Hirdetés
- RAM topik
- DUNE médialejátszók topicja
- 3D nyomtatás
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Canon MILC: EOS R és M topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
junkpod
üzenetére
Azért mert teljesen más az LG beállításai mint a Sony kényelme (ezt te is tudod sztem ,volt már ha jól emlékszem LG oled-ed is).
Ráadást míg az LG-el bíbelődik az ember mert este túl világos nem elég az oled pixelek fényerejét modosítani ,kontraszthoz is hozzá kell nyúlni:
Fogaskerék / beállítás / kép / speciális / fényerő / majd itt csinálhatod a dolgod…
Összesen 6 opcióba kellett belemásznod ,míg a Sony n nyomsz egy gyors beállitás gombot és ott is van előtted azonnal a :fényerő ,energiatakarékosság és a fényérzékelő is amik nem elég ,hogy könnyen elérhetőbbek rövidebb idő alatt ,de sokkal jobban is működnek.
Szerk.
LG automatikus fényerővel használhatatlan. -
junkpod
nagyúr
válasz
Quadgame94
üzenetére
és djnice
Szerintem az automatikus fényerő pont azt csinálja automatán amit mások kézzel, valtogattok a nappali és éjszakai profil között.
Kb én vagyok itt a topikban aki nem érti milyen "károkat" okoz az automatikus fényerő, amit a kézi váltogatas nem okoz. -
Scholes9
nagyúr
válasz
wallace 234
üzenetére
-
junkpod
nagyúr
válasz
masvilagx3
üzenetére
Ne folyamatosan menjen. Használd sokat, de legyen kiksocsolva6is, mert akkor indul a regeneráció.
Sokan írtak ilyen kezdeti hibáról ami pár nap alatt eltűnt. -
junkpod
nagyúr
válasz
bigdigit
üzenetére
És sajnos a tg benthagyta az összes személyeskedő, minősítő megjegyzést.
Amúgy meg volt már ilyen hullámos panel probléma itt leírva mástól is. Nem az a baj hogy a tükörképe hullámos, a tükörkép csak észlelhetővé teszi a hibát. A hiba maga a hullamossag. (Amúgy meg ekkora méretek esetében a kikapcsolt állapotban hullámos tukrozodes is zavaró lehet, mikor egy ekkora TV uralja a nappali látványát.) -
hunspikey
őstag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Szerintem a G3 SDR 26-os OLED pixel fényerő értéke nem azonos a nem MLA paneles LG TV-k ugyanilyen értékű SDR fényerejével. Ezt Viktor tudja megmondani mert ő mért már G3-at.
Mester a 26-os érték MLA panellel kb minek felel meg EX panelen?
-
wallace 234
őstag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Erről már volt téma ,hogy mennyire különbözően látjuk a tvt .kinek mi a jó ! Nálam sdr nél 30 as oled fény van. Dolby vision 100as oled fény.
-
hunspikey
őstag
válasz
masvilagx3
üzenetére
Atya isten.. Ez kész nokedliszaggató
-
Csabi1984
addikt
Amúgy Film fényerő néztem egy nem stúdió filmet hanem inkább valami olcsó kategóriás TV filmet 45-ös fényerő is sütött az alapfényerő természetesen sdr tartalomról van szó. Nem a TV-k gyengék fényerőbe hanem az a f*s tartalom ami felkerül és persze, hogy az eleve sötétebb alapfenyerővel rendelkező filmekből nem minden esetben lehet várat építeni.
Vannak tartalmak amik sima 40-es mezei oled fényerővel is élvezetes de sajnos vannak olyanok amiket bizony akár 70 fölé kell vinni, hogy lásd a sötét jeleneteket.
Lehet olyan, hogy ezek a Stream források (web-dl) anyagai fényerőben gyengébbek mint majdani Blurayből készült anyag?
-
kutyuska
aktív tag
válasz
Jackie_Chan
üzenetére
Talán ez
[link]
vagy Vhiktor videója. -
djnice
veterán
válasz
Quadgame94
üzenetére
Igen, a TV DV módba vált. Valószínű az lesz amit Vhiktor írt, hogy kicserélték Filmmaker módra (ez amúgy egy újdonság C4-nél DV esetén).
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
alaves
üzenetére
Tesztben benne lesz, de nem ezt a mintát használom, mert nem elég jó (sokszor add fals pozitív eredményt).
Nem biztos, hogy a full chroma nem megy át, lehet a kikapcsolhatatlan élesítés okozza a problémát., elég nehéz eldönteni.
De itt a probléma:
Nem lehetnek fehér vonalak.A léyneg, hogy nagyon közel áll a 444 átvitelhez, nagyon nehéz kiszúrni, hogy valami bibi van, valószinűleg senki nem is fogja kiszúrni, hacsak nem ilyen mintát néz.
-
szkutyi
addikt
válasz
masvilagx3
üzenetére
Az komoly...de legalább nem hajtottak el hogy tureshataron.belul vagy...
-
masvilagx3
tag
válasz
szkutyi
üzenetére
szia,
kicsit off ,de megmutatom milyen volt az elöző nanocell-es lg.
3x nézték meg , 2x cseréltek komplett kijelzőt. az első cserénél csak a kijelzőt cserélték a 3 panel maradt. a 2. kijelzőcserénél már 1 panelt cseréltek a kijelzővel.
aztán jött egy email hogy nem javítható
.Remélem mostmár megszünik a gond.
Szép napot
-
hunspikey
őstag
válasz
djnice
üzenetére
Neked pajti a James Webb űrteleszkópnál is érzékenyebb szemed van..
itt mindenki azzal cumizik, hogy hogyan tudna többet kitekerni a TV-ből DV üzemmódban..Normál "mozi" profil a legsötétebb és egyben az egyetlen amelyik helyesen követi az EOTF görbét, ha úgy tetszik gammát, szóval akkor te az a szerencsés vagy akinek az jó is lesz.
A különféle ECO, meg IQ módok ebből még el tudnak venni, ilyenkor használja a TV a környezeti fény szenzorját.
üdv!
-
ρσгτσ
addikt
válasz
djnice
üzenetére
Ezért jó hideg segédfényt használni, ha valakinek túl soknak tűnik a fényerő. Az ilyen automatikus gamma meg fényerő állítások a képminőség romlásával járnak.
DV és HDR anyagoknál kifejezetten fontos lenne a maximum fényerőt használni.
Persze ízlések és pofonok...ha így jobb neked, akkor ez van.
-
szkutyi
addikt
válasz
masvilagx3
üzenetére
Lefutott az első kompenzácio
. Szerintem az oled tv-k dobozra 300as betűkkel kellene rá írni hogy várj a visszakuldessel stb mert tisztulni fog panel... te szerencsésebb vagy mert írtál ide...de sokan csak fogják visszaviszik vagy vissza kuldik.... -
djnice
veterán
válasz
Quadgame94
üzenetére
DV-nél "Otthoni mozi"-ra van állítva a kép. Az OLED-pixelek fényereje 100-on áll, ezt nem szeretném mindig kézzel állítgatni, pont erre lenne az IQ mód, hogy figyelje a TV a környezeti fényt. Van még olyan lehetőség, hogy Maximális fényerő, ott ki/alacsony/közepes/magas opció közül tudok választani, ez is befolyásolja a fényerőt, de ez is kézi.
-
djnice
veterán
Pár napja vettem egy LG C4-et, de nem találom rajta a Dolby Vision IQ módot. Este kb kiégeti a szemem a DV. Előtte Hisense volt, ott külön be lehetett állítani a Dolby Vision sötét/világos mód mellett.
-
hunspikey
őstag
válasz
masvilagx3
üzenetére
Egyrészt kicsit pontosítanék a kollégák által adott infón, szóval bizonyos modellek 2000 óránként, bizonyos modellek (ez a többség) 500 óránként lefuttat egy úgynevezett nagy kompenzációs ciklust.
A 2023/24-es modellek közül asszem a kisebbek tehát a A/B széria 2000 órás, a fejlettebbek, C, G meg 500 órásak. (ez a JB kompenzációs ciklus)
Ezen felül van úgynevezett kis kompenzációs ciklus (OFF RS ciklus), ez 4 óránként fut - tehát 4 kumulált üzemóra után lefut.
Mit csinál a kompenzáció?
Mint a nevéből is ered, a ciklus próbálja az egyes pixelek hajtóáramra adott ellenállásából kitalálni, hogy mennyire öregedett el az adott pixel, és milyen vezérlőáram kéne ahhoz, hogy az elvárt fényességet adja. Tehát pixelről pixelre újrakalibrálja a vezérlését a panelnek az elektronika.
A nagy ciklus lassabban fut le, de nem azért mert sokáig csinálja hanem azért mert megvárja míg tökéletesen kihűl a panel, hogy ne legyen befolyásoló tényező.
Ez az egész- tehát a kicsi és a nagy is - teljesen automatikus, felhasználói beavatkozást csak a nagy kér, az is csak egy láttamozás, OK gomb megnyomásig terjed. Tehát mondhatni semmi dolgod nincs. A kis ciklusról se infót, se eredményt, se kérdést nem kapsz, azt csak onnan veszed észre, hogy kikapcsoláskor nem kattan azonnal a relé, hanem vár 290 másodpercet, majd lefuttatja. A kis ciklus hossza 290-330 sec általában.
A kis ciklus segít homogénen tartani a panelt a mindennapi használat egyenlőtlen terhelése miatt, a nagy meg a gányó sávokat, egyéb már ténylegesen ronda dolgokat hivatott javítani, pl nekem a régi C9-emen rettentő sokat hozott a függőleges sávjaimon.
Egyes vélekedések szerint a nagy ciklus öregíti a panelt. Én ebben nem hiszek, hiszen a panel újratanulásáról van szó, pont az a lényeg, hogy a megfelelő vezéráramot keressük, magyarul a helyes működési paramétereket. Ennek megfelelően a Sony pl nem ajánlja a manuális futtatást, LG azt mondja ha szar a képe (pl 5% szürke nagyon sávos) nyugodtan tolj egy manuális nagy-kompenzációt.
-
szkutyi
addikt
válasz
masvilagx3
üzenetére
Semmire nem kell figyelj, csak arra Hogy soha ne aramtalanitsd a készüléket.
magától csinál mindent, kikapcsolás után...te ebből annyit veszel észre hogy később fog kattanni a relé, minthogy te megnyomod a piros gombot. 
A bekapcsolt kijelző idő számít..azaz amíg működik a panel....4ora kijelző idő ha összejön akkor kikapcsolás után csinálja a "kis karbantartást"...ha összejön az 500, akkor csinálja a "nagy karbantartást".
Az első 100oraban nagyon sokat tisztul a kijelző...ami nálad van jelenség, el kell hogy tűnjön ha nem is az elsőnél, de nagyon nagyon sokat kell javuljon rögtön. -
masvilagx3
tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Szia.
Segíts ki kérlek akkor mert ez nekem már "kínai" .
500 üzemóra után valamit fog csinálni a készülék vagy mire kell várjak figyelni?
A Standby üzemmód is beleszámít?
KöszönömSzép napot
-
szkutyi
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Akkor régen volt 2000.
köszi -
szkutyi
addikt
válasz
masvilagx3
üzenetére
Azt ha jól tudom 2000 óra kijelző idő után futtatja le automatikusan...de elindithatod.ha nagyon zavar....én hagynám hogy legalább az első kompenzácio fusson le...hallani fogod mert amikor kikapcsolod, nem kattan a tv-ben a relé, majd csak kb 10 perc múlva...
-
szkutyi
addikt
válasz
masvilagx3
üzenetére
Hagyd had menjen par.napot! 4orankent (4ora kijelző idő) kikapcsolás után egy automatikus kompenzáció megy végbe! Elmkell hogy tűnjön!
-
masvilagx3
tag
Sziasztok,
Egy LG NANO793 tv-k volt amit 3x javítás után se tudtak megjavítani. Most kicseréltük egy LG OLED77B39LA OLED TV-re.
Kibont , feltesz konzolra . Bekapcsolás után bal oldalt:ötletem sincs már. Mindent kihúztam csak a tv ment akkor is.
A sírás keringet.Hátha valakinek van vmi ötlete
Köszönöm
Szép estét -
sinick
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Elég az, mert nincs akkora helyem.
-
Van egy Philips oled806 tv-m. Mostanában feltűnően sűrűn csinál automatikusan maradékkép törlést. Régebben akár egy hónap is eltelt két ilyen között most tegnap vagy tegnapelőtt csinált egyet, erre most megint. Ez így rendben van vajon? Mi lehet az oka?
-
Skyhunter
őstag
Out of the box, egyelőre. Tervben van, hogy Vhiktor-ral vagy János-sal kalibráltatva legyen, de egyelőre így is jó.
-
-
sinick
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Engem is meggyőzhetnél, hogy a 10 éves Panasonic 50GT60-amat 55MZ2000-re cseréljem-e. Vagy másra!
-
válasz
Pro Koryak
üzenetére
-
hunspikey
őstag
válasz
koncsik
üzenetére
Szerintem valahol ez a topic egy kvázi baráti kör is, szóval amíg vicces csipkelődés van, egy kis savazás van, egy kis ércelődés van, addig szerintem még előnyére is válik a topiknak a dolog. Persze időről időre betévednek kívülről, úgy lehet sokkoló egy-egy poszt, de alapvetően szerintem mindenki jól elvan a másikkal én még legalábbis kirívó gonoszkodást nem láttam, szerintem alapvetően kulturált emberek jöttek itt össze.
Én ezt a technó gyereket tökre bírnám egy sörözés alkalmával is, mindig kellenek ilyenek, hogy menjen a duma meg a röhögés. Persze... nem tudom találnánk-e optikai torzulás mentes söröskorsót számára
-

Itt van egy MOD, aki mindig figyel, hátha tanul valamit
- moderálás kapcsán én sem vagyok tévedhetetlen, ricsip által javasolt módszer vagy a Moderátor kerestetik topik használható. Ez a topik az időnkénti csipkelődéssel is egy élhető, magas szintű topik
(Pana OLED-ről mondjuk nincs sok szó
). -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
wallace 234
üzenetére
Értelek teljes mértékben, csak nehéz meghúzni a határvonalat, illetve én nem is tehetem, moderálásra nincs jogom, csak kérhetek moderációt (ami eddig még egyszer sme történt meg, a moderátorok éles szeműek és figyelik a topikot).
Én ezért próbálok szakmai kérdésekre szakmai válaszokkal reagálni. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Little_Gaara
üzenetére
Nincs semmi gond, ami olyan hsz az úgyis moderálásra kerül.
Fontosnak tartom, hogy mindenki leírja a véleményét, soha nem jó az elnyomás.
Én csak akkor szólok közbe, ha mondjuk szakmai oldallal van baj, természetesen az egyéni ízlés is nagyon fontos és arról is kell, hogy szó essen. -
wallace 234
őstag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Igen másképp ,de akkor már abba is bele lehetne kötni ,hogy miért bíbor .és miért nem fekete az a kijelző ha rásüt a nap . Ha zavarja küldje vissza , gyorsan le lehet zárni ezt a dolgot.
-
válasz
Sidorovich
üzenetére
Szia!
Én ezt a kábelt használom, teljes megelégedéssel: [link]
Vhiktor egyik ajánlása, és a te általad felsoroltakat támogatja. -
Little_Gaara
tag
Hát én csak Vhiktor-t sajnálom, nem lennék topikgazda itt
-
Pro Koryak
addikt
válasz
bigdigit
üzenetére
"Mondjuk vannak itt topik lakók akik mindegyik topikban csak a sajátjukat sztárolják és ráadásul rohadt aktívan. Röhögni azért tudok csak olvasva is milyen emberek vannak."
Ezt pont jónak mondod, ha nem tűnt volna fel eddig, ő az A80L sztárolja, azaz csakis a Sony, az tökéletes, minden más szar, mint pl. most is.
-
Quadgame94
őstag
válasz
bigdigit
üzenetére
Ez marhaság. Pont TechN9ne vagyis 7ne (?) aki anno felmagasztalta az A80L-t és nem kezelte a helyén azt a tévét. Itt aki elfogult lehet az max egy A95L tulaj vagy G4 tulaj, de még Ők sem azok. C3 meg már bocs de egy okés OLED semmi több. Ha Samunak lenne DV-je (és jobb szervize) S90C-vel lenne tele a topic, merthogy jobb TV.
-
Quadgame94
őstag
válasz
wallace 234
üzenetére
De Őt pont zavarja működés közben... Ha annyira látható lenne már dobott volna be képet. Aki látott OLED-et az tudja, hogy a fényt másképp tükrözi vissza és igen vannak rajta ilyen fura "gyűrödések". Csakhogy ezeket kikapolt állapotban látni csak. Vigye vissza ha ez ennyire zavaró LOL és vegyen A80L-t, ami "nem túlárazott", bár nincs rá pénze.
-
bigdigit
addikt
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Már megtanulhattad volna aki nem LG c3-al jön ide az nem komplett. Mert az a legjobb. Én már rég ignorálom ezt az egészet itt. Mondjuk vannak itt topik lakók akik mindegyik topikban csak a sajátjukat sztárolják és ráadásul rohadt aktívan. Röhögni azért tudok csak olvasva is milyen emberek vannak.
Mintha egy Fradi táborban éltetnél bármilyen más csapatot. Nos ez pont olyan topik. -
Stealth
senior tag
Hangosan röhögök gyerekek!
-
Yodamest
veterán
válasz
hunspikey
üzenetére
"érzem, hogy már ettől rettenetesen szebb lenne a kép, mindegy is hogy bekapcsolt vagy kikapcsolt állapotban" - most erről ugrott be, milyen lenne ez:
Hiba mellékelve: kikapcsolt állapotban rossz a képminőség
De a korábbi latexes szörny példa is nagyon átjött, lehet mindenkiben van ilyen bizonyos témakörökkel kapcsolatban, nála a tv ez a kategória. (én a hitvitákra tudok időszakosan vérszemet kapni, ott is lehet fröcsögni rendesen
) -
szkutyi
addikt
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Tévedés, este írtam is róla 3sort [link] .. Mivel hogy este 6ig dolgoztam, utána bevásárlás stb, ezért csak 7utan.tudtam.foglalkozni vele ne haragudj!-.-.nem tagadtam, csak a helyére tettem a dolgokat!
Van akit zavar ,van akit nem és ez egy lg oled gyártás sajátossága.
te miről beszélsz? ne állítsd már be úgy a dolgot mintha ez egy befolyásoló tényező lenne...ez olyan mintha egy kocsira azt modnanád hogy nincs szélvédője...valakit zavar valakit nem.Még jó hogy zavar mert szajbavág a menetszél..
Miert nem azt hozod fel hogy a hátulja érdes...kinem szarja le?hát nem azt nézem.nem is azért van a hátulja hogy azt nézzük...ahogy a kijelző sem arra van hogy kikapcsolt állapotban gyönyörködnjünk benne.....egyébként meg kikapcsolt állapotban is fullos....-.-" -
Vhiktor
Topikgazda
Én csak annyit kérek mindenkitől, hogy a személyeskedés legyen elkerülve
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
szkutyi
üzenetére
Bárki aki ide téved és egy csepp rosszindulat nincs benne észre veszi ,hogy folyamatosan szekáltok.
Tegnap írtam egy tényleges jelenséget amit meg is erősítettek és be is bizonyosodott ,hogy általános.
E közben te végig tagadtad mai napig ,most ismerted be nem rég ,hogy mégiscsak létezik a dolog.Tisztességesen és illedelmesen kezdtem el a témát ,ahol átmegy már az egész alpáriba már nem én vagyok.
Válaszoltam neked is meg a többieknek is normálisan ,erre csak a szálkát keresed bennem a többiek támogatásával.Jelen esetben meg lehet érteni mindenkit ,van akit zavar ,van akit nem és ez egy lg oled gyártás sajátossága.
Nem kell ebből nagy vitát csinálni ,jeleztem ,létezik ,errre lehet számítani aki LG mellett dönt és kész.
Okos felfogás ha egy hasznos infónak veszik az emberek ,sztem sok mindenkit érdekelhet.Mindenesetre ,Minden Tiszteletem sokadjára is ,
-
hunspikey
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku:84%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem lehetnek fehér vonalak.
itt mindenki azzal cumizik, hogy hogyan tudna többet kitekerni a TV-ből DV üzemmódban..

)
)