Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi haladó szinten
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
-
szkutyi
addikt
válasz TechN7ne #98189 üzenetére
Ennyit arról a mondatodrol hogy "a Samsung egy tulszaturalt szar képet ad."
Felső képek referencia, alsó képek pedig az out of boxos Sony tv-d... [kép] [kép] [kép]
Ne gyere azzal hogy oled, mert semmi köze hozzá, sőt nálad még mélyebb is a fekete egy két helyen a képeken!
A szín az szín, semmi köze a technológiához..annál több a beállítások hoz.. -
Vhiktor
Topikgazda
G3 esetében a 100 nit az oled pixelek fényereje 9 körül van.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
szkutyi
addikt
Dolby vision automata fényerő bekapcsolva, és kikapcsolva...
Szörnyű..PEDIG MÉG EGESZ VILAGOS VAN A SZOBABAN.és biztos vagyok benne legyen Ez akármilyen tv, ha hdrt és dovit állítja, az élvezhetetlen lessz!
Hdr és dolby vision nem csak a fenyerőröl szól, ezert jóval sötétebb is tud lenni némelyik jelenet...
Ez kinek jó? -
aldebaran
őstag
válasz alaves #98171 üzenetére
Köszi a választ.
Igazából nem szeretem, ha be vagyok határolva, hogy csak ezt, vagy csak azt nézhetek... stb. Ezért is csak Android tv jöhet számításba.
Igazság szerint 600k-ért jutnék hozzá kamatmentes hitellel Ki tudnám egyben is fizetni, de minek.
Ezért ragaszkodnék ehhez a tévéhez, de már belefáradtam. Még egy levélváltás, utána meglátom, mi lesz. Marad a 806-os, vagy elküldöm szervizbe.Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Malfroy
aktív tag
válasz junkpod #98187 üzenetére
Csak Viktort tudnám idézni,mivel nemrég leírta. “de van olyan köztes beállítás ami kb minden "normális" fényviszonyhoz kb jó,” ez a mai oled tv-nél kb sdr 50-65 oled fényerő között van. Ez olyan 100-120 nit körüli fényerő. Én se nyúltam a tv -m beállításaihoz már hónapok óta.. beállítottam sdr 65-re (ez 110 nit) hdr 100-ra és jó napot kívánok. reggel délben este éjszaka tökéletes.
[ Szerkesztve ]
Magas minőségű prémium gumiharangok / illesztékek eladó / → aprohirdetések → vezetékes fülhallgató
-
junkpod
veterán
válasz Malfroy #98179 üzenetére
Azert te se érted teljesen. Az a "normálisan beállított TV" egy adott környezeti fényviszonyhoz "normális". Ha mad körülmények között nézed akkor már nem az.
Ezt MINDENKI kompenzálja itt is: van aki csinál külön profilokat és azokat kapcsolgatja, van aki a gyári világos és sötét szoba profilokat váltogatja, van aki csak teker egyet a fényerőn és van aki ezt a tv-ben érte a célra beépített hw -sw megoldást használja.
Te is pont annyira akarod másra erőltetni a sajat szokasodat mint amit kifogásolsz.Box's don't touch!
-
alaves
addikt
ABL lesz az, az ASBL és a logó fényerő csökkentő nem így működik. ABL teljesen nem kikapcsolható a szerviz menüben. A TPC: off-al az ASBL teljesen kikapcsolható. A GSR: off bizonyos mértékben csökkenti az ABL működését, de csak kicsit.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Malfroy
aktív tag
static logo védelem is csinálhatja bizony. Én 2,5 éve kikapcsoltam mikor több YouTube videónál is elsötétítette a fél képernyőt ..annál idegesítőbb dolog nem igen van .. Az a baj hogy ez nem csak a logó körül halványítja el a fényerőt hanem sokkal nagyobb területen is dolgozik hogyha állókép van és úgy érzékeli. Ezek az autómatizáció csak ártanak .azóta 8000 óra van a panelben és tökéletesen működik szóval nem kell paráznod attól hogy ha kikapcsolod akkor beég, csak árt. Hamar kiderítheted egyébként hogyha kikapcsolod és megnézed ugyanazt a filmet hogy csinálja-e továbbra is. G3 sdr fényerőt tedd kb 60-ra az 110nit körül lesz, hdr 100, logo védelem off, és utána csekkold.
[ Szerkesztve ]
Magas minőségű prémium gumiharangok / illesztékek eladó / → aprohirdetések → vezetékes fülhallgató
-
Vhiktor
Topikgazda
Próbáld meg nem a home cinema módban. Ott norzasztoan túl van vilagositva a gamma, tehát mindennek nagy a fényereje ezért veheti vissza a tv ovatossagbol a fwnyerot még gyorsabban.
Szerviz menüben kikapcsolhato. LG OLED PRO tvk esetében viszont a sima menüből is kikapcsolhato.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
addikt
válasz patakidr #98178 üzenetére
Persze, gyerek miatt sűrűn kell takarítanom. Párom csinálja a nedves takarítást, de ritkábban.
Szerk.:
Szerintem sok múlik azon is, hogy mivel törli az ember, és nem vagyok biztos benne, hogy mindegyik jó minőségű "rongy", amit kapni lehet.[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
Dudee
senior tag
Kiszúrtamt tegnap egy “effektet” G3on, ami azért nem túl szép dolog ettől a kategóriától. Bizonyára ismert dologról van szó, és vmi limitálás lehet a háttérben, de még csak most láttam ilyet: talán Home cinema módban néztem egy filmet kimaxolva az oled brightnesst, és egyszercsak az egész kép (nem statikus jelenet) fényereje látványosan csökkent a teljes területen éppen akkor amikor felugrott a subtitle, aztàn felirat eltűntével vissza..és ez ide-oda egy bizonyos jelentnél.
Levettem az Oled Brightnesst kb 70re, de ott is ugyanúgy. Nem igazán szép dolog.
Akkor nem jutott eszembe, de lehet hogy a static logo beégését csökkentő funkció okozza (High-on van most nálam), de ha ez a jobbik eset is van, akkor meg elég béna az implementáció…találkoztatok már ilyesmivel?
[ Szerkesztve ]
-
Malfroy
aktív tag
válasz TechN7ne #98177 üzenetére
Te nem fogod fel hogy egy normálisan beállított tévéhez nagyon messze van az automata Fényerő beállítás bármelyik tv-n. Amire azt írod hogy jó ,az a valóságban nem jó . Érted? Hogy neked külön milyen “ aberáltságaid “vannak képi megjelenítés szempontjából az meg magadra tartozik, De fogd fel hogy nem az az ipari szabvány és a normális.
[ Szerkesztve ]
-
-
alaves
addikt
válasz Malfroy #98172 üzenetére
Jó, mondjuk azt (kislányom szavajárásával élve ), hogy a G3/G4 gyári UHD bluray lemezről DV-ben majdnem olyan jó vagy esetleg némely képi paraméterben kicsit jobb képet ad a színfényerő kivételével, mint az S90C/D
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Malfroy
aktív tag
válasz TechN7ne #98173 üzenetére
Úgy használd ahogy szeretned, csak legalább itt ne fáraszd az embereket a hülyeségeiddel, hitvallásoddal,mert amúgy sincs semmi értelme. Rendszeres fórumozók amúgy is képben vannak itt ezekkel, felesleges a szádat tépned miatta. Akik meg annyira nem értenek hozzá azokat meg félrevezeted.Aztán ha többen leírjuk hogy mi a helyzet akkor meg képtelen vagy elfogadni és felfogni. Reménytelen. Senkitől se fogadod meg a segítő szavakat. Csak nyomod a dumát mintha magnó szalagról játszanád le.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz zenit73 #98150 üzenetére
Jelenleg a Samsung-on úgy működik az auto fényerőszabályozó, hogy csak minimum értéket lehet beállítani, viszont a fényerőnél megadott értéknél soha nem húzza fentebb a fényerőt (nemcsak az érték kiírása marad, hanem a fényerő is marad annyi /lásd. B7/)
-
Malfroy
aktív tag
-
alaves
addikt
válasz aldebaran #98144 üzenetére
Állj el a vásárlástól, kifogtad sorozatosan a hibás kijelzőket. Ha érzékeny vagy az efféle hibákra, akkor lehet hogy az RGB OLED kijelző lenne számodra optimális vagy próbálkozol addig amíg nem lesz jó. Sony 65A95L lesz a megoldás, vagy ha DTS/DV nem életbevágó akkor Samsung 65S90C. A források ~95%-ánál jobb képet fogsz látni HDR10/HDR10+ -ban a QD-OLEDen, mint DV-ben bármelyik WOLED-en.
-
Malfroy
aktív tag
válasz TechN7ne #98158 üzenetére
Inkább azt ajánlom hogyha nagyon nem értesz hozzá ,akkor állítasd be valakivel a tv-det és szokd meg, élvezd úgy ahogy kell működnie normálisan beállítva . Nemsokára én is fogok venni egy Sony tv-t , de az lesz az első hogy kikapcsolom rajta az automatizációkat, és energiatakarékosságot.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz junkpod #98167 üzenetére
"környező felületek világosak akkor a képernyő relative sötétebb lesz"
így van, de van olyan köztes beállítás ami kb minden "normális" fényviszonyhoz kb jó, ha meg napfényáradat van akkor kb teljesen mindegy, mert annyira tükröződik a panel, hogy amúgy is élvezhetetlen az egész.
Egyébként SDR esetében a szabvány 100 nit, 2.4 gamma sötét szobához (így is készítik a tartalmakat).
HDR és DV szavány is sötét szobához készült ahol a környezeti fény erőssége maximum 5 nit lehet. Ezért is érdemes a HDR-t is sötétben nézni.
-
junkpod
veterán
válasz Malfroy #98145 üzenetére
Hát sajnos nem. A szemed az érzékelt fényerő függvényében "rekeszel" illetve ha a környező felületek világosak akkor a képernyő relative sötétebb lesz.
Ha hasonlót szeretnél látni világosban és sötét szobában is a tv képen akkor bizony mozgatni kell a fényerőt.Box's don't touch!
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz junkpod #98165 üzenetére
Az hogy nem látható a menuben, hogy állítja a fényerőt az abszolút nem azt jelenti, hogy nem is állítja. Nincs ebben semmi magic.
A fényerőt mindegyik állítja, van olyan ami ennek tetejében még a gammát is, meg akár a fehéregyensúlyt és a színeket is, kb mindent (na ez a lehető legrossazbb eset, állandóan változik a kép minden paramétere -> nézhetetlen)[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz szkutyi #98132 üzenetére
Hát én eddig csak LCD TV -ken láttam ilyen "panel fényerő" szintű hülyeséget.
A régi Panasonic TV -n is volt automatikus környezeti fény érzékelés ami alapján állította magát, itt a Sonyban is van ilyen. De egyik sem a beállított fényerő értéket rángatja, semmi látható beállítás érték nem változik a napsütés függvényében, csak a képernyő fényereje. Az sdr ugyanúgy 30, a hdr ugyanúgy 90, ahogy egyszer beállítottam.
Ha még rásüt a nap a szenzorral, akkor a képernyőre is.
Remélem nem gondolod komolyan, hogy a tiedtol eltérő tapasztalat vagy vélemény feszko keltes.Box's don't touch!
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Vhiktor #98161 üzenetére
Ezt csak úgy érdekességképpen itt hagyom, hogy mennyire "hatalmasak" a követelmények:
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
Nemcsak az s kamerákra, hanem most már úgy általában mindenre panaszkodnak, mindennek esik a színvonala
-
Vhiktor
Topikgazda
Filmiparban meg egyébként sem ritka, hogy "belterjesek" az eszközök és sok régi nagy cég már csak a hírnevéből él, amit meg letesznek méreg drágán az asztalra egy kalap ...t sem ér, van pár ilyen "grading/broadcast" monitor is, amit egy alsó közép kategóriás consumer tv röhögve lepipál 10-ed áron.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
Szerencsére még mindig szabvány szerint dolgoznak és dolgoztak. Ha egyszer jól be van állítva a tv, akkor utána nem kell nyomkodni. Az automatikus állítás olyan messze van a tökéletestől mint a földhöz képest a hold. Ettől persze tetszhet amit csinál automatikusan de az messze nem tökéletes. Én is szoktam egyébként néhány helyen ajánlani, hogy kapcsolják be a fényérzékelőt, ha nem akarnak 2 külön profilt de egynél többet szeretnének használni.
Egyébként meg filmes körökben is panaszkodnak a s... kamerákra, hogy kisporolnak belőlük 3 db 10 forintos kondit aztán állandóan lehet javítani őket.....
HDR-nél valóban nagy a szórás, amit sokszor a szakértelem hiánya okoz.
[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
Dehogy kell minden filmhez állítani ....be van lőve és kész...pont az a probléma hogy egyes filmek nem hasznalják ki a tv adottságait és jóval kisebb a csúcs fényerő benne..na most vegyük pl a múltkor említett filmet (Fallout) 260nit- a csucsfenyerő...na most ha még a tv vissza veszi mert sötét van a szobában hát az minden csak nem jó.....így sincs meg a hdr hatás azzal a dinamikával.
-
MODERÁTOR
válasz koncsik #86462 üzenetére
Elvittem tegnap az 55-ös Pana OLED-et gariztatni. Ma visszaadták. Az e-mailben csak annyit írtak, elutasítva. Elmentünk érte, már készültem mindenféle érvekkel... "Letöröltük" Nem volt megalázó (én is próbáltam mikroszálassal natúrban, semmi). Az mondták, valami ragasztónyom lehetett (WTF?????), mert ezzel jött le:
Még nem kapcsoltam be, de valóban nem látszik rajta semmi kikapcsolt állapotban.Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Malfroy #98157 üzenetére
Nem minden film egyforma ,mindegyik picit más ,főleg ha elővesszük a régebbi anyagokat is.
HDR tartalmakban is vannak eltérések.
Ha te manuálisan állítod be a képet ,akkor szinte minden filmnél nyomkodhatnád a távirányítót.
Én rábíztam a Sony-ra aki tökéletesen elvégzi a feladatát (fél filmipar a kezükben).Sajnálom ,hogy nem tudtok beleszólni a filmkészítésekbe se, az operatőrnek is megmondanátok hogyan fogja a kamerát.
[ Szerkesztve ]
-
Malfroy
aktív tag
válasz TechN7ne #98152 üzenetére
Egy tv egyáltalán nincs maxra járatva hogyha 100-120 nit körül sdr-be és a hdr peak pedig 100%-on van. Arra a pár másodpercre üzemel csak magas fényerőn.. örülünk azért, Hogy te az ipari szabványt is megmagyarázod hogy miért nem jó. Így tovább. Ezzel már meg se lepsz senkit igazából , Volt már itt pár aranyköpésed.Csak legalább ne próbáld megmagyarázni a hülyeségedet mert minden normális tudatos felhasználó ,akik tisztában vannak a helyes beállítással ,az az első hogy kikapcsolja az automata fényerőszabályzót és energiatakarékosságot.
[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
Egyébként megneztem az imént c3-on automatikus fenyerőt, van minimális érték...viszont mivel hdr és dovi-hoz is hozzá nyúl, így kuka ez az opció...ahogy levette a fenyerőt a hdr anyagról, el is ment a "hdr hatás"
-
szkutyi
addikt
válasz TechN7ne #98152 üzenetére
Ha azt mondja a mindenki is( tv gyártók, kalibratorok, akik a szabványokat letrehozták(dolby vision és hdr) hogy 100% oled fény kell, akkor én úgy fogom használni...
De emelett még én is megnéztem, kiprobaltam..és utána néztem mit miért hogyan...
Hdr-hez kell a 100% fény...ez nem jelenti azt amit te mondasz hogy csúcson van jaratva...xd.lattal már olyan filmet ami 00:00-a végéig 100% fenyerőn megy?kétlem, youtubon van 1-2 ilyen video, de azt úgy hívják hogy 100% brightness test .
Előbb hal meg és degradalódik valami ami állandóan vissza van folytva... -
addikt
válasz TechN7ne #98149 üzenetére
Számomra nem volt az, de nem is nagyon várok sokat tömegyártástól. Baromi sok idő és pénz lenne minden egyes darabot ellenőrizni, beállítani. Manapság meg már annyira sincs idő, mint régebben.
Samsung -nál sem kell semmi extrát csinálni. A szokásos dolgok mellett csak a színt kell levenni. Bár szerintem a legtöbben hozzá sem nyúlnak, mert valamiért imádják az emberek, ha kicsapja a szemüket a kép.
De mint azt mondtam, ez én vagyok. Szerintem a Sony sem tökéletes és nincs is ezzel gond.
Szerk.:
Egyébként tökéletesre csak törekedni tudok, de se a szaktudásom, se az eszközeim nincsenek meg ahhoz, hogy azt elérjem.[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
aktív tag
LG oled TV-ken én sem használom az automata fényerő állítást, mert nem működik elég jól - szerintem. Tizenéve a Samsungon viszont használtam, az szuper volt. Ha jól emlékszem úgy működött, hogy meg kellett adni a minimum és a maximumot is ameddig le és felmehetett. Korom sötét szobában megadtam a minimumot, világos, sötétítő széthúzva a maximumot, ami a szememnek megfelelt, és utána tökéletesen működött.
Olyan jól működött, hogy szándékosan sem tudtam volna belekötni.Egyébként 55C3-nál a 100-120 nit kb. mekkora oled fényerő skálán?
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Ha számodra több mint tökéletes az amit látsz ,és ha próbálsz rajta állítani nem tudsz jobbat kihozni mint a gyári ,akkor is állítanál erőszakkal?
Samsung-on nagyon sokat kell állítani aláírom ,majdnem félnapot bíbelődtem a beállítások között ,LG-nél is kell de messze nem annyit mint egy Samsung képén ,Sony-hoz meg egyszerűen hozzá sem kellett nyúlnom.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
Malfroy
aktív tag
válasz TechN7ne #98146 üzenetére
ipari sztenderd az ipari sztenderd. itt nitek vannak, egyértelműen, objektiven,kimérve. Itt teljesen mindegy ki a tv gyártó, sony,panasonic,vagy LG.. Ha be vannak állitva rendesen, akkor fix mindegyiken. azért lett 100-120 nit a standard szabvány mert az a legjobb. A kevesebb sötét képet, a több túl világos képet eredményez. Ezért nem használunk automata fényszabályozást. Az energiatakarékosság meg a hdr max peak-et korlátozza. ezt emészd meg.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Malfroy #98145 üzenetére
Ezt látni kell élőben és nem olvasni róla a neten mert így soha az életben nem ismersz meg egy készüléket sem.
Minden készüléknek megvannak a határai ,semmit sem jó max.-on járatni és nem is feltétlen úgy a legszebb a képe.az ipari sztenderd Sony-nal pedig az alacsony energiatakarékosság ,első bekapcsolásnál /beállításoknál ki is van emelve ,hogy az a ajánlott.
-
Malfroy
aktív tag
válasz TechN7ne #98143 üzenetére
Minden normálisan beálitott és üzemelő tv-n, az első beállitások között van a energiatakarékosság és fényérzékelő kikapcsolása. Nem kell variállni se állandóan a fényerőket,mint ahogy gondolod. sdr-t belövöd egyszer 100-120 nit közé, hdr meg maxon és kész, megvan az ipari sztenderd, nem kell túlvariálni. És teljesen mindegy ezt milyen tévén állitod be. Ez a szabvány,ez minden körülmény között tökéletesen működik.
[ Szerkesztve ]
-
aldebaran
őstag
válasz aldebaran #97213 üzenetére
Kicseréltettem a philips 65oled937-est a mediamarktban egy vadiúj másikra és annak ugyanaz a baja, mint az előzőnek: halványan pirosas a bal oldala, ahogy a korábbi hozzászólásomban látszik az előzőnél.
Ez mitől lehet? Sokáig volt a raktárban? Vagy panelhibás széria?
Próbáltam olyan videót ráengedni a yt-ról, ami össze-vissza színeket játszik a beégett ledek miatt, de persze nem segített.Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
TechN7ne
nagyúr
válasz TechN7ne #98141 üzenetére
Én az energiatakarékossággal szoktam inkább játszani fényérzékelővel bekapcsolva.
Ha kikapcsolnám a fényérzékelőt és az energiatakarékosságot akkor járna max.-on a készülék ,de nekem fényes nappal tökéletes az "alacsony" energiatakarékosság is fényérzékelővel ,hajnalba mikor alszik mellettem az asszony akkor szoktam magasra rakni az energiatakarékosságot ,hogy ne zavarja annyira.
Teljesen élvezhető képet add a készülék alacsony energiatakarékosság /fényérzékelő bekapcsolása mellett is fényes nappal ,így nem hajtom ki a tv-t sem maximumon.Életemben nem kellett ennyire keveset állítanom egy TV kép beálltásokon mint a Sony készülékeken ,színhez/színhőmérsékletekhez/élességhez meg azóta sem kellett nyúlnom mióta bekapcsoltam a TV-t.
Egyszerűen tökéletes úgy ahogyan van ,oled-en és a led-en is egyaránt.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz TechN7ne #98141 üzenetére
A háttérben uganyúgy vissazveszi, csak nem feltétlenül írja ki, mint ahogy másik tv sem. Szépen visszaszabályozza a fényerőt a háttérben a környezeti fényviszonyoknak megfelelően.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz szkutyi #98134 üzenetére
Sony nem veszi le ,egyszerűen optimalizálja a hatást de a fényerő számláló ugyanott marad.
Pl. világosban egy 40-es fényerő sokkal világosabb mint sötétben.Szerk.
És bocsánat ,olyan nincs ,hogy automatikus ,egyszerűen a fényérzékelőt vagy be kapcsolod ,vagy ki.Vhiktor
Igen ,rosszul írtam ,lejjebb veszi de ez nem jelenik meg a fényerő és a kontraszt számlálón.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
S90C?
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
Rtings-en amúgy is USA típus van. Hacsak nem látsz nagyobb problémát a fehéregyensúlynál, akkor hagyd eredetin. Csak kalibrálással lehet pontosra állítani.
-
alaves
addikt
S90C: rtings beáll. jó, white balance inkább nem, SDR fényerő lehetőleg 27-32* (100-120 nit), HDR fényerő 50* (esetleg ha zavar a nagy fényerő, addig csökkentsd amíg kellemes lesz)
'Logó fényerő módosítás: magas', pixelshift: be (kivéve ha zavar a képkilógás pl. PC, game).
(Ha mégis magas SDR fényerő kell 45-50* és/vagy nagyon sok statikus elem megjelenítés van és/vagy napi 12+ üzemóra van, akkor a kézi pixelfrissítő indítása arányosan szükséges é indokolt lehet (pl. ~300-500 üzemóránként).
Ezidáig nem sikerült kiderítenem, hogy az fw-ben hány üzemóránkénti automata lefutás szerepel (a 4 üzemóránkénti auto. komp. rendben van).Állítólag a nagy pixelfrissítés szükségességét az algoritmus dönti el, az adatok (üzemóra-fényerő-logó fényerő módosítás ideje/erőssége) elemzése és/vagy mérés alapján.
*a Samsung-okon a skála 0-50
[ Szerkesztve ]
-
Tyrone89
aktív tag
válasz junkpod #98122 üzenetére
LG-nél egyszerű ha mkv-ban van egy dovi tartalom és van benne HDR alapsáv akkor az LG azt játssza le mert mkv-ból csak azt tudja. ha mp4-re vagy ts-be muxolja az ember akkor már ki tudja nyerni belőle a dv adatokat. profil 5 dv-nél más a helyzet mert ott nincs mellette hdr sáv így oda tényleg dv képes eszköz kell. ergo a samsungosoknak volt ajánlva régebben ha dv filmet töltenek le pl mp4-ben csak muxolják át mkv-ba és menni fog hdr-ben. ez profil 8 dv-nél igaz mert ott van hdr sáv is. de egy profil 5 dv-nél nincs és így felesleges bárhová muxolni...kékes lilás vagy zöldes lesz a kép.
-
Swami
senior tag
Valszeg az ünnep után megjön az S90C. Hogy ne akkor kelljen, már most nézegetem a Best settings oldalakat.
Szerintetek az rtings értékei jók lehetnek?
[link]
Vagy javasoltok mást?
Mire figyeljek, ha nem akarom hamar tönkrevágni a gépet (pl. fényerő, panel care beállítások)?
Még sosem volt oledem, ezért kérdezem, és bár utánaolvastam, de jól jön a szakértő tanács.
A tv-n az Old Lady néz pár HD tv csatornát, én esetleg Eurosport-ot meg Discovery-t, de inkább Netflix, Apple TV meg SkyShowTime a jellemző. Játékra nem lesz használva. Monitornak se nagyon.
Köszi!Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
junkpod
veterán
-
zack
nagyúr
C3 esetén mi a megoldás arra, hogy avi formátumot le tudjak játszani? Feleségem jóga videói ebben a formátumban vannak, és nem tudja nézni. Néztem lejátszókat az áruházban, de nem találtam.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Tyrone89
aktív tag
-
alaves
addikt
A 2024-es filmek többsége már rendelkezik HDR10+ dinamikus metaadattal is. Ha nincs benne HDR10+ metaadat, akkor HDR10-ban (statikus) jeleníti meg a TV. A DV-hez tartozó dinamikus metaadatot nem dolgozza fel (nem ülteti át HDR10+-ba). A hdr10+test_lake_2021_02_01.mp4 tesztvideón látható, hogy nem sok jelentősége van a dinamikus metaadatnak, különösen nem a zömében gyenge forrásanyagoknál.
-
T.Peter
őstag
A streaming-en levo dovi verzio is csak 10 bites.
"It was originally thought that Dolby Vision required dedicated hardware, such as screens and Ultra HD Blu-ray players, equipped with specific chips. However, it's now possible to add Dolby Vision support through a firmware update on devices boasting sufficiently powerful processors."
[link][ Szerkesztve ]
-
Tyrone89
aktív tag
amilyen gyatra dolby vision anyagok vannak manapság, ne dőlj kardodba ha "csak" normál HDR-ben látod majd az adott filmet. kb ugyanazt fogod látni mint amit doviban látnál, legalább is streamingen biztos. 4K lemezről származó cuccnál már másabb lehet a helyzet, de az most nem számít
-
Semin
senior tag
Tekints a Dolby Vision-ra úgy, mint egy dinamikus metaadatokkal dolgozó HDR-re ami 12+ bites.
Ha nem támogatja a TV-d, akkor HDR10+ -ban, fogja megjeleníteni a tartalmat. (ami ugyanúgy dinamikus metaadatokkal dolgozik, de csak 10+ bites. )Az, hogy a DoVi implementálás csak SW vagy hardver is kell hozzá, azt nem tudom. De nem tartom valószínűnek, hogy használni fogják mert a DoVi és a HDR10+ egymás versenytársai. Ki-ki mire teszi le a voksát.
[ Szerkesztve ]
-
Swami
senior tag
Akinek s90c van világosítson fel legyen kedves.
Hogy működik ez a DoVi dolog.
Ugye a tv nem támogatja a formátumot, viszont az Apple TV-n illetve a Netflixen szinte minden Dolby Vision. Akkor ezeket SDR-ben vagy HDR-ben vagy HDR10-ben fogja megjeleníteni? Mert csak lejátsza valahogy, hiszen a 13 éves LCD tv-m sem tud ilyesmit, mégis simán, HD minőségben tudom nézni rajta pl A 3 test problémát.
Illetve egy másik gondolat: a Dolby Vision képesség szoftveres dolog, vagy harder is kell hozzá? Gondolok itt mondjuk arra, ha a Samsung megállapodna a licenc díjról, elég lenne egy szoftverfrissítés a lejátszáshoz?
Bocs, ha láma kérdéseket teszek fel, de nem vágom ezt az oldalt.
Köszi!SierraFox: 😄
[ Szerkesztve ]
Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
SierraFox
tag
válasz undercover #98100 üzenetére
Ez LG, nem TCL...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Idő előtt kiderült, hogy készül egy új Terminator játék
- Házimozi belépő szinten
- Amazon Prime Video
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gmail
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- OTP Bank topic
- Horgász topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest