- 3D nyomtatás
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Analóg fényképezés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz #75912448 #18476 üzenetére
Attól függ tényleges fogyasztás / teljesítmény / ár viszonylatban hogy áll majd a kettő most, hogy amd is át veszi az inteles "tdp" - t.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Gaben01
őstag
válasz #75912448 #19025 üzenetére
Például Bitfenix Prodigy (usb3 csatlakozók nem az előlapon,hanem oldalt vannak) , Fractal Node 304 (szintén az oldalán levő usb3 csatikkal) vagy Cubitek Mini Cube (usb-k a tetején).
[ Szerkesztve ]
http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
Rick4
félisten
válasz #75912448 #19032 üzenetére
Megjött a kisgépem, össze is dobtam, jó lett (LC 1360mi ház, gigabyte h61n lap, G2020, 16GB ram, samu 830-as ssd. Komoly, 19-20W-ot eszik táppal együtt a konnektorból, most is, miközben ezt írom. Jó lesz ez..
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Honkydoo
őstag
válasz #75912448 #20528 üzenetére
Vannak ipari tápegységek is. Én egy 12V-os tápegységet használok.. Már kb 4 hónapja megy 0-24-ben és semmi baja. Egy bajuk van ezeknek a túláramot nem szeretik. Tehát érdemes picit felül becsülni a táp teljesítményét. (Mondjuk az én configom átlagosan 40W-ot eszik, tehát egy 100W-os táp bőven elég)
Szerintem létezik ezekből 19V-os verzió is, ha olyanra lenne szükséged."Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
sb
veterán
válasz #75912448 #20536 üzenetére
19V-ból elég nagy a választék, nem úgy, mint 12V-osból.
Pl. itt egy 120W-os olcsóbban, 2 év garral.[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
-
Rick4
félisten
válasz #75912448 #20665 üzenetére
A 25W érdekes, direkt kihúztam a szünetmentest a rendszerből, és csak a gépemet duva a fogyasztásmérőre megnéztem, hogy mit mutat, 22-23W, és itt van egy 128-as SSD, és egy 2TB-os WD HDD is a fogyasztók között.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz #75912448 #20664 üzenetére
Kösz a linket. Ha tényleg olyan halk, mint mondja, akkor lehet rajta hagyom a gyári ventit (bár azért vannak kétségeim).
Ha idle 25W, load 50W, akkor picit sokat fogyaszt a lap. De az is lehet valami bitang tápot rakott rá, aminek elég rossz hatásfoka van ilyen kis áramfelvételnél.
HookR: Ez marha jó!
Légipostával 29000.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
félisten
válasz #75912448 #20664 üzenetére
Csak 30% a teljesítménybeli lemaradás egy U-s i5-től??? Az faja...
Mellé dobok még egy low profile R7 240-est, 130W-os notitáppal, és kész is a casual gamer kocka.Viszont kár, hogy hűtő felfogatása eltér az eddigiektől, pedig legalább az kompatibilis volt sokáig visszamenőleg. Most jöhet a para az új szabvánnyal, pedig az FM2-esekhez adott gyári tökéletes lett volna.
(#20677) imibogyo
Szép kis konfig!
De hopp! Mit látok az asztal alatt? Csak nem egy kis matx ház? Azzal mi lesz?[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz #75912448 #20808 üzenetére
Na, mégiscsak jó lesz ez?
Ha 720p-ben elég az IGP régebbi AAA címek futtatására, akkor egy kis dGPU-val jó lesz modern játékokra is HD-ben. Bár egy Anno 2070 azért biztosan megakasztaná...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
HeavyToys
senior tag
válasz #75912448 #20808 üzenetére
Talán érdekes összehasonlítás:
Az itthoni Celeron J1900-as 4 magos magonként 2 Ghz-es Turbóval 2,4 Ghz-es SOC, a CineBench 11.5-ben 64 bites módban nálam 1,78 pontot csinált.
Ha hinni lehet a belinkelt tesztnek, akkor az AMD APU-ja, ugye 2,04-et. Na most fogyasztásban még nem tudom a különbséget, plusz én paneltáppal vagyok felszerelve, de szerintem itt az Intel lesz a jobb (10W TDP miatt is-Idle is).
Azonos órajel mellett csak a cinebench programból kiindulva, ha a Celeron J1900-4,5s teljesítményét 100%-nak vesszük, akkor 112%-ot teljesít, tehát picit jobb azonos órajelen. De hangsúlyozom egy "fiktív" teszt és 1 tesztprogram alapján írom ezt.
Na most az Intel grafikus egysége ugye játék szempontjából teljesen halott ügy, médialejátszásra viszont megfelelhet. Sajna 24p képes megjelenítő hiányában ezt nem tudom tesztelni.
-
HookR
addikt
válasz #75912448 #21165 üzenetére
Kiegészítő nélkül 3,5"-es HDD alá talán elfér egy Thin Mini-ITX lap.
(Mini-ITX alaplap nyákjának tetejétől számítva a hátlapi csatlakozók kivágásának teteje ~40,5mm. Thin Mini-ITX lapnak a szabványleírása alapján 20mm-be bele kell férni a nyák aljától számítva. 1,5mm-es nyákvastagsággal számolva ez azt jelenti, hogy (40,5-18,5) 22mm-rel lejjebb van a legmagasabb pontja, mint a ház hátlapi kivágásának teteje. Ehhez jön hozzá még amit látsz az IX-03B hátlapján a kivágás fölött, kb ~7mm a ház tetejéig, az összesen ~29mm. Ám lejön belőle a tartókeretben kialakított besüllyesztés a csavar feje miatt, az ránézésre olyan ~3mm. Azaz elvileg van 26mm, hogy elhelyezd a 26mm magas 3,5"-es HDD-t.
Határeset és vedd figyelembe azt is, hogy a fenti gondolatmenet magában hordoz úgy +/- 1-1,5mm pontatlanságot.)Kiegészítő nélkül 2db 2,5"-es meghajtóra van felkészítve a ház.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
sb
veterán
válasz #75912448 #21181 üzenetére
Paneltápom van ahhoz is. Csak mondjuk 50-51W körül fogyaszt 2x3.5" HDD-vel prime95 alatt. Még egy harmadik HDD-t is beraknék és persze ez nem a felpörgési csúcsfogyasztás, plussz tartalék is kellene.
Szóval jobb lenne valami kisebb fogyasztású konfig. De a Kabini nem lett az.Ja és már a "rossz" példa is előttem volt. Ugyanez (erősebb) G2020-al 40W-on megállt.
Apró szépséghiba még, hogy nincs előlapi USB3 csati a lapon.De inkább a Sempron helyére lenne jó valami kis kompakt, nem zúgó cucc.
-
Mercutio_
félisten
válasz #75912448 #21452 üzenetére
Jobb valamiben mint az SG05 Lite?Most látom, hogy már a méretbeli eltérést és némi előnyt leírtam korábban
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Goose-T
veterán
válasz #75912448 #21496 üzenetére
Scythe Kozuti, ennél alacsonyabb használható hűtőt FM2+ foglalatra szerintem nem nagyon lehet itthon beszerezni.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
HookR
addikt
válasz #75912448 #21496 üzenetére
"Attention: Maximum height of motherboard with CPU cooler = 2" 1/4, a ház teljes mérete 435mm×390mm×70mm (L× W× H)"
A 2" 1/4 az ~57mm, s mivel a ház teljes magassága 70mm, gondolom az a 13mm különbség a ház alj- és tetőlemezének, illetve a távtartó magasságának összege. Ez esetben az alaplap nyákjának aljától a proci tetejéig lévő ~9,5mm is leesik még az 57mm-ből, tehát olyan ~47mm marad a hűtőnek.
Személy szerint a Kozutit akkor javasolnám, ha nem a gyári ventilátorával használnád, ám a 40mm-es magasságára már nem fér be nagyobb, de lapos venti a rendelkezésre álló ~47mm-ben. Én a listából a venti nélkül maximum 30mm magas hűtők közül választanék. Amennyiben nem elég csendesek a gyári ventilátoraik, úgy még mindig le tudod később cserélni valamelyik alacsonyabb, sok lapátos 120/140mm-esre (melyekről szintén találsz listát a linken).(#21498) radi8tor1: A hozzászólásokig már nem jutottam el.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz #75912448 #21505 üzenetére
FM1/2/2+ rögzítőfuratok ugyanolyan távol vannak egymástól, ezért lehet hogy több hűtő is jó lenne neked. Ez esetben kompatibilitás kapcsán inkább arra érdemes ügyelni, hogy a hűtéshez mellékelt rögzítőszerkezet valamelyik eleme nem veszik-e össze valamilyen a nyákra forrasztott kis alkatrésszel.
(#21509) ceaser: "engem az SST-SX500GL érdekelne, hogy vajon az ML07-be befér?"
Az ML07 SFX táp fogadására van felkészítve.(#21522) mrbig25: "Ha lenne egy közeli CNC-s ismerősöm és egy normális hajlítógépem, akkor 100%, hogy saját tervezésű házam lenne, de ezek közül egyik sem áll rendelkezésemre."
szmore84 vállal CNC marást."Szerintetek egy Codegen MX-31-be beleférne ez a 2 slotos Asrock lap?"
Aránytalanul sok modding árán igen, de ésszerű keretek között nem. Gyárilag nincs rá felkészítve.
Olyan házat kell hozzá keresni, amin két bővítősínnek van hátlapi kivezetés.[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
válasz #75912448 #23193 üzenetére
A Geizhals-on már az elnevezése is az a 350W-os változatnak, hogy Chieftec Elox BT-04B-U3-350BS. Szóval elég valószínű, hogy az van benne.
Nem kell esetleg valakinek egy Chieftec BT-02B-U3 egy Be Quiet 300W-os SFX táppal? Mert szívesen megvenném ezt a BT-04B-t helyette!
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
HookR
addikt
válasz #75912448 #29249 üzenetére
A már ismert Z170-es Mini-ITX lapok többségén megtalálható DP v1.2 és HDMI port is egyszerre. H170-esből eddig csak az ASRock és Gigabyte deszkáit láthattuk, azokon nincs DP. Az Asus, ECS és MSI ajánlatai pedig még váratnak magukra, addig van remény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- Gitáros topic
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Battlefield 2042
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest