- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Niky_92
csendes tag
válasz
Pro Koryak #101298 üzenetére
400e lenne a teteje, néztem b4-et, rtings szerint elvileg hasonló a c3-hoz.
A samu qn95c 350e az euronicsban.
Tcl-en nagyon gondolkozom. -
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #101297 üzenetére
Az kemény. Utoljára egy Pioneer CT-9R vs. Nakamichi LX-7 deck-ekbe pillantottam be. Na ott nagyon nagy kontraszt volt. Pioneer: telerakott számtalan kicsi barna NYÁK-lap, borzasztó minőségű forrasztásokkal, gyantamaradványok, kábelrengeteg, rengeteg alkatrész, stb. Nakamichi: 2 db világoszöld tiszta NYÁK-lap, magas minőségű tökéletes forrasztások, gyakorlatilag a deck házban alig volt valami, minimális alkatrész mennyiség, kb. tizede-huszada a Pioneer-énak.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Niky_92 #101295 üzenetére
Az sem mellékes mennyit szánnál rá.
Akkor LG, de inkább a C széria. Igaz a C3 már nem igazán kapható reális áron. Az 55C4 most 499e több helyen is, ez az idei típus és elvileg a legjobb a C szériából.
Ha sietsz az LG weboldalán 549e, de ebből lejön aug.21-ig -15% = 467e Ft.
Képet most lőttem:
400e felett azt a Samu lcd-t felejtsd el.
55s90c is jó, Samu nem cserél minden szó nélkül, mint az LG!Esetleg a Tcl 55c845 is jó lehet, csak napi 4órára. Azt ki lehet vele bírni + amennyibe most kerül ~270e. Szoftveres gondokra panaszkodnak a TCL lcd fórumban elvileg.
-
Niky_92
csendes tag
válasz
Pro Koryak #101290 üzenetére
Átlagosan napi 4 órát fog menni, nagy részt netflix, hbo max.
Ritkán ps5.
Nézegettem még az 55s90c-t is.
Samsung is cseréli a panelt azonnal, ha hibás? -
alaves
addikt
válasz
PlayMax #101291 üzenetére
Akkor miből lenne a brutális profit. Sony, Panasonic talán jobb alkatrészekkel dolgozik, de lehet hogy csak hiú ábránd. Na olyan YT videó kellene, hogy valaki szétszed mondjuk egy c3/S90C/A95L/MZ1500 és egyenként megnézné az alaplapi és panel vezérlő alkatrészek + trafó + hangszóró stb. árait. Nyilván nem lehet tudni, hogy nagy tételben mennyiért veszik a gyártök, de összehasonlításnak jó lehet azonos kisker darab árakkal számolva.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
gerii #101282 üzenetére
Van egy C1 amin összesen már 3x cseréltek tápegységet ,szokásos jelenség ,hogy relé kattanás után sötét képernyő.
Már rég eladtam ezt a készüléket de nem rég az új gazdi írt rám itt privátba ,hogy elvesztette a számlát küldjem már el neki még 1x mert ismét tönkre ment a benne lévő tápegység.Annyira gagyi az egész elektronika ,hogy egy régi hulladék Codegen pc tápegységbe is több védelem létezik.
-
*Tata*
senior tag
Ma vettem egy 55 s95d - t de szerintem átvágtak.
-
krx21
nagyúr
Tegnap megnéztem a Dr. Dolittle Dolby Vision 4K Blu-ray filmet a G4-en. Gyerekfilm persze. De a képminőség fantasztikus…
-
alaves
addikt
válasz
gerii #101282 üzenetére
Az LG ügyf. szolg. kiküldi neked a területi szerelőt, aki a garanciális munkát is végzi. Ha nincs a TV-re külön biztosítás, akkor a sima lakásbiztosítás jó, mert általában az fedezi a villám másodlagos károkozását is (túláram).
Valószínűleg túláram okozta a bajt, bár ha elég közel csapott le, akkor elképzelhető egy elektromágneses löket is. -
hunspikey
őstag
válasz
gerii #101282 üzenetére
Ez attól függ van e a biztosításodban villamkár ÉS villám másodlagos hatáskár tétel.
Ha nincs akkor inkább villámot ne is említsd.
Egyébként ha benne van mindkettő akkor se legyen kamu mivel lekérik a meteorológiai jelentést ugyanis van villámfigyelő szolgáltatás és ha nem volt talajig húzó villám aznap a házad közelében már buktad is.
Rafkósak vigyázz!
-
-
gerii
addikt
Üdv!
LG B7-be belecsapott a villám, csattant egyet és egy vízszintes fehér csíkkal távozott, és kattogott valami amíg ki nem húztam.
Vissza dugva a relé kattan, piros jelző fény van, távirányítóval a relé kattan, de sötét minden.
Biztosítónak ha jelentem történik valami?
Bevált szerelőt tud esetleg valaki? Már ha javítható.Ami furcsa, hogy semmi nem történt más eszközzel, még az ugyanabban az elosztóban lévő router, Xbox sem ment tönkre, csak a tv. Fi relé van, semmit nem csapott le.
Köszi!
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #101256 üzenetére
Jó helyen kapizsgálod, de nem csak úgy van gond a fogyasztással ahogy gondolod tehát elsődlegesen nem az a probléma hogy maga a készülék nem felel meg az energiacímkének, mert pl egy LG kevesebbet fogyaszt mint egy samu.
A gond sokkal inkább a sori áram túlfogyasztással van, ettől a jelenségtől még a g3/g4 sem tudott megszabadulni, a jelenséget úgy képzeld el hogy ha van egy pl. 30% szürke alapod majd egy csutka fehér pici kör mozog fel és le ezen, akkor látható hogy a folt által felvett túlzott amper "megszívja" az egész mellette lévő sort ezért sötétebb lesz egy csíkban az alap is. Mintha árnyék lenne kb.
Egyszerűen a sori áram kevés. Egyébként ezt a plazmák is csinálták, még a vt60 is.
-
belan
addikt
Igen nekem anno felül volt c9 írtam szervizesnek küldtem képet is és mondta panel csere ! #101270 8 évig oledet használtam én ajánlom azt vedd , de amúgy tcl c845 is jó választás Mini ledbe . Ez attól is függ mennyi hud tartalom megy a TV-n mert ha sok és sok ideig akkor Mini ledet ajánlanám és abból c845 .
-
Niky_92
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék tv-t venni, az alábbi 3 tv között vacilálok.
Samsung 55qn95c
Tcl 55c845
Lg 55b4
Még nem volt oled tv-m csak mini led.
Ti melyiket vennétek meg? -
szkutyi
addikt
Énekelj 1 mese 4k hdr remux. Brutál fényes .na ezzel lehet tesztelni mit tud..
Szerk: rá néztem, max 833nit.és tényleg...ez fullon kihajtja a c3at...brutál.
-
alaves
addikt
válasz
Laraxior #101262 üzenetére
Mindenki úgy használja ahogy akarja, de ha különösebb indokod nincs, akkor inkább célszerű levenni a fóliát. Kisgyermek, állat vagy egyéb karc veszély esetén talán ajánlottabb pl. használtan egy Q80/Q90/QN90/C835. (Régen a kislányom belerepítette a HD ready Pana plazmába a távját, nem tört be, de a becsapódás helye ott maradt).
-
ofgm
tag
Sziasztok,
Adott egy LG C2-es 55''-os 2 éves televízióm, egyik napról a másikra a képernyő bal alsó sarkán az alábbi képeken látható félkör-íves foltosodás jelent meg, bár nem ennyire durván de a képernyő mind a 4 sarkán észlelhető már alig láthatóan de hasonló efektus. Esetleg tud erre valaki mondani valamit, van esélyem garanciás javítást kérnem rá.
-
szkutyi
addikt
válasz
hunspikey #101255 üzenetére
Egy G3 tud 2% mondjuk 1500nitet... Ergo a pixel tudja, vezérlés tudja..panel tudja....innentől kezdve tudná ezt 100%-on is...itt más ok van...valószínű az áram...egyik nap.jött egy grafikon..hát milyen drasztikus fényerő esés van azon bakker... [kép] .ez csakis a fogyasztás miatt lehet...nem degradálódás...ha az lenne akkor 2%on is romlik és ott a folyamatos.4orankénti kompenzáció ami egy év alatt tönkre tenné a tv-t...
-
hunspikey
őstag
válasz
alaves #101250 üzenetére
Pedig mekkora műsor lenne, ha valaki tudná rootolni / almások kedvéért jailbreak-elni az LG firmware-t és fel lehetne oldani a tartalékokat. Tutti, hogy az EU-s fogysztási limitek miatt az ABL-t mindenféle veszély nélkül ki lehetne ütni a picsába, és szerintem a panelnek is lehetne emelni a csúcsfényerején 10-15%-ot mindenféle valós élettartam csökkenés nélkül. Kocsit is röhögve húzhatod 15%-ot semmit sem befolyásol van benne ennyi tervezett tartalék.
TV esetén szerintem az LG a hosszú évek óta a beégést pontosan úgy tudta már teljesen orvosolni, hogy iszonyatos panel tartalékok vannak a TV-ben. Lehet egy G3/G4 tudna röhögve 2000 nitet 5%-ig bezárólag, de pl már tudják, hogy amennyiben nyomsz egy pause-t egy napkorongos jelenetnél és kint van 30 másodpercig a 2000 nites korong, ott túlmelegszik és degradálódik az a panel terület. 1400-1500 niten meg simán kibírja.
Kíváncsi lennék, hogy a moddolt samuk tulajainak sikerült-e végül tönkretenni a TV-jüket, vagy szépen bírja a moddolást? Valakinek van infója?
-
Csandi
őstag
válasz
Laraxior #101249 üzenetére
Oled tv-ről le kell venni, ront a hőeloszlásán használatkor, meg a ragacs ami ott tartja a réteget ráolvad használatkor aztán annyi a kijelző felületének. Monitornál ha nem oled mindegy, bár nem értem miért ne venné le valaki, ezzel rontva a megjelenítését, amikor pont megjelenítésre van
Az nem indok, hogy mert így eladáskor többet ér, mert az olyan mintha azt mondanád, hogy nem dugod a nőd, hogy a következő csávónak szűken tartsd
ha meg félted csak vigyázni kell rá (mmint a tv-t)
-
Laraxior
titán
Én betudom a hullámot a rajta levő gyári fóliának
Mert biza én nem vettem le, se a TVről, se a monitorról
-
Csandi
őstag
Le kell sötétíteni és akkor nincs tükröződés. Eleve úgy kell filmezni, ha napfény mellett megy a TV akkor amúgy is csak háttérzajnak megy max, nem teljes fókuszban filmezés van, akkor pedig mindegy mit és hogyan tükröződik. Aki meg nem akar lesötétíteni filmezéshez az ne is vegyen oledet szerintem. (főleg ne glossyt)
-
Squirrel
őstag
Végre rájöttem, miért nem ment ki a hang a procira. CEC kontroll ki volt kapcsolva
tegnap éjszaka vagy 2 óráig tököltem hiába...
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Vhiktor #101199 üzenetére
Esetleg van egy adatbázis ahol megtudom nézni az adott készülékeket ,hogy milyen oled panel van bennük?
Lehet tudni ,hogy az A80L ben eddig milyen panelt néztem?
hunspikey
Dehogy gyűlölöm ,írtam is ,hogy oled 3-as szériáig ilyen jelenséggel nem is találkoztam ami "nagyon durván" nem homogén felület.
G2 is tökéletesen sima ,ahogyan a A80L vagy a S95B. -
KTTech
veterán
-
KTTech
veterán
-
PlayMax
nagyúr
válasz
szkutyi #101228 üzenetére
Nem szükséges több karaktert és smile t rakni mindenhova ,lehet beszélgetni kulturáltan felnőtt emberként.
Biztos vagyok benne ,hogy a te 65 colos C3-ad több mint tökéletes és amit én görnyedésnek/gyürődésnek hívok nincs is jelen ,max. nagyon kevés mértékben és nem durván.
Képről is elég rendben van ,Próbálj meg érteni ,elfogadni ,csevegni ,információkat cserélni és tanulni támadás és szekálás helyett.
-
Squirrel
őstag
Hát nekem a plazma után ez egyáltalán nem hullámos. Az sokkal szarabb volt, tudtam vele élni 10 évig
tartalomnál ebből se azzal, se ezzel semmit nem veszek észre. Szerintem örülni meg élvezni kell egyszerűen, sajnos semmi nem tökéletes és ez ellen semmit nem tudunk csinálni. Kb ha akarunk bármibe bele lehet kötni, néz csak szét akár a saját lakásodban, házadban is. Veszel egy új bútort, ha gondosan végignézed, biztos lesz benne hiba. Veszel egy bármilyen autót, azon is. Még a gyári, zsírújon is. Én sajnos mindig a tökéletesre törekszem mindenben, kikészít már egy új kis karc is pl. a parkettán, próbálok javítani magamon, mert kikészítem ezzel a tökéletesre való törekvéssel a körülöttem levőket
tesztábrázásnál is inkább a pixeleket vizslattam. Egyszer halunk, próbálni kell az élet apró (jelen esetben nem annyira apró) örömeit élvezni
-
PlayMax
nagyúr
válasz
szkutyi #101225 üzenetére
65 colos kiadások általában simábbak az átlagnál ,mikor végignéztem őket észrevehető volt.
Menj majd el egy boltba ha lesz időd és nézd végig őket.Szerk.
Sztem ha te csinálsz egy ilyen fotót kikapcsolt állapotban nem is lesz ennyi görnyedésed...
Nem mind1 milyen mértékben van jelen ,
Van egy lélektani határ ,ami felett részemről már hibának számít ez a jelenség. -
PlayMax
nagyúr
-
szkutyi
addikt
válasz
PlayMax #101222 üzenetére
nem is értem hogy van mersze, hogy gondolja az LG, hogy a kikapcsolt oled tv-je nem úgy működik tükörként ahogy kell...Felháborító...Ezek után biztos vagyok benne hogy az emberek inkább másfélszeres áron fogják venni a kevesebb tudásu másik márkát, mint ezt a tükörnek kevésbé használható tv-t.....
Amióta felhoztad már nem is tudom nézni a c3at csak bekapcsolva...úgy legalább nem látszik. -
PlayMax
nagyúr
válasz
koncsik #101215 üzenetére
Udvariasan álunk a dolgokhoz minden rosszindulat nélkül.
Irogység helyett inkább sajnálat és bosszúság önt el a gyártóval szemben.
Én aki fél millió környékén kiverte a hisztit ,hogy csupa gyűrött a kijelző az üveg alatt ,más erre megkapja 2 millióért is ,gusztustalan az LG.Más gyártó oled kijelzőjénél ilyen “nevezzük esztétikai hibának” nincs.
Lehet ,hogy maximalista vagyok ,de az én részemről az ilyen mértékű görnyedés nem megengedett. -
Squirrel
őstag
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat meg a gratulációkat
Most sz@patom magam a hdmi-k beállításával meg tesztábrákkal, hogy milyen banding/tinting szívást adott a panelottó. Talán full fehéren jobb oldalon picit rózsaszínes, de tartalomnál nem látom. 4k videók gyönyörűek. -
Delphinus
kezdő
válasz
Quadgame94 #101208 üzenetére
2-2.5M a legjobb , akkor jön át a méret és élmény .
-
hunspikey
őstag
válasz
Squirrel #101191 üzenetére
Ez azért csalóka mert kikapcsolt tv-ket fotóztál. A VT60 sokkal kisebb képet ad mint a bruttó kávás mérete, míg a G4 majdnem akkorát.
Még egy parameter szopat minket ilyenkor : a perspektíva.
Ugyanis a vt60 legalább 20 centivel közelebb volt ami kibebaszott sokat jelent a látszólagos méret esetén.
Szép az a G4 - gratulálok!
Audio rendszer is "ott" van!
-
belan
addikt
válasz
Quadgame94 #101208 üzenetére
-
Squirrel
őstag
Egyelőre gyári beállításokon megy filmmaker módban. Hogy használjam? Állítsak valamit? Pixelhibát nem latok, dolby vision kiégeti a retinámat
-
alaves
addikt
válasz
hunspikey #101178 üzenetére
A 2. gen. QD-OLED ~2000 nit, a 3. gen pedig ~3000 nit csúcsfényt tud szerviz menüből belőve. Más kérdés, hogy így mennyi idő múlva ég be.
Feltételezem, hogy az MLA is tud ~3000 nit csúcsfényt, bár valószínűleg csak gyári hozzáférés lehetséges. Lehet, hogy a Panasonic-nál a jelenlegi HDR/DV filmek "óriási" fényereje alapján nem látnak nagy kockázatot a kijelző fényerejének maximális kihasználásban, és a hűtés is valószínűleg profi. Bár nem tudom, hogy a nagy SDR fényerő miatti beégési kockázatot hogyan gondolták. -
Squirrel
őstag
Gyönyörű képe van. Egyértelműen szebb, mint a plazma volt, kivéve az sd adásokat. Angol csatornákat nézünk csak (E4, film4, channel4 stb), ott az sd-k a plazmán kevésbé voltak zavaróak, lehet mert kisebb volt. De stream vagy hd csatornák gyönyörűek.
-
Squirrel
őstag
Köszönöm szépen
97-es nagyon jó lenne, ma lottóztunk, ha nyerek veszünk egyet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged