Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ruzsass
tag
válasz ImpersonatoR #33650 üzenetére
Inkább a talp és a fém hangvető/irányító nehéz az alján, maga a készülék nem.
-
krx21
nagyúr
válasz ImpersonatoR #38965 üzenetére
Az Oled nem villog. Hacsak nem kapcsolod be rajta a BFI-t... (Fekete képkockák beszúrása.)
[ Szerkesztve ]
-
Csandi
őstag
válasz ImpersonatoR #74978 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!!
-
Pro Koryak
addikt
Így 570-re jön ki. Sőt Erste bankkal még 5% lejön.
Nehogy vegyek egyet, behülyíted a gyanútlan erre járót...[ Szerkesztve ]
-
Csandi
őstag
a "SAYCM10" -re azt mondja, hogy nem befolyásolta a rendelést, csak bizonyos tételekre vagy termékekre vonatkozik. De 585-re jött ki igen, pont ahogy írtad
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Én az 55"-ost néztem és így 455-re jönne ki, mert a SAYCM10 már nem használható, de az is eléggé elgondolkoztató...
Bár még most vettem meg a Philips 806-ot...The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz ImpersonatoR #74981 üzenetére
Galaxy S szériás telóval be lehet kalibárlni
Ez sajnos csak marketing, sokkal jobban jársz ha gyári filmmaker vagy mozi képmódban használod, az sokkal színhelyesebb mint ez a kamu "kalibráció". Ezzel csak elrontani lehet a képet, de nagyon.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz ImpersonatoR #75003 üzenetére
Teljesen kamu.
Legutóbb a QN95B-n próbáltam zet ki, utána műszerrel is megmértem, de még egyetlen karaktert is kár elfecserélni rá, hogy leírjam milyen x*r is.
Semmilyen mobil kamera nem alkalmas erre, a spektroradiometer és a colorimeter is teljesen más mint egy kamera.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
zkrizsan
újonc
Köszi az infót. Most reggel próbáltam, de már csak a SAMSUNGNYAR10-et engedte hozzáadni a rendeléshez. A többi kód érvényes, de ehhez a TV-hez nem adja hozzá.
-
ribarszki
őstag
válasz ImpersonatoR #80195 üzenetére
A HDR 10+ gaming legyen kikapcsolva, a Game HDR pedig be.
Ezen kívül így állítsd be, a játék módot, miközben HDR játék fut. (Ne csak a játékmenü, mert z olykor még sdr.., hanem a játék alatt, hogy a képmód váltson át HDR-re.): (Vhiktor, csukd be a szemed )Brightness50
Contrast47
Sharpness2
Color15
Peak BrightnessHigh
Contrast EnhancerOff
Color ToneWarm2
Gamma-1
Shadow Detail0
Color SpaceCustom/ BT.2020Game
HDREnabledFehéregyensúly:
R-Gain-1 G-Gain0 B-Gain-11 R-Offset-7. G-Offset-10. B-Offset-15[ Szerkesztve ]
-
XoZ
aktív tag
válasz ImpersonatoR #80195 üzenetére
A korábban elhangzottakon kívül még olyan javaslatot olvastam, hogy az ST.2084 érték csökkentésével lehet a HDR fényerőt visszavenni, akár -3-ig csökkenthető az ST.2084 érték.
A Playstation 5 HDR kalibráló képernyőkön 15, 15 és 0 kattintás segítségével lehet beállítani a kb. 1000 nit maximális fényerőt. -
vata666
tag
válasz ImpersonatoR #80268 üzenetére
Game mod szar villog a VRR, de van rá megoldás.. Tökéletes nem lesz attól sem. Olyan beállításokat kell használni... De valójában nem fasza. Panaszkodnak a népek. 1403 nagyon rossz volt. 1420 pici orvoslás, de nem az igazi. Valójában ahogy írtam a Game részét rontották el.
Vata666: Samsung 77S95D, LG OLED48A13, Asus vivobook S15, Xiaomi pad 5 256 GB, Apple iPad Air 2020 cellular, Yamaha RX-V6A, Dali spector 5.1, Dali atmos, Yamaha Yas-306, Yamaha musiccast 50, Yamaha musiccast 20, JBL tune 770nc, Zidoo Z9X, DS 918+ NAS, Samsung Galaxy S 22 ultra, Xiaomi AX3600
-
Sasi001
senior tag
válasz ImpersonatoR #84145 üzenetére
Szerintem próbáld meg egy kicsit erőteljesebben megtörölni, nyugodtan rányomhatod a mikroszálas kendőt a simogatástól csak jobban elkenődik. Egyébként a közepe, hogy lett olyan? Nekem volt egy hasonló csík ha a fény úgy esett rá simán száraz szemüvegtörlő kendővel lejött.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz ImpersonatoR #85123 üzenetére
E-mailben célszerű megkérdezni a garanciális pixelhibára vonatkozó adatokat, nevezetesen, hogy az ISO 13406-2 szabványnál a Class I v. II. v. III. v. IV-et alkalmazzák-e az RGB OLED kijelzők kapcsán, illetve saját elhatározásból mekkora a tolerancia.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz ImpersonatoR #85129 üzenetére
A WBC kijelzők típushibája (azaz gyártási hiba), amely nem a felhasználó hibája, ezért kérhetsz méltányossági kijelző cserét az LG-től. Szoktak segíteni.
A Samsung-ra kíváncsi leszek, szerintem sokakat érdekel.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz ImpersonatoR #85217 üzenetére
3.5 év után kuka? Hmmm, ez nem túl baráti hozzáállás, főleg, hogy feltehetően gyártási hibából adódó a probléma.
"csak a zene van"
-
Zsömica
aktív tag
Na ez szép a Samut-tól; csak gratulálni tudok nekik - tudod ki hagyna náluk ezután egy forintot is..!
-
Sasi001
senior tag
Ez még nem jelent semmit. El kell indítani egy szervíz igényt és majd kiderül, hogy mit lépnek rá (Samu)1db pixel nem tudom. Kiváncsi lennék. Először az Lg is elküldött, hogy a rózsaszín a tv velejárója.
[ Szerkesztve ]
-
Kaba
veterán
válasz ImpersonatoR #85636 üzenetére
Többnyire újracsomagoltként adják el. A javítás csak a bolton keresztül érvényesíthető, a vevő saját költségén történik a visszaszállítás, a javítás időtartama és a használt alkatrészek minősége kérdéses, a bolt bármikor bezárhat stb.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz ImpersonatoR #86466 üzenetére
ok, köszönöm, gariztatás lesz (Plazma TV-n már volt ilyen tapasztalatom, amit a Samuval írtál, ezt a TV-t azért is nem töröltem még semmivel)
Majd beszámolok róla, mit mondtak az alza-nál (július 2. fele lesz, mert most elmegyünk nyaralni, addig meg nem akarok már tovább idegeskedni ezen )
Kezelési elég általános ezen a tére:
Köszönöm mindenkinek a tanácsát és véleményét
[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
KRoy19
őstag
válasz ImpersonatoR #86573 üzenetére
Várd meg az első 4 órás pixel frissítést, valószínűleg el fog tűnni. A kis tinting miatt, meg nem érdemes cserélni, csak ha durva, mert minden EVO panelnél megfigyelhető tinting kisebb-nagyobb mértékben.
apszi
Egyáltalán nem érdemes a "nagy" pixelfrissítést lefuttatni első körben, csak ha az automatikus 4 órás frissítés nem oldja meg a problémát.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
Oled sajátosság. 100 Örs használat során szinte teljesen megszunik. Érdemes pixel frissítést csinálni, ha nem oldja meg akkor elallni a vásárlástól.
-
powerup2
addikt
Ez csere sajnos.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz ImpersonatoR #86585 üzenetére
Pixel frissitessel kezd, ha az nem oldja meg akkor hagyjad.
-
addikt
válasz ImpersonatoR #86659 üzenetére
https://www.lg.com/hk_en/oled/2022/oled-warranty
*In the 1st - 3rd year of the warranty, panel, parts, and labor costs are covered. In the 4th - 5th year of the warranty, only panels are covered, and labor will be charged.
**5-year panel warranty covers 88Z2, 77Z2, 97G2, 83G2, 77G2, 65G2, and 55G2.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
KRoy19
őstag
válasz ImpersonatoR #86659 üzenetére
"Az LG 55 G2 ről valóban eltűnt a csik a jobb széléről pedig nem sokat használtam.
Manuálissan nem indítottam pixelmosást de írtátok, hogy 4 üzemóra+ kikapcsolása után automatikusan csinál egyet. Gondolom ez segített rajta, pedig voltak kétségeim de teljessen eltűnt."
Ez jó hír. Nem is értem amúgy, hogy minek ajánlgatják itt egyesek rögtön a "nagy" manuális pixelfrissítést zsír új TV-k esetén, amikor a kezdetleges problémák nagy részét megoldja a 4 órás automatikus "kicsi" pixelfrissítés is.
[ Szerkesztve ]
-
p87
senior tag
válasz ImpersonatoR #86698 üzenetére
Menüben pixel eltolás ki van kapcsolva?
-
anrab
addikt
Ez a beégés védelem. Pár pixelt vándorol a kép. Nézd egy ideig folyamatosan.
-
Sasi001
senior tag
Mi volt a csere oka?
-
junkpod
veterán
válasz ImpersonatoR #86704 üzenetére
Ez 5 pixel volt. Nekem inkább az furcsa, hogy ennyire látszanak a kikapcsolt "tökéletes fekete" pixelek.
Box's don't touch!
-
Zsömica
aktív tag
válasz ImpersonatoR #87157 üzenetére
Nem emlékszem mert élből kukáztam az összeset amit adtak hozzá - minőségi piros/szürke Fischer 10x100-asra cseréltem mind..! Így nyugton megyünk el mellette..!
-
Vhiktor
Topikgazda
G3-ét megtudom nézni, ha az segít.
-
Kirir
tag
Igen, 8 darab 8x60-ast, most néztem meg, még nincs felrakva falra.
-
polonic
félisten
válasz ImpersonatoR #87714 üzenetére
Volt olyan, hogy elérhető volt?
Egyébként látom, hogy a G3-hoz kell talp is, ha nem falra akarom tenni. Ez akkor még kb 40 ezer Ft.
-
szkutyi
addikt
válasz ImpersonatoR #87714 üzenetére
Tévedés beszéltem velük.....ha friss előfizető akkor 25% önerő ha pedig már legalább 6 hónapja náluk vagy akkor önerő nélkül vihető.
-
sfefe
addikt
válasz ImpersonatoR #87989 üzenetére
Szia!
Köszi szépen.
Win10et.
Be kapcsoltam hdr-t nem változott semmi..
Vissza vettem 120hz-re így engedi állítani 12 bpc-re. Így most 12 bitet ír ki.De miért nem engedi?
Gyenge hozzá a videokártya?[ Szerkesztve ]
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
h1mpi
félisten
válasz ImpersonatoR #88175 üzenetére
Még nem tudom, majd holnap lesz felrakva, de megnézem és írok
Fully electric lifestyle!
-
apszi
őstag
válasz ImpersonatoR #88280 üzenetére
Ennyire nem lehet rossz ez a tévé.
-
peti85
senior tag
Ahhoz milyen kuponkód kell? Nekem 488.981Ft a végösszeg a KUPONFESZTOF_H1 kóddal.
Szerk: ja, az 55-ös annyi, pedig azt hittem tényleg a 65-ös
[ Szerkesztve ]
HP Elitebook 8560w DreamColor | Pixel 8 | Samsung Watch 5 Pro LTE | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX
-
S@c@
őstag
Marmint az 55 colos.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz ImpersonatoR #88814 üzenetére
Ez nagyon szépen néz ki
-
szkutyi
addikt
Nagyon jól néz ki..50% alatt inkább ne nézd meg.xd
-
blakey
titán
Jó, használd, tovább ne keresd a hibákat.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
viera
őstag
válasz ImpersonatoR #89517 üzenetére
Gratula a TV-hez.
Nálam az 77-es S95C az esélyes a G3 mellett.
Fényerőben többet tud a 95-ös, a PC része egyáltalán nem érdekel.Nálam csak 4K filmek mennek PS5 mellett.Ott meg nem számít, hogy 40 vagy 48.Soha ne mondd,hogy soha!!!
-
hunspikey
őstag
Gratula az új TV-hez, használd egészséggel, szerintem nagyon sok örömed lesz benne.
Ja, tanulva a hibámból a különféle streaming szolgáltatókat TILOS nézni ezen, ez sokkal magasztosabb eszköz ahhoz, hogy odái alacsonyodj le....
Netflixet, Disney+t a szádra ne veddA whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
jozsef8
aktív tag
Gratula a TV-hez! Köszi a kimerítő választ Sajnos én csak 55-ösbe fogom tudni beszerezni, de nekem megfelel ez is B7-ről váltva jelenleg. Látsz különbséget az S95B-hez képest?
-
jozsef8
aktív tag
válasz ImpersonatoR #89528 üzenetére
Szuper majd várok egy rövid beszámolót
-
addikt
válasz ImpersonatoR #89533 üzenetére
Bocsesz ezt nem ide karatm hanem a BB topicba
Csak bb topicban vita volt belőle gondoltam beírom, hogy hátha valaki így jár ha visszaigazolják a rendelést hiába elárazott akkor menjen nyugodtan érte mert át tudja venni. -
szkutyi
addikt
válasz ImpersonatoR #89534 üzenetére
Szóval 10ed áron vettel egy Samsung tv-t???beszaras..le a kalappal, ekkora egy potya vétel azta.....GRATULA, veled örülök de komolyan
-
hunspikey
őstag
válasz ImpersonatoR #89533 üzenetére
Van ilyen? Becsoki! Szerintem te leszel a legboldogabb ember azzal a cuccal, mert ingyen jót
Király vagy!
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
- LG (OLED77G29LA) 195CM 120HZ OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG (OLED65C47LA) 165CM 4K 120HZ SMART OLED 2025 MODELL! AKCIÓ!
- LG (OLED65B29LA) 165CM 4K OLED SMART MODELL ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest