- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
warren29
aktív tag
válasz
eL Geri #113096 üzenetére
A sima DTS és a DTS HD Master Audio között nagyon nagy a külömbség.
Nem csak olyan mintha jobb lenne hanem sokkal jobb.
Dinamikában, térben, mélyek tekintetében... klasszissal jobb.Azt nehezen tudom elképzelni hogy az erősítőd kiírja hogy DTS HD de valójában csak sima DTS.
-
válasz
eL Geri #113100 üzenetére
Ezek csatorna alapú hangformátumok is elég jók már, na de a dolby atmos meg a dtsX ami igazán odaver.
érdekes, hogy minap néztem egy céges a55-n a félelem utcájá 1-2-3-at a hotelben és a térérzetet simán tudta virtualizálni a telefon egy egy jelenetnél, teljesen le voltam döbbenve milyen ügyesen csapják be a fület, pedig az atmos se mai technika már.Napokon belül érkezik a Q990D-m, lesz mit tesztelnem
-
John D'oh
aktív tag
-
gab1ka
senior tag
válasz
eL Geri #113093 üzenetére
Igazad van, utánakeresgéltem kicsit, ahogy nézem a 2023-as WebOS óta belső appról nem megy ki a TrueHD, csak külső forrásból működik a pt. Én régebben amikor erősítőm volt, mindent le tudtam játszani mindenhogyan, bár nem LG-n. Ezek szerint a DTS elhagyása mellett más téren is van leépülés. Gondolom pár év múlva majd megint menni fog mint "újdonság".
-
alaves
addikt
válasz
eL Geri #113044 üzenetére
Nem kell ezzel foglalkozni, nyugodtan áramtalanítsd vihar idején, a legközelebbi készenléti allapotkor úgyis lefut a kompenzáció. Egyébként is az idő előrehaladtával az üzemidő/komp.szám jóval meghaladja majd a 4-es számot, de ez nem probléma, a tervezők bekalkulálták.
-
-
torma1981
veterán
válasz
eL Geri #113027 üzenetére
Ennyire tökéletesen nem lehet rajta. Sehol egy buborék, stb. Többször átnéztem a sarkoknál. Semmi ahol lejöhet. Csak a kijelzőn lévő réteg. Ezt a lámpás dolgot megnézem.
A másik, meg hogy semmi képminőség romlás nincs. Ha rajta lenne a fória tuti komolyan befolyásolná a képet.
-
torma1981
veterán
válasz
eL Geri #113025 üzenetére
Érdekes nálam nem volt fólia a G4-en. Pedig bontalan volt minden rajta.
A piros matrica ott volt a sarokban, de simán lejött. Fólia meg tuti nincs rajta. Lehetne látni, ha rajta lenne. Le is ellenőriztem az LG USB-s trükkel és nem volt használt. Csak annyi óra volt benne mint amit én használtam. -
hunspikey
őstag
válasz
eL Geri #113015 üzenetére
Én ezt amit írsz sosem tapasztaltam, pedig amúgy én is így gondolnám jónak. Illetve tulajdonképpen mi a bréért nem lehet ezt konfigolni a menüben? Van már az összes tetves streaming szolgáltatónak dedikált gombja, de persze erre az alap funkcióra nincs gomb a TV távirányítón - pedig mekkora lenne?
-
Tyrone89
aktív tag
-
eL Geri
őstag
válasz
eL Geri #112798 üzenetére
Az mitől lehet, hogy az Xbox Series X saját maga mindent zöldre pipált a tv-vel kapcsolatban, egyet kivéve. Miért nem megy szerinte a 4K 120Hz?
Az Xbox a Denon 1800-ba van kötve, a gyári hdmi kábellel. Viszont az AVR már a most vett Alzás 5m-es (elvileg 48Gb-es) hdmi-vel. Elvileg az AVR át tud engedni 4K 120Hz-t, azt hiszem.
Valamit még át kell kapcsolnom? Vagy nem elég stabil az 5 méteres hdmi kábelem? Alapból nem látom szükségét a 120Hz-nek számomra, nem játszok multi COD-ot pl. De azért jó lenne, ha a VRR felső határai azért rendben átmennének.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
eL Geri #112767 üzenetére
Ha segítséget kér a megfelelő beállításokra, és fizetne is érte, akkor érdemesebb olyan embert megbízni, aki ért is hozzá.
Ellenkező esetben azt kapja, amit bárki be tud állítani 10-20 perces kutatás után. Amiért szerintem nem érdemes fizetni.
Tanácsokat nyilván itt is lehet adni, ahhoz nem kell elmenni személyesen.
Szerk.:
Csak azért írom, mert szerintem olyan embernek érdemes fizetni, aki ért is hozzá, illetve vannak megfelelő eszközei. -
eL Geri
őstag
válasz
eL Geri #112732 üzenetére
Na meglett!
A TV hangbeállításainál van ilyen: hogy átengedés.
Ez kellett neki. A baj csak az volt, hogy ezt már megcsináltam… de valamiért nem jegyezte meg / valójában nem csinálta.
Remélem, ha most lekapcsolom majd bekapcsolom az eszközöket, akkor nem felejti el megint.A hangerőnél meg az Xbox csinált szerintem valamit, hogy eddig hangosabb volt
-
dropi
senior tag
válasz
eL Geri #112614 üzenetére
Én pont az ellenkezője vagyok, nekem szeptember óta van meg a tévé, de mar nagyon viszket a tenyerem a cserére :D
Plusz nálunk napi 18-20 órát megy a tévé
Amúgy az LG távirányítóra visszatérve, nekem volt olyan LG tévém, amit konkrétan amiatt adtam el, nekem az egy használhatatlan fos, amit minden egyes használatkor a tévébe akartam hajitaniBezzeg a Samsungé az nagyon tetszik, kicsi, dizájnos, nem úgy néz ki mint egy 3 éves gyerek játéka
Nekem a Samsung használatával nem volt gondom, pedig nálunk a legnagyobb részt kábel vagy iptv adás megy.
-
A Zéé
addikt
válasz
eL Geri #112599 üzenetére
azért amikor rárakod a "komoly" hangszórót mindjárt kijönnek a fizikai korlátok.
Én sem raktam össze a 48C4-et a soundbarral pár napig, mert egészen vállalható az is. Viszont amint bekötöttem a kis JBL BAR 2.0-al (ami azért nem egy csúcs kütyü), és 2x 3x váltottam oda-vissza, hamar egyértelmű lett, hogy maradni fog rajta -
ρσгτσ
addikt
válasz
eL Geri #112534 üzenetére
Anno a CRT miatt mondták ezt. Ott sokkal indokoltabb volt.
Ettől függetlenül a modern TV -k esetében is vannak ilyen ajánlások a szem kímélése miatt. Bár jellemzően nem hosszútávon okoz problémát, de azért érdemes lehet rá odafigyelni.
Amellett, hogy a megfelelő távolságot is fontos megválasztani, hideg segédfényt ajánlanak. Erről például az LG -nél is van fent egy cikk. Ott 6500 Kelvinben határozzák meg a színhőmérsékletet. Természetesen melegre állított filmes képmód mellett.
-
Elmör
őstag
válasz
Már bocsánat, hogy beleszólok, de a moziban is nemhiába van teljesen sötét, ha a fényerőt jól lövi be az ember akkor nem károsíthatja a szemet olyan mértékben, hogy az gond lenne (gondolom szülők erre gondoltak). Legalábbis általában nem 8-10 órán keresztül nézi az átlag ember a tv-t. Szóval ez a lámpánál tv-zek dolog soha nem fog jó sötétet eredményezni, engem nagyon zavarna.
SZerk.: közben olvasom mennyire tetszik a tv, akkor az a lényeg. -
Quadgame94
őstag
válasz
eL Geri #112535 üzenetére
G3 tulajként mondom, hogy mi is visszavettük az elején. Aztán folyamatosan egyre nagyobbra. Ha a gyerek néz valamit disney+ vagy YT-n akkor nappal elhúzött függönnyel is simán elég az 50-es fényerő. Este HDR maxon megy, de egy kislámpa ég az íróasztalon. SDR tartalmat mi már nem is nagyon nézünk, csak a gyerek.
UI: Reachert néztem rajta SDR-ben este. 50/100 fényerő tökéletes volt.
-
John D'oh
aktív tag
válasz
eL Geri #112535 üzenetére
Amikor nagyobb fényerejű TV-re vált az ember akkor vak sötétben nézve, különösen HDR tartalomnál szerintem teljesen rendben van ha ez ember leveszi a fényerőt ameddig meg nem szokja. Mi is gyakran mozizunk a feleséggel este, és az 55 A80J-ről 65 S95D-re váltásnál határozottan segített levenni a fényerőt, viszont pár hét alatt meg is szoktuk és ment vissza HDR-ben maxra
Hasonló vam most is. Annak ellenére, hogy a típus nem változott csak 65 S95D helyett 77 S95D van a szobában, megint picit levettük a fényerőt mert ugyebár sokkal nagyobb felületen sugározza ugyanazt a fényerőt. -
eL Geri
őstag
válasz
Csak egy kis apró élménybeszámoló:
Nézem a Max-on az első Aquamen-t (na nem a története miatt), teljesen sötét szobában.Azt hiszem most tapasztaltam meg előszőr, hogy mi az a HDR. Gyönyörűek a YouTube-os demo-k is. De itt, amikor hatásvadász módon a fegyverek tüze, vagy egy szikrázás a sötét szobát egy pillanatra világító toronnyá varázsolja… nagyon király.
Jaj, hogy fogja nekem ezt utálni az én kis szívecském. Őt szerintem ezt idegesíteni fogja
-
ρσгτσ
addikt
válasz
eL Geri #112456 üzenetére
Azért ott 10% ablakban van különbség.
Egyébként úgy látom, hogy ismét sikerült rontani a betekintési szögön. Még ha nem is jelentősen, és még mindig a jó értékbe tartozik. C4 -hez képest.
C2 -vel elindultak egy jobb úton. C1 után. Zöldülésre kíváncsi leszek, ha eljutok odáig, hogy személyesen meg tudom nézni.
-
John D'oh
aktív tag
válasz
eL Geri #112427 üzenetére
Ideális esetben szemmagasságban kéne lenni a TV közepének, ez felnőtteknek 100-110 cm körül van, de nyilván van bőven szórás attól függően, hogy miben ülünk és milyen testhelyzetben.
Ez is egy olyan dolog viszont, hogy ha magasabbra kerül az ajánlott ideálishoz képest, van olyan ember akit egyáltalán nem zavar, és van olyan akinek kényelmetlen lesz.
Nálam pl.a te eseted már túl magasnak számítana, de feleségemet szerintem az se zavarná ha két méter magasan lenne
-
KTTech
veterán
válasz
eL Geri #112358 üzenetére
Nálam ugyan nem téglába ment, hanem gipszkartonba (mert téglát sajnos csak a külső falak láttak)... a Fisher volt a megoldás a gyári helyett (Fisher Duotec 12, darabja 20kg bír gipszkartonban, 8-at használtam 😃) , de a Fisher DuoPower igen jó téglába is. A 6x30-as darabja 95 kilót bír téglában, ha csak 4-el rakod fel, akkor is 280kg-ot bír max, ami felezve (nálam ez a biztonsági határ) is 140kg 😃
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
eL Geri #112285 üzenetére
igazán nincs mit, inkább úgy mondanám, magának a DV-nek nincs igazából gyakorlati előnye a HDR-hez képest. a DV dinamikus metaadatot használ, a HDR statikusat, kb annyit jelent hogy a DV-nél akár képkockánként is változhat a fényerő, viszont az emberi szem a szűk keresztmetszet, ezért ebből majdnem biztosan semmit nem érzékelnél egy normál HDR film után nézve. Talán egymás mellett nézve ugyanazt a filmet HDR-ben és DV-ben feltűnne valami de annyira kis mértékben hogy elhanyagolható teljesen. A P7 DV-nél a javítóréteg az tényleges pluszt jelenthet a HDR-hez képest, akár extra fényerőben, akár a részletek láthatóságában akár képhibák javítáában, DE ez sem olyan hatalmas különbség mint amilyennek így leírva tűnik esetleg. Egy P7 anyagot sem nagyon lehetne megkülönböztetni egy normál HDR vagy P5-P8 filmtől egymás után nézve.
Itt egy videó a P7 és a normál HDR alapsáv közötti különbségről: [link] ami persze így itt a videóban látványosnak hat, de valós tv nézési körülmények között egymás után nézve nem nagyon tudnád megmondani melyiket láttad épp. Viszont felhívom a figyelmed a videóban a Halloween II. részletre ahol láthatod hogy a HDR alapsáv hibás(blokkosodott,kockás a kép a nő körül..a melle a videó miatt cenzúrázott, azt ne nézd hibának, csak körülötte. majd utána a javítórétegen már tökéletes..tehát ilyen hibákat tud javítani az extra réteg. Ugyanakkor ez a hiba a sima HDR vagy P8 anyagon kb 1 tized másodperig látszik, egy szempillantásnyi ideig..szóval gyakorlatilag ha épp nem oda koncentrálsz lehet fel sem tűnik.
Úgy hogy én azt mondom jó a DV, de bőven együtt lehet élni azzal is ha nincs, és "csak" HDR-ben látod az adott filmet.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
eL Geri #112276 üzenetére
P8 mp4-et kell TS-be muxolni [link] ezzel a programmal. mkv-ból nincs Dolby Vision LG-n csak HDR. Így ha egy P8 mkv filmed van, azt is muxolni kell TS-be ha DV-t akarsz. P5 mkv-nál szintén, mert abban nincs HDR sáv, ezért lilás vagy zöldes lesz a kép. (Egyébként szerintem a P5 és P8 Dolby Vision abszolút nem ér annyit, hogy muxolgatással cseszd el az időt. 99%ban ugyanazt fogod látni mint HDR-ben. ) Egyedül a P7 DV ami tényleg pluszt adhat a HDR-hez képest a javítóréteg miatt, de mivel a P7 DV-t kb egyik tv sem kezeli már, így felesleges vele foglalkozni.Ehhez külső lejátszó javasolt.
-
eL Geri
őstag
válasz
eL Geri #112265 üzenetére
Na és akkor jönnek a hülye kezdő kérdéseim
- Hol lehet puha "szerelőkesztyűt" venni?
- Hogy is van ez a DV formátum lejátszás a G4-ben? P8-at kell átkonvertálni P4-re? Vagy valami ilyesmi. Pontosan hogyan / mivel kell ezt?Bónusz kérdés: Épp ránéztem egy virágboltban, és az The.Eternaut.S01 sima HD nagyobb videó bitrátás volt, mint a DV/HDR-es verziója. A HDR világ eddig engem elkerült. Jól sejtem, hogy csak ez a release volt béna, és nincsenek csodás, hiába HDR, de vacakabb lesz a képe az alacsonyabb adat miatt?!
-
-
válasz
eL Geri #112227 üzenetére
A G5-nek is vannak bizonyos hátrányai hangformátumokkal, színhelyességgel, sötét hátterű megjelenítés túlvilágosítása stb. Nagyon új még ez a panel, a Samsung S95D esetében is idővel jöttek a kérdőjelek. Félreértés ne essék, jó TV-k, de vannak fonákságok is velük.
Érdekes módon az LG-nèl már belengették a hibrid RGB tandem panelt. Hova ez a sietség?
A jelenlegi legjobb vétel a G4 még MLA panellal, amely technológia az élettartamra is kedvező hatással van.
-
csabi0805
senior tag
válasz
eL Geri #112219 üzenetére
Először is köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat.
Most pedig jöjjön a hiba.Van a kikapcsolási időzítő.
Na most nálam úgy van beállítva,hogy a hét minden napján ha a tv be van kapcsolva akkor este 23:20-kor kapcsolja magát ki a tv.
Viszont ha van egy olyan nap amikor nincs este bekapcsolva a készülék,akkor következő nap már nem kapcsol ki 23:20-kor a tv.
Kedden mondjuk este nincs bekapcsolva,akkor szerda este már 23:20-kor nem kapcsol ki.Olyan mintha elfelejtené hogy ki kell neki kapcsolni.
Ezt a legutolsó frissítés óta csinálja.
23.20.42 a frissítés száma. -
John D'oh
aktív tag
válasz
eL Geri #112109 üzenetére
Az mindenképpen pozitív, hogy alacsonyabb árral indítanak az idei modellek mint a tavalyiak, csak ugye itt a dilemma, hogy ha év végénél előbb veszi meg az ember akkor elég borsos felárral kell számolni az akciókhoz képest.
Persze már 1-2 hónap alatt is esni fog az ára, nyár végére pedig még tovább ha valakinek sürgős, vagy a pénz nem számít annyira
-
John D'oh
aktív tag
válasz
eL Geri #111710 üzenetére
Telefonon és írásban is megerősítették, hogy az áruházban átvehető darabok mind kiállított példányok viszont volt reggel még a központi raktárban, az gyárilag csomagolt vadonatúj. Én biztos ami biztos rendeltem egyet házhozszállítással ami az Ügyfélszolgálat szerint a központból jön majd. Nem tudom mennyi volt. Most már nem mutatja a házhozszállítás opciót, csak az áruházi átvételt.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
eL Geri #111710 üzenetére
Van pár üzletük. Valószínű nem mindegyikben volt, vagy eleve néhány már visszatért a központi készletre.
Nevezzük nevén: Euronics. Náluk valószínű, hogy ilyenkor már csak kiállított darabok lesznek. Főleg, ha nagyobb a kedvezmény, és nem valamilyen általános akcióban szerepel.
-
Quadgame94
őstag
válasz
eL Geri #110795 üzenetére
Én ismerek olyat aki 48C1-ről váltott 65C805-re és a blooming nagyon zavarta. De ez érthető. Pusztán a méret miatt nem hinném. Max aki játékra veszi és a 65/77 inch már nagy neki játszani. Én így vagyok vele például.
Dilemmában vagyok én is, mert vennék nagyobb miniLED-et, de félek tőle.
-
A Zéé
addikt
válasz
Őszintén, én most vagyok így
Beköltözött a 48C4 a helyére, most fejeztem be a beállításokat, és rajtam van ez az “Úr Isten VERY BIG" érzés, és azon agyalok, hogy lehet, hogy a 42-es kellett volna... Aztán majd ez lehet, hogy hamar elmúlik, térjünk vissza rá pár hét múlva. -
-
gab1ka
senior tag
válasz
Velem ez történt ~1 hónapja bár nem OLED tévé esetén hanem sima miniled-del (tudom ez oled topic). 75" lett 55" után. Nagyon közelről nézem 2-2.3 méter körül. A DSE zavart elsősorban, a nagy felület miatt szinte mindig a képernyő valamelyik pontjára fókuszáltam és ez miatt egyből feltűntek a dirty screenes pacák már amennyi volt, igazán nem sok, a filmekben egyáltalán nem látszott, játékokban viszont sajnos igen. A méret esetén 21:9-es filmekkel nem volt baj, sem a játékokkal, sőt, pazar volt így, utóbbi különösen, viszont a 16:9-es sorozatokban a sok közelis párbeszédnél már picit zavaróak voltak a gigantikus arcok.
Ugyanaz a modell 65"-ban került a helyére. Nem is igazán a méret miatt, inkább az említett homogenítás probléma miatt eldőlt, hogy nem maradhat a nagy és szerencsére éppen azon a napon derült ki, hogy még akciósabb a kistesó mint korábban, szóval megléptem a cserét és visszakaptam egy fél tévé árát mellé.
Azt mondanám, hogy ez a méret itt így, amilyen messze én ülök tőle, így talán kényelmesebb egy fokkal, de tény, hogy a hűha a játékokban ami volt az most már nincs annyira meg. Pontosan tudtam hogy mire számítsak, a Windowsban lehet a képet méretezni, a 75"-t leredukáltam pontosan akkorára mintha egy 65"-os tévé lenne a helyén, tudtam mire számítsak, nem is ért meglepetés.
Nem mondanám hogy megbántam a cserét, de azt sem mondom hogy nem lenne jobb vissza a 75". Szerintem az én esetem szimplán szélsőséges és nem adtam elég időt neki hogy megszokjam.
Ha megint olyan gigantikus akció lesz mint ami van vagy volt a napokban, akkor ennek a helyére már biztosan 77"os OLED fog kerülni 1-2 év múlva és lesz közvetlenül mellette egy kisebb 65"-os monitorom.
-
-
-
-
so_ha
senior tag
válasz
eL Geri #110039 üzenetére
"... csak az asztali állványos verziót vezetik ki."
Röviden, marad minden a tavalyi szerint.55", 65", 77"-ban már listázzák a németek az G5LW szériát.
48", 55", 65"-ban van továbbra is gyári talppal szerelt a "G": pl: 65G59LS
-
eL Geri
őstag
válasz
eL Geri #110036 üzenetére
Most olvastam (egy számomra ismeretlen oldalon), hogy már nem lesz hozzá alapból fali konzol... ami ha igaz, akkor nagyon sajnálatos
UPDATE: beleolvasva külföldi cikkekbe, talán csak az asztali állványos verziót vezetik ki. Tehát a lábat kell külön megvenni, nem lesz alapból azzal csomagolt verzió is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Update 06.12. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest