Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
keresztg
csendes tag
válasz RetepNyaraB #127280 üzenetére
Oooh, olaszokkal dolgozni. Főleg, ha ők a tulajdonosok.
Oooaaaaaaarghh.Lehet whisky-vel cold brewt csinálni? Mert az előtoluló emlékektől most kb. arra lenne szükségem...
-
keresztg
csendes tag
válasz gergo5991 #127601 üzenetére
4-6 espresso? Ráadásul az ezen az éghajlaton sztenderd duplából? 😱
Legutóbb, amikor ezt mennyiséget ittam (>15 éve), akkor a végén felmondtam az adott melóhelyen... Sikerült is lenyugodni utána. Azóta ez egy indikátor lett: ha napi 3 kávénál több kell, akkor ideje változtatni.
A magas vérnyomás és a kávé amúgy sem jóbarátok... -
keresztg
csendes tag
válasz RetepNyaraB #127638 üzenetére
No igen, a csészékkel mindig baj van.
Viszont ebben legalább azt leírták, hogy "According to the FDA, an 8-ounce cup of green or black tea has 30-50 milligrams of caffeine, and an 8-ounce cup of coffee has closer to 80 to 100 milligrams."
Mondjuk ez még mindig bődületesen tág tartomány, ha százalékosan nézzük.Más kérdés, hogy JH-n kívül nem sok ember járhat koffein mennyiség mérésre alkalmas eszközzel kávézni...
Maradnak az ökölszabályok: pl. délután 5 után no koffein, akármilyen formában is vinném be...
-
keresztg
csendes tag
válasz Zen42 #128184 üzenetére
Nem lehet, hogy az erősebb rugó képes megakadályozni a kosarat abban, hogy rendesen beleüljön a karba? Azaz a kosár felső síkja nem lesz párhuzamos a tömítés alsó síkjával. Épp csak egy kicsit. Épp csak annyira, hogy nyomás alatt már ereszt...
Mondjuk a keményebb tömítésnek csak bele kellene préselni azt a kosarat a karba rendesen. Pfff... -
keresztg
csendes tag
válasz kmarci25 #128266 üzenetére
Meg, bizony. Futár hamarabb jött 10 perccel, úgy gurultam utána, hogy a csomagom hol van... Mondta, berakta a kapu mögé. Pfff...
Átküldtem rajta 2*20g 2014-es Eduscho kávét (még mindig gondolkodom, hogy megkóstoljam-e... 🤣) tisztítás gyanánt, vagy ezzel éppen összekoszoltam?!
Szétszedni nem akartam, olyan szépen 0+2-nél van a nulla pontja, és a felső leszorító U-klipszet szerintem nem triviális úgy lehúzni, hogy ne katapultáljam közben az ismeretlenbe. Mondjuk előrelátóan adtak hozzá egy tartalékot.A Rhinowares-hez képest veszett gyorsan át lehet tekerni rajta a kávét...
-
keresztg
csendes tag
válasz vendingo #130454 üzenetére
Ez az indukciós alátét probléma azóta pörgeti az agyam. Eddig egyetlen olyan rozsdamentes acél (nem, nem alumínium!) edénnyel találkoztam, ami anyagában irgalmatlanul felhevült, de a víz nem akart felforrni benne, és az induktív meg nagyon furcsa hangot hallatott közben.
Nem értettem már akkor sem, hogy lehet ez, de néhány rozsdamentes ötvözet furán viselkedik, miután egyszer túlhevült.
A te "elromlott" alátéted mennyire tartja meg a mágnest most?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Karunkon az AMOLED-re váltott Fenix 8
- Hobby elektronika
- Napelem
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- 321 cellarétegű 4D NAND-ot hozott az SK Hynix
- További aktív témák...
Állásajánlatok