Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
orko
tag
[link] RX10III
-
jjeahh
nagyúr
válasz
jjeahh
üzenetére
Amúgy az objektíveknél is kavarodás van, a zoomoknál azok mintha nikon 1-es zoomok, a fixeknél meg schneider cine üvegeknek tűnnek az obik.
-
jjeahh
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
Voltak páran mostanság akiknek a frissen beszerzett sima adapterrel sem volt végtelen a plusz 0.05-0.2 tized milliméter miatt. Két adapterrel még nagyobb az esélye, hogy összeadódik ez és a határán van az obik valódi bázistávjának, egyikkel még éppen jó, másikkal már nem. M42-nél még egyszerűen lecsiszolható, de bajonettnél szívás.
Mérd le hogy most mekkorának adódnak a sima adapterrel is meg a duplával és mennyinek kéne lennie a táblázat szerint. -
80hun
addikt
-
|AP|
veterán
"An entry-level MFT camera with integrated viewfinder will be announced next week by Panasonic. Not sure if it’s a GX or Gm model…"
Még mindig tartja magát, a pletyka, hogy az új, "entry level" Pana EVF-fel jön. Még a végén érdekes lesz...
-
dzz
aktív tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Hi,
Én ezt vettem:
[link]meg adaptereket EF-re. Minolta és CanonFD obikkal nincs végtelen, Olympus, M42 némelyik működik szépen (aminek nincs, azt nem tudom miért). Csináltam pár tesztképet egy szöveges lapról. A kép rajzossága elvész, életlennek tűnik, gondolom nem véletlenül nem 5-600€ az ára. Csillagokat szeretnék fotózni vele valami kis gyutávos fix obival, ahol amúgy sem olyan fontos a tűéles kép (szerintem, bár biztosan nem lenne hátrány) A legkisebb obim 28-as 2,5-ös. Ha végre nem esne minden nap, ki is próbálnám

-
csacsi77
senior tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Ha már tele....
Az előbb említett kettő hogy viszonyul a 35-100-hoz?
Sőt ha már lúd legyen kövér. Fel lehetne állítani képminőség és AF-gyorsaság szempontjából egy sorrendet a telék között? -
Muerte68
addikt
pana 45-150 és a 45--200 közül melyik a jobb? A gyújtótávolságon kívül miben külömböznek?

-
t72killer
titán
Nekem rx100iv van, csúcsszuper videót produkál. A III-as verzió fHD-ben ugyanezt tudja (full-szenzor readout 20MP-ből), ha nem gond a limitált fókusztartomány, én ezt választanám.
Az rx100iii-iv obija jó cucc, jobb az alap m43 kitobiknál (persze a 2.8/12-40-nél és valszleg a 2.8/12-35-nél nem). Hátránya lehet a pici akksi.
-
törölt tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Hát igen, nem annyira bíztató ez a két Wesley. Beszélgettem az eladóval, és votl egy olyan elszólása, amikor kérdezgettem, hogy a drágábbik obi jobb-e annyival, hogy "az is szar a széleken"
Hát, köszi...
Gyanítom, hogy ezek elég silány minőségű CCTV obik, aminél inkább a látószög a lényeg, nem a képminőség, akármivel is próbálják eladni. Annak meg nem látom értelmét, hogy pénzt adjak valami használhatatlan minőségért.Végülis majdnem elszántam magam, hogy rendelek egy Samyang 7,5mm-t, de az a bolt meg nem válaszol, hogy van-e készletük, máshol meg drágább jóval. Szóval meggyőztél, lett egyelrőe egy 9mm bodycap, aztán meglátom, hogy mennyire használható. Nem nagyon használtam még halszemet, de nagyon kíváncsi vagyok rá

Kell majd egy normálisan hordozható állvány is hozzá előbb utóbb. Egyelőre nem vettem még semmilyen állványt, mert amiket ltátam, még a monopodok is ilyen fél kg, és ilyen 40 centis szegmensekből állnak, az meg pont a hordozhatóságot vágja tönkre. -
rwin5
őstag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Nincs nagy igény, mivel még tapasztalatlan vagyok, de mivel középiskolás korom óta érdekel a videózás, így most már végre meg is engedhetem anyagilag bele akarok vágni ha egyelőre csak magam szórakoztatása miatt is.
Vlogolás, barkácsolás megörökítése, állatok (kutyám) videózása, meg családról is, hogy maradjon az utókornak, emiatt vettem egy videószerkesztésre alkalmas konfigot is. Igazából erre keresek gépet, meg ugyebár néha azért képeket is készítenék vele. Azért keresek e körüli kategóriában mert, ennél magasabbra (200eft) sosem tornázom fel magam, mivel olyan komoly szinten azért nem érdekel a dolog, de a későbbiekben ha megszoknám a kis gépet lehet le se cserélném, de ezt úgy gondolom, hogy egy kicsit drágábbnál tudnám elérni. Viszont már írtam, annak is örülnék, ha 100e ft-hoz lenne közelebb, mint 200-hoz a gép, de mindkét alternatíva pénzt illetően egyelőre adott.
Jövőhét legkésőbb péntekig szeretnék venni egyet, mert a számítógép unboxingját meg akarom örökíteni.
-
Grga_Pitic
aktív tag
Tudni kéne, hogy pontosan mik az igényeid. A GM sorozat inkább fotózásra szánt vonal, videóra ott a G/GH sorozat.
Nekem van GM1, nemrég a gyerekeim óvodai előadását videóztam vele, és a körülmények (kevés fény, rossz akusztika) ellenére számomra meglepően jó videót készített egy Oly 45mm f1.8-al.
Vannak azonban olyan tulajdonságai, amelyek videóban (és fotóban) korlátozhatnak:
- nincs 50p, valós progresszív mód csak 24p-ben van (ha jól vágom)
- kijelzője nem kihajtható
- nincs keresője
- nincs mikrofon bemenetRX100-ról nem tudok nyilatkozni.
Én a GM1-et is használtan venném, ha amellett döntesz, legalábbis a 140+ áron, amivel a 12-32 kitben látom, szerintem nem éri meg. -
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
üzenetére
Újonnan tényleg húzós az Oly, ebből célszerű használtat kifogni jó áron (az occsóbbik Wesley árszintjén, én is így tettem). Sanghajban azért gondolom ez kevésbé egyszerű, mint a Wesley-ket levadászni.

Kérdés, hogy tényleg akarsz-e beltérben egy halszemet használni, illetve lesz-e olyan szituáció, amikor állványt nem tudsz használni, és kéne a rövid záridő? Szerintem nagyon ritkán.
Ha ezek egyike olcsó rektilineáris fix objektív lenne, akkor rábeszélnélek, mert olyan nekem is kéne
, de így szerintem kérdéses az értelme, még ha olcsó is (mondom én, aki szintén nézegette egy ideig az E34-et).
Az Oly is inkább játszani/próbálgatni jó, hogy az ember kipipálja, megvolt a "halszem" is. -
scream
veterán
Hali!
Olympus E-P5 + 14-42mm II R jó vétel lehet ~150ért, újonnan?
-
rwin5
őstag
Sziasztok!
2 gép közt nem tudok dönteni, hogy melyiket válasszam, főleg videózásra használnám, ritkább esetekben fotózásra, ezt a két készüléket ajánlották:
Panasonic DMC-GM1
Vagy: használtan: RX100 MK IIIköszi előre is
-
|AP|
veterán
válasz
Peethy
üzenetére
PanaLeica 12mm
... újabb, számomra érdektelen obi -
Peethy
őstag
Sziasztok! Pana 12-35 2.8 képminőségével mi a helyzet? Hol helyezkedik el 12 / 25 / 35mm-en a hasonló gyújtótávú fixekhez, meg a kitobjektívhez képest?
Szeretnék olyan optikát, ami 10-12mm-t tudja, de a legolcsóbb alternatíva a Samyang 12-es. Manuális optikáért viszont kicsit sokallom a 120-at.
Köszi a véleményeket előre is.
-
törölt tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Köszi! A body cap is felmerült, de azért kicsit sokallom az árát, ahhoz képest, hogy szinte semmit nem tud. Bár mondjuk a rekesz nem annyira fontos talán egy ilyen obinál, de az f8 kicsit lassú azért, főleg beltérben.
A Samyang most olyan 255 dollár körül lenne, ami azért lényegesen drágább, mint a két Wesley, viszont legalább kipróbáltan jó obi. -
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
üzenetére
Kérdés, hogy kirajzolják-e a szenzort. Nem sok infó lelhető fel róluk a neten, ami azért nem szerencsés.
Az Olympus 9mm sapka objektívet megszerezheted 80 euró körül, igaz, ez konstans F8-at tud csak.
Fényerősebb verzióban a Samyang 7.5mm F3.5 van még, igaz ez 300 euró (Black Friday alatt emlékeim szerint 250 alatt is nyomták az Amazonon, kicsit gondolkodtam is rajta).
Ezek legalább kipróbált darabok. -
MrChris
nagyúr
G6-on is így van. 1/60 sima, 1/50 nem. Ha elindítom a felvételt (fhd24p-1/60) akkor az 1/60 is és felette is darabossá válik. Valszeg kereső módban 1/50 felett 50Hz-en megy a kijelző, felvétel közben meg már a felvett formátumával egyezik meg.
Szerintem ezen nem lehet változtatni. -
PNP
őstag
Üdvök,
G7-tel van egy olyan problémám, hogy az élőkép teljesen más 1/50-nél, mint 1/60-nál. Utóbbinál (és rövidebb záridőknél) rendesen frissít, és éles a kép, leginkább a fluid szó írja le, de nem tudom hogy van magyarul

Ezzel szemben 1/50-nél és lassabb időknél sokkal elmosottabb a kép, és kisebb a framerate is. Tehát indokolatlanul nagy a különbség a két érték között, és nem csak kevés fénynél. Mivel jellemzően 1/50-nel videózok, eléggé zavaró. Mindez azért is furcsa, mert PAL verzió, gondolhattak volna erre. Más váznál is ilyen ez?(#74851) Lassú Víz: van AF
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Kösz! Ezt ni.
-
Studi
veterán
Felejtős, nagyon lassú lesz velük az AF, tényleg csak statikus témákhoz lesznek jók. Mondjuk ha a 80-200 alatt egy ilyet értesz, akkor lehet értelme a próbálkozásnak. Bár akkor is inkább mondom azt, hogy el kell adni, és az árából kijön egy 4/3-os 50-200 átalakítóval, de az AF sebesség azzal sem lesz az igazi.

20/1.7 tényleg jó választás, nem rossz a Pana 25/1.7 sem, kistelének meg az Olympus 45/1.8 és a Sigma 60/2.8 az első körben ajánlott, jó ár/érték arányú obi.
-
MrChris
nagyúr
Ne küzdjél a canon ef obikkal. Vegyél natív m4/3 üvegeket azzal lesz rendes AF meg rekesz. Ha manuálozni akarsz akkor adapterezhetsz manuál fixeket, zoomot ne.
20mm-es obi a G6-on látószögben megfelel FF gépen egy 40-esnek.
Nekem is G6 van, avchd 24p-ben a legjobb a videó képminőség. Jó kis gép. -
Lassú Víz
addikt
Szia!
Kapcsold ki a prediktív szövegbevitelt, mert így olyan lett a hozzászólásod mintha füves cigit szívna az avatarod, és rád is lenne hatása.

Jelátvivős EF adapter: hát nem nagyon. Metabones van, de nincs AF. Az átalakító nem változtatja meg a crop faktort. Ha plusz lencséket tartalmaz (speed booster), akkor az objektív gyújtótávolsága változik, és azt kell 2-vel szorozni. Pana 20-asból a II-esnek jobb a kontrasztja a bevonat miatt, FEDman tesztelte. Egyébként olyan mint az I-es. Éles, jó a látószöge és nem AF bajnok.
A géphez szép fényeket! A szenzor meg tényleg átlagos, a Sony FF, Sony, Fuji APS-C jobb, a Nikon 1, meg Pentax Q rosszabb. Sőt az új 20 Mpixeles mFT szenzor sem biztos, hogy jobb.
-
verba
csendes tag
Sziasztok!
Meg van a g6..
Tetszik minden nagyjából azt kaptam amire szàmitotam,a szenzor inkább csak átlagos milc fronton (de javításról ki ha nem így van) viszont a kezelhetőség,illetve a videója kárpótol mindenért.
Tervezem még beszerezni hozzá egy pisztolytokot,lehetőleg minél kisebb legyen a tok kivűlről,dőrrt néztem a neten eddig,esetleg valakinek más tippje?
Van még itthon 2 db canon ef objektívek,28-80 ill 80-200, az alliexpreszen néztem hozzá még mtf ef átalakító de ott is van több féle 80tól 200 dollárig ránézésre ugyanolyan,gondolom ezek az érzékelők át àtviszik a teljes controlt vagy nem ?
Illetné az olcsók azok nem visznek àt semmi controlt,de akkor hogy állítok az ef-en rekeszt?
Vagy inkább ezeknek az átalakítómkak semmi értelme?inkább költsék m4\3 obira?
Azokból az isteni tett 20\1,7 tetszik,de abból melyiket a jobb az 1 és vagy a 2 és kiadás,ha az àtalakitónál hogy alakúl a gy táv akkor is kettővel kell szorozni?
A válaszokat előre is köszönöm.. -
MrChris
nagyúr
Képminőségre a 45-175 mit képvisel? Olyan számokat látok hogy kicsivel jobb a 45-150-nél. Zoom mozgatás dinamikus/fokozatos vagy csak egy-két állású?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
atok666
üzenetére
Semmi. Van bokeh
. De ez nem kritikus topik 
Amúgy aznap megmásztam két hegyet k*va hidegben és este amikor már hullafáradt vagyok, szóltak a csajok, hogy na, kimegyünk képelni? Persze, hogy kimentem, mivel én ki nem hagynék egy lehetőséget sem soha ha fotózásról van szó, de ennyire fáradtan meg kikészülve, ráadásul bepálinkázva ennyire futotta két olyan csajjal, akiknek miliméterre pontosan be kell állítani minden végtagját és szájbarágósan magyarázkodni, másképp nem tudnak pózolni
Persze jogosan megkérdezheted, hogy de akkor minek tettem ki a képeket nyilvánosba? Nos évente kétszer alig tudok összehozni egy portrézást velük, így abból dolgozok ami sikerül (vagy nem), sajnálom azt a kevés képet is kukázni 
-
fi:zi'k
nagyúr
Olympus PEN E-P5 + EZ-M1442 II R 14-42mm
260-270e helyett 150e Ft
-
Studi
veterán
Mert ostobák. Minden szín és kit változatnak van külön kódja, és ezek külön termékként szerepelnek. És nincs mindenhova belinkelve, aminek ott kellene lenni.
DMCG3-nál ott a magyar, nem a G3K-t kell nézni. -
Muerte68
addikt
panasonic G3K- kézikönyvet hol lehetne szerezni magyarul?? PDF-is jó lenne de sehol nem találok

-
Golota
senior tag
Ez meg volt már? Ingyenes a NIK collection.
-
.mf
veterán
Eleinte én is így gondoltam, de most már nem nevezném álomnak.
Olvastam pár jó elemzést a témában, de ilyenkor tuti nem találom meg őket...
Az FE nem nyerő: egyszerre nagyon rövid a bázistávolság (rövidebb, mint m43, 18 vs 25 mm) és szűk a bajonett. Ha csak a bázistávolság lenne rövid, de a bajonett szélesebb lenne, akkor egy nagyméretű kilépő pupillával lehetne a képszéli beeső fénysugarak szögét növelni.
Megoldás az A7R2 jobb mikrolencséi és szenzor-struktúrája; na de az A7R még mindig a szűk keresztmetszet, minden obit annak a hibáinak kikerülésére terveztek. Emiatt eléggé be vannak korlátozva, hogy milyen lencse-elrendezést lehet vele használni.
FE-n, amíg az A7R-t teljesen el nem felejtik (de lehet, hogy még azután se), nem lesz pancake, sem igazán kompakt objektívek. Az obik akkorák lesznek, mint dSLR-es társaik egy adapterrel. S ez nekem nem tetszik...FF MILC szvsz csak teljesen arra tervezve fog rendesen működni, nem pedig ilyen APS-C mountba beleszuszakolva.
-
eeXaa
addikt
...arra gondoltam, hogy pl. canon obikat igen jó eredményel lehet adoptálni sony-ra, de valószínű a nikon verzió sem várat már sokáig magára... jójó, nem natív obik, de lassan már tényleg candy shop heaven, és nagyszerűen össze lehet mismásolni kinek kényét kedvét...
..nomeg jönnek végre az új sony pro obik.. -
Studi
veterán
A minőséget meg kell fizetni...

Egy álomvilágban az Olympus még szorosabban együttműködne a Sonyval, és FE bajonettre gyártana obikat, vázakat. Úgy már egy befogadó piacra tudna belépni, és szerintem megférne egymás mellett a m43 és a FF vonal. Persze lehet, hogy a mikrós cuccok árát picit lejjebb kellene húzni, de az meg nekünk lenne jó.

-
asdf_
veterán
A CameraStoreTV futott meg egy kort a brutalisan huntolo Pen F-fel.
-
cselt
senior tag
Talán jön a Sony ellenfele fullframe fronton? [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Arc Raiders
- Kés topik
- További aktív témák...
- Eladó Samsung Galaxy Tab A7 3/32GB / 12 hónap jótállás / AJÁNDÉK TOK!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS CM 700W
- Pixel 7 pro 128/8
- Eladó Realme 9 Pro 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 13 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Úgy látom nincsenek a helyzet magaslatán a mintaboltban.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hát, köszi...

Van rajta mit fogni