- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Everest / AIDA64 topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsirfecske
addikt
válasz
Graphics #52859 üzenetére
na jó lebuktunk, az ott az előző lapom, ami tök véletlen majdnem full azonos házba került
ahogy írtam, aorus b450i mint lastgen lap is nagyon baba, nekem tényleg csak a gen4 x8 6600 xt és gen4 boot ssd miatt kellett b550i-re ugrani. na de nálad az aliexpress-es snowman mx6 hűtő mindent visz, főleg a quadro-val meg az arctic ventikkel nagyon penge, "max ár/érték" stíl
-
PROTRON
addikt
válasz
Graphics #52853 üzenetére
Köszi, persze hogy tudtam csak nem sejtettem.
Elméletileg a tecsőn lévő videók szerint nem megy 90W fölé a 10500. Mármint azon videók szerint ahol a 10600k stock órajelen nem megy 105W fölé.
1 db 4 pin EPS elvileg 100-at biztonsággal el tud látni, aztán majd nézem mennyire lágyul meg.
Ilyenkor csak figyelmeztet az alaplap hogy nincs bedugva a másik 4 pin de egyébként nem akadályozza az indítást jól tudom? Sose kellett még ilyet meglépnem ezért kérdezek hogy jók-e az infóim.Még az is kérdés hogy ha nekem az 1 szálon történő minél magasabb órajel a lényeg, Intel cpu-ból van esetleg a 10500-nál olcsóbb lehetőség? Pl 10320 papíron 1 szálon többet tud, bár kevésbé időtálló a csak 4 mag, illetve kevesebb chache miatt.
AutoCAD program az 1 szálon minél magasabb órajelet szereti és csak hirtelen burst-re van szükség a mi felhasználásunkhoz, nem dolgozunk olyan fileokkal ahol 10-30 perceken keresztül kell számolgatni. Bár nem tudom a chache kezelésével mi a helyzet, lehet ott elvesztem azt amit mhz miatt nyernék.Ryzenből jelenleg amit látok hasonló árban az 2600x, de az gyengébbnek tűnik.
-
Rick4
félisten
válasz
Graphics #52831 üzenetére
Nem a vétel, hanem a használat utáni elértéktelelenedésre gondolok, ha ugyanazokkal a feltételekkel van bárhol olcsóbban, nyilván nem veszem a drágát, csak mi számít ugyannank a feltételnek... Én inkább oda megyek, ahol kevesebb a gond, alza, emag alapból kilőve, bármennyi is az ár, vannak más cégek, ahol korrekten, 5 perc alatt mindent el lehet intézni, pl a firstshop és a microstore is ilyen, mindkettő "kis" cégnek számít, viszont a parkoló az üzlet bejáratától 6m-re van (nem elmenni gond, hanem az idő, amíg pl az alzánál lemész a mélygarázsba, felliftezel, bepötyögöd a számot, sorban állsz, kiadják, visszabattyogsz a lifthez, leliftezel, kioállsz, az simán van 30 perc. Itt meg megállsz, bemész, helló, ezért a cuccért jöttem (vagy kiszállíttatom, és akkor garis gond esetén lesz ugyanaz, hogy pikkpakk megvan minden) és a kezemben van. . Szóval nem azt néztem, hol olcsóbb, hanem hogy annál a cégnél mennyi. De persze a jó kis chieftec fi 03-as gépház nincs sehol, szóval most bajban vagyok...
-
Rick4
félisten
válasz
Graphics #52829 üzenetére
Az itt abszolút nem számít, egy ilyen 1K$-os gép árát jellemzően pár nap alatt megkeresem, ha mellé ülök, és válaszolok pár mailre, azóta már aludtam rá, sziklaszilárdan látom, hogy a ryzen vonal lesz a nyers procierő miatt, a 3D vga rész meg kb annyira fontos, mint amennyit az a proci tud, úgyhogy az a nekem való darab, asszony meg megkapja az én gépemet.
-
Rick4
félisten
válasz
Graphics #52778 üzenetére
Szia, én a cpubenchmark oldalon szoktam ezt a dolgot összehasonlítani, eddig nem tévedett. Van itthon i7-6700, i7-8700, i5-10600. Minden gépet böngészésre használok, egyszer egyik, másszor másik előtt ülök. Mindegyikben 16GB DDR4 RAM és SSD van, de simán érezhető egy chrome-os böngészésnél, melyikben melyik proci van, itt látható az elvi különbség. [link] Ramokkal, pontosabban a sebességükkel nem kell annyira foglalkozni, mert a sebesség rovására mindig leromik az időzítés, ráadásul nekem a szintetikus olvasás tesztben +30%-ot hozó időzítés- állítás abszolút semmilyen változást sem hozott, sem betöltés, sem napi szintű használat közben nem veszek észre semmi eltérést a 19-es időzítéshez képest. Igaz, nem játszom a gépen, hanem dolgozom, böngész fut 15-20 megnyitott ablakkal.
Viszont a felhasználástól, és a rendelkezésre álló pénztől függ, kell-e neked a legerősebb, mivel a háromból a leggyengébb se számít rossznak, és igen jó tempóval megy a gép vele, de nyilván az újabb gyorsabb is lesz.
Érdekes dolog, hogy van még egy Asrock Q1900B lapom, amiben egy J1900-as kis proci van, 6GB DDR3 RAM társaságában egész fürge, ha a pontszámokat nézem, akkor csalós, mert ezeknek a prociknak a töredéke pontjait hozza, mégis érzetre egész jó, nem gyors, de ninc sis ok panaszra, árban is töredéke ezekne a gépkenek.
memória időzítés mérése lentebb látható, a 19-es értékekkel 28 ezret tudott, érzésre semmi különbség... -
hegegabi80
addikt
válasz
Graphics #51448 üzenetére
Az biztos nem fog beleférni a Satelite-be, abba csak a 17 cm széles és 22-23 cm hosszú lapok férnek bele. Bár a 18,8 cm szélesség jó lehet sfx táppal, a hossz viszont már necces, talán nálam is 1-2 mm maradt. [kép] [kép] [kép] Sajna csak ezek a képek maradtak, ebből pont nem látszik a hossz, de még hátha találok képet róla.
-
-
Seep
senior tag
válasz
Graphics #51439 üzenetére
Szervusz, ez kicsit nagyobb mint a Silverstone de belemennek a kissebb mATX lapok.
Kolink Satelite. -
Mclovin
senior tag
-
|AP|
veterán
válasz
Graphics #48860 üzenetére
igen, ez egy adapter a Silvestontól. És az alaplapi USB3-ba megy bele. De akkor el kellene veszteni az előlapi USB-A-t. Aztán mutatja azt a másik átalakítót, amibe meg az előlapi USB-A-t lehetne dugni, csak azt nem vágom annak mi van a másik végén
És kicsit később a videóban látszik, hogy dug az előlapi A-ba egy dongle-t, szóval olyan, mintha mindkettő használva lenne
-
Speed®
titán
válasz
Graphics #48853 üzenetére
Volt hasonló SFF FuSi házam, abban a Big Shuriken 2 elfért normál 25mm ventivel is,felette a fedlap perforált volt, így maxicsendben hűvösen tartotta az akkori i5-750@4G procimat. Mérned kellene kupaktól fedlap síkjáig, de tippre nálad is ellenne, aprón találsz is. Vagy ID IS-50/50X/60 pl. és hasonlók. Ha a fedlap nem rácsos felette, ajánlott egy kis modding (flex+rács), aztán megszűnnek a gondok. Mondjuk ha belejössz a vágásba, rakhatsz rá baszó bordát is, ami kilóg a házból, láttam már erre is példát Ninjával közelről
Persze a passzív üzem a VRM miatt nem annyira jó, szóval officialabb a topflow friss ájerrel
-
törölt tag
válasz
Graphics #48531 üzenetére
Mivel mindegyikben 80mm-es slim ventilátor dolgozik, és mert ez hivatott kiszellőztetni a teljes házat, a minimális fordulatuk elég magasra van állítva, ezekből kiindulva nagyon halk egyik megoldás sem lesz. Tehát a hangosság szempontból mindegy melyik tápot veszed meg.
Általános/végleges megoldás az szokott lenni, hogy a rácsra a másik oldalról felszerelnek egy 80*25-ös noctua-t. -
VinoRosso
veterán
válasz
Graphics #48013 üzenetére
Nem tudom... ha valami drága újonnan és drága használtan is. Ez kb olyan mint az emag leárazások, felviszik a termék árát a kétszeresére, hogy utána örülj, hogy 50% engedményt kapsz.
Az áraknak normál esetben nem önmagukkal, hanem a konkurrencia áraival kell(ene) versenyezni. -
jim bcs
nagyúr
-
törölt tag
-
HookR
addikt
válasz
Graphics #29537 üzenetére
"...valahol láttam ezt a képet, koppig kitöltötte a helyet, a hűtő."
Valami ilyesmi? [Képek]
Ha nem a Thermalright AXP-200 volt, akkor esetleg ezt a listát érdemes átnyálazni: [link]"9cm-es a házikó"
Alaplapi tálcától a CPU tetejéig olyan ~18-20mm-rel érdemes számolni (8-10mm távtartó + ~2mm alaplapi nyák + ~8mm a foglalat és a processzor). Ezen kívül a 90mm-ből minimum lejön még a burkolati lemezek vastagsága (ha az alaplapi tálca szerepét nem a burkolat látja el, hanem független lemez, akkor még több), tehát ideális esetben sincs több ~66-68mm-nél a hűtő számára. Viszonyításképp: az AXP-200 venti nélkül 60mm. -
Goose-T
veterán
válasz
Graphics #29537 üzenetére
Egyébként nekem is 9cm vastag a házam, így még pont elfért egy 120x120x20-as venti a Shurikenen a gyári 12mm vastag helyett. Én még USA-ból rendeltem 20mm vastag ventit, de most már itthon is lehet kapni, csak más márkájút. Esetleg még az Alpenföhn Panorama pont elférne, mert a Big Shuriken 2 58mm magas, és ráfért egy 8mm-rel vastagabb venti, a Panorama pedig pont 66mm magas.
-
Goose-T
veterán
válasz
Graphics #29535 üzenetére
Az Arctic sajnos felejtős ebben a műfajban, van még a Thermalright AXP-100/200, ami szóba jöhet, meg esetleg valami Noctua, de az marha drága. Ha elgondolkodnál még a Raijintek Zeloson vagy a Cooler Master GeminII M4-en, felejtsd is el gyorsan őket, nagyon gyengucok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged