- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Notebook hibák
- Milyen széket vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
máyköl
veterán
válasz
gago1975 #86904 üzenetére
Szia
A tv választás azóta sem dőlt el még, az uj670 is nagyon szimpatikus, de találtam uj634 -est pár naposan nem rossz árban: [link]Valóban tudom még regisztrálni az 5 év garanciáért?
Valamint egy másik, teljesen más tv kissé megtörte a lendületet. Ha valami miatt hajlandö lennék lejjebb adni a méretből, az az oled. Erről a tv -ről mi a vélemény? Bár a ps4 pro miatt a 4k eléggé hiányozna...
Köszönöm előre is!
-
gago1975
őstag
válasz
Márton #87055 üzenetére
Szia.
Csak egy-két megjegyzés.
Az LG 2016-ban befejezte a 3D tv-k gyártását.
Az ok: mert a FHD-tv-n a 3D nem volt jó minőségű megközelítőleg 1024x768 felbontású volt, 4K nál pedig valahol a 1080p-hez közeli felbontásban jelenítette meg a képet.Egyetlenegy TV volt ami 4k ban tudott 3D-t megjeleníteni és azt is szemüveg nélkül. Az pedig a Toshiba 55LZ2-es volt. 8000 euro 2,5M forint volt 2011-ben.
Azért látsz egy-két 3D mkv-t fent "Torr"-oldalakon mert azok akik ezzel foglalkoznak, azok még gondolnak a hozzád hasonló 3D fan-okra de már nem sokáig.
Már nem is nagyon tudsz hozzájutni 3D-s tv-hez, csak valami elfekvő db lehet valahol egy eldugott boltban és az is a 2016-os UH sorozat (UH7707, UH8507) lesz.
Vagy itt: [link] de ezt nem tudom mennyire használt és ez csak 49"-os.Én személy szerint nem bírtam a 3D-t, a HDR10-nek valamint a Dolby Vision-nak több értelmét látom.
De jön majd a 8K-s tv és a VR tv. -
gago1975
őstag
válasz
kmate07 #87063 üzenetére
Szia.
Én nem vagyok ilyen hangprojektor fan mert én külön házimozi erősítőt használok, de szerintem ha egy ilyet [link] bevállalsz akkor valahol egy "viszonylag normális" (na nem egy igazi házimozi) enyhén mesterkélt hangot kapsz.
Az ára se vészes. https://hangprojektor.arukereso.hu/lg/sj4-2-1-p366379447/
Ahogy látom ez tudja a DD5.1, DTS, hangokat kezelni.
Tudod optikán vagy BT-n is csatlakoztatni a tv-dhez.
A Magic Remote-al tudod használni.Semmi más alternatíva nincs mivel se az optikai se a HDMi-n keresztül érkező hangok erősítő nélkül nem állíthatók, RCA-ból meg csak bemenet van.
-
gago1975
őstag
válasz
#52931072 #87049 üzenetére
Szia.
Na látod ezzel most viszont vitatkoznék.
Akkor csak, hogy tegyük tisztába a dolgokat. Mennyi a 4K HDR10 TrueHD BT.2020-as mkv fájl bitrátája?
Transformers 5 The Last Knight: 62,1Mbit/sec.
Now You Se Me 2: 69,6Mbit/sec
Deepwater Horizon: 76,2Mbit/sec.A 1080p-s nagyon jó minőségű mkv filmek bitrate-ja:
The Hateful Eight: 35,84Mbit/sec
Logan: 23,14Mbit/sec
John Wick2: 28,8Mbit/sec
Terminator Genesis: 24,6Mbit/secAkkor Hol elég a 13Mbit/sec?
Nekem van 1 Seagate expansion 2TB-os USB3.0-as, 1 Samsung 1TB-os USB3.0-ás külső hdd-m amikről tökéletesen olvassa a 4K HRD10-BT2020-as mkv-kat az LG UJ670v aminek csak 2db USB2.0 csatlakozója van.
Kiemelném, hogy ugyanezen a 670v-s LG-n az Asus külső 500gb-os hdd-vel még a 1080p-vel sem tudom használni. Döcög, laggol.
Csak érdekesség kép:
Asus pn250 500gb hdd usb2.0 Operating at USB 2.0 Speed: Read 35.5MB/s Write 36.2MB/s Mixed 26.8MB/s
Samsung M2 Portable 3 1TB Operating at USB 3.0 Speed: Read 119.8MB/s Write 101.9MB/s Mixed 108,8MB/s
Seagate expansion 2Tb Operating at USB 3.0 Speed Read 131.8MB/s Write 137.9MB/s Mixed 117,9MB/sTeszt: Userbenchmarkt a saját gamer laptop-on aminek csak 4db USB3.0-ás csatlakozója van.
A saját gépem egy Asus Rog G751JT I7-es 16Gb ram. -
faterson
csendes tag
válasz
scream24 #87083 üzenetére
Na, végre megy.
A következőket csináltam:
- formáztam pc-én a FAT pendrive-ot NTFS-re, próba, simán megy
- formáztam pc-én az NTFS külső vinyót újra NTFS-re, próba, semmi, ugyanúgy nem megy
- formáztam a TV-én a külső vinyót, és megy, viszi a 15 gigás filmet is
Nem tudom, hogy mi volt ez, de most fasza :-)
-
atee
őstag
válasz
Leslie1966 #87086 üzenetére
Ja, hogy megszokás! Akkor teljesen érthető! És biztos vagyok benne, hogy valóban jó. Csak a jelenlegi ára nekem nem éri meg! Amikor tulajodnképpen pluszt nem is ad.
-
sinick
senior tag
válasz
Leslie1966 #87030 üzenetére
Köszi. Jónak tűnik. (Bár lehet, hogy a serviio is jó volt, csak a tévén rossz helyen kereste)
-
scream24
senior tag
válasz
kmate07 #87085 üzenetére
Szvsz nem fog működni.
Nem tudom milyen szetted van, de itt az erősítő a lényeg s nem a hangfalak. Ebből adódóan olyan erősítőt kellene vásárolni amely rendelkezik hdmi arc csatlakozóval. De még ez sem 100% garancia a hibátlan működésre. Ráadásul amennyire tudom csak a tömörített hangformátumot támogatja ez a szabvány, tehát a
Dolby TrueHD-t vagy a DTS HD Master Audiót nem.Azt majd az eARC támogatja majd valamikor. -
Leslie1966
senior tag
Én is használom a mobilos alkalmazást, de az előző tv-t is magic távirányítóval használtam-LA620s- és megszoktam. Szerintem alapból ezt kellene hozzá adni. Sötétben a legjobb, mert elég a kurzort használni és a középső görgető gombot. Gyorsabb a használata mint a hagyományos távirányítóé.
-
kmate07
csendes tag
-
scream24
senior tag
válasz
faterson #87070 üzenetére
Akkor mégis csak valami a formázással lesz. Nekem ugyan LG 49UJ6307 a pendrive-ok és a külső hdd is ntfs-re van formázva. Gond egy szál sem, egyből felismerte. Ezért sem értem a dolgot.
(#87082) kmate07
Egy Sony SBH20 bt nagyon jól működik. Gyorsan felismeri, csatlakozik. Veszel pl egy ilyet, vagy hasonlót s megoldódik a problémád. Gondolom otthon meg hentereg egy 3.5" Jack - 2x RCA átalakító kábel s kész is. Tökéletesen tudod vezérelni a tv távval a hangot.
-
kmate07
csendes tag
válasz
dudzsi #87079 üzenetére
Szia.
Köszönöm a segítséget. Reméltem, hogy megoldható valahogy.
Bármi más megoldás, hogy a TV távirányítójáról szabályozzam a hangerőt?
Milyen hangfalat vegyek? Vagy min keresztül csatlakoztassam?
Az azért rohadtul vállalhatatlan, hogy csak egy tucat távirányítóval tudjak filmet nézni, mert mindegyik mást irányít. Főleg, hogy ehhez a hangfalszetthez nincs is távirányító. Szaladgáljon és állítgassa a hangerőt akinek 6 anyja van... -
Tompie
őstag
Sziasztok!
Arról szeretnék érdeklődni, hogy az LG 49sj810v már kifutó modell?, mert elég kevés helyen kapni, sőőőt.
Most majd 2018-ban már jönnek az új modellek és ezért? Illetve lehet tudni akkor, hogy mi lesz ennek a modellnek az utódja?
Köszönöm
-
dudzsi
tag
-
-
atee
őstag
válasz
Leslie1966 #87052 üzenetére
Néztem én is tegnap, de mi az mi megér ezen 15 ezret?
Simán elég az egyszerű. Illetve én sötétben szivesebben irányítom mobilról mert nem kell kitapogatni a gombokat -
Márton
nagyúr
válasz
#52931072 #87071 üzenetére
" A HDR meg a dolby vision csak akkor játszik, ha olyan anyagot nézel."
Igen, és akkor itt jön az eredeti kérdésem, hogy ez olyan többletet ad-e látványban mint anno a 3D?
Megvan-e az a bizsergő érzés, mikor az ember betesz egy HDR filmet, hogy na itt most aztán vizuális csodában lesz részem, megérte a többletkiadást, vagy általában csak legyint, mert nagyobb a füstje mint a lángja és bőven el lehet lenni nélküle is? Erre várok őszinte véleményt attól, aki már egy ideje nézeget hdr filmeket. -
faterson
csendes tag
válasz
#52931072 #87074 üzenetére
Igen, semmi gond vele laptopnál. Olvasgattam közben netetn, és sok helyen írják, hogy nem ismeri fel a tv-jük a külső vinyót, és sok esetben az ntfs a probléma.
Ha exfatra formázom akkor tudom használni a nagy 15-16 gigás filmeket ill. a laptop továbbra is tudja majd olvasni?
-
szasanyi
félisten
No, ma voltam a helyi LG márkaszervizben. Sérelmeztem, hogy 42LF652V 2 éves és 3 hónapos tévémnek meghibásodott a távvezérlője. Nagyon sajnálják, vegyek másikat.
A lényeg: a gyári távvezérlője 7.500 HUF míg rendelhető a hozzá való MagicMotion MR600 is 16.000 HUF-ért. Mondtam, hogy azt nyugodtan tartsák meg.Viszont ha vkinek kell és hajlandó ilyen összeget kifizetni érte, akkor jó ha tudja és akár rendelhet is.
-
törölt tag
válasz
Márton #87068 üzenetére
Szerintem az uh-s a jobb választás. A HDR meg a dolby vision csak akkor játszik, ha olyan anyagot nézel. Viszont csak újabb széria és a webos 3.0 is jobb, mint ami az uf szériában van. Ha kettő közül kellene választanom, az uh8507-est venném. Ahogy néztem a hangja is magasan jobb.
-
-
stemplar07
őstag
Mindenkinek sok szerencsét az LG tv-k hez én kiszálltam (nem kis bukóval..) az LG 65SJ850V-ből ,
Ez a Nanocell technológia szerintem nem jött össze , a gyönyörű képminőséghez semmi kétség, csak(!) ne egy világos nappaliban legyen a készülék ... és ne(!) legyenek sötét jelenetek,mert ha a helyi sötétítés off akkor ,,szürke 50 árnyalata,,van fekete helyett, és ha a dimming ,,on,, akkor pedig átvilágít sávosan még a szélesvásznú filmek fekete szegélyein is vertikálisan ..
Kontraszt arány egyszerűen katasztrófa .. ha a fényerőt feltekerem, kiszürkül , minden baja lesz , á, nem is folytatom ...aki ilyen készüléket szeretne ,,háát nagy kompromisszumokkal merném csak ajánlani , sötét szoba, de akkor már ennyiért 4k projetort lehet venni .. egyszerűen nem is értem az LG-t ((Az Oled az más, de árban is..)) -
kmate07
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy LG 43 UJ701V készüléket. Ezt össze szerettem volna kötni a meglévő hanfalammal (Logitech Z623), de a TV-n csak optikai kimenet van, a hangfalon pedig csak analóg bemenet.
A probléma megoldására vásároltam egy Digital Analog Convertert, amivel sikerült is összekötni, működik, de a hangerőt nem tudom szabályozni a TV távirányítójával.
Hogy oldható meg, hogy a TV-ről szabályozzam a hangerőt?Ahogy utánaolvastam az optikai kimenetnél ez nem megoldható.
Viszont találtam olyat, hogy a HDMI (HDMI ARC) is visz hangot. Ehhez elvileg létezik olyan átalakító, ami ebből leválasztja a hangot és van analóg kimenete is.
Egy ilyen átalakító használatával megoldható lenne, hogy a távirányítóról szabályozzam a hangerőt?
(Esetleg tudtok ilyet valahonnan jó áron?)
Bármi más megoldás? Vagy így nem megoldható?
Akkor milyen hangfalat vegyek amivel igen?
Előre is köszi a segítséget. -
törölt tag
válasz
Márton #87060 üzenetére
Gondolom az edge led háttérvilágítás miatt választod az uf szériát, kicsivel a 850v tűnik jobbnak, gondolom ez a drágább is. Ezek nem támogatják a hdr-t, legalábbis nem találtam erre utaló jelet. tutira szép képe van mindkettőnek.
Nekem uj szériás van, az direct ledes, van hdr10 támogatás, a webos3,5 sirály. -
scream24
senior tag
válasz
faterson #87057 üzenetére
Ez hülyeség. A fájlrendszer biztosan jó. De milyen a hdd? 2.0, 3.0? Szinte biztosan a már mások által is említett tápellátás lehet a probléma. Ha van otthon Y usb kábel , próbáld ki, szinte biztosan működni fog.
(#87028) Dave567 Egész pontosan, mint az ilyen hozzászólások!
-
Márton
nagyúr
Őszinte véleményt kérnék 3D és HDR témában.
Akinek van/volt 3D tv-je és tetszett is neki a hatás, az most a HDR-t is akkora élménybeli ugrásnak látja?
Tehát kihasználjátok nap mint nap, vagy csak elvétve van igényes tartalom illetve olyan, ami kiaknázná a lehetőségeket és amire azt mondod, hogy "ez igen, ilyet korábban nem láttam, micsoda dinamika!"Vásárlás előtt állok, és nem tudom, hogy a 3D mellett a HDR is ugyanolyan fontos lenne-e vagy felejthető, és így olcsóbban megúszom. Én ugyanis meg vagyok elégedve az SDR képpel is (persze a fekete lehetne mélyebb), de az áruházakban kb. az összes HDR demó túl mesterségesnek tűnik.
Kérdésem nagyon röviden: 55UF8507 vagy 55UF850V?
köszi!
faterson: az én több éves LG-m is kezeli az NTFS-t, nem hiszem hogy ez a gond.
-
Leslie1966
senior tag
Az Alza.hu-ról rendeltem AN-MR650A távirányítót 49UJ670v-hez, holnap érkezik meg, ha minden igaz. Most megint nem elérhetó, veszik mint a cukrot.
-
faterson
csendes tag
Sziasztok!
LG 43UJ701V tévéhez szeretnék csatlakoztatni egy 1 terrás WD külső vinyót USB-én keresztül, de nem ismeri fel. Mindig csak annyit ír, hogy:
Válassza le majd csatlakoztassa újra az USB eszközt
Plíz help!
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Két új Meizu mutatkozott be
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bluetooth hangszórók
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Revolut
- Telekom mobilszolgáltatások
- AliExpress tapasztalatok
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- További aktív témák...
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Yamaha RX -V496RDS
- Denon DRA-100 + ajándék Bowers & Wilkins Px7 S2
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest