- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
Esetleg a Lelit William, a drágábbik változat emlékeim szerint tudja. (Nem, nem kaptam sem mailt, sem privátot, se semmilyen emlékeztetőt, csak a nemréguben gazdát cserélt használt William ugrott be, annál volt ilyen lehetőség)
Van itt sík és kúptárcsás is. Ha használt is játszik, akkor Mazzer Mini E, Fiorenzatonak is van ilyen biztosan. ami talán hasonló ár lehet, meg Fragolának is biztosan van ötlete, hogy mi van még 200k alatt használtan. -
celf
őstag
Szóval a CM702-ről tudtok ilyet? Mintha írták volna korábban, hogy van ez vele.
Megrendeltem a korábban írt edigitalos akció keretében (köszi 8nemesis8 a tippet),és az Imat Lux-al most tesztelgetni, hasonlítgatni fogom. De mivel az Imat fokozatmentes, és nem presszózok itthon, szerintem a Graef fog maradni végül. Bár már az asszony is megbékélt a kis Imat "ipari" külsejével.
-
soldier2
őstag
Van aminél időre tudsz állítani, pl a Catler kis darálóba ilyen. De ez csak akkor pontos, ha viszonylag jelentős mennyiségű bab van a tartályban. A Baratza sette 270w modell már súlyra mér, de elég sok rosszat olvasni róla és itthon vsz nem is elérhető. A Varionál azt hiszem szintén állítható az idő. 100k körül mást nem tudok, de ettől lehet, hogy van.
-
Csápájev
őstag
Meghalt Surda
Azaz az őt alakító Ljubisa Samardzic szerb színész.
81 éves volt. -
válasz
prandris #61034 üzenetére
Én nem írtam, hogy mocsár ízű, de ettől még nekem nem nagyon nem ízlik....ha ilyet kéne innom, inkább leszoknék a kávéról. Az asszony, akinek tényleg majdnem mindegy - mert telelocsolja tejjel - is csak ennyit kérdezett, hogy "mijezaszaaar?!"
De ilyeneken kár is vitatkozni, hiszen mindenki maga dönti el, hogy számára mi az, ami vállalható és mi az, ami nem
És most megyek horgászni -
celf
őstag
Nem emlékszem pontosan, de a CM702 csinált olyat, hogy elállítódik az adott fokozatról őrlés közben?
-
celf
őstag
na megvotl a Zürichi trip.
számítottunk rá, hogy drágaság lesz, de amikor ki kell pengetni a 3 ezer forintokat 1-1 itthon max 6-700 Ft-ba kerülő dologra..
Viszont sikerült eljutni 1-2 kávés helyre. Digitalnomad forumtárs tovább irányított még kint élő kávés ismerőséhez, meg megkérdeztem a google-t is, de az valahogy nehezen dobott létező, müködő című helyeket.
lényeg: ha Zürichben jártok akkor MAME
Bent csak 2db EK őrlő van, és vagy 12 féle kávé, többek között Coffee Collective prökölőkből.
Mivel ilyen nagy a választék, ezért a presso nem hiszem, hogy díjnyertes lenne, (kértem egy dupla valamilyen kenyait és nem volt a legeslegjobb amit életemben ittam) de egyébként a csaj nagyon pro volt, kedves meg jófej, és a hely azért szerintem fullos teljsen.Ami szimpatikus volt, az a hozzállás, hogy bármilyen kávét csinálnak, abból a maximálisat ki akarják hozni. Meglepő, de ez egyáltalán nincs így minden újhullámos kávézóban. Kivéve talán az Espresso Embassyt. Megtalán mostmár 1-2 másik helyet.
Mindegyik kávé fixen 5 frank. Mindegy, hogy filter, tejes, alternatív tejes (utálom ezt a szót), dupla vagy szimpla shot. Ez is bejött teljesen. Főleg miután korábban mindenféle szar kávét ittam más helyeken a városban 6-7 frankért.
Még képEgyéb helyek:
Cafe Grande
Rohadt sokan voltak, es nem csak kavezo, hanem bar is. Ket fele kavebol lehetett valasztani. Egy sotetebbol es egy vilagosabbol.
kertunk 2 egyforma dupla presszot, es az enyemen alig volt crema, a masik meg egesz pofasan nezett ki. Annyira nem voltam elragadtatva.Aztan jartunk a Henriciben, ahol egy szenne porkolt de amugy jol elkeszitett pressohoz volt szerencsem.
Aztan meg egy ket helyre elvetodtunk, de azok nem igazan emlitesre meltoak.
-
prandris
tag
válasz
sz.zs. #61030 üzenetére
Az ára valóban megmosolyogtató, de az hogy szörnyű szerintem túlzás. Egyéb okok miatt most én is rávetemedtem, félve raktam a kosárba. De kellemeset csalódtam, sokkal rosszabbra számítottam. Már másodjára raktam az aldis kosárba ezt a kávét. Valóban nem izgalmas, de ha mocsár ízű lenne tuti kisobtam volna (csak PY gyümölcsösebb kávéit ittam előtte, meg majd fogok is ha vége a "válságnak") 18,5g-ból csapolok 34-36g-t, alacsonyabb hőmérsékleten, 8-9 másodperc után csöpögősen induló lefolyással 35-38 másodpercig. Testes kávé erősen savas lecsengéssel, semmiképp nem mocsaras nekem. Már érzem, hogy unom, nem izgalmas az tény, de ha az árára gondolok semmiképpen nem volt rossz vétel. Szerintem kezeljük a helyén az 1000Ft-os kávét, egy nap próba után erős ez a kijelentésed
(tuning gc, mazzer sj evo késsel) -
tariattila
veterán
válasz
Toobee #61031 üzenetére
múltkor egy 70/30-ast iszogattam... néha elég jókat sikeredett belőle DE állandóan ott volt az a bántó 'R'ontás
amitől a 100A-s érezhetően totális elcseszett pörkléseim is jobban esnek... (pedig az se egy felemelő érzés...) ilyenkor rájövök, hogy a robusztánál azért jobban szeretem -
-
Nimda
addikt
-
adp
őstag
Legyen egy kis On is:
Ez a mostani pacific yirga eleg fullos, epres-milka, pici ananaszos edesseggel, mostanaban nem ittam ilyen jo edes kavet ennyi penzert!
Fp-ben is probaltam es nem rossz ( jobb mint a munkahelyi kapszulas) -
válasz
Bazsee71 #61025 üzenetére
ez már nem is céla, ez már cékla. atcékla
mostantól, ha bárminél drágább cuccot ajánl valakinek, lehet szólni a usernek, hogy át van verve. ha meg majd cékla jön azzal, hogy igen, de ez minőség, kéremszépen... nos, akkor lehet berakni a patrick stewart-féle facepalm fotót.
-
Csápájev
őstag
Szüretivel azért én is érzem a fokozatos cm70 határait, 11en alig jön le, 12olön túl gyors.
Tamperelessel hiába játszom. -
válasz
Bazsee71 #61018 üzenetére
kitörölte lagoon hirdetéséből a linkeket az eladó gépéről a fórumból, mert "nem csinál forgalmat a ph-nak"
(egyrészt, sosem lesz tizedannyi pénzünk sem, mint az avixnek. másrészt, olyan kevés látogatónk sem, szóval ha van is reklám, az inkább innen megy oda, célám! nekem kéne aggódni
)
-
az adja a kavart, hogy én kávézom vagy hat éve, az eleje óta paljoc kofikkal, de egy ideje saját pörikkel, viszont kisfogyasztó vagyok. így vannak emlékeim mindenféle korszakokból, holott közben paljoc egy játék gene-ről rendes nagygépre váltott, profilozik stb. stb. megtévesztő, amikor én a "régi" choco madness-re hivatkozom, mert az már mindegy is.
ami most van, az számít, azt meg megmondta a főnök: a cm-hez képest a spicy italy világosabb pörkölésű. ittam ilyen újfajta cm-et, nekem az már füstös volt. ez a spicy ízlik nagyon.
-
-
paljoc spicy italy: még mindig jókat húzok belőle. picit talán még így is sötét nekem a pöri, nagyon csokis a kávé a fűszerek kárára, de savak szépen vannak. úgy is mondhatnám, hogy ezt az élményt adta nekem anno a choco madness (mielőtt el-mgy-sedett
). és mindenképpen bőven hozza azt, hogy szívesen iszom, örülök, ha eljön a reggel és végre lehet megint cibálni egyet belőle.
persze tudom, ez csak légkaraté, nem osztanak szavazati jogot pusztán azért, mert valaki félévente rendel 10 mikrogramm kávét a mestertől.
-
KMT
addikt
válasz
sz.zs. #60985 üzenetére
Köszönöm. Ismerem ezeket. Úgy gondoltam, ahogy az eredeti kérdező kérdése is szólt, hogy milyen bolti kávét javasoltok. Ha rendelek, akkor persze hozzá tudok tenni egy getup/velencei/rome-ot, csak ez mostanában nem aktuális.
Amit bolti kisebb kiszerelést találtam, azok meg többnyire 100% arabikák. -
bajtokarpi
őstag
válasz
Bazsee71 #61011 üzenetére
Szia!
A géppel együtt vettük a kávékat, tegnap lettek kibontva. Az egyiknek gyors záros a csomagolása, a másiknak a zacskóját duplán visszahajtva, és úgy lezárva tároljuk. A PinUp Espresso 85% arabica, 15% robusta (ez gyengécske még a legerősebb fokozaton is finomra őrőlve, nekem inkább víz ízű egy kicsit), a másik az Iboo szemes az 50% arabica, 50% robusta. Az utóbbi lényegesen testesebb, erősebb ízt ad, jobb a crema is, de nincs meg az átmenet, amit pl. a Saeco gépnél láttam (mondjuk annál nincs túlvariálva, mert egy Lidl's szemes kávéval készítik a kávét, és esküsznek rá).
Köszönöm
-
Bazsee71
őstag
válasz
bajtokarpi #61010 üzenetére
Nem tudom milyen irányba állítottad, de első körben a javaslatom: emeld bátran a hőfokot, az őrlést állítsd a lehető legfinomabbra (be azért ne fulladjon), a kávé mennyiségét pedig maximumra.
Egyébként ugyanazt a kávét próbáltátok? Mert egy robuszta kávé, vagy robusztás blend olyan kremát tol, hogy a kanál megáll rajta, de meginni gyötrelem. Egy arabika lehet kevesebb kremát ad, de sokkal ihatóbb.
Még egy kérdés: látom a gép tegnapi, de a kávékat mikor vetted/bontottad meg, illetve hogy tároltad?
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Tegnap vásároltam egy Jura Impressa C5 kávégépet. PinUp Espresso, Iboo szemes kávét vettünk hozzá. A problémám az, hogy nem eléggé érzem krémesnek a kávét. Állítottam örlés finomságot, örlemény mennyiséget is, kávé erősséget is. Egy Saeco Talea Touchot láttam, hogy az ,hogy főzi a kávét, ott mondhatni meg volt a krémesség, a C5-nél ezt nem érzem. Szerintetek mi lehet a probléma? Hozzáteszem nem vagyok kávéguru, csupán szeretem élvezni a kávézást.
Köszönöm
-
-
nekem egy cm800-as van most már 1 éve. van egy olyan sanda gyanúm, hogy 4-5 évig nem lesz vele probléma. a 700-ast nem ismerem, de a 800-ast érdemes takaritani legalább havonta egyszer alaposabban, mert képesek elmászni a tűrések a műanyag állitótárcsánál. a kések, nem tűnnek valami drága, magas minőségű acélnak, de a kávé nagyon lassan csorbitja sztem. idővel kiderül. én akkor akarom cserélni, amikor már érezhetően használhatatlan lesz eszpresszózni. havii ~1 kilót tolok le a torkán.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- iPhone topik
- Autós topik
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Házimozi belépő szinten
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Xbox Series X|S
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest