Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz
üzenetére
Próbálgatom itt a pana rawokkal, de nekem sehogy sem tetszik az eredmény, lehet én csinálok valamit rosszul
Részletek lehúzott zajszűréssel sincsenek, a színek meg még döglöttebbek. Az viszont tetszik, hogy nem kínozza a laptopomat sem, a jó öreg t520 a lr alatt már izzad néha, C1-el viszont a ventit sem kellett bekapcsolnom, a proci 40 fok alatt maradt 
-
madgie
titán
válasz
üzenetére
Én ajánlottam anno a színprofilok használatát, mikor a kolléga kifogásolta az A7S színeit. Elég pontosak szvsz azok a profilok, én például elégedetten hümmögtem pár éjszakai képnél is, mennyire szép kékeket hoz a Sony Landscape módban (a Fujitól szerintem jobbakat!). De asszem a Portrait mód is bevált, mikor portréknál néztem, de ebben már nem vagyok teljesen biztos. Mindegy is, nem akartam újabb vitát indítani ezzel, mindenesetre szerintem a Pana alapprofil melletti Sigma sárgítás, Camdiox booster elszínezés és ND "színhűség" ellenében én bármikor az A7S-re szavaznék.
És egyébként a fél videósvilág is ezt teszi.
-
törölt tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Ebből gondoltam, hogy valaki javasolta Neked a Lightroomot: "akkor megkaptam, hogy használjam a lr profilokat". A LR egyébként nem rossz, de a Capture One kiindulási alapja jobb. Példa (módosítatlan képek):
Lightroom Adobe standard
Lightroom Camera standard
Capture OneA Capture One képeit egyszerűen kevésbé kell megdolgozni az eddigi tapasztalataim szerint. A Lightroom színei ehhez képest döglöttek, az élesítés gyerekcipőben stb... Lehet belőle persze jót csinálni, de munkásabb. Ha megnézed az előző hozzászólásomban linkelt Pana képeket, ott is szép eredményt hoz.
-
csurgoi
aktív tag
Nagy Olympus E-M10 Mark II akció az MM-ben (akit érdekel):
-
jjeahh
nagyúr
válasz
üzenetére
Nem javasolta senki, csak a lr már megvan, megszoktam, így azt használom. Drága ez a C1, de ha már ennyit dícséritek én is kipróbálom, ha bejön felírom a bevásárlólistámra, vagy az öregemmel megvetetem

mintAdarab: A következő lépcső a gx8, aminél én személy szerint a kistesót jobban elfogadnám

-
törölt tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Nem tudom, ki javasolta Neked a Sonyhoz a Lightroomot, szerintem a Capture One sokkal szebb eredményt ad. Az Express Sony gépekhez ingyenes, a Pro 30 napra kipróbálható. Portréhoz különösen jó, talán ott a legnyilvánvalóbb az előnye.
Most néztem a Pana 45-150 tesztjét, tényleg jó kis obi. Mondom magamban, milyen jó eyecandy színek ezek, erre megnézem, Capture One feldolgozások...
-
ooooobi
senior tag
Nem tudjátok mi az az oldal ahol adott objektivvel készült képekre lehet rákeresni? Szerintem itt linkelte valaki bár nem tudom mikor, sajna most sehogy se találom.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
üzenetére
Múltkor még egyszer panaszkodtam, hogy szerintem a sony színei még a panákénál is sokkal furábbak, akkor megkaptam, hogy használjam a lr profilokat, na most kipróbáltam az a7s rawokkal... hát szerintem finoman szólva nem jók semmire
Bár ha az a cél, hogy a fotóknak semmi köze ne legyen a valósághoz...
A6000-el is ezek a profilok jelennek meg lr-ben vagy teljesen másak? -
-miura
csendes tag
-
törölt tag
Urak,
A pana GX7-nek van alternatívája manapság a 5-600 ojró körüli mft ársávban, ami legalább ugyanezt a képminőséget hozza, mind állóképben, mind fHD videóban ? Az általános célok/helyszínek mellett főleg műfényes környezetben használnám. A fícsörlistából csak a kihajtható kijelző és a vázstabi a fontos. ( az utóbbi azért, mert tekernék rá manuális lencséket is...) Külső vaku és af-sebesség nem érdekes
-
csurgoi
aktív tag
Akit esetleg érdekel:
[link] -
Benji21th
tag
válasz
bigsee
üzenetére
Akkor ahonnan vettem leírás:
"Specificiations: Model: RM-UC1
Type: Shutter Release, Colour: black, Cable length: 87cm; total length: 97cmFeatures: 2 stages release button: Halfway pressed button - For auto-focus and exposure metering . Shutter release button lock - For long exposures shooting and continuous shooting
Compatible with:
Olympus E620; E600; E520; E510; E450; E420; E410; E400; E100
Olympus OM-D E-M1; OM-D E-M5; OM-D E-M5 MarkII; OM-D E-M10
Olympus SZ-10; SZ-11; SZ-14; SZ-20; SZ-30MR; SZ-31MR
Olympus E-P1; E-P2;E-P3; E-P5; E-PL2; E-PL3; E-PL5; E-PL6; E-PL7; E-PM1;E-PM2
Olympus SP-510UZ; SP-550UZ; SP-560UZ; SP-565UZ; SP-570UZ; SP-590UZ; SP-610UZ;SP-620UZ;
SP-720UZ; SP-820UZ; SP-100EE
Olympus XZ-1; XZ-2
Olympus SH-1; SH-2; SH-50; SH-60; SH-21; SH-25MR
Olympus Stylus 1"Értem én átb***tak. Akkor melyik a tényleg megfelelő omdkez? Létezik egyáltalán?
-
Benji21th
tag
-
bigsee
addikt
válasz
Benji21th
üzenetére
Leírás:
"A következő SLR és PEN vázakkal kompatibilis: E-PM1,E-PL2, E-PL3, E-P3, E-P2, E-P1, E-600 sorozat, E-30, E-400 sorozat, E-510, E-520
A következő kompakt digitális fényképezőgépekkel kompatibilis: XZ-1, SZ-11, SZ-20, SZ-30 MR, SP-810UZ, SP-610UZ, SP-565, SP-570, SP-590
Az RM-UC1 távkioldó kábel segítségével lassú expozícióval készíthetőek képek, a fényképezőgép bemozdulása nélkül. Mindemellett lehetővé teszi az exponáló gomb rögzítését bulb expozícióhoz."
-
asdf_
veterán
válasz
Benji21th
üzenetére
A vilag legnagyobb lehuzasa 15 ropiert ilyet arulni, ket nyomogomb, meg egy fene tudja milyen csatlakozo, aminek harom polusat rovidre zarja a ket gomb 1 meter kabel meg egy muanyag tok. Ebayrol egy ezres

(tudom, nem a problemara valaszoltam, csak csodalkozom, hogy ezt valaki megvette. Mar ha a gyarit vetted es nem epp most demonstralod, hogy az ebayrol egy ezresert csak szemetet kapsz, ami nem mukodik es 15-ert kellett volna a gyarit
) -
Benji21th
tag
Halihó
Használ valaki E-M10-et vezetékes kioldóval? Rendeltem egy RM-UC1-et, de sajna nem működik. Ha csinál is valamit, azt csak P és A módban, fókuszál, mint a félig lenyomott expógomb. Hiába nyomom jobban, nem történik semmi, de még ezt se csinálja mindig. Vagy hibás a cucc, vagy nem is ez kell hozzá? Hirdetés szerint ehhez is jó.
-
gabesz839
senior tag
Üdvözlet. Valaki tudna nekem abban segíteni hogy milyen polárszűrőt vegyek a Panasonicra? A gyárin kívül. Ki milyet használ? Köszi
-
TayRol
nagyúr
Mennyit lehet kérni egy ezüst EM1 + 12-40 + 75/1.8 (fekete) kombóért? Minden dobozos, vatta új állapot, legalább 2 év gari...
-
ooooobi
senior tag
válasz
TomPoe
üzenetére
Na kipróbáltam, a funkció müködik, jól emlékeztem. Mondjuk sok mindenre nem való annyira nehézkes a használata. Soha az életbe nem használnám. Autofocus oda ahova bökök sokkal jobb és gyorsabb. Itt a videóban oly 45/1.8 van a gépen, csak hogy megnézzem nem pana obival is megy. Video minöseget kéretik nem kritizálni, munkába indulás elött löttem gyorsba
Ja amúgy focus peakinget is be lehet kapcsolni, de arra már csak a video után jöttem rá.
[link] -
hibavissza
veterán
válasz
üzenetére
Ez a mű Classic Chrome annyi, hogy a csóka lefotózta a legolcsóbb Colorcheckert és összelőtte. Ha nem a basic checkert használta volna még ki is próbálnám. Amúgy én csak futólag pillantottam rá, de még ezt a pár árnyalatot sem sikerült lemásolni, ami azért előre vetíti, hogy bonyolultabb fényeknél (elaszott exponál) hogy fog viselkedni. Tökéletes fényeben, jó exponál a Pana jpg sem
rosszótvar. -
törölt tag
válasz
madgie
üzenetére
(#75761) madgie
Igazad van, nem is reménykedtem tökéletes megoldásban, de - legalábbis a a mintaképeken - elég jó utánzat. Én legalábbis nem tudtam volna ezt így összehozni.

(#75762) jjeahh
Köszönöm, ezek szerintem egészen jók.
Előre is elnézést a gagyi képért, de egyelőre nem tudtam még mást napsütésben fotózni. Vázból kieső JPG vs. Lightroom Adobe standard profillal, módosítások nélkül. Ennek alapján egyáltalán nem látom menthetetlennek a helyzetet, de kíváncsi lennék a véleményetekre.Az viszont tetszik, hogy a jelek szerint a raw "magával viszi" az objektív korrekciós profilt.
Mi az, ami még ezen kívül be van ágyazva?(#75763) hibavissza
C1 van nekem most az A6000-hez, azzal szebbek a színek és jobban sikerült az élesítés és a kontraszt is, mint amit a LR 5.7 tud.
Régebben próbáltam és nem lelkesedtem érte, de a RawTherapee milyen erre a célra?
-
Studi
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Ha meg összejön véletlen a kompozíció, akkor egy fekete-fehér konverzióval még megmentheted!

-
jjeahh
nagyúr
válasz
üzenetére
"Betennétek egy olyan Huelight profillal készült képet, amin egy természetes napsütéses jelenet van a fák zöldjével, az ég kékjével az egyebeket alapbeállításon hagyva? Esetleg valami portré, ami így készült?"
Én nem gx7-el használok huelight-ot hanem g3-al, aminek sokkal sz*rabbak a színei, a g6-om tónusai is szebbek nyersen is, mint a g3-é huelight-al és most nincs nálam utómunkázatlan kép, de pl. ezek huelightosak és a színeken nem javítottam semmit: [link] [link] [link] [link]. Szerintem ha jók a fények, nem olyan rosszak az újabb pana színek profil nélkül sem sőt, teljesen rendben vannak. A gond csak akkor van, amikor kezd "bedögleni" és magentába elkúszni, én olyankor tapasztalom legtöbb esetben ezt, amikor sok a szép élénk szín, de a fények gyengék, pl. tavasszal vagy ősszel borús/kesvésbé napos időben, amikor sok az élénk ződ vagy sárga. Na ilyenkor gond van, a tavaszi zöld helyett döglött neonzöldet kapsz, az arany-narancs színű tavaszi lombok pedig teljesen kifulladnak, ritkán képes visszaadni a pana az őszi színeket. Portrénál szerintem a magentával van általában gond, ami raw-ból könnyen korrigálható. De ez csak személyes vélemény, majd az okosabbak úgyis megmondják, hogy nem így van

-
törölt tag
Ez nem valami jó hír...
Az A6000-nél minden van a Lightroomban, itt meg semmi? Az Adobe standard színeiről inkább nem írnék minősítést, annyira rosszak. Hogyan érdemes ennek nekifutni? Betennétek egy olyan Huelight profillal készült képet, amin egy természetes napsütéses jelenet van a fák zöldjével, az ég kékjével az egyebeket alapbeállításon hagyva? Esetleg valami portré, ami így készült?Más: a Capture One Pro 9 tartalmaz GX7 profilt. Csakhogy 279 EUR + ÁFA az ára... Megjegyzem, a szoftver Express változata a Sony gépekhez ingyenes, a Pro pedig 50 euróba kerül...
Érdekesség: Classic Chrome színek a GX7-hez is.
-
törölt tag
-
hito
nagyúr
válasz
Mercutio_
üzenetére
Ha ki-be kapcsolgatom a kiterjesztett ISO-t, akkor sem változik a dolog. Pedig vázat felfrissítettem 1.1-re, bár ha jól tudom ez csak annyi, hogy az IOS eszközökkel javították a vezeték nélküli kapcsolatot.
Még keresgélek benne, mert eddig semmivel nem megy 3200 fölé. Vimeo-n is a cameralabs videótesztjében 3200-vel lövi a lowlight videót, gondoltam nem véletlenül, mert annyi a max. De ha nálad 6400, akkor csak meg kell találni.
-
TomPoe
tag
válasz
TomPoe
üzenetére
Azóta zaklattam kicsit a Panasonic-ot. Egyik ügyintézőtől azt a választ kaptam, hogy nem is kell működnie ennek a manuális fókusznak, viszont a másik azt mondta, hogy működnie kell lol. Utóbbi persze csak a szokásos első javaslattal tudott előállni (installáljam újra a dolgokat). Aztán felhívtam őket és a 3. ügyintéző végre eljuttatta ezt az egészet a fejlesztőkhöz. Az az érdekes, hogy a csóka azt mondta telefonban, hogy nem talált hasonló problémát a rendszerben. Vagy senki nem is próbálkozott eddig ezzel a funkcióval vagy csak én lettem megáldva ezzel a hibajelenséggel
. Majd kíváncsi leszek, hogy a technikus emberek mit fognak erre az egészre reagálni. -
hemaka
nagyúr
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Azert pattintottam nekik egy uzenetet, hogy mi van a csomaggal. Mert 1,5 honap csak eltelt mar azota. Track meg nincs.
-
hito
nagyúr
Van itt GM5 tulaj? Videónál meddig lehet felcsavarni az iso-t? GM1-nél 3200-ig, ami furcsa, mert több Pana gépemnél is 6400-ig engedte. Más kérdés, hogy nem használtam a 6400-et

-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
hemaka
üzenetére
Én már igen. Ne aggódj, a fullshipped náluk azt jelenti, hogy elindították az árut. Gondolom rendelést követő 1-2 napon belül ebbe a státuszba rakták. Az alábbi a history nálam:
2015.11.17. 23:38:12 Confirm Receipt Delivery confirmed.
2015.10.25. 17:19:52 FullShipped All items have been shipped.
2015.10.24. 15:06:31 Order Processing Order is being prepared for Shipment.
2015.10.24. 15:06:14 GeneratingShipment Lock order for generating shipments
2015.10.23. 20:08:33 Order Processing Order is being processed.
2015.10.23. 20:08:33 Payment Confirmed Payment verified.
2015.10.23. 20:08:20 Order Received Order has been created, awaiting payment. -
H2o-pok
senior tag
Üdv
Nem tudjátok véletlenül,hogy az Euronics regisztrált Olympus üzlet-e? Hogy az ott vásárolt pl. OMD termékekre is vonatkozik e, a mostani pénzvisszatérités?
Köszi -
törölt tag
Köszönöm a válaszokat.
Úgy látom, le kell mondanom az ilyen teléről... Melyik az ajánlott teleobi a GX7-hez? Ekv. 150-200 mm már elég is lenne.
Más: a LR 5.7-ben nincs sem színprofil, sem objektív profil. A Silkypixben sem látok... Mivel érdemes dolgozni? Vannak valahol ajánlott letölthető profilok?
-
hemaka
nagyúr
Rendelt már valaki ilyen cuccot? És ha igen, amennyi idő alatt kapta meg? Mert nekem már 04.23 óta full shippedben van, szóval nagyon úgy fest, valahol leesett a kamionról.

-
Peat;)
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Ezt inkább ne. Én műanyag nyílászáró csiszolásához próbáltam ki (előző tulaj gondolta lefesti..) de kis felületen nem lehet dolgozni vele, szerintem karcol is itt ott, hullik széjjel pár millis darabkákban...én 5 perc után kidobtam és vizesrongyoztam, porszívóztam mert frankón bemegy bőrbe mint egy kaktusztüske aztán pislog az ember amikor begyullad.
Magic sponge szerintem jó lehet, ha üveggel találkozik azt nem bántja tapasztalataim szerint, mást igen és nem kell rányomni sem.
-
Muerte68
addikt
válasz
frankstork
üzenetére
valószínűleg peremes adapter kell hozzá.Az exatarnál nem mindegyik m42-van egy rövidebb menetes is valami más gép tipusra azon nincs végtelen én már megjártam így
a menet stimmel csak rövidebb. -
frankstork
aktív tag
Hi.
Jól tévedek hogy ha exaktar m42 -t adapterezek, akkor azzal a kis pöcökkkel van valami matek? -
válasz
üzenetére
1. sztem a kistesó sem rossz, bár az 1.4 jobb. Használtan ~130 utóbbi.
2. Stabis lehet a nagytesó, ami f1.2, de annak az ára nem baráti.
3. olcsót tele nem rémlik, ami 150mm körül f4-et tud. CSak a két pro van, azok meg drágák.
4. oly 9-18 sztem teljesen jó választás
5. nem a legjobb, de legalább ingyenes
(kíváncsi lennék, hogy abban vannak-e Pana színprofilok, gyanítom nincsenek). -
törölt tag
Kedves kollégák, tudnátok segíteni? Vettem az A6000 mellé egy kitobis (14-42) GX7-et. Több kérdésem merült fel:
1. A Pana 25mm f1.7-re, vagy 25mm f1.4-re gondoltam általános célra. Az olcsóbb mennyire jó nyitva és mennyire gyors az AF?
2. A Pana 42.5mm f1.7-et venném portréra. Van valami egyéb ajánlható, stabis alternatíva?
3. Melyik olcsóbb telét vegyem? Ekv. 150-200 körüli vég elég lenne és örülnék, ha ekv. 150 mm körül f4 fényerővel tudnék vele portrézni, félalakos fotókat lőni. De le tudok róla mondani, ha kell.
4. Nagylátóra, 10-12 mm körülre van valamilyen ajánlott és nem drága alternatíva? Jobb híján a 12-32-vel is kiegyeznék. Ez milyen a 14-42-es kitobihoz képest? Számomra eléggé egyformának tűnnek.
5. A Silky ehhez a legjobb?
Köszönöm előre is.

-
jjeahh
nagyúr
bakker

(#75711) MrChris: Nemrég egy kolléga összehasonlította, méretre kisebb.
-
hibavissza
veterán
válasz
MrChris
üzenetére
acélgyapjú Mondjuk én nem merném még fülpiszlálózni se.
-
törölt tag
Rendben, köszi a tippeket, majd óvatos leszek

-
MrChris
nagyúr
válasz
üzenetére
A gh2-t mikor megvettem olyan odakövült cucc volt rajta mintha valaki cukorszopogatás közben sűrű nyállal rátüsszentett volna és pár hónap alatt rászárad. Végül alkohollal meg erőből fülpiszkálóval vakartam le róla, de semmi baja nem lett. Nagyon kemény azaz üveg. Viszont a szenzorstabit ez tönkrevághatta volna.
-
-
törölt tag
Tegnap este vettem észre rajta valami kis porszemet, de a körtepumpa nem igazán szedte le, nem tudom miből lehet. A shanghai-i levegőben akármi lehet, akár valami űrparazita is

Majd szerzek akkor Lenspent.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
üzenetére
Francot..., mármint a szemüveg tisztítóra. Először körtepumpa, és ha az nem segít (pl. ragaszkodó virágpor) akkor Lenspen Sensor Cleaner, de óvatosan, mert a stabit tönkre lehet tenni vele. Ha így sem sikerül megpucolni, akkor inkább szervizbe vinném.
Ezt a módszert mindenképp kihagynám

-
törölt tag
Szenzortisztításért érdemes szervizbe vinni a gépet? Ha igen, akkor hova, és kb mennyibe kerül? Ha nem, akkor sima szemüvegtsztító folyadék és valami puha, lapos ecset megteszi házilag (ilyesmit láttam több helyen neten)?
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
MrChris
üzenetére
Igazából kezdő hobbi fotózásnak szánnám, ezért sem szeretném nyilván a legnagyobbal kezdeni, és nem is valami kevésbé jóval, vagy a "nagyátlag" alatt. Nem szánnék rá túl sokat, lehetőleg másodkézből, úgy hátha akár több kiegészítővel lehet levadászni egy jó kis gépet.
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
hibavissza
üzenetére
És akkor mi van? Csak úgy kérdezem?
-
MrChris
nagyúr
válasz
Papa-Het
üzenetére
Ezek a rá való objektívek. Koncerthez fényerős tele javallt, főképp mikor már kevés a fény, városban jobban jön a nagylátó, mint ahogy a természetben is. Úgy keress fotógépet mint ahogy mobilt. Az olcsóval leginkább a kedvedet veszed el. Váznak inkább valamelyik Olympust pl. EM10-et javasolnám, jó árú és jó képe, jó színei vannak már a jpg-nek is, mint ahogy általában az Olyknak, meg jól jön a szenzorba épített stabi is. De ha vázból és objektívből a legolcsóbbat nézed ki attól ne várj sokat.
-
Papa-Het
aktív tag
Sziasztok!
DLSR gép vásárlásán töröm a fejem. Más fórumokban írtam már - értsd márkák - és a Nikonnál a 3200-as még árban odébb van nekem, így nagyon úgy tűnik Panasonic Lumix G5 lesz a játék végállomása, másodkézből. Külföldön élek (anglia) és amire használnám, főként városban fotózgatás, természet - rengeteg park van itt - illetve szabadtéri koncertek megörökítése. Váz aránylag jó árban van használtan, objektív nem tudom milyen való rá, de ha jól láttam akkor gyárilag 12-42mm-es. Totál kezdő vagyok, belépő modellt keresek, amit esetleg ha mégsem szeretnék jobban foglalkozni vele, akkor könnyen el tudom adni. Szóval az említett sorozatról, vagy gépről van valakinek tapasztalata? Bármilyen ötlet, tanács, segítség jöhet, szívesen veszem!

-
törölt tag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Igen, ezt sejtettem, hogy a kettőt együtt nem igazán lehet egyszerre megoldani.
Az Oly előtt csak zoomokat használtam évekig (bár mondjuk akkor nem próbáltam meg még komolyabban venni a dolgot), mégis most kicsit furcsa újra.MrChris: Hát, szebb a Pen F-nél

gorgo: Ez így igaz, és elég jól is működik valószínűleg 12-14-18-25mm környékén, de mondjuk 40mm-en már olyan háromszor akkora, mint az Oly 45 mondjuk. Illetve kitolt állapotban azért nem szívesen mászkálok vele, eléggé megnő az esélye, hogy valaminek nekiütődik, féltek azért egy ilyen értékű cuccot.
Új hozzászólás Aktív témák
- OnePlus 12 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Részletek lehúzott zajszűréssel sincsenek, a színek meg még döglöttebbek. Az viszont tetszik, hogy nem kínozza a laptopomat sem, a jó öreg t520 a lr alatt már izzad néha, C1-el viszont a ventit sem kellett bekapcsolnom, a proci 40 fok alatt maradt 

Mi az, ami még ezen kívül be van ágyazva?
Ha meg összejön véletlen a kompozíció, akkor egy fekete-fehér konverzióval még megmentheted!
Az A6000-nél minden van a Lightroomban, itt meg semmi? Az Adobe standard színeiről inkább nem írnék minősítést, annyira rosszak. Hogyan érdemes ennek nekifutni? Betennétek egy olyan Huelight profillal készült képet, amin egy természetes napsütéses jelenet van a fák zöldjével, az ég kékjével az egyebeket alapbeállításon hagyva? Esetleg valami portré, ami így készült?

a menet stimmel csak rövidebb.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)