Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- VR topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Csekély 4000 dollárért tervezetten "hibás" az ASUS limitált VGA-ja
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD FX
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
TayRol
nagyúr
Jól látom, hogy mostanában nem sok oly 45-ös obit árulnak használtan?
-
schawo
titán
Mennyi lesz a zsebzoom ára?
-
madgie
titán
Már rég nem foglalkozom a képminőséggel komolyabban, Micro 4/3-nál általában nagy baj nem érhet, nem Nex ez, hogy 16-os palacsintát merjenek kiadni

Parci: én örülök így mindennek, ha egy tyuxaros iphone van nálam, akkor azzal kattingatok (nem lagzin
). Az LX7-tel már másodszor futottam úgy össze az utóbbi pár hónapban, hogy pont akkor kopogtat, mikor épp másban van a lóvé... rossz karma ez, nem is kapkodok,akad ha szembe jön velem 200 dollárért, akkor ráérek aggódni, kell-e 
-
lenan
aktív tag
most akkor fém (fémburkolat) vagy nem?
szerintem a legjobb m43 zoom -
válasz
madgie
üzenetére
jó, de te is tudod, hogy itt most ez nem olyasmi, ami megúszható lenne. magyarán itt ez az egyik kompromisszum, ha pankeák, akkor csukódós. amúgy el vagytok ti kényeztetve mind, lőjetek valami szutyok f3,5-5,6-os, kis érzékelős kompakttal egy fél évig, utána örülni fogtok mindennek

-
|AP|
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Pedig az új 12-32-nél a legtöbb helyen kiemelik a nagyon jó építési minőséget.
A képminősége pedig szerintem igencsak rendben van.
-
madgie
titán
Nemtom, amit eddig láttam, az az (építési) minőség kárára ment. Eleve ez az egész az E-P1-nél indult, ahol a fantasztikus fém-retró érzés vázra ráapplikáltak egy gagyiműanyag, nyik-nyak kitekerhető 14-42-t.
Jó, hát mondjuk a 45/1.8 is pont műanyag, de legalább nem olyan, mintha a kezedben akarna maradni. De nem is értem, miért magyarázom ennyi hsz-on keresztül ugyanazt a szubjektív hülyeségem
Egyszerűen nem szimpatikus ez a pinokkió-megoldás ennyi (amellett, hogy a 12-50 sörösdoboz sem az). -
-
madgie
titán
Mit nem értesz ebben? Ne nyúljon sehová, inkább legyen két centivel hosszabb alapból.
Szigorúan szvsz persze. Neked fontos, hogy egy gép markolható legyen, nekem az, hogy az objektív ne harmónika-kihuzatos gyerekjáték legyen... illúzióromboló. De mondom, ez személyes hülyeség
-
válasz
madgie
üzenetére
nem egészen értelek, mégis hogy máshogy lehet megoldani egy zoom obinál a kis méretet? engem nem érdekel, hogy a kézben mennyit nő, nem a kézben szoktam hordozni, hanem a helyén a tatyóban, ott legyen kicsi. a 14-150 is a duplájára nyúlik, de amikor a levegőben van, igazán van hely ennek, elfér

-
schawo
titán
A technológia tetszik, de nem tudom, mennyire lesz tartós ez a motoros zár. Bazi nagy igénybevételnek tűnik ez nekem egy ilyen mini léptetőmotorhoz. Valamint ehhez kapcsolódik, hogy az 1/500-as záridő, és 1/50-es vakuszinkron nem tűnik optimálisnak. Meg hát ez a félelektromos zármegoldás is aggaszt, mármint, hogy mennyi ideig lesz az elektromos első redőny, meg a fizikai redőny együtt jó barátok.
-
lenan
aktív tag
az a baj, hogy a 2.8-al sem érek el oda ahova szeretnék a dof-ban (én), szerintem is teljesen korrekt kis obi ez, teljesen jó átfogással
nekem a váz is bejön, végre egy tényleg kis zsebre vágható mft, másra meg ott az a7r sony :-), vagy a 12, 20, 45 fixek
meg lennék lepve, ha a jövő heti leica bejelentés nem ezt a vázat nyomná piros pöttyel (esetleg a gx7-et), bár nincs egy féléve, hogy azt mondták, ft szenzort soha,kicsi szar:-) -
nekem a technológiája tetszik és a 12-32-es obi. nem értek egyet roboterrel, hogy nem nagy szám az üveg, ilyen méretben nem hiszem, hogy lehetett volna fényerősebb, és igazából ha egy sima 12/3,5 ois lenne ilyen méretben, már az is király.
camerasize-on rápróbáltam a gf6-ra, gx1-re ezt az obit, az tűnik egy reálisabb párosnak, a gm1 már eléggé kulcstartó méret

-
lenan
aktív tag
érdekes részletek a gm1-ről
http://www.imaging-resource.com/PRODS/panasonic-gm1/panasonic-gm1A.HTM
nekem egyre jobban tetszik
az objektív is aluborítású? Belefér ez a 7 dekába? -
Schanyee
senior tag
No kezd nekem is alakulni az obi készletem, megvan a 20mm-es fix a kit meg a 100-300 mellé, még egy 45-ös van tervben 1 éven belül, hosszú távon meg talán egy 9-18 vagy valami fix és majdnem teljes is a sorom. Lehet lassan eladom a kit-et, meg a manuálisakat. Mire kész lesz az obi szett, addigra a G3-nak is talán lesz olyan utódja, amire megérné lecserélni (3-4 év múlva)
-
neevous
tag
Srácok, csakajósör?
-
schawo
titán
bar azt nem ertem, hogy miert szamolsz ra 27% afat.
Mert ha Magyarországon vásárolsz, akkor ennyi áfát fizetsz az államnak.Az a szép az egészben, hogy a kereskedő dolgozik, a kereskedő marketingel, a kereskedő fizeti az alkalmazottakat, a kereskedő fizeti az adókat, egy értékesítésen mégis csak 10-20%-ot keres, az állam meg 30-34%-ot (elábé + elábé * 20 % + elábé * 34% (27% áfa) = végösszeg)
-
arn
félisten
válasz
schawo
üzenetére
??? amikor pl az em5 megjelent, kint volt 1000 dollar, az euban 1100 eur, nalunk meg 360e huf. ez hol nem igazan olcsobb? hogy azota hogy kozmetikaztak az arakat, az mas teszta, de az uj termekeknel meg most is ez jellemzo. de ha a kifuto termekek learazasarol van szo, akkor megint nem mi allunk jol. inkabb aruljak meg jo sokaig, hatha jon vmi balek.
ezt a mintabolti kedvezmenyt meg hagyjuk, mert jopar dolognak meg kell felelni, hogy igenybe vehesd... ha az lenne a normal ar, akkor ok.
a nikon viszont tenyleg ugyanannyi. bar azt nem ertem, hogy miert szamolsz ra 27% afat. amit en kint hozattam a haverral, ott mindnel annyit fizettunk, amennyi a webshopban szerepelt ar.
-
schawo
titán
Olympus nem igazán olcsóbb az usankáknál, csak annyival, amennyi az áfa mértéke.
E-M5: 950 USD + 27% áfa = 260 ezer forint, nálunk mintabolti kedvezményes ár: 255 ezer forint.A fő különbség abban van, hogy nálunk k..va olcsó a Nikon(!)
D7100: 1150 USD + 27% áfa = 315 ezer forint, nálunk 285 ezer forint -
arn
félisten
de eun belul pl van olyan szabalyzas, ha jol emlekszem, ha nem er egy limitet az adott orszagba szolo export, akkor az adott orszag afajat szamoljak ra. mo fele ez tobbnyire mukodik is... legalabbis nagyon keves webshopban pakolnak ra 27%ot. illetve a masik fontos dolog... az usaban (es ahogy elnezem kanadaban is), sokkal olcsobb pl az olympus.
-
arn
félisten
válasz
madgie
üzenetére
hasznaltan szvsz nincs veszes ara... en asszem olyan 110-115ert vettem. az elozo gazdaja nem hasznalhatta sokat, mert nekem ugy tunt, mintha hozza se nyultak volna.
apropo! a kanadai arakkal mi a helyzet?
mennyivel jobb/rosszabb, mint az amerikai? valszeg eltorlik a vamot...
http://index.hu/gazdasag/2013/10/18/kanada_szinte_belep_az_eu-ba/ -
a sony azért egy "másfél fé-vel nagyobb" szenzorra rakott egy 24-200/2,8-as üveget. szerintem elég nagy ez az oly, sőt, egy 1/1,7"-os szenzorhoz képest már-már röhejesen nagy. az AP a kereső tetején meg tök fölösleges egy kompaktra, inkább lenne annyival kisebb a kitüremkedés. no de majd meglátjuk hamarosan, mit tud ez a dög, hátha......
-
.mf
veterán
-
-
|AP|
veterán
-
.mf
veterán
Szerintem ezeket a Pentax Q "Toy lens" gyűjteménye a Q kisebbik szenzorán is röhögve (a lomo ca-s képeit nézve lehet, hogy inkább sírva) lepipálja.
Amúgy két pontosítanivaló van a cikkben: a halszem 160°-os, valamint a harmadik nem zoom, hanem 24 mm-es (ekv 48). Azt csodálom csak, hogy hiába lomo meg trendizés meg mindenféle, mégis mindössze 89 EUR a szett, bár gondolom mind 1-2 db műanyag "lencséből" állnak.
Mind fix f8, még a "legjobb" 24-es széle is kenődik, vignettál és CA-zik, mint állat, hiába próbálják mindenféle szűrőkkel elfedni. A 12-es pedig még a kis képeken is annyira életlen, mintha a rendes obiknál használatos tükröződés- és becsillanás-gátló bevonatokat itt takonnyal próbálták volna helyettesíteni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha van Oly 14-42 II vagy II-R-ed, kölcsönadhatom az FCON-t, ha érdekel. Csak ~120-130°-os, de optikailag messze előrébb van ezeknél... Ebayen most épp elég olcsón szórnak ki pár refurb darabot.
-
madgie
titán
válasz
hegyimorc
üzenetére
Nincs ebben semmi parasztos
Én is így szoktam a csillagoknál: keresek egy fényesebbet, ránagyítok az LCD-n, tekerem, tekerem, ződ, még ződ, kevésbé ződ, hopp már lila, vissza picit, voilà.
Sajnos a bajonettbenyomós módszer nem mindig százas, piciket tévedhet, pont annyit, hogy ez a "paraszt módszer
" érezhetően élesebb eredményt adjon.szerkesztettem, nem sokkal élesebb az, csak érezhetően.
-
-
Studi
veterán
-
Freddy76
addikt
Gazda, nagy G-vel.
GX7-et nem használt valaki? Egyre jobban gondolkozok váltáson, és egyre inkább az tetszene. De jó lenne valamiféle személyes tapasztalat. Olvastam MLaca tesztjét, de ő nyílván annyira más szemmel nézi ezeket a gépeket...
Szerk: látom, te is észrevetted a hibát

-
|AP|
veterán
Szerintem ez eléggé rendben van... ez az obi tényleg az egyik (ha nem a) legjobb kit zoom eddig.
-
b.vr
őstag
dpreview first impressions szerint:
"Fujifilm's press release proudly claims that the X-E1 offers the 'world's fastest autofocus' of 0.08 sec - an attention-grabbing statement that seems calculated to dispel the reputation the X system gained in its early days for slowish performance. The small print is revealing though - Fujifilm's tests used the XF 14mm F2.8R wideangle lens and the camera's 'High Performance' mode, which is disabled by default and has to be turned on in the menus. As tends to be the way with these things, you're not quite going to see that speed in day-to-day shooting.
However, we have to say that the X-E2 is now a pretty quick camera, and feels distinctly snappier than the X-Pro1 in informal side-by-side testing. From a couple of days hands-on with a pre-production sample we'd say it seems entirely competitive with similar cameras from the likes of Sony and Panasonic, which is to say that you're unlikely to feel limited by it very often. In a similar fashion to Olympus, whose earliest PEN models were far from being the quickest, Fujifilm has made significant advances in a relatively short time."
szóval leginkább azért korábbi önmagukhoz képest gyorsultak.
a trackingról meg ennyit írnak:
"The X-E2's tracking autofocus is substantially improved too - on paper at least . With the camera in its 3fps 'Continuous Low' speed and the focus switch set to AF-C, the camera can re-focus between frames, and show a live view display too. The focus point for AF-C is no longer limited to the centre of the frame, but can be moved around freely. Strangely though the live view feed doesn't show up during continuous shooting in other focus modes - the camera plays back your just-taken shots between frames instead."
-
-
válasz
Mercutio_
üzenetére
Az XQ is besza-behu jól néz ki, az XE-2 dettó, és baromira nyálcsorgató specifikációja van. Ha nem lenne ennyi m43 cucc a fiókban, tuti kiprószálnám...
Studi, te meg igazán szégyellhetnéd magad
egy kis objektívgyűtögető hörcsög vagy, és mégsincs halszemed... Kipróbálnám, mielőtt megveszem. Bár igaz, hogy nagyjából szezon vége van, lehet, hogy várok tavaszig... -
válasz
Mercutio_
üzenetére
Asszem a szlovák sörözőnek lőttek, maradjon a Wesselényi utcai PIVO. (ne variáljunk, illetve ha valakinek valami súlyos kifogása van vele, akkor jelezze, és keresünk mást. Én is tudnék tippet adni, meg más is, de csak a bizonytalanságot növelné. Maradjon a PIVO).
Megyek!
-
Studi
veterán
Nekem még nem volt rossz tapasztalatom velük szerencsére, de természetesen nyitott vagyok bármi más hely iránt is. :-)
-
Freddy76
addikt
válasz
Mercutio_
üzenetére
Nem szeretem a szlovák sörözőt. Csak Zlaty Bazant van, ami alapból nem lenne baj, de azért a cseh-szlovák vonalon tudnak ennél jobbat... Meg aztán én ott két éve kifogásoltam, hogy sztrapacska néven miért túrós nokedlit akarnak nekem eladni, mire a "séf" közölte, hogy ezt így is készítik...
Szóval bármi más előny, kivéve palacsintázó, mert diétázom, és nem eszem értelmetlen szénhidrátot, márpedig a palacsinta az.
-
Mercutio_
félisten
Ott régen bunkók voltak a pincérek/-nők és nem volt semmi egzotikus sör, csak sima pilzeni világos, változott ez azóta? (Úgy látom tavaly még hasonló volt a helyzet)
A Wesselényi utcai pivo tágasabb, vannak nagyobb hosszú asztalok és 4-5 féle csaport, 50-60 üveges sör.mf: Többiek nevében nem tudok nyilatkozni, én elvileg akkor már indulok haza.
-
Studi
veterán
-
arn
félisten
válasz
Marseille199
üzenetére
thx

Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- Lian Li SP850 SFX tápegység /850W Gold/Full moduláris/Fekete/Fehér/Újszerű/Garancia/Számla/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

). Az LX7-tel már másodszor futottam úgy össze az utóbbi pár hónapban, hogy pont akkor kopogtat, mikor épp másban van a lóvé... rossz karma ez, nem is kapkodok,akad ha szembe jön velem 200 dollárért, akkor ráérek aggódni, kell-e 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

a szemetek!