Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
uszid94 #98396 üzenetére
én kb 2 éve érdeklődtem az 55EG910V oledemhez mennyibe kerülne egy új kijelző ha már nincs garancia a tv-n? akkor az LG-vel felvéve a kapcsolatot egy szervizes azt mondta nekem hogy kiszállás stb munkadíj plusz a panel..400 ezer lenne.
azóta nem tudom hogyan alakultak az árak
-
uszid94
tag
Sziasztok!
Május 1 én járt le a 3 éves garancia az 55lgcx3 tv-m re és most vettem észre a kijelzőn egy függőlegesen végig futó pixelhibát… valaki járt már, így vele? Ilyenkor kompletten új panelt kell vásárolni a tv-be vagy megpróbálsz vele együtt élni? Mennyibe kerül egy új panel bele?
válaszokat előre is köszönöm! -
junkpod
veterán
válasz
szkutyi #98388 üzenetére
Na ez most fényt gyujtott az agyamba. Ellenőriztem és rájöttem, hogy a Sony A83J esetén az automatikus fényerő állítás külön állítható sdr és hdr módban. És ráadásul nálam ez nincs is egyformán állítva. Készítettem képeket, amik nem adják vissza a valóságot, de azonos ISO, rekesz értékekkel készültek, bár szerintem így is belenyúlt a telefon. Felrakom azokat is ide, illetve a beállítások jelentését is érdemes lesz átbeszélni.
Lassan közeledünk. -
aldebaran
addikt
válasz
Vhiktor #98386 üzenetére
Én mindig kikapcsolom ezeket, de a philips oled806 megszivatott.
Sose volt jó a beállítás, mindig világosítani kellett, nemtaláltam, mi a hiba, eltűntek a részletek. Egyszer aztán be-ki kapcsoltam és visszatértek a részletek. Nem is értem, hogyan képes valaki ezeket használni... -
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #98358 üzenetére
Ez olyan pontosan mint az én kis Vivid módom, mindenki tudja (én is) hogy csalós és nem referencia, ennek ellenére ha alapvetően egy élvezhetetlen sötétre masterelt anyagot amennyiben nézhetővé tesz akkor annak alapvetően van értelme hiszen az adott esetben majd két millió forintos szórakoztató elektronika a használatával élhetővé válik és ez egy fontos tényező!
-
ACE-
addikt
Nem tudom kb. hogy min megy a vita, én megvettem a TV-t (LG C3), bekapcsoltam, a fényerővel variáltam kicsit, megfogadtam a fórumon olvasottakat, hogy DV és HDR-nél állítsam 100-ra, SDR-nél ahogy a szememnek kényelmes volt máshoz nem nyúltam. És nekem rohadtul nem jön be ha bekapcsolom a movie módot, sötét, tompa lesz az egész. Az Élénk meg sok, úgyhogy ez "Eredeti" szokott lenni. Csináltam ilyen kalibrált módot is, az is leginkább az "eredeti"-re hasonlít. Nyilván nem vagyok vájtszemű de nekem így tökéletes a kép.
-
junkpod
veterán
válasz
szkutyi #98375 üzenetére
"addig ha más megnézi a képeit, látja hogy rendesen tultoltak a színek pl... [kép]"
Még mindig azt mondom, hogy képtelenség egy fotó alapján megmondani, hogy"túl toltak a színek ". Még csak nem is a fotót látod, hanem a kepernyodet ami kb akármilyen....
És ezt nem azért írom mert nem biznek meg szkutyi állításában, nekem nem tanúk kellenek az ilyen képekhez hanem pontos adatok a körülményekről és kalibralt fényképező -megjelenitő lánc. Az előbbi is nehézkes az utóbbi kb lehetetlen.
Annyi értelme van mobilos képernyő fotók alapján véleményt alkotni a képminőségről mint áruházi körülmények között shop módban tesztelni vagy rtings teszt beallitasokra programozni az otthoni TV -t: semmi. -
csizo
aktív tag
Sziasztok!
Igazából nem ide való a kérdésem,de a véleményeteket szeretném
kérni. Valós vagy átverés az,h9gy a Samsung 55" S95D-t 560e.ft körüli összegért lehet egyes embereknek rendelni a Samsungtól 2-3 napos szállítással.Kicsit gyanús a 750e.ft-os gyári árhoz képest.Van itt az ad-vesz oldalon pár ember aki ezekkel az árakkal hirdeti.Kicsit átverés szagát érzem.Szerintetek? -
Vhiktor
Topikgazda
-
junkpod
veterán
válasz
Vhiktor #98373 üzenetére
Semmi szükség nincs arra, hogy mentegetőzz, vagy elnézést kérj. Ez egy fórum ahol beszélgetünk, véleményt cserelunk.
A vélemény saját, 1-2 tv alapján kijelenteni, hogy mind rossz, az nem túl szakmai itt többek részéről.Fotók az automatikus fényerő szabályozásról: meg csak le sem tölthetők külön, mert egybe lettek szerkesztve. Azt se tudjuk pontosan mit kapcsolt ki és be, csak a fényerő részén van 3 lehetőség. Azt se tudjuk egyéb környezetvédő energia csökkentés be volt -e kapcsolva, milyen profillal ment a tv...
Továbbra is állítom, hogy nincs relevanciajuk alapból sem, nem hogy így szerkesztve.
Sony tapasztalat: tegnap este kaocsolgattam ki és be ezt a beállítást. Este, halvány kislampa fény mellett. Amikor kikapcsoltam, akkor szemmel láthatóan ugrott felfelé a fényerő, de csak nagyon kicsit. Amikor vissza kapcsoltam akkor szemmel láthatóan nem történt semmi. Ekkor újra kikapcsoltam és ugyanúgy apró mértékű emelkedés... Ebből arra kovetkeztetek, hogy egyrészt nagyon finom a beavatkozás, időben elhúzott, hogy nem észlelhető a változás. Illetve, hogy nem a sötétben való fényerő csökkentés a feladata, hanem a világosban történő fényerő emelés. -
zsistvan7
kezdő
Felkerült a rtings.com-ra a C4 teszt, nagy változások nincsenek a C3-hoz képest, egy kicsit fényesebb lett, a szín fényerőben is történt egy kis előrelépés ahogy látom.
-
szkutyi
addikt
válasz
junkpod #98372 üzenetére
Felnőttek vagyunk, egy szakmai topikban...vonatkoztassunk már el a bizonyítás tényétől..én sem bizonyitottam, hanem teszteltem majd megosztottam a TAPASZTALATOT. Ahogy azt sem bizonyitottam hogy az lg-n IS szar.! Több lettem attól hogy megnéztem, megosztottam a sony-n lévő tesztet?nem! Ez nem erről szól. Több lettem volna ha lg-n meghamisítóm a képeket és azt teszem be?dehogy...viszont ezzel hozzá adtam az adott tvrol az infokhoz egy kicsit...ahogy te is megteheted, hisz azért vagyunk itt mindnyájan nem? Szerintem....
Miért nem elég ha elmondod mit tapasztalsz?hmmm...jogos a kérdés...Talán mert mindenkinek más az ingerküszöbe...amíg tech7-nek out of boxból tökéletes, és azt az igét ossza hogy hú de pontos és a Sony mérnökei tudjak hogy kell dobozba tenni a tv-t, addig ha más megnézi a képeit, látja hogy rendesen tultoltak a színek pl... [kép]
Ugyan ez a fenyerő dolog is...itt azért mindenki mondta a magáét, én hoztam az lg-ről a képeket. Mondhattam volna azt hogy sotétit a képen de nem drasztikusan...azt el tudja valaki képzelni?kétlem...a kép viszont tökéletesen vissza adja, rawban fotózva Fix exiffel...ha színek nem is, de a fényerő és a részletek tökéletesen vissza adja..a sony-s kép pedig azt mondom 90% bán adja vissza..a maradék 10 lehet a fényképek hibahatára..de így is brutál az egész....
Egyébként meg ennyit akartam hozzá fűzni ahhoz hogy akár még moziban is csinalhattam a képet..: [kép]
Egyebkent megy a pacsi, legalább veled lehet beszélni, és nem sárral dobálóztál rögtön a két képre mint egyesek..xdd -
Laraxior
titán
Megy a 120Hz
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
junkpod #98372 üzenetére
Páratlanul próbálom írni. Én úgy láttam, hogy teljesen mindegy milyen ellenérvek vannak felhozva és mik vannak mutatva az teljesen mindegy az egyik oldal számára. Én csak ezért szóltam bele.
A fénykép nem fogja soha visszaadni 100%ban a valóságot és a szineket. De ha nem változtat a kamera paraméterein akkor a fényerő/részletesség azért szemléltetheto még ha nem is 100% pontossaggal, de nagyjából igen. Ott a két kép között hatalmas különbség van. Még ha lefelezzük a képeken látható különbséget akkor is nagy marad.
Egyből jött a forumtarsnak a válasz, hogy kamu amit fényképezett (nem tőled). Erre írtam hogy aki az ellenkezőjét akarja bizonyítani annak itt a lehetőség, ne csak szájkarate legyen. De valóban tényleg felesleges az egész, ha nincs ott a fényképezésnél még 3 független ember aki hitelesíti, hogy milyen tv volt és milyen beallitasokkal, addig mindenre rá lehet fogni hogy manipulált. Szóval felesleges az egész.
Én úgy éreztem hogy az a válasz kifejezetten nekem szólt. De ha nem akkor természetesen bocsánat. Viszont ha mégis nekem, lehet akkor sem válaszoltam kellő tisztelettel amit elismerek és elnézésed kérem azért is.
-
junkpod
veterán
válasz
Vhiktor #98350 üzenetére
Nem jutna eszembe téged oktatni szín/fény meresbol, nyílt fórum, nyílt válasz volt mindenkinek, illetve hangosan gondolkodás.
Azt viszont nem értem, hogy miért hivatkozol szkutyi képernyő fotoira, mikor korábban te is írtad, hogy ezek a fotók semmire sem jók.
Azt sem értem miért kellene nekem bármit bizonyítani? Tényleg nem elég ha elmondom: soha nem tapasztaltam fényerő vagy képminőség ingadozást bekapcsolt automatikus fényerő szabályozás mellett, sem a mostani Sony, sem a régebbi Panasonic TV -n. Fenymerovel nem mértem, szubjektív tapasztalat.
Sajnálom ha a szakmaiság és a kölcsönös tisztelet is kezd eltunedezni a ph forumokrol...
-
wallace 234
őstag
válasz
TechN7ne #98344 üzenetére
Senki nem húzza le a Sonyt,de sajnos el kell fogadni ,hogy bár ők se igaziak. Számos jó dolgukat el engedtek. Oled téren ,jó dolgokat csinál,de mindig is az volt a bajuk ,hogy nem jól mérik fel a piaci helyzetet és irreálisan drágán adják a termékük. Nagy Sony rajongó voltam, ismerem a márkát,ha annak idején észbe kaptak volna akkor nem így állnának a piacon .
-
válasz
Quadgame94 #98369 üzenetére
Ha már tudja, akkor használnám
Telefonon is szeretem -
Quadgame94
őstag
válasz
kleinguru #98367 üzenetére
Az M1 Mac mini-n limitálva usb c-n keresztül a hdmi output. Lényegében hiába képes a 4K120-ra csak 4K60 lesz. Természetesen olyan monitornál amin van szintén thunderbolt 3 ott menni fog a 4K120.
Mondjuk nem tudom miért kell 4K120. PC módba tedd és akkor nem kéne gondnak lennie.
-
Quadgame94
őstag
válasz
zsistvan7 #98366 üzenetére
G4 eladásai ha nagyon gyengék lesznek akkor nem lesz G3 sokáig. Márpedig 2x felár nevetséges és nem tudom ki az az "okos" aki G4-et vesz most.
Persze esni fog, még hozzzá sokat. Q4-ben esélytelennek tartom, hogy legyen G3. Bald claim de szerintem már szeptemberben se lesz. -
Sziasztok!
Megjött ma az LG 42C3 monitorom. Amit vettem hozzá kábelt sajnos nem jó… usb-c —> 8k hdmi.
Mac mini M1-gyel használnám. Találtam alap pc beállításokat youtube-on.
Van valami itiner, ami alapján be tudom rendesen állítani? Egyelőre uhd@60hz
Tud olyat, hogy automatán vált sdr és hdr között tartalomtól függően?
-
Kriszbmx
tag
Sziasztok!
Néha néha még elgondolkodom egy 77 re váltásonAnno ugye volt nem kis mizéria mire meglett a tökéletes ( számomra ) Oled. Adott egy 65E9 es hibátlan szép és hibátlan távval. Szerintem mai napig ez a legszebb és különlegesebb megjelenésű az üveg lapjával. Alig alig van használva így kiváncsi lennék az össz órájára , de a kérdésem az lenne mennyit érhet jelenleg ha eladnám?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Black Dragon #98359 üzenetére
Szerintem mindenkinek lehetőséget kell adni, hogy leírhassa a véleményét.
Vannak objektív és szubjektív nézőpontok, mindkettőnek megvan a létjogosultsága.
Csak a szubjektív véleményt nem szabad tényként kezelni, mert nem is lehet.Köszönöm és megtisztelő
, de én nem bizos, hogy szeretnék házigazda lenni. Lehet, hogy sokkal jobb ha megmaradok egyszerű hozzászólónak, így nyugodtan lehet engem is moderálni, stb. függetlenül mindentől és nekem sincs legalább beleszólásom, hogy kit és miért moderáljanak
.
-
Black Dragon
addikt
válasz
Csandi #98356 üzenetére
Ez csak természetes, egyik gyártó sem hibátlan, mindenki máshol szokott kisebb nagyobb hibákat véteni, ezért is nevezhetjük erősségnek vagy gyengeségnek az egyes funkciók hiányát, meglétét, különbözőségét.
Aki nyilván teheti menjen el egy tv-t megnézni személyesen, akár demo tartalmat lejátszani rajta, de akkor is véleményem szerint egy szubjektív döntést hozunk azzal, hogy nekünk mi volt a leginkább szimpatikus, veszünk meg. És itt nem csak a képi világról van szó.
szkutyi: Ne szítsd a tüzet, semmi értelme nincs ennek, maximum az igazságérzetedet növelné. Engedjétek ezt el, ő egy más véleményen van, te is. Ment a bizonygatás, de nem lettetek előrébb, te is feleslegesen pörögsz a témán, de ő is. Patt helyzet. Azért elég kevés ember fogja tudni megengedni magának a Sony prémium kategóriát, így elég sokan csak legyinteni fognak rá és keresnek mást.
Vhiktor: A baj az, hogy amíg a topicnak nincs egy olyan házigazdája, aki szakmailag elismert és megingathatatlan, addig senki nem fog a másikra hallgatni. Üvegtigrist idézve erre a kontextusra: Nehogy má' az asszony ugasson be! Fa**om. Én téged amúgy el tudnálak képzelni topic gazdának, mint minősített szaki.
-
Vhiktor
Topikgazda
Én is mindig hangsúlyozom, hogy mindenkinek úgy kell használnia a tv-t ahogy Neki tetszik. Ez így van rendjén.
De az már telejsen más, ha elkezdünk magabiztosan valótlanságokat állítani, ráadásul megdönthetetlen tényként beállítva miközben a többi gyártót fikázzuk.
-
-
Csandi
őstag
válasz
Black Dragon #98355 üzenetére
Na meg attól, hogy a Sony a legjobb gyártó, az még nem jelenti, hogy hibátlan, és egy automata meg ilyen képrásegítő funkciók szinte boritékolható, hogy nem lesz jó, csak parasztvakításként vannak a tv-ben, de soha nem fog felérni egy rendesen beállítottal. Aztán akinek így jó hát hajrá, nekem ettől nem lesz rosszabb az életem ha más úgy nézi
-
Black Dragon
addikt
válasz
TechN7ne #98344 üzenetére
Már egy ideje követem a topic tartalmát és látom visszatérő jelenlség ez a Sony vs bármi más tv képi világa meg azok beállíthatóságai. Nem tisztem beleszólni hármatok vitájába, ha ezt nevezhetjük annak, de már szerintem sokak nevében mondhatom, hogy az okos enged...
Én annyit tudnék hozzáfűzni ehhez a jelenséghez, hogy ízlések és pofonok. Te meg vagy győződve arról, hogy a Sony az egyik legtökéletesebb oled gyártó, ami szakmailag feltételezem alátámasztható, hiszen rengeteg teszt van róla és rting is azt hozta ki home theatre kategória csúcsának, tehát alapja biztos van.
Ezzel nincs is semmi baj, viszont lehet másoknak ellenvéleménye. Hogy ez mennyire megalapozott szakmailag vagy sem az más kérdés, de a tech világ és az élet számos területéről lehetne meríteni példát, ahol a mai napig tart ilyen és ehhez hasonló konfliktus. Itt nem lesz egyértelmű győztes, mert akkor a topic neve az is lehetne, hogy Sony Oled és mindenki más.
Ahány ember annyi vélemény és ízlés, ezt nem lehet összeegyeztetni sem a való életben, sem egy szakmai topicban. Szerintem engedjétek el ezt a vonalat, szóljon arról tényleg ez a hely amiről tényleg kell, ne az "osztályfőnököt" kelljen hívni, hogy tegyen rendet a padsorban.
Nyilván ezt most neked írtam, de nem csak neked szólt.
-
szkutyi
addikt
válasz
Vhiktor #98350 üzenetére
Köszönöm
Én annyit fűznék már csak hozzá hogy semmi erdekem és inditatásom meghamisítani a dolgot, ha ellenkezője lett volna a teszt eredménye akkor ugyanúgy kiteszem, és azt mondom hogy ez azt igen, így kell ezt csinálni!
Te ismersz, tudod ki vagyok, nem egy suhanc aki trollt játszik ebben a csoportban.... -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
junkpod #98347 üzenetére
Ne haragudj meg, de komolyan azt hiszed hogy nekem ezt el kell magyaráznia valakinek
Sdr esetében 100 nit a minimum az alá soha nem szabadna mennie, mert az is korom sötét szobahoz van. Hdr és dv esetében meg soha nem szabadna lejjebb vennie, mert kinyirja a kepet, ahogy szkutyi kepen is latszik nem lesznke részletek. De ha valaki szereti nézni a részlettelen képet, hát hajrá. Ha nem így működikakkor az hiba..
Ha 10 másodperc alatt össze vissza ingadozik a fényerő és a gamma úgy hogy közben a szobában a fény egy fikarcnyit sem változott na arra inkább nem írok semmit, mert tiltanak
Egyébként szkutyi vette a fáradságot és csinált valamit, itt a lehetőség az ellenkezőjét bizonyítani.
-
szkutyi
addikt
válasz
junkpod #98348 üzenetére
Sdr esetében használom a filmmaker nappalit, és filmmaker éjszakait..van amikor nem is váltok este, a helyzettől függ..(ki alszik a szobában , ki nem,.milyen az adott anyag amit nézek, stb)
Hdr esetében 100 % van minden.
Dolby vision esetében mozi mód a szabvány kalibralt. ha ez túl sötét a rosszabb anyag miatt, akkor tudok csalni az otthoni mozi móddal, ami megemeli a fényerőt.(De ez is kalibrált)
A probléma az automatikus fenyerő opcióval hogy hdr és dolby vision esetében is bele nyúl a képbe..
Szerk. Napsütötte szobában sem éreztem még azt hogy 60-100as-ra tegyem a fenyerőt sdrben...
Talán ezt a képet tudnám felhozni példának...fenyerő 40, lámpa felkapcsolva, 5x600lumenes izzó a mennyezeten.(Utálom ha nincs elég fény a szobában.xd) [kép]
Én nem érzem azt hogy ezt bántania.kellene az automatikus fényerő szabalyzónak... -
junkpod
veterán
válasz
Malfroy #98343 üzenetére
Van egy berögzült elképzelésed, amit nem csak magadnak projektalsz előre (azonnal kikaocsoltad ezt a funkciót, így fogalmad sincs milyen hatással lehet a 2 órás filmnezesre, de állítod, hogy borzalmas. Lehet olyan is meg nem is,vde nem tudhatod ha nem próbáltad.
10+ évet használtam így egy Panasonic plazmat és 1 éve használom így a Sony oledet. Soha nem láttunk olyat, hogy filmnézés közben ugrált volna a fényerő. Ez pedig az én tapasztalatom. LG TV -m nem volt, nem tudom azon hogy működik.
Az meg egyenesen csak vélekedés, hogy ha a te LG TV -den ez a funkció rossz, akkor minden más TV -k is rossz.Szkutyi azt bizonygatta, hogy rossz a funkció mert sötétben leveszi a fényerőt, világosban meg feltekeri. Közben meg 2 fényerő beállítást használ magának, egy csökkentett fenyerejut sötét szoba hoz és egy emelt fenyerejut napsütötte szobahoz és ezek között kézzel valtogat. Én ezt nem értem.
-
junkpod
veterán
válasz
Vhiktor #98339 üzenetére
Persze. A kalibralo eszközök csak a TV képét mérik, a mért 100nit az napsütésben és vaksotetben is 100nit. Csak az emberi szem nem abszolút fenymero eszköz, sőt folyamatosan "kalibralja" saját magát. Vaksotetben mást érzünk 100nit képtől mint verőfényes napsütésben. A latasunk folyamatosan alkalmazkodik a teljes látható környezethez.
Amit tudsz mérni talán az automatikus fényerő szabályozás esetén az a következetesség és az arányosság lehet. Pont azt kell adnia a teszten ha jó a tv, hogy a beállított 100nit sötétben kevesebb, napsütésben pedig több lesz. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
OPiiPO #98340 üzenetére
Hihető lenne csak nincs bizonyítva sem a típus ,sem a kép beállításai.
Egyik fotó sem fedi a valóságot ,annak a készüléknek nem olyan képe van normál állapotban sem mint az alsó kép.Összefogás ,hogy lehúzzák az emberek az oled egyik legtökéletesebb gyártóját csak mert drága.
Vicc egy szakmai topikban amit itt leművel néhány felhasználó.
Elhiszem ,hogy nagy a szegénység és tudom ,hogy létezik jobb ár/érték arány ,de ez így akkor sincs helyén. -
Malfroy
aktív tag
válasz
Vhiktor #98339 üzenetére
“10 másodperc alatt is képes össze vissza állítani a fényerőt és a gammát” így van , és gondold el milyen szörnyű lehet ez egy 2 órás film alatt, vagy sorozat maraton alatt… borzasztó .vagyis annak aki használja . Az nem baj ha benne van mint funkció , mert ki lehet kapcsolni instant, De az se lenne baj ha egyáltalán nem lenne .
-
-
Malfroy
aktív tag
válasz
Vhiktor #98337 üzenetére
És szúrj be 2 képet összehasonlítás gyanánt, az egyik Beállítás legyen full automatán, a másik beállítás pedig 100 nites SDR 100% HDR fényerővel és egy HDR filmet játsz le, És akkor fényképezd mikor HDR tartalom van a képen . Bár neked kéne tudni ennek a végeredményét hogy mi lesz. Kb az amit legutóbb szkutyi közzé tett. IGEN, olyan kép sosem lesz mint ami a valóságban megtörténik valóban ,de a két kép között zongorázni lehet a különbséget egyértelműen, És az pedig a valóságban ugyanúgy aránylanak egymáshoz.
-
Vhiktor
Topikgazda
A jövőben érkező tesztjeimbe bele fogom venni az automatikus fényérzékelőt miként működik az adott modellnél sdr és hdr esetében.
-
Malfroy
aktív tag
válasz
szkutyi #98327 üzenetére
Igen, Na ezt tudtuk úgyis hogy nem nézzük meg élőben mert egyértelmű hogy Mindegyik tv nagyon rossz automata üzemmódba. Nem baj, tech7 használja csak így , Hisz megmondta ,ezt a Sony állította be, ez a szabvány, ez a tuti, majd ő tudja, Mindenki hülye aki élőben nem látta, ja és CSAK A SONY!
-
szkutyi
addikt
Sziasztok!
A tegnap megígért teszt meg is van!
SONY A80K oled tv, alap dolgok beállítva. Dolby vision tartalom, Disney+ streamingen marvels filmből.
Ugyan azon képkocka közepes sötetités mellett, bekapcsolt automatikus fényerő szabályzással, és kikapcsolt automatikus fenyerő szabályzással. Képek egy honor magic 5 pro telefonnal készültek.
Felső kép a bekapcsolt, az alsó kép a kikapcsolt automatikus fényerő.
-
eL Geri
őstag
válasz
Malfroy #98322 üzenetére
Feleségemnek egy TV árának lelki határértéke ennek a felénél van
Illetve egyébként nagyon meg vagyunk elégedve a régi Panasonic 42-es GT50 plazmánkkal is. Csak nekem az új lakásba kellene a nagy méret. Ha meg új TV, akkor plazma után csak OLED-eddel vagyok hajlandó szóba állni.
-
szasza_1
senior tag
válasz
Quadgame94 #98313 üzenetére
Sajnos lefényképezni nem tudom. De a 8 éves fiam is mindjárt látta. Ő is mindjárt azt mondta, mintha nyomtatva lenne. De mondott egy jobb példát is, mintha egy vászonra/szövetre lenne festve. Mintha a fehérnek, szürkének lenne valamilyen textúrája, vagy mint pl a filmekben a film effekt, picit szemcsés a kép.
-
bokorugró
tag
LG oldalán 10% regisztrációs kupon májusban, vettem is 65" G3-at.
-
szasza_1
senior tag
Sziasztok!
Jobb híján itt kérdem meg: Vettem egy Asus ZenBook laptopot, OLED kijelzővel. Olyan gondom van a kijelzővel, hogy a fehér és a szürkésebb homogén felületek úgy néznek ki, mintha egy tintasugaras nyomtatóval lett volna nyomtatva, pl piros pixeleket látok benne. Ez normális?
Gondolom a betűk tetején a lila körvonal és a betűk alján a kék körvonal a pixelelrendezésből fakad. Ezen lehet segíteni valahogy?
Már több mobilon használtam OLED kijelzőt, de ilyen gondom egyikkel sem volt. -
zsistvan7
kezdő
válasz
Malfroy #98310 üzenetére
Valószínű hogy inkább a webáruháznál volt a gond.
Az árukeresőt nem úgy kell elképzelni mint egy google robotot hogy feltérképezi a webáruházakat.
Az áruházak szerződést kötnek vele és egy szabványos kimeneten keresztül szolgáltatják az adatokat.
Naponta egyszer, vagy többször lekéri az adatokat a neki biztosított kimeneten keresztül.
Tehát valószínűleg adott lekéréskor hibás adatot kapott, később a webáruházban javíthatták, csak az árukeresővel nem volt még új szinkronizáció. -
nafradi
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem mondok új dolgot vele, de most a MediaMarkt-ban pl a SamsungS90C 55-os méretben Samsung utalványt ad 50.000ft értékben így jelenleg ez a TV most 350.000ft. Ez azért elég jó ár ahogy nézem sehol nincsen kb 400 alatt, de javítsatok ki ha tévedek. -
apszi
őstag
Gyerekek, csak szólok. PCX-nél árúkereső szerint brutál akciók vannak. 8000-10.000Ft között már van 77"-os G2 is.
-
alaves
addikt
válasz
Scholes9 #98300 üzenetére
Kb. az történik konzolokon és egyéb külső eszközökön is, mint a TV adásokkal a telekom emulált HDR-el: színtér eltérés rec.709 vs dci-p3 (vagy rec.2020), EOTF vs. gamma, fekete sincs teljesen a helyén, stb.
A gyakorlatban emulált HDR-ben a fényerő nagyobb lesz, mint teljes SDR fényerővel. Pl. S90C SDR-ben max. ~500 nit-et tud 2%-nyi területen, HDR-ben pedig ~1000 nitet, nagyjából 50%-os ablaknál ér össze a két fényerő. Kicsit úgy néz ki a kép, mintha nem 100%ig lehetne húzni az SDR fényerőt, hanem mondjuk 150%-ig.
Gyenge TV-ken amúgy el tudom képzelni, hogy jobb hatást kelt az emulált HDR, mintha SDR-ben menne. OLED-eken biztos hogy értelmetlen. -
szkutyi
addikt
válasz
T.Peter #97483 üzenetére
Ehhez még ennyit fűznék hozzá!. Itt latszik mi történik ha agresszív a tone mapping...ami azt jelenti hogy kisebb fenyerőt tud a tv mint amire van masterelve a film.
Mostani G4 szériából kiindulva az oled technológia sok sok évig nem fogja elérni az 5000et sem nemhogy a 10.000et....
Ha egyáltalán megéli a technológia....
Új hozzászólás Aktív témák
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest