- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple asztali gépek
- Az évtized végéig maradhatnak a PC-kben a PCI Express 5.0-s SSD-k
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Honkydoo
őstag
Üdv,
Létezik olyan itx alaplap integrált CPU-val, amin pci-e 16x van, és van mellette egy mini pci-e csatlakozó is? (lehetőleg teljes méretű)
Ja és ne aranyárban legyen (max 30k) -
xigris
őstag
Sziasztok!
van egy asrock ad2550-itx lapom,ma kivettem belőle 2gb ramot még maradt kettő,s miután visszaindítottam nem ad képet.
Próbáltam mindenhogy elemkivétel ram egyik slotból a másikba de semmi,ez mitől lehet.
Hálózaton sem érem el. -
HookR
addikt
válasz
anytime #21193 üzenetére
Lehet, hogy túl hamar közölték a sajtóanyagot és leszedették velük. - Tárolt változat
-
PeterPH
senior tag
válasz
Mercutio_ #21189 üzenetére
Na ez végre mondhatni kifogástalan felszereltségű darab (HDMI, optika, 4 SATA, 4 USB3).
Szinte már csak a 19V DC tápbemenet, és az integrált WIFI hiányolható, de csak szőrszálhasogatóknak.
Ha nem lennék teljesen megelégedve a GA-J1800N-D2H-val, akkor le is cserélném erre. -
Mercutio_
félisten
Közben az Asrock oldalára is kikerült, így remélhetőleg hamarosan nálunk is felbukkan a boltokban az Asrock Q1900-ITX
-
rastawicc
tag
Üdv!
Kabiniben (5350) gondolkodom, és azt szeretném tudni, hogy ez a fajta 75W-os táp elbírhatja-e!
Amit még hajtani kéne az egy SSD és max egy 3.5-ös HDD. Szóval vajon elbírja? -
HookR
addikt
HEC 8K01 / 8K07 / 8K12 hivatalos oldal - [link]
Nem új darab. Ami érdekessé tette, hogy lapos ház létére ebben is van hely 3,5"-es HDD-nek.
-
HookR
addikt
-
törölt tag
Lassan megjön hozzá az adapterem, de neten megjelent tesztek szerint túl nagy csodára nem számítok fogyasztás terén, úgy néz ki HD filmek alatt 25W körül zabál, renderer mellett picit többet. Összességében egyébként magam is kevesebbre számítottam, de erre ott lesz a Beema... Inkább a hangminőség miatt furdal a kíváncsiság, de ez itt off, meg te sem vagy nagy rajongója a témának
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #21181 üzenetére
Paneltápom van ahhoz is. Csak mondjuk 50-51W körül fogyaszt 2x3.5" HDD-vel prime95 alatt. Még egy harmadik HDD-t is beraknék és persze ez nem a felpörgési csúcsfogyasztás, plussz tartalék is kellene.
Szóval jobb lenne valami kisebb fogyasztású konfig. De a Kabini nem lett az.Ja és már a "rossz" példa is előttem volt. Ugyanez (erősebb) G2020-al 40W-on megállt.
Apró szépséghiba még, hogy nincs előlapi USB3 csati a lapon.De inkább a Sempron helyére lenne jó valami kis kompakt, nem zúgó cucc.
-
sb
veterán
válasz
Mercutio_ #21177 üzenetére
Hát az ilyen jellegű kompatibilitás szerintem 1:1000000 esélyű. Két otthoni házamnál már megnéztem egyszer, de nem lehetett volna cseréli. A Feel-t még konkrétan nem néztem.
Tudom, hogy el lehet adni... max marad az. Csak gondoltam így 3-4 év után szétnézek hátha van egyszerűbb megoldás: egy nem túl nagy, lapos, 3.5-ös HDD-t fogadó USB3-as ház. Hát olyan nagy kérés ez?!?!?
HookR, igen láttam, de őszintén szólva rá sem kerestem, mert alig kapni itthon őket. Viszont ahogy látom ML05 van és nem is horror áron. Kár, hogy elég magas.
Regger: Távoli terv.
Nálam marad az A6 most mert hozza ugyanazt, mint az 5350. Ha tényleg befért volna 25W-ba kompletten akkor jó lett volna mert úgy több HDD-t elbírna a rendszer kényelmesen, de talán még az is bele fog férni az A6 mellett is.Otthonra, szülőknek keresnék valami mást a 880G+Sempron @X2 helyett. Oda sincs szükség igazából semmilyen többletszolgáltatásra, megfelelne a mostani is, de pár apróság miatt a csere sem lenne rossz. Főleg a ház/körítés/fogyasztás miatt gondoltam: A TFX táp nem hangos, de azért van hangja, USB3 nincs rajta, egy élet átmásolni a filmeket. Fogyasztásban itt is gondoltam, hogy 15-30W-ból meg lehetne úszni Bay Trail-el vagy Kabinivel.
Na ide lenne jó valami hasonló felállás. Bay Trail sincs még elvetve, de végül is a fogyasztáskülönbség nem jelent annyit, hogy emiatt a Kabinit kizárnám. Tetszik ez a beépített tápos lap.szerk: De amúgy időm sincs most rá, majd talán év végén... csak gondoltam azért rákérdezek házakban mi most a felhozatal.
-
sb
veterán
Köszi.
Hát nincs túl nagy választék. A fele ua. mint 3-4 éve amikor kerestem.
Ezek közül még mindig a Feel 202 tetszik a legjobban, lehet maradni fog.
Csak a DC-DC tápos AM1 laphoz gondoltam, hogy paneltáp nélkül most szélesebb palettáról lehet válogatni. Esetleg van USB3-as ház is. -
HookR
addikt
válasz
#75912448 #21165 üzenetére
Kiegészítő nélkül 3,5"-es HDD alá talán elfér egy Thin Mini-ITX lap.
(Mini-ITX alaplap nyákjának tetejétől számítva a hátlapi csatlakozók kivágásának teteje ~40,5mm. Thin Mini-ITX lapnak a szabványleírása alapján 20mm-be bele kell férni a nyák aljától számítva. 1,5mm-es nyákvastagsággal számolva ez azt jelenti, hogy (40,5-18,5) 22mm-rel lejjebb van a legmagasabb pontja, mint a ház hátlapi kivágásának teteje. Ehhez jön hozzá még amit látsz az IX-03B hátlapján a kivágás fölött, kb ~7mm a ház tetejéig, az összesen ~29mm. Ám lejön belőle a tartókeretben kialakított besüllyesztés a csavar feje miatt, az ránézésre olyan ~3mm. Azaz elvileg van 26mm, hogy elhelyezd a 26mm magas 3,5"-es HDD-t.
Határeset és vedd figyelembe azt is, hogy a fenti gondolatmenet magában hordoz úgy +/- 1-1,5mm pontatlanságot.)Kiegészítő nélkül 2db 2,5"-es meghajtóra van felkészítve a ház.
-
válasz
hszilard666 #21167 üzenetére
Csátesó!
Jah, ha kiveszed a HDD-keretet, akkor simán elfér benne egy Crossfire/SLI konfig, és még így is marad hely két háttértárnak.
Én mondjuk nem tervezek bele ilyen durva konfigot, max. 1 db felső-középkategóriás VGA-t, de majd a következő generációból, még jó a HD7750. Addig is kéne egy moduláris táp!
-
hszilard666
veterán
válasz
AxBattler #21166 üzenetére
Szia!
Háztesók vagyunk!Én is akartam evga hadron hydrot, csak nem tudtam szerválni elég tuningos lapot mitx en
, úgyhogy maradt a matx, nem bántam meg, mivel nem sokkal nagyobb mint a mitx te potenciál több van benne. Most filózom egy 2. vgan és full vizen, és röhögve be fog férni a mostani kuckómba
-
válasz
AxBattler #21152 üzenetére
No, némi rágódás után úgy döntöttem, hogy inkább maradok az mATX rendszeremnél. Tetszenek ezek a kis kockák, de hogy a Temjin TJ08-E-mnél számottevően kisebb gépházat kapjak, ahhoz túl sok kompromisszumot kellene kötnöm, és mindig szívnám a fogam ez-vagy-az miatt.
Az erre szánt pénzmagot inkább perifériákra költöm (wireless cuccok, hangfal), a háznak meg talán vágatok egy oldalsó ablakot...
Köszi mindenkinek a válaszokat, és a segítséget!
-
törölt tag
Azon gondolkodom ebbe a Chieftec IX-03B-OP házba milyen alaplap/alaplap magasság mellé fér be 3,5" HDD, a házhoz megvásárolható kiegészítő nélkül. Szerencsés esetben még egy SSD betuszkolható-e
Havernak kéne összeraknom egy ITX gépet, amihez szükség lenne hasonló házra, plusz olyan ITX alaplapra (lehetőleg integrált procis és nem Brazos), melyen minimum van HDMI kimenet, optikai kimenet és Audio line in bakelit lemezeket digitalizálni. J1800 és J1900 lapokat néztem, de optikai kimenetet egyiken sem látok...
-
HookR
addikt
válasz
Mattanyahu #21163 üzenetére
"ncase m1 teszt @scpr"
"...NCASE is working on a slightly tweaked second revision of the M1 with pre-orders tentatively scheduled for late April or early May."
Na ez jó hír annak, aki kimaradt az első körből. Ráadásul a visszajelzések alapján javítanak itt-ott a korábbi dizájnon.
-
HookR
addikt
Például:
- Chieftec IX-01B
- Chieftec IX-03B
- Gigabyte MIB-T5140
- LC-Power 1320MI
- Silverstone ML05*
- Silverstone ML06*Esetleg:
- In-Win BP655 / PB659 / BP671
- In-Win Wavy II (IW-BMR651)* SFX táp helyére mehet akár 2db 3.5"-es HDD, csak csinálni kell neki rögzítőkeretet.
==============================================
Gigabyte B85N Phoenix hivatalos oldal - [link]
"The GIGABYTE GA-B85N Phoenix is equipped with exclusive Pulse LED lighting on the underside of the PCB, providing a signature look for any custom PC build. The soft-glowing orange lighting elegantly phases in and out during system operation, bringing to life the GIGABYTE B85N Phoenix. Controllable through BIOS, users have 3 options including "Always On", "Off" or "Pulse" mode."
==============================================
-
sb
veterán
HookR, tudsz nekem ajánlani valami lapos házat?
Modecom Feel 202-szerű kellene, hasonló minimál-dizájnos előlappal.3.5"-ös HDD hely kellene, alacsony magasság, felső szellőzés, (lehetőleg cpu felett), esetleg USB3. Paneltáp, egyéb nem kell.
Igazából a Feel 202 majdnem jó. A paneltáp felesleges benne és kár, hogy nem USB3.
-
Mercutio_
félisten
válasz
szabi__memo #21155 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy a J1800 erősebb mint a 1037U amikor a 2955U-t hasonló performance-ra teszik mint az 1007U-t
-
djnice
veterán
válasz
szabi__memo #21155 üzenetére
Köszi, akkor Gigabyte Brix lesz.
-
djnice
veterán
HTPC-nek melyik lenne jobb választás a következő intel procik közül?
Linux alatt menne XBMC-vel, 24p fontos, és a hardveres 1080i deinterlace is1037U vagy 2955U vagy J1800
-
sb
veterán
válasz
Mercutio_ #21147 üzenetére
Ha be is fér valami, szerintem a hátlap miatt nem fog menni a dual slot+single slot.
szerk: Nem használtam a Coolcube-ban, csak méregettem, hogy beférne-e a B75M-DGS. Méretre befért volna, de a Coolcube-nak az oldalán vannak az USB csatijai és azok útban lettek volna. 22.6 x 18.2 elvileg a mérete. Az E-D3-ban nincs gond az USB csatikkal sem mivel a ház tetején vannak, viszont a top venti miatt lentebb van csúsztatva az alaplap így nem hiszem, hogy magasságban beférne. (Ránézésre a 2 slot nagyon a ház alján van).
-
Mercutio_
félisten
válasz
AxBattler #21137 üzenetére
Ami akkora (be) hatással van az oldallapra, hogy attól az alaplap is sérül az az erő sanszos, hogy külön rögzítés esetén is roncsolna
Kérdés és itt off is
van olyan B75/H77 mATX alaplap ami befér egy Realan E - D3 házba és a pci-e hangkártya +2 slotos gtx 750 is befér a házba?
Vagy felejtsem el és cseréljem le a Xonar DGX-et egy usb-s U1/U3-ra? -
gere
tag
Megnézném (L:/dl/upc/2014-04/14/10767_wzmfn2a3elhuditx_aaeon.jpg)
(/L) közelebbről
-
shteer
titán
válasz
flashpointer #21135 üzenetére
én azt előre be se vágnám, elég kell legyen az alsó inlet
más:
megláttam az ebay-en egy 4770T-t. elragadott a hév, 64k-t megért? -
HookR
addikt
válasz
flashpointer #21127 üzenetére
Négyszögletes szellőzőnyílás nem illeszkedne jobban a meglévő formavilágba?
-
flashpointer
őstag
Na valami ilyesmit gondoltam ki, alul +szellőzés meg elöl egy 120-as venti, a jövőhéten el is készül remélhetőleg :3
-
Goose-T
veterán
Még válogathatsz is:
KINGSTON 4GB HyperX Black
KINGSTON 4GB HyperX FURY -
maláj
addikt
ész érvekkel engem + lehet győzni
akkor 1x4GB DDR3 valami jó gyors kis ram (esetleg fekete színben) -
maláj
addikt
amit elképzeltem magamnak asztali gépnek
Streacom ST-F1CB WS EVO
ASRock AM1H-ITX
AMD Athlon 5350 (28nm Kabini)
1x2GB DDR3 ram (esetleg olyan ami színben is passzol)
SSD -
-
Nézegettem a Q11-et... ha SFX tápot rak bele az ember, akkor azért elég jól el lehet benne férni.
Ha az ember vesz még hozzá egy PSU extension keretet, akkor ez igaz a Q07-re is...
...csak akkor még kell egy ODD-átalakító is.
Viszont két dolog van, ami még aggaszt ezekkel kapcsolatban:
- az alaplapnak nincs külön tálcája, az oldallapra van csavarozva, ami azért aggályos.
- nincs kifújó venti, csak szívó a Q11-nél... -
Pista0001
addikt
válasz
Goose-T #21101 üzenetére
Nekem is volt egy időben 2, az egyik bibis, a másikat eladom, ami nem megy el vele, azok közül a 7870-et meghirdetem külön, egy garnitúra RAM, a pico-PSU meg a 120-as Samu SSD megy talonba. Asztali gépnek marad a NUC. 10×10×6 centis, nem nagyon lehet ez alá menni
U-s Ivy i3 van benne, bőven hozza a kötelezőt, másra meg ezt sem használom.
-
sb
veterán
válasz
Möre83 #21108 üzenetére
Legalább 20W különbség van terhelve a G850 és a G2020 között.
Tesztek alapján.De saját mérést is tudok mondani: G2020-ra nekem SSD-vel a komplett rendszer 35W-ot fogyasztott prime95 alatt. Régebbi i3-2100-as konfigom (aminél kb. 4-5W-tal eszik csak kevesebbet egy G850) pedig 58-60W körül.
Szóval nem feltétlenül mindegy a proci... a G2020-al, ezzel a fogyasztással akármelyik paneltáp elég, ha más nem lesz a gépben. Míg a G850-hez mindenképp egy erősebb paneltáp kell.
Ami miatt még szerintem megérné a csere, hogy az IGP-ben is lényeges a különbség. A G850 nagyon gyenge a G2020-hoz képest, teljesítményben is, de ha a sima DXVA gyorsítást nézem akkor ha jól rémlik az sem százas még teljesen abban a szériában.
-
Yahhher
aktív tag
válasz
Möre83 #21108 üzenetére
Szia.
Nekem van j1900-am. Előtte volt j1800-am is. Már az is bőven hozta a régebbi e5200-vel összerakott gépem felhasználói "élményét". Bár én nem játszom, olyan összehasonlítási alapom nincs.
Nagy méretű pdf-eket a bay trail sokkal jobba kezeli/görgeti pl. Mindezt némán, passzívan, kézmelegen se..B.
-
Möre83
csendes tag
válasz
batagy #21106 üzenetére
Ez már nem csak terv
a proc kb egy éve, a lap fél éve megvan.
Jó lenne a G2020 is, de szerintem a G850-et sem használom ki, és nem hinném, hogy sokkal beljebb volnék a tápkérdésben. Gondolom ahhoz is ugyanakkora picopsu kellene, mint egy SB-hez.
Youtube-on még nem találok J1900-as videókat windows boot-olásról meg használatról.De jó lenne egy olyan bolt, ahol kedvemre összerak(at)hatnék konfigokat és kipróbálhatnám, mielőtt megvenném!
-
batagy
őstag
válasz
Möre83 #21104 üzenetére
Az Atom lényegesen lassú, azt semmiképp nem ajánlom.
A J1900 már elvileg jobb, nincs tapasztalatom benne, de engem is érdekel!
Van egy topik ahol dícsérték páran. Az atom topikban is meg lett említve a vége felé.
Szóval vélemények jöhetnek.De egyébként jó volt az terv amit kitaláltál, a G850 és B75 chipes lap.
-
Möre83
csendes tag
Köszönöm srácok!
Volt korábban egy E-i5-öm az EPCA3 gyártójától, abban is paneltáp volt 120W-os adapterrel, de amikor lapoztam a weboldalakat, hallottam, hogy a procihűtő fordulatszáma csökken. Amikor olvastam tovább, akkor visszaemelkedett a fordulat. Nem tudom, hogy ez a panel hibája lehetett-e vagy az adapteré, de ezt a Realan panel+adapter opciót kihagynám.
Egyébként OCCT-vel terhelve 45W-nál nem fogyaszt többet a konfig, csak épp a feszültségek közti árameloszlást nem ismerem. Lehet, hogy tényleg elkel neki a 6-7A 12V-on, akkor viszont 60W-nál bőven nagyobb tápot igényel.Egy Atom vagy J1900 + SSD konfig mennyivel lassabb egy Sandy+SSD konfignál program indításban, böngészésben? Eseteg egy 35W TDP-s Pentium vagy i3? Fogyasztásban biztos nem sok a különbség, mert a Sandy 20-23W-ot eszik idle-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Synology NAS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Futás, futópályák
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest