Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Philips LCD és LED TV-k
- Pánik a memóriapiacon
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
WarLock07222
tag
válasz
soldier2
üzenetére
Számításaim szerint ez nagyjából fél évre fedezi a friss kávé fogyasztást. Ettől én még tovább szeretnék élni, Covid ide vagy oda
ON-abb: Az Arch & Beans nevű hely kávéit próbálta már valaki? Nekem az első gépem mellé innen volt az egyik első csomag friss pörkölésű kávé, viszont akkor még a bakik elvonták a figyelmet az alapanyag esetleges hibájától. Múlt héten felkaptam tőlük egy csomag Hondurast. Nem tudom, hogy bennem van-e a hiba, de ilyen beteg még nem voltam kávétól
Pedig mindenféle arányt, adagot próbáltam már, de nem adja ki az iható italt. -
Tomi_Sci
őstag
Danettitől van valami kávé, amit kipróbálásra ajánlott?
A hagyományos, sötétebb pöriket szeretem, akár még ey kis robuszta is belefér.
Meg világos van itthon egy kiló
Illetve a GC 6 lyukú réz felsőszűrő tartóval szemezek a mostani 4 lyukú nikkelezett réz helyett, és a felsőszűrőből talán a gyárit is vissza próbálom az ipari helyett. Jó ötlet ez?
-
-
soldier2
őstag
válasz
keke_no1
üzenetére
Üdv. Van automata kávéfőzős topik, ott talán ismeri valaki a linkelt gépet, itt keveseknek van komoly automata kávéfőzős ismerete. Az biztos, hogy hétvégi használatra én egy jobbfajta kotyogót vennék egy kézi, vagy belépő szintű de nem propelleres darálóval, a fennmaradó 130.000 ft-ból meg kb életem végéig vennék friss pörkölésű kávét, amit fagyasztva tárolnék, ha nem fogy el 2 hét alatt a 250-os zacskó. Az elkészült ital összehasonlíthatatlanul finomabb, bár nem annyira "menő" ez kétségtelen.
-
keke_no1
csendes tag
Sziasztok Kávémesterek! Hozzátok fordulnék tanácsért. A Media Marktba most van akció a következő gépre: Krups Evidence One Pewter [kép] (ha jól sejtem ez a típusszáma: EA895E10). Ahogy nézegettem neten, olyan 220-230.000 ft körül találtam más színben. Media Marktban ez most 150.000 ft. Ezzel a géppel kapcsolatba szeretném kikérni a véleményeteket. Alapvetően nem vagyok egy nagy kávéfogyasztó, napközben munkahelyemen megiszom egyet max 2-t, de este otthon nem szoktam, így szerintem kb csak hétvégén lenne használva + ugye a vendégeknek. Én speciel ezeket a capuccino típusú kávékat szeretem. Másik szempont, hogy szeretnék a vendégeimnek egy igazán finom kávét adni. Most hogy látjátok a leendő felhasználási területeket, kérlek adjatok tanácsot. Ha esetleg van valakinek tapasztalata vele, azt is megköszönném. Köszönöm szépen!
-
kisati748
csendes tag
válasz
muladiszabi
üzenetére
Szia, ment PÜ
-
72lakiluk
tag
válasz
muladiszabi
üzenetére
A cukrásztölcsér létezik, csak rá kell mókolni az őrlőre. Én spec fakezű vagyok, de sokak szerint nem ördöngősség.
-
gippazoid
őstag
Sziasztok!
Az mennyire normális ha a gép bemelegedés közben bugyborékol a víztartályba? Korábban írtam hogy keserű lett az 1 hónapja felbontott de hűtőben tárolt kávé.
Régebben jól bemelegítettem a gépet, fejet, kart, filtert de ha most is így teszek, már keserű.
Ha a zöld lámpa felkapcsolása után azonnal indítom akkor nem keserű.Viszont a bemelegedés közbeni bugyborékolás egyre hosszabb és ma meglepődtem mikor 2,5 órával a kávéfőzés után fel akartam tölteni a tartályt és olyan 1,5 - 2 dl langyos vizet öntöttem ki. (Már a tartály fala is langyos volt ezért néztem meg a vizet is)
Delonghi EC 260
-
SoundON
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
...igen, tényleg...ez találóbb

-
-
SoundON
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
műhold

-
WarLock07222
tag
ARCO vs. NZ vs. EK43 vs. Commandante?
@Gábor: Itt a fizikai nyomásszenzor az amolyan kontrol szerepet játszik?
-
SoundON
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
...le vagyok maradva??? már tud hőelemet fogadni a SEP???
-
lojzi1
csendes tag
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Én is betolom hideg víz alá és rögtön bevetésre kész. Nem vállalhatatlan, de közismert tény, hogy én szeretek szenvedni :-). Ezzel a karácsonyfával, most az én tűréshatárom is tesztelve van, de Will már gyártani szeretné...
-
p.lac
tag
Sziasztok!
Rendeltem 1Z Presso JE-Plus kéziőrlőt Gaggia Classic Pro mellé, presszózáshoz.
Be kell járatnom?
Meg kell kennem valamelyik alkatrészét?
Köszönettel: p.lac
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
brumi1024
üzenetére
Az enyém ződ:
https://able2.nl/en/product/PR61659-G -
Toobee
veterán
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Nem tudom, hogy mennyire használ, de mintha Willtől olvastam volna, hogy folyóvíz alatt vissza kell hűteni az alját + ki tudod önteni a bennmaradó vizet is azon a fekete tölcséren keresztül, csak el kell billenteni felé a gépet. Ezek után már könnyen le lehet csavarni az alját. Rongy kelleni fog hozzá, mert ettől még tud sütni, nagyon jól tartja a hőt (majd' 2 kg). Múltkor 4x ment egymás után, mikor kávéztattam a barátokat.
-
SteelCowboy
csendes tag
válasz
Toobee
üzenetére
Erről a posztodról jutott eszembe... (és Kávé Kálmánnak is szólhat a kérdés vagy bárki aki rajtatok kívül még nyűvi a 9B-t
)
Ha a 9Baristával innál még egyet (mert mondjuk olyan jó lett az első vagy épp két ember inna és a 35-40g-ot nem öntené kétfelé), az mekkora macera? Tisztában vagyok vele, hogy nem sorozatlövő a gép, ennek tükrében kérdezem.
Vártok, míg visszahűl kicsit és mehet a következő kör? Vagy kicsit rá kell segíteni? -
kisati748
csendes tag
Ha valaki szeretne egy Super jollyt, most készültem el vele.
[link]
-
Crondore
tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
9 bar környékére be van állítva a nyomás?
Én is szimplázok IMS 10g-ossal, IMS "The Single"-vel, Expolygonos szimplával. 10-12g közöt van a darált kv, és 26-28g a lefőtt kávé, gyári Gaggia szimpla szűrővel soha nem próbáltam. A naked karban is normálisan lejön a kv, a tamperelés előtt ilyen dugós-drótos
rögmentesítést végzek. Ne spriccel, normálisan folyikle a kv így: https://mega.nz/file/mY9gBBxK#KFYRsJfLXnOR6URN74sxzaDN8EwevInCfXaUlXpI2EA
A Gaggia-n is így jött le mint ezen a videón. -
soldier2
őstag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Az én lábacskáim is pihennek a daráló dobozában. A legjobb ami ezekkel a dögökkel történhet, hogy leveszed a lábait, és "odaragasztod" a pulthoz.
Brumi1024: Able2 anti slip extreme. Amazon.com-on is elérhető [link] , de a gyártó honlapján nem találtan (igaz nem kerestem sokáig [link]. A termék nem zöld, csak az átlátszót nehéz lenne fotózni :)
Mézespálinka: duplaszűrő dupla kávé készítésére való. 1 adagot szimpla szűrővel tudsz készíteni csak, amikor spriccel mindenfelé csak azt látod amit egyébként is érzel, a szimpla szűrő nem az igazi. Ugyanakkor a feladat bár nehéz, nem lehetetlen, főleg ha egy kis robusztát is tartalmaz a kávéd: [link] ez egy 10 v 20% robuszta tartalmú kávé volt, adaráló Imat Lux (szóval semmi extra) a gép meg egy Gaggia Baby + PID, vst 7g szűrő, 41 mm tamper.
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Ez mennyire normális/veszélyes? (szeptemberben volt 1 éves, gyári gaggia kar, napi 1 dupla 1 szimpla ment át rajta)
[kép]Illetve még egy kérdés: még sosem volt naked karom (eddig). Ebből hogy szoktatok szimplát csapolni? Dupla szűrőbe raktok kevesebbet? (szimpla szűrővel próbáltam de.... minden is kv-s lett)
-
brumi1024
veterán
Livi update: néhány nap és annál több húzás után bejövős. Kényelmesebb még reggel kómásan is letekerni az (1/2x) 18 grammot, pangó nem igazán van, kevesebb az utómunka a pogácsával, mint a Kinu esetén. Ízre nem tudok igazán objektív lenni, mert más kávéval van soron most (amióta megvan a Livi a Kinu kipucolva pihen), és még ismerkedek a skálával (ami amúgy borderline olvashatatlan
), de CM Las Lomasból zseniálisakat sikerült eddig húzni, nagyon erős rumos diós íz jön vissza. Egy-két alkalommal próbáltam a decemberi fagyasztott Roastopus Black Pearlből, ez emlékezetből a Kinuval minimálisan kesernyés volt, itt ez nem jött elő.
Negatívumok: nem fagyasztott, sötétebb pörköléseknél a sztatikus feltöltődés előfordul, vízcseppes megoldással ez elkerülhető. Fagyasztóból adagonként darálva nincs ilyen probléma. A daráló talpán lévő díszlemez alu, szóval érzékeny a karcokra, oda lehet csináltatok egy rozsdamentes acél helyettesítőt.Kávé Kálmán: Ez merrefele szerezhető be (HG-1 talp)?
-
Toobee
veterán
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Súlyos!
-
gippazoid
őstag
Sziasztok!
Mennyire jellemző hogy a Graef őrlő "elállítódik"?
Ez CM900.Talán emlékeztek még hogy páran csodálkoztak, hogy a maximális lehetséges finomító kalibrálás után még mindig majdnem 0-n kellett őrölnöm hogy jó legyen a kávé.
Ez mostanában 4-5 körülire szelídült, aztán 3 lett belőle.
A kávé még mindig ugyan az, 1 kg-ot vettem és csak én iszom...2-3 napja feltűnt hogy nehezebben megy át a víz, gondoltam túl erősen tömörítettem.
Ma reggel viszont egyáltalán nem ment át. Próbáltam a gyári nyomásfokozós kosárral is, ott ugye csak simítottam a tamperrel, nem nyomtam meg, de azon sem ment át a víz.Sajnos nem volt időm tovább játszani vele mert kezdődött a munkaidő de eszembe jutott, hogy mostanában mikor az utolsó szem kávékat őrölte, akkor sem forgott olyan felszabadultan, mert a motorhanból feltűnt. Ma reggel meg különösen erős volt a jelenség, nagyon lassan potyogott ki az őrlemény és a magányos babszemeket is lassan kapta el és végezte ki.
Az őrlő lett így gyanús, de hogy a túróba változik a beállítása úgy hogy közben hozzá sem nyúlok?
-
soldier2
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
de bizony az. És így már meg is van az Amazonon a megfelelő méretben. Valamiért a korábbi rndeléseim között nem találtam, itt meg eszembe sem jutott viszanézni. A Livi mellé is ajánlani tudom ha fix helyen áll. Mert elmozdítani elég nehéz ha odaragadt bár nem lehetetlen.U.i. Annyit árulj el, hogy emlékeztél a névre, vagy a kereső dobta ki?
Kisati748: nem tűnik annyira tapadósnak. Amit Bazsee is említett az úgy megfogja a munkapulton a darálót, hogy nem kell tartani a másik kezeddel. A HG-1-nél az nem kis teljesítmény, a Livit vsz könnyebb helyben tartani az áttétel miatt
-
soldier2
őstag
válasz
soldier2
üzenetére
Nem hagyott nyugodni, hogy nem jut eszembe a tapadós szilikon lap angol neve amit a daráló alá tettem (állandóan a sütéshez használt dolgokat dobta ki a kereső). Silicone gel pad (sticky) néven többféle van, az enyémhez hasonló méretet nem találtam, de több kicsi is megteszi.
-
soldier2
őstag
válasz
Xabi78
üzenetére
Felét vagy inkább kétharmadát mond le, bedöglik mire meginnátok. Ezeknek a kávéknak a frissességükben rejlik az erejük. Próbálj úgy vásárolni amennyit egy hónap alatt megiszol. (bontás előtt célszerű 1-2 hetet pihentetni a malart akár 3-4 hetet is, az idő a pörkölés dátumától számítható).
-
jugeen
addikt
válasz
WarLock07222
üzenetére
Nem hinném, hogy maradt benne pangó.
-
pbalint
csendes tag
Szerintem nem marad értékelhető mennyiség egy kézi örlőben.
Elektromos gépeknél se a kések között van a pangó. -
jugeen
addikt
válasz
WarLock07222
üzenetére
A millió effekt helyett nekem inkább az jött le, hogy össze-vissza fókuszálnak benne. A one-take-ben teljesen igazad van. Azért áldozhattak volna rá egy kicsivel több időt és figyelmet. A filter utáni átállításnál azért nem a vakvilágba állította, annál azért figyelmesebben járt el. Nyilván kísérletezett már eleget.
-
WarLock07222
tag
válasz
jugeen
üzenetére
Egy millió effekt van a videón, szóval így pofára nehéz megmondani, hogy milyen kávéval dolgozhatott emberünk. De egy közepesen-sötét pörkölésnél szerintem akár oké is lehet ez a lefolyás. Végülis az íz a lényeg, nem a számok.
Amúgy, mint kiderült ez egy ilyen one-take Kickstarteres videónak készült, szóval 0 vágás etc. kellett, hogy történjen, így nyilván nem lesz ömlengős és hosszú ideig örlő beállítgatós a tematika. Azt is érdemes megfigyelni, hogy miután filterre őrölt, utána rögtön áttekerte espressora és lökte bele a babokat, aztán még húzott is vele egy shotot. Persze nem naked tartóval, de azért mégiscsak egy oké lefolyást sikerült összehozni belőle mindenféle 10g-ot átdarálok majd kukába dobok műveletek nélkül. Nem dobtam hátast magától a videótól, de nekem továbbra is egész ígéretesen néz ki az ARCO, már alig várom, hogy ideérjen.
-
ribarszki
őstag
Kedves Tagok! Kávéajánlást szeretnék kérni.
Egy héttel ezelőtt léptünk egy nagyot előre a Philips automata kávéfőző és Lidl szemes kávé párosról egy karos gép felé. (Szegény Philips, azóta be sem volt kapcsolva..)
Nagyon rákaptunk a lattera, napi 2-2 duplát iszunk a felségemmel. Természetesen szeretnénk "drágább" minőségibb kávékat is kipróbálni pl. Bagira, PallyotzCaffe eszpresszóként is, de reggeli lattehoz, mindennapi kávéra szeretnék árban kedvezőbbek között is nézegetni.
Mely pörkölők kávéit ajánljátok jó szívvel, jó ár/érték arányban erre a célra? 5-6.000Ft/kg körüli árra gondoltam.
Köszönöm a segítségeteket
-
SoundON
tag
Van itt a fórumon olyan aki részt vett már ilyenen az elmúlt években?
Érdemes regisztrálni? Jók az előadók /előadások?
[link]
ui: ...bár ha csak a "free tasting kit" eszközök árát összeadom is már jó vétel, főleg SCA tagságival
-
jugeen
addikt
válasz
WarLock07222
üzenetére
23mp alatt 40g az nem túl gyors lefolyás?
-
iatti
aktív tag
válasz
kisati748
üzenetére
azt mondod belemegy annyi? pont nyomtam egy dózist,de én 16g-al csináltam. igaz most így elsőre nem szórakoztam a százassal. picit gyors lett a lefolyás. pid 88 volt,az nagyjából jó. gondoltam egy pöttyöt visszaveszek a nichen,de akkor marad,és reggel megy bele 18.5g.
-
Toobee
veterán
válasz
WarLock07222
üzenetére
Pont most akadtam bele én is a használat közbenire. Remélem, a tervezéshez jobban értenek, mint a videózáshoz.
-
iatti
aktív tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
általában fent. de decemberben volt pár major,azt nem láttam az oldalán,úgyhogy egy telefont megér.
-
iatti
aktív tag
megjött paljoctól a kávé. most próbálom először az indian choco-t. az ims 18-asba mennyit tegyek?
-
WarLock07222
tag
Ahogy látom Szlovéniában alakul már a kecske is.
Némi túl-blurözött videó a workflowról kézzel és motorral is.
-
Mano66
senior tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Fiorenzato F4E Nano nem rossz, de mindig marad benne pangókávé 2-3 g.Garatot csak körte pumpával tudod tisztítani.Nem kisebb mint a Mazzer. A cukrásztölcséres Mazzer-t könnyebb tisztítani. Ez csak saját vélemény. Én biztos ha nem lenne NZ-m akkor fragola-tól egy felújított Mazzer-t vennék. Igaz az új F4E Nano-m is tőle volt akkor nem volt neki felújított Mazzer.
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Használt termékeket hol szoktak mostanság árulni? Vagy csak itt a fórumban szoktak adni-venni?
Ugyanitt használt örlő ajánlatot keresnék, iberital váltására. 100k-ig. Mit javasoltok?
Méretben hasonló lenne a jó, mindenképpen karba őrlős.
Amikről találtam infót a keresővel a
-mahlkönig , amit a hozzászólások alapján elvetettem,
-mazzer jolly, amit élőben még nem láttam, de képek alapján nagynak/órmótlannak tűnik
-fiorentina nano, ami talán a legjobban bejön
-
bluesfan
tag
A Livinél is van sztatikusság, de csak a sötétebb pörköléseknél tapasztaltam. Mi inkább világosabbakat fogyasztunk, ott nem jelentkezett. A babokat sosem sprickoltam.
A NZ-nál jobbat jelen pillanatban én sem tudok az elfogadható ársávban. Így, hogy kipróbáltam a non plus ultra kategóriát, szerintem viszketés nélkül tudom egy darabig használni újra a Niche-t.
-
bbuffy
senior tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Nem semmi. De jelenleg 100%ig meg vagyok elégedve az NZ vel. Eszemben sincs cserélni. Nem látok a piacon semmit ami felkeltené az érdeklődésem. Inkább gyüjtök három évet és megveszem a legnagyobb Rocketet

Nem gondoltam volna ezt a Weberről. Egyszerűen csak a kivitelében gyönyörködtem. Ember azt hinné ennyiért már nincs otthon sok utómunka.
-
WarLock07222
tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Mondjuk azzal, hogy az EG-1 lenne az übermasina, nem mindenki ért egyet. [ITT] mondjuk az úriember pont arról értekezik, hogy miért ment vissza a Niche-re az EG-1ből kijövő kezelhetetlen őrleménykupac miatt.
Szóval összességében megint oda jutunk, hogy kinek milyen rutinhoz van gyomra egy pohár ital elkészítéséért, és mennyi őrlemény minőséget (most elég tágra hagynám ezt a fogalmat, mert pl. szerintem az, hogy a static miatt össze vissza száll a cucc is ide tartozik) hajlandó beáldozni a könnyebb workflow és a design oltárán.
Én pl. ha tehetném se vennék EG-1-et a videók láttán, mert nincs az az isten, hogy a teljes konyhát kitakarítsam egy kávékészítés után
-
hogyaza
tag
Van két garnitúra eredeti 83as Robur késem,az egyiktől megválok ha valaki cserélne valamiben.
-
soldier2
őstag
válasz
brumi1024
üzenetére
A HG-1 ilyen szempontból sokkal rosszabb (nincs áttétel, tekerni kell izomból főleg világos pörkölésesetén). Ami megoldás lett az egy puha csúszásgátló szilikon lap, ami tapad a felülethez és a daráló talpához. Mosható, ha megszárad ugyanúgy tapad mint előtte, mivel nincs rajta ragasztó. Angol nevét sajnos nem tudom, angol amazonról rendeltem, de biztosan van máshol is (uk-ból jelenleg nem rendelnék, egyre több futárcég panaszkodik a kialakult adminisztrációs őskáoszra).
-
sz.zs.
őstag
válasz
this_is_why
üzenetére
Tudom, én írtam Neked a másik fórumon, csak nem emlékeztem, hogy már odaadtam valakinek sajnos.
-
bbuffy
senior tag
válasz
this_is_why
üzenetére
Automatás topikban több sikerrel jársz sztem.
-
this_is_why
csendes tag
Sziasztok, keresek régi Saeco Aroma-t (szögletes nyomógombos) backup gépnek. Van esetleg valakinél elfekvőben egy?
-
sz.zs.
őstag
válasz
bbuffy
üzenetére
Igen, onnan van a Caravel

kozsy18: Én simán el szoktam tenni a fagyóba nagyobb befőttesüvegbe, amikbe 15-25 dkg fér, majd abból szét porciózom duplánként és újra megy a fagyóba, nem éreztem még minőségromlást egyáltalán. Az a fontos hogy mindig tele legyen a befőttesüveg.
-
freaghill
őstag
Aki pancsolós vízzel főz, mi jelenleg az ajánlott recept espressohoz?
-
soldier2
őstag
-
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Csak kattints a képre

-
Toobee
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Kereslek majd -
Toobee
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Igen, így van, ahogy mondod. Szerintem sem annyira oké így. Kezelésbe tudod/szeretnéd venni? Tudom mellőzni egy időre, ha látsz benne fantáziát.
-
vicces1
aktív tag
válasz
Toobee
üzenetére
Ja tök ciki, látszik a sorja ahogy a vasfogával kiharapta

#103106 RetepNyaraB biztos lehet, még az alin is láttam. az álló rész elég örökké valóságnak tűnik ilyen háztáji használatban, még a havi 2 kilónál is.
Viszont szívesen kipróbálnám én is másik profillal, mint pl.a c40-es, de ehhez a mérethez. Majd egyszer utána nézek, talán.Most biztos lekötötte a kapacitást a Goat

-
kozsy18
tag
Urak,
Rendelnék jóféle PP mintatartót csavaros tetővel, amiben egyben tennék el nagyobb adag kofit fagyasztóba, hosszabb időre. 10 darabos pakkban árulják, nekem legjobb esetben is 3-4 darab szükségeltetik. Darabja 616 Ft, maradékra van-e valaki, aki benevez? -
-
soldier2
őstag
válasz
Parci
üzenetére
Vsz Italmill az enyém, mert nincs rajta a Mazzer felirat. De igazából most, hogy bekopott/bejáratódott bolond lennék újat venni. Több mint 1 év kellett (10kg sötét pörkölésű takarmánykávé+10kg világps/közepes pörk. kávé) hogy már ne változzon ízben, és tömörítés után már ne legyenek boulderek szabad szemmel is láthatóak (ha tud valaki erre rendes magyar kifejezést írjon).
-
vicces1
aktív tag
válasz
verti1
üzenetére
És a 4pontos ütéssel kell rögzíteni.

Ide az alsó csapágytartó és a kés közé rendszeresen megszorul egy kis bab, bár nem befolyásol semmit.
-
Toobee
veterán
válasz
Toobee
üzenetére
Bár itt meg öntvény verzióra passzol, az enyémnél is van még egy kis hely.
Közben megtaláltam, ez a jó poszt.
SSP: 64,09
Fellow Ode gyári: 63.92 -> nálam is kb ennyit mért a piacos subler. -
rallypix
csendes tag
válasz
soldier2
üzenetére
Benne vagyok!
A tiédben milyen kés van? Az eredeti Mazzer, vagy az Italmill? A kettő eltér egymástól.
Az SSP-nek Mazzer profilja van, és a bevonat igazából csak az élettartamot növeli, viszont külföldi forumokon azt írják, hogy jobb a Mazzer, mint az Italmill, ergo az SSP jobb lehet mint az Italmill kés.
A Liviben is amúgy Italmill van, néhány user cserélte azt is Mazzerra (most is van fent egy eladó a Home-Barista-n).
A HG-1-hez meglesz az eredeti kés is, így össze tudom hasonlítani az ssp-vel. Remélem lesz érezhető különbség.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- iPhone topik
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- SörcsaPH!
- Milyen autót vegyek?
- Jövedelem
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Suzuki topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4237,100% Akksi
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Eladó egy HP omen 17-w131ng laptop 1,5 TB ssd vel Dobozában
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Pedig mindenféle arányt, adagot próbáltam már, de nem adja ki az iható italt.
), de CM Las Lomasból zseniálisakat sikerült eddig húzni, nagyon erős rumos diós íz jön vissza. Egy-két alkalommal próbáltam a decemberi fagyasztott Roastopus Black Pearlből, ez emlékezetből a Kinuval minimálisan kesernyés volt, itt ez nem jött elő.