?
Házimoziszásra, és PS5-höz lenne.[ Szerkesztve ]
-
Farkassacred
őstag
-
ForRedGlory
félisten
Megvan.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsi81
tag
Sziasztok! 280 000 Ft-ért megéri Lg 42 c3-at venni? Kicsi szobába lenne a gyereknek.
-
Yodamest
veterán
válasz hunspikey #99453 üzenetére
Ja nyilván most ez a csúcs, de elég primitív ez az aspektusa a dolognak, hogy megveszed baromi drágán és igazából semmi sem garantálja, hogy a képernyő közepén egy bohóc orr szerű piros pont nem kezd majd el világítani, a ma esti filmezésedkor mondjuk. Szóval ez a fajta kiszámíthatatlansága a technológiának jóval elmaradottabb, főleg maga a tényleges élmény fényében, hogy közben meg basszus elképesztő és felfoghatatlan jelenségnek lehetünk tanúi, amit előttünk pár generációval elképzelni sem tudtak volna.
-
hunspikey
őstag
válasz Yodamest #99452 üzenetére
Mindig is lesznek fénykibocsájtó ledek és az átlátszó OLED kijező is tartalmaz ledet - nézd meg a whitepapereket erről.
Másik megoldás hogy vetíted a képet valami majdnem áttetsző dologra, pl így működik a füstre vetítő lézeres projektor, vagy még féli áttetsző tükröt is alkalmazhatsz, így működik a HUD a vadászgépekben illetve kocsikban.
De minden technológiának van előnye/hátránya és ha az abszolút képminőséget nézed akkor a hagyományos QD/WOLED vezet - nem tudják egyenlőre lenyomni.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
Yodamest
veterán
válasz Calogero #99450 üzenetére
Az lenne egy újabb hatalmas előrelépés a tv iparban, ha olyan kijelzőket tudnának gyártani, ahol nem fordulhatna elő pixelhiba. Valami olyan technológia lenne, ami nem tartalmaz ledeket, amik kiéghetnek. Én valahogy vizionálok egy ilyen jövőképet, amikor már nevetve fogunk visszagondolni az ilyen időkre, hogy "hehe nézd ekkor még beégett a kijelző, meg kis pöttyök jelentek meg rajta ha sokat nézted." - de gagyi is volt.
UI: ezek a prototípusként látható mindenfelé hajlítható, feltekerhető, átlátszó kijelzők már nem ilyenek amúgy? Ha teljesen átlátszó tud lenni egy kijelző gondolom ott nem fizikai ledek dolgoznak, mert azok látszanának akkor.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz Quadgame94 #99445 üzenetére
Ez tényleg igaz lehet viszont, hogy ha rögtön nem jön elő valami, később már egyre kisebb a kockázata. Nekem 2 alkalommal volt panelcserém a 55" C2-n és 1 alkalommal a 42" C2-n, amit már eladtam. Mindhárom hibás panel esetén elég korán jelentkezett a hiba, két esetben kb a 3. bekapcsolásnál már feltűnt a pixelhiba. Szóval ha egy hétig semmi hiba nem jelentkezik, tapasztalataim alapján én is amondó vagyok, hogy utána már kisebb rá az esély, lehet egy pixelhibamentes 2-3-4 éve a vásárlónak.
-
hunspikey
őstag
válasz Quadgame94 #99445 üzenetére
olednél pontosan 14 perc kell nem 14 nap, hogy betöltsd a youtube tesztvideót - és teszteld: panel homogenitás, mennyire jó, extrém tinting van-e - döglött pixelekkel mi van - ennyi.
Ha mindhárom csekk, akkor happy 14 év következik kb.
-
Quadgame94
őstag
válasz pn4hvq #99444 üzenetére
Igazából rosszul fogalmaztam. A 14 nap tényleg felesleges. A bekapcsolásnál sok minden eldől. Ha nem lát a vásárló hibát és nem tapasztal problémát akkor ugye egyre kevesebb az esély, hogy az pont a 11. napon jönne elő, főleg ha addig ment már 50+ órát.
Szóval: Az első 40-50 óra a kritikus. A hibák nagyrésze jelentkezik már ekkor is. Ami ezek után lép fel az csak jóval később fog. -
pn4hvq
senior tag
válasz Quadgame94 #99442 üzenetére
Az örök életet nem véletlenül tettem idézőjelbe. Viszont arra alapozni valamit, hogy ha 14 napon belül nincs baja, akkor "azt jelenti, hogy garanciális időn belül nagyvalószínűséggel nem fog elromlani". Miért pont 14 nap? Értem, hogy webes rendelés, elállás, de ha ez az elállási határidő 1 nap vagy 120 nap lenne, akkor ezt írtad volna? Nem látok benne logikát, hogy ha x napon belül nincs baja, akkor nagy valószínűséggel garanciaidőn belül nem is lesz, nincs köztük összefüggés .
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz Quadgame94 #99442 üzenetére
Ez a szervizháttér dolog azért nem ennyire egzakt. Mindenki úgy beszél róla, mint valami generációkon át tartó, megdönthetetlen dolog, ami soha nem is fog változni. Amikor a legutóbbi panelcserén volt nálam az LG-s, például mondta, hogy elég durva szigorítások várhatók LG fronton. Úgy látszik besokalltak ebben az űber megengedő policyben és az inga lehet átbillen egészen a túloldalra, azért elég sötét jövőt festett le, ahogy elmesélte. Ki tudja 3 év múlva lehet a Samsungnak lesz megengedőbb, kedvesebb ügyfélszolgálata.
Csak azt akarom ezzel mondani, hogy egy 3-5 év garos TV-nél nem biztos, hogy elsődleges szempont kell legyen az, hogy épp ma kinek jobb a hozzáállása, mert ez változhat és fog is az elmondottak szerint.
-
Quadgame94
őstag
válasz pn4hvq #99440 üzenetére
Én nem írtam oda hogy örök élete lesz ezt már csak te teszed hozzá. Megy ameddig megy, ez senki nem tudja megjósolni. A "nem lesz baja" azt jelenti, hogy garanciális időn belül nagyvalószínűséggel nem fog elromlani.
Ha Samsungon lenne DV már rég S90C-m lenne az biztos. Szóval egyáltalán nem a szerviz háttér miatt döntöttem az LG mellett. Ha meg elromlana az biztos, hogy rájuk szállnék és addig nem nyugodnék, ameddig nem javítanák vagy intézkednének. Már telefont kellett javíttatnom náluk. Nagyon hamar ment minden.
-
Ébri
senior tag
válasz Quadgame94 #99438 üzenetére
Vannak statisztikai ismereteim, és tudom, hogy egy fórum kirívó esetekről szokott nem teljes körű merítést adni, valamint attól, hogy az esetek nagy részében A kimenettel történik valami, velem nem biztos, hogy nem lesz B. De szerintem ez is érdekes kérdés, még ha nem is technikai, amit egyértelműen lehet leírni, ahol A mindig nagyobb, mint B. (Bár a többletár a többletszolgáltatásokhoz viszonyítása már elég szubjektív.)
-
pn4hvq
senior tag
"Ha gond van a készülékkel 14 napon belül visszaküldöd. Aztán pedig nagyvalószínűséggel semmi baja nem lesz legyen az Samsung, Sony, LG vagy Panasonic."
Ez nem világos: szóval ha 14 napon belül nincs baja, "örök élete" lesz? Felteszem, nem így gondoltad, de én így értettem.
Pont az a kérdés, hogy ha a 2-3 év előtt baja van, mennyire lesznek segítőkészek a szervizesek.
Az tény, hogy az esetek nagyon nagy részében a fórumokra segítségkérés, probléma miatt írnak az emberek, azért nem, hogy "nekem minden jó az adott termékkel". Így max arra lehet következtetni, hogy x termék kapcsán mennyien írnak problémás kérdéseket. -
torma1981
veterán
Azért sokkal több az ellenpélda a Samura. Nézz utána akár más fórumokban is. Az LG-re max pár ellenpélda van. Sokkal jobb a hozzáállása, mint a Samunak ez tény. Pedig rengeteg tv-t az LG. Samu meg csak pár éve árul OLED tv-t. Ezért nem is vettem Samut inkább LG, mert a mai világban létfontosságú a szerviz kérdése, hozzá állása.
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
Mindenre van példa itt és annak az ellenkezőjére is. Általánosságban Samsungot szidják, az LG-t pedig dicsérik. A gond az, hogy elenyésző a visszajelzés és nincs statisztika róla. Napi szinten foglalkozom statisztikával a tanítás mellett és az első "lecke", hogy fórumokat sosem szabad reprezentatívnak venni. Több tízezer szám esetében sem, hiszen évente kb 26 millió tévét ad el például a Samsung.
A helyzet, hogy ne ez alapján hozd meg a döntésed. Ha gond van a készülékkel 14 napon belül visszaküldöd. Aztán pedig nagyvalószínűséggel semmi baja nem lesz legyen az Samsung, Sony, LG vagy Panasonic.
[ Szerkesztve ]
-
farkas-j
őstag
Sziasztok! LG OLED48C11LB OLED Smart TV-re lehet varázsolni valamilyen appal chromecast-ot? A sima képernyőtükrözés nem visz át "védett" videótartalmat pl. TARR MobilTV-t. Chromecast -tal viszont működne. Előre is köszönöm!
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Ébri
senior tag
válasz Quadgame94 #99431 üzenetére
Azért az itt lévők között talán többen találkoztak garis ügyintézéssel tv-k kapcsán mint én, s nem meghibásodási arány érdekel, hanem hogy mennyire normálisan áll hozzá a szervíz vélemények szerint, azaz ha gariban történik valami, akkor nekem kell mindenért telefonálni, s nem tartanak semmi határidőt, vagy ők hívnak fel ha valami van. Ill. ha megjavítanak vmit utána jó lesz-e . Ez úgy általában érzés, és lehet rossz napja egy általában jó szervíznek / ügyfélszolgálatnak is, de pl. a #99428 információi számomra hasznosak voltak. Lehet megtartom a Sony W805B-nket .
-
Ébri
senior tag
válasz Farkassacred #99430 üzenetére
Köszi, hát meghibásodási arányra nem tudok következtetni, nekünk Sony ment tőnkre egy hónappal gari lejárta után, anyáméknál LG, szomszédnál Sami. Szóval emiatt (meg a hűtőnk garis borzalmai miatt) jutott eszembe a kérdés.
-
Farkassacred
őstag
A sony-nál nekem nem sok szerencsém volt eddig. Bár itt szerintem nem is szervizzel van a baj, egyszerűen náluk semmilyen minőségellenőrzés nincs, avagy csak hozzánk kerülnek a hibás termékeik. Megszívtam velük rendesen, bár biztos balszerencse is kellett ehhez..
A többi terméket nem ismerem, jelenleg még egy lg c3 készülékem van, de szerencsére szervíz még nem kellett hozzá. De jókat mondanak róluk nagyon.I'll meet you again through the eyes of our son.
-
hunspikey
őstag
Van bőséggel... Samu kontra LG - örök harc a tulajok közt de azért általánosságban az látszik, hogy az LG-nél nagyon keveset szarakodnak, nem jellemző a betartás.
A gond inkább abból szokott lenni, ha főalkatrész csere után a jól bevált hazai gyakorlatnak megfelelően nem kalibrálják össze a panelt a vezérléssel.
Samu már sokkal trógerebb, ott sokat olvasni olyan tulajokat akik csalódottak.
Az egyéb resztli márkák közt nincs igazság, de általánosságban nem jó a helyzet mert nincs valós nagy rendes márkaszerviz, vállalkozások vannak beállítva márkaszerviznek, míg a valóságban három régi gelkás pajtás csinálja ha tudja - pl panasonic nálam ez volt 10 évvel ezelőtt.
Szóval igen, abszolút márka függő a dolog.
-
Ébri
senior tag
Nem tudom mennyire ontopik, de egy garis hűtő kapcsán épp most jutottunk el több mint 30 nap után odáig, hogy cserekészülék lesz belőle, amit a panaszkezelési osztály bírál el éppen (javítás közben derült ki, hogy más hibája is van, nem javíthatóan), úgyhogy érdeklődnék, hogy OLED garis ill. garin túli javításoknál van pozitív vagy negatív tapasztalat bármelyik márka kapcsán? Vagy mind hasonlóan próbálja lassítani a folyamatot (szerelő kiszállása ~1 hét, alkatrész beérkezése több hét)? Vagy hiba meglétét szokták vitatni?
-
junkpod
veterán
Hát nekem volt olcsóbb autóm mint a te tv -d
Amúgy, abban igazad van, hogy a tiéd, te vallalod a kockázatot. Ha neked ez belefér, akkor ok.
De az is fontos, hogy nagyon sokan azt gondoljuk (bár nincs ilyen tapasztalatunk), hogy ettől már közép távon is károsodik a kijelző.Box's don't touch!
-
hunspikey
őstag
Ha jól tudom a g3 SDR 20-as fényerőnél nem tol többet 130 nitnél, és ez nekem bőségesen elég.
Ehhez képest a c9 + apple tv (maga a tv app, nem a lejátszó eszköz) estében épphogy élvezhetővé tudta tenni a dolby vision tartalmakat vivid all in módban mert annyira sötét néhány kontent.
Filmmakerben nullát látsz ezt váltig állítom (bár a c9-en nem így hívták mert akkor még ez a fogalom nem létezett) . Legalábbis sokkal sötétebb volt mint most a g3-mon a 0! azaz nulla pixel fényerős SDR. Ez utóbbit még simán lehet nézni. Nekem volt plazmám is, vt50 és vt60 is. Azok 90 nitet tudtak! Bőven elég volt. Szóval nem velem van a baj...
Nézd csak meg pl a Dark Matter második részét ahol bemennek a dobozba.
-
hunspikey
őstag
Sosem fog beégni filmezéssel / TV-zéssel néha játékkal vegyesen.
Én a régi C9-emet (ami nem is EX paneles, tehát nulla hűtése volt) kajak élénk módban maxon hajtottam napi 7 órát és null koma null beégése vagy akár csak egy árnyéka lett.
Most g3-mom van, ezt már nem kell agyig tekerni nálam a HDR 64-es OLED pixel fényerőn megy, az SDR tartalmak pl youtube 20-ason, normál SDR filmek, pláne ha sötét dark tónus akkor 30-40 között - bőséggel elég!
-
dropi
aktív tag
válasz junkpod #99407 üzenetére
De miért hasonlítotok egy tévét egy autóhoz? Nyilván az ember másképp bánik az autójával, ami drágább is, mint a tévéje, ráadásul az élete múlik rajta.
Sokan a telefonjukra is tokot tesznek, nehogy baja legyen. Én nem teszek, mert rohadtul elcsúfítja, igen, ejtettem már le, igen, megkarcolódott, de nyilván ezt vállaltam.
A tévénél is tudom, hogy így nagyobb az esély erre, bár mióta itt a csoportban vagyok, értsd jó sok éve, egyetlen egy emberrel nem találkoztam, aki csak látott volna valakit, akinek a tévéje a max SDR fény miatt beégett volna, így nekem ez egészen addig egy elfogadható kockázat, amíg nem látok legalább 4-5 normál tévé/youtube nézés miatt beégett tévét.
Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
dropi
aktív tag
És akkor sztetek mennyi idő alatt ég be? Persze úgy, hogy folyamatosan változik a kép.
Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
Giovanny
őstag
Üdv, vagy nincs vagy én nem találom , S90C -nek kellene vesa rögzitésének pontos elhelyezése a tv hátulján, eddig csak azt láttam hogy 400x300
Zero Defect.No Compromise !
-
hunspikey
őstag
válasz szkutyi #99392 üzenetére
Azért azt említsük meg, hogy normál filmek esetén a jelenség csak a hagyományos paneleken fordul elő, az MLA már nem csinálja, a hűtőbordája rettentetesen jó munkát végez ebben a tekintetven.
Legjobb példa egyébként a jelenségre a Netflix Our World című műsorának "Víz" című epizódja (rögtön az első jégmadaras jelenet után), ahol a kajak max fehér "WATER" felírat után (ami kb 5 másodpercig világít) a sivatag felett repül a drónnal a kamera és ezért a felírat ott virít a homokon hagyományos paneleknél, míg MLA-nál meg semmi.
-
Gabor970
addikt
válasz eL Geri #99402 üzenetére
az jutott ezzel kapcsolatban eszembe, hogy ilyen értékű dolgot eleve nem az venne meg, akinek szűk az anyagi lehetősége, emiatt az a kedvezmény nem biztos, hogy érdekli azokat, akik a vásárlóközönsége ezeknek. Én biztosan hozzádobnám a különbséget, csak én fingjak bele első alkalommal
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
eL Geri
őstag
Én nem merem bevállalni, de van egy felbontott G3 77 az Alzán, korrekt áron.
[ Szerkesztve ]
-
Farkassacred
őstag
válasz hyppo! #99397 üzenetére
Nem, a tv még mindig nem autó és a kollega jól mondja, inkább ők vannak értünk nem pedig fordítva.
Mondjuk az lg-n kívül sok jót nem hallottam a többi márka szervizeléséről (sony például még a saját gyári hibáját sem ismeri el), így egy kis odafigyelés persze nem árthat. Én 80-as oled fény mellett használom a tévém a csatornákon.I'll meet you again through the eyes of our son.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Farming Simulator 25
- Spórolós topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- FEJHALLGATÓ / FÜLHALLGATÓ / DAC beárazás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest