Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen TV-t vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- RAM topik
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
John D'oh
aktív tag
válasz thomasvold #99490 üzenetére
Igen mindenképpen még amíg garis. Én a helyedben még videóra is venném.
-
John D'oh
aktív tag
A80L vs S90C elvileg mindkettő a legszínhűbb fimmaker / custom módban, de a Samsung mégis brutállisan túlszaturált az én szememnek. Van valakinek linkje, hogy pontsan mik az ajánlott beállítások, hogy normális színe legyen az S90C-nek is ?
[ Szerkesztve ]
-
John D'oh
aktív tag
köszi srácok
-
John D'oh
aktív tag
Na megjött az S95D. Az első pár hdr demo után kb. seggre ültem pedig 2017 óta ez a harmadik oledem (nem számítva a két A80L-t amit visszaküldtem pink tint miatt).
De a képminőségben erre is számítottam.
Ami miatt még átmentem QD-re a pink mentesség, ami be is jött mert olyan fehér a fehér mint a hó, egy árnyalatni pink vagy egyéb más szín nincs.
A bandingban viszont nem lett szerencsém. Középen van egy szép vastag csík amit egyelőre csak az 5% szürke teszten meg a düne bizonyos jelenetében láttam (bár tény, hogy kerestem) Szóval az öröm nem teljes, mert kb. akárhány képet láttam neten ennél szerintem jobb volt a szitu.
A fénykép persze nagyon felnagyítja a problémát, élőben kb. fele ennyire látszik.
A fólia még ugyan rajta van, de az nem hiszem, hogy változatna ezen ha leveszem.Gondolkodom, hogy esetleg írok a Samsungnak, hogy küldjekek egy másikat. Nem tudom mennyire lesznek partnerek ebben.
-
John D'oh
aktív tag
válasz Vhiktor #99757 üzenetére
Tegnap szerintem max 1-2 órát néztem lefekvés előtt és reggelre, sokkal jobb lett. Szabad szemmel már csak nagyon nehezen észrevehető.
Bízom benne hogy nem jön vissza mert kurv@ szép képe van.
Mármint eddig nem is értettem pontosan mi volt az a 3D pop amiről beszéltek a tesztelők a youtube-on de ez tényleg odab@asz[ Szerkesztve ]
-
John D'oh
aktív tag
válasz s.Oliv3r #99825 üzenetére
Van az a szint amit már észre lehet venni bizonyos jeleneteknél.
Az első oledem egy C7 volt, na ott volt bőven függőleges csík még szerintem a 10% szürkén is nem csak az 5%-nál. Az elején még zavart de aztán teljesen elengedtem, 6 évig nyúztam azt a TV-t, imádtam a banding ellenére is -
John D'oh
aktív tag
válasz s.Oliv3r #99827 üzenetére
Túl van pörgetve a téma az tuti. Nagyon kevés jelenet van ahol valóban észrevehető a probléma. Amikor kijött a dune 2 tele volt a reddit olyan posztokkal hogy mi ez a csikozás, eddig nem volt pedig 1 éve megvan a TV. (31:30 körül van egy jelenet azt hiszem)
Persze hogy addig is ott volt az a banding csak nem tűnt fel.
Szóval amit ennyire nehéz észrevenni vagy szó szerint keresni kell az nem igazi probléma.Engem személy szerint a pink tinting sokkal jobban zavart. Több TV- visszaküldtem emiatt. Nyilván itt is vannak szintek és ki kell fogni.
-
John D'oh
aktív tag
válasz maci74 #99829 üzenetére
A MM-ban anno én is néztem az S90C-t és és az S95D-t is, és egyáltalán nem nyűgözott le. Ennek ellenère azt mondtam otthon is látni kell mert úgy az igazi, max visszaküldöm. És mennyire jól tettem, eszméletlen milyen képe van, olyan színeket látok amiről nem is tudtam hogy létezik
[ Szerkesztve ]
-
John D'oh
aktív tag
válasz szkutyi #99924 üzenetére
A beragadt gamma nem tudom mit jelent, az emelkedett feketét én nem látom még nappal sem az S95D-n pedig tartottam tőle.
A tizen tényleg nem a legjobb OS de a QD adta előnyök messze kompenzálják.2 hete ha valaki azt mondta volna hogy Samsungom lesz a Sony után kővel dobáltam volna meg
Nekem bejött nagyon. Azt majd az idő mondja meg mennyire lesz tartós és milyen lesz egy esetleges hibánál az Ügyfélszolgálat, de ha nem lesz gond ilyen téren, akkor én a woledre már nem térek vissza többet.
[ Szerkesztve ]
-
John D'oh
aktív tag
válasz laptop apu #99983 üzenetére
Filmmaker módban az S95D egy hangyányit sem túlszaturált azt saját tapasztalatból meg tudom erősíteni.
-
John D'oh
aktív tag
válasz syIex #100116 üzenetére
Érdemes
Esetleg nappali bútort kell váltani
Én 7 év után váltottam 55-ről 65-re és kb. mint a moziban feeling.
Mármint kb. 20-szor láttam már életemben a Bolygó neve halált, de még soha nem élveztem annyira mint pár napjaAz mondjuk tény hogy a nagyobb TV előtt jobban is fárad a szemem, de simán lehet hogy az S95D brutális fényereje is ebben szerepet játszik.
[ Szerkesztve ]
-
-
John D'oh
aktív tag
válasz alaves #100348 üzenetére
Számomra semmit nem jelent már a DV a mai nagy fényerejű OLEDek mellett.
Elindítom a Planet Earth III-at HDR-ben és olyan színfényerőt látok amit korábban soha az előző OLED tvken ami járt nálam pedig kismillió DV filmet néztem korábban.
Nem viccelek, konkrétan egy terhet vesz le rólam, hogy az S95D nem támogatja. Több lehetőségem van lejátszót választani és nem kell mérgelődnöm azon ha egy adott film csak HDR--ben jött ki.[ Szerkesztve ]
-
John D'oh
aktív tag
válasz syIex #101028 üzenetére
Nekem S95D-m van és elképesztően gyönyörű képe van.
2017 óta ez a harmadik OLED-em (+pár napig volt egy negyedik amit nem tartottam meg)
QD után már nem fogok tudni W-re visszamenni a látottak alapján.Redditen és bárhol máshol a neten is az az általános vélemény, hogy glossy>matt.
Ettől még ez nem lesz így feltétlenül mivel teljesen szubjektív. Neked kell eldönteni a saját szemedddel.Én mondjuk sötétben nézek mindent este mert akkor van időm, de amikor szombat reggel odaülök pár perce a gyerek mellé mesenézés közben mindig elámulok, hogy ez a TV egy fekete lyuk, úgy elnyel minden tükröződést. Nekünk konkrétan a fél fal ablak a TV mellett.
Én a hátrányát észre sem veszem.Persze benne van a pakliban, hogy bármelyik nap letolhatja a gatyáját hiszen a Samsung már nem az ami sok éve volt.
Konrétan van egy nagyon régi LCD-m (még jóval a LED TV-k előttről) és mint az új, de ezek már nem fogják addig bírni az tuti.[ Szerkesztve ]
-
John D'oh
aktív tag
A jelenlegi ára drága, de 500k-ért ahogy vettem bestbuy volt mindennel szemben.
És amúgy ha csak a fele igaz annak amit a Samsung állít a gen 3 panelről, már nem biztos hogy a gen 1-2 S90C-t még számításba venném ma már.[ Szerkesztve ]
-
John D'oh
aktív tag
Kis Samsung tapasztalat:
A 3 hónapos S95D távirányítója egy teljes töltés után már csak 3 napot bir. Korábban ment 1 honapig egy töltéssel.
Ügyfélszolgálatnak jeleztem. Számlát kértek és 1 perc alatt írták hogy küldenek helyette újat.
Szóval 1 minusz a gagyi minőségért de plusz a szervízért.
Mondjuk bosszantó is lett volna ha már ilyen filléres cserénél is húzták volna a szájukat.
Magával a TV-vel lett volna gond azt már nem biztos hogy ilyen rugalmasan kezelték volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Light of Motiram - Kína válasza a Horizon franchise-ra
- Milyen monitort vegyek?
- Formula-1
- Dragon Age: Veilguard teszt
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Diablo IV
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest