- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HTPC (házimozi PC) topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mano66
senior tag
válasz
WarLock07222 #127204 üzenetére
WarLock07222 Nem jön válasz a PM-re.
-
reset
senior tag
Sziasztok!
Tudtok-e vmi infót a moddolt bojleres Gaggia Classic Evo Pro 2023 [link] magyarországi forgalmazásáról? -
mutyi
senior tag
válasz
Kulbi #127295 üzenetére
Köszönöm a válaszotokat, meglett a megoldás.
Azt a referencia pontot kell nézni ennél a modellnél, de alapból egy köztes 0 állapotba volt állítva, nekem az órajárásával ellentétes irányba kellett forgatnom egy egész kört. Na az meg már púder, szóval elment jó pár kávé,de most már egészen jól beállítottam.
Jah és nem olvastam vissza a Frasi kávéval kapcsolatos dolgokat, de én imádom.
A Pizza Kávé Viágbékében a Faema-val csodálatos számomra.
De itthon is ezt iszom egy ideje. -
rastacsz
tag
válasz
mutyi #127293 üzenetére
Tipp: kalibrálás után kellene nekikezdeni.
gyártó leírása -
mutyi
senior tag
Ma vettem át a 1zpresso j-max kézi őrlőt.
Ezzel kapcsolatban kérnék segítséget.
Alapból 0-ra volt állítva az őrlő,de még így is átszalad a víz a kávén és érződik is a jelenlegi őrleményemhez képest,hogy durvább.
Minuszba is tudom tekerni, azaz a 0-tól jobbra, ami a 8-as. Ilyet szabad vagy van értelme? -
keresztg
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #127280 üzenetére
Oooh, olaszokkal dolgozni. Főleg, ha ők a tulajdonosok.
Oooaaaaaaarghh.Lehet whisky-vel cold brewt csinálni? Mert az előtoluló emlékektől most kb. arra lenne szükségem...
-
Bazsee71
őstag
válasz
vicces1 #127287 üzenetére
Meg a folyamatos hergelés is kicsiny országunk motorja, ugye? Látszólag működik is.
rastacz: Nekem is éppen a túlhájpolással van problémám, pláne úgy, hogy ahol már többször nekifutottam (nem nevesíteném, mert egyéb tekintetben kedvelem a helyet), pocsék a prezentációja. Encsen nagyon régen ittam, ott legalább egy korrekt olasz szintet hozott, de még arra sem mondanám, hogy annyival jobb, mint bármelyik Autogrilles Kimbo.
-
rastacsz
tag
válasz
vicces1 #127287 üzenetére
Én nem utálom és szívesen megkóstolnám, de a kávéért, nem a bullshit miatt.
Engem ezek, a termék köré épített legendák és "fizetett" szagú cikkek zavarnak, de nagyon.
Lefogadom, hogy kismillió kisebb pörkölő van Olaszországban (is) , akik többedik generációban viszik az üzemet, de nem kapcsolnak árut a kávéhoz, anekdoták persze vannak, de nem legendák cikkekben. És a kávéjuk sem tré. -
tsmiv
újonc
sziasztok,
eladó egy og april dripper:
https://hardverapro.hu/apro/april_brewer_dripper_kit/hsz_1-50.html
hátha valaki épp ezzel gazdagítaná a gyűjteményét
nem tudom mennyire filtereztek, előre is bocs, ha kicsit off -
rastacsz
tag
válasz
Tomace91 #127285 üzenetére
Hansung hivatalos shopjában még elő lehet rendelni,a gyártás mivolta miatt majd drágább lesz (mint ahogy a többi öntött verzió is)
http://www.espressotool.com/?idx=3
"okosítva" szokja feladni, kb mint a decent (ez bizonyos kereskedőket nem zavar, csak decent esetén)Én kihagyom a vásárlást, mert az OG ZM brewinggal elégedett vagyok, persze próba szóba jöhetne, ahogy a 83 MP esetén is.
-
rastacsz
tag
válasz
RetepNyaraB #127280 üzenetére
Az ssp kés annyi, bumm. Ne azt nézd, hogy tizen-huszon évesen mennyi egy őrlő ára. Mert akkor egy tizen-huszon éves eurekat kellene megnézni, hogy mennyi bele az ssp, ja nincs
Szóval inkább azt nézd, hogy a használt major + ssp cast árából van egy (nagyon) hasonló őrleményed, mint egy ditting 807 lab sweet esetén. Csak az 2600usd, használtan legyen mondjuk csak 700,vagy 1000,ha egyáltalán lenne eladó, meg bele a gyári kés 520 usd.
Meg azt, hogy a 64-es és a 83-as mazzer méretekben rengeteg lehetőséged van mindenféle kés profilt kipróbálni és nem kell miatta újabb őrlőt venni -
RetepNyaraB
veterán
válasz
sz.zs. #127279 üzenetére
Meg kell kóstolni méltó körülmények között és kész. A bullshit ettől még bullshit marad, a külföldi árak meg mindig is magasak voltak.
Sokat dolgoztam olaszokkal (zene) és az embertípus ugyanaz, mindegy milyen téren. Ez sem a Frasi hibája, ő egy vetítőgép olasz és ez ilyen. Kívülről biztosan a magyarokról is van működő sztereotípia, ami belülről kevésbé látszik.TDX@400 dodó, mi? Drágább, mint a komplett mazzerem. Ez már az alkarnyi tápkábel, meg a 45grammal könnyebb, kétezer dollárral drágább bicikli kategória. Bár ilyen gondjaim lennének
-
törölt tag
válasz
Cathfaern #127277 üzenetére
Hát ez zseniális. Most iszok egy "mild" blendet ami szétmar ha nincs 15s előáztatás és nincs felmaxolva a hőfok. Akkor ezért.
Philipsszel főzve mosogatólé lesz a kopi luwak is ha nincs megpimpelve a nyomásfokozója egy sbs-szeleppel és nincs korlátozva a vízhozama szűkítővel vagy ex4 punepával.
Ezek kávégyaluk gyári állapotukban, pénzkidobás jó kávét rakni beléjük, tuningolva karos nyomásfokozós szintet lehet kicsikarni belőlük, úgy már jó.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
SoundON #127275 üzenetére
"A "Bullshit uthengerbol" viszont annyi igaz lehet, hogy ezt a refluxosok is ihatjak mert tenyleg nincsenek benne azok a franya banto savak
"
Még ez se igaz, ugyanis egy világos kávé nem azért érződik savasabbnak, mert abszolút értékben több benne a sav és/vagy alacsonyabb a PH-ja, hanem mert nincsenek benne azok az ízek amik elnyomják a savasságot. Konkrét méréseket csináltak különböző kávék savmennyiségéről:
És egyértelműen kijött, hogy egy "klasszik" "savmentes" brazil több savat tartalmaz, mint egy "full sav" Kenya. Forrás: [link]. -
TDX
tag
Előrendelhető az ssp 83mm lab sweet verziója (link az ssp oldalára). Csak silver knight és red speed coatedként lehet rendelni, bár EAF discordon volt aki azt írta hogy megkérte Hansungot hogy ne coated legyen az övé. 350 USD, szóval drága, de később 400 USD lesz.
-
SoundON
tag
válasz
RetepNyaraB #127261 üzenetére
Valoban, a papirpohar nem javit a Frasi eleterzesen, de ez Loveceramics cseszeben is vekony szoke lenne sok bubival
Amirol persze a kave nem tehet, mert kvazi 90+bol is lehet ilyen szegyenteljes kavet kesziteni Philipsel. A patikukis kaveszagra raulo dohos egett gumiabroncs ajer viszont tenyleg a kavebol jon. A Bravosgyar is hasonlot ont ki magabol a Lupanal. A "Bullshit uthengerbol" viszont annyi igaz lehet, hogy ezt a refluxosok is ihatjak mert tenyleg nincsenek benne azok a franya banto savak
Az viszont biztos hogy errol a savtalan klasszik presszo vonalrol csak az Armillabol (Nezval/La Marzocco stand) ittam eddig igazan jot, mert annak legalabb vannak erdekes, jo fuszeres, sutemenyes, gazdag aromai amik annyira intenziven jonnek, hogy a neha abban is jelen levo dohos, gumiabroncsos felhangokat ez teljesen elnyomja. Mindez persze nem megmondas akar lenni vagy vegitelet, csak egy velemeny az 1000bol.
-
urak, szerintem tisztább lenne, ha mindenki a produktum alapján ítélne elsősorban. mindegy is, hogy mit gondol az e61-ről és a vasakról, mi itt képzettek vagyunk és oda sem figyelünk arra a részre.
sz.zs. például elég konkrétan írt a kofiról, az alapján legalábbis nem rossz. én egyszer kóstoltam, akkor finom volt, de nem életem legfinomabb kávéi közt tartom számon, másrészt sosem vettem többet az áráért (amire már nem emlékszem).
-
vicces1
aktív tag
válasz
rastacsz #127250 üzenetére
Nem akarlak bántani, így csak annyit, hogy az átlag (magam is beleértve) nem éli meg úgy az életét, létrehozva valami tartalmat, önmegvalósítást, polihisztorságot, stb. mint pl. ez a Frasi srác. Aki egy művész lélek volt,annak szélsőségeivel. Akár (valós vagy vélt) értékek mentén, de ragaszkodva hozzá. A bullshit itt csak a különc béjege a sémákba kényszerített társadalomtól, tőled, meg mástól is, akik meg akarnak felelni a fogyasztói rendszernek.
Én is sokszor láttam ezt magamon sajnos.
Ja,tudom demagóg...Nem regélek tovább, nyitottabb szemléletet kívánok mindenkinek mint amit ebben az országban megélünk!
Most veszem is egy tonna Frasi kávét, megmodom, ha szar lett.
Lehet az utódok hanyatlásba vitték a pörkölés tudományát. -
TDX
tag
Nemrég megvettem Krajcsi Mazzer Mestre-ét ami K30-as késekre lett alakítva, elvileg 3 éve Fragola által, akkor szabályozva is volt. A héten észrevettem hogy ahol kezdődik a chirp, ha az egyik oldalt lejjebb nyomom enyhén a kezemmel a felső késtartót (amit ugye rugók nyomnak felfele az állítótárcsára), lejjebb is lehet tekerni a chirpig. Gondoltam megnézem milyen a szabályozás, követve the wired gourmet videóját.
Az eredmény szomorú
de megvan a hétvégi program
mondjuk ilyen állapotban is azért bőven értékelhető volt, de azért szeretnék egy clean wipeot elérni.
-
válasz
WarLock07222 #127268 üzenetére
brutál olcsó?
-
WarLock07222
tag
Most, hogy aktualitást nyert ezen eszköz eladása, gondoltam először itt kérdezek körbe, hátha valaki számára izgalmas lehet. Egy fekete Fellow Ode lenne az "áldozat", 64mm SSP Brew késekkel szerelve, ha valaki épp ilyen konfigra vágyna, kereseen bátran.
-
-
válasz
vendingo #127262 üzenetére
a kingrinderek 16 mikronos állíthatóságúak, magyarán dupla akkorák a fokozatai. a mágneses őrleménytartót adom, az nagy kényelem, az az egy hiányzik nekem a kingrinderből. viszont az 1zpressók sem egyben tudják a fentieket, a mágneses cucc már 12,5 mikronos, és azért másfélszer annyiba kerül.
-
stereofan
tag
-
-
Toobee
veterán
válasz
mézespálinka #127221 üzenetére
Mi történt, hogy már nem vállal szabályzást?
-
pbalint
csendes tag
válasz
vicces1 #127243 üzenetére
Visszakerestem, ez a komment rémlett, illetve a dining guide cikk, hogy ők nem adják "bárkinek", erre gondoltam, ezek után nekem különösen vicces igen. De látom nagyon szívügyed ez a kávé, én pedig még sosem kóstoltam, tehát ezen összekülönbözni teljesen felesleges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest