- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Projektor topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
BitFenix Pandora belülről - semiaccurate.com / hartware.de
-
HookR
addikt
Asus ROG Maximus VII Impact - pcper.com
============================================
BitFenix Pandora - techpowerup.com
Corsair Graphite 380T-ről további képek belülről, hátulról. - ascii.jp / gdm.or.jp
-
HookR
addikt
válasz
Mattanyahu #21974 üzenetére
Corsair Graphite 380T-ről nagyobb kép, illetve itt van feketében is.
-
kisza25
félisten
válasz
az alsó úgy néz ki, mint egy túlméretezett zseblámpa
Mattanyahu:vótmája most nézem, hogy alulra írtálakkor semmi
-
Mattanyahu
tag
térfogat: 11,9l vs 10,5l a chieftec javára
egy dologban jobb az mx-31, az pedig a külső 3,5" bay (nekem egy 2,5"-os hdd-dokk van benne, kb havonta használom szóval nem nagy érvágás)
a bt-04-be viszont rendes vga-kártya és sfx táp (az atx overkill) fér, és még a slim odd is maradhat
ha tényleg 20k lesz táppal, best buy
és még jobban is néz ki -
zso79
őstag
válasz
Mattanyahu #21981 üzenetére
Mire akarod cserélni az MX-31-et? Dobj egy linket légyszi, mert én nem találtam hasonló méretűben jobbat egyelőre
-
TomiLi
addikt
válasz
Mattanyahu #21981 üzenetére
Oh, köszi, elrontottam!
(#21980) Honkydoo Okay, de akkor a videó az valami térfa... nyomi 0.33-as üdítőknek tettek bele egy hűtőt?
Ott volt a videó alatt a link
Én meg azt hittem, hogy lesz belőle fehér változat, szép alu (natur) előlappal... -
Mattanyahu
tag
válasz
TomiLi #21976 üzenetére
rossz a link: carbide air 240t
amúgy leviatán mindkettőuhh most láttam a bt-04t-t, instant get
pont akkora mint az mx-31, csak sokkal jobb az elrendezése
lassan aktuális is lesz a dolog, mert elhalálozott hű xfx 4830am :'(
egyslotos videókártyával sajna nem lehet megváltani a világot
de legalább most csönd van -
Honkydoo
őstag
-
TomiLi
addikt
-
TomiLi
addikt
válasz
Jó pofák!
A Carbide air 240 már nagyon "hiány" pótló megoldás!A 380T belsejére lennék nagyon kíváncsi!
-
Mattanyahu
tag
a corsair ráérzett a mini-itxre
carbide air 240 (elég nagy, valószínűleg μatx deszka is jó bele)
graphite 380ttöbb infó várható árakkal itten
-
Bucicimaci
tag
Sziasztok!
NAS/Home szerver összerakásán gondolkodom. Először egész biztosan csak NAS lesz, de valami szervert is szeretnék alá rakni később, bár azt még ki kell találnom, hogy mit és hogyan.
Olvasgatom a fórumot egy ideje és összegyűjtöttem egy konfigot. Kérdés, hogy hol lőttem túl a célon, illetve hol kevés a vas:
- 4TB WD Red (lesz majd több is később)
- Ház: Fractal Design 304 táp nélkül
- Táp: PSU120W + ACDC12060
- Alaplap: ASROCK AM1H-ITX
- Proci: AMD Athlon X4 5350
- Memória: 2*1GB KingstonEgyik fő kérdés, hogy az a RAM elég-e neki, illetve hogy a táp kiszolgálja-e. NAS-nak feltehetően elég lenne az a 2 giga, de nem tudom, hogy a szervernek kb mennyi kellene.
Másik fő kérdés, hogy mennyire életképes ez a konfig?
Továbbá felmerült bennem még a melegedés kérdése, amit jó volna minél halkabban megoldani valami passzív hűtéssel ha lehetséges.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
rover45
őstag
Noctua NH-L9i + i3-3225 + Asus P8H77-I
Az biztos, hogy ki van centizve a tegnapi és a mai alaplapnál is a borda helye
Nem értem mi az oka, de a tegnapi beszerelésnél, ugyanúgy hagyva a venti beállításokat, gyakorlatilag egyforma hangosnak tűnt a gyárival. Ma viszont egy Kozuti helyére téve, szintén hagyva a korábbi beállításokat sokkal csendesebbnek tűnik, mármint a Kozutinál, pedig itt egy zsúfoltabb házba került.
Egyetlen dolog, ami itt ki is bukott. Tegnap is figyeltem a másik lapnál, hogy a Noctuát az alaplaphoz fogató 4 csavarnak, szerintem túlzottan is vastag a feje. Tegnap a másik házban épp befért az alaplap és a tálca közé, de most, az ISK100(és gondolom az ISK110nél is ugyanígy van), a teljes magasságú 2,5" ssd/merevlemezeket nem lehet teljesen visszarakni a helyükre. Cirka 1,5-2mm az, amennyivel több helyre lenne szükség hozzá. Így most gyakorlatilag az ssd háza nekifeszül 2 csavarfejnek úgy, hogy a merevlemez tartót csak épphogy rögzítettem a csavarjaival.szerk:
Duracellm...: Nem tudom meghatározni, az a suhogós ventilátor hangDe simán elképzelhető, hogy csak beállítás probléma, majd játszok vele. Azért fontos/zavaró, mert mindegyik gép 70-80%os terhelésen megy és fejhez, monitorhoz elég közel vannak elhelyezve
Majd kitapasztalom
-
rover45
őstag
Am az ilyet nem értem.
Aki ilyesmit vesz, azt gyakorlatilag egyáltalán nem érdekli a csomagolás nem? Ez nem olyan tömegcikk, hogy fontos legyen a színes, csillivilli csomagolás.
Nekem egy ISK100am van, gyakorlatilag egy teljesen snassz, barna karton a gyári csomagolása, amin pusztán egy vázlatos rajz van a házról. Nem igazán éreztem hiányát, a fényes, fényképes doboznak -
HookR
addikt
IN WIN H-Frame review - sff-tek.com
(#21968) vlevi: A félig üres, félig tele pohár esete.
-
HookR
addikt
In Win D-Frame Mini - techpowerup.com / cowcotland.com
-
rover45
őstag
válasz
radi8tor #21920 üzenetére
Noctua NH-L9i + i3-3220T + Asrock H77M-ITX, a képek amiket ígértem.
A minőség a beleköthetetlen kategória (mondjuk ennyiért..).
Teljesen ugyanazokkal a beállításokkal a hőmérséklet cirka 3-5 fokkal kevesebb, mint a gyári hűtővel, de a hangja sajnos nem olyan jó, mint vártam. Talán csak túl nagyok voltak az elvárásaim.
A képek első részénél nem volt odacsavarozva a borda, csak rátettem. Akkor megijedtem, hogy nem fog odaférni, mert felül a proci körüli alkatrészekre, aztán elkezdtem a csavarokat húzni és amennyire beláttam alá, nem akad fenn semmin -
xedos
addikt
válasz
painkillerx #21943 üzenetére
Inkább alacsony-lapos hosszú házat keressél.
-
maláj
addikt
azt hiszem rátaláltam a házra amit kerestem
Lian Li Off PC-Q33
alulra 1 bivaly táp, fölé 1 mini ITX gamer lap, hátul 1 db 12-14-es ventihely, elől sajnos nincs venti24cm mély x 23 cm széles x 33 cm magas, oldalai lukacsosak ergo keresztbe is át lehet fújatni a dolgokat
remélem kerül vagy 50k-ba
-
kisza25
félisten
válasz
TomiLi #21949 üzenetére
a 760 szerintem már elég necces egy 250W-os táppal, de persze cserélni lehet, én az alap koncepcióból indultam ki, most i3-3250-em és egy 260X-em játék közben beránt 180W-ot konnektorból egy 80+ bronz táppal,
a 760 meg 170W TDP-s ha jól emlékszem, i5-el a 260X már 200W felett kajált, ezért modtam a 750ti-t mert csak 60W a TDP-je teljesítményben meg 260X szint ami FullHD-ban elég játszani -
TomiLi
addikt
válasz
kisza25 #21948 üzenetére
Van még a Zotac-nak, Asus-nak, MSI-nek is kis vga-ja, ráadásul 760-ból is akár.
Egy szorzózáras i5, meg egy 760 szerintem még belefér, ezt a konfigot is vinné a gyári táp. Az már más tészta, hogy milyen zaj mellett.... De a ház szempontjából mindegy is, mert a táp cserélhető.
Nekem maga a ház tetszik, a kialakítása/elrendezése. -
Goose-T
veterán
Beújított a Chieftec is a BT-04B-U3-mal:
Külföldi boltokban 60€-ért kapható, gondolom itthon is 20 ezer környékén fog mozogni az ára, ha majd egyszer elérhető lesz.
-
painkillerx
tag
Hello,
KÉP
A képen látható felső polcra beszerelhető lenne egy mini itx gamer gép? (24,5cm széles, 25cm magas)SG05 ház szerintem beférne, de a szellőzés mennyire lenne jó neki?
-
mrbig25
őstag
válasz
Grave_444 #21937 üzenetére
Hivatalosan az sem, csak néhány gyártó megoldotta...marketingnek és eladásnövelésre biztos jó volt. Gyakorlati haszna nem sok van, mert talán 1-2FPS nyerhető a PCI-e 3.0-al.
-
mrbig25
őstag
válasz
Grave_444 #21934 üzenetére
Úgy hogy a H81 csak azt támogatja.
De sok mindent szerintem nem vesztesz a PCI-e 2.0-val sem. Minimális a tesztek alapján a 3.0 sebességelőnye. -
Grave_444
nagyúr
Hogy lehet ASRock H81M-ITX és ASUS H81I-PLUS lapon is PCI-E 2.0?
-
törölt tag
Urak,
A négymagos Q1900 meg fog jelenni thin-ITX verzióban is? -
radi8tor
MODERÁTOR
-
Goose-T
veterán
válasz
viperabácsi #21921 üzenetére
Nekem pl. még a fémházas gép is zavarja a szobaantennás MindigTV vételt. Ha be van kapcsolva a gép, lecsökken a vétel minősége, és időnként szétesik a kép. Persze a gép közvetlenül a TV mögött van, ha távolabb lenne, akkor nyilván nem zavarná annyira.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #21924 üzenetére
Igen.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #21922 üzenetére
Úgy tűnik ez működhet.
Feltéve, ha kapsz ilyen WiFi modult. -
viperabácsi
addikt
Üdv
Találtam egy leírást a lapomról (asus z87i-pro) itt van egy kép ahol ki van szerelve a wifi modul.
ezt adja a google fordító:
""Érdemes megemlíteni, hogy bár ez a generációs vezeték nélküli LAN modul emellett készül, break vagy szabványos mini-PCIe
Eredetileg az Atheros 802.11n + BT4.0, ha van 802.11ac kártyán, akkor is frissíteni magát deluxe változat XD
Ez a generáció a modult a függőleges egy nagy terv, így sok PCB tér, az RD a hátránya kerül egy up ""Ez szerint ki tudom cserélni a wifit AC -s re?
-
rover45
őstag
-
imibogyo
veterán
válasz
anytime #21915 üzenetére
Simán én is csináltam több ilyen házat. Mondjuk azok még nem ITX-esek voltak és túl sok energiát (pénzt) sem fektettem beléjük. De mindegyik jól szuperált. Most is tervben van pár példány.
(#21917) Goose-T: amit ugyebár nagyon könnyű orvosolni egy kezdetleges kis Faraday-ketreccel. Bár nekem e nélkül sem volt velük bajom, pedig huzamosabb ideig használtam fa házakat. Hőmérséklettel sem volt gondom soha, csak megfelelően kell tervezni a hűtést.
-
anytime
őstag
Sziasztok!
Nem nyugszom, ha nem alakitgathatom a konfigot, de mint tudjuk, elso lepes a haziko
Van egy nagyon ugyes kezu asztalos baratom, nagyon szepen es igenyesen dolgozik. Arra gondoltam, hogy osszedobatok vele egy egyedi mITX kuckot, amit a mostani igenyeim alapjan terveznek meg.
A kerdesem arra iranyulna, hogy mi a velemenyetek, erdemes / lehet / esszeru fabol elkesziteni a hazikot?
Udv:
A -
imibogyo
veterán
válasz
kisza25 #21912 üzenetére
Hát én most az elmúlt egy évben szinte minden felesleget kiszórtam. Már csak ilyen apróságok maradtak, mint SFX, meg TFX tápegység, pár darab memória, meg egy csomó kábel, átalakító ilyenek, amik még hasznosak lehetnek a jövőben. Átálltam egyéb projektekre és inkább szerszámokat, szerszámgépeket halmozok, illetve készítek.
-
-
kisza25
félisten
válasz
Grave_444 #21909 üzenetére
load nekem is hangos volt a Sapphire HD7870
Most nézem, csak nem nagyobb tápot veszel, meg másik házat, te rosszabb vagy mint én
lakhatnánk közelebb könnyebben cserélgetnénk, nekem most felesleges a 450-es táp és a ház is mindegy, mert mostanában nem megyek ki dolgozni -
Aryan
senior tag
válasz
Grave_444 #21906 üzenetére
Az a fura, hogy csak leszabályozva morognak (még kipróbáltam 2db új Fractal Design 92mm-es ventit, azok is morogtak). Majd egyszer lecserélem Noiseblocker ventikre őket, de még nem siettem el a cserét, mert 270x gaming itx vga sajnos sokkal hangosabb (el is nyomja ház ventik hangját még 9v-on is) mint a msi hd7870 2ventis verzió.
Táppal nem lesz problémád, mert az fix kábeles, 1 hete még Chieftec CTG-500w volt benne, amellett elfért bőven a nagy nyákos HD7870.
Silverstone után biztos más lesz az anyaghasználat érzés, de szellőzés szempontjából jobb lesz biztos.
Jó építést majd! -
tlac
nagyúr
válasz
Grave_444 #21903 üzenetére
Nagyon más választás nincsen ekkora méretben ilyesmi felépítéssel ahogy nézem.
az antec isk600 pedig nagyon hasonló
-
Grave_444
nagyúr
Az első bekezdést nem kellett volna, azt én is tudtam.
Nagyon más választás nincsen ekkora méretben ilyesmi felépítéssel ahogy nézem.
Nekem kisebb táp lesz benne, Seasonic S12 II 520W, majd a kábeleket kell valahogy elrendeznem.
A többi alkatrész I5 4570, ASUS R9 270 DCU II, esetleg olcsóbb procihűtő lesz.Pedig 7V-ra szabályozva 750-800-as fordulaton halknak kéne lennie szerintem, ha én is hangosnak találom rákötöm molex-re, hogy 5V-ot kapjon csak.
Kösz ezt a kis összefoglalót, remélem én is elégedett leszek vele.
A mostani SG05-nél csak jobban szellőzik. -
Aryan
senior tag
válasz
Grave_444 #21900 üzenetére
Szerintem nem vészes a ház, de azért nem egy Lian-Li. Összerakással nincsen baj, de ha kikerül a keresztmerevítő ami a hdd tartóknak a rögzítő helye akkor könnyen lehet kézzel csavarni a ház vázát. Műanyag az előlap, de nem csúnya. Külső fényezés strapabírónak tűnik, a belső egy két helyen lepattogzott a szerelés miatt. Gyári Fractal ventik szerintem hangosak (elől 2x92mmm és hátul 140mm-es venti), legalacsonyabb fokozaton használva elviselhető a hangjuk (jár hozzá egy szabályzó a házhoz ami 3ventit tud 12v, 9V és 7v-on hajtani). Vga szinte bármekkora belefér ami 2slotos, de a tápkábelei bezavarhatnak. A ház oldalán pont vga környékén van egy kivágás, onnan pont faszán tudja a vga a hidegebb levegőt beszívni. Proci hűtő ha jól emlékszem 165mm magas lehet, tehát itt is nagy a választási lehetőség.
Konfig:
Proci: Intel 4570S és rajta passzívan egy Thermalright HR-02
Alaplap: Msi B85i Gaming
Ram: 2x4Gb KIngmax 1600mhz
Vga: Msi 270x Gaming ITX (7870 volt benne ami lazán elfért, de bekerült a gépbe a passzív táp aminek a 24pines kábele miatt nem fér be akármilyen hosszú nyákos vga.
Táp: Seasonic Platinum Fanless 460WMelegedés:
Fél passzívan nálam tökéletesen megy a gép. A proci és a vga sem ment fel 65fok fölé, hogy ha pl BF4-ztem. Természetesen prime95-el már lazán 80fok fölé ment a proci, de nem arra van a gép. SSD 30fok körül megy, 4TB-os red winyó pedig 36-38fokon.
Hang:
Venti cserével szerintem halkabbá lehet varázsolni, de kicsi feszen hajtva a ventik hangja nem vészes. Az elsők egy kicsit morognak, ha odateszem a fülem az előlaphoz. Igazából a vga hangos nálam a gépben, amivel nem tudok sajnos mit kezdeni. Vga nélkül csend lenne.
Képeket lövök hétvégén a konfigról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Autós topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hardcore café
- Milyen okostelefont vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Honda topik
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest