Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Akkor egyértelműen inkább a tavalyi modell.
Pont azért kérdeztem, mert jó akció van rá az Alzában most a bosszantó csak az, hogy a Samsungon is lenne kedvezményem amivel 380 lenne az idei 55" csak hát WOLED..The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
belan
addikt
válasz syIex #101595 üzenetére
Pont ezt akartam kérdezni vajon a Samsung QE55S90CAT Qled-oled ? Mert alzaba 55 col 370 most nagyon jó ár ! Jó akkor már tudom alaves Qled-oled ! Ennyiért best vétel kiváncsi vagyok 65 mennyibe megy .
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
alaves
addikt
-
veterán
Kicsit ki égtem, de még mindig vonz azért a TV csere.
Szerintetek az idei S90D ami WOLED ezek szerint vagy a tavalyi S90C ami pedig fixen QD lehet a jobb döntés? Egy árban tudom megvenni őket ezért bosszant még jobban....The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
KTTech
veterán
válasz TechN7ne #101577 üzenetére
Valamit benéztél. Attól hogy nagyobb maximális fényerőt kap egy panel nem fogja megemelni a fekete szintet a DV-nél - szerencsére. De ugyanez elmondtató a HDR10+ -nál is.
Ha van beépített fényerőmérő a TV-ben, akkor a DV IQ már tudja emelni a fekete szintjét, ha szükség van rá, világos környezetben.Megjegyzem a Pana amit néznél az is WRGB Oled (kb. a C4 panele) és tudja a DV-t (is, meg az összes elérhető HDR formátumot). Így az biztos nem fog DV vagy HDR10+ anyagnál HDR10 fallback-et használni...
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
blakey
titán
válasz Mezga Aladár #101588 üzenetére
Nem, mindkettő esetében a BT a fő irányítási mód, bár mindkettő képes az infra kapcsolatra.
Pontosítok a saját táv miatt nem kikapcsolható. - mit nem tudsz kikapcsolni, mi a pontos tünet? Nem a CEC zavar be?[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Mezga Aladár #101588 üzenetére
Pontosítok a saját táv miatt nem kikapcsolható.
Viszont akkor hogyan lehet ezt a bosszantó hibát megszüntetni? -
bghistvan
senior tag
Üdv!
Megpróbálok újra kíséretet tenni arra, hogy feltegyem ismét a kérdéseim, hátha tud valaki infóval szolgálni 😀
Lg65C3 az alany.
Január óta van meg, véletlenül lelett frissítve 03.20.17-ről 03.31.82 verzióra, és mintha nem lenne azóta olyan éles a kép (lehet csak placebo), vagy inkább a felskálázás tv csatornánál gyengébb lenne ?????
Van valakinek tapasztalata ezzel a firmware-al kapcsolatban?Visszalehet rakni régebbi szoftver verziót garancia vesztés nélkül?
Köszönöm!
-
Mezga Aladár
veterán
Sziasztok!
Van arra mód, hogy egy LG C3 oled tévében kikapcsoljam a BT rádiót.
Sajnos zavarja az Apple TV4K távirányítóját. -
so_ha
senior tag
-
szkutyi
addikt
válasz TechN7ne #101584 üzenetére
Ha egy dolby vision anyagot kapcsolat át a sony-n hdr-re, az már egy konverzió, persze hogy más lessz! Játszottam vele anno én is.
Samsung meg más tészta mert nem ismtudja ott nem veszi figyelembe a dinamikus metaadattot. Azért látod világosabban, mert "nem megy le olyan mélyre" úgymond a fenyerő abban a pillanatban...pont erről szól adolby vision...nem csak a fenyerő nagyobb, hanem lefelé is mélyebb...
Jó lenne ha meglenne az egység és kész..nem pedig profil 5-6-7-8 stb stb stb és 400as nitre csinálva...-.-..en csak azért használom mert a hdrbol könnyebben csinálok vele világosabb anyagot[ Szerkesztve ]
-
Partz
senior tag
válasz TechN7ne #101572 üzenetére
Itt van a Z85A hivatalos specifikációkkal. Itt pedig egy rövid összegfoglaló videó az idei felhozatalról.
Panasonic idei modellek;Z95A: 55", 65" (mla + w-oled)
Z93A: 77" (w-oled)
Z90A: 42", 48", 55", 65" (w-oled)
Z85A: 55", 65" (w-oled)
Z80A: 48", 55", 65" (w-oled)1-2 hete kezdték szállítani az Eu-ba, tesztek lassan várhatóak.
-
szkutyi
addikt
-
szkutyi
addikt
válasz TechN7ne #101577 üzenetére
Hülyeség.
C3 már tökéletesen elég dovi-ra, amit te tapasztalsz azok a szar anyagok!
3-400 nit-es anyagok 3-400nittel fog megjelenni nem 800al amit tud a c3...
G3-on is 300al fog megjelenni egyébként, maximum a szín fényerő különbségek lehetnek, de ez fényerőben nem egetvero különbség.
Dolby vision ez még 400nit sincs..mégis tökéletes: [kép]
Kiiktatni?xd mégis hogyan?szerviz menüben?vagy? Mert belső appok esetében nehézkes, max ha hdr anyagokat töltesz...
Egyébként a hdr is hasonló lessz mint a dovi, nincs ott sem egetvero különbség.
Szerk. És pont emiatt vannak temetve az oledek manapság, holott pedig a c3 már már sok egy jó anyaggal, lsd. Pl agymanók1....4000nites csúcsok, átlag 1000nit!!!!..[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
LG készülékeknél a Dolby Vision támogatás sok esetben G3 alatti típusoknál csak hátrányt jelent tartalom függvényébe.
Ha alacsonyabb fényerejű a Dolby tartalmat nézünk még full sötét szobában is a sötét jeleneteket nehezen látni ,hiába vannak az oled pixelek és a kontraszt 100-on kikapcsolt energiatakarékosság mellett.
Jó példa erre egy C3….Hozzá képest egy Samsung S95B-n minden kellően világos ,előnye ,hogy nem kapcsol át Dolby Vision-ra és még HDR10-ben is jobb nézni ezeket a tartalmakat.
Röviden ,
Egy jó minőségű Dolby vision tartalomhoz minimum LG terén G3/G4 szükséges mert ők rendelkeznek elegendő fényerővel ahhoz ,hogy ne legyen sötét egy alacsony fényerejű Dolby tartalom sötét jelentnél.Szerk.
Lehetne ezen javítani ha LG készülékeknél ki lehetne teljesen iktatni a Dolby Vision támogatást és pl. átkapcsolni HDR10-re.[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz syIex #101571 üzenetére
A legerősebb fogyasztói hely kapja a legtöbb QD panelt (USA). Itthon 55" QD OLED TV-nek marad az S95D és A95L, vagy veszel 55S90C-t (ajánlom).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
TechN7ne
nagyúr
Szembe jött velem egy Panasonic 65Z85AEG típus nem horror áron ahhoz képest ,hogy 65 colos.
Kerestem külföldi teszteket róla de nem igen találni ,esetleg tudtok róla vlmit? -
alaves
addikt
válasz Tékozló #101561 üzenetére
Köszönöm! A tizenOS írói normálisak Azt rendesen a táv. nyilaival kellene mozgatni, mint ahogy az LG-nél, Philips-nél, stb.
-
Partz
senior tag
válasz #57433555 #101556 üzenetére
Úgy nagyjából az idei LG 4-es szériás oled-ekről;
"B" a belépő kategória, "C" a közép, "G" a felső, "M" pedig az exkluzív.
Lehet nem is idei tv-t nézel, ott előfordulhatnak további kategóriák (pl.: "A", "E", "Z").Eltérés van az egyes modellek közt panelek tekintetében, videoprocesszor és feldolgozásban, hangrendszerben, dizájn és anyag használatban, gyakorlatilag mindenben.
Ezért várnak sokan továbbra is konkrét típusra, mert így nem tudunk mire válaszolni.[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
Egy Samsung QD-OLED-es kolléga, akinek van a TV-hez csatlakoztatható játékvezérlője, volna szíves kipróbálni, hogy a belső lejátszóban a filmben a felirat helye változtatható-e. Sem a napelemes, sem a sokgombos táv.al nem lehet. Azt írja, hogy csak játékvezérlővel
[ Szerkesztve ]
-
Giovanny
őstag
válasz wallace 234 #101550 üzenetére
Igen még rajta van a fólia, este leszedem.
Zero Defect.No Compromise !
-
alaves
addikt
válasz syIex #101552 üzenetére
Na erre kíváncsi leszek, légy szíves majd megosztani az eredményt a fórumban. Tippem: 55" WOLED. Ha mégis QD, akkor a betű jelzések semmit sem érnek és panel lottó lesz az egész. Szept-ben én is megnézem az MM-ben.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz syIex #101549 üzenetére
Nekem az az érzésem, hogy nem is értették a kérdésed. 65S90D esetén szerintem majdnem biztosan QD. Más méretnél macerás lenne az elállás, ha WOLED. Üzletben nézd meg nagyító app-al, valószínű 55" van kirakva. 83" 100% WOLED, mert ebben a méretben nincs QD gyártás még.
-
veterán
Kicsit vaciláltam a dolgon és közben olvastam is, hogy az új Samsung széria esetén lehetséges a lutri is a W-OLED és QD-OLED panelok között. Samsung.hu-n az 55", 77" és 83" esetén DAE végződést ír míg a 65" esetén DAT-ot szóval rákérdeztem náluk és azt írták, hogy csak a rendszer hozza így nekik az oldalon, de itthon csak QD modell van, W egyáltalán nincs. Akkor most mi az igaz, amit itt írtak Chaten nekem vagy amit ti írtok itt, hogy az mégis csak W?
[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Giovanny
őstag
Végre felkerült a falra S95D
Zero Defect.No Compromise !
-
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Az Lg-nél ez a brightness booster technológia ez hozzáad tényleg vagy csak marketing a dolog.
Most olvastam hogy a 42 és 48-as méretű C4-ben nincs benne ez a technológia. -
Vhiktor
Topikgazda
Tudsz róla képet készíteni?
Mert chrominance overshoot akkor sajnos ez van.
Bármelyik sötét jelenetes film jó. Pl préda.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
alaves
addikt
Szerintem a factory reset és az áramtalanítás lehet hogy jót tenne. Lehet, hogy 'chrominance overshoot' vagy a rég látott 'color flashing' és csak bizonyos tömörítési paraméter, illetve egyéb képi dolgok együttállása hozza elő.
[ Szerkesztve ]
-
so_ha
senior tag
válasz Partz #101534 üzenetére
"Gondolkodom egy összefoglalón az itt repkedő oled hírek kapcsán ..."
Tedd meg, ha az időd engedi, gondolom más is értékelné (köszi előre is)!Addig is egy 2 napos hír a PHOLED témában:
LG Display on track to debut 'Blue PHOLED' OLED panels by 2026 -
alaves
addikt
Ahol látod a problémát, azt az anyagot más forrásból is lejátszod (TV belső lejátszójával, TVn YT app, stb, továbbá TV tuner képe), így kizárásos alapon meg lesz a hiba. De ha ez szabályos négyzet, és mindig egy helyen van, akkor gyanús, hogy hardverhiba (kijelző vagy alaplap). Egy factory reset és 2 perces áramtalanítás sem ártana.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
Ez nem normális működés.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Kobe
veterán
Hi
LG oled tvnel talalkozott valaki olyannal, hogy egy adott kepernyoblokk lassabban valt szint, fenyerot mint a kepernyo tobbi resze ?
LG C1 55colos kivitel, a kepernyo kozepen, kb 2/ad magassagnal van egy 6-8cm x 6-8cmes negyzet, ami sotet kepernyorol vilagos kepernyore valtasnal fel-1mpercig kialszik vagy sotet marad
eloszor csak hbo streamingen lattam, ott is csak a sarkanyok haza introjanal, azt hittem a release a hibas, de mostanaban mas filmeknel is elofordul, foleg a sotetrol vilagosra valtasnal
-
Partz
senior tag
válasz belan #101462 üzenetére
"Ha Qled oled az kényesebb beéges terén mint lg oled . Azt is vedd figyelemben ."
Ezt korábban kifejtettem, már nem igaz. Bővebben.
Más
Gondolkodom egy összefoglalón az itt repkedő oled hírek kapcsán a fejlesztésekkel kapcsolatban, most rengeteg fejlesztés folyik a háttérben. 2026-27-ben megint egy szignifikáns ugrás lesz fényerőt tekintve, pár éven belül itt lesznek a 4000 nites (D65) oled tv-k.
-
Squirrel
őstag
válasz Borisz76 #101530 üzenetére
Tv-n mi csak az angol csatornákat (bbc one, two, channel 4 e4 és tarsai) nezzük, szerencsére egy darab magyar csatorna sincs. Ezekre meg ejszaka a nyugalom miatt a streamre is jo a tv hangszoroja. Nas-om van hdmi kimenettel, az, meg az amazon stick van a prociba dugva. A sticken megy vpn, hogy a skyshowtime-ot tudjam fogni, ezert a többi streaming ami megy vpn nélkül is a tv appjárol fut. Szóval itt kicsit lehet át kell mindent a fire stickre tenni a kábel tv szintèn stickes, azt is atdugom a prociba és kapnak egy passtrough-t. Azért tényle a röhej kategória, hogy ezt a rohadt cec-t nem lehet rendesen beállítani. 2 napja sz.patom magam vele.
Tv képe viszont gyönyörű. Nem tudom, kinek kevés a fényerő, nekem kiégeti a szemem.
[ Szerkesztve ]
-
bghistvan
senior tag
-
Borisz76
veterán
válasz Squirrel #101529 üzenetére
Talán egy ötlet : CEC kikapcs.
A TV-s APP-ok ( Netflix , Disney stb....) hangja mehet kifelé optikán is.
Bár ott ugye nem minden formátum támogatott.Ha van ( HT ) PC-d vagy Media Player-ed , amivel saját forrásból játszol le filmet az mehet HDMI-vel az erősítőbe , majd onnan tovább a TV-be.
Egy ideje elengedtem én is ezt a CEC dolgot mert állandóan kapcsolgatta nekem.....
Pedig majd ÉN tudom, hogy mit akarok 5.1-ben hallgatni.
TV adás nem igazán....hallgatni ....sőt nézni sem nagyon.Nálam a PC a filmezés , játék , böngészés szent háromságát fedi le.
Így ilyenkor manuálisan bekapcsolom az erősítőt.
Ennyi.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Squirrel
őstag
Sdr-nél 30-on van, köszönöm.
Ha. Cec power off-ot nem kapcsolom be, attol bekapcsolja sajnos. Ez egyszerűen ez az arc kezelés egy vicc. Vagy a stream csatornákat csak tv-n hallgatom vagy minden egyes kibebaszott belapcsolásnál, kezdőképernyőre lépésnél bekapcsolja a hülye lg a procit.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Squirrel #101525 üzenetére
Sdr esetében ne hajtsd max fenyeron, kb ennyi. A többi jó.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
KTTech
veterán
válasz Squirrel #101524 üzenetére
Próbáld a CEC Power off-ot tiltani, ahogy előttem is írták, és reménykedni, hogy az on-t is tiltja... mivel hivatalosan úgy kell működnie, ahogy most tapasztalod (legalábbis a power controlnak).
A régi TV-dnél azért nem volt gond, mert a Viera-Link nem igazán működött jól a be/kikapcsolásnál (leginkább csak Panasonic cuccokkal működött jól), emiatt valószínű a proci is figyelmen kívül hagyta.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Squirrel
őstag
Így nem kapcsolja be, de a tv-n váltok csatornát, bekapcsolja a rohadék.
Tv mindenhol filmmaker módban van, oled pixelek fényereje 100 streamingnél, 30 kábelcsatornáknál. Dinamikus kontraszt kikapcsolva. Jó így? Mast nem állítottam. A hanggal meg sz.pok.
-
törölt tag
Sziasztok, vásárlás előtt állok és érdekelne, hogy mi a különbség egy 77col 700ezres Lg Oled és egy majd kétszer annyiba kerülő ugyan akkora Lg oled között? Érdemesebb inkább 65colost és drágábbat venni?
-
-
MODERÁTOR
válasz bghistvan #101501 üzenetére
Ha jó ideje nem néztél fel ide, érdemes visszaolvasgatni vagy konkrétan rákérdezni, ami érdekel, nagyon jó csapat van itt, szakember TG-val, persze többen is jól értenek hozzá, sokféle tapasztalattal
[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Squirrel
őstag
Nem csak a ps. Én mindjárt kidobom az egesz kibebaszott tv-t meg procit, annyira felbasz ez az earc. Egyszerűen nem lehet beállitani, hogy ne kapcsolja be a procit se tv bekapcsolásakor, se bemenet váltásakor. Ha meg a procin kikapcsolom a cec controll-t, akkor meg hiába állitom rajta a bemenetet arc-ra, nem lesz hang. A 10 éves plazmán a CA erősítővel ez gond nélkül ment. Az anthem/lg pároson ez megoldhatatlan feladat. Baszódjanak meg.
-
balinthun
tag
Sziasztok
LG C3 - nál hogyan állítom azt be, hogy amikor a hdmi bemenetet választom, akkor ne kapcsolja be a playstationt? Elvileg nincs párosítva a konzolhoz az "univerzális távirányító" funkció de mégis bekapcsolja.
-
félisten
válasz Csabi1984 #101514 üzenetére
Nem tudom hogy azt hogy Led/ LCD lehet egy egyben kezelni így, mert van azonos méretben mondjuk 55" ban a Tescos 80 ezer forintostól 600 ezerig LED Tv.
Nem igazán tudok neked erre válaszolni,de azt gondolom, hogy érdemes azért a kategóriákat nézni, azaz egy OLED hez egy vele egy szinten lévő mini led Tv-t érdemes tenni ami általában magasabb fényerőt képes nyújtani. Ha jól tudom a TCL 2000 fölött jár jobb miniled modelljeivel.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Csabi1984
addikt
Próbálom értelmezni a leírtakat. Az oldalon leírtak azt mondják, hogy az OLED egyik hibája, hogy a fényerő nem olyan magas az LED-hez képest.
Akkor a LCD / LED TV.k (amik DV-re alkalmasak) miért említik azt, hogy azért nem megfelelőek HDR szabványra mert kevés a fényerő ?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Delphinus #101504 üzenetére
Projektornak nincs (azt kulfoldre kell kuldeni, de ingyen viszik), tvnek van.
-
Delphinus
kezdő
Sony-nak van itthon rendes kirendeltsége és szervize ? Ha igen nagy baj csak nem lehet ha gond van vele.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Vhiktor #101502 üzenetére
De hogy témába vágó hsz is legyen.
Ma kaibraltam egy 65 colos B3-at, kalibraltan 10% ablakban mérve a maximális fényereje 620 nit.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz bghistvan #101501 üzenetére
Azért szerencsére nem erről szokott szó lenni. Kb ma merült fel.
-
bghistvan
senior tag
Üdv!
Tudnátok javasolni egy olyan topikot itt a lapcsaládon belül, ahol elsősorban nem fogyasztóvédelmi és készülék garanciáztatási tapasztalatokkal kapcsolatosan pörög a téma oled érintettségű műszaki kérdéseket illetően? 😉
Félreértés ne essék,nem trollkodni jöttem fel, mondhatni lassan 2 évtizede voltam/vagyok aktív fórumozó, viszont mivel egy jó ideje nem néztem fel ide, kissé ledöbbentem, hogy ez a topik sem a régi már......
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest