Hirdetés
- Hobby elektronika
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hyppo!
aktív tag
Kicsit böngeszgettem a Media Markt oldalát és figyelmes lettem,hogy két G4 van. Szóval nem minden G4-hez adnak talpat.
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #99195 üzenetére
A G3/G4 meg jobb csúcs fényerőben és az viszont relatív kontraszt érzést ad. Míg a szín volumen hiánya azért legtöbbször nem ütközik ki, mivel eleve az anyag nem használja ki, kikúrt ritkán vannak annyira szaturált jelenetek.
És hát a többi szempontot meg ismerjük... ennek fényében az LG összességében egy józanabb választás.
-
Yodamest
veterán
válasz
cs.zs. #99194 üzenetére
Nálam egy szobában van egy s95b, ami kb = s90c és egy c2, ami szintén majdnem ugyan az mint a c3. A samu képe szebb a qd oled miatt, a színek erősebbek, de valahogy a finom átmenetek is szebbek, mintha több színt tudna megjeleníteni, emellett homogénebb is.
Az lg meg jobb rendszer, sűrűbb frissítések, jobb build quality. Nem hatalmas különbségek ezek, de ha csak a képminőség érdekel, akkor a samu a nyerő. -
cs.zs.
veterán
válasz
koncsik #99193 üzenetére
Ó nem, én imádom, és az egész családom is szereti, örömmel nézzük/hallgatjuk.
Most a Fiamnak kell TV, ő veszi magának. Megnézte Mediamarktban, és nem igazán lát különbséget.
A kérdés teljesen ártatlan, mindenféle hátsó szándéktól mentes. Jobb-e a Samsung valamiben? (árban hasonlók) -
cs.zs.
veterán
Sziasztok!
Samsung QE55S90C, vagy LG 55C31 ?PRO/KONTRA?
-
so_ha
senior tag
válasz
hunspikey #99179 üzenetére
A jelent a koreai cégek diktálják Oled tv terén, de nem vagyok benne biztos, hogy kínai TCL (vagy más) nem veszi át a "staféta botot" a jövőben, ahogy az autó ipari forradalom is zajlik (a 60-as években még japán lopott, majd később Dél-Korea, és most jönnek a kínaiak, de most már ők innoválnak, mert a "lopási fázison" már túl vannak ... és ami zajlik az autógyártásban, az akár megismétlődhet a televíziók esetében is).
A jövő tv technológiája:
Fénykibocsátó kvantumpont prototípus-képernyők a Display Week 2024-en"Míg a jelenleg kereskedelmi forgalomban lévő QD-OLED-ek kék OLED fényét QD-fényemittáló rétegen átvezetve állítanak elő színt, addig a QD-LED-ek közvetlenül a QD RGB pixelekből bocsátanak ki fényt árammeghajtás révén, OLED nélkül."
-
Yodamest
veterán
válasz
Vhiktor #99182 üzenetére
Azt kimondottan nem, de a neten azt írják az nem oldja meg. Csak ez az intelligens mód működött, én is csak a leírására figyeltem fel, hogy a "fényviszonyokhoz állítja a képet" - ami alapjáraton olyan feature hogy nem kéne, de itt mondom ha amúgy is állítja, lehet ez ellen-állít és kioltják egymást, nem is tudom, de a logika úgy néz ki működött.
Előtte amit még próbáltam, az energiagazdálkodás alatt lévő: auto fényerő állítás - > minimális fényerő, ezt megadtam maximumnak (50), hogy hátha akkor nem engedi ez alá, de ugyanúgy levette.
-
hyppo!
aktív tag
LG 65G3 az Emagnál 650.000 Ft ha valaki most szeretne vasárolni
-
Ébri
senior tag
válasz
Black Dragon #99152 üzenetére
Jogos, én is szeretem tudni a miérteket. Elején csak típusok voltak, nem sok érvvel, de utána egész szépen feljöttek, szóval (számomra biztosan) érdekes volt az eszmecsere.
-
-
hunspikey
őstag
válasz
Yodamest #99178 üzenetére
Köszi, hogy megosztottad - LG-ken is volt hasonló gond, ott hál istennek már egy jó ideje firmware frissítéssel ezt végül az LG megoldotta, de kotta ugyan ez volt a jelenség - és engem is rohadtul zavart - mindig elő kellett venni a menüt, hogy fényt lásson az algoritmus és akkor felvilágosította az egészet - agybaj.
Az LG- tulajokat az mentette meg, hogy Vincent Theo készített egy elég határozott hangvételű videót erről és azután észbe kaptak a kóreaiak.
A G3-nak már nincs ilyen baja, eleve jó FW van benne.
Amúgy a filmmaker is olyan, hogy hát igen --- referencia... oké.. persze.. értem én..
DE- meggyőződésem, hogy ha valaki a TV belső streaming appjait használja akkor el van baszcsikázva a DV visszaadás.
Legjobb példa az Apple TV app, pl a most futó Dark Matter sorozat: A dobozon belüli jelenetei nincs az az isten, hogy bármilyen videofil referencia imádó embernek értékelhető legyen. Filmmakerben szinte egy kikapcsolt TV-t látsz kotta 0 nites éjszakai megtekintés mellett.
Na erre állítottam be én az élénk módot, jelentősen visszavett színnel és levett képjavítókkal, illetve alaposan megdolgozott EOTF görbével - de legalább menti a tartalmat és így végsősoron teljesül az, hogy a TV egy szórakoztató eszköz, nem egy kibaszós römi 1.5 millióért.. szerintem.
-
hunspikey
őstag
Sosem volt elvből és sosem lesz szintén elvből Sony-m, ugyanis ők találták ki a tervezett mérnöki avultatás fogalmát és valósították meg.
Kár értük mert amúgy egy olyan vállalat ahol emellett csodák is születnek, de hányok attól ahogy a VHS korszakban viselkedtek.
Panám volt kettő is, mindkettő a plazma korszak végén, egy VT50 majd egy VT60- azok rendes japcsi készülékek voltak, csak hát rottyon volt bajjal a plazma TV úgy am-blokk. Hiába a szép kép ha remeg, meg foszfor trail, meg rainbow effekt meg 90 nit.. lol- hagyjuk.
Szerintem most csakis a kóreai OLED az értelmes választás, na nem mintha a létező legjobb lenne, de szerintem egy LG igen is tisztességesen van megépítve, nincs rottyra alá méretezve benne semmi sem, bírják a strapát.
Nekem elsőre C9-em volt, szerettem csak nem volt elég fényerő Dolby Vision tartalomhoz, aztán most 77G3- na ez kikúrt rendben van - van fényerő, van méret, van rendes szín volumen, ez mindent tud.
-
Yodamest
veterán
Egy kis tapasztalatot osztanék meg, elég friss, tegnapi élmény. A tv S95b és egy elég régóta húzódó általános problémára, úgy néz ki megtaláltam a megoldást:
Nézzük a Sárkányok Házát és van benne egy hosszabb sötét jelenet, amikor lakomáznak a kastélyban. Megint előjött ez, ami kezdetektől zavar, hogy 1-2 perc után annyira lesötétíti magától a jelenetet, hogy konkrétan semmit nem látni.
Besokalltam, mondom nem igaz, hogy erre nincs a beállításokban valami megoldás. Rábukkantam az egyébként enthusiastok által boszorkányként üldöztetett AI képmódra, mondom ezt még soha nem kapcsoltam be, mit lehet tudni rápróbálok. Annyit ír a leírásban, hogy ez automatikusan állítja a fényerőt meg úgy általában a képet, a külső fényviszonyok és a tartalom függvényében, valami ilyesmi, elég ködös.
Lényeg a lényeg, úgy voltam vele, hogy talán ha ezt bekapcsolom, ez majd felismeri valahogy, hogy ha sötét egy jelenet, akkor talán nem kéne azt még jobban lesötétíteni. Szóval bekapcsoltam ezt a bűnös dolgot, egyébként ez egy full külön képmód, tehát mind a hdr mind az sdr módban csak ezt engedi onnantól használni.
Így is lett, teszteltem a vacsorázós jelenettel és így ebben az AI képmódban/profilban, NEM sötétedik le magától a jelenet, hanem végig ugyanazon a fényerőn marad! Elképesztő! Ne tudjátok meg mennyire idegesített már ez, horrorfilmeknél stb. hogy levette a fényerőt. Szóval akinek ilyen gondja van és nem akar szerviztávirányítóval ügyködni, az AI intelligens képmódot kell bekapcsolni, valahol az általános beállításoknál van, nem az energiahatékonyságnál.
UI: Illetve még egy hozadéka ennek a képmódnak, ami egy külön téma is lehetne. Eddig abszolút filmmaker mód párti voltam, azt használtam már jóideje. Viszont ez az AI képmód szó szerint rávilágított arra, hogy sokkal több van ebben a tv-ben annál! A véletlen hozta, mert nem az volt a cél, hogy változzon a tv általános képe, de örülök, hogy így alakult mert sokkal szebb így a kép ebben a módban! Iszonyat jó a dinamika, eltűnt az a fajta fátyolosság, ami a filmmaker módot jellemzi, élénkek a színek, minden életre kelt a képernyőn! Nagyon tetszik.
Ez is azt bizonyítja, hogy mindenkinek a saját szemének kell hinnie, mondom én hittem a tesztelőknek, szakiknak, hogy a filmmaker a legjobb, több mint 1 éve azt használtam már, de miután megláttam az AI képmódot már nem mennék vissza! Szóval így kettő az egyben lett végül, megoldódott az évszázados problémám is és még szebb is lett a kép (számomra).
-
so_ha
senior tag
Ők "szavazták ki" magukat, a rossz irányba való sikertelen termékfejlesztésekkel (pl. lásd JOLED bebukása), és a túlárazott termékekkel ... és a piac döntött, ők meg nem tudtak érdemben módosítani. Most a TCL is rajtuk röhög, aki átvette az előbb említett új OLED technológiát, és továbbfejlesztve termékeket hoz ki belőle. Mondom/írom ezt úgy, hogy a 90-es években nálam minden is Sony volt ... már semmi sem.
-
mc.g
aktív tag
válasz
PhoenixSzG #99170 üzenetére
Sajnos "panel-lottó" van (ahogy valaki már valahol említette).
Az ember nem tud biztosra menni. TV-ben használatos OLED-panelt nagyjából két kóreai cég gyárt...(Sajnos a Japánokat leszavaztuk, mert nem vettünk eleget globálisan. Minden vásárlás egy szavazás is egyben, melyik termék/gyártó maradjon fenn...)
-
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Lassan eljött a tv csere ideje. Egy 65VT60 plazma megy le a vendégszobába és helyette menne a falra az utódja. Nézési távolság miatt 80" feletti tv jön szóba, én a 83g4-et néztem ki. Baszott drága sajnos. Nyugtassatok meg, hogy jo lesz. Néha szinte hagynám a francba a tökéletes feketéjét és vennék valamivel olcsóbb 85-ös samsung qledet... Amit boltbol ajánlatot adtak az lg-re 5900 chf és 600 chf a garancia 6 évre hosszabbítása. Ennek van értelme vagy elég az lg 5 éves panelgarija?
-
Celtis
veterán
válasz
Én megkérdezném a T ügyfélszolgálatot. Talán kicserélik neked. A 14 napos elállás nem erről szól. Főleg ha amúgy maradnál ennél a típusnál.
-
Johny26
tag
Ha jól gondolom akkor a Sony a80 és a Panasonic mz800 az kb az Lg B szériával egy kaliber? Mert akkor egyértelmű hogy Lg c31 lesz a befutó nállam.
-
torma1981
veterán
válasz
Mi ez a 3 nap? Gondolom neten rendelted, mert a telekomtól nem lehet elhozni a boltból. Akkor 14 napod van elállni. Sosem értettem miért kell a boltban venni rögtön, ha már mindenhol ott helyben appon, telefonon keresztül rögtön le tudod adni a rendelést, és ott helyben átveszed. De az már netes rendelésnek minősül, és 14 napod van. Sok helyen már nem is 14 nap hanem 30 nap. Amúgy valóban kellemetlen. Sajnos ez szervíz.
-
PhoenixSzG
tag
Sziasztok!
Csütörtökön jött meg a Telekomtól rendelt 65G3 TV-m, ami szombaton felkerült a falra és ki is próbáltam: minden fasza. Erre ma este ezzel örvendeztetett meg
Épp a Prime Video-t állítottam be, amikor is megjelent bal oldalt egy függőleges zöld csík. Kikapcsoltam, azóta a videón látható módon egy felvillanó zöld csíkkal kapcsol be, de egyből ki is kapcsol egy kattanás kíséretében.
A 3 napos cseréből természetesen épp kifutottam, marad az elállás vagy gari. Melyikel járok jobban? Esetleg cserét kérni Telekomtól, a 3+ nap ellenére? -
makoss
veterán
válasz
Quadgame94 #99166 üzenetére
Köszi!
-
Land
veterán
Üdv! Van egy LG 55B23LA Oled tv-nk. Sajnos a trükkös audio arc extractor az új szoftver óta hol működik hol nem. Ebbe az eszközbe beledugtam a 3.5 jackes hangfalamat és a tv távirányítójával lehet állítani a hangerőn.
A kérdésem : melyik a legolcsóbb hangfal, melynél működne a távirányítós hangerő szabályozás és jól is szól? Gondolom eArcos hangfal kellene. Mindenképp LG márkájú kell legyen? -
-
makoss
veterán
Üdv!
Most már el vagyok tévedve, hogy melyik a legjobb tv, eddig azt hittem a rendes Oled.
Legutóbb mikor itt jártam a G3 volt a favorit, de néztem a youtubeon összehasonlító tesztet, most a G4 az LG-nél de ennek 55"-ban is horror ára van, majdnem annyival több mint a G3
Van valahol egy lista ahonnan meg lehet tudni a képminőség ranglétrát?
Mert nem igazán tudom melyik mennyire vagy mire jó (Oled, Woled, Micro Led, QD-Oled) -
ρσгτσ
addikt
válasz
zsistvan7 #99157 üzenetére
Ő is.
De otthon Sony TV -t használ. Más rendszer, más távirányító.
Szerk.:
Amúgy mindegy is, mert millió fajta távirányítót lehet venni elég olcsón a legtöbb ismert márkához. Így aki nem tudja, vagy nem akarja megszokni az újat, bármikor beszerezhet egy olyat, ami neki szimpatikusabb.Ezért talán a távirányító a legutolsó szempont egy TV -nél.
-
szkutyi
addikt
válasz
Vhiktor #99156 üzenetére
Most nem azert, de a c3 is jól szerepelt nálam is és nálad is...oké hogy volt kis black crush és stb stb, de azért mégsem akkora delta-e volt mint...
.aztanehet pár hónap és fordul a kocka...
.
Ami viszont lényeges...kalibralas után a delta e lg-n is és minden máson már referencia szintű -
szkutyi
addikt
válasz
Black Dragon #99152 üzenetére
Én meg azt is hozzá tenném hogy Vhiktor legutóbbi tapasztalatai szerint a felső kategóriákban a Sony elég ratyi dobozból kivéve ...
Márpedig sokan nem kalibraltatnak....az én közép kat. C3-on jobb volt gyárilag mint a csúcs Sony oled...és Vhiktor tesztelt g3 is..tesztelt c3 is.... -
ρσгτσ
addikt
válasz
zsistvan7 #99153 üzenetére
Valószínű, ha rendszeresen használná ő is megszokná. A gond inkább az, hogy csak akkor használja, ha pár napig nálunk van.
Bár ez sem feltétlen biztos...van aki nem is akar megtanulni újdonságokat. Még akkor sem, ha egyszerűbb lenne vele. Egy bizonyos kor felett ez ilyen. Van aki nyitott rá, van aki nem.
-
zsistvan7
kezdő
Érdekes, édesanyám már betöltötte a 70-et, de neki nagyon bejött a magic remote, sokkal könnyebben tudja kezelni vele a tv-t (c3), mint az előző tízen pár éves LG smart tv-t.
Ott mindig azzal volt a gondja hogy nem tudta megjegyezni hogy melyik gomb mire való, itt meg kis túlzással mindent elér kattintással.
Görgővel váltja a csatornákat, a címre kattintva bejön az info, nem kell külön a felvétel gombot keresni vagy az adás visszapörgetés gombot, a megállítást stb., pár hét után jobban kezelte mint az előző tv-t 10 év után. -
Black Dragon
addikt
A bajom az volt még a korábbi hozzászólásodra reflektálva, hogy nem objektív az ajánlgatás. Vegyél Panát meg Sonyt, kész. Én nem azt firtatom, hogy a Pana vagy épp a Sony képviselné kijelző minőségben a csúcsot hanem azt, hogy milyen alapon zárunk ki más gyártókat ebből a körből? Ha valaki konkrétan azt mondja, hogy pénz nem számít, ide nekem a legjobbat akkor rendben, vegye a Sonyt. Ha viszont nem, akkor nem igazán lehet egy lapon említeni pl a csúcs Sonyt és a csúcs Samsungot.
Ha netán valaki ár/érték best buy terméket keres, akkor ez a két márka ki is lőve. Ami szerintem nem baj, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy valakinek a csúcskategória akár oprendszerben vagy épp távirányító, design vagy akármilyen fronton osztatlan sikert arat. Mindenki döntse el az egyéni preferenciái szerint, hogy neki melyik részlet fontos egy tv vásárlásnál, vagy épp kizárásos alapon menni, hogy neki fixen mi nem tetszik egy adott márkánál.
-
ρσгτσ
addikt
Itthon pár ezer forintért lehet hozzá venni más fajta távirányítót. Aliról pedig még olcsóbb.
Samsung távirányítóját amúgy én sem szeretem, ezért vettem hozzá sok gombosat. Viszont más meg teljesen oda van érte. Pl. párom is.
LG távirányítója nekem nagyon bejön. Viszont anyósom ki van akadva az egér miatt, és valahogy mindig bekapcsolja véletlenül. Így ahhoz is vettem egy másikat. Néha nálunk van és küszködött vele rendesen.
A menü az persze más téma, de nekem nem volt vele gondom. Hamar meg lehet tanulni. Kb. 2 és fél éve használok fő TV -nek LG -t és Samsung -ot. Kifejezetten bejön a felület. Mellette van TCL is, így vágom milyen a droid. Meg előtte Sony és Philips volt.
Ami anno nem tetszett, az a Saphi volt a Philips -nél.
-
Ébri
senior tag
Simán nem állt kézre, Samsungon távirányítón is sok mindent keresetem / nem találtam, LG-n a távirányító már majdnem jó volt, ott a menüben voltam elveszve, de tavaly Londonban a szállodában egész jó LG TV volt, ott igazából nem voltam kiakadva a menüre és a távirányítóra, bár kissé nehezen találtam meg mindent, de megszokhatónak tűnt. Viszont nyaraláson alapvetően nem tvztünk. Szóval ha TV-t cserélünk nem ez fog dönteni nagy eséllyel. (Van egy Google TV-s Chromecastunk, ami ha minden kötél szakad, marad, de pl. KODI nem megléte miatt a Samsung azért kicsit lejjebb van most nálam a rangsorban. De lehet megint addig várok akciókra míg nem lesznek, s aztán marad a régi TV.)
-
ρσгτσ
addikt
Droidnál az app elérhetőség, kínálat lehet jobb. Főleg, ha közös a store a mobiloddal. De ez sem mindenkinek lényeges. Vagy hogy apk -ból lehet telepíteni, de úgy sem minden fut stabilan, ha amúgy nem elérhető rá.
Google TV szerintem sokkal jobb már, mint a régi droid felület volt. Ennek ellenére nekem jobban bejön a Samsung és az LG rendszere/felülete.
Mi volt a gond az irányítással? Évek óta használom mindegyiket, de én nem vettem észre. Vagy lehet nem tűnt fel. Nem tudom pontosan miről van szó.
-
Ébri
senior tag
válasz
szkutyi #99144 üzenetére
Mindenféle tesztoldalakat néztem, ottani következtetés, hogy Sony A95 a legjobb (támogatás, picit pontosabb mozgásmegjelenítés, stb), de minimálisan mögötte Samsung és amögött LG (kisebb fényerő miatt), árban meg nem kicsi a különbség. Részben ezért írtam, hogy érdekelnek a PAna/Sony vélemények is (nem hsizek a mindenkinek jó mert nekem ilyen van megoldásban, egyik oldalról sem). Pl. LG/Samsung TV-k irányítását nem nagyon szerettem, de vhol olvastam, hogy már ez is javult pár évvel korábbi változatokhoz képest.
(Most nézem, hogy LG G3-hoz asztali állvány 70e Ft, az azért szép. Végülis a prémium TV-hez prémium árú alkatrészek.)
-
szkutyi
addikt
Szögezzük le!---} jó a pana, és a Sony..nagyon is! DE!!!
Az a baj hogy tele beszélik a fórumot hogy így a válogatott panel a sony-ban Panasonic van, ugy a hiperszupertitkos saját processzor és a többi aztán sehol semmi...ugyanúgy van banding, van tinting, pixel hiba, és úgyanúgy beszarik ha kell.
Pár kép INNEN a forumból.
Csak azért hogy ne üljünk már fel erre a vonatra fel hogy hű de különleges az a két márka.....
És akkor az eladási arányrol nem is beszéltünk...
LG VS Sony/pana.
-
Ébri
senior tag
válasz
Black Dragon #99138 üzenetére
Ez nem tudom miért vita, engem speciel mindkét oldal érdekel, van több samsung és sony cuccom is, pl. mindenféle oldalak nézegetése után szerintem is szolgáltatásokban a sony többet nyújt, minőségben is jobb, a panel mögötti elektronika miatt a hasonló panellel szerelt LG/Samsung-okhoz képest, a kérdés az, hogy ez megéri-e a felárat. (És én se találok igazán olyan tévét, mivel a 11 éves Sonynkat nagyon jó szívvel le akarnám cserélni, képben tudom, hogy sokkal jobbak lennének, de a pár 3d-s BD-m utána csak 2d-ben nézhetem.)
-
apszi
őstag
válasz
Malfroy #99115 üzenetére
Nálunk pár éve csak "villámcsapás másodlagos hatása" érvényesült, azaz a közelben vágott be. A tévét pont 5 másodperccel előtte húztam ki, na mondom, nehogy baj legyen (még a kezemben volt a dugasza), az meg is úszta. Három másik eszközt viszont részlegesen vitt magával.
-
Black Dragon
addikt
Szerintem ennek a "vitának" itt semmi értelme és helye sincs.
A kapitalizmus, illetve a világ korábbi és jelenlegi működési elve is változatlan. Mindenki másol mindenkiről, valaki ezáltal felemelkedik, valami pedig elbukik. Akkor lehet sajnálni nagy mobil és autógyártókat vagy bárkit más iparágakban.
Illetve a Panasonicot sem kell úgy beállítani, mint egy ma született bárányt, nem dolgozol ott, nem ismered a céget belülről, így annyi információ áll rendelkezésedre mint bárki másnak akik felmegy a google-re. Az, hogy az LG vagy a nagyobb gyártókról több infó szivárog ki az a nagyság átka is, minél nagyobb egy cég annál több az árgus szem ami a hibákat keresheti. Ne értsd félre, nem értek egyet az ipari kémkedéssel, környezetszennyezéssel, de elég nehéz így hozzáállni valamihez a mai világban, mert akkor ne vegyél kocsit se, de ha mégis akkor ne tankold meg, de ha elektromosat veszel akkor akksi nélkül, mert szennyez az is. Mindenki a kiskaput keresni, mindenki, a Pana is.
Ettől még lehet mindenkinek véleménye, de ha a szakmaiságot és az objektivitást részben vagy teljesen mellőzni, akkor szubjektív véleményről beszélünk. Ahogy írtad is, te ezeket részesíted előnyben amivel nincs baj, ezeket is szeretnéd ajánlani, de nem kell becsukni a másik szemedet ahol minden más gyártó van, mert lehet valakinek pont arra/olyanra lenne szüksége.
Egy szakmai topicban vélemény szerint nincs helye az elfogultságnak, ha úgy gondolod mégis akkor önmagadat validáltad, mint Panás és Sonys ember.
-
Személyeskedés, fenyegetőzés nélkül, nyugodt hangnemben fórumozzatok tovább, he lehet. Ha nem...
Köszönjük.
-
szkutyi
addikt
Azt istenited már több mint egy hete hogy filmmaker módban tudod állítani a dolgokat!
MIVAAAAN?
Csak megsugom minden tv-n van olyan kép opció (filmmaker. Cinema, stb) ahol mindent is lehet állítani, parameterezni.xd
Miben jobb az az Android amit kapsz a panán? WebOs-en is minden megvan ami kell. Atom stabil.az összes streaming youtube,plex, média lejátszó stb.
Egyébként nem, nem hasonló tudásu amit ajánlasz hanem alsó kategóriás az oledben! Mint az A80L. Ennyi!
Lopott, másolt technologia.???Mégis lg-tol veszik a panelt.xd
Egyébként ki nem szarja le hogy ki honnan mit lopott...
Azt viszont már nem szarja le senki hogy mennyit ad ki és mire...inkább veszek olcsóbban egy jobbat, mint drágán egy gyengébbet...
Pont úgyan olyan vagy mint a sony-s srác, az ilyen érveiddel... -
mc.g
aktív tag
válasz
szkutyi #99134 üzenetére
Én is mondhatnám, hogy nemszép dolog olyan márkát ajánlani, aki a mástól lopott/másolt technológiából, futott be (anno a Plazma technológiát a Panasonic-tól másolta az LG, volt perük is belőle, és sok mást is koppintott).
Nem szép dolog (de itt szabad) olyan márkát/céget ajánlani, aki köztudottan súlyosan szennyezi Magyarország földjét/talajvizét, és nem tartja be a törvényeket, sőt a Samsung is abból futott be amit a Sony-tól koppintott.
Anno szépen felosztották egymás között, lemásolják a nagyokat, és utána árversenyben lenyomják, leépítik őket...
(Egyébként nem igaz, hogy egy hasonló tudású, drágább, más márkájú készülék ne érhetné meg valakinek jobban pl. a jobb minőség miatt.)
Azért vagyok elfogult mert elsősorban a Panasonic-ot, Sony-t, Philips-et, IPS-LCD technológiát, a WOLED-et, és az Android-rendszert, részesítem előnyben ? Most akkor melyik fizet nekem!? Remélem mind fog, ezek után !
-
szkutyi
addikt
válasz
Johny26 #99133 üzenetére
Mert teljesen elfogult, nem látja a fától az erdőt azért mert neki egy marka volt, van és lessz!
Mert olyat ajánl 500k értékben amit más gyártó 400ert vagy 490ert oda ad jobb és nagyobb!
Volt már egy hasonló kaliberű srác itt, nem lett szép vége a dolognak, azóta is tiltva van. -
mc.g
aktív tag
válasz
Johny26 #99125 üzenetére
Bármilyen furcsa, azt én kevésbé venném, az már egy butitott változat a többi "LZ" és "MZ"-hez képest, de igaz, hogy már Android-dal (ez lehet előnye). Sajnos az "MZ700", "MZ800" már török gyártás (mint sok Pana-LCD-TV), a vélemények (pl. Amazon) alapvetően nem rosszak róluk, lehet, hogy akár jó vétel is lehet.
Amiket merek ajánlani:
65Z95A
55Z95A
77Z93A
MZ2000
MZ1500
MZ1000
MZ980
LZ2000
LZ1500
LZ1000
LZ980
LZ800
(Németországban némileg más a számozásuk)Az "okos" rendszerről nem tudok sokat mondani, egyáltalán nem használom.
Azok a típusok, amelyikeknél van allul hangszórórács, azokban komolyabb DolbyAtmos hangrendszer van mélynyomóval. (pl. MZ2000)
(Nem minden típust forgalmaznak minden országban.)A képbeállítások (szerintem) nagyonjól paraméterezhetőek finom lépésekben.
A "Filmmaker" módban is sokminden állítható. A "TrueCinema" látszólag (szinte) ugyanaz mint a Filmmaker, de itt már minden paraméter állítható.
Az SDR, és HDR módokban sok paraméter egymástól függetlenül állítható (pl. luminance, kontraszt, színkezelés, gamma stb.)
(Biztos más gyártóknál is vannak hasonló megoldások, de nem tudom melyiknél pontosan mi.) -
-
-
Vhiktor
Topikgazda
Sonynal is van bőven csíkos panel, csak rá kell keresni a neten, meg én is láttam jó párat.
Valószínűleg azért van LG-ről sokkal több visszajelzés mert sokkal több tvt adnak el mint a Sony, a Panarol már nem is beszélve.
Hozzáteszem, hogy panaból még nem láttam szamottevően csíkosat.A válogatott panellel is egy baj van, hogy soha senki nem tudott rá érdemi bizonyítékot hozni. Addig csak városi legenda.
-
mc.g
aktív tag
válasz
szkutyi #99118 üzenetére
10"-al nagyobb, de akár kimondottan 55"-ost is kereshet.
Én többre értékelek egy LG-nél egy Sony-t (pláne Android-dal, ha szükség van rá), vagy egy Panasonic-ot, ha elsősorban a képminőség ami számít.
Mindháromban WOLED van (legalábbis az elöbb említett Sony-ban), de nagyon nem mindegy mit kezdünk a bejövő képi információval, hogy leginkább a panel képességeihez szabva hajtsuk meg azt.(Az már mellékes, hogy a Panasonic, Sony csak a.megfelelő minőségű, kellően homogén paneleket fogadja el, a többi maradhat akár az LG saját készülékeibe is, persze lehet, azokat az LG kidobja, de mégis az ő esetén hallani többet homogenitás/csíkozódás problémákról...)
-
Malfroy
aktív tag
válasz
Johny26 #99110 üzenetére
Honnan tudod hogy pont villám csapott bele a házba? Elvileg a ház már előtte lecsapja az áramot boven , Még akkor is ha csak a környéken észlel magas töltöttséget. Amúgy mit csinált a tv ?kikapcsolt egyik pillanatról másikra és ennyi nem kapcsol vissza? bármi füst szag akármi?
-
Swami
senior tag
Csak kérdezem, hogy érdemes oledet venni, ha valaki csak tv-t néz rajta?
Nálunk az Old Lady szokott tv-t nézni, mármint hogy a Telekomos HD csatornákat. Én néha ott maradok, ha van valami (mondjuk a Cápák közt), de igazából nagyon tré az összes tv-s kontent. Egyedül a reklámoknál jön ki az oled erőssége. (Én Netflix meg Apple TV néző vagyok, de az ugye más.) -
Johny26
tag
Sziasztok. Teljesen új vagyok az oled tv-k világában. Tegnap villám jött,tv-ment.....
Arra az elhatározásra jutottam hogy akkor MOST! oled tv-t fogok venni. Sony Bravia XR55A80LAEP ez lenne az amiben gondolkozom. Mi erről a vélemény? A felhasználás az normál tv nézés néha egy kis ps5,Netflix stb.Esetleg valami Samsung hasonló árban? -
junkpod
veterán
válasz
tamasgolf1 #99101 üzenetére
A DV miatt az lenne a jó megoldás amit probaltal, tehát közvetlenül a TV -ről kötni a lejátszót, a hang pedig HDMI arc vonalon menne az erositobe.
De attól félek az LG TV nem tudja kezelni az összes hqngtormatumot.
Az erősítő meg a kép formátumok téren hiányos.
Így nincs igazán jó megoldás.
Az erősítő egy jó készülék és gondolom megfelelő hangszórók is vannak hozzá. A helyedben inkább TV -t cserélném mint az erősítőt. -
tipuka
addikt
Sziasztok!
Tudna valaki ajánlani kérem egy legalább 10 méteres hdmi kábelt? 4k@120hz-hez kellene, PC-re lenne kötve. Nem találtam úgy pontos infót, hogy hány métertől kellene jelerősítőset venni vagy melyik márkát, ami megbízható. Köszönöm előre is.
-
válasz
Szia! létezik audio extractor, például itt, [link] az eARC hangot a tvből vissza ki tudod vonni és ketté szedni, vagy a shieldből kijövő jelet ketté veszi, hang az erősítőbe kép a Tv-be de, ezt interneten érdemes venni, mert nem mindegyik működik jól, vissza tudod küldeni.
-
Quadgame94
őstag
válasz
89Csabi89 #99099 üzenetére
Színfényerőt írtam. Te fehérfényerőről beszélsz gondolom. MLA és QD OLED ebben sokkal jobb mint sima OLED. Magasabb színfényerő és egyébként a fényerő is abban segít, hogy a magas dinamikatartományú részleteket és színeket lásd. Ez a HDR. Nem 100% ablakban kell értelmezni, hanem ksiebb albakokban pl 10%. Már eleve a G3 is nagyon jó ebben a tekintetben szóval én azt venném.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Tvből arc/earc-n vissza a hang az erősítőbe, márha tudja az erősítő.
-
tamasgolf1
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a kerdest eredetileg a hazimozi forumba irtam be de sajnos valasz nem erkezett ra. Megprobalom, hatha itt tud valaki segiteni nekem.
A kovetkezo temaban szeretnek segitseget kerni.
Van egy yamaha rx-v679-es erositom amire egy nvidia shield van csatlakoztatva, ezen kodi fut ami jellyfin add-onnal jatsza le nekem a nas-on talalhato mediat. A megjelenitom egy 65colos lg cs oled (oled65cs6la). Minden szinte tokeletesen mukodik, cec, hd-audio passthrough, hdr.
Egyetlen egy dolog nem, megpedig a dolby vision. Legjobb tudomasom szerint az erosito ami nem kepes ezt tovabbitani a tv fele. A shieldet radugtam a tv-re es ugy mukodott viszont ugy az audio tovabbitas illetve a shield taviranyitojanak mindenre hasznalata nem ugy ment ahogy en szeretnem.
Van valami megoldas hogy erre uj erosito vasarlasa nelkul?
Vagy egyaltalan erdemes ezzel foglalkoznom? Nyujt barmi eszreveheto extrat a dolby vision a hdr-hez kepest?
Valaszokat elore is koszonom.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest