Hirdetés
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
12-t ér egy ilyen állapotú helios? Az enyémen még egy karc sincs, benne porszem sem, lencsék teljesen karcmentesek és a külseje is olyan mint az újnak
Úgy tudtam ezek csak ilyen 5-6e forintos obik
Igaz nem akarom eladni így nem érint.Szerk: közben látom, hogy több darabról van szó

-
PistiSan
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Gondolom azért itt számít a cuccok külső állapota is, mennyire van megkímélve.
obi1
obi2Az eladó végül is nem hajlandó alkudni, ha végig gondolom lehet még így sem rossz vétel, végül is 1-2E Ft-al mondod szerinted olcsóbbnak mint amit kér érte.
Bennem erősen ott van az a faktor is, ha külön vennék mondjuk adaptert, és ha esetleg nem lenne jó hozzá, mert írják sokan hogy jártak már így, akkor lehetne másikat beszerezni, macera, idő, pénz.
Minden esetre köszönöm a támpontot, ha mondjuk azt írtad volna hogy max 8K, akkor aggódnék, de a fentiek alapján bele fér úgy gondolom. -
andris1602
aktív tag
Sziasztok
A Pentax D-FA 50mm f2.8 macro obival van valakinek tapasztalata? Bármi infó jöhet.
Köszönöm
Üdv -
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Olympus E-PL3 tulaj vagyok, szeretnék venni egy fix, manuális obit mert anyagilag ez nem olyan megterhelő mint egy natív mft 4/3.
Az alábbi szettért szerintetek korrekt a 12K ár?
PORST m42 -> m4/3 adapter (perem nélküli, tökéletesen passzol)
Helios-44M-6 58mm 1:2 (karcmentes, első és hátsó sapkával, ez a ritkább fajta 6-os, jobb felbontóképességgel)
Közgyűrű, 3 részes. (makróhoz)Egy személytől venném, lehetőség lesz kipróbálnom vásárlás előtt, neki is pl3 van, tehát elvileg passzolnia kellene mindennek.
Remélem nem off ez itt.
-
_seth_
veterán
válasz
zgospel
üzenetére
18-55 IS II-ről váltottam 18-135 IS-re. Nem kizárt, hogy van olyan helyzet amikor a 18-55-ös élesebb képet produkál de én nem látok minőségbeli változást ilyen téren viszont a 18-135 képei jobban tetszenek, a háttérelmosás is jó és ezzel legalább lehet csinálni valamit amire ráfoghatom, hogy makró és abban egész jó. Az átfogása nagyon jó, fényerő hasonló mint a 18-135-nek, építésre jobb, érzésre szintén, a fókusz gyűrű az alap kitobival szemben már használható. Semmiképp nem nevezném visszalépésnek, persze itt nagy képminőségbeli vagy fényerőbeli előrelépésről nincs szó, arra pl a tamron 17-50 2.8 non vc való viszont a 18-55-ös tartományt sem találtam megfelelőnek, mindig kellett volna még egy kevés a végén, ezért néztem a 17-85-öt de bármennyire is tetszett volna az USM és aránylag jó építési minőség szerencsére nem vettem meg
A 15-85 valóban jó csak kissé drága de az lenne a csúcs ebben a kategóriában.A 18-135 STM szintén nagyon jó képminőségű, remélhetőleg hamarosan megjelenik nagyobb számban is a használt piacon, akkor cserélek én is

-
torzo
őstag
A nevezett nagy fényerejű obik (50-150/2.8, 70-200/4) meglehetősen drágák. Már sokszor emlegettük itt a 70-300/4-5.6 tamit, ami szerintem az egyik legjobb telezoom. Igaz, fx obi, de mint írtad, portréra kell főleg, és arra az ekv. 105 egyáltalán nem rossz. Én 80 k-ért vettem és dolgoztam már vele meglehetősen f@s, fényszegény viszonyok közt is. A stabija igen jó, szép, karcos, kontrasztos képe van, CA-ja alig, nem nehéz, fókusza nagyon ritkán téveszt- igaz, d800-on használom. Próbáltam ugyanezt az obit Nikkor-ban és nem volt jobb. Ha nem sportra kell, szerintem tuti optika. Ha nem válik be, ugyanannyiért el is tudod adni, mert elég népszerű, és akkor jöhet a Sigma. Szerintem megér egy próbát.
-
emer
csendes tag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Köszönöm a válaszod, csak el kell mennem megtapogatni,kipróbálni valahol hogy nekem megfelel-e.
-
zgospel
őstag
a 17-85-től óvva intelek! nagyon konok kezdőként vettem egy olyat használtan és fúdenagyrakásszar volt... a 18-55 IS II oda-vissza veri azt az objektívnek alig nevezhető valamit.
a 18-135-ről is elég rosszakat hallani, viszont a újabb 18-135 STM-es verziója egy sokkal jobb konstrukció.a koncertfotó szerintem egy kicsit tág fogalom, lehet őket közelről meg távolról is fotózni, amit egy objektívből nem fogsz tudni megoldani szerintem, pláne hogy koncerteken azért hiába a sok fény-effekt, attól még valójában kevés a fény.
esetleg a 15-85-ön érdemes gondolkozni, használtan barátibb az ára (bár még úgy sem a te általad megjelölt). viszont ezeknek mint 3.5-ös a kezdő fényerejük amik hamar el is fogynak és végállásban már csak 5.6, ami ilyen esti koncerteknél nagyon kevés.
vagy a nagyon sokat dícsért tamron 17-50 f2.8, igaz annak a stabi nélküli verziója az amit sokat dícsérnek, a stabilizátoros már nem olyan jó állítólag.
esetleg megpróbálhatnál egy olyat hogy 35mm f2 és 50mm f1.8 és cserélgetni őket meg "lábzoomolni".
-
_seth_
veterán
Egyszerű a válasz: ha 60e lesz rá akkor 18-135 IS, ha 80 akkor az STM
Utóbbi minden tekintetben jobb, de cserébe drágább is és kevesebb az eladó belőle még használtan, de idővel több lesz
Majd akkor fogom én is lecserélni az IS verziómat a STM-re a jobb képminősége miatt 
Koncertre egybként valami fényerős obi nem lenne jobb?
-
aor
tag
Sziasztok!
Infóra/tapasztalatra lenne szükségem!
Az lenne a kérdésem, hogy 0-100/150mm között van e olyan zoom obi (a c18-55 kittet szeretném lecserélni), aminek van olyan jó stabija, mint a tamron 70-300 vc usd-nek. (lassan kezdem megbánni, hogy eladtam)
Eddig a köv. obikat néztem ki:
Canon 17-85 -> sajnos egy koncertfotózás alkalmával rájöttem nem megoldás!
Canon 18-135 IS
Canon 18-135 STMOlyan mindenes lenne, azért a c100-400-sal mégse mennék koncertet, vagy épp embert fotózni!

Vélhetőleg olyan 60-80eft lesz majd erre.
Jelenleg csak infókat szeretnék begyűjteni, nem profi vagyok, csak hobby és aps-c vázra lenne.
Akár ide, akár a zolio@gmail.hu-ra jöhetnek az ötletek tapasztalatok stb.Köszönöm!
Zoli -
Alx.Mercer
aktív tag
Csak rövid időre volt a kezemben a Sigma 50-150 OS, de szívesen leírom a tapasztalatomat (igaz én Canon rendszeren próbáltam és nem a portré volt az elsődleges):
Tavaly vettem teleobjektívet a Canon 70D-re. 4 darab volt a kosárban: Canon 70-200 F4 és F4 IS, Canon 70-200 F2.8 és a Sigma 50-150 2.8 OS.
Tesztek alapján a Sigma képminősége elképesztően jó! A saját 70-200-as obijuk a közelébe se ér! Ez leginkább az élességre vonatkozik, de egyéb szempontok alapján sem érheti kritika. Nagyon szerettem volna megvenni, mert minden benne van, ami csak kellhet: teljesen nyitva is éles, jó átfogás, jó fényerő, stabilizátor, állványgyűrű, 80cm-es közelpont és persze jól is néz ki! :-)
Aztán jött a kézbevétel: tudtam, hogy viszonylag nagy és nehéz lesz, ez csak egy része volt a problémának, a nagyobb gond az ergonómia: a zoom gyűrű nekem túl messze van és bárhogy próbáltam tartani, nem állt kézre... Gondoltam majd megszokom, nem nagy gond... Viszont, ami elriasztott, az a stabilizátor működése!! Nem a hangja, hanem, amit akkor csinál, amikor bekapcsol: akkorát ugrik a keresőkép, hogy azt hittem kiesik a szemem! Ha nem exponálsz, akkor pár másodperc után kikapcsol, de ha újra lenyomod az expo gombot, akkor ismét bekapcsol és megint "ugrik" egyet a kép... Nekem ez elég riasztó volt, mert szert szeretem stabilizátorral megkomponálni a képeket (kellemesebb a szememnek, ha nem remeg a kép…) Ha pedig be van kapcsolva és közben mozgatod a gépet (pl pásztázol) akkor elég érdekes késéssel reagál a mozgásra a stabilizátor... Otthon visszanézve a képeket, úgy vettem észre, hogy a fókuszálás se volt a legpontosabb...
Szóval hiába a kiváló optikai tulajdonsága, mert a stabilizátora, a nagy mérete/súlya és az ergonómiája miatt mégse vettem meg...
Helyette nyeltem egy nagyot és mivel elég kedvező akciók voltak rá (0% THM, pénzvisszafizetés, 3 év garancia) megvettem a Canon 70-200 F4 IS-t. A stabilizátora ugyan hangos, de a fenti jelenségek nem jelentkeznek, ergonómiája tökéletes, nem nehéz, nem nagy, optikailag szintén kiváló, szigetelt. (a 2.8-as fényerő és az 50-es induló gyujtótávolság jól jönne, de nekem nem életbevágó)Ha a mérettel/súllyal/ergonómiával kiegyezel, és nem zavar a stabilizátor működése, továbbá a fókuszálás is pontos lesz, akkor portréhoz mindenképpen jó vétel, sőt, talán a legjobb zoom DX-re!!
Arra figyelj, hogy a zoom-gyűrű ellentétesen működik, mint a Nikon gyári objektíveké! -
gergo5991
őstag
Sziasztok, valaki megtudná mondani, a nikon világszerte mennyi objektivet adott el a 2013-mas évben?
-
zgospel
őstag
cOxeR, fattyu, Monya78, köszönöm a választ!
nagy segítség ez! -
Monya78
veterán
válasz
zgospel
üzenetére
Nekem van mindkettő obim FF (6d) vázhoz, 17-40 nagylátó végén valami iszonyat rossz képszéleken, rekeszelés is csak keveset segít. Annyi előnye van hogy a 17-40 obi 24mm-en már kb. nullás a torzítása, úgye bár itt kezdődik a 24-105-ös ami 24mm-en még erősen torzít.
Most néztem régi tesztképeket: mindkét obi 24mm-en a 17-40-es F8-ra rekeszelve a képszéleken erősen elvérzik a 24-105-öshöz hasonlítva amit nyitottan azaz F4-en használtam, a képközép kb. ugyanolyan.
17-40 nálam csak a poénkodós obi szerepét viszi, ahol fontos a kép széle ott 24-105-öt használom.
-
zgospel
őstag
ez lehet hogy bugyuta kérdés de: canon ef 17-40-hez képest csalódás a canon ef 24-105 full-frame gépen?
egyelőre hagyjuk az átfogást, meg az is-t ki a képletből, csak a rajzolat számít.mármint ugye a 24-105-öt szokták kitben is adni, és általában kitben inkább olyan obikat adnak amik széleskörűen használhatók, mintsem a képminőségükben villognak.
képminőségileg tudom, hogy a 17-40 jobb, de mennyivel? van annyival jobb, hogy inkább azt vegyen az ember és a kényelmi dolgokról (most egy pillanatra tegyük vissza a képletbe
) lemondjon? 

-
torzo
őstag
válasz
kilozsul
üzenetére
A 18-55-öt add el, helyette 17-50/2.8 Tamron, fontos, hogy a nem stabis! Az egyik legjobb rajzú obi, használtan 60k, a 18-55 bevételével megtoldva már csak 40 k. Telezoomnak pedig az 55-200/4.5-5.6 VR. Ez is 40k körül szokott lenni. A tami fókuszát jól meg kell tesztelni, amúgy szinte hibátlan optika és jó, fix fényerő. Fényerőbajnoknak meg ott az 50/1.8. Több nem is kell.
-
kilozsul
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég kezdtem fotózni, mert szükségessé vált a munkámhoz. Jellemzően rendezvény és portré jellegű fotókat kell készítenem. A kérdés az lenne, hogy ti milyen obikat, és milyen sorrendben szereznétek be? jelenleg egy Nikon D60-am van, 18-55 kit obi, és egy 50mm 1.8G. Ha zoomos obiról van szó, akkor lehetőleg fix fényerejű jöjjön szóba, egyébként lehet más márka is. A költségoldal szempont, mert azért nem kívánok kizárólag ebből élni. Mindenki tanácsát szívesen meghallgatom! :-)
-
torzo
őstag
válasz
Colonel993
üzenetére
Pentax végűvel én sem találkoztam még.

-
torzo
őstag
válasz
Schuby
üzenetére
Az 55-300-zal nem volt dolgom, jónak mondják. A tami 70-300 VC viszont felülmúlta minden várakozásom. Pontos, gyors, kontrasztos, stabija nagyon effektív. Összehasonlítottam Nikkor 70-300 VR-rel is és a Nikkor nem volt jobb, max. egy árnyalattal gyorsabb. Tami 70-300 használtan 80 k körül kifogható.
Viszont aps-c-n az 55-300 biztosítja a kontinuitást, ha így nézem, akkor inkább ezt.
-
Schuby
aktív tag
300 as telén nyűglődök már egy ideje. odáig eljutottam, hogy használtat fogok venni,és 55-300vr vagy 70-300 vr a választék. szóba jött még a tami 70-300 is de nem igazán látok használtat eladót. kérdésem megéri e a majd dupla ár az 55-300 hoz képest a 70-300. d5100 vázam van, műkedvelő szint, és nem is tervezem hogy ebből akarnék megélni.
-
imyourfriend
őstag
-
emer
csendes tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Pont erre gondoltam hogy érdemes-e nekem a plusz költség a 70-200-ra. A Sigma 70-200at nem dicsérik a nikon F/4 meg már 1 százassal hosszabb.
-
emer
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy zoom objektívet(újat) 80%-ban portréhoz.
Jelenleg D7000-et használok és nem hiszem hogy a közeljövőben telik majd FX vázra.
A kérdésem az lenne hogy kinek mi a véleménye erről a Sigma 50-150 obiról.Köszönöm!
-
Ragnar95
félisten
válasz
forceberg
üzenetére
Egy ilyen mondjuk már jó lenne? Ennél többet tuti nem adnék érte, mert nem használnám túl gyakran, de ezért is lenne jó a hegesztőüveges megoldás, mert akkor meglátnám, h kihasználnám-e egyáltalán tényleg a szűrőt vagy csak 3havonta lőnék vele 2-3 képet, mert arra bőven elég lenne szerintem a házi megoldás is.
-
RefeeZ
tag
Sziasztok!
Ti mibe csomagolnátok a postán feladni kívánt obit, ha az eredeti doboza már nincsen meg? Szeretném, ha épségben megérkezne

Köszönöm!
-
-
-
válasz
forceberg
üzenetére
Igen, nekem is jó lenne, de eddig nem nagyon használtam, és igazából nem is lenne baj ezzel, ha az erősebb nem szivárogna.
Meg aztán ezzel olcsón meglátja, tetszik-e neki. Ha tetszik, akkor beruház egy ND-re.Amúgy, az ND fő előnye számomra az lenne, hogy a színeket nem tolja el, meg nem kell szórakozni a fényméréssel, de ez amúgy sem point and shoot móka.
-
válasz
zserbox
üzenetére
Köszi! Ez lehet hogy segít, kap bélést szigszalagból. Bár az a fura, hogy mindig alulról jön a fény... Rövidebb záridőknél (5-6mp) még kibírható, de nem szép.
@Ragnar95 : Tesztkép itt
Ez szűrős, szűrő nélkül nem lőttem meg
10 képből van, egyenként 5-8mp záridővel, f8-11 között tekergetett rekesszel, ISO1600. Ez a gyengébbik szűrőm, talán 9-es üveg. Az erősebb 13 vagy 15, Azonkb. akkor látsz át, ha a Nap felé tartod, olyan sötét, 60-90mp ISO100-on nyitott rekesszel ad normál expót 
A hegesztőüveg zöld, vagy barna. Ez zöld. Teljesen szétveri a színeket, auto WB a RAW feldolgozóban kb. megmenti. Ez amúgy nem annyira nagy baj, mert amúgy is szürreális képeket lehet vele lőni,azokhoz illik a kavart színvilág. Leglábbis én erre használom.
Szerszámboltokban, munkavédelmi boltokban lehet hegsztőüveget venni, én üvegessel vágattam le
Az üveg volt 300Ft (2010-ben), a vágás ingyen, mert akkor rendeltem tőlük egy tükröt úgy 10 ezerért 
-
Hülye kérdés.
Van egy manuális Vivitar 28-50-em, Oly bajonettes. Ezen egy Canon AF-es átalakuló, frankón működik.
Most csináltam pár ND szűrős képet.
A szűrő hegsztőüvegből van levágva, az egyik egy kivágott objektívsapkára ragasztva, a másik egy sörösdobozból kivágott gyűrűre. Az utóbbi pont rámegy a Vivitar elejére, szépen rászorul.
A képeken az utóbbival pedig fényszivárgás van, alulról. Akárhova fordítom el a szűrőt, alulról jön. A szemlencsét letakartam, de amúgy nem az a baja; létezik, hogy az obi szivárogna? :S
Az az érdees, hogy az itthon, az ablakon készült tesztképet másfél perces expónál sem érinti a szivárgás, a lakásból kint meg még árnyékban is lilul a kép alja. -
_seth_
veterán
Canon EF 50 1.8-as obira jó ez a fajta napellenző: [link] A frontlencse nem forog ezen az obin viszont többnyire a kerek alakút dobja ki hozzá, olyanom egyébként van is.
-
aleister
veterán
válasz
olajbogyo
üzenetére
Az előző helyen ahol laktunk, volt egy genya hőhíd. Állandóan lecsapódott bent a pára télen. Állati magas volt a páratartalom a lakásban, pedig folyamatosan ment egy páramentesítő gép is. Én ott kénytelen voltam figyelni a helyes tárolásra. Marokszám dobáltam az üvegajtós vitrinbe a szilikagél zacskókat, és a szekrényt is jól szellőző helyre állítottam.
Átlag körülmények között nem kell félni az ilyentől. Azóta a panelben simán bent van egy zárt szekrényben a cumó.
-
-
-
olajbogyo
aktív tag
Köszönöm a közérthető válaszaitokat........megyek iszom is egy sört!

Üdv: Bogyó!
-
-
törölt tag
-
olajbogyo
aktív tag
Sziasztok!
Bocsi, hogy hirtelen témát váltok, de meg kell kérdeznem benneteket, hogy mennyire kell komolyan vennem a gép/obi tárolásánál a gombásodást, mint veszélyforrást. Annyi helyen olvastam már róla, de csak nem tudom eldönteni, hogy mi lenne a legjobb tárolás, mert beleveszek a rengeteg infóba. Azt mondja az egyik, hogy jól szellőző helyen?!......kupakokkal/anélkül?...tegyem az ablakpárkányba, mint a mikuláscsomagot, vagy mi a szösz? Polcon?.....fiókban? sötétben? Fényben? Tarthatom a fotóstáskában a cuccokat? Már azon agyalok, hogy jövőhónapban mehetek a piacra "gombát" árulni, ha valamit elcseszek...
A lakásom klimatizált egyébként (persze nem használom állandóan, hiszen ha melóban vagyok akkor ugye nem megy) de azzal fűtök/hűtök, gondolom ez jó a cuccoknak elméletileg, hiszen nincs nagy páratartalom .......szóval segítsetek egy pár mondat erejéig, hogy pl ti hogyan tároljátok a cuccokat.Üdv Bogyó!
-
bagaba1
tag
Ebben látod igazad van, szimplán csak tetszenek ezek az üvegek. Sajnos elég sok képem megöli a fókuszhiba, ezért is akarom lecserélni a pancolart egy 50 1.8-ra. Erről kapcsolatban írtam itt, esetleg valami vélemény hozzá? Persze az már az én dolgom, hogy lehet nagyobb szükség lenne jelenleg egy 20-30mm körüli és egy 135 mm-es obira, minthogy legyen csak egy 50 és egy 85.
Jók ezek az m42-k, bár ennyit már nem adnék értük..

-
m3ss
veterán
válasz
csoki7
üzenetére
nem tudom os milyen, nekem sima 105 ex dg volt, jo kepe volt, d70/d90 kepek. af joval megbizhatobb canonnal de amugy szerettem a sigmat is. stabi biztos jol jon, de legtobbszor ugy sem art vakuzni akkor meg meg lehet oldani anelkul is..
az a baj hogy ehhez is (ex dg) motoros vaz kell, lehet inkabb tamron 90-ben gondolkodj, vagy olyan obiban amiben van motor. en makrot sem vennek af nelkul. nem csak 1:1-en van elet...kisebb nagyitason hasznos az af. meg portrezni is jo...visszakanyarodva bagabahoz, nem is ertem miert akar vki 85 1.4 uveget mf-ben venni...mire lesz az jo? nem egesz alakos kepet losz eleg kicsi lesz a dof...mi a baj a canon 85 1.8-al?
tuti jobb kepeket losz ha nem a fokuszalasra koncentralsz hanem a modelledre meg a korulmenyekre es csak ontod a kepeket autofokusszal... -
csoki7
csendes tag
Én is macroznék, "amatőr" szinten, és ezt a Sigmát néztem ki, egy D5100-hez. 75 körül csak a régebbi OS változat van gondolom, vagy érdemes keresni már az újabb HMS változatot is (nem nagyon láttam használtak között)? A Manuál focussal együtt tudok élni, az OS hiánya mekkora probléma? Ahogy néztem hasonló árban nem nagyon van alternatíva...

-
-
bagaba1
tag
Sziasztok
Szemezgetek a Samyang 85 f1.4 obijával EOS 20D-re, elég jó áron mérik. Ugye AF nincs benne, de ez még nem is lenne nagy probléma. Eddig állandó jelleggel egy Pancolar 50 1.8at használtam chipes adapterrel, a kérdés csak az lenne, hogy egy ilyen chip simán felpattintható vajon a Samyang hátára is, hogy legyen fókuszvisszajelzés? Azért a fénymérés és visszajelzés jelentősen megkönnyíti a dolgot, így már nem olyan tragédia az AF hiánya.
Sigma 85 f1.4 használt ára hol mozog? Újonnan magasabb kategória már..
Canon 85 f1.8 mellett egyedül az AF szól és az elfogadható ára használtan, de a minőségétől nem vagyok elájulva, és ugye ez "csak" 1.8Esetleg pár jobbfajta öreg m42 vagy egyéb alternatíva létezik még 85mm-re? Canon 100 f2-t, és pár öregebb 135 f2.8 obit nézegettem még, de szívem szerint maradnék 85-nél.
-
-
nubreed
veterán
Köszi. Ez újonnan 89ezer. De ilyet amúgy inkább használtan vennék egyébként is. Nem fotózok azért annyit makrót, hogy megérje nekem egy vadi újba beruházni, de amúgy érdekel a téma. És igen, ráhibáztál, pont a rovarok szeme érdekel, ez az amit jelenleg még a legnagyobb jóinudlattal sem tudok.

-
-
nubreed
veterán
Sikerült beszerezni a Sigma 17-50mm F/2.8 EX DC OS HSM, de majd igazán kipróbálni csak hétvégén fogom, szabadban, addig sajna nem tudok kint lenni igazán. De eddig az alatt a kis idő alatt amíg próbálgattam, nagyon megszerettem.
Más: Csak úgy érdeklődésképpen, a Sigma 50mm f/2.8 EX DG Macro mennyire ajánlott valóban makrózásra? Ha jól tudom, ez 1:1 -es és mondjuk annyira nem is drága, más makró lencsékhez mérve. Bár minden relatív, jó lenne majd hosszú távon egy nem túl drága makro lencse, mert szeretek ilyeneket fotózni de most egy ideig nem lesz ilyenre keret, fontosabb volt most a fent említett lencse.

-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- Eladó Nvidia GTX 650 1GB videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Úgy tudtam ezek csak ilyen 5-6e forintos obik

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De a kérdéseimre tökéletes válasz volt, ezúton is köszi! 

ez lehet hogy bugyuta kérdés de: canon ef 17-40-hez képest csalódás a canon ef 24-105 full-frame gépen?