- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- RAM topik
- Házimozi haladó szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lézervágás, gravírozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
djnice
veterán
válasz
idegen lény #3104 üzenetére
Nem is kell venti, ez passzív ház és így tökéletes.
Amúgy meg ezekkel a játékokkal tud játszani, ha követi az optimális beállításokat: [link] -
djnice
veterán
válasz
idegen lény #3019 üzenetére
Szerintem nem drága. A CPU az N3700-tel van kb egy szinten, ami alaplappal együtt bruttó 30 körül van: [link]
Ehhez adj hozzá még egy 64 GB-os SSD-t (10k), 4 GB memóriát (5k), Mini ITX házat táppal (10k) és egy eredeti Windows 10-et (30k). -
djnice
veterán
válasz
interstate76 #2985 üzenetére
Jössz mindig ezzel a notebookkal, az nem minipc. Nem passzív és feleslegesen ott a kijelző ami ebben az esetben hátrány. Szervernek és médialejátszónak sem jó megoldás.
-
djnice
veterán
A ház mérete: 56 x 220 x 200 mm
A backend egy program ami kiszolgálja a Kodi PVR részét, pl a DVBViewer szerver része ilyen.
Kicsit ha még szánsz rá, az alaplap+cpu párost cserélheted a korszerűbb N3150-re.interstate76:
50-60 torrent + Kodi lejátszás + felvétel egyszerre sztem nem fog jól menni a Z3735-ös gépeken. -
djnice
veterán
Nem írtad, hogy kábeles vagy műholdas Digi.
Ez a konfig neked is jó lesz, ennél olcsóbban nem jössz ki ha torrent is kell: [link]
Plusz kell egy USB-s DVB-C vagy DVB-S tuner kintről, attól függ hogy kábeles vagy műholdas. A C-sek már vannak kb 5000 Ft-tól amik jók Windows alá. Kell még egy backend a tunernek és kliensnek Kodi. -
djnice
veterán
válasz
interstate76 #2859 üzenetére
ASRock D1800B-ITX alaplap
LC-Power LC-1340mi ház
160 GB 2.5" HDD vagy 32 GB SSD
2 GB DDR3 SO-DIMM
bruttó 38 körül megvan újonnan, garanciával és teljesen passzív -
djnice
veterán
válasz
DoItYourself #2660 üzenetére
És 80$ a Geekbuying-on 10WINTEL kupon kóddal.
-
djnice
veterán
válasz
interstate76 #2624 üzenetére
Én 170 USD-ért i3-5005U-val szerelt passzív MiniPC-t vettem újonnan, szóval annyiért nem csak üres ház van.
És nem 35W TDP-s, hanem 15, ráadásul szinte mindenben gyorsabb is mint az általad linkelt régi i5: [link] -
djnice
veterán
válasz
interstate76 #2611 üzenetére
Ha már S805 + OpenELEC akkor inkább RPi2 + OpenELEC és minden kadenciahelyes, jobb a képminőség és 3D is van. Árban kb ugyanaz.
-
djnice
veterán
Rendeltem egy ilyen i3-5005u-s miniPC-t, 49.000 Ft volt, majd beszámolok a tapasztalatokról: [link]
-
djnice
veterán
válasz
tibcsi0407 #2567 üzenetére
Ennyiből megvan itthon egy ASRock N3050B-ITX + LC-Power LC-1340mi és még gyorsabb is.
-
djnice
veterán
válasz
interstate76 #1800 üzenetére
Itt a legolcsóbb, 12e körül van: [link]
Nekem is volt, de eladtam, mert nem tetszett az SD videók minősége. -
djnice
veterán
válasz
interstate76 #1354 üzenetére
Több eladónál is hasonló áron van, az ár reális. Ha nem jön rá ÁFA, akkor is 36.000 Ft körül van, itthon is kb ennyi egy J1900 minitx alaplap + ház, igaz az valamivel nagyobb méretű mint ez.
-
djnice
veterán
Na akkor leírom mire jó és mire nem jó a Pipo X7:
Amire jó:
Kodi-val alap médialejátszónak - kadenciahelyes lejátszás, jó felkonvertálás és deinterlacing (Intel DXVA), a Hi10p anyagok még éppen elmennek rajta (kb 80-90% CPU terhelés) viszont a full hd x265 HEVC szaggat (kb 20 fps)
Egyszerűbb 3D-s játékok, office, youtube, netezni a TV-n, torrent (gondolom azért 100+ torrent betudja lassítani)Amire nem jó:
NAS - A 10/100 lan miatt, igaz egy usb 2.0 gigabit adapterrel 30 MByte/s-re növelhető a sebesség de az sem az igazi
madVR + MPCHC - alap beállításhoz is gyenge a CPUSzóval ha lenne gigabit lan + usb 3.0 akkor még jobban megérné az árát.
Viszont aki otthoni szervert/nas-t szeretne az tényleg jobban jár egy hasonló árú erősebb mini itx géppel, Igazából én a Pipo előnyét csak a jogtiszta Windows 8.1-ben látom, mert a fogyasztásban az a + 5-10W a mini itx-nél nem sokat számít és a Pipo-t sem lehet már zsebre rakni.
-
djnice
veterán
Nekem is van egy Pipo, 25-ért megérte. A notebookos vitára emlékszem, ott én is a Pipo-t helyeztem előtérbe. Csak ha szigorúan a Pipo vs mini-itx gépet nézem, és mondjuk kell otthonra egy torrentet, nas-t, médialejátszót kiváltó cucc, akkor a Pipo nem éri meg. Ha azokat is nézem amiket zsebre lehet rakni, ott természetesen más a helyzet.
-
djnice
veterán
Az a baj, hogy 40 körül csak annak éri meg akinek kell a hivatalos Windows 8.1, mert hasonló árban egy erősebb mini itx összerakható, és van USB 3.0 + Gigabit lan is, a fogyasztása meg alig több mint a Pipo-é:
ASRock Q1900B-ITX - 20.245 Ft
2 GB DDR3 SO-DIMM - 5.200 Ft
Kingfast SSD 32GB - 5.940 Ft
LC-Power LC-1340mi - 11.450 Ft -
djnice
veterán
válasz
interstate76 #380 üzenetére
Egy irodába ahol van mondjuk egy szerver vagy egy nas tárhelynek, a legolcsóbb és a legjobb megoldás kliensgépnek a Pipo, hiszen nem sokkal kerül többe mint egy hivatalos Windows 8.1.
Ha meg a pendrive-os (MeegoPad) verzióban gondolkozunk, a zsebedben magaddal viheted a gépedet mondjuk powerpoint prezentációt tartani, stb. -
djnice
veterán
válasz
interstate76 #377 üzenetére
Azért ne felejtsd el a hivatalos Windows 8.1-et és az 1 éves Office 365 licenszet se ami a Pipo-hoz jár...
-
djnice
veterán
válasz
interstate76 #372 üzenetére
Passmark Single Thread / Multi Thread, fogyasztás
N2815 - 464 / 894, 7.5 W
Z3736F - 345 / 918, 4.4 WNem látom azt az egetverő különbséget...
A Pipo pedig az árfolyam miatt drágább most. 20-25k a reális ára.
A vámolással meg addig idegesítik a kínaiakat amíg nem lesz mindenhol EUEXP postázás. -
-
djnice
veterán
Bővült a Pipo X7 teszt Kodi teszttel, elég bíztató: [link]
-
djnice
veterán
Pipo X7 működés közben: [link]
-
djnice
veterán
Pipo X7 előrendelve kuponnal, ingyen postával $89.98:
[link]
Kupon: PipoX7LM (csak az US plugosra érvényes, de kb 150 Ft egy átalakító)
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Intel Core i5 12400F / RTX 4060 / 32GB DDR4 RAM / 1TB SSD konfig eladó jó áron
- HP Compaq Elite 8200 - TÖBB DARAB/TÍPUS elérhető!
- Komplett RAZER PC - I9-14900k - 32 GB DDR5 RAM - 4070 Super
- Intel Core i3 9100f / Radeon RX 570 4GB / 8GB DDR4 RAM / 120GB M.2 SSD + 500GB HDD konfig eladó
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest