Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
intuicio
aktív tag
válasz
John D'oh #99891 üzenetére
Ezt így értem is, viszont azt nem értem, hogy miben rossz egy C4 egy G3-hoz képest?
Nem sok mindenben különböznek.
G3 vs. C4 vs. C3
Viszont árban annál inkább.. -
szkutyi
addikt
válasz
intuicio #99890 üzenetére
Ne egy velemenybol induljunk már ki ..ha nem lenne jó, Vhiktor azt mondaná! Az is akkor blama hogy " sok a panasz az lg-re"
Persze hogy sok..legtöbbet eladott oled az LG....sok számok törvénye alapján pedig.....
C3,C4,G3,G4 is lehet undorító lessz dobozból kivéve, de már az első pixel refreshnél mocskos sokat javul.... -
intuicio
aktív tag
válasz
Vhiktor #99888 üzenetére
Nem, nem írtam G3-at sehol
De akkor így fogalmazok, ha van pénz c4-re akkor azon az áron G3-at vennék, tehát sem C4-et és sem C3-at.
Azért gondoltam C4-re, mert 2024-es friss husi, és havi törlesztővel egész jó árban el lehetne hozni a digitől: 669k
de ha specifikációban nem éri meg, akkor viszont várnom kell egy 0% THM-re
Ha viszont G3.
LG OLED65G33LA eléggé le van hurrogva. Ahhoz képest hogy 800k
pont ebből indultam ki, hogy egy 2024-es C3 = 669K -
Kasga
csendes tag
Sziasztok!
Véleményekre lennék kiváncsi.
LG G2. 77” 670.000,-
Samsung S95C 65” 580,000,-
melyik a jobb ? Tv nézés, Netflix, Disney, Max…
kb 3,7 méter távolságból
köszönöm -
Zola885
csendes tag
Két hónapja van egy Philips 708-as Oledem, szerencsére egy homogén, szép kijelzőt sikerült kifognom. Ma délután egy pillanatra azonban megijedtem: forma-1 nézés végén az eredményjelző "nyoma" ott maradt pár másodpercig a kijelzőn. Szerencsére csak pár másodperc volt. Furcsállottam, mivel az SDR beállítások szerintem korrektnek mondhatók: filmmaker mode, 55-ös oled fényerő, fényerő növelés és minden más extra funkció kikapcsolva. Logó és egyéb védelmek bekapcsolva.
Majd megnéztem a beállításokat, és mint kiderült az SDR beállítások megváltoztak (tegnap este még rendben volt, nem tudom mi okozhatta):
ECO mód, 80-as oled fényerő, fényerőnövelés minimumon, fényerő környezethez igazítása bekapcsolva stb..... nahát így már nem is csodálkozom, hogy mi történt.
Természetesen visszaállítottam azóta az SDR beállításokat a fentiek szerint.Van okom aggódni? Lefuttassak egy nagy pixel frissítést esetleg?
Köszi előre is a válaszokat!
-
maci74
tag
válasz
szkutyi #99877 üzenetére
Meg sem fordult a fejemben h. megvegyem, csak tényleg bosszantott a hozzáállásuk.
Vhiktor: Az is megfordult a fejemben h. a nem kalibrált tv-t szándékosan elállították csak még látványosabb legyen a különbség az álltaluk "kaibrálthoz" képest.
Amúgy meg az eladónak kellene értem lennie, felkészülten és olyan hozzáállással aminek ezek az írmagját sem ismerik sajnos. -
maci74
tag
Én több dolgot is vettem a Telekomtól ami samsung. Mivel a T. adja a gyári samsung garijegyet, én onnantól kezdve a Samsungon keresztül intéztem ha valami gondom volt.
Voltam ma az MM-ben megnézni az S90c-t,de nem jártam sikerrel. Mindenáron az S90D akarták rámsózni. 1 db s90c volt nekik amit nem szedtek elő, bár elmondták h. nagy külömbség nincs a 90c-90d között. Kérdeztem h. milyen paneles a 90d? Erre otthagyott az "eladó" h. nyomkodjam nyugodtan.
10perc után jött egy másik aki már azt mondta h. a 90c egy kalibrált darab olyan képpel h. besírok. ennek prezentálására odavitt 2 lg tvhez amiből az egyik az elmondása szerint kalibrált volt, a másik nem. Mondom oké,had próbáljam már ki az s90c-t ha kalibrált ha nem.
erre ez is faképnél hagyott, utána már oda sem jött senki csak tisztes távolból méricskéltek 3an is.
Okosabb tehát nem lettem 90c ügyben, de a 90d-nek is szép képe van.azt legalább ki tudtam próbálni. -
bghistvan
senior tag
Üdv, sziasztok!
65" C3 OLED-en azt vettem észre, hogy egy bizonyos stream tartalomnál ( HBO MAX, Sárkányok háza, / viszont nem 4K,hanem FULL HD alap csomag / lejátszása közben) a fényerőt egyfolytában elveszi, majd megemeli..... Legfőképp a világos háttereknél tapasztalom, és a színhőmérséklet is változik ilyenkor, elég zavaró,szinte minden kamera/nézet /jelenet váltáskor.
Fél éve van meg, 03.20.17 firmware van rajta, nem frissítettem még.Más tartalmaknál ez a jelenség nincs!
Ezen a stream felületen sem, sem tv adás, egyéb stream oldalakon, és külső eszközről való tartalom lejátszáskor sem.Lehet, hogy az alap full hd csomag miatt van ez,és hogy dolby vision?(hangsúlyozom, más tartalomnál nem csinálja)
Köszi
-
ChrissTa
tag
válasz
John D'oh #99862 üzenetére
Ezt honnan tudod? Pedig szemeztem ezzel az ackcióval náluk. Nagyon jó árban lenne 650-ért.
De akkor lehet tovabb győzködöm magam, hogy jó az S95D. Boltban megnézve bejött a matt kijelző. Amúgy az alacsonyabb felbontású streaming felskálázása mennyire jó? Legtöbbet streamingre használnám a tv-t. Mióta a az HBO-bol Max lett csak fullHD a felbontás.
-
so_ha
senior tag
válasz
elektrotank #99855 üzenetére
"TV állványon lenne ..."
Akkor az LG 65G42LW helyett az LG 65G49LS-t vedd, mert az utóbbi gyári talppal szerelt.
A tavalyi (G3) modellek csak fali konzollal kaphatók. -
intuicio
aktív tag
#99809 Vhiktor
Nagyon köszönöm a hasznos infót ajánlást. Megnéztem a terméket, és igen jó deal.
Aztán eszembe jutott, hogy van a diginél egy olyan lehetőség, hogy az előfizetés mellé lehet venni részletre is tv-t. Amit ajánl a kategóriában az egy 2024-es C4 :
LG OLED65C41LA OLED EVO
Sajnos pár youtubos videón kívül nem sok infó van a TV-ről. Azért nem lenne rossz, ha nem egyben kellene kifizetnem fél misit, hanem havonta. Ezt a tv-t máshol is meg lehetne venni, de a legolcsóbb helyen is 799k
diginél 21hó/32k= 672k
Azért nem kicsit megérős így árban.
Kérdésem. Ha nem egy összegben C3, hanem ez havonta 21/hó megérheti?
Tud ez annyival többet mint a C3?
Vhiktor. Esetleg lesz nálad ebből teszt? Vagy specs alapján ez majdnem ugyan az mint a C3, csak pár dologban jobb? -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
elektrotank #99855 üzenetére
Persze hogy megeri lecyerelni. De ha kapható valahol G3 akkor inkább arra, mert 95-98%ban a g4 ugyanaz.
-
elektrotank
aktív tag
Sziasztok! Ezekkel az új lg oled tévékkel (G4) van valakinek valamilyen tapasztalata? Konkrétan az OLED65G42LW modellre gondolok. Most egy 55b7v nyüstölök és azon gondolkoztam, érdemes lenne e frissíteni. Tudtommal ezek a tv-k már tudnak 144hz-t is.
Én elsősorban játékra, filmnézésre használnám, esetleg YT stb... a gép lenne rákötve, illetve van ps4/ps5 is. A 65"-t csupán azért írok, mert 1 szinttel feljebb akarok ugrani.
TV állványon lenne, de nem teljesen velem szembe, kicsit megdöntve nézne felém, mivel jelenleg is felettem (illetve a PC felett) van, sajnos más opció nincs. Ágyból szoktam játszani, filmezni, yt-zni stb... sajnos a kis szoba átka.
Tv csatornák egyáltalán nem érdekelnek, nincs is behúzva antenna, se iptv, oledet nem rtl meg társai nézésére veszem. -
Donald
tag
Halihó ! Próbáltam keresni- sikertelenül-, hogy megéri-e egy 65"-os Loewe tv-ben panelt cserélni- LG paneles-, mert kez a vörös szín egyre jobban eltűnni a közepén. Esetleg, ha valaki tud szervíz lehetőséget, azt megköszönném.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
hunspikey #99852 üzenetére
A 0.02 már alakulhat. Azért egy va paneles tv fekete szintjét hozni szokták. Vagy 0.01. De tényleg nagy a szórás. Sokszor az a baj hogy nyitva hagyják az ajtókat vagy éppen az exit felirat világítja be a képernyő felét vagy egyéb fényforrás nyitja ki a képet. Imaxben ezt folyamatosan tapasztalom.....
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #99851 üzenetére
Nem tudom igazából mennyi mert csak blődséget beszéltem de számomra rettenetesen világos a fekete. Sokkal de sokkal gyengébb mint a Tutanhamon időkből származó Samu 75Q60 lcd. De majd lövök egy rögzített expozíciós képet legközelebb a mozi feketéről aztán itthon megnézem a hdr kalibráló ábrán hogy kb hova esik az az árnyalat egy ugyan olyan expozíciós paraméterekkel készült képen vissza mérve. Ennél tudományosabban nem tudom hogy lehetne megmérni. Egyébként ha ténylegesen tippelnem kéne olyan 0.02 körül látom.
-
-
hunspikey
őstag
válasz
John D'oh #99828 üzenetére
Már csak azért is rettenetesen túl van pörgetve mert arról nem esik szó mellette hogy a tetves mozi digitális vetítőgépe is bandingel, néha van olyan hogy már szinte beégéses annyira alakja van a foltnak.. Ja és ott persze a nulla fényerő és ránézésre kb 0.1-es fekete ami mellett a legszarabb lcd és oled feketét tud..
-
szkutyi
addikt
válasz
maci74 #99837 üzenetére
Anno Pestre utaztam egy Sony készülék miatt.(Előre oda szóltam hogy tegyék félre.)
Már vártak, és azzal kezdték hogy meghallgatom-e őket? (Tudták hogy vásárolni fogok, nem hiába utaztam 150km)
1.5 órán keresztül húztam az agyukat, voltam már barát, sógor, minden is, aztán amikor mondtam hogy na hozzátok a sony-mat had fizessem ki, már nem voltam barát....cipekedni sem akartak segíteni, de ezt egy panasszal tudtam orvosolni....
-
maci74
tag
válasz
szkutyi #99832 üzenetére
Lehet benne igazság, a multkor bementem h. megnézzem a hisense u8kq-t. A srác addig míg nem mondtam h. mi érdekel addig ott lihegett a nyakamon, aztán elkezdte szapulni h. ilyen kínai vackot ő biztos nem venne mert egy hulladék. mondtam neki azért az eisa díjakat nem osztják brahiból, erre visszább vett az agyarakkal,de azért nyomta a samut.
Sajnos a hisense rendszere ill. menü kezelése nem győzött meg, pedig kép ügyileg álom szép volt a mini led.
Ezután kezdtem nyitni az oled felé, mert a tesztek szerint az még szebb képet ad. -
máyköl
veterán
Sziasztok,
Múltkor már írtam a B9 -em irreális lassulása miatt.
Azt a választ kaptam, hogy nem szabadott volna belassulnia, megfogadtam a tanácsot, hogy 2 perces áramtalanítást csináljak, ha nem segít, akkor egy visszaállítást alapbeállításra.
Sajnos egyik sem segített, pedig több alkalommal is próbálkoztam.
Sajnos a helyzet azóta még rosszabb lett. Hosszú másodpercekig képes laggolni, de ha csak lépegetek Youtube appban, ott is másodperces lassúsággal tesz meg minden lépést, tényleg idegtépő.
Vissza lehet valahogy telepíteni rá a korábbi szoftvert, amelyikkel gördülékenyen működött?
Nem szeretnék új tv -t vásárolni csak ezen okból, mert egyébként minden szempontból megfelel a készülék... (csak remélni tudom, hogy nem valami szándékos lassítás történt az LG részéről, hogy váltsanak minél többen friss modellekre).
Köszi előre is, bármilyen tippet szívesen veszek!
-
adise
őstag
Udv,
C9-hez valo magic remoteot lehet kapni vhol? Minden webshopot, amit lattam ott elfogyott...
Az ujabb fajta taviranyito az kompatibilis a regebbi keszulekekkel?
koszi -
John D'oh
aktív tag
válasz
maci74 #99829 üzenetére
A MM-ban anno én is néztem az S90C-t és és az S95D-t is, és egyáltalán nem nyűgözott le. Ennek ellenère azt mondtam otthon is látni kell mert úgy az igazi, max visszaküldöm. És mennyire jól tettem, eszméletlen milyen képe van, olyan színeket látok amiről nem is tudtam hogy létezik
-
maci74
tag
Azt hiszem akkor az S90C lesz a befutó. Eddig is samsungos voltam, H6700 ill. Q60A vonallal. Ma bemegyek a MM-be megnézem élőben az S90c-t, remélem engedik kicsit kipróbálni. Mi az amire esetlegesen figyeljek?
-
John D'oh
aktív tag
válasz
s.Oliv3r #99827 üzenetére
Túl van pörgetve a téma az tuti. Nagyon kevés jelenet van ahol valóban észrevehető a probléma. Amikor kijött a dune 2 tele volt a reddit olyan posztokkal hogy mi ez a csikozás, eddig nem volt pedig 1 éve megvan a TV. (31:30 körül van egy jelenet azt hiszem)
Persze hogy addig is ott volt az a banding csak nem tűnt fel.
Szóval amit ennyire nehéz észrevenni vagy szó szerint keresni kell az nem igazi probléma.Engem személy szerint a pink tinting sokkal jobban zavart. Több TV- visszaküldtem emiatt. Nyilván itt is vannak szintek és ki kell fogni.
-
s.Oliv3r
senior tag
válasz
John D'oh #99826 üzenetére
Értem én, de azóta eltelt 7 év
Nekem is gázos volt a C3 első 100 óráig, bár filmnézés közben azt se vettem észre. Most 200 óra körül kb a Te általad készített képhez hasonló az állapot. Kicsit úgy élem meg ezt a 5% szürkézést, mint amikor a PC-ket benchmarkoljuk, melyik az erősebb, közben mindent visz 4K 144 FPS-sel
-
John D'oh
aktív tag
válasz
s.Oliv3r #99825 üzenetére
Van az a szint amit már észre lehet venni bizonyos jeleneteknél.
Az első oledem egy C7 volt, na ott volt bőven függőleges csík még szerintem a 10% szürkén is nem csak az 5%-nál. Az elején még zavart de aztán teljesen elengedtem, 6 évig nyúztam azt a TV-t, imádtam a banding ellenére is -
szkutyi
addikt
válasz
maci74 #99819 üzenetére
Mindkettő tökéletes számodra!.
Ami miatt NEM választanám a samsungot: beragadt gamma, és kétes frissítések( volt hogy mindig elrontottak valamit)
Ami a Samsung mellett szól lg-vel szemben: nagyobb szín fényerő... (Homogénebb panel-bar épp most mutatott valaki egy eleggé bandingos samsungot)
Én LG c3-rol.tudok mutatni pár képet..(kalibralt a tv) [link] -
maci74
tag
Swami, s.Oliv3r köszi mindkettőtöknek.
Gondolkodtam én is mini leden, ám rtings-es tesztek alapján összességében is ezt a 2 oledet hozta ki jobbnak.
Tv-nézés ill. külső lejátszóról filmek sorozat nézés lenne a fő csapásirány.
Árnyékos nappaliban lenne a tv. -
-
maci74
tag
Sziasztok!
Oled tv vásárlás előtt állok. Sok olvasgatás után sikerült leszűkítenem 2 jelöltre: LG 65C31 ill. a Samsung 65S90C.
Amire használnám az tv nézés ill. filmek, sorozatok. Tv FHD, a filmek FHD ill. 4K felbontásban vannak.Azokat a fórumozókat kérdezném akik használják egyik v. másik készüléket:
A leírt elvárásaimnak melyik tv felelne meg jobban szerintük és miért? Pozitív és esetleges negatív véleményeket is szívesen meghallgatnék a gyakorlatból.
A filmek külső lejátszóról lennének nézve, a hang is megoldott erősítőről.Köszönöm a segítséget előre is.
-
szakavatott
csendes újonc
Üdv!
Mi az alapvető különbség a Panasonic MZ és az LZ sorozat között, a képminőségen kívül?
Illetve olvastam korábban, hogy valamelyik széria már Törökországban készül és nem megbízható, ez melyikre igaz?
Köszi!
-
-
alaves
addikt
válasz
Kiratheonly #99810 üzenetére
Gyári garanciaidőn kívüli beégés az már valószínűleg nem játszik, viszont a kijelzőszéli csoportos pixelelhalás gyártási hiba (valószínűleg szigetelés). Próbáld meg érvényesíteni a kiegészítő garanciát vagy méltányossági kijelzőcsere az LG-nél. Álláspontom szerint a méltányossági kijelzőcsere egy jó kompromisszum mind a vásárlónak, mind a gyártónak (olcsóbb mintha csereutalványt adna, illetve gyártói presztizs megtartása, stb.)
-
Kiratheonly
tag
Sziasztok!
A minap vettem észre, hogy a LG OLED55B9-es TV-men oldalt megjelentek beégés foltok és pixelhibákat is véltem már felfedezni színes háttérnél. Alzánál vettem a TV-t és van kiegészítő garanciám, még novemberig. Volt már valakinek hasonló tapasztalata az alza kiemelt garival? Érvényesíthető szerintetek ebben az esetben?
-
b.
félisten
-
intuicio
aktív tag
Sziasztok!
1. Tévére szánt összeg, forintban?
600k
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Csak film+sori, ritkán tévénézés
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
kb: 4m OLED 65"
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
inkább este
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Full szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Semmi extra. nvidia SHIELD 2019 Pro a média eszköz amiről tartalmat nézek.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Nincs kritérium
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Fel lesz szerelve fali konzolra
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
LG vagy Philips
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Most LG légegeres van, szeretjük. De az BAmbi is jó lehet.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Csak új, garisan
-
hatala
tag
Szia.
Igen, azt írta hogy a szállítást nekem kell megoldanom, mondjuk ilyen ár mellett az belefér.
Tehát amit írtál ha jól értelmezem, ha személyesen kipróbálom, akkor ha viszek magammal és beleteszek a tv usb foglalatába egy üres pendrive-t, majd megnyomom a távirányítón 10-szer a kék gombot, akkor kiír egy szervíz menüt és ott az üzemórát? Jól értelmezem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest