-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
John D'oh
aktív tag
válasz
Vajga #112635 üzenetére
A hivatalos győri szakszerviz volt.
Leszámítva, hogy majd szívrohamot kaptam amikor megláttam hogy úgy összetapogatták (annak ellenére hogy a feleségem átadta nekik hogy erre nagyon figyeljenek) mintha egy zsíroskenyérrel törölték volna végig, és hogy egyértelműen fogalmuk se volt arról hogy mi okozta a problémát, mégis azt kell mondanom, hogy nem volt vészes a folyamat. Viszonylag gyorsan lezajlott és végtére is sikerült megjavítani.
Samsung-nak jelenettem közvetlenül a problémát az elején.
-
John D'oh
aktív tag
válasz
Rewmac #112631 üzenetére
Persze jött a szerviz és cseréltek benne panelen kívül konkrétan mindent.
Fogalmuk se volt róla hogy mi okozta, és amúgy S95D-t még fényképről se láttak, szóval nem lepődtem meg nagyon miután az alaplap + táp cseréjét követően se kapcsolt be.Itt gondoltam feldobom, hogy nem lehet, hogy simán a one connect box döglött meg ?
A válasz kb. az volt, hogy jah ilyen is van hozzá? Hoztak egy újat és láss csodát ismét működött minden szépen. -
John D'oh
aktív tag
válasz
Rewmac #112629 üzenetére
Nem nagyon tudsz úgy TV-t venni manapság sajnos, hogy nyugodtan kijelenthesd, hogy ez egy megbízható márka, azt kapom amit várok, és biztosan el fog menni nekem min. 10 évet.
Persze ki lehet fogni biztos ilyet is, de annyi TV-t posztolnak naponta online fórumokon amik viszonylag rövid idő alatt letolták a gatyát, vagy valami egyéb idegesítő hibája van, hogy az valami elkeserítő.
Nekem a 65" S95D fél év után egyik nap minden előjel nélkül be se kapcsolt akármit csináltam. Akkor elmondtam minden szarnak mert az is, ennél többet kéne bírnia, és most mégis ugyanazt vettem 77-ben mert minden egyéb szempontból meg imádtam. Nincsenek illúzióim ez is jó eséllyel szervizes lesz majd egy ponton, csak remélem nem épp Karácsonykor mint múltkor
-
John D'oh
aktív tag
válasz
Rewmac #112623 üzenetére
Ezeknek a nagy részét szoftveresen kijavítja majd az LG az ígéretek szerint. Persze nyilván szegény ember aki ígérni sem tud, szóval addig lehet jobb fenntartással kezelni.
A halvány csíkok sötét jeleneteknél, mozgásnál már más kérdés. Ez a G4-et is ugyanúgy érintheti ha olyan panelt fogsz ki. Idővel sokak szerint javulhat is.
-
John D'oh
aktív tag
válasz
zsistvan7 #112583 üzenetére
Mondjuk aki TV adást néz ott igen, jogos, hogy hátrány lehet a kevesebb gomb.
Nálam kb 15 éve nincs se kábel tv se semmi hasonló mert nem nézek tv adást.
Konkrétan egyetlen egyszer használtam a virtuális számokat az elmúlt 1 évben, méghozzá akkor amikor eladtam a 65 S95D-t és gyári beállítás viszzaállításhoz beírtam a négyjegyű kódot -
John D'oh
aktív tag
Teljesen egyéni dolog csak megerősíteni tudom.
Így egy év 65" S95D után mivel mindenképp 77-re szerettem volna váltani én szó szerint negatívumnak éltem meg az LG távirányító gondolatát amikor majdnem 77 G4-et vettem, és rendesen örültem a kis könnyű és letisztult napelemes Samsungnak amikor végül mégis sikerült 77 S95D-t szerezni.
-
John D'oh
aktív tag
válasz
huby80 #112569 üzenetére
Innen látszik csak igazán hogy fogalma se volt arról, hogy miről beszél, vagy csak simán a képedbe hazudott. A QD paneles S90D-nek semmi hátránya nincs abbol, hogy "csak HDR-t" támogat, és még így is szebb képet ad ráadásul mint a C4 DV-ben.
A magam részéről mivel 100%-ban külső lejátszóról nézek mindent, még előny is az S95D-n hogy elég volt egy 10ezeres VontarX4, és nem kell egy 70ezres Ugoos AM6B Plus a Dolby Vision támogatás miatt, plusz azon sem kell mérgelődnöm, hogy ha csak HDR-ben van a forrás amit nézek. Persze lehetne ezt is ignorálni az LG-n, de azért ott motoszkálna az emberben, hogy ha a TV támogatja akkor játszuk le már DV-ben.
-
John D'oh
aktív tag
válasz
eL Geri #112535 üzenetére
Amikor nagyobb fényerejű TV-re vált az ember akkor vak sötétben nézve, különösen HDR tartalomnál szerintem teljesen rendben van ha ez ember leveszi a fényerőt ameddig meg nem szokja. Mi is gyakran mozizunk a feleséggel este, és az 55 A80J-ről 65 S95D-re váltásnál határozottan segített levenni a fényerőt, viszont pár hét alatt meg is szoktuk és ment vissza HDR-ben maxra
Hasonló vam most is. Annak ellenére, hogy a típus nem változott csak 65 S95D helyett 77 S95D van a szobában, megint picit levettük a fényerőt mert ugyebár sokkal nagyobb felületen sugározza ugyanazt a fényerőt. -
John D'oh
aktív tag
válasz
eL Geri #112427 üzenetére
Ideális esetben szemmagasságban kéne lenni a TV közepének, ez felnőtteknek 100-110 cm körül van, de nyilván van bőven szórás attól függően, hogy miben ülünk és milyen testhelyzetben.
Ez is egy olyan dolog viszont, hogy ha magasabbra kerül az ajánlott ideálishoz képest, van olyan ember akit egyáltalán nem zavar, és van olyan akinek kényelmetlen lesz.
Nálam pl.a te eseted már túl magasnak számítana, de feleségemet szerintem az se zavarná ha két méter magasan lenne
-
John D'oh
aktív tag
Ez egy nagyon szubjektív téma, de valószínűleg a nagyobb méretet jobban értékeli majd a hölgy mint a passzív hűtőt és minden mást amit már soroltak lent. A C4 is egy hatalmas előrelépés lesz mindenben ha eddig nem oledje volt.
Ugyanakkor...magamnak csak oldedet vennék, de szüleimnek biztosan nem. Egyrészt nem tudnák értékelni jobban egy mini lednél, másrészt az oledet nem TV2 meg RTL Klub nézésre találták ki.
A nagyobb képméret tehát itt is nyer a némileg gyengébb (de még mindig nagyon szép) képminőséghez képest.Ár érték arányban jobban jár az idős hölgy az alaves által javasolt tévékkel szerintem is.
Hisense 75U8NQ, Hisense 85U7KQ.
-
John D'oh
aktív tag
Szebb a kèpe (ez érdekli talán legkevésbé).
Kevésbé tükröződik a felülete, tehát kevésbé látod magadat benne bizonyos jeleneteknél.5 év panel garancia. Ez a legjobb érv mellette a hölgy számára szerintem.
A C-re csak 3 év jár. Ha utána egy nappal mondjuk valami gond van, akkor már nincs gari.
A G széria esetében 5 évig garanciát vállal az LG a panel hibákra vonatkozó problémákra. Pontosabban alkatrész díjat nem számol fel, de magasan ennek lenne a legnagyobb költségvonzata ha bármit cserélni kell. -
John D'oh
aktív tag
válasz
szkutyi #112304 üzenetére
Elhiszem neked, én csak azt mondtom, hogy ÉN nem vettem észre. Az Oppenheimert mondjuk kihagytam pont, de szó szerint az összes többi Nolen filmet néztem pedig.
A bizonyos sötét jeleneteket érintő flickering mint jelenség attól még létezik ezt már sok forrásból megerősítették, erről szeretnék többet megtudni, hogy van e rá valami beállítás vagy valami amivel kiküszöbölhető ha ilyenbe szalad az ember.
-
John D'oh
aktív tag
válasz
Vhiktor #112299 üzenetére
Valaki példáuk az imént linkelte nekem az alábbi videót. Azt állítja 20mp körül van egy sötétebb jelenet ahol villog a fény, és állítólag két másik G4 tulaj is visszaigazolta neki.
Az Oppenheimert emlegették még több helyen, illetve sorozatok közül a Silo és a Squid Game volt megemlítve.
-
John D'oh
aktív tag
G4 tulajokat kérdem hogy a villogó fény (flickering) bizonyos sötét jeleneteknél film közben, az forrástól függetlenül megjelenhet bárhol (tehát belső app, mkv remux külső lejátszó stb.) vagy lehet izolálni, és létezik e valami beállítás mókolás amivel ez orvosolható?
Több helyen olvasom, hogy ritka ugyan de sajnos olyan is van hogy akár egy konkrét filmet vagy sorozat részt hosszasan érint. -
-
John D'oh
aktív tag
válasz
Trohak91 #112248 üzenetére
Mindenképp nézd meg saját magad.
A matt bevonat (fólia amit le is lehetne szedni, bár szerintem nem ajánlott sok szempontból)gyakorlatilag szinte teljesen megszünteti a tükröződest, viszont ez azzal jár, hogy amennyiben fényes szobában nézed a fekete picit világosabb árnyalatú lesz.
Megjegyzem nálam az elmúlt lassan 1 év alatt én erre nem figyeltem fel, annak ellenére, hogy a szoba egyik falán van egy hatalmas ablak, pedig aztán minden zavarni szokott ami nem úgy működik ahogy elvileg kéne.
Ha sötétben nézed akkor pedig még elméletileg sem fordul elő. -
John D'oh
aktív tag
válasz
stickles #112237 üzenetére
Stell SHO 3630--at használok és teljesen meg vagyok vele elégedve de nálam nem volt szempont, hogy forgatható/kihúzható legyen.
-
John D'oh
aktív tag
693k-ra lement a 77C4 Alzában ha valakit érdekel.
915 meg a 77G4. -
John D'oh
aktív tag
válasz
sasa134 #112173 üzenetére
Alapvetően az igaz lehet, hogy a 100%-os fényerőn járatáshoz képest mondjuk egy 50%-os érték csökkentheti a beégés kockázatát, de szerintem nem olyan értelemben ahogy írtad, hiszen ez ugyanúgy igaz a B4-re is, magyarul a C4-et nem kell a B4 szintjére csökkenteni a beégés miatt mert a C4-ben egy jobb panel (és proci) van ami alapból többre képes és nem a B4 féle panel van benne túlhúzva.
-
John D'oh
aktív tag
válasz
Ariaden1 #112129 üzenetére
Táp hibának hangzik így elsőre amit a szerviz akár meg is tud javítani normális áron, ha utána sem indul akkor alaplapot lesz érdemes cserélni, az már költségesebb.
Függetlenül attól, hogy lejárt a gari szerintem érdemes írni az LG-nek. Akár saját költségre, de meg kell mutatni szerviznek.
-
John D'oh
aktív tag
válasz
Simivok #112124 üzenetére
A magas áron kezdő C5 már meg is érkezett, most kell venni C4-et mert már nem sokáig lesz.
Euronicsban megengedk személyes átvételnél, hogy kibontsd mielőtt hazaviszed, de előtte meg kell venned, és ott helyben bármi okból el is tudsz állni ha valami nem tetszik.
Függetlenül attól, hogy az Euronicsban veszed az LG gyári garancia fog élni. Velük kell bármi esetleges garis ügyet intézni.
-
John D'oh
aktív tag
Akkor ha már ennyit vártál, nem is szabad elkapkodni
-
John D'oh
aktív tag
válasz
eL Geri #112109 üzenetére
Az mindenképpen pozitív, hogy alacsonyabb árral indítanak az idei modellek mint a tavalyiak, csak ugye itt a dilemma, hogy ha év végénél előbb veszi meg az ember akkor elég borsos felárral kell számolni az akciókhoz képest.
Persze már 1-2 hónap alatt is esni fog az ára, nyár végére pedig még tovább ha valakinek sürgős, vagy a pénz nem számít annyira
-
John D'oh
aktív tag
válasz
abridabri #112070 üzenetére
Jobbnál jobb a forrás
Még ottohorvath3283 szerint is TALÁN élesebb KICSIT az lg.
-
John D'oh
aktív tag
válasz
jozsef83 #112061 üzenetére
Inhomomogenitás miatt nem feltétlenül cserélnek sajnos minden esetben panelt.
Mindenképp meg kell próbálni persze, volt aki már szerencsével járt. Ha le akarnak első körben pattintani, hogy a technológia velejárója akkor se engedd el. Érdemes akár több szálon, telefonon, emailben nyomatni, úgy több esélyed van.
-
John D'oh
aktív tag
válasz
abridabri #112036 üzenetére
Megértem, hogy sokaknak nem tetszik, nekem viszont kifejezetten bejön, hogy a gyerek nem tükröt néz mesézés közben, én meg úgyis mindig sötétítek ha filmezek.
Arról nem is beszélve, hogy erről a matt felületről a legdurvább zsíros pacákat is hihetetlen könnyen le lehet szedni akár száraz mikroszálas kendővel.
Fényes felületen QD esetén bonyolultabb a dolog.Aki leszedi a gyári matt réteget az megérdemli.
Szó szerint egy tükröt fog nézni kb minden fényviszonyban, és ennyi erővel akár fent is hagyhatta volna mert sötétben nincs hátránya a mattnak. -
John D'oh
aktív tag
válasz
golfvariant #111991 üzenetére
Nem éri meg a C5-re annyit költeni egyelőre. Most kell venni konkrétan ezen a hétvégén C4-et az LG webshopban. 77-es is van baráti áron.
-
John D'oh
aktív tag
Nálam sem volt villanás 65 S95D-n pedig vak sötétben néztem.
-
John D'oh
aktív tag
válasz
darthdenes #111891 üzenetére
77-es méretben a S90D woled az S95D Qd.
-
John D'oh
aktív tag
válasz
ρσгτσ #111869 üzenetére
Ez nagyon szép így leírva, de aki jót akar magának és nem vágyik hosszas veszekedésre az továbbra is jobban teszi ha kibontatja a futárral a csomagot és ha erre nem adnak lehetőséget (nekem ilyen még nem volt) akkor át sem kell venni.
Az elejétől a fizikai sérülésről beszéltem, nem pixel hibáról és hasonlókról.
-
John D'oh
aktív tag
S95F kapcsán a harmadik (amiről tudok) youtube tesztben említik már a vertikális csíkokat azokban a bizonyos sötét jelenetekben..
Persze javulhat ezt már tudjuk, de azért nincs erre garancia.Legalább a pink tinting nem érinti.
G5 kapcsán valahol említették egyébként hogy javult e a helyzet a tandem panellel ezen a téren ?
-
John D'oh
aktív tag
Visszamondom az Euronicsos 77 G4-et ha valakit érdekel, érdemes lesz figyelni a webshopban ha a házhozszállítás opció él, az elvileg egy 0 km-es példány lesz 850k-ért.
Aludtam rá egyet és hiába nagyobb méret, 10 hó QD-OLED után mégsem váltok woledre. Ki lehet fogni jót is persze, meg mindannyian más mértékben vagyunk rá érzékenyek, de nincs kedvem megint tinting meg banding stb miatt stresszelni.
-
John D'oh
aktív tag
-
John D'oh
aktív tag
válasz
eL Geri #111710 üzenetére
Telefonon és írásban is megerősítették, hogy az áruházban átvehető darabok mind kiállított példányok viszont volt reggel még a központi raktárban, az gyárilag csomagolt vadonatúj. Én biztos ami biztos rendeltem egyet házhozszállítással ami az Ügyfélszolgálat szerint a központból jön majd. Nem tudom mennyi volt. Most már nem mutatja a házhozszállítás opciót, csak az áruházi átvételt.
-
John D'oh
aktív tag
válasz
pana0017 #111704 üzenetére
A matt kérdés teljesen egyéni preferencia. Valakit zavar, mást meg egyáltalán nem. Én pl. utóbbihoz tartozom. Azt tudom, hogy nem hiányzik hogy fényes szobában magamat lássam film közben bizonyos jelenetek alatt mintha tükörbe néznék.
A kontraszt romlását egyáltalán nem tapasztaltam, pedig biztos hogy létezik ha ennyi cikkben említik, csak gondolom mindenki különböző mértékben érzékeny rá, és a fényviszonyok is ezek szerint ideálisak nálam. -
John D'oh
aktív tag
S90D-ről talált valaki esetleg tesztet ahol nem QD-OLED panelt volt ? Kíváncsi vagyok, hogy mondjuk az LG B vagy C szériához van e közelebb, és mennyire szenved a tintingtől, bár ezt mondjuk a tesztek pont nem szokták részletezni sajnos.
Illetve még egy kérdés. A 2025-ös modellekbe a tandem panel gondolom csak a 83-asba kerül, ami alatta van, abba a sima hagyományos woled megy ugye ? (Már azokat a szerencsés helyeket leszámítva ahol QD lesz)
-
John D'oh
aktív tag
válasz
Quadgame94 #111500 üzenetére
S95-nél sokkal drágább lesz.
Szerintem min. 1.2vel indul a 65'. -
John D'oh
aktív tag
válasz
alaves #109534 üzenetére
Ezt tök jó, hogy írtad. Nálam az S95D az első bekapcsolaskor nem volt valami túl homogén, de aztán másnap reggelre majdnem tökéletes lett. Most nagyjából 800 óra után figyeltem fel arra hogy megjelent néhány halvány vertikális csík amit leginkább az 5% szürkén látok illetve néhány valós tartalomnál is ha nagyon sötétszürke a jelenet ÉS mozog a kamera. Most volt nem rég alaplap csere és OCB nyák csere, és utána figyeltem fel rá, de gondolom nem sok köze van hozzá tekintve hogy a panel ugyanaz, csak esetleg kritikusabb szemmel néztem a csere után. Na a lényeg, hogy az alapján amit irsz akár újra ki is tisztulhat megint, ez jó hír. Manuális pixel frissítést egyszer nyomtam mióta megvan a TV, reménykedve hogy jobb lesz tőle, de nem volt hatással rá. Annyira mondjuk nem izgat mert így is szerintem még teljesen rendben van és csak nagyon ritkán látom.
-
John D'oh
aktív tag
válasz
Rewmac #109325 üzenetére
A többi gyártó se jobb semmivel szerintem. Manapság már nem 10-20 évre gyártanak TV-ket.
Külföldi fórumokon olvasott infók alapján LG-nél panel gond inkább a jellemző, Samsungnál meg alaplap, táp gond ami gyakrabban elő szokott jönni, de nyilván bármi egyéb is tönkre mehet benne. -
John D'oh
aktív tag
válasz
gurus #109248 üzenetére
3 DV képes woled után miután S95D-re váltottam egy fél pillanatig nem hiányoltam a DV-t. Egész egyszerűen szebb minden "csak HDR-ben" mint bármi amit előtte woled mutatott DV-ben. Ez az én tapasztalatom. Konkrétan egy áldás hogy nincs DV mert így a lejátszóból is nagyobb a választék és azon se kell mérgelődnöm mint régen ha a forrás nem DV-ben van. Arról nem is beszélve hogy még a DV képes woleden ís gyakran alázta némely HDR tartalom egyéb más DV anyagot, mert az is csak annyira jó amennyire igényesen csinálták.
-
John D'oh
aktív tag
válasz
alaves #109232 üzenetére
Lehet hogy utalvány szót használták és csak én raktároztam el a fejemben kuponként mivel egyértelműen azt állította az ügyfeles hogy az eredeti webshopban kell levásárolnom. Erre többször is visszakérdeztem hogy jól értem e, de akkor lehet hogy csak nem volt képben az illetékes munkatárs. Ahogy azt is egyértelműen NEM tudta megerősíteteni hogy az árkülönbséget kompenzálni fogják ha ugyanazt akarom venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest