Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kávé Kálmán

tag

SZöveg másolva editálatlanul (jan. 8.):

Apex update. A kedélyek megnyugtatására: a takarítás után összetéve az őrlőt, tegnap átfiltereztük a délutánt. 122 g kávé ment át rajta. 4x28g + 10g csak az előző őrleménybeállítás kiürítésére.

Tök tiszta őrlővel indultunk. A 20 fokozat közül a finomabb térfélen mozogtunk. Tekintsük az 1. fokozatot a legfinomabbnak. Mi 5 és 7 között játszottunk.

Nedves feldolgozású világos Yirga volt a kávé. Üresről indulva (28g-ot betéve) a következők ürültek:

1. 25,6g

2. 26,6g

3. 26,2g

4. 10,5g (10 ment be, őrlőállítás durva irányba, itt több ürült, mint bement!)

5. 27,3g

Azaz, ha jól számolok 5,9g kávé nyelt el az Apex. Szétborítottam és 5,6g-ot sikerült kiseperni. Minimál ment a padlóra (az nem tett ki 0,3g-ot). A különbség simán lehet a Lunar pontatlansága, ami kis mennyiségek töredék tizedgrammjaiból összejön. Azaz nem szecskával (vegyes, kiválogatott hulladék pörkölt kávéból, amit a bejáratásra használtam), ahogy arra számítani lehetett a kiürülés klasszisokkal jobb.

Orphan nénit és bácsit folyamatosan informáltam a tapasztalatokról. Barb nagyon hálás volt és megnyugtatott, hogy hamarosan érkezik a megoldás a garat előtt levő leváló lemezkére.

Ja, a takarítós szetszedest/osszerakast timelapse-eltem.

Íme:

Következik a CM EK-őrleményével való összehasonlítás.

Új hozzászólás Aktív témák