Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gery0505

aktív tag

Sziasztok Kávérajongók!
    Csodálattal olvasom, hogy miket "műveltek" a kávékészítés oltárán, gondoltam Hozzátok fordulnék a kérdésemmel. :) Párommal elhatároztuk, hogy megvennénk a közös életünk első darabját, egy remek kávéfőzőt. Mivel mindketten szeretjük a kávét, ezért nem mindegy számunkra a minősége a kávénak.
    Nos az első választásunk a Szarvasi Mini Espresso volt, de mivel tönkrement a gyár, így nem lehet kapni már sehol sem. Nálunk itthon az van most is, de azért szeretnénk egy minőségi presszógépet, ami finom ízű és Crema-s kávét csinál, nem csak egy olyan fekete levet, amit a Szarvasi tud. :) Sokat nézegettük a neten, és a különböző műszaki áruházakban, hogy milyen gépeket lehet kapni. Igazából egyik sem tetszett nekünk, mert mind gagyinak tűnt az olcsó árfekvésben. Elmentünk a Kávétársasághoz megnézni a komolyabb gépeket, túl nagy keretünk mondjuk egyelőre nincs rá, így a [Delonghi Dedica] gépet próbáltuk ki.
    A Srác nagyon készségesen és kedvesen segített nekünk, kétféle őrlési finomságú kávét mutatott nekünk, az őrlőt először durvábbra állította, aztán kicsit finomított rajta, és határozottan érezhető volt a különbség.
    Egy ilyen [Őrlőt] használt.
    A finomabbra őrölt kávé sokkal ízgazdagabb volt. Ha jól emlékszem fele Robusta és fele Arabica keverék volt, a fajtát sajnos nem jegyeztem meg, de ez mindegy is. Úgyhogy ez eléggé megfogott minket, így a Szarvasi kávé után. :DD Szóval bevettük a piros kapszulát, és megnéznénk milyen mély a nyúl ürege... :D
    Mivel kezdők vagyunk, így még mindig tanácstalanok vagyunk, és a segítségeteket szeretnénk kérni, hogy eldöntsük, megéri-e megvennünk ezt a Delonghi Dedica-t vagy nem. Ismeritek ezt a gépet? Tudtok esetleg valami hibájáról, vagy valami miatt ellenjavallt?
    Kb 60eFt-unk lenne most erre a célra, egy őrlőt is tervezek majd venni, de azt nem most, hanem egy kicsit később. Vagy esetleg nézzünk egy használt Gaggia Classic-ot? Ma néztem egy 2014-es modellt a Jófogáson, viszonylag olcsón, és mostanra el is tűnt a hírdetés. Gondolom egy szerencsés kávérajongóé lett. :)

Új hozzászólás Aktív témák