- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
djnice
veterán
Sziasztok!
Ehhez hasonló házat lehet kapi itthon?
[link]
A lényeg a minél kisebb méret és 1 db Low Profile VGA kártyának (GT1030) legyen benne hely. Előny, ha fehér vagy ezüst. -
djnice
veterán
Nem tudjátok véletlenül, hogy sima ATX-es házba belehet fogatni Mini ITX-es alaplapot?
-
djnice
veterán
Ha esetleg érdekel valakit, Streacom F1C EVO most akciós, 60 EUR postával: [link]
-
djnice
veterán
válasz
cinemazealot #36941 üzenetére
Köszi, akkor jó lesz
-
djnice
veterán
Sziasztok!
Egy LC-1340mi házba beférhet egy Noctua NH-L9i hűtő?
Persze a CPU-ra szerelve gondoltam -
djnice
veterán
válasz
#16939776 #33941 üzenetére
Na megpasztáztam mindent, javult a helyzet, de nem tökéletes.
Most már 87-88 fok maghőmérséklet fölé nem megy full terhelésnél, azt is kb 1 óra alatt éri el. A procin lévő tömb 61 fokos, a bordára csatlakozó tömb a hőcsövek végén 55 fokos, a szobában 26 fok van.
Nem tudom ez jó-e így vagy hosszú távon káros lehet valamire. Sok anyagot kódolok át, ami 8-10 óráig megy, ezért kellene hogy 100% terhelésnél se legyen gond. -
djnice
veterán
Sziasztok, vettem egy MiniSYS T8 paszív házat, ezt a konfigot építettem bele:
- Gigabyte H110N (a VGA csati miatt)
- i3-6300
- 8 GB DDR4-2133 Kingston HyperX CL13 Kit
- Modecom Feel202 ház tápjaA gondom az, hogy a háznak a specifikációjában max 65W TDP-t írnak, az i3 elvileg 51W TDP-s, és mégis max terhelésen kb 10 perc alatt felmelegszik a proci 100 fokra és leszabályoz. A ház is nagyon forró, szóval szerintem jól átadja a hőt. Reklamáljak, ahol vettem a házat, vagy nincs értelme?
Így néz ki amúgy:
-
djnice
veterán
Létezik olyan viszonylag kisebb mini ITX ház, ami passzív tápos és van benne 1 db low profile slot hely is? HTPC-nek kellene hogy ne zúgjon.
-
djnice
veterán
Ilyen Biostar alaplapot lehet valahol kapni itthon?
-
djnice
veterán
válasz
szabi__memo #21155 üzenetére
Köszi, akkor Gigabyte Brix lesz.
-
djnice
veterán
HTPC-nek melyik lenne jobb választás a következő intel procik közül?
Linux alatt menne XBMC-vel, 24p fontos, és a hardveres 1080i deinterlace is1037U vagy 2955U vagy J1800
-
djnice
veterán
Létezik mostanában nvidia gpu-val integrált mini itx alaplap? Linux htpc lenne belőle, hardveres gyorsítással, tv tunerrel.
-
djnice
veterán
Sziasztok!
A Zotac márkán kívül elérhető itthon valamilyen alaplap, amiben Intel D2550 vagy D2700 proci van + Nvidia GT520 vagy GT610 VGA integrálva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest