Hirdetés
- eGPU tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
krisz12356
üzenetére
ef-m42 + helios 44
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
igen,
más rendszernél is láttam már ilyet....imho talán 1/60 (?) fölött kellene csak stabi.

-
Mr.Csizmás
titán
vivitar 8mm f3.5 eos [link]
létezhet, hogy ilyen olcsó legyen?
zusammen 62k. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Colonel993
üzenetére
85k bolti irányár, aminek a reális (használt, nettó) ára lesz kb. 50-60k...teljesen jó ennyiért.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
kovaripeti
üzenetére
+ mFT néven is emlegetik. Panasonic, Olympus, Sigma gyárt hozzá AF-es lencséket, meg pár manuális mFT csatlakozós is létezik, Samyang, stb., azonkívül bármilyen távmérős, analóg SLR, stb. obi használható a bázistávolság miatt, érdemes olyat választani azért, amin van rekeszgyűrű is.
-
-
Mr.Csizmás
titán
szűrős off kérdés: olcsón, jót, honnan?

-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
van nekünk mf régi obis topicunk?

(#18568) Fandango

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Szabikaa20
üzenetére
a fix gyt.-s obik általában jobb képminőséget adnak, viszont ezek tükrösek, szóval a szép bokeht felejtsd el, ilyen pilótakeksz alakú lesz.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
fulton
üzenetére
igen, tompítja és szórja. ráhúzós, ilyen vágottpiramis alakú, téglalap alapú formát használtam, fehér szövettel (nem tudom mi a pontos neve)
a haj és a bőr szépen kisimul, nem egy hosszú csíkban fénylik, mint a nyers vakunál
nem beszélve az árnyékokról, szépen elsimítja az élét. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
forceberg
üzenetére
0 tudás azért nem (~10 év filmes gyerekkortól már + digi), de azzal kezdtem a mondókámat nekik, hogy amatőr hobbifotósnak tartom magam, ennek tudatában kérjenek fel. aztmondták, hogy ne szokványos legyen, mert azt a pro műtermis letudja, csak fotózzak érzés szerint.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
edem1986
üzenetére
tapasztalatból:
35-300 között fotóztam ismerősnek maszekba "kültérit" (a beállított műtermest elvitte a hivatalos) 35, 37, 50, 70-300 obikkal, vaku nélkül. a nap+árnyék simán megoldotta az összest, a páros/páros+tanú témáktól kezdve az esküvői vonulásig (alacsonyabb napállás), násznép, tányértörés, tánc.
szóval a 35 (eq. 50-70°) a férj+feleség, esetleg +tanúk fotóra elég, vagy távolabbról a csoportképre (mondjuk parkban, imho)
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Throme
üzenetére
1. nem kompakt hanem milc
2. nem 2006-ban vagyunk, hogy a szenzorméret számít csak, gh2 videója elveri az 5d2-t is, vagy az em5 zajszűrése a d800-at.
(#10825) heno68 inkább két részben, jobban jársz a fényerővel, és a rajzzal is. az ilyen ultrazoomok azoknak jók, akik a szappantartók 10-14x zoomját keresik tudat alatt.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Schanyee
üzenetére
személy szerint az ilyen gigazoomoknak nem látom értelmét. én elvagyok 3 db fixxel, ekv. 28, 74, 270 és nem érzem szükségét plusz obinak.
az ilyen nagylátótól hosszúteléig obikkal az a baj, hogy változó a képminősége, illetve sötétedik, plusz a legtöbbjét szarrá kell rekeszelni, hogy értékelhető képe legyen. pl. sigma 70-300, f8 alatt szóba se állt.
a K-5 18-55 + 55-300 +apróságok szerintem annyiért megéri nagyon. az állvány milyen?
-
Mr.Csizmás
titán
-
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
szelesjanos
üzenetére
zenitar 16/2,8 még mindig sok a 45-50ezres árával?

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
szelesjanos
üzenetére
zenitar 16 kb. 45-50e
esetleg samyang 7,5 vagy peleng 8

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
szelesjanos
üzenetére
M42 adapterrel, attól függ mekkora gyújtótávolságra van szükséged...
-
Mr.Csizmás
titán
Kiindulási hossz mm-ben / gyújtótávolság mm-ben = méretarány (decimális) pl. 48/50 = 0,96
A felvételi távolság kiszámítására a következő képlet érvényes: (Kihuzat + gyt) (mm) / méretarány (decimális) = felvételi távolság (mm) Példa: kihuzat 48 mm, gyújtótávolság 50 mm, méretarány 0,96, felvételi távolság = 98:0,96 = 102 mm az érzékelőtől.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 700W
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

új cikkszám, új ár módon szokták a leárazást. (xe-1 kitből is van ott 350k-ért, miközben már a feléért megkapod okosban

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ez azért kemény

egyetlen dolog van ahol el tudom képzelni, szülinapi összejövetelen lefotózni a családot...