Hirdetés
- CES 2026: AI-fókuszra kapcsolnak az Acer Swift, Aspire és Nitro notebookok
- CES 2026: Kibújtak végre az üveg mögül az új MSI Prestige notebookok
- CES 2026: madzagmentes egér és headset az Acer névjegyével
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- E-book olvasók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mini PC
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
Full HD-ben tudja a 60p-t?

-
schawo
titán
Fölülnézetben úgy néz ki, mint egy 6x6-os középformátumú gép.
-
jjeahh
nagyúr
-
b.vr
őstag
FF-ben még korai (és szükségtelen) a milcesítés a Nikon (Canon) számára, de a Sony A7 topicjában már idéztem azt a Thom Hogan cikket hogy akár jövő év elején a D3300-zal a belépő szegmensben jöhet a tükörnélküliség.
[link]szerk: szintén Thom Hogan arról, miért a dx-rendszer a sürgetőbb a Nikon számára
-
.mf
veterán
Ha nagyon akarták volna, megtehették volna azt is, mint amit mi csinálunk m4/3-al: új bajonett, de vázzal adnak egy olyan adaptert, amivel ugyanúgy működik, mintha F-mount lenne, csak ezt le lehet csavarni. Megvan a váztest vékonysága és a "régi" obikkal kompatibilitás is, amivel párhuzamosan elindulhat az új obi-család, már kifejezetten tükörnélkülihez fejlesztve.
-
lenan
aktív tag
válasz
FEDman
üzenetére
szép lett, küld el nekik, hátha legközelebb... (mondjuk vastagságban egy canon 6d mellé is ciki ezt odarakni)
igazán tényleg nem értem, miért nem csinált a nikon egy igazi -pure photography- vázat tükrösben, pedig kevés szebb kiindulópont kellene mint ami nekik is megvan bőven F, F3, (F6), és tényleg nagy kihagyott ziccer az ovf-evf cserélhetőség is, pedig nem rossz technológia van a kezükben évek óta a nikon1-el
-a sony a7 nekem ezerszer csábítóbb minden gyerekbetegsége mellett is. -
FEDman
addikt
Bizony, az RX1 egy jó példa arra, hogy ma már vannak meglepően vékony kijelzők is. Itt jól látszik a jelölésből, hogy az érzékelő síkjához képest hátra felé mennyire vékony is tud lenni egy modern digitális gép is.
Ennek megfelelően ha nagyon akarták volna ez a Df is lehetett volna sokkal soványabb.
És ahogy elnézem a felülnézeti képet:Olyan ennek a gépnek a formaterve, mintha ezt a tervezők is tudták volna és a vonalaiban bizony ott rejlik az az elegáns váz amit vártunk.
Csak le kell nyesni róla a felesleges sallangot és máris egy sokkal szebb végeredményt kapunk.

És az RX1-ben használt kijelzővel ez simán kivitelezhető is lett volna..
-
lenan
aktív tag
-
rbalint88
veterán
Sőt, ha eldobnák a tükröt, akkor még jobb lenne a helyzet. Szenzorra integrált CD+PDAF (24mp mellett szerintem kényelmesen elférne FF lapkán, több meg minek) és akkor a jelenlegi obipark is megmaradhatna, de érezhetően könnyebb lehetne a cucc, mindenki jól jár, aztán lehet kiadni többféle EVF-et hozzá jópénzért.
-
-
MLaca
őstag
emberek, ha szabványos Nikon F bajonettet akartok, akkor a gépnek kövérnek kell lennie, mert a bázistávolság adott ÉS a szenzor, elektronika, LCD meg - sajnos - a filmes "csapóajtóhoz" képest húsos. ez van. talán egyszer majd lesznek olyan vékonyak a komponensek, hogy lehet kecsesebb FF F mountos dSLR-t gyártani, de most még nem ez a szitu. szóval, nem kihagyott ziccer, hanem specifikációk és gyártási lehetőségek által behatárolt a téma. a fuji x vázak lehetnek vékonyak, mert teljesen újat tettek le az asztalra, nem kellett egy évtizedek óta meglévő szabvánnyal és többtucatnyi objektívvel kompatibilisnek maradni.
-
lenan
aktív tag
válasz
ROBOTER
üzenetére
OFF
Én azt hittem megcsinálják végre a tükrös, cserélhető ovf-evf es párját a leica m-nek, de hát mégsem. Hízott disznó bármelyik analóg régi nikon-hoz képest sajnos, tele tárcsákkal és tekertyűkkel-gombokkal. Tárcsásakban van szebb-okosabb, de tekertyűs-gombosban is.
Amúgy biztos marha jó lesz - nem kéne. Kár a kihagyott lehetőségért. -
-
Studi
veterán
OFF:
Nikon Df Nem jött be a cserélhető kereső, de nagyon retro lett a külső.

-
schawo
titán
válasz
Freddy76
üzenetére
Ott mindenki citromba harapott?
Régen röhögtem ilyen jót tesztvideón. Nagyon jó a humorérzékük, ahogy kifigurázzák a többi fotós tesztet. Mindkettővel géppuskázzák az üres falat, csupa teljesen értelmetlen képet készítenek tökéletesen rámutatva, hogy se D4 se az M1 nem csinál művészt a 'Nikonos tinédzserből'. -
need
addikt
válasz
Freddy76
üzenetére
az első gondolatom veled kapcsoltban egy egyházi dal.. ami úgy kezdődik hogy..
"Tebenned bíztunk eleitől fogva..."a másik igen kellő humor az mindenképpen fontos..
és még az ide való idézet..
"Nem veszed észre hogy mindenki dili csak te veszed magadat olyan komolyan -hát itt a bibi.."tipikus példa arra hogy kell jó/rossz promót készíteni..!
nyilván az is igaz hogy ettől még nem adnak el kevesebb D4-et.. -
válasz
Marseille199
üzenetére
annyira bánom, hogy a fuji nem az exr szenzort vitte tovább ezen a 2/3"-os vonalon

-
Freddy76
addikt
-
need
addikt
sziasztok..
ha ezt a [videót] a Nikony topikba raknám be az trollkodásnak számítana..?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Marseille199
üzenetére
néha irtózom a kis szenzortól, de képeket nézegetve nagyon jónak tűnik, árakat már kevésbé...

megnéznék pár bebukás-kiégésérzékeny témát is vele
-
válasz
Marseille199
üzenetére

-
b.vr
őstag
Thom Hogan cikke hogyan szivárognak el (amiből később akár tömeges elpártolás is lehet) Nikon DX vásárlók, ahelyett hogy fölfelé FX-re, inkább más milc-gyártókhoz, és ennek legfőbb oka (a jövőbeni potenciálisan még kisebb vázak mint opció melett (bár szerintem ezt úgyis a milc-esítéssel tudják majd meglépni) hogy kellene kimondottan DX-re tervezett (fényerős) fix széleslátószögűek, valamint szintén kimondottan dx-re tervezett fényerős normál és tele zoom-ok. Minimum bejelentés és komoly roadmap-szinten.
The Nikon Customer Leak Problem
"Olympus seems to know well that there's an opportunity here. Notice that in the last year they moved away from their "sell small cute bodies to women and bloggers" thing to "sell competent DSLR-replacement type cameras to dissatisfied crop sensor camera users." It's working. I know it is because I can see the exact flow: the reader of my DSLR site starts complaining about what's happening with DX DSLRs, investigates mirrorless, and ends up being a reader of my sansmirror.com site and sending me new email from there telling me how happy they are now."
-
.mf
veterán
Ha már offolunk, akkor én is

Húgomék tervezik az esküvőjüket, most fotózásra kezdték el gyűjteni az ajánlatokat. Jövő nyáron lesz, Bp. vonzáskörzetében. Esetleg tudtok valakit ajánlani, aki jól és nem-túl-drágán (mindketten bölcsészek
) dolgozik? Ha van tippetek, pü plíz -- előre is köszi! 
-
HollyBoni
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Én örülnék neki ha legalább lenne FHD 60p.

-
Marseille199
senior tag
OFF
Létezik hogy X20-on nem tudok se fullHD, se HD felbontásban csak 60p-t állítani? Nincsen 30-ra lehetőség

-
Gondwana
addikt
Mutass nekem egy embert, aki racionális elemzés után vett magának Leicát. (Még, hogy Engel-görbe, meg határhaszon, ja, pont L-alakú a görbe...)
Tehát veszik! (Ebbe akart belenyalni a Hasselblad is, csak úgy járt, mint ama uszodás viccben az emberke, aki a trambulinról intézte a dolgát a medencébe) -
arn
félisten
en csak azt nem ertem, hogy miert jo a leicanak, hogy atmatricazott pana gepeket adnak ki. aki kicsit is benne van a temaban, tudja, hogy melyik az "igazi".
-
scarabaeus
őstag
Szórakoznak gyártók, annak idején az LX3 is kijött, ha az EX1-et megforgattuk

-
HollyBoni
veterán
Miért van minden Pana gépen Leica logo, vagy az az L betű nem az?

-
TayRol
nagyúr
csak telefonnal tudtam készíteni képet, jelenleg ez a géppark itthon.

-
madgie
titán
Hja, mert annyi értelme van gyári Normal beállításon összelőni a vázakat, mint sportautót nézni a váltógomb színe alapján. Van minimum féltucat színmód azon a nyüves Panán, ráadásul csillió éve minden normális tesztelőnek nyilvánvalónak kellene lennie, hogy a Pana sose vitte el melegebb színhőmérsékletbe az AWB-jét, sőt. Osztán ezt korrigálni nagy kaland, már a tíz éves LC33 kompaktomon is volt AWB finomhangolás.
Egyébként soha nem volt még olyan vázam, aminél elégedett lettem volna a Normal 0,0,0,0 beállításaival. Igen, az Oly E-1 sem volt olyan.
-
azért akinek ez egyenlő egy rendes teszttel, az tényleg vegye azt, amelyik jobban bejön. mellesleg nincs semmi baj a q-val (na jó, de: az lx-7 is jobb, az xz-2 is jobb és a stylus 1 is jobb, mint bármi, amit a pentaxszal csinálni tudsz), csak hát azért a gm1-ben mégis a gx7 lapkája van...
...a félrefókuszálást és a szűk mélységélességet meg igazán nem kéne összekeverni a kompaktos élességgel.........
-
Gondwana
addikt
válasz
üzenetére
Vakuként az E-M5 mellé csomagolt teszkógazdaságos kis mütyürkére gondoltál? Eleve le se fedi a 12mm látószögét, de a 14-et se rendesen...
-
eeXaa
addikt
...vicces ez a vs., de azon csodálkozok hogy mindenki a Q7-et emeli a magasba...

-
törölt tag
Előre tudom hogy hülye kérdés lesz, de inkább biztosra megyek

E-m5 + 12-50 esetében a gyári napellenzőjével használva a vaku villantásába nem lóg bele a napellenző?
Mert hogy a GF2 vázzal bitang módon belelógott. 1:1 arányú kép esetében ha 4 részre osztjuk a képet, az egész jobb alsó kockát kitakarta a napellenző.
Gondolom kitalálták ezt a mérnökök,de egy kérdést megért.
Köszi
-
ROBOTER
addikt
Slrgear 12-40 teszt!
-
MrChris
nagyúr
ennél azért nagyobb a különbség, nem csak beállítás, beállíthatóság terén is. Minden téren fejlettebb szenzor van benne. A váz kialakításáról nem is beszélve. Szerintem Vitalij nem foja meghekelni. Csak azzal foglalkozott ami nagyon népszerű volt, mint a G3 és GX1 és leginkább azzal amiben hatalmas plusz tartalék volt azaz a GH2. Amivel érdemes lenne dolgozni az a GH3. Videóban nagyobb bitráta/képsebesség makkháromhoz hasonlóan 24p-ben fhd/uhd RAW videó kártyára, hdmire és mindezt hanggal, amit az egyenlőre nem tud. Fokuszpíking...

Új hozzászólás Aktív témák
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Arc Raiders
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- weiss: Autó költségek
- További aktív témák...
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÚJ ELEKTROMOS ROLLER és EBIKE 2/3 ár alatt a és e-bike dobozban, 1 év gar.:
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ezekhez azért nem ragaszkodnék. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, de szintén sony rx100-ra is csini markolatot rittyentettek. Az utóbbit meg veszik, mert egyre több fajta markolatvariácóval jön ki.