Hirdetés
-
PROHARDVER!
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót! 
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
mastodon
üzenetére
Lásd nemrég a #24874 számú hozzászólást.
A szokásos ajánlás, ha nem kell semmi extra: Seagate Basic, Toshiba Canvio Basics, WD Elements Portable és WD My Passport. + ADATA 2,5" külső merevlemezek, amelyekre alapból 3 év gyártói garancia van és az olcsóbbak közé tartoznak.
Ha olcsó kell, akkor az egyik legolcsóbb 2,5" gyárilag készre szerelt külső merevlemez a Toshiba Canvio Basics.
A My Passportok alapból kisit drágábbak a többinél és belföldi viszonylatban nemcsak az Alzánál, hanem máshol is 40 ezer forint körül van egy 2 TB-os. Az Alza nem feltétlen mindenben a legolcsóbb, ellenben szolgáltatások terén magasan az élvonalba tartozik, pl. a külső merevlemezekhez lehet náluk + 3 év kiterjesztett garanciát vásárolni, ami összesen 3 + 3 = 6 év lesz (bővebben).
-
Windows 11 alatt Macrium Reflect-tel mentek hetente automatikusan képeket, videókat és office dokumentumokat, USB3 porton, folyamatosan a gépre kötött eszközre. Az 1 Tb WD My Passport ULTRA helyett keresek nagyobbat, 2 Tb már bőven elég.
Az amazon.de-n fura mód mintha nem lenne 2 Tb-os WD vagy csak sok hónapi szállítással, az alza-n meg jó drága. Vagy most ennyi, nincsen jobb választás? Más cég termékei? Semmi szoftver vagy fokozott fizikai biztonság nem kell, megbízhatóság igen. -
DrDobos
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm
-
King Unique
titán
válasz
DrDobos
üzenetére
Az előbb a #24871-ben már le lett írva, linkelve a lényeg.
Ha gyárilag készre szerelt 2,5" külső merevlemez kell és nem gond az az USB-s tápellátás (#19598, #19661, #20384) és az SMR, akkor olyanra példaként ott vannak mások korábbi esetei, az ott linkelt konkrét példák. Példák: [link], [link], [link], [link], [link].
A szokásos ajánlás, ha nem kell semmi extra: Seagate Basic, Toshiba Canvio Basics, WD Elements Portable és WD My Passport. + ADATA 2,5" külső merevlemezek, amelyekre alapból 3 év gyártói garancia van és az olcsóbbak közé tartoznak.

Ha gyárilag készre szerelt külső SSD kell, akkor az ügyben a "Milyen SSD-t vegyek?" topikban kellene érdeklődni, előtte megnézni az ottani példákat, a fórum külső SSD cikkeit, stb., az annak a témája.
Ha esetleg külön lenne megvásárolva a belső SSD és ahhoz az USB-s külső ház, akkor a külső ház a "külső 2,5'' mobil rack-ek topikja" témája. -
DrDobos
őstag
Kérlek segítsetek külső merevlemez választásban:
1. Mekkora méretű legyen fizikálisan (2,5" / 3,5") és tárhelyet (GB / TB) illetően?
Ahogy olvasom nekünk a 2,5" lenne jobb, illetve 2 TB
2. Egybeépített (kompakt), vagy külön külső rack és HDD megoldást akarunk, esetleg tervezzük-e a bele kerülő HDD-t cserélgetni, áttenni máshova?
Egybeépített verzió
3. Szükségünk van-e bónusz szoftverekre, kiegészítőkre (pl. tokok), egyéb extrákra (pl.
fémház, extra dizájn, ütésállóság) hozzá?Nincs szükségem
4. Mire és milyen rendszeren lesz használva pontosan (backup PC / Mac, TV-n történő lejátszás / felvétel, játékkonzol stb.)?
Windows, és képek-videók tárolása
5. Mennyi a vásárláshoz rendelkezésre álló anyagi keret (ha Machez használnánk, hajlandóak vagyunk-e megfizetni a felárat a külön ahhoz tervezett modellekért)?
Nincs egzakt, jó ár-érték arányt szeretnék. Ahogy eddig nézegettem 30-40e Ft között lesz
6. Mennyi legyen a garanciaidő, kompakt kivitelben, vagy különálló alkatrészenként megvásárolva lenne-e előnyösebb?
Egybeépített. Garancia persze minél több, annál jobb, nem tudom mi az elvárható.
Illetőleg annyit szeretnék kerdezni, hogy külső SSD alternatíva lehet? Vagy az még jóval feljebb van árban, ahogy látom..
Köszönöm!
-
King Unique
titán
válasz
membrandj
üzenetére
A belső merevlemezes topikban is fel lett téve ugyanez a kérdés és ott már kitárgyalva, úgyhogy akkor itt felesleges még egyszer.
Max. pár megjegyzés:
Itt ugye a mozgó alkatrészek végett a mozgatás a kockázat.
Nyilván nem feltétlen az adatok másolása, írása közben lenne mozgatva a külső merevlemez, tehát ez nem kockázat és nem kell túlgondolni. Na meg pl. az ADATA HD710 Pro eleve az átlagosnál strapabíróbb, részlegesen ütésálló, vízálló és még mozgásérzékelő szenzor is van benne, azaz annál még a működés közbeni mozgatás sem feltétlen lenne akkora gond.
Itt a kockázat az, hogy 3 hónapig áram nélkül lenne.
Azt a másik topikban is leírták, hogy még a leggagyibb SSD-knél is minimum 3 hónapig vagy a minőségibbek inkább minimum 1 évig megőrzik a felírt adatokat áramtalanított állapotban, ami alapján nyilván nem lenne gond hogy 3 hónapig áram nélkül lenne.
A megbízhatóság, tartósság, hosszú idejű adattárolás témában többször volt szó itt arról, hogy eleve összetett dolog és több tényező függvénye lehet, ami egy korábbi esetnél bővebben ki lett fejtve. Ahol a lényeg az, hogy mindig legyenek naprakész biztonsági másolatok több tárolóeszközön a fontos fájlokról, akár a 3-2-1 mentési stratégia szerint, stb. Azaz ilyen szempontból nyilván előnyösebb 2 db külső HDD / SSD meghajtón tárolni a fontos adatokat, mint 1 db külső HDD / SSD meghajtón. De persze ha a fájlok megvannak 1:1-ben pl. egy belső HDD-n / SSD-n is, akkor elég lehet első körben 1 db külső HDD / SSD is biztonsági másolat célra. -
King Unique
titán
válasz
DrDobos
üzenetére
Ahhoz értelemszerűen fixen el kellene dönteni, hogy az alapvető jellemzők alapján pontosan milyen külső merevlemez kell, ahogyan tették mások is (példa). Mert ugye itt semmilyen konkrétum nem lett megadva a 2 TB-os tárolókapacitáson kívül, se 2,5" / 3,5" fizikai méretformátum, se a rendelkezésre álló anyagi keret, semmi.
Ha gyárilag készre szerelt 2,5" külső merevlemez kell és nem gond az az USB-s tápellátás (#19598, #19661, #20384) és az SMR, akkor olyanra példaként ott vannak mások korábbi esetei, az ott linkelt konkrét példák. Példák: [link], [link], [link], [link], [link].
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Egy megbízható 2 TB-os külső merevlemezt szeretnék vásárolni főként képek-videok tárolására, ár-érték arányban megfelelőt. Azt gondolom nincs egyéb különleges kívánságom. Kérhetek ajánlásokat?

-
membrandj
nagyúr
Sziasztok!
Szívesen fogadnék ötleteket.
A jelenlegi felállás.
Gépben egy 2 tb-os samsung 870 evo ssd. C:1TB/D:1TB részekre szétszedve.
Offline mentés: 2 db 1 TB-os 870 evo. 3 havonta a C-t klónozom az egyik ssd-re, a másik ssd-re pedig átmásolom a D tartalmát.
Fotók google fotókban, illetve a D-n.Szeretnék egy újabb mentési lehetőséget, de NAS nem kell, mert offline szeretném tartani, illetve drágának tartom csak erre a célra.
Opció 1: WD my passport ultra 2 TB(vagy Adata 710). Erre csinálok egy img-t a c-ről és a d-t átmásolom szintén kb 3 havonta.
Itt ugye a mozgó alkatrészek végett a mozgatás a kockázat.Opció 2: Külső SSD, metódus ugyanez.Mentés után lehúznám és elraknám 3 hónapra.
Itt a kockázat az, hogy 3 hónapig áram nélkül lenne.Opció 3: Még egy 2 TB-os ssd pl 870 evo. Metódus ugyanez.Mentés után lehúznám és elraknám 3 hónapra.
Itt a kockázat az, hogy 3 hónapig áram nélkül lenne.Opció 4: 2TB-os belső hdd, metódus ugyanez.Mentés után lehúznám és elraknám 3 hónapra.
Itt ugye a mozgó alkatrészek végett a mozgatás a kockázat.Az alap 2 db 1TB-os ssd megmaradnak, ez plusz lenne.
Mit javasoltok?
Köszi előre is! -
King Unique
titán
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
Ez külső HDD és nem külső SSD topik, utóbbi más topik(ok) témája, ami nemrég ebben és az egyik társtopikban is le lett írva.nem akarom még egyszer megjárni ezt
Azért egy ilyen eset alapján még nem feltétlen lehet és nem is kellene általánosítani, hogy akkor a külső HDD nem jó és a leírt hibával tönkremehet, ellenben a külső SSD igen. Meg pláne hogy itt eleve
refurbished
termékről van szó, ami egyszer már vissza lett küldve a gyártónak és bár elvileg javították és tesztelték, de ki tudja utána ténylegesen mennyire volt oké. -
Mr. Erikszon
senior tag
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
2025 szept. járt le az RMA.

Külső SSD-ből mit érdemes venni? (tudom hogy sokkal drágább de nem akarom még egyszer megjárni ezt.)
Egy 4TB külső SSD Sandisk-en gondolkodom vagy kingstone-on. -
Mr. Erikszon
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Tavaly vettem mikor amerikában voltam. Ebay refurbrished, 2 év garanciát vállalnak rá de csak amerikában élőknek. Bejelntkeztem allstate-re megtaláltam az aktív garancia plan-t de miután beírtam európai címem nem talált szervízt a közelben és megszakadt.
Ilyen RMA gyártói garancia nem tudom ha van rajta mivel hogy ebay refurbrished cucc. -
King Unique
titán
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
Röviden:
Ha nem az elégtelen USB-s tápellátás (#19598, #19661, #20384) miatt kattog, hanem a külső házban lévő HDD nyekkent meg, akkor garanciális csere, vagy annak híján kb. kuka.
Bővebben:
Ha nem USB 3.X porthoz van csatlakoztatva a 2,5" külső merevlemez és / vagy túl hosszú az USB-kábel, akkor elégtelen USB-s tápellátás (#19598, #19661, #20384) probléma lehet, aminek tipikus jele, hogy nem tud felpörögni a külső meghajtó és emiatt kattog vagy csipog.
Ha a külső házban lévő HDD nyekkent meg, akkor az lehet firmware hiba, de akár mechanikai hiba (pl. olvasófej, fejszerelvény) is, amit javítani csak úgy nem szoktak, azt jellemzően adatmentő céges adatmentésnél szokták, de az elég drága és ha nincsenek a külső meghajtón fontos adatok, akkor nyilván nem indokolt.
Ha 2,5" WD Elements Portable / WD My Passport / WD My Passport Ultra, akkor az Elements sorozatra 2 év, a My Passport sorozatokra viszont 3 év gyártói garancia van. Ami akár RMA útján is érvényesíthető, ha a vásárlás helyéül szolgáló belföldi webáruház esetleg csak 1-2 év garanciát adott és az már lejárt, de a 3 év még nem. -
bh
tag
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
Szia,
Igen, valószínű mechanikai meghibásodás. Igen, költséges, egyszerűbb venni egy másikat, ha semmi fontos rajta.
Ha 3.5 és alapból sata, akkor érdemes gépben megnézni sata-ra dugva hogy esetleg működik-e.
Ha nem, akkor kuka. -
Mr. Erikszon
senior tag
Sziasztok, adott egy WD 5tb külső hdd, ami egyik napról a másikra kattogni kezdett majd a laptop nem olvassa be. Próbáltam más kábellel illetve más laptopon. Semmi. Azt olvastam hogy mechanikai meghibásodás. Szerintetek javítható az ilyesmi vagy kuka. Létfontosságú adatom nem volt rajta szóval adatvisszanyerésre nem vinném, főleg ha költséges.
-
King Unique
titán
Amióta nem szimpla belföldi webáruház, hanem egyéb országokat is magába foglaló online piactér lett, a többi hasonló piactér szintjére süllyedt, tele van
fake
termékekkel, hamisított belső és külső HDD és SSD meghajtókkal, itt és más topikokban is volt már szó erről. Példák: [link], [link], [link].Onnan
csak azt szabad megvenni, amit biztosan maga az a webáruház forgalmaz és nem külföldi külsős cég, a többi jó eséllyel fake, meg pláne ha gyanúsan olcsó. -
MaciG
addikt
üdv!
Innen vajon érdemes megrendelni? [link]
Nekem kicsit gyanús hogy ilyen olcsó. Vagy inkább a többi helyen drága?
-
Exodius
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a választ. A Samsung-ot választjuk.

-
King Unique
titán
válasz
Exodius
üzenetére
Ez külső merevlemez, külső HDD topik, nem külső SSD.
Ha gyárilag készre szerelt külső SSD kell, akkor az ügyben a "Milyen SSD-t vegyek?" topikban kellene érdeklődni, előtte megnézni az ottani példákat, a fórum külső SSD cikkeit, stb., az annak a témája.
Ha esetleg külön lenne megvásárolva a belső SSD és ahhoz az USB-s külső ház, akkor a külső ház a külső 2,5'' mobil rack-ek topikja témája.
De hogy akkor érdemi válasz is legyen és ne kelljen +1 kört futni, íme most kivételesen, de max. ennyi, esetleges további kérdések a linkelt topikokban:
• Mindkettő megfelelhet a célra, a Samsungnál annyi plusz lehet, hogy az SSD-knél talán nevesebb gyártónak mondható és hardveres titkosítást is tudnak a külső SSD-i. + A Samsung T7-hez gyárilag mellékelnek USB-C - USB-C + USB-C - USB-A kábelt is, míg a Kingston XS1000 esetében csak USB-C - USB-C kábelt.
• Mindkettő 3D TLC NAND-os a tesztek alapján és 10 Gb/s USB 3.2 Gen 2 (max. 1000 MB/s) interfészes, tehát ilyen téren nincs lényeges különbség.
• A Samsung T7 sorozatnál egyébként 3-féle van, a (standard) T7, a T7 Touch, valamint a T7 Shield.
• Ami még lényeges, hogy mindkettő gyárilag exFAT fájlrendszerre van formázva a Windows és macOS közötti kompatibilitás miatt is, ellenben ha tartósan Windowst futtató PC-n lesz használva, akkor javasolt átformázni NTFS-re, máskülönben az exFAT vs. NTFS eltérő lemezfoglalási egység miatt lehet tárhelyfoglalási probléma (példa). -
Exodius
őstag
Sziasztok!
Max. 50K-ig milyen 1-2 TB-os külső SSD-t ajánlanátok? Csak adatra kéne.
Amiket kinéztem, az a Kingston XS1000-es vagy a Samsung T7-es. -
King Unique
titán
Az 5 TB-os Seagate Portable Drive (STGX5000400) nem kapható a hazai webáruházakban, ellenben a Seagate Expansion (STKM5000400) és Seagate Basic (STJL5000400) igen.
Az előbbi ~ 110 dolláros, azaz ~ 36 ezer forintos ára nyilván jóval kedvezőbb, mint az utóbbiak 65 - 8X ezer forintos ára, ha rájön a vám és esetleg egyéb költség, talán még akkor is, tehát ilyen szempontból elvileg jó üzletnek mondható.
Aztán hogy tényleg azt küldik-e és esetleg nem-e átverés, milyen csomagolásban hogy ne sérüljön a szállítás során, stb., az már passz. + Itt a 2 éves gyártói garancia is szükség esetén lehet csak RMA útján érvényesíthető, azaz közvetlenül a gyártónak kell küldeni és nem a vásárlás helyéül szolgáló webáruházba visszaküldeni. -
NB2
aktív tag
Sziasztok!
Ez mennyire jó deal?
[link]
A filmjeimet, játékaimat tenném rá és megtelt már egy 5 gigás itthon
Köszi
-
King Unique
titán
válasz
prűddementor
üzenetére
2,5" külső HDD-knél jelenleg 6 TB a max. tárolókapacitás és olyat is csak a WD gyárt, mint pl. a WD Elements Portable, WD My Passport, USB-C WD My Passport Ultra.
Ha 8 TB-os kell, akkor olyan eleve csak 3,5" fizikai méretben van, mint pl. a WD Elements Desktop, WD My Book, Seagate Expansion Desktop, stb. + A külön vásárolt 3,5" belső merevlemez + külső ház = külső merevlemez (példa) megoldás is adja magát.A PC / Mac felőli USB-C csatlakozás megoldható a gyárilag Micro-B - USB-A / USB-B - USB-A kábeles 2,5" / 3,5" külső merevlemeznél pl. egy ilyen USB-A - USB-C adapterrel is, ami szinte filléres tétel.
-
prűddementor
csendes tag
Sziasztok!
2,5" méretű külső HDD-t szeretnék venni Mac-hez Time Machine feladatokra. Elsődleges preferencia, hogy előreláthatóan hosszú életű legyen. Kb 2-3 naponta lenne bekapcsolva csak is addig, amíg megcsinálja a syncet.
Nem számít a sebesség (jó, azért ne lassuljon 10MB/secig
), se a hang.
Méret: 8 TB
Csatlakozás: ha esetleg USB-C lenne a gép felé, akkor a legszuperebb, de nem kötelező.
Mit ajánlanátok? Sok keresgélés és vélemény olvasása után talán még kevésbé vagyok magabiztos, mint előtte
-
King Unique
titán
válasz
valeno
üzenetére
A WD My Passport és WD My Passport Ultra sorozatok között a különbség max. annyi, hogy utóbbi részben (nem teljesen) fémházas és USB-C interfészes. Ellenben más tekintetben kb. ugyanazok, ugyanaz a HDD van bennük, ugyanúgy integrált USB-sek, ugyanúgy 3 év gyártói garancia -(még ha egyes boltok csak 2 évet adnak is) van rájuk, stb.
A PC / Mac felőli USB-C csatlakozás megoldható a gyárilag Micro-B - USB-A kábeles 2,5" külső merevlemeznél pl. egy ilyen USB-A - USB-C adapterrel is, ami szinte filléres tétel.
Az Alzánál vannak a kínálatukban fekete és ezüst színű 2,5" 2 TB külső merevlemezek is ha a piros nem tetszik, pl. WD Elements Portable, WD_BLACK P10 Game Drive, BF akciós LaCie Mobil Drive, stb.
Az Alza esetében van lehetőség a külső merevlemezekhez azonnali cseregaranciát és + 3 év kiterjesztett garanciát vásárolni néhány ezerért. Én egy 2,5" 2 TB külső merevlemezért nem feltétlen adnék ki 40-45+ ezer forintot, amikor 50-60+ ezerért már 5 TB-os modelleket lehet venni. Vennék olcsóbban egyet és azt az árkülönbözetet inkább a kiterjesztett garanciára fordítanám, amivel így 2-3 év helyett összesen akár 5-6 év garancia lenne a külső merevlemezre.
-
valeno
tag
Sziasztok!
Esküvői videók tárolására, később pedig fotók tárolására, néha filmezéshez keresek külső HDD-t. Első körben 3,5ˇ-osban gondolkodtam de rájöttem 2,5"-os kell nekem.
Visszaolvasva a WD My passport vinyót néztem ki, azonban a netet bújva sok helyen csak két év garit adnak rá. Ahol 3 év garival találtam az az [alza] (piros színben, nem tetszik) és a [notebook.hu] (fekete, de itt külső raktáron van).
Azonban az oázis computeren és az alzán nem sokkal drágábban van My passport ultra (színek is jobban tetszenek
) 46k. [alza] [oázis1] [oázis2] . Próbáltam utánajárni lehet-e érdemi különbség de a Western digital gyártói honlapon az összehasonlítás résznél az usb-c kimeneten és fém házon kívül mást nem láttam. Valakinek van tapasztalata ebben, ti mit ajánlanátok?
Tv-re dugni usb-A-nál keresztül tudnám, illetve a laptopom sem túl új úgyhogy az usb-c nem létszükséglet főleg hogy veszek egy átalakítót.
Köszi a segítséget! -
oreg0503
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi szépen. Azt nem lehet meg akadályozni hogy a külső ház váltson készenléti módba tétlenség esetén?
-
King Unique
titán
válasz
oreg0503
üzenetére
Mint már le lett írva az előző válaszban is, kétféle tétlenség van.
1. Laptop, az azon futó operációs rendszer vált készenléti (alvó) módba és azzal együtt alapesetben a hozzá csatlakoztatott USB-s külső meghajtó is, ahol a laptop / operációs rendszer készenléti (alvó) módja nyilván nem egyenlő szimplán a képernyő kikapcsolásával.
2. Külső ház vált készenléti (alvó) módba jelen esetben 5 perc teljesen inaktív állapot után, amikor nincsen rajta semmilyen olvasási (pl. feltöltés) és írási (pl. letöltés) művelet.
-
oreg0503
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Szia.
Köszönöm szépen, Igen tényleg kérdeztem már. Akkor egy Acer noti miatt, de most lehet cserélném a két notit és a Lenovo lenne a fő gépem. Még egy kérdés: Ha viszont a laptop csak a képernyőt kapcsolja ki és nincs szundi akkor megy a le-fel töltés? Itt nem játszik a tétlenség? Jól értem? -
King Unique
titán
válasz
oreg0503
üzenetére
Torrentezésre akkor amikor a lapi szundizik, akkor az SSD is elmegy alvóba?
Igen, normál esetben ha a laptop és rajta az operációs rendszer alvó módba vált, akkor a külső ház és benne az SSD is.
AXAGON EEM2-SG2 SuperSpeed+ USB-C - M.2 NVMe & SATA SSD RAW box
• Alvó mód támogatás – 5 perc inaktivitás után.
Plusz 5 perc teljesen inaktív állapot - amikor nincsen rajta semmilyen olvasási és írási művelet - után is készenléti, alvó módba vált a külső ház.

#24784 | #24797
A 2,5" és M.2 méretformátumú külső házakkal a Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja foglalkozik, ami az itteni téma összefoglaló elején és a téma tudnivalóknál is világosan le van írva. Legközelebb értelemszerűen inkább abban a topikban kellene feltenni az ilyen kérdéseket! Sőt, azt a topikot már ismereted a találatok alapján, nemrég már érdeklődtél ott ezzel a külső házzal kapcsolatban, + a #24784 számú hozzászólásban pont neked lett leírva hogy az ügyben inkább ott kellene érdeklődni. 
-
oreg0503
tag
Sziasztok.
Ezt a külső SSD házat vettem.
AXAGON EEM2-SG2 SuperSpeed+ USB-C - M.2 NVMe & SATA SSD RAW box Grey
Kérdésem az: Ha ezt csatlakoztatom a külső házba a Lenovo X390 lapimhoz, mondjuk Torrentezésre akkor amikor a lapi szundizik, akkor az SSD is elmegy alvóba? Vagy teljesen független a kettő? A laptopon a rendszer LMDE7, amit a napokban telepítettem. Tehát még nincs belakva. A másik laptopon LM Cinnamon van, ha kell ezt is telepíthetem, nem gond. Arra gondoltam hogy ha a laptop alszik, attól a torrentek simán töltődnek fel. Bocsánatot kérek a körülményes, nehézkes fogalmazásért. -
BalaNce87
addikt
Sziasztok, van egy kb. 2 éves Toschiba Canvio Basics 2TB, elég rég nem másoltam rá semmit, majd pár hete így tettem, de közbe nem a másolt fájl károsult, hanem rajta kivül pár videó fájl, HD Sentinel nem jelez hibát azóta se, a lemezhez hozzáférek, nem lett lassabb, a windows jelzett hibát eleinte, de csak gép bekacsolás után, lemezkezelő, eszközkezelő látja a lemezt, egyedül ami nem az a windows tördezettségmentesítő. Mit érdemes tenni ebben az esetben, lehetőleg további adatvesztést elkerülve?
-
Att1la.
őstag
Samsung 970 Evo Plus 2TB-hoz keresek külső házat ami nem dobja mindig el mint a mostani Ugreen.
A legjobb lenne nem a csusztathatós ház mert macerás a thermal padozás.
-
nagyfejü
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ!
És elnézést! -
Kátai
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm szépen a Tőled megszokott precíz választ.
Megnézem a javasolt fórumot. De az is lehet még, hogy egy ilyen [link] lesz az egyszerűbb megoldás. Majd megnézem, hogy a TV-én milyen felirat van az USB port mellett. -
King Unique
titán
válasz
nagyfejü
üzenetére
Igen, pl. az alábbi képen is lévő USB-C - USB-A adapterrel, vagy szintén külön vásárolt USB-C - USB-A kábellel, stb. Mármint ha gyárilag nem mellékelik valamelyik megoldást, mert egyébként szokták a kompatibilitás biztosítása érdekében.
Legközelebb külső 3,5'' mobil rack-ek topikja, az foglalkozik 3,5" HDD-khez való külső házakkal és dokkolókkal.
-
King Unique
titán
Általánosan nyilván igen, meg ha van a tévén "HDD 5V 1A" feliratú USB-port vagy egymás mellett 2 db 0,5 A-es port Y-kábel használatához, hogy megfelelő tápellátást biztosítson egy 2,5" külső merevlemez számára.
Ha tévéhez csatlakoztatva lenne használva a 2,5"-os külső merevlemez, akkor ott egy másik válaszban leírtakra javasolt odafigyelni, valamint szükség esetén a TV & Audió témakategória megfelelő topikjában is javasolt érdeklődni a tapasztalatok felől.
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Elnézést ha láma a kérdés!
Néztem az alin hdd dokkolót amin usb c type csati van.
Ezt össze tudom kötni bármivel itthon aminek usb csatija van?
üdv -
Kátai
senior tag
Tv-hez szeretnék külső HDD-t, csak filmezésre USB-n keresztüli használatra.
Ezek [link] megfelelhetnek? Vagy egyéb jótanács ez ügyben? -
King Unique
titán
válasz
makoss
üzenetére
Olyan gyanúsan olcsó és emiatt potenciálisan fake termékeket nyilván nem szabad onnan vásárolni, ellenben mást lehet, meg ha az eMAG a forgalmazó és a kiszállító is, amiről nemrég az SSD kibeszélő topikban volt szó egy fake SSD kapcsán. Na meg "ott" azért is van ez, mert nem egy szimpla belföldi webáruház, hanem Allegro és akár AliExpress és társaihoz hasonló online piactér, ahol rengeteg külsős cég, forgalmazó ajánlata is helyet kap.
Az Alza nem világos hogyan jön ide, az egy normál webáruház és nem sokszereplős piactér. + Az az egyik legjobb szolgáltatásokat nyújtó webáruház, ott pl. a külső merevlemezekhez azonnali cseregarancia és a gyártói 2-3 éves garanciaidőn felül akár + 3 év kiterjesztett garancia is vásárolható X ezerét. -
King Unique
titán
válasz
gulyasa
üzenetére
Ki írta hogy nálad a gazda oldalon egyáltalán nincs Type-C?
Arra vonatkozott a leírtak, hogy ha még a PC-n van is, a tévén és a médialejátszón nyilván nem nagyon lesz, ezért utóbbiakhoz egy USB-C külső HDD-t eleve csak USB-C - USB-A adapterrel vagy kábellel lehet csak csatlakoztatni.Az USB-C csatlakozás a Micro-B - USB-A kábeles WD My Passport külső merevlemeznél eddig is megoldható lett volna a már említett USB-A - USB C adapterrel és Micro-B - USB-C kábellel egyaránt, csak ezért nem létszükséglet a natív USB-C interfészes külső merevlemez.
Ahol egyébként nem újdonság és mondhatni elterjedt megoldás az előbbiek használata, pl. a natív USB-C Interfészes WD My Passport Ultra külső merevlemezhez is gyárilag mellékelnek a kép alapján USB-C - USB-A adaptert, mivel maga a gyártó is eleve abból indul ki, hogy nem minden gazda eszközön lesz USB-C port és az USB-A csatlakozási lehetőséggel biztosítható ilyen téren a teljeskörű kompatibilitás.Nálad működik 1,2 méteres USB-kábellel a 2,5" külső merevlemez, oké. Ellenben én már futottam bele olyanba, hogy nemhogy 2+ méteres, de akár már 1 méteres kábelnél is tápellátási gondok voltak és csak kattogott, nem tudott rendesen felpörögni. Na meg ha ez nem lenne potenciális probléma, akkor gyárilag is simán mellékelnének az ilyen 2,5" külső merevlemezekhez 1 - 3 méteres kábeleket, de ugye nem teszik az előbbi ok miatt és általában 20 - 60 cm közötti kábelhossz a jellemző.
-
makoss
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Akkor jól gondoltam, köszi!
Valahol már azt írták, hogy sem ezt sem mást nem érdemes venni az emagról, de az alzáról sem
-
gulyasa
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Ki mondta, hogy nálam gazda oldalon nincs Type-C?
Pedig csak egy kb. 2018-ban összerakott PC-m van és már ebben is USB 3.0 Type-C (is) van, csak eddig nem nagyon volt kihasználva, mert a mostani MyPassport Micro-B/USB-A megoldású.A kábelt túlpörgöd fölöslegesen. Már írtam, 1.2m-esek a mostaniak, nincs velük probléma, nem is kell/lesz hosszabb.
-
King Unique
titán
válasz
gulyasa
üzenetére
Nem feltétlen, mert hiába az eszköz oldali USB-C, ha a gazda oldalon manapság is gyakran csak USB-A port van, akkor pont hogy nem fog összejönni a "Nem akarok további USB-A/USB-A kábelt is", mert eleve szükséges lesz.

Az 1 - 1,2 méteres kábelhossz még beleférhet, de pl. 1,8 - 2 méter és pláne felette már lehet tápellátási és adatkapcsolati probléma egy 2,5" külső merevlemeznél, gyárilag is nem véletlenül pl. 30 - 60 cm-es rövid kábeleket szoktak mellékelni ezekhez.
-
gulyasa
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Ha sok tévén, médialejátszón és PC-n viszont még mindig USB-A portok vannak, akkor oda nyilván kicsit bajos lesz az USB-C only csatlakozós eszköz, nem véletlenül mellékeltnek a gyártók is gyakran külön USB-C - USB-A kábelt vagy adaptert a megfelelő kompatibilitás biztosításához.
Szerintem ezt félreértetted. Természetesen nem USB-C only (Type-C/Type-C) megoldásról lenne szó. Tudom, hogy a mellékelt kábelek általában vagy Micro-B/USB-A vagy az újabbak Type-C/USB-A csatlakozósak (vagyis a külső HDD-n lévő "anya" vagy Micro-B vagy Type-C).
A kábelhosszak pedig 1.2m-esek, amiket használok, az pont elég, nincs semmi gond a tápellátással. Az Type-C-sek sem lennének hosszabbak.
A gyári max 30 centis viszont kurta. A tévébe csatlakoztatva a HDD csak lógna, nem érne le a tévé állvány/asztal lapjáig sem. -
King Unique
titán
válasz
gulyasa
üzenetére
Ha egész kicsit visszaolvasol, akkor láthatod, hogy "ott" az nem azért olyan olcsó mert Franciaországból jön, hanem mert fake. Azt pedig nyilván nem javasolt megvenni, hacsak nem akarsz a 4 TB-os külső HDD helyett egy pl. 64 GB-os pendrive-ot.

Ha nem kell a kábel végére dugható adapter, akkor lehet venni Micro-B - USB-C kábelt is (példák).
Túl hosszú USB-kábelt viszont nem javasolt használni egy USB-s tápellátású 2,5" külső merevlemezhez, mert az tápellátási és adatkapcsolati problémákhoz vezethet."Már szinte minden eszközöm Type-C-s, már csak ez a "matuzsálemi" korú MyPassport-om Micro-B-s. Nem akarok további USB-A/USB-A kábelt is..."
Ha sok tévén, médialejátszón és PC-n viszont még mindig USB-A portok vannak, akkor oda nyilván kicsit bajos lesz az USB-C only csatlakozós eszköz, nem véletlenül mellékelnek a gyártók is gyakran külön USB-C - USB-A kábelt vagy adaptert a megfelelő kompatibilitás biztosításához.

-
gulyasa
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi a választ.
Az árral kapcsolatban igazad van. Az árukeresőn néztem és van emagon 25 ezerért (4TB-os), de mindig elfelejtem, hogy azok nem feltétlenül magyar boltok és úgy a garancia érvényesítése nem mindig egyszerű. (Ez Franciaországból jönne)A filléres átalakítgatós megoldás viszont nem tetszik. Már szinte minden eszközöm Type-C-s, már csak ez a "matuzsálemi" korú MyPassport-om Micro-B-s. Nem akarok további USB-A/USB-A kábelt is...
A gyárilag hozzácsomagolt nyúlfarknyi kábelt csak a PC-hez tudnám használni (mint ahogy a jelenlegihez is). De az eldugott médialejátszóhoz nem lenne praktikus és a TV-ből is csak lógna a semmibe. Most épp két hosszú USB3 kábel, mindkettő Micro-B-s vége van kivezetve egy közös, könnyen elérhető helyre, ahova a mostani MyPassport-ot szoktam rakni használat közben. Inkább ezt a két kábelt is lecserélném Type-C-re.Ha nem sajnálnám rá a pénzt, akkor vennék egy szuper NAS-t belső HDD-kkel és nem lenne a hordozgatás, csatlakoztatgatás. De már a jelenlegi rendszert szoktam meg és hálózaton keresztül nem mindig mennek jól a dolgok.
-
King Unique
titán
válasz
gulyasa
üzenetére
Ha bevált a WD My Passport sorozat, akkor gyárilag készre szerelt kivitelben lehetne akár annál is maradni, ahol ennél a sorozatnál 3 éves gyártói garancia van. Viszont 30-40 ezerből max. egy 2 TB-os modell jönne ki úgy-ahogy, a 4 TB-os és 5 TB-os modellek ára 50-70+ ezer forint.
Ha opció kicsit kitolni a keretet, akkor 50 / 50 pár ezerből egyes webáruházakban egy 4 TB-os WD Elements Portable, Toshiba Canvio Basics és Seagate Basic kijöhet, de ezekre csak 2 év gyártói garancia van.
Az USB-C csatlakozáshoz nem feltétlen kell natív USB-C interfészes külső merevlemez, elég a gyárilag mellékelt Micro-B - USB-A kábel utóbbi végére egy USB-A - USB-C adaptert venni és tenni, ami 5 Gb/s USB 3.2 (USB 3.0) alapon szinte filléres tétel (példa). -
gulyasa
őstag
Sok éve egy WD MyPassport 2,5" 2TB külső HDD-t használok a tévével vagy a médialejátszóval filmek és sorozatok lejátszásához. USB3-as Micro-B (Superspeed) - USB-A kábel van hozzá.
Szeretném lecserélni egy kicsivel nagyobb kapacitású példányra és az sem baj, ha gyorsabb lenne (természetesen a gyorsaságot a PC-ről fájlok másolására értettem).
WD irányban lenne tippem, de ha tudtok jobbat ajánlani, nyitott vagyok.
1. Mekkora méretű legyen fizikálisan (2,5" / 3,5") és tárhelyet (GB / TB) illetően?
2,5" és max 4TB (3TB is elég lenne, de tudom, az ritka és drága... és régi... az az egyetlen Verbatim...)
2. Egybeépített (kompakt), vagy külön külső rack és HDD megoldást akarunk, esetleg tervezzük-e a bele kerülő HDD-t cserélgetni, áttenni máshova?
Kompakt, USB3.1/3.2 Type-C-s (de maradhat a Micro-B Superspeed csatlakozós kivitel is)
3. Szükségünk van-e bónusz szoftverekre, kiegészítőkre (pl. tokok), egyéb extrákra (pl. fémház, extra dizájn, ütésállóság) hozzá?
Nem
4. Mire és milyen rendszeren lesz használva pontosan (backup PC / Mac, TV-n történő lejátszás / felvétel, játékkonzol stb.)?
Fájlmozgatás Windows-os PC-ről és videolejátszás TV-vel/médialejátszóval (4K DV/HDR H264/H265 filmek)
5. Mennyi a vásárláshoz rendelkezésre álló anyagi keret (ha Machez használnánk, hajlandóak vagyunk-e megfizetni a felárat a külön ahhoz tervezett modellekért)?
30-40 ezer Ft
6. Mennyi legyen a garanciaidő, kompakt kivitelben, vagy különálló alkatrészenként megvásárolva lenne-e előnyösebb?
Minimum 2 év garancia, az sem baj, ha több. Még mindig a kompakt kivitelt keresem. -
King Unique
titán
válasz
makoss
üzenetére
De, az ilyen gyanúsan olcsók "ott" általában mind fake, az 5 TB-os olcsóbb mint a 4 TB-os is nonszensz, ami már itt is volt téma.Egy 2,5" 4 TB WD Elements reálisan 50-60+ ezer forint körül van a hazai webáruházakban. Ami ár-érték aránya egyébként nem éppen a legjobb, mert nem sokkal drágább a 2,5" 5 TB WD Elements modell se, akkor már inkább az utóbbit érdemesebb megvenni.
-
313313
addikt
Szerk: rossz topik
-
Sziasztok. Lehet kicsit láma kérdés lesz..
Vettem egy Seagate külső HDD-t. STKP4000400
Hálózati adapterből adtak hozzá egy tonnát. Számít hogy a 4mm-es vagy a 4.7mm-es villát használom? Gyártási adatokon kívül nincs semmi más belefröccsentve a műanyagba. -
King Unique
titán
válasz
clizer
üzenetére
Ha nem kell semmilyen extra (pl. fémház, ütésálló kivitel, USB-C), akkor a fapados és olcsó kategóriában ott van a 2,5" Seagate Basic, Toshiba Canvio Basics és a WD Elements Portable, ezekre 2 év gyártói garancia van és beleférhetnek a megadott 40 ezres anyagi keretbe.
3 év gyártói garancia egységesen pl. az ADATA és a Silicon Power 2,5" külső merevlemezekre van, amelyek gyakran a külső hatásoknak is ellenállóbbak (részlegesen porálló, ütésálló, vízálló kivitel) és a 2 TB-os modellek nem is feltétlen drágák ha megnézzük (ADATA | Silicon Power), sőt némelyik még olcsóbb is mint pl. a WD Elements Portable és WD My Passport.
Az egyes webáruházak gyanúsan olcsó ajánlataival nem kell foglalkozni, mert azok eleve fake termékek, amiről itt is volt szó. -
clizer
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm válaszod!
Elnézést, hogy pontatlan voltam előzőleg, pótolom a hiányosságokat.
1. 2,5" méretű usb-s HDD-t keresek, elsőkörben 4TB tárhellyel, de az ár miatt valószínű csak egy 2TB jön ki a budget-ből
2. Kompakt verziót szeretnék
3. Semmi egyéb nem lenne szükséges, a médiaszerver beállítása után ott pihenne az RP5 mellett, szóval tok és más egyéb sem kell
4. RP5-n futó Plex médiaszerverhez a média tárolására lenne használva napi szinten (főleg 4K tartalom)
5. 40ezer lenne a teteje
6. 2 év garancia jó lenne, kompakt kivitelt preferálnámKöszi!
-
King Unique
titán
válasz
clizer
üzenetére
Ahhoz értelemszerűen fixen el kellene dönteni, hogy az alapvető jellemzők alapján pontosan milyen külső merevlemez kell, ahogyan tették mások is (példa). Mert ugye itt semmilyen konkrétum nem lett megadva a 2 és 4 TB-os tárolókapacitáson kívül, se 2,5" / 3,5" fizikai méretformátum, se a rendelkezésre álló anyagi keret, semmi.
A Raspberry Pi 5-nél az USB-s tápellátás (#19598, #19661, #20384) is kérdéses egy 2,5" külső merevlemeznél, ami ha nem kielégítő, akkor inkább hálózati tápadapteres 3,5" külső merevlemezt (#24591, #24807) javasolt venni.
"Volt hogy két 2TB-osok között volt majdnem 20000 difi."
Ha gyanúsan olcsó termék, akkor az nagy valószínűséggel fake, amiről itt is volt szó nem olyan régen.
-
clizer
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlásokat adni külső usb-s HDD vásárláshoz?
RaspberryPi 5-n futó plex média szerver médiatárolására szeretném használni (filmek, sorohzatok).
Szívesen fogadnék 2TB illetve 4TB-os ajánlásokat, az ár függvényében döntenék, maximum a jövőben beruháznék mégegyre.
Böngésztem árukeresőn WD és Seagate márkák között, de nem értem az árkülönbségek miért ekkorák. Volt hogy két 2TB-osok között volt majdnem 20000 difi.. -
King Unique
titán
válasz
Alonso0180
üzenetére
-
Alonso0180
tag
Hello!
TV-hez szeretnék egy külső adattárolót/pendrive-ot. Elsősorban filmekhez és sorozatokhoz. Mit lenne érdemes vennem, SSD, HDD vagy pendriveot? 1 TB elég lenne.
Köszönöm! -
Mzsu
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Igen, láttam azokat a beírásokat, csak találtam a modellszámmal ezt a szétszerelős videót a YouTube-on ( [link] ) és gondoltam, talán megér egy próbát, hátha szerencsém lesz...
-
bh
tag
ha megrendelnéd gondolom ugyanazt kapnád mint temun vagy alin amik vannak csak drágábban, egy 2.5 házba elegánsan beleragasztott 16gb pendrive-ot átírt firmware-el hogy 5tb-t mutasson
pedig alin ennyiért már 256tb-t is kapni!

-
King Unique
titán
Ha kicsit visszaolvasol, akkor láthatod intő példaként mások hasonló eseteit.
Vagyis ami irreálisan olcsó és nem az eMAG, hanem külsős cég forgalmazza, az általában mind fake és ezért nyilván nem szabad megvenni. Ahol mondjuk érdekes, hogy ilyen egyáltalán előfordulhat ott, de mivel nem egy szimpla webáruház hanem online piactér, ezért sajnos benne van a pakliban.Na meg itt az 50-70+ ezres reális ár mellett a modellszám sem egészen stimmel, mert ha Seagate Basic, akkor annál az 5 TB-os STJL5000400 modellszámon fut. Létezik vagy létezett ugyan Seagate Portable Drive STGX5000400 modellszámmal is, de arra például az árukereső nem is ad találatot, nem forgalmaz olyat egyetlen hazai webáruház sem, ami megint gyanús.
-
Mzsu
csendes tag
Sziasztok! Fotók és videók archiválására keresek nagy kapacitású külső hdd-t és ezt találtam az emagon: [link] (Seagate STGX5000400). Ha minden igaz, a Barracuda ST5000LM000 van benne, de gyanúsan olcsónak tűnik. Szerintetek érdemes megvenni? Mondjuk jótállás van rá.
-
tomp
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
Elsősorban azért gondolkodom a külső 3,5-ös HDD-n mert ez már készen van. Nem kell semmit sem szerelgetni.
3,5-ös méretben azért nem akarok Seagate-et mert nincs rajta kapcsoló. Azért egy tápos meghajtón legyen már kapcsoló...
Viszont a belső HDD+ház pároson lehet elgondolkodom. Már csak azért is mert amit íg vennék HDD-t arra 5év jár miközben a külső WD-re 2év. -
King Unique
titán
A 10 TB-os WD Elements Desktop külső merevlemezzel van itt tapasztalat korábbról, de hogy most milyen HDD-vel szerelik, maradt-e a régi (WD100EMAZ) vagy már másikkal, az passz.
Ha már 2,5" Seagate One Touch, akkor gyárilag készre szerelt kivitelben a 3,5" Seagate One Touch Hub és 3,5" Seagate Expansion Desktop is szóba jöhet. Megbízhatóság és a külső házban lévő HDD pontos típusa passz.
Vagy másik lehetőség a külön vásárolt 3,5" belső merevlemez + külső ház = külső merevlemez (példa) megoldás, ami nemrég egy másik esetnél már pedzegetve volt. -
tomp
félisten
Szerintem még az idén cserélnem kell a Seagate OneTouch 5TB külső HDD-t mert tele lesz és most egy WD Elements Desktop 10TB-ot néztem ki.
Mennyire ajánlott/biztonságos modell?
A Seagate egy backup backupja így a WD is ugyan ez lenne. Jelenleg havonta max 2x dugom gépre és rakom rá az adatot.
CMS vs SMR nem lényeges. Amit rárakok az rá van rakva. Melegedés ellen pedig akkumulátoros ventilátort használok most is szóval ez is oké.
-
King Unique
titán
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD téma összefoglaló
Ezen topik ugyan a leglátogatottabb a témában, de ez elsősorban a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel és az általános kérdésekkel foglalkozik. Viszont kifejezetten a külső házakkal és (részben) a dokkolókkal, illetve az azokkal kapcsolatos speciális kérdésekkel eleve inkább a Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja és a Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja. Vagyis ez ügyben értelemszerűen az utóbbi topikok felkeresése javasolt.
A téma topikjában általában kétlemezes dokkolókkal van tapasztalat (példa), azokról készültek beszámolók, tesztek (példa).
-
bh
tag
Sziasztok!
Ezzel van valakinek tapasztalata? illetve ez az oldal valós? ennyiért éppen 2 lemezest kapni -
tibaimp
nagyúr
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Igaza van ekkold kollégának, köszi az infót
-
ekkold
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Minden korábbi hsz.-től függetlenül, én köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalatokat! Számomra hasznos volt.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
KisApám
üzenetére
A 2,5 colos külső elmegy USB-ről, míg a 3,5 colos-nál, mindig szükség van 230V-os konnektorra! Ez is szempont lehet!
Ha a tartósság fontos, akkor viszont én inkább a 3,5 colos-t javaslom, és azt a megoldást, amit King Unique kolléga is írt, vagyis a belső HDD+külső 3,5 colos ház kombót. Belső merevlemeznek jó lehet a WD Purple, Seagate Ironwolf, WD Red Plus, ezek 3 év garos, CMR HDD-k. Külső háznak pedig az AXAGON EE35-GTR-t.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új - Eladó!
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760M i7 14700K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Lian Li Lancool 207 Digital 750W
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 (256 GB) (rendelhető)
- ÉV ELEJI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Honor X5c Plus 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ha gyárilag készre szerelt külső SSD kell, akkor az ügyben a "

Ez külső HDD és nem külső SSD topik, utóbbi más topik(ok) témája, ami nemrég

), se a hang.