- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Raspberry Pi
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboldi
nagyúr
válasz
Gabesz87 #202344 üzenetére
Nekem is van egy érdeklődőm a fényszórókra, de kicsit sokallja az árukat (8000-rel kevesebbért raktam fel, mint az átlagár, mert az állítómotorokat nem tudom adni velük, át kellett tennem a Depókba), másrészt variál, mert BP-ről nem akar érte jönni, de csomagküldést sem szeretne, mert előtte látni szeretné. Most kitalálta, hogy van egy móvári ismerőse, majd egyeztet vele, hogy mikor tudna jönni hozzám.
-
Richard!
addikt
De legalább tiszta a zongoralack
Az is valami
-
Gabesz87
veterán
válasz
Tsebacsi #202341 üzenetére
Ennek apropóján: végre, 2 hónap után úgy tűnik eladom a Megane 4-et. Délelőtt kaptam egy kis foglalót, nemsoká' jön a vevő, és intézzük a többit. Jól indul a hét.
#202345 stickermajom: szerencsére nem olyan illető. Jó fej, korrekt, fiatal apuka. Apja meg autószerelő, szóval úgy éreztem, jó kezekben lesz.
Egész egyszerű volt az eladás, kb. 2 hónapja hirdetem, 2-3 kereskedői SMS-t kaptam, és úgy 5-en érdeklődtek telón, 3-an megnézték, és most a mai érdeklődő egy szemlézés, és rövid próbaút után úgy döntött, meg is veszi. Az mondjuk számomra nem annyira pozitív, hogy az áron 760.000-et csökkentettem, mióta meghirdettem, de hát a kutya nem jelentkezett 2 hónapig.
-
válasz
BigBlackDog #202338 üzenetére
Rémlett valami hasonló a Polótól.
Sikerülni fog az 1.5 eTSI-vel.
Kíváncsi lennék egy 1.6 TDI + DSG eredményére. Unokatesóm többször hozott ~4,2-es egész tankra vetített átlagot manuális Octi2 és Octi3 1.6TDI-vel, max.120-szal. Az talán 3,5-ig is leszorítható (?).
(Annyira nem esett jól nekem ezt a 4,8-at összehozni, 5,5 környékén még természetesnek érezném.)
-
BigBlackDog
veterán
válasz
focvis #202337 üzenetére
Most már igen, egyébként elkerülte a figyelmemet.
Nos, ez a 4.8 l/100 km átlag két dolgot jelenthet;
- Az 1.5 TSi tényleg fog tudni 3.9 l-es átlagot is hozni értelmezhető sebességű helyváltoztatási folyamat esetén
- Legközelebb GTI kell, ha már ennyire nem eszik az sem.Egyébként a Polo, az 1.0 TSi-vel hozott 68 kilométeres szakaszon 3.9 l/100 km-es fogyit (átlagsebesség 76 km/h volt), szóval nem egyszerű a feladat.
-
válasz
BigBlackDog #202334 üzenetére
Ugye olvastad ezt a hsz-t?
És ugye tudod, hogy a BBD a BigBlackDog rövidítése?
Sikerülni fog, össze tudod hozni!
-
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Egy hónapja eladtam az autómat. A gépjárműadót már befizettem egy összegben. Van arra bármilyen lehetőség, hogy a nav, vagy az önkormányzat visszautalja a "túlfizetést"? Sajnos a google semmiféle hasznos információval nem tudott szolgálni ezzel kapcsolatosan.
-
Szada85
aktív tag
válasz
Richard! #202311 üzenetére
Pedig a le-, és felhajtókra nem lenne különösebben bonyolult beépíteni egy-egy ilyen tüskesort, amivel pikkpakk helyben meg lehetne állítani az ilyet, nem holmi fényvisszaverös praclis táblát tenni a két oldalra, hogy "légyszi itt ne hajts fel"...
Nyilván az orvosi vizsgálat szigorítását nem helyettesítheti. -
dj79
senior tag
válasz
molnarpeter #202323 üzenetére
Hmm, felénk sokat szigorítottak, egy hármas meganet elküldtek, mert a hátsó lökhárító jobb alsó részén levő fényvisszaverő törött volt és hiányzott belőle egy darab….
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter #202323 üzenetére
Kerdezd meg az NKH-t… P
-
válasz
Doki16 #202318 üzenetére
Tényleg csak tipp szintjén:
1. Kitakarítom nedves mikroszálas ruhával, a szélfogó hálót is, ez utóbbi nagyon dzsuvás, ezért nem érdemes drága mikroszálast használni. Ha extrém sok a kosz, akkor ki is porszívózhatod, nem szoktam.2. A fogaslécre fehér (=lítiumos) zsírsprét fújok (Mannol van otthon).
3. A kéderre külső gumiápolót (pl. Sonax) vagy Lidl W5 kéderápolót
kenek.
Nem árt neki ha van benne szilikon, tehát ha csak szilikonod van otthon, azt is fújhatod egy rongyra és azzal felhordod a kéderre, vagy egyből szilikonzsír ha van kéznél.
(Egy alkalommal teflonos sprével fújtam be akédertperemét, de ezt inkább ne, mert kifehéredhet és macera leszedni.)4. Különösen ha nyikorog, kend be a tetőablak peremét is, gumis anyag szegélyezi. Arra toltam a teflont, nem a kéderre, de ezt is inkább valamelyik előbb felsorolt anyaggal.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #202297 üzenetére
Elkezdtem atrendezni, nem sokara ujra elerheto lesz.
Kisebb lapat?! Igazi lifehack.
Skorden en se neztem csak a vizet. Bubin azert havonta 1x vagy hosszu ut elott megnezem meg a guminyomast is. Most pl szemre laposnak tunt az elso aztan 2.5 vt benne a 2.3 helyett. Csaloka biztos nem teljesen sikon allt a kocsi.
-
válasz
Gabesz87 #202300 üzenetére
A kerékdobot magad is ki tudod takarítani.
- Van egy lyuk a dobbetét és a küszöb között, oda feltolsz kicsit egy slagot, az kiszedi. De mivel ott van az a lyuk, eleve nehezebben telitődik fel.
- Ha nagyon biztosra akarsz menni, T25 torx csavarhúzóval kilazítod a dobbetétet, majd kislagozod, esetleg fogkefe. A szervizben sem lesznek alaposabbak.Igazából a tetőablak is simán s.k. munka, mindig magam csinálom, sose ázott be.
Fél óra max.
-
Richard!
addikt
Szép volt öreg👏 [link]
-
-
Gabesz87
veterán
válasz
BigBlackDog #202303 üzenetére
Óbudai Autójavító
-
stickermajom
addikt
válasz
Gabesz87 #202300 üzenetére
"1-2x volt már, hogy miközben működött este, rámvillantott a szembejövő"
Valószínűleg nem lesz semmi vele, csak sok az agyhalott az utakon. Nekik például ha egyik oldalra nagyon világít = reflektorozol 'csög, kapcsold ki. Ahhoz vannak szokva, hogy a másik a fénycsóva alapján már lekapcsolja, nem csak akkor amikor megjelenik az autó.
Kitapasztaltam a sajátomon, két olyan szitu van, amikor valóban bele kell nyúlni, a többi csak hiszti. Ha a szembejövő hosszú egyenesnél dombról érkezik, én pedig még vízszintesen vagyok (Hird és Pécs között a 6-oson pl.), akkor sokáig nem látja a kamera, illetve tereléseknél, ha sok a fényvisszaverő tábla.
-
Peter.70
addikt
Lesz valamikor autós tali mostanában?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyaralás topik
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Külpolitika
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest