- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Hobby elektronika
- Milyen egeret válasszak?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ACE-
addikt
Az LG OLED C31-en a "HDMI Deep Color" mód mire jó? Van ennek értelme a 4k/60Hz-en menő miniPC-s HDMI bemenethez bekapcsolni? Nem látok különbséget a képben a be vagy kikapcsolásnál, viszont van egy érdekes hiba, ami most panelcsere után is fennáll, és már nem tudom mire gondolni, hogy mi lehet az oka...
-
alaves
addikt
válasz
VincentVG #98447 üzenetére
A kereskedőnek nincs köze a 3 év gyári garanciához (hivatalos viszonteladóknál). A vásárlástól való elállás leteltét követően az LG intéz mindent (csak csereutalvány esetén lép be a kereskedő, amikor kötelezve van a teljes vételár visszatérítésére). Ez az Alza-s dolog nem tudom mit takar.
-
VincentVG
senior tag
sziasztok, alzanal vettem LG C3-at. elado srac megprobalt rabeszelni plusz penzert "csere-garira" ami azt jelenti elvileg h nekik 30 napjuk van cserelni/javitani, de ha fizetek akkor azonnal kb. ( nem eltem a lehetoseggel)
LG szervizzel nekem is nagyon pozitiv tapasztalatom volt ( C1 panelcsere kb egy heten belul anno), az egy mediamarkt vasarlas volt. letezik h alzanal ennyire mashogy jarnanank el?
-
alaves
addikt
válasz
lala666 #98442 üzenetére
Tisztítási szokásoktól függ. Az biztos, hogy én már a Sony CRT-met (80-as évek) is először vízzel nedvesített puha kendővel tisztítottam, majd szárazra egy másikkal (arra gondolván, hogy azért a CRT-t borító üvegnél is lehet keményebb rátelepedett részecske, amely karcolhat). Minkét folyamatot óvatosan enyhén rányomva végzem. Azóta minden kijelzőt így tisztítok, az S90C-t is, semmi probléma. Nem vettem észre, hogy sérülékenyebb lenne, mint a WOLED kijelző (B7-754-C1).
-
s.Oliv3r
senior tag
Szerdán hozzák a 65C3-mat, alig várom
-
Partz
senior tag
válasz
T.Peter #98424 üzenetére
A panel sajnos a tavalyi, a panel vezérlésből (meta technology 2.0) kapta meg a G4 az idei fejlesztést, ezért tud "csak" 2300 nites csúcsfényt.
Erről volt egy külön videója Vincentnek, de sztem korábban pont veled beszéltem erről.Lehet később év vége felé, amint kifuttatják az első gen mla panel készletet belefuthatunk 3000 nites G4-ekbe, de az is lehet tartogatják a G5-re.
-
Partz
senior tag
válasz
Pro Koryak #98434 üzenetére
Kicsit bővebben; Ha pontosan követné a referencia görbét, akkor pl egy 4000 nites master-nél minden ami 1500 nit feletti részlet (egy mla paneles oled tv-n) elveszne.
Így megtudják jeleníteni ezeket a magasfényes részleteket is, leskálázva alacsonyabb fényerő mellett. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Pro Koryak #98434 üzenetére
Mert így csinálta meg a gyártó.
LG-nél pl ez teljesen testre szabbható.
Egyébként minden gyártó úgy csinálja meg a saját tone mapping-jét ahogy akarja. -
Black Dragon
addikt
válasz
Vhiktor #98427 üzenetére
Gratula az előléptetéshez!
csizo: Bár még nem érkezett meg az S95D-m, annak van egy matt fényvisszaverő rétege ami talán alkalmasabbá teszi egy világosabb szobába, de attól is függ milyen irányból éri fény a tv-t. Sokak a G3-mat fogják mondani, vagy az S90C-t az ár/érték aránya miatt. Szerintem te döntsd el milyen szempontokat szeretnél figyelembe venni a vásárlásnál, pl.: Dolby Vision, menürendszer, gari stb.
-
Vhiktor
Topikgazda
Tervezem frissíteni a topic összefoglalót. Elég sok minden változott amióta utoljára frissítve lett. És lényegében csak az LG OLED-ekről szól, ez mindenképpen változni fog.
Ha valakinek van javaslata, akkor jelezze
-
csizo
aktív tag
Tv vásárlás előtt vagyok és ezek közül lenne valamelyik.
LG oled 55" G3
Samsung QD-oled 55" S90-95 C,D sorozat
Igazából filmek,sorozatok,foci nézésre használnám egy elég világos szobában.Szerintetek melyik lenne a legjobb választás? -
T.Peter
őstag
válasz
hunspikey #98423 üzenetére
"A videóban elhangzik, hogy sajnos ugyan az a panelja mint a G3-nak, tehát nem az új 3000 nit képes (natív wb-n mérve) panel került végül bele - talán majd a G5-be."
Ezt rosszul hallottad. Azt mondta hogy a 2300 nites verziojat hasznalja a 2nd gen mla panelnek a 3000 helyett. Szoval az uj panel van benne csak le van tekerve.
-
hunspikey
őstag
Végre valahára Vincent bácsi is megszólalt G4 ügyben - nagyjából ő volt az utolsó, de róla legalább tudjuk, hogy azért nem első napos teszteket publikál, mert megnézi alaposabban a dolgot.
Szóval ahogy már mindannyian tudjuk, a G4 nagyjából semmit nem javult a G3-hoz képest már ami a fényerő ügyet érinti, be kell érni minimális szín volumen javulással - mondjuk ez nagyon jó.
A videóban elhangzik, hogy sajnos ugyan az a panelja mint a G3-nak, tehát nem az új 3000 nit képes (natív wb-n mérve) panel került végül bele - talán majd a G5-be.
Javulás mutatkozik a near black chrominance overshoot storyban, cserébe jelentős dithering lett bevezetve - plazmáról jövők előnyben- én hányok tőle.
Ami nekem pl kurvára nem tetszik és visszás, hogy Sony módjára kikapcsolhatatlan módon bevezették ők is a sharpeninget - puristák, videophilek - rossz hír: a G4 azért tűnik élesebbnek mint a G3 mert alapértelmezetten firmware-ből már élesít lokálisan bizonyos részleteket. Nem lehet kikapcsolni.
Ezzel számomra továbbra is LG oldalon a G3 a csúcskészülék, bárki, bármit is mond.
-
hunspikey
őstag
Élénket meg lehet regulázni és meg is kell. Vannak szélsőségesen sötét tartalmak amikor már csak az menti meg a helyzetet. Ennek ellenére lehetőség szerint mindenféle túlzástól mentesre kell lebutítani ami nagyjából az összes elérhető képjavító funkció kikapcsolását, az élesség nullára vételét, a színhőmérséklet meleg 50-re állítását, a színtelítettség 46-47-re levételét és a fényerő 65 körüli értékre állításával kezdődik.
Ez alap.
Ha tovább mennél akkor a IRE 10 alatti túlvilágosítást korrigáld, 22 pontossal, nálam G3-on kb ez a frankó:
IRE2.5 : RGB: -5
IRE5: RGB: -8
IRE7.5: RGB: -5
IRE10 hagyd nullán.Dolby Vision HDR vividről beszéltem, SDR-nél soha semmi körülmény között nem kellhet, illetve normál HDR10 esetén is tökéletes a filmmaker, netán az "eredeti" - bekapcsolt tónusáthelyezéssel.
-
alaves
addikt
válasz
jesszjessz #98420 üzenetére
Csak a one connect box-os típusok (S95C/S95D) vannak 40 Gbps-re korlátozva, az S90C/S90D 48 Gbps. Az S95C/S95D-n a 4k/144Hz/10bpc/4:4:4 már nem megy, valahol vissza kell venni. Hogy a HDR megmaradjon 10bpc az kell, ezért vagy 120Hz, vagy esetleg 4:2:2 (vagy 4:2:0).
-
jesszjessz
tag
válasz
ImpersonatoR #98411 üzenetére
A Samsung tv-k limitált hdmi sávszélessége nem okoz gondot a 4k 144hz kihajtásánál?
-
csizo
aktív tag
válasz
kornel1000 #98402 üzenetére
Szia,
Az S90B-nél lehetett favorit csatornakat szerkeszteni és így minden felhasználónak lehet sajat listája.Egyébként megvagy elegedve vele?Nagyon erősen gondolkodom azon,hogy veszek egy ilyet.Most adtam el a 95B-t.A teszteken olvastam,hogy a matt réteg miatt a fekete bizonyos körülmények között a jelenetnél szürkés lesz nem fekete.Tapasztaltál ilyet? -
alaves
addikt
válasz
Az S90C alapból tudja a 144 Hz-et, nem lesz baja, nem 'overlock'. [link]
-
Laraxior
titán
válasz
Nekem hdmi 2.1-el csak 100 es 120Hz-et ajanl fel, 3080Ti-vel. Dp-hdmi kabellel nem probaltam.
-
Most nézem hogy a S90C t pc re kötve mindenféle mókolas nelkul lehetne 4K 144 hz en jaratni (rtx 4090).
[kép]
Ezzel a kábellal : [link]
Lesz tole valami baja vagy alapbol tudja a 144 hz t ?
Nagyon regen volt egy dell monitorom ott tul lehetett hajtani 60 helyett 75 hz re de csomo pixel meghalt rajta.Itt nem akarok igy jarni
Bár nagyon agyalok rajta hogy veszek egy S95D t a vilagos nappalimba.
-
wallace 234
őstag
-
patakidr
aktív tag
válasz
kornel1000 #98402 üzenetére
Szia, annak már matt a kijelzője? Nem eza sérülékeny xar?
-
kornel1000
tag
Sziasztok,
Vásároltam egy Samsung QE65S95D-t. Lenne egy kérdésem a készülék beállításával kapcsolatban. Csatornalistát nem tudok szerkezteni a menűből, nincsen ilyen opció. Eddig LG, SONY készülékeknél nem volt ilyen gondom. Esetleg valaki tud rá megoldást? Szolgáltató: Digi kábel.
Köszönöm. -
apszi
őstag
Mit tudtok? A Samu S90D-vel mi a helyzet 77"-on? Kívárják míg kifogy az S90C?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 05.03
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest