Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
Új hozzászólás Aktív témák
-
schawo
titán
PM1/2-höz képest mekkora a GM1?
-
MrChris
nagyúr
válasz
Lassú Víz
üzenetére
aha, valami ilyesmi mechanikus behatásra gondoltam, következtettem. Ez az lcd-n keresős, kitartott kézzel fotózás rengeteg hátránnyal jár. Egy halom pénz a fényerős obira, magas iso-s érzékelőre, hogy kompenzálja a felkarból kitartott instabil tartást. Evf-el csak az arcomhoz nyomom és máris 2 fé zárelőny

-
Studi
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Link. Nem tudom, milyen lesz, nekem ez az első, amire el is tudok menni. Mercutio már biztos volt ilyenen.
-
|AP|
veterán
válasz
FEDman
üzenetére
nem hittem volna, hogy ilyet mondok, de ez talán már tényleg túl apró is

Az obi viszont nagyon ígéretes, méretre és átfogásra is. Én pont egy ilyet hiányoltam eddig a rendszerből. Időnként elmormolok egy-egy imát, hogy ne okozzon csalódást a képminőség
A váz is tetszik. Minőségi, fém, mindig az LX3-mat juttatja eszembe, mennyire jó volt kézbevenni. Viszont azt nem bántam volna ha annyival nagyobb, hogy elférjen benne egy EVF, és tőlem vastagabb is lehetett volna, hogy ne lógjon ki előre sem semmi.
-
Studi
veterán
Mai ingyenes fotóelőadásra jön valaki?

-
|AP|
veterán
megjött az ezüst-feketéről is a kép:

fekete obival szebb lenne, de így sem rossz

-
Tulku
veterán
válasz
Warter
üzenetére
Biztos vagy te abban hogy egy LX7-nél jóval kisebb géppel tökéletesen tudsz fotózni?
Nekem már ezzel is meggyűlik néha a bajom (nem szidni akarom, tökéletesen meg vagyok vele elégedve, de rettenetesen kicsi) hát még ez a törpeség...kiejtem a kezemből

És persze nem tehető rája evéef...grrr!
-
hegyimorc
senior tag
Nem az a kérdés, hogy el lehet-e adni szaré'-hugyé', hanem, hogy érdemes-e (akár csak egy fillért is rákölteni, hogy helyette GX7 legyen ... vagy más)
De ha valakinek minden vágya egy ezüst EM5 markolattal együtt, megkereshet az ajánlatával

GX7-től kicsit tartok, mert nem voltam jóban a pana gépek színeivel ... bár a G3 már rég volt, azóta sok gép lefolyt a Dunán
, a stabival sem biztos, hogy elégedett lennék
Az EM1 pedig már nagy, itt hiányozna az, hogy EM5-nél választhattam a jobb fogás (markolattal) vagy a kisebb méret és súly között. -
Lassú Víz
addikt
válasz
rumos14
üzenetére
Nem tudom. Gondolom pont szerencsétlen az együttállás. Mozgó alkatrészek sebessége és tömege viszonyítva a nem mozgókhoz, meg ilyesmik. Nem utolsó a fogás is. A dpreview tapasztalatai szerint ugyanaz a konfig ugyanolyan körülmények között állványon jobb mint kézben. Tehát az ember is bemozdítja a vázat exponáláskor az meg döntően azon múlik, hogy a kialakítása miatt hogy lehet megfogni, meg milyen erő kell az expo gomb megnyomásához.
Érdekes lesz, hogy a Sony FF MILC-e hogy birkózik meg evvel a problémával.
-
-
FEDman
addikt
válasz
Warter
üzenetére
Ha ez a 43rumors-os kép méretarányos akkor így fog festeni az LX7 mellett.
Mondjuk felülnézetből lenne igazán érdekes. Vastagságra obival együtt már gondolom a GM1 lesz a nagyobb, de nem sokkal. Ahogy nézem a váz vastagságából is faragtak kicsit (30,4mm). Mondjuk emiatt valószínű dönthető kijelzője nem lesz.
-
|AP|
veterán
elég durva ez a méret... ezen már egy 20-as palacsinta is orbitálisan nagy lesz

-
Studi
veterán
Meglátjuk, hogy mikor ér ide. A Photoexpon kérdeztem a Sigmás srácokat a 60/2.8-as mft obijukról (szívesen összehasonlítottam volna az Oly macroval élőben), de azt mondták, hogy élőben még ők se látták, nem rendeltek belőle, mert gyakorlatilag én vagyok az első érdeklődő. Pedig a Sigmának erősebb a képviselete itthon, mint a Tamronnak.
-
Schanyee
senior tag
válasz
hegyimorc
üzenetére
Ez is benne van a pakliban, én csak feldobtam egy kérdést és az árat csak példának írtam. Egyébként a 65 000-el is már "nyer" 10 000ft-ot, ez olyan ár, amivel mindketten jól járunk szerintem, persze benne van a pakliban, hogy ha vinnék drágábban, akkor drágábban adja, de ott már lehet rajta marad egy ideig az obi, ha nem talál egyből vásárlót (pl amit kinéztem eladót, azt 1 hónapja hirdetik és ha sürgős lenne a pénz, akkor nyilván nem ennyiért hirdetné), szóval valamit valamiért, hogy megvédjem az álláspontomat.
De ha te benne lennél (vagy bárki más) egy ilyen vásárlásban akkor írj egy árat, max azt mondom rá hogy nem, mint ahogy te is a 65 000-re azt mondanád nem, és nem történik semmi.

-
Schanyee
senior tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Én most a Panashop-os árakból indultam ki, ott 284 991Ft vs 339 990Ft azaz a különbség 55 000Ft, szóval ha mondjuk rádobok egy 10-est, az 65 000ft, és akkor mindegyikőnk jobban jár, valamint most épp 75 000Ft-os használt hirdetéseket látok csak, amikre nincs garancia (bár az egyiket láttam és jó állapotban van, nem rég lett véve, csak amerikai a vásárlás). Mondjuk ha nem lesz jelentkező, akkor marad a használt, mert tulajdonképpen nincs semmi gond azzal sem, nem a garancia hiánya miatt merült fel ez bennem, hanem az árkülönbség. (meg egy hajszálnyit, hogy a GX7-hez az új 20mm-es fix jár, ami tudom teljesen ugyanaz, de állítólag több benne a fém)
-
Lassú Víz
addikt
válasz
MrChris
üzenetére
A zár indulásakor illetve érkezésekor gyorsulási, lassulási erők lépnek fel amik a természetesen a vázra is hatnak. Gyakorlatilag ez egy lökés, ami átterjedhet különböző dolgokra amik elmozdulni képesek úgy mint szenzor, lencse tagok, gépet tartó ember keze. Az E-P5 gyorsabb vakuszinkronja feltételezésem szerint gyorsabb zármozgással is jár. Ha a zár tömege nem csökkent akkor törvényszerűen nagyobbak a fellépő erők. A zár expozíció előtti első bezárása okozta rezgések csillapodnak le az anti shock késleltetés beiktatásával.
Nem tesz jót az ügynek a magunktól eltartott gép és az LCD-n keresztüli komponálás sem. Egyértelműen instabilabb mint a keresőbe nézve, három ponton támasztva és a testhez közel tartva a gépet. Ehhez jön még a gép tetejére helyezett expo gomb (ahol ott van) ami nekem nagyon nem esik kézre, mondhatnám sokat ront a gép stabil tartásán.
-
Schanyee
senior tag
Valaki nem akar mostanában GX7-et venni? (vagy bármilyen másik vázat amihez lehet kapni kit-ben a 20mm-es objektívet) Akkor szívesen beszállnék az üzletbe az objektív megvásárlásával, és mindketten jól járhatnánk.

-
rumos14
nagyúr
egy baj van csak, a 12mm-t a GM1 esetn kizárólag 4:3 képaránnyal kapod, míg az LX3-nál ott volt a multiaszpinak hála a 3:2 és 16:9 is, ezek nagyon sokat hozzáadnak a nagylátó fílinghez.
amúgy nagyon szexi gép a GM1, de az RX100-hoz hasonlítani, méretre, teljesen értelmetlen, nyilvánvalóan az obi miatt érezhetően vastagabb lesz. -
.mf
veterán
Gondolom már a legtöbben elfeledkeztek róla, de elvileg most már 1-2 héten belül boltokba is érkezik (tőlünk nyugatabbra) a Tamron 14-150mm f/3.5-5.8 Di III VC
85.24 × 63 mm, 280 g (stabival).
A Pana 14-140 f3.5-5.6 ~80 × 67 mm, 265 g; s 700 USD / 570-600 GBP.
Az Oly 14-150 f4-5.6 83 × 63.5 mm, 290 g stabi nélkül, 490 GBP.
A Tamron optikai teljesítménye majd a tesztekből kiderül, de remélem, hogy egy kedvezőbb árú alternatíva lesz. (Méghozzá jóval. A jelenlegi árazás egy vicc -- kitben, "ingyen kamerával" olcsóbbak a szuperzoomok, mint önmagukban...) -
b.vr
őstag
válasz
MrChris
üzenetére
na jó, lehet hogy keverem a dolgokat, inkább belinkelem amit erről régebben olvastam

-
.mf
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
Mint a PL3 / PM1.
Ja, hogy azt itt szinte mindenki szidja a kis mérete miatti ergonómiai kompromisszumai miatt?

A váz meh. Az obi már sokkal érdekesebb. Tesztekre és árára kíváncsi leszek.
de!: sztem ott is javítható a helyzet azzal a trükkel, mint a többinél: 1/8s-ra állított shutter-shock csökkentő üzemmódot használni.
-
|AP|
veterán
kiegészítve a saját hozzászólásomat:
Annak idején imádtam az LX3-at. Szerettem az induló 24mm-t, a kiváló építési minőséget, a kis méretet. Néha kevés volt a 60mm a végén.
Most GF2 van, nagyon megszerettem a M4/3-ot, már csak a 45/1.8 miatt is egészen biztos hogy maradok.
Most szinte itt van egy LX3 (oké, nem olyan fényerős az obi, viszont sokkal nagyobb és frissebb a szenzor), amire fel tudom csavarni akár a 45/1.8-at, akár az új Pana 45-150-et is.Ez nekem szinte mindenre elég. (EVF-et sajnálom csak)
-
lenan
aktív tag
ez a kis vacak stabis, hú az annyát
-
|AP|
veterán
válasz
FEDman
üzenetére
Ez igen! Már régóta várom, hogy milyen lesz és csak biztató pletykákat olvastam eddig róla. Mind a vázról, mind az obiról, építési minőség és képminőség szempontjából is.
Gyakorlatilag ez egy "csúcskompakt killer". Kicsi (ez tényleg az), minőségi, 24-ről induló (hatalmas plusz), és megadja az objektív cserélhetőség lehetőségét is, ha hosszabb, fényerősebb, még szélesebb, stb. kell.Ha kapott volna legalább egy olyan pici és kompromisszumos EVF-et, mint az LF1, akkor ez lenne a tökéletes cserélhető obis zsebkompakt. (gondolom azt elteszik a GM2-be, vagy a 7-be)
De így is közel van hozzá

-
FEDman
addikt
Tényleg kicsit J1.

Még méretre is kb. akkora lesz, talán egy kicsit még kisebb.Majd ezüst feketében lesz igazán szép, állítólag lesz majd olyan is. Addig is összedobtam egy ilyet PS-ben.

Ez így elég dögösen nézne ki. Csak gondolom szokás szerint az ezüst-fekete verzió ezüst obit kap majd, pedig feketével mutat igazán.

Ja és igen, az obi nagyon pici lett és ilyen téren is eléggé a Nikonra hajaz. Egyrészt összecsukható, másrészt nincs rajta élességállító gyűrű, tiszta Nikon 1.

-
itt a
nikonpanasonic j1amúgy nem is annyira a váz tűnik a nagy számnak a bejelentésben, hanem az obi. itt az olcsó 12 mm-es nagylátó. a váz szerintem vastagságra gf3 szint kb., szóval nem biztos, hogy ott érdemes megnyerni azt az 1-2 mm-t. akár egy dönthető lcd-s gf6 vagy olcsó gx1 is befér az obi mögé. de a gm1 is szép, az tuti.
-
FEDman
addikt
-
Dare2Live
félisten
válasz
rumos14
üzenetére
Izgi, hogy a Sigma is bejelentett rá egy F4 24-105öt.
mert az nem úgy van, hogy megjelenik az első váz és azonnal bejelentik rá, 99%, hogy Sony leült Sigmaval. Sigma pedig nem gyenge és nem is drága és van FFre sok fixük, zoomok.
Persze vszeg vagy olcsó lesz és minden harmadik hibás vagy kap egy Sony/Zeiss feliratot és drága.
-
Mercutio_
félisten
Tankérem, az úgy kezdődött, hogy visszaszóltam

-
b.vr
őstag
válasz
rumos14
üzenetére
"semmi értelme összehasonlítani a kettőt, neked se"
Amúgy az feltűnt hogy én _nem_ kívántam összehasonlítani a kettőt, sőt pont hogy arról írtam miért _nem_ kéne ezt tenni?
És ezzel ne azt érezd hogy most darabokra cincáltam a hozzászólásodat csak azért hogy enyém legyen az utolsó szó. Hanem ha valamivel nem értek egyet amit _nekem_ címeznek, arra válaszolni szoktam. -
rumos14
nagyúr
te figyu, néha belenyugodhatnál abba, hogy nem a tiéd az utolsó szó, és tök felesleges egy hsz-t darabokra cincálni... a fórumozás nem erről szól. szerintem.
a Sony 28-70 300 dodóval dobja meg a váz árát (a kitben), az Oly 12-40 (jogosan!) sokkal többel. semmi értelme összehasonlítani a kettőt, neked se, másnak se. -
rumos14
nagyúr
kicsit meglepőnek tartanám ha a Sony nem kroppolná automatice és megkerülhetetlenül az eddigi (aps-c) SEL obikat. elnézve a kínálatot, nem hinném, hogy bármelyik obi értelmesen használható lenne FF-en. talán egyedül a Sigma 30/2.8... de ugyebár ott a Zeiss 35/2.8. kérdés, hogy az mennyibe fog fájni, mert sztem 3-400 dodónál nem lenne szabad többet kérni érte, csak hát az a fránya Zeiss logo...
-
b.vr
őstag
Egyrészt a számok szintjén sem stimmel (egy általános zoomnál nagyon nem mindegy hogy ekv. 24ről indul vagy 28ról. A hosszú oldal már kevésbé, de számít. Az Olynál tudjuk hogy rendszer szinten világklasszis a stabi. A Sonynál tudunk valamit? Nem) Egyébként tényleg hagyjuk, nem gondoltam hogy az "Árról mi értelme minőség nélkül beszélni?" az egy ennyire bonyolult összefüggés, azaz tök fölösleges a "nem ismert minőségtől függetlenül" párokba rendezgetni őket, mintha azzal hogy tudunk egy számot a fényerőről akkor azzal minden fontos számbaveednő dolgot elmondtunk volna.
-
lenan
aktív tag
válasz
Ffranklyn
üzenetére
Teljesen igazad van, bár a felbontás itt az apsc objektíveknél 11 ill 16 mp croppos objektíveknél. Ez spec kisebb ill. ugyanaz mint a jelenlegi nex gépeknél, ezzel nem hinném hogy baj lesz. ha igazak a hírek ráadásul ez mint kb a multiaspi szenzornál, akár négyzetes is lehet a képkörben, majd meglátjuk.
Ettől még tolhatják ki az obikat bőven, nincs egy darab se eddig FF-re nekik.
Állítólag lesz eos, nikon F, leica adapter rögtön hozzá, ez azért érdekes lenne.
Mondjuk én csinálnék a nagy barátságra való tekintettel egy m43-E adaptert is, persze lehet a 2mm-be nem férne bele:-) -
lenan
aktív tag
-
Ffranklyn
csendes tag
Azért egy fényképezőgép használhatóságát több minden befolyásolja mint a nyers technikai adatok. A Sony most a nex vonal mellé behoz még egy uj termékvonalat, és szerintem ami a NEX bevezetésénél gond volt (kis objektiv kínálat) az itt is ugyanúgy jelen lesz a kezdetekben.
Az FF vázhoz most tolhatják ki sorra az uj Zeiss obikat mert ugye a meglévő obipark felbontása nem biztos hogy elég lesz az új szenzor alá beleértve a már meglévő 24 f1,8 as zeiss -t is. Aztán itt van az is hogy a megjelenő zeiss fixekben nincs IS, és a gépben sem. Nincs beépített vaku stb.
Ezen túl még ugye az is fontos hogy milyen lesz kézbefogni, milyen a menu és még sok más dolog..
Persze a mai tech őrült világban igyis tuti már megjelenés elött eladnak egy raklapnyit. -
b.vr
őstag
Hát ez nehezen megy... Tehát újra: "Árról mi értelme minőség nélkül beszélni?"
Konkrétan: az Oly 12-40/2.8 "kit" ára mellé miért a Sony 28-70 / 3.5-5.6 kit árát tetted, és miért nem a Zeiss 24-70/4 árát?
(valamint, mivel ez utóbbiak _minőségéről_ még semmit sem tudunk, én kicsit korainak tartom az árak egymás mellé pakolgatását. Ennyi.) -
-
lenan
aktív tag

ilyesmikre biztos jó
-
lenan
aktív tag
Azért érdemes árról is beszélni, mert kb ugyanannyi - és nem egy versenylovat hasonlítunk egy plazmatévéhez hanem két ugyanarra való egyforma fizikai kiterjedésű tárgyat (minőségről jelenleg értelmetlen szerintem beszélni, a szenzor nyilván jobb, az obi meg ismeretek nélkül meghatározhatatlan részben valószinüleg rosszabb)
igen, biztos a FF-re vágyók is részben, meg az általában milcre vágyók akiknek alternatívaként felkinálódik mostmár a FF is. De majd kiforrja magát a dolog szerintem is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- Lian Li SP850 SFX tápegység /850W Gold/Full moduláris/Fehér/Újszerű/Garancia/Számla/
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

ja, 60, de akkor csak az obis rész jár jól.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)