Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • verti1

    tag

    válasz Bazsee71 #49164 üzenetére

    Én is valami ilyesmire jutottam az elmúlt hetekben. Ha nagyon ragaszkodom ehhez a 25-30 mp dupla espesso szabványhoz akkor eléggé jellegtelen, lapos lesz az eredmény. Savas, de vizes, gyenge cremával. Nekem ugye szűkítő van benne, ami miatt eleve 6-7 mp körül épül fel a max nyomás és bőven 10 mp után indul meg a kávé. Igazán értékelhető eredmény min 35 mp-es lefolyással értem el ami inkább még mindig csak dupla ristretto. Most kicsit megint fúrtam a szűkítőn, mert éppen, hogy 60 ml/10 sec volt a vízhozamom, szerintem kicsit kevés volt. Most felment 65-re, így is használom egy jó darabig, meglátjuk mit lehet kihozni belőle.

    Más...kérdezném mindenkitől:

    Ikea-s french-press mennyire életképes megoldás tejhab készítésre? Megnéztem pár videót, hogy 65 fok körülire kell melegíteni a tejet és hipp-hopp egy két rántás és kész a tökéletes tejhab. Valaki alá tudja ezt támasztani aki használj a mindennapokban? Valamint melyiket érdemes venni? Ha jól látom akkor van 0.4l-es és 1 literes változat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák