- Hobby elektronika
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nem fut az Intel grafikus vezérlőin az év egyik legjobban várt címe
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen széket vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi haladó szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Világ életemben PS-el fűztem össze a panorámákat, nagyon jól csinálja.
Ezek az irdatlan expó eltérések mik ?
Panorámát manuálban érdemes fotózni, először nappal szemben expózol egyet és megnézed, mit mér a gép, aztán napnak háttal, arra is megnézed, mit mér, aztán a két expóidő átlaga környékén is lősz egyet, bár én súlyozni szoktam picit a világosabb részek jobb expója irányába, mert a szenzorban több tartalék van az árnyékos részek visszahozására, mint a kiégés (highlight) korrekcióban a felhők megmentésére. (Persze ha van szűrő, stb, könnyebb, csak ne vignettáljon be durván, na meg egy polár a Nappal eltérő szögekben máshogy szűr, ND jobb igazi nagypanorámákra). Szóval ha a rögzített arany középutas expó megvan, lehet körbefordulni, kattogni és abból a PS szuper eredményt csinál simán. Érdemes vagy egyenként még a raw-kat egyenlő mértékben korrigálni, vagy - én is utóbbi utat járom - maradni még a precíz teljes infós változatoknál (PSD, TIFF) és őket összefűzetni vele, majd a végső képen még igazítani és mehet a leméretezés, stb. Ez ugyan durván gépnyúzó művelet, amikor összepakolgatja őket, de a végeredmény hibátlan és kombinálni lehet bele torzításkorrekciót, vignetting korrekciót (bizonyos mértékig jó, de túlhúzni sem szabad), ilyesmiket. Ki kell kísérletezni, melyik adja a legjobbat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Crimson Desert
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- BMW topik
- További aktív témák...
- Új, magyar garanciás Panasonic S 20-60mm
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Canon ) - Újszerű -
- Canon Extender EF 1.4x III és Canon Extender 2x III telekonverter - Újszerű -
- Canon EF 16-35mm f/4L IS USM objektív - Újszerű -
- Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L II IS USM teleobjektív álcázóval
- Bomba ár! HP Elite Dragonfly i7-8G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- Asus VivoBook S14 - 14,1 "FULL HD IPS - i5 1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Intel Ultra 7 265KF / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Panorámát manuálban érdemes fotózni, először nappal szemben expózol egyet és megnézed, mit mér a gép, aztán napnak háttal, arra is megnézed, mit mér, aztán a két expóidő átlaga környékén is lősz egyet, bár én súlyozni szoktam picit a világosabb részek jobb expója irányába, mert a szenzorban több tartalék van az árnyékos részek visszahozására, mint a kiégés (highlight) korrekcióban a felhők megmentésére. (Persze ha van szűrő, stb, könnyebb, csak ne vignettáljon be durván, na meg egy polár a Nappal eltérő szögekben máshogy szűr, ND jobb igazi nagypanorámákra). Szóval ha a rögzített arany középutas expó megvan, lehet körbefordulni, kattogni és abból a PS szuper eredményt csinál simán. Érdemes vagy egyenként még a raw-kat egyenlő mértékben korrigálni, vagy - én is utóbbi utat járom - maradni még a precíz teljes infós változatoknál (PSD, TIFF) és őket összefűzetni vele, majd a végső képen még igazítani és mehet a leméretezés, stb. Ez ugyan durván gépnyúzó művelet, amikor összepakolgatja őket, de a végeredmény hibátlan és kombinálni lehet bele torzításkorrekciót, vignetting korrekciót (bizonyos mértékig jó, de túlhúzni sem szabad), ilyesmiket. Ki kell kísérletezni, melyik adja a legjobbat.