Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Semin
őstag
Azzal is számolhat a gyártó, hogy aki komoly minőséget akar, annak van erre alkalmas lejátszója, mert az nem éri be a TV saját korlátozott rendszerével.
Pontosan itt van a kutya elásva. A TV gyártónak pontos statisztikája van arról, hogy a user milyen formátumú/minőségű tartalmat játszik le a TV-n. Amíg ez a statisztika nem indokolja marad a 10/100.Márpedig aki komolyan gondolja a minőséget, nem a TV saját rendszerét fogja használni.
-
Semin
őstag
Attól, hogy tizenhetetdjére linkeled ezt a tesztet, még nem igazol semmit.
Nem átlagos felhasználás, hanem extrém. Több embernek saját valós tapasztalata van, nem egy teszt. Ezt azért objektíven illene elfogadni, és megbékélni azzal, hogy bizony igazuk van. Ezzel semmivel sem lesz kevésbé igazolható a döntésed a Pana mellett. Mondom ezt Philips tulajként elfogulatlanul ... -
Semin
őstag
válasz
aldebaran
üzenetére
Persze minden. (Elférnek a dobozban).
És ha nincs meg akkor ugrik a gari? Nem hinném
szerk:
Mert a jogszabályban ez van :A kötelező jótállásra vonatkozó új szabályok egyértelműsítik, hogy a szavatossági, jótállási igények érvényesítése nem köthető az eredeti csomagolás meglétéhez.
Csak az a kérdés, hogy akkor hogy oldják meg a szervizesek?
-
Semin
őstag
Egy kérdés. Philips TV-k esetében ha valami gáz van és gariztatni kell elvileg elszállítják. Ehhez a művelethez kell a gyári csomagolás? Elég nagy ez a papír doboz, de még nem dobtam ki

-
Semin
őstag
válasz
Malfroy
üzenetére
...Bármit is tesztelsz egy LAN elérési Útja mindig azonnali és gyorsabb lesz...
Ezzel tisztelettel vitatkoznék : 10/100 LAN: [kép] [kép] vs. WiFi. [kép] [kép]
10-10 mérést végeztem, és a legjobbat linkeltem. Referencia : Apple TV4k Gigabites LAN
Mindkét esetben stabil volt a kapcsolat, és marginális eltérés mutatkozott a Ping terén, ellenben sebességben a WiFi háromszor olyan gyors volt.
Ezután lejátszottam egy 68GB-os DV "tesztfájlt", és amíg nem tekergettem bele nem volt számottevő a különbség. Amint elkezdtem a scenek között ugrálni a LAN esetében hosszabb töltés idő mutatkozott, de ez várható volt a lassabb sebesség miatt.
Összességében egyik megoldás sem volt lényegesen rosszabb a másiknál, a felhasználó élmény szempontjából.az hogy mig wifinél ingadozhat a jelerősség, nagyobb a jitter,és az elérési út (ping), lanon nem,és gyorsabb. de ez szimpla számitástechnikai alap, semmi extra.
Lehet, hogy a megállapításaid számítástechnikai tények, de normál felhasználás mellett nem jön ki a 10/100 LAN előnye, sőt az átviteli sebesség sokkal lassabb.
@Dareiosss:
+1 Az Apple TV4k (Synology + Infuse kombó) nagyon jó cucc, én is csak ajánlani tudom. -
Semin
őstag
válasz
s.Oliv3r
üzenetére
gyorsindítás+ (kvázi sleepben van a TV):
Homekit - de gondom a google megoldásai is ilyen- esetén ebben a módban a hálózaton marad. Lekérdezhető az állapota, automatizálásokat is végrehajtja, akár ébreszthető hang asszisztenssel. Kikapcsolt állapotban pedig ezekről le kell mondani. -
Semin
őstag
Tekints a Dolby Vision-ra úgy, mint egy dinamikus metaadatokkal dolgozó HDR-re ami 12+ bites.
Ha nem támogatja a TV-d, akkor HDR10+ -ban, fogja megjeleníteni a tartalmat. (ami ugyanúgy dinamikus metaadatokkal dolgozik, de csak 10+ bites. )Az, hogy a DoVi implementálás csak SW vagy hardver is kell hozzá, azt nem tudom. De nem tartom valószínűnek, hogy használni fogják mert a DoVi és a HDR10+ egymás versenytársai. Ki-ki mire teszi le a voksát.
-
Semin
őstag
válasz
mattheus
üzenetére
Van topicja az Apple TV 4K nak, és ott segítenek.
Spoiler: SDR-re kell állítani, mert így mindenre erőlteti a HDR-t arra is ami nem az. Ha SDR-re állítod csak akkor vált ha kell. -
Semin
őstag
Köszönöm mindenkinek szerintem belevágok.
-
Semin
őstag
Sziasztok!
Erősen gondolkozom egy PHILIPS 55OLED718 vásárlásán.
A SW rendszer másodlagos, mert Apple TV 4k-val használnám csak. Az Ambilight miatt lenne Philips.
Van valami buktató ezzel a modellel?
Előre is köszi szépen! -
Semin
őstag
Csak infóként, hátha másnak is fontos.
Egy általam régóta várt funkció .. [link] -
Semin
őstag
Ma MM-ban kicsit nyomkodtam egy 55CX és egy 55BX-et, és sajnos látom, hogy bizony sokkal lassabb a BX redszere. Valahogy nem annyira fluid mint a CX, ugyhogy lehet elengedem.
Megvárom amíg a C1 ára realizálódik.Más: A sima HD adás (M1, RTL Klub, Tv2) valami förtelmesen nézett ki oleden... (azzal kezdtem, hogy normál módra állítottam) Miért néz ki ilyen vacakul?
-
Semin
őstag
Sajnos anno lecsúsztam a MM 55CX akcióról, így most egy 55BX is képbe került.
A kérdésem az, hogy a CX (+60k) megérheti így is a felárat a BX-el szemben, vagy lehet még számítani valamilyen akcióra a közeljövőben?
-
Semin
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Olyan ~350k lenne a keretem egy 55"-os oledre. van BB ebben a kategóriában? Fontos az AirPlay 2 és opcionálisan a HomeKit támogatás. Csak LG jöhet így szóba?
Köszi előre is!

Új hozzászólás Aktív témák
- LG OLED55G43LS Gyári Garancia Számlával
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE55S90FAEXZT) 140CM 4K QD OLED 144HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Zalman S2 TG ADATA 600W
- 2026.11.13-ig Garanciális! Xbox Series S 1 TB + kontroller
- ÚJ 20 méteres LED szalag adapterrel és távirányítóval eladó
- Honor 200 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest