Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szkutyi
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Jajjj....c3 nal a képen "high"re van állítva aztán azt írják hogy ők kikapcsolták..
Egyébként itt le.irja miért is veszélyesebb a "high" mint az off...
Ahogy Vhiktor is leírta..."
The important thing is not what OLED light is set to but Average picture level brightness. So if you have a high OLED light in SDR you are say outputting 0-~250-320 nits constantly (in most content at the top end of this scale mainly)
HDR by its nature introduces a range so you are outputting up to whatever nits your TV can but in a range from 0-whatever nits your TV can produce.
This might in many cases mean that even with 100 OLED light your average nit output is lower in HDR than SDR. You have to have your OLED light about 50 in SDR to equalise the HDR APL. If you have it higher for SDR then that APL is higher.
In short, HDR is in most cases likely to be less of an issue than SDR content for pixel ageing.
Also remember that high OLED light is one factor. But gamma settings, contrast and brightness all contribute to APL. So using low gamma and medium OLED light is worse than using say high gamma and high OLED light." -
ricsip
addikt
Jött SW update C1-re a héten. Szokás szerint üzleti titoknak minősül, mit műveltek benne.
De legalább a screensaver-en vmi LG alkalmazás reklámja jelent meg, ami eddig nem volt ott. A beállítások alatt valamelyik eldugott menüben valami promóciók menüpont kikapcsolásàval lehet tőle megszabadulni. Legalàbbis egy időre. -
eL Geri
őstag
válasz
Rbert
üzenetére
Olvasok egy-két más témájú fórumot is, de az eszem megáll mennyi TV hiba van itt. Mármint, hogy mennyire vackok a “mostani” TV-k. Teljesen elriaszt a váltástól.
Tudom-tudom, nagy számok törvénye, meg fogyasztási cikkek, meg az nem ír akinek nincs baja. De akkor is, ezen az oled fórumon szerintem nagyon rossz az arány
Nem kell válaszolni!
-
Rbert
aktív tag
válasz
krx21
üzenetére
Reggel be akartam kapcsolni de csak egy relé kattanás hallatszott ,aztán a piros led felvillant (kép nincs) ,csak ezt csinálja kattan a relé villan egyet a led (villan,kattan). Hívtam az LG-t azok leadták a szerviznek,a szerviz hívott azt mondta akkor csinálja ezt ha a kijelző zárlatos.Valószinű,hogy adnak utalványt mert alkatrész nincs ehhez, mert nagyon kevesett értékesitettek az országban.Holnap lehet jönnek azért megnézik,beszámolok majd mi lesz.De nem biztattak a javítással.
-
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Úgy néz ki a TV-m tönkrement (2021-es 77-es LG Oled).Le lehet vásárolnom az árát, vennék egy 2024-est .Most mi az ajánlott LG oledben?
Köszi a válaszokat előre is. -
Tyrone89
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Jurassic Park az még tényleg nem rossz, a world filmek nekem totál nincsenek meg, már az elsőtől is hányingert kaptam..
egyébként a képmérettel maximálisan egyetértek, nekem ugyan van egy 3D oled tv-m..55col..nagyon pazarok rajta a 3D filmek..de egyszerűen a 3D-nek az áll jól ha óriási méretben látja az ember. Projektorhoz sajnos nincs helyem, ezért vettem egy Quest 3 VR headsetet..azon nézem a 3D filmeket. Nyilván nem olyan a minőség mint egy tv-n, főleg nem egy oled tv-n, de a kb 10-15 méternek érződő képméret az brutális, mert konkrétan egy moziteremben "ülök". Ha passthrough módban használom a videólejátszó appot rajta(kamerák képével látom a szobám és oda teszi be a "vásznat") ami a 65 colos oled tévémmel összehasonlítva kb 120-140 colnak érződik. -
Sziasztok!
Philips 806-os TV esetén hol tudom megnézni, hogy mennyi üzemóra van benne?
Valamint kb mi lehet a reális ára a piacon? 2 éves múlt, még van rá 1 év garancia majdnem.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Én a NORMÁLIS 3D filmek közé a természetfilmeken kívül az Avatar 1-2, Transformers 3-4-5, Titánok haragja, Utazás a Föld középpontjába...és nagyjából ennyi. Talán még a Pompeii-t is ide sorolnám..filmeket tenném. Egy szó mint 100, nekem az a normális 3D film ahol vászonból kijövő dolgok is vannak gazdagon, ha hatásvadász ha nem egy egy ilyen jelenet de a tér és mélység érzékeltetése számomra átlagos 3D élmény. Transformersek és az Avatarok a csúcs nekem. És igen, ez is attól függ hogy hozzáértők készítik e...illetve a 3D-nél elég fontos hogy abban legyen már alapból forgatva 3D kamerákkal..az Avatar és a Transformers ilyenek. A legtöbb film viszont sajnos vagy nem sajnos, akár költségvetési okokból csak konvertált 3D-k..
-
Yodamest
veterán
válasz
Csabi1984
üzenetére
Horrorokhoz képest nekem nem volt sötétebb, nyilván éjszaka az erdőben sötét van, de ahol indokolt volt a világosság pl. abban az üvegfalú bunkerben, ott világos volt. Nem éreztem egy jelenetnél sem, hogy így hunyorognom kéne, mert nem látom amit a film láttatni akar.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
szkutyi
üzenetére
Ez érdekes :/ nem ugyanaz a csapat végezte volna az utómunkát? Mondjuk már bármit el tudok képzelni. Tényleg vicc hogy az első években amikor megjelentek az oled tv-k, hátránynak rótták fel, főleg a qled tévékkel szemben, hogy nem túl nagy fényerőre képesek. Most hogy már egy oled tv..jó nem mindegyik modell, de pl az LG G3-G4-Samu S95 stb már igen jó fényerőt tud...most pedig a tartalmak lettek olyanok hogy szinte feleslegesen tudják a nagy a fényerőt a tv-k mert semmi nem használja ki, max demo videók..de hát nem demo videókat nézni vásárol egy tv-t az ember.
-
meri
aktív tag
Sziasztok! Tudja esetleg valaki, hogy a Philips 808/818 szériánál megoldották-e már firmware-frissítéssel a full Chroma-átvitelt?
-
patrikcoc
senior tag
válasz
krx21
üzenetére
55B7 első panel: 25%-os window beégés, mostani második panel már így néz ki még korom feketénél is:

55B9: Felső sor itt is már kezd világosodni, szélek tele vannak halott pixelekkel
55CX első: extrém banding, második panel: szélek tele halott pixelekkel, mostani panel jó, (WBC helyett WBE) de hűvös, kalibrálni kéne... -
ρσгτσ
addikt
válasz
maci74
üzenetére
Igaz, hogy S90C -t használok, de nekem BN59-01315B van hozzá. Ott az INFO gombra kijön, hogy milyen műsor megy a TV -n. Ha pedig mégegyszer megnyomom, akkor kijön az adott műsor leírása is. A műsorújság pedig a GUIDE gombra jön ki.
Most vagy S95C -nél van valami komplikáció, vagy ennyit számít az, hogy a távirányító A vagy B.
Szerk.:
Jah és a távirányító eredeti, nem utángyártott. Egy másik Samsung tulajtól vettem, aki korábban ezt kapta a TV -hez, de sosem használta, mert nem szereti a sok gombos távirányítókat.A kábel közvetlenül megy a TV -be. Nem használok szolgáltatói boxokat. Így az univerzális távirányító részét sem.
Egyébként nálam ez nem dupláz.
-
maci74
tag
Szeretnék segítséget kérni, s95c-hez milyen hagyományos távirányítót vegyek amelyik minden funkciót vezérel a tv-n?
A Q60A-hoz vett távirányítóval nem minden érhető el sajnos.Köszönöm előre is
-
Yodamest
veterán
válasz
krx21
üzenetére
Sok esetben azért nem mérvadóak a vélemények e tekintetben, mert biztos sokan vannak, kiknél van amúgy pixelhiba, de nem tesztelték még végig színpalettán, így nem derül ki soha. Filmezésnél egyébként is elég könnyű nem észrevenni, szóval erősen felhasználás függő is.
Én mivel monitornak használom a C2-t, így óhatatlanul is elég könnyen kiszúrom a pixelhibát, szóval ebből a kontextusból szemlélve nálam is már volt 3 panelcsere, 1 még az előző 42" C2-n, 2 pedig a mostani 55"-on. Szóval vannak szerintem bőven ilyen jellegű hibák, csak sokan soha nem néznek a tv-n homogén egy színű felületet és nem közelről, így nem bukik ki.
-
krx21
nagyúr
válasz
ReFleXx
üzenetére
Lehet ezt teszem én is...
wallace 234 Szerencséd van -
ReFleXx
addikt
válasz
krx21
üzenetére
En leszartam, nekem is volt par subpixel hiba az uj tv-n, tvkent hasznalva abszolut nem volt zavaro, most csereltettem ki a panelt hogy 3 eves lett, ekkor mar vagy 30 subpixel hibat talaltam, amugy ez sem volt feltuno.
Szoval ha egyebkent hibatlan a panel folosleges kicserelni. -
krx21
nagyúr
Pixelhiba jelenség:
A következő oled paneljaim voltak:
B6, B7, E8, C9, C2, most G4 és volt 3 panel csere is.
Ez összesen 9 panel! Keresve mindegyiken találtam subpixel hibát!
Most a G4-en is 1db fehér subpixel rossz.
Most ez ennyire általános jelenség, vagy csak én találom meg?
Ott tatok, hogy megpróbálom lesz*rni és majd gari lejárta előtt cseréltetem...
Vagy ti mit csinálnátok? -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
wallace 234
üzenetére
Messze nem rossz, sőt nagyon jó

-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
wallace 234
üzenetére
Inkább a 845, itt azért a fekete szint nem az igazi. Ha valaki ismeri a c835-t, az nagysagrendekkel jobb.
-
wallace 234
őstag
-
Vhiktor
Topikgazda
Felkerült a csatornámra a legújjab tv tesztem. Igaz nem oled, de aki tud, kérem nézzen bele, a megtekintések miatt fontos.

A következő teszt viszont már oled-ről lesz, mégpedig a Philips OLED 819/12 lesz a soron következő

-
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234
üzenetére
Igen, lehet kipróbálom én is. Bár a felettem levő hsz. kicsit most elbátorított…

hunspikey.
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ez természetesen így van.
A többiek kedvéért: Dolby Vision esetén csak a "mozi" profil rendelkezik helyes EOTF-el- a többi ahogy mész felfelé a listában egyre jobban túl van húzva, legvégletesebben az élénkkel - ez már annyira túl van tolva hogy inkább visszafelé kell venni belőle - nem is kicsit és nem is homogén RGB értékekkel, mert szana-szét áll IRE15 alatt az egész...
Amiért én utálom a gyári "mozi" profilt az az, hogy nincs teljesen fekete vágókép, minden stáblista, fekete snitt kocka stb igazából halványan ugyan, de dereng, magyarul szürke ahelyett hogy OLED fekete lenne. Na most én nem LCD TV-t vettem, szóval ami ilyen módon azt csinál belőle az számomra kuka. Meg hát sötét mint az állat, bár tudom, hogy ez nem az LG sara, de ettől nem lettem boldogabb.
Aki szeretne 22 pontossal játszani- azoknak egy jó tanácsom van:
Amennyiben foltos lesz - tehát olyat veszel észre, hogy magát a fényességet már jól belőtted, ehhez képest egy arcon ahogy a bőr megvilágítottsága csökken pl egyik oldalról a másikra, vagy pl áll alatt, járomcsontnál ahogy a fény lefordul az arcról, szóval itt ténylegesen a bőr tónusnak (amennyiben nincs színes fény az ellentétes oldalon) nem szabadna változnia. Ha olyat látsz, hogy a megvilágított bőrtől az árnyékos felé mindenféle színt kap akkor tutti biztos lehetsz benne, hogy nem jók a színcsatornák értékei.
Nézzünk egy példát: egy arc jobbról van világítva, egész bal oldala oké, de a rendezői jobbos járomcsont piros, akkor meg kell keresned azt a fényességet ahol az ábrázolódik és onnan a piros csatornából el kell venni.
Ez egy idegőrlő igazi sziszi-fuszi munka, de azért rá lehet érezni és ha rááll a szemed akkor gyönyörűen ki lehet vasalni semlegesre. Én pl hozzánézem a lepauzált jelenetnél a "mozi" profilhoz, abból meg lehet állapítani, hogy milyennek kéne lennie aztán a világosabb profilt elővéve lehet tekergészni.
Ennek ellenére mindenkit inkább a kalibrátori szolgáltatások igénybevételére öszönzök, mert a fent leírt folyamat igazán, rettenetesen mellé tud ám menni
- mondjuk van profil reset 
Mondjuk szkutyi mesterrel ezidő alatt leegyeztettem, hogy az a dobozka amit ajánlott képes újra masterelni az egész movie-t - amit több mint bíztató....
-
hunspikey
őstag
válasz
krx21
üzenetére
Neked jó szemed van! Úgy is van ahogy írod.
Egyébként a sötét részlet mentésnek nem ez a dinamikus szir-szar a rendes megoldása hanem a szín menü fehéregyensúly almenüjében lévő 22 pontos kalibráció amit Te is röhögve meg tudsz csinálni.
IRE 2.5-höz állíts be RGB +6
IRE 5-höz RGB +8
IRE 7.5-höz RGB+4értékeket.
Ez megtolja az alját rendesen.
Ha sok elveszel belőlük de egységben kell őket kezelni, mert ha túl nagy a különbség lépésről lépésre akkor árnyalat szakadás lesz.
-
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234
üzenetére
Érdekes. Nekem a sötét részeket alacsonyan jobban világosította, mint közepesen.
-
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234
üzenetére
Mivel DV-ről beszéltünk, így az alapból max…
-
Yodamest
veterán
válasz
szkutyi
üzenetére
A külső boxot én is támogatom, a tv árának töredéke egy apple tv 4k, viszont sokat hozzáadhat az élményhez. Eleve már ha csak a gigabites lan hozzáférést nézem, hogy nem a tv épp elég 100 megás hálókártyáját kell használni és nem is a kissé ingoványos wifit, szerintem már emiatt megéri, hisz minden adatfolyam ott jön át. És akkor nem említettem a kadenciahelyes lejátszást, tényleg soha nem röccen be a kép még a pásztázó kameráknál sem, vaj sima az egész. A processzor is sokkal erősebb benne, mint a tv sajátja, minden gördülékenyebb.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
szkutyi
üzenetére
Mint amikor küldtem Neked az Avatar 2.részéből 1000 nites HDR verziót, zongorázni lehetett a különbséget a hivatalos kiadáshoz képest, és sajnos vagy nem sajnos,nem a hivatalos javára. Sokat számít milyen "minőségű" utómunkát végeznek a stúdióban. Technika stb megvannak hozzá, csak vagy nem kellően hozzáértők ülnek ott, vagy hozzáértőek csak sz..nak bele az egészbe. Aztán mikor normális mastert(ami mostanság elég ritka) néz az ember akkor látja hogy milyen jó az oled ezt megjeleníteni.
-
szkutyi
addikt
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ez oké, teljesen jogos, azt hittem a kolléga a tv oldaláról közelíti meg.
Viszont én most épp a régi nagy klasszikust nézem : invasion of the body snatchers ehhez isf módban 30-as oled pixel fényerő tartozik és minden egyéb szar ki van kapcsolva ami emelne rajra. Ennek ellenére ez az 1978-as mesteri filmecske világosabb mint a Alexa/Red akármi, tricsilliárd dolláros űrtechnikával felett, majd szintén űrtechnikán color gradelet, Sárkányok Háza ami elviekben akár 1400 nites is lehetne pl amikor sárkány láng van.
Hol a baki?
Ki a hunyó?
Mit lehet tenni?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
hunspikey
üzenetére
Úgy érti, hogy az SDR filmek 100 nitre vannak masterelve, ha a tv is így van kalibrálva akkor ott 100 nit lesz a csúcsfénysűrűség. Ha SDR esetében emeled az oled pixelek féynerejét akkor minden szín fényereje is emelkedik, így egy SDR filmből lehet általánosságban véve sokkal "világosabbat" csinálni egy HDR-hez képest és máris sötétebb lesz a HDR kiadása a filmnek az SDR-hez viszonyítva.
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Ezt hogy érted?
Nem pont dv vagy hdr esetén tudja a maxot? Lásd pl ratings vagy Viktor tesztjei... Pl G3 Doviban tud 1400 nitet. Kár hogy a tartalom teteje 300 nit...
A tv hibátlan, a filmmaker precíz mint az állat minden szín a helyén stb, de ha el van kúrva a release akkor nincs mit tenni (azon kívül hogy hazudós profilt veszek elő és így legalább látok valamit)
-
ReFleXx
addikt
válasz
ReFleXx
üzenetére
Ma megtörtént a panel csere a CX-en, átfutottam az új panelt és nem találtam hibás pixelt. Inditottam egy pixel frissitot csere utan, a szervizes srac mondta, hogy nem art, valamikor szükséges is.
Egyébként már lehuztam a TVrol a kabeleket (tap kabelen kivul) amikor megerkezett a szervizes, igy csak egy sima sötet szürke képen nézte meg a hibát, ahol alig jött ki a hiba, én is csak pár hibás pixelt találtam úgy, erre meg is jegyezte, hogy igazából ki sem kellene cserélnie. Mondtam hogy visszadughatom a netet, hogy megnezzük egy YT-os teszt videón, de mondta mindegy kicseréli.
A kicserélt panelre egy év gari van azt mondta.Az előző két kérdés még mindig érdkelne.
Váltott valaki CX-ről C3-ra, mik a tapasztalatok? Pl TruMotion mennyit javult? -
Gicz
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
Ha van lehetőség, emiatt mindig inkább SDR-t szerzek be a virágboltból. Sajnos egyre gyakrabban a 4K és a HDR kéz a kézben jár, és nincs 4K ami nem HDR, csak nagyon ritkán.
Másik baj, hogy nincs kontroll. Pl C2-n apple tv vagy netflix appból ha előfizetésed tudja a HDR-t vagy DV-t, azt kapod, nincs kérdés. Ezt úgy kerültem meg, hogy a PS5-ön kikapcsoltam a HDR-t, így a PS5-ön levő netflix, vagy apple tv app is SDR-t streamel.
-
hunspikey
őstag
válasz
krx21
üzenetére
Én meg azt nem értem hogy hogy lehetséges az hogy szinte bármelyik old school SDR film sokkal magasabb átlagos fényerőt ad akár 30-as oled pixel fényerő esetén mint a maxra tekert Dolby Vision profilok kivéve Vivid... Most néztem meg a Sárkányok Háza új részét, hát könyörgöm "filmmaker" azaz mozi profillal a sárkány barlagos jelenetek kotta 0 nites szobában egyszerűen értelmezhetetlenek. Én nem akarom elhinni hogy helyes fényképész munka olyan képeket komponálni ahol fekete pacák vannak. Ha megfigyelitek az SDR tartalmakat szinte sosincs olyan hogy fekete részlet nélküli paca, na elletben a DV esetén...
Teljesen megértem a Samsung tulajokat amikor azt írják nekik nem hiányzik a dv és tök jól elvannak a hdr-el. Nemrég jött a Primera a Piszkos Hadviselés Minisztériuma, ez normál hdr-ben van fent, hát csak lestem olyan szép éjszakai képek vannak benne. Irigykedem
-
hunspikey
őstag
Tényleg Viktor, arról még talán sosem esett szó, hogy maga a panel primér színek kromatikusan megfelelnek a D65-ös színtér által elvárt primér színek kromatikusságának?
Azt szeretném kérdezni hogy a panel pl pirosja az tényleg "az" a piros amit egy 255,0,0-ás slide kirakásakor használni kell, vagy itt a primér színeknél is gáz van, mert nem elég hogy a fehér pixel natív WB-je iszonyú hideg, simán el tudom képzelni, hogy az egyes szín komponensek sem stimmelnek ezért minden videóanyag szerint tiszta elsődleges színkomponenset is csak keverten tud a panel megmutatni. Hogy van ez?
-
Csabi1984
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Nekem kifejezetten tetszik az OLED TV képe olyan letisztult

-
Csabi1984
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Csak példának írtam viszonyításként természetesen
-
wallace 234
őstag
válasz
hunspikey
üzenetére
Érdekes ,hogy ki hogy látt egy tvt ,hogy mikor mi a jó . De egy kis érdekesség az emberi szem igazából a szélesebb dinamika változásra érzékeny ,mint a fényerőre. Amióta az oled elő jött azóta vannak akik panaszkodnak,hogy nem bírják sok a fényerő Miközbe a szélesebb kontrasztra érzékenyebb a szemük 🙂
-
hunspikey
őstag
válasz
wallace 234
üzenetére
Én meg pont fordítva ülök a lovon. Maximális fényerő kikapcsolva, oled pixel fényerő = 20-44 attól függ mit nézek, nagy film esetén inkább 20 körül tv sori inkább 40 felé
-
meri
aktív tag
Egy rövid update 42-es C2 vs. C3 ügyben: elhoztam a C2-t, kiválóan működött; igaz, 300 óra volt benne (hehe), nem nulla. Szerviztávom még nincs, köszi Vhiktornak az infót a "kék gombos" megoldásért... szerencsére az árat is ennek megfelelően alakítottuk; a képe is tök jó volt (homogén, DSE / dead pixel-mentes stb.). Maradhatott volna, de...
...közben a C3 megérkezett a szervizből. Kiderült, hogy az OLED panelt újra cserélték. Így úgy döntöttem, hogy maradjon a C3, a C2-et pedig eladtam, gyakorlatilag a mellettünk lévő utcába. 22 hó gari, vadiúj panel (fólia), szóval egy ideig ez talán rendben lesz. Kapott még egy forgatható talpat, mert néha szükség lesz rá. Egyébként nem igazán látok különbséget a két TV között, pláne a C2 WebOS'23 update-je után, talán egy kicsit valóban világosabb. Fiamnak a DCS World nagyon bejön rajta, és így már ágyból is érdemes TV-zni (előtte egy Odyssey G6 32-t nézett). Köszi a tanácsokat, infókat mindenkinek.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
wallace 234
üzenetére
Úgy emlékszem csináltam ilyen merest, majd eloturom.
De a cél fénysűrűséget én mindig a legalacsonyabb maximális fényerő mellett érem el.
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LGOLED55 G51LW TV 2025 . Új bontatlan garancia 3év.
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Apple iPhone 14 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
- Új DELL UltraSharp U2722DE 27" monitor QHD LCD IPS 27% ÁFÁs
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest