Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen házat vegyek?
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Gaming notebook topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Videószerkesztés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rp526
aktív tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Egy kollégám megjárta velük a békéltetőt felhősödés miatt, semmi nem lett belőle. Meg sem jelentek. Nálam szintén békéltető volt, itt sem jelentek meg. USA Samu fórumon többek által jelzett képfrissítés váltáskor villogási hiba. Konkrétan folyamatos áramtalanítás kellett.. stb mire helyrejött. A válasz az volt, h ez egy TV és nem monitor. Ne használjam PC-hez.
Még jó, hogy van rajta PC mód. 
Remélem azóta fejlődtek és sikerrel jársz! -
Yodamest
veterán
válasz
Yodamest
üzenetére
illetve találtam videót a villogás hibáról is, nekem is ilyen:
https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/comments/1j8f9p9/lg_32gs95ue_top_edge_of_screen_flashing_pixels/Alatta azt írja javíttatta és megoldódott, szóval ez akkor biztosan hiba lesz.
De már látom előre, erre mindre lesz racionális válasza a samsung ügyfélszolgálatnak, hogy miért nem garanciális ügy....
-
Csandi
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Bocsi közben most esett le, hogy az OLED TV-s topikban vagyunk nem a monitoros
én végig arról beszéltem. Sorry! TV-m is OLED de ott még nem néztem meg hány extra sor van melyik oldalain.Viszont villódzás akkor valszeg a g-sync miatt lesz ha használsz, az jellemző hiba, kapcsold ki, meg minden egyéb syncet.
-
Csandi
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Én még nem láttam ezt a villagást egyik oled monitoromon sem, de a sáv szándékos igen. Ha belegondolsz, nem is lehet máshogy. Ha bekapcsolod a pixel eltolást oda megy el, ha kikapcsolod nem töltheti ki a képet különben eleve kitöltötte vna, de akkor hova menne odébb ha bekapcsolod?

-
Csandi
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Az a pixeleltolás miatti extra sor. Ha ki van kapcsolva akkor nem fogja azokat kitölteni a kép mert az már nagyobb felbontás lenne mint ami, a képed olyankor bekerül középre és körbe az a nem használt sáv megmarad.
De az, hogy az villog az mondjuk már hiba. Nem tudom miért.
-
szkutyi
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Nekem nem kell magyarázd én vágom.xd.nekem néha sok!.ettől fuggetlenul 99% maxon van, mert sokat használjuk nappal. tudom hogy alap esetben hdrben és dovi-ban max minden..hisz így hajtja ki a maxot magábol...hozzá teszem KALIBRÁLT a tv!..nézz meg egy projektort....tizede ennyi fenyerő van..és ha választanom kell melyik a természetesebb, akkor a projektort valasztanám...egyszerűen mintha benne lennél az anyagban....
-
-
hunspikey
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
én hidd el tudom miről beszélsz- de akkor is ez belenyúlás a gradációs görbéjébe a képnek azaz keményedig - ez amígy pl gyárilag olyan SDR-t nézel, hogy a csúcsfények sincsenek RGB: 220,220,200 fölé húzva, ott nyilván "szebb" - de inkább hívjuk ütősebbnek - képet fogsz kapni, mert a TV elkezdi átszámolni RGB 255,255,255 irányába. Hogy meddig megy az attól függ mit kapcsolsz a dinamikus opciónál mármint mennyire agresszívre teszed.
Azt kell megértned, hogy amennyiben pl az anyagban egy felhőket átvilágító fényes égboltot mutat a kamera ott normál esetben RGB 240,240,240 és e környékén lesz a valós képi adat, és lehet hogy egy-két érték különbség van midössze a részletek bemutatására.
Ne egy ilyen helyzetben hazavágja az algoritmus ezt a tartalmat, mert am blokk emel az egészen, kikoppan és nem lesznek részletek.
Dettó ugyan ez igaz lefelé. Egyre több fekete közeli részletből lesz valós fekete.
Ez csak attól függ, hogy mi van az eredeti anyagban.
-
-
Rp526
aktív tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Én sajnos monitorral jártam meg. Nem találom már pontosan de van vmi szabvány erre, amire gyártók hivatkozhatnak. Vmi ilyesmi.
Ez egy Acer Predator volt. Küldtek azt hiszem valami leírást, hogy hány hibás pixel engedélyezett a látómező közepén és hány a perifériás részeken. Úgyhogy sorry, de nem kötelességük cserélni.
-
coccolino
aktív tag
válasz
Yodamest
üzenetére
ez jótállás, nem szavatosság, így neked nincs bizonyítási kötelezettséged, ha rendeltetésszerű használaton felül van hibája
én a helyedbe kiemelném, hogy az eljárás egyrészt sérti a fogyasztói jogaidat, továbbá szembemegy a termékre vonatkozó kötelező jótállás rendelkezéseivel, valamint a cég saját jótállási feltételeivel is (abban sem szerepel (9. pont részletezi), hogy pixelhiba ne tartozna a jótállási kötelezettségek körébe, így szerintem magyarázni felesleges), így hitelt érdemlően megállapítható, hogy az eddigi eljárásuk a jótállási kötelezettségük elkerülésére irányul
hozzátenném, hogy a bejelentéssel ketyeg a garanciális ügyintézésre rendelkezésre álló idő
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
A tesztképek nagyjából arra jók, hogy ne látszódjanak a hibák. Ezt anno nekik is leírtam, amikor a kijelző (nem OLED) tele volt vízszintes fekete csikokkal.
Nálam sem látszott kb. semmi, pedig jelentősebb problémáról volt szó. Ráadásul azt is leírtam nekik, hogy a telefon a képfeldolgozás során javít is a képen.
Illetve küldtem még tovább képeket is, nem foglalkoztam vele, hogy mit kérnek.
Sajnos a tiéd nehezebb ügy...remélem azért sikerrel jársz.
-
alaves
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
A 3 m-ről történő vizsgálat elégtelen módszer, amely az analóg televíziózás idejében volt helytálló. Jelenleg 4k tartalmak vizsgálata a helyes "normál" használat címszó alatt (film, 4k TV adás pl. sport), 55"-nél 1- max.1,5 m távolságból, ugyanis a 4k felbontás minden részlete kizárólag maximum ilyen távolságból látható ennél a méretnél (monitorként pedig 0,75-1 m). A HDMI bement címkék között szerepel a PC is (külön fejezet a manuálban is), tehát a gyártó monitor célra is szánta a készüléket.
-
-
válasz
Yodamest
üzenetére
Na ezért nem veszek Samsungot semmiből. Félreértések elkerülése végett lehet előfordul ez más gyártónál is de Samsungnál valahogy ez gyakoribb.
Ismerősi körben és nálam is régebben még anno 2008-ban monitornál ugyan így eljátszották, TV 2012-ben szintem még LCD vonalon... -
alaves
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Annyival egészíteném ki, hogy ezt a kérdést az S90C vásárlása előtt intéztem a Samsung-hoz és jelenleg 65S90C-m van. Ha nem cserélnek kijelzőt, akkor ezen a fórumon (illetve a Samsung TV és a milyen TV-t vegyek topic-okban) mindenkit lebeszélek Samsung TV vásárlásról, illetve LG OLED vásárlásra ösztönzök.
Az üzleti és a magánéletben is alap kritérium a szavahihetőség (címezve: Samsung Magyarország vezetőség). -
hunspikey
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Szégyen komolyan. Ráadásul jogilag is segg hülyék, mert a fogalom: rendeltetésszerű használat nem a felhasználási szokásaidat tárgyalja hanem azt, hogy miként kell a TV-t üzemeltetni, és hogy külső behatás ne érje. Ha te 1 méterről nézed akkor onnan nézed - semmi közük nincs hozzá.
-
janos666
nagyúr
válasz
Yodamest
üzenetére
De, az egész képernyőre hat ki. Ami fentről esik rá, attól homogénen felfénylik egy picikét az egész kijelző (mint ha nem nullán lenne a fekete, hanem "csak" plazmás fekete lenne). Persze ezt csak akkor látni, ha nagyon sötét rajta a tartalom. De ahhoz elég pl. egy közepesen sötét jelenet mellé alsó-felső fekete sáv is, hogy látszódhasson valahol.
A háta mögé rakott D65 LED szalag az mehet, csak a plafon közepén lévő lámpa nem.Amúgy az az érzésem (nem teljesen meglepetés), hogy szoftveresen "csak a szent lélek tartja össze" a cuccot. Pl. PC+Game módban pislog feketébe, ha nem 144Hz-el van etetve, hanem másra kapcsolgat el a filmlejátszó program. Illetve HDR tartalomnál az Auto színtér ugyan azt választja ki "automatán", amit legutoljára kézileg választottam a Custom-ban (DCI-P3 vs. Rec2020).
-
eL Geri
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Én eddig egy tizenx éves Panasonic plazmát használtam, idén lett egy G4-em.
De most se értem, hogy mi a nagy hype a WebOS körül. Én lekapcsoltam minden reklámmegjelenítés, és kb. ennyit jelent számomra ez az OS:
- Settings menü, amit ideális esetben első 1-2 nap kell jól beállítani, aztán soha többet ránézni
- Az app-okat indító gyors sáv a home képernyő közepén
- Input választó, hogy Xbox-ra tudjak kapcsolni (erre mondjuk mérges vagyok, mert nem tudom úgy megcsinálni, hogy közbe ne kapcsoljon be a köztük lévő erősítő)
- Saját média lejátszó appEnnyi, mármint bármilyen TV esetében ennyi lenne. Nem látok itt én semmi nagy extrém csodát, bár lehet hogy nagyon minimalista felhasználó vagyok

Persze az fontos, hogy stabil legyen, következetes legyen, meg az ilyesmi, de ez mindennél így van.
-
-
-
alaves
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Megnéztem, fotón semmi különbség nem látszik, mert a C-n színfokozó nincs, a fényerőt pedig kompenzálja a teló (fényerő: felső kép 50, alsó kép 30). Jó fotó masinával, fix beállításokkal látszana csak. A képen az élesség probléma nem látszik, de minden más igen, hogy rossz (kontraszt, színhőmérséklet, szaturáció, nagymértékű részletvesztés, stb.). Miért jó a kékesszürke? ...nem tudom.
-
alaves
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Ahogy szkutyi fórumtárs írta, lehet hogy szemmel nehezen észrevehető a különbség, de más lesz az EOTF, valószínűleg max-on a helyesebb, hiszen a csúcsfényerő csökkentésével a HDR fényerő dinamika tartományát is csökkented.
Leegyszerűsítve:
-HDR csúcsfényerő csökkentése > SDR-esítés
-SDR csúcsfényerő növelése > HDR-esítés (fake) -
szkutyi
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Ez egy nagyon jó megfogalmazás:
Sima fényerő csúszka (0-100): olyan, mintha az egész görbét egyenes vonalban lejjebb/ feljebb húznád → minden tónus (sötét, közép, világos) arányosan változik. Ezlineárisabb hatás.
Maximális fényerő (alacsony/közepes/max): itt viszont az EOTF görbe alakja változik → ívesen, nem egyenletesen.
• Alacsony: a görbe laposabb lesz, tehát minden visszafogottabb, kevésbé "ütős".
Közepes: picit emeli a középtónusokat, a csúcsokat is, de nem teljesen.
Maximális: a görbe meredekebb a végén → a világos részek jobban kiugranak, a középtónusokat is megemeli, ezért tűnik úgy, hogy az egész kép világosabb lett, nem csak a nap vagy a lámpa.
Magyarán:
Fényerő = lineáris tolás.
Max fényerő = íves, nem egyenletes torzítás, főleg a világos tartományban.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Yodamest
üzenetére
ha közepes csúcsfényerőt választasz és 50-re állítod a fényerő csuszkát úgy lesz monjuk 600 nited max. Ha magas csúcsfényerőt választasz és úgy állítod a fényerő csuszkát 50-re, úgy meg 1000 nited lesz. Tehát a csúcsfényerő már meghatározza a maximum elérhető fénysűrűséget.
Bár legutóbb samsungnál a közepes és magas tök uyganaz volt, mert hülye fw miatt nem működött. -
Jorgi Kormi
senior tag
-
Csandi
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Szolgáltatótól kihozva ugyanannyi a havidíja egy S95F-nek mint a C4-emnek, csak 22 hónap helyett 30.
0% thm-el havi 29k szerintem simán oké.
One-nál valamiért nincs 65 fölötti, C4 ből se volt nem értem. Itthoni internet mondjuk Telekomos de az csak költözés óta, kövi TV-nek lehet mér Telekom kínálatból nézegetni. (Náluk van 2000/1000 net, One-nál nincs
)Sasi: Természetsen S95F-re gondoltam, nem 95-ös méretre

szerk: Ja Telekomnál 22 hó fix, és akkor a 65-ös 36k, 77-es 47k, 83-mas 66k. Teljes árból 50k kedvezményt adnak.
Amíg nem fut ki a C4 (még majdnem 1 év) addig nem váltok, de kövire valszeg QD lesz, monitorban is most azt fogok. Nem szeretem a Samsungot de úgy néz ki TV-ben muszáj lesz
(tudom monitorban is a panelt ők csinálják)
Meg végülis a Soundbarunk is az, Q800D, egyszerűen jobb deal volt mint bármi más..
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okos Otthon / Smart Home
- Napelem
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen házat vegyek?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Netflix
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- LGOLED55 G51LW TV 2025 . Új bontatlan garancia 3év.
- BOMBA ÁR:Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- Újszerű Samsung OLED QE77S90DAT(2027 Decemberig Garis) 195cm
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG OLED C1 55"
- Xiaomi Redmi Note 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alienware 17r4 olvass
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
majd tájékoztass minket, kíváncsi vagyok hogy reagálják le..

Vhiktor