- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Notebook hibák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- Milyen házat vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Autós topik
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby #341753 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
🎺 Az eremények alapján 2 tali leszt 🎺:
Egy Bp-hez közel, május 13-án kedden 17:00-kor, a Budaörsi Auchan totem oszlopánál (47.4530292, 18.9443333) [kép] [kép] [kép]).
És egy Győrben május 17-én szombatot 16:00-kor a győri ETO parkolóban [link].
Köszönöm mindenkinek a részvételt és a konstruktív hozzáállást!
Találkozzunk minél többen, remélem plusz meglepetés vendégek/tagok is lesznek majd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
válasz
stickermajom #203598 üzenetére
10-15 perc séta nem vészes, ha nyugodt a hely. Utolsó szimpatikusnak tűnik.
Lehet, hogy paranoia, de nappali autófeltörések mennyire jellemzőek arrafelé?
-
stickermajom
addikt
válasz
BigBlackDog #203597 üzenetére
[link] Én itt tenném le, esetleg innen nyugatra a kis utcákban, ahol párhuzamosan kell parkolni. Esetleg még ez is jó lehet: [link] Legutóbb itt parkoltam.
Ha tele vannak az előbbiek és hajlandóak vagytok 10-15 percet sétálni a belvárosig dombon le és fel, akkor: [link] Itt a madár se jár nyáron. Ez utóbbi nem fizetős.
-
BigBlackDog
veterán
Hétköznap, egész napra, Pécs belvárosában hol érdemes az autót letenni (ahol jó eséllyel sérülés nélkül túl is éli a parkolást
)?
-
kisza25
félisten
válasz
pècsimunkás #203589 üzenetére
Eddig ezeket találtam
, irány-> Surány, Darány, Horány, Gadány, Murány,
Na jól van irány Surány, Darány, Horány, Gadány, Murány az oviba -
Szoszo94
őstag
válasz
pècsimunkás #203587 üzenetére
Vas megye, irány surány!
-
ngaba
aktív tag
válasz
kisza25 #203581 üzenetére
"irány darány"
Látszik, hogy somogyi vagy, én is így mondom. A budai menyasszonyom pl. irány Horányt mond. :)
Magnum: Hajrá.
Én ezt a gyerektémát a következő példával világítanám meg: Amikor a totyogós kislányom viháncolva kergeti a galambot, akkor nekem kettő gondolatom szokott lenni: 1. Jaj, de aranyooos. 2. Lehet-e veszett egy galamb?
-
Magnum_
nagyúr
🍻
-
-
Magnum_
nagyúr
Elvittek csunpyt
Rasotamas: az en goztisztitomtol nem lesz csupa viz, nem nagyon kellett ma torolgetni
bar a meleg is kozre jatszhatott.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
cappa72 #203542 üzenetére
Szvsz azert van, hogy kilass. Ha zavar a ho, huzd el a rolajat. A gyari gyer ablaksotetites us azert van, hogy kulon extrakent adhassak el a naprolot.
Panaromatetos autot 2 probaltam eddig az egyik egy uj Vitara a masik egy VW CC de mivel lemeztetosben nem ultem sajnos nincs kozvetlen hasonlitasi alapom. De igy az utcarol beulve nem vt egyikben sem zavaro.
-
pit stop
addikt
válasz
kisza25 #203569 üzenetére
Így van, sokallom első periódust de nem úgy tűnt akit meg lehet győzni...
Mondjuk bő egy hónap alatt meglett neki 5k, szóval hamar eléri 15öt is.
A 15k szabály nekem kicsit merev, nem tudom autó csipog-e érte, akkor jobb a helyzet, de X km +-10% fogyasztó barátabb lenne szvsz. -
kisza25
félisten
válasz
pit stop #203566 üzenetére
3000nél dobtam le mindkét tiponál, mostaniban most van 4500km
Nem volt új hyundaiom, csak kia pro ceed, de kint dolgoztam Ausztriában, így az első olajcsere 1éves korában történt kb 10 ekm-nél. Amúgy átlátszó volt benne az olaj, de kb 90% autópályán mentem vele, arra használtam, hogy kimentem, meg haza jöttem amikor lehetett (450 km oda, 450 km vissza) szabadnapokon meg kirándulás volt 50-100km-re.
Szóval csak hosszabb távokon futott. 5,5 év alatt ment bele 58ekm és most 10 évesen van benne most 89ekm, ahogy nézem az új gazdája sem hajtja sokat
Igen az időt nem lehet túllépni, a futást max 1000km-el, mert ugrik a gari, tiponál is így van, csak 5év gari van -
pit stop
addikt
válasz
kisza25 #203562 üzenetére
Jól emlékszem hogy 5k után ledobtad első olajat? Hyundai-nál is így volt?
Barátom most vett új Ceed kombit, szalon vezetővel dumált egy napot, aminek az lett eredménye, hogy megvette nagyobb felszereltséget és motort
Viszont 15k-ig nem cseréli olajat, mert azt mondták jó lesz az ígyViszont kia 7 év gari csak akkor él, ha 15k kilométerenként maximum megvan csere. Ha 1el is túlfut ugrik gari, az is furcsa nekem.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Gergőke88 #203564 üzenetére
Selecline haztartasi goztisztitom van, talan auchanban vettem, de nem 💯
Vannak korlatai, sokat kell varni, eloszor kis viz jon, de aztan jon a goz. En mindenhova nyomatom :-) gyonyoru lett a bor, meg a kormany is fullos lett. (Utana kapott vekonyan Motip borapolot, ilyen van most itthon)Nejemet el akartam ma meg vinni egy korre, hogy lenyugodjunk, de mar nem mozdul ki, majd penteken harmasban kerulovel jovunk haza
Csunpyert 20.00h korul jonnek...
-
kisza25
félisten
válasz
rbalint88 #203560 üzenetére
A kuplung szagát rendszeresen éreztem a kia ceednél a hegyekben, de mikor új az autó minden vackon van matrica amit nem szednek le, pl. kipufogón, amíg ezek leégnek fura szagok vannak
amúgy kia ceednek sem volt karcos hangja, de 2-3 nap alatt raktam bele 1000 km-t.
Ellenben a tipoval, aminek hallani a hangján, hogy nem akarja, hogy kinyomd a szemét az első 1-2ekm-en
A skoda fabia-ban is lehetett hallani, hogy nagyon nyers a motor
Eddig ez a 4db új autóm volt
jut eszembe kia carensnek sem volt nyers hangja, meg kia nironak sem -
Magnum_
nagyúr
Jaaaa! Az a bmw-ken kulonosen csunyan es gyorsan kopik.
Ezen tokeletes! Majd mutatok fotot rola.
-
rbalint88
addikt
válasz
BigBlackDog #203558 üzenetére
Jo a sejtes
Az bejaratasnak szamit, ha az elso 500km-en nem hajtom 6500 fole? Vagy csak akkor, ha nincs sport modban?
Sky11: hajlok erre a megoldasraKollegaknal az 1.7crdi-k es az 1.4t-gdi-k is jol birjak, hogy paran kitapossak a lelket hidegen is. A megvigyazott 1.6gdi bezzeg eszi kicsit az olajat 120ezernel
Egyebkent nincs karcos hangja, fulre nem igenyli a bejaratast, de azert az elso 1000km ovatosabb lesz. Szaga meg van, fek-kuplung gondolom. -
pècsimunkás
addikt
válasz
BigBlackDog #203558 üzenetére
Nem kell azt bejáratni, lehet rögtön parkettázni
!
Sok idő mire bejáródik, tudjuk meg minél előbb, mit tud az autó.
-
-
-
rbalint88
addikt
válasz
cappa72 #203550 üzenetére
Akkor se a kabriot ne probald ki, se a dolby atmost
Apple Musicban (kb a Spotify almaul) kb egy hete elkezdtek feltolni losslessben a cuccokat es sokat dolby atmosban (asszem 64 csatornas hangot tud kezelni), sima alap hangcuccon is baromi jol szol. (Elantra, i30, Prius es A4 kabrio gyari rendszeren teszteltem)kisza: koszi! a loketterfogat stimmel
-
kisza25
félisten
Itt az új 8 személyes fiat tipo, na jó ez nem vicces
Azért 8-an a sedanban, jó kényelmes lehetett, meg nem csoda, ha nem tudott megállni -
válasz
Integrale #203545 üzenetére
De pont akkora az átmérője, mint a 205/55r16-nak.
Volt 3 Vectra C-m:
- 2 sportfutóművel és 225/45R18-cal,
- 1 normál + 17-es kerék (a méretre nem emlékszem, gyári szerelésű gumi),Az előbbi azért döcögősebb volt, a sofőrülésben nem olyan vészes. Viszont pár alkalommal ültem hátul, egy közepes állapotú bp-i villamossínen áthaladás (konkrétan Apor Vilmos tér) kemény élmény ott.
De könnyen lehet, hogy ez a sportfutómű számlájára írható, mert a /45 nem annyira ballonos. -
válasz
BigBlackDog #203549 üzenetére
Igen. Már beszállás után az első szónál fura volt, hogy "ezmegmianyavaja", zenénl még rosszabb volt.
Hátulról előre is verődik, meg összevissza.
Ultramaradi agyan nem bírná sokáig az ilyen újdonságot. -
válasz
BigBlackDog #203544 üzenetére
Nem zaj szempontból... bár amit én hallgatok zene, az másoknak zaj...
Szóval zenehallgatás szempontjából megőrülök tőle. Talán 4-ben ültünk, és ugh...
De ez legyen az én hülyeségem, heppem.
Jó hifivel lehet, hogy be lehet állítani, de nekem a próba is elég volt. -
Integrale
veterán
válasz
focvis #203543 üzenetére
Nem az ár a döntő, inkább az elérhető esztétikum és a kényelem arány. Így a lehető legballonosabbra szavazok. 225/45 és 215/50 között is van sugárban 7 mm eltérés, az sok.
Tehén forma miatt jól mutat rajta a nagy felni, illetve kompletten a nagy kerék. 18" passzol a formához (szerintem) a legjobban, viszont ezekre az utakra fene tudja, hogy jó lenne-e. -
BigBlackDog
veterán
válasz
cappa72 #203542 üzenetére
"...akusztikailag gyűlölöm a panorámatetőt..."
Ezek szerint ennyire érezhető a hatása? Tizenéves S60-ban lehetett hallani zajt a tetőablak felől is, ha nem volt behúzva a roló. Ha be volt húzva, akkor semmit. Viszont se a Polóban, se a Golfban nem tűnik fel a panorámatető zaj szempontjából.
-
válasz
Integrale #203540 üzenetére
Az alap modellekre 205/55 16 került, egyel feljebb 215/55, majd 215/50 17, 225/45 18.
A rokon Vectra C-n biztosan volt gyárilag 205/55R16, 215/50R17* és 225/45R18.
DE vagy gyárilag szerelve (90%), vagy gyárilag engedélyezve (10%) volt 225/45R17 is, ami lényegesen kedvezőbb árú.(*lehet, keverem a 215/55R17-tel, mindegy is, mert mindkettő gazdaságtalan méret.)
-
válasz
T0mBd1gg3R #203539 üzenetére
Én biztosan a sötétebbet választanám panorámatetőre. Ott igen erős hűgyűjtés van. Ha viszont a kilátást részesti valaki előnyben, akkor a világosabb azért kedvezőbb. És itt jön megint a kompromisszum a két "tábor" között.
(más kérdés, hogy akusztikailag gyűlölöm a panorámatetőt - de ez már más lapra tartozik.)
@#203541focvis
Természetes, hogy mindenki másképp látja. Ez így van jól.
Ha meg gonosz lennék, akkor megkérdezném, hány perces vitára fizettél be. -
válasz
Magnum_ #203536 üzenetére
Az ülés oldaltartást szolgáló része, magyarán az oldala. Azt a legkönnyebb összebaszcsizni beszálláskor ha nem figyel rá a sofőr.
#üvegfólia: Tudom, hogy mindenkinek van rá magyarázata, 25x olvastam itt. Tartom a véleményemet.
Inkább a pelenka vagy a Verdás öntapadós.
-
Integrale
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #203535 üzenetére
Most kutatok a Fiatra másik felniket, nekem meglepő, hogy ekkora szórás van a feltehető méretek között.
Az alap modellekre 205/55 16 került, egyel feljebb 215/55, majd 215/50 17, 225/45 18. A két véglet között 3 cm különbség van átmérőben.
Sokallom a 18"-t, pedig a forma miatt kell rá a nagy kerék.
[kép] -
-
+1 erre.
Sokkal jobb megoldás, mint a textilpelenka belógatása, befogása az ablakba...A második autónknál volt nem gyári sötétítés (így vettük), jó szolgálatot tett. Akkor még nem tudtuk, hogy le kell majd szedni, mert nem volt róla műbizonylat, és bizony szigorodtak az előírások a vizsgánál. Így 6 év után keserves melóval legyalultuk róla... hiányzott...
-
-
Kickass
őstag
válasz
stickermajom #203514 üzenetére
Csepelen Csala fólia vagy Diósdon Dőryék. Bár utóbbi kiszereli az ablakot úgy fóliázza ami nekem nem szimpi, de lehet valakinek igen.
(már ha ugye ablak fóliáról beszélünk)
-
válasz
A tetőt ők fóliázták a dzsitin, az jó lett. Illetve a tükröket is, az nem lett tartós, és olcsóbb venni egy pár fekete tükröt.
Kulturált hely, XI. ker.Az üvegfóliázásról a topikétól eltérő véleményt képviselek, utoljára az ukrán maffiózóknak állt jól. Gyárit vagy semmit.
-
rbalint88
addikt
válasz
Megy a springre egy alcamintas?
jah leszedtem a matricat. Zavart amugy is, de hogy meg meg is lettem szolva erte, az mar triggerelt elegge az azonnali cselekveshez
K Norbi tanits meg mester -
válasz
Szigetszentmiklós - Csepel határában tudok jót, de ott kell hagyni 1-1.5 órára az autót. Az enyémet is oda vittem, meg öcsémét is és mindkettő jól sikerült.
-
tboldi
nagyúr
válasz
norrberth #203515 üzenetére
Ez még mindig nem elég objektív.
Amúgy a környék egyik, ha nem a legprofibb bandája, a móvári Szabó Fólia Skyfollal dolgozik. Ha hozzájuk megyek, ők azt fogják ajánlani, hisz nyilván mindenkinek maga felé hajlik a keze, a llumarosoknak a LLumar felé, a skyfolosoknak a skyfol felé.
Szakmai háttér... Az a lényeg, hogy aki telepíti az autóra, az szépen dolgozzon, fóliától függetlenül.
A múlt sem érdekes, egy startup is simán csinálhat jobb dolokat, mint egy régóta fennálló cég.
A gyártási hely sem mond alapvetően semmit.
-
norrberth
addikt
válasz
tboldi #203512 üzenetére
Menj be LLumar hoz és ők felvilágosítanak.
Hasonlítsd össze a két név mögött milyen szakmai háttér van!
Hasonlítsd össze, hogy melyiknek milyen múltja van!
Nézd meg, melyiket hol gyártják.Ha ingyen feltennék nekem a Sky ízét, akkor sem kéne
LLumar nál kiröhögik kb. De nem azért mert konkurencia. -
stickermajom
addikt
Tényleg, ha már fólia. Budaörs, XI.-XXII. kerületek magasságában van ajánlott fóliás? Nem feltétlenül mennék el a XVI-ba a Bestfóliához, ha van más is.
-
válasz
Magnum_ #203505 üzenetére
Nagyon pöpec lett, viszont ettől a belső tértől nekem lábrázásom van, valahogy az E46-nál, a cockpit, a középkonzol, úgy minden jobban összeállt. Pedig kívülről kis pofás darab ez is.
Babához meg kitartást, illetve az anyukának is, nem egy kellemes dolog az utolsó szakaszban lenni ilyen melegben.
-
Magnum_
nagyúr
5kor keltem, hogy az egyebkent tiszta belter nekem megfelelo legyen... folyik rolam a viz, dolgoznom kell
Volt alapos porszi, gozoles, karpittisztitas, muanyag apolas, bor apolas.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone topik
- Notebook hibák
- Diablo IV
- Tőzsde és gazdaság
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Eladó egy szinte új Kukirin G2 elektromos roller! Elérhető!
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest