-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
mike1334
veterán
Bocs, aha nagyon off, de nem találtam ilyen topikot...
Sima, asztali rádiót szeretnék venni nagymamámnak. Annyi az elvárás, hogy "erős" antennája legyen, mert gyenge a jel, szép tisztán és hallhatóan szóljon és könnyű legyen kezelni (analóg megoldás).
Van esetleg más javaslat? Olyan 10e a keret rá.
-
Cyrin
addikt
A Synthesis Soprano erősítővel van valakinek tapasztalata?
ezt a tesztet találtam róla: [link]most black friday alkalmával jelentősen le lesz árazva, lehet kipróbálnám. 93 dB-es hangfalakhoz.
-
MCGaiwer
addikt
válasz
AMDFan #86593 üzenetére
köszönöm, elgondolkodtam a Genelec-en, aztán rájöttem, hogy ez nem pár, hanem 1db-ra vonatkozó ár. 220-at már sokallok érte, legyen bármennyire is pontos a hangja. Elsősorban munka mellé kellene "háttérzenének", ezért a sok basszus nem olyan fontos, inkább az, hogy hosszú távon is élvezhető legyen a hangja.
-
AMDFan
addikt
válasz
fehér_ember #86595 üzenetére
Hehe
Nekem ez fel sem tűnt. Soha sehol meg sem nézem, hogy mennyi a "nem akciós" ára. Árösszehasonlító oldalakon úgyis kiderül, hogy mi mennyibe kerül valójában. Engem nem vígasztalna, ha 140 ezerről le lenne akciózva 115-re, amikor máshol megkapom 110-ért
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #86594 üzenetére
Így kell "lejáratni" magunkatÍgy kell kételyeket ébreszteni. -
AMDFan
addikt
válasz
MCGaiwer #86592 üzenetére
Ha helyhiány van az asztalodon, akkor gondolom a hangfal méretei is korlátozottak. Ebben az esetben mindenképpen valamilyen kompromisszumot kell majd kötnöd.
Íróasztalra, ha a hangminőség az elsődleges akkor pl. egy pár Genelec 8020 nagyon jó választás: [link]
Ez kisebb mint a KEF.Viszont ha több basszusra vágynál, akkor nem ez lesz a megoldás neked. Hanem inkább egy Tannoy Reveal 502: [link]
Ez méretben kb ugyanakkora mint a KEF.DAC-nak mindkettőhöz jó választás lehet egy ilyen M-Audio: [link]
Méretben kicsi, jól néz ki, nagy hangerőszabályzó. -
MCGaiwer
addikt
-
-
törölt tag
válasz
kukulec #86578 üzenetére
A C.A. erősítőn lévő USB csatlakozás egy digitális bemenet, jelet nem ad ki, tehát azon át nem tudsz rögzíteni a PC-re. A Pro-Ject Carbon jó cucc, megfelel a feladatra, csak az a kérdés, mennyire éri meg invesztálni egy ilyenre 100 db lemez miatt.
Persze ha szakemberre bízod a digitalizálást, az sem lesz olcsó, de sok száz órás munkától szabadulsz meg. A felvétel, az utómunka, vágás, zajszűrés, archiválás lemezenként legalább 2-3 óra egy gyakorlott szakinak is.
-
kukulec
őstag
válasz
dgyuri0123 #86580 üzenetére
itt tényleg az a probléma, hogy 50 éves mondjuk francia nem mainstream albumok vannak. egyet már meg is találtam, fnac-ban lehet beszerezni 30 euroért. és akkor ebből lenne még több tucat csak ezen a vonalon
a teljes gyűjtemény reprodukálása egészen biztos, hogy millió feletti összeg lenne, azt nem tudnánk bevállalni. de láttam már egy Pro-Ject Debut Carbon RecordMaster HiRes cuccot is kétszázért. az még összejöhet, bár csak hónapok múlva. ha jól láttam 24/192-ben digitalizál vagy DSD-ben.
-
salesman
őstag
válasz
#92251648 #86560 üzenetére
Szerintem szó sincs rendőr szerepről, arra a hálátlan feladatkört a modik végzik.
Lásd #86499 hozzászólásomat, mely után Intruder morerátor úr, azonnal átlátva a helyzetet, megtette a szükséges lépést. Utólagosan is köszönönet érte.
Ezután a topic kiegyensúlyozottá vált, mindannyiunk örömére.Fentiek alapján tisztelettel várom végleges, lehetőleg pozitív válaszodat, köszönöm!
-
kukulec
őstag
válasz
#92251648 #86530 üzenetére
a dolog úgy áll, hogy a pár legritkább bakelitet, ha kell elviszem egy profihoz, már találtam erre egy helyet. viszont lenne egy nagyon hülye kérdésem: ha mondjuk a Cambridge CXA80-at rá tudnám csatlakoztatni egy lemezlejátszóra, annak az USB-je beadná a jelet a gépre, akkor már csak egy szoftver kellene a rögzítéshez? azért kérdezem, mert van egy régi Elin lemezlejátszónk (bár hosszabb távra inkább kerülném) és először lehet kipróbálnám, hogy úgy milyen eredményt kapok.
az menyire élhető opció, hogy külön veszek egy Pro-Ject AD Box S2-et meg egy rendes lejátszót és így játszom át a lemezeket? jobb minőséget kapnék mint egy USB-s lejátszóval? -
perempe
veterán
válasz
Ear001 #86547 üzenetére
egész jó volt. nagyon tetszett, hogy a villalakók jól viselkedtek. egyedül az előszobából jövő zaj volt zavaró.
persze a koncert miatt hamarabb leléptem, nagyon tetszett a koncert utolsó darabja, a c-moll passacaglia (BWV 582), fura volt utána metrózni. (a pénteki talán még ennél is jobb volt egy gondolattal, aki megteheti ellátogat Érdre holnap, ott is ad koncertet Borsányi.)
-
jattila48
aktív tag
Sziasztok!
Álló 3 utas hangsugárzót keresek Rotel 840 BX4 erősítőhöz. Eddigi meghallgatásaim során a Quadral Ascent 80 LE, és a Triangle Esprit Antal EZ tetszett leginkább. Jó volt még a Fyneaudio F501 is, de az már kicsit drága. Az első kettő közül melyiket ajánlanátok (esetleg mást is ajánlhattok) főleg klasszikus zenére (zenekari művek, verseny művek) és akusztikus rock-ra (Dire Stratis, Yes, Jethro Tull, Solaris,...).
-
nLali
őstag
válasz
gordonfreemN #86572 üzenetére
Lófogáson hirdetnek egyet 27 ezerért.
Szerintem vicc érte. Az enyém is kipróbálható.
Salesman: köszönöm!
Egy cimborám keres lapostévéhez valamit, azért vettem meg, hátha jó lesz neki. Amikor elkezdtem zené thallgatni, akkor azon agyaltam, hogy szerintem inkább a gardrób tetején fekvő AC310 kell neki, én meg megtartom ezt. -
nLali
őstag
válasz
salesman #86566 üzenetére
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
Ez egy Quadral Phonologue Odin. Nem csak korához képest van szép állapotban.
Ez az 5. pár hangfalam ebből a márkából, de ez lepett meg a legjobban. Jelenleg egy AllSoninc SM150-t használok íróasztalon...PC-n hallgatok zenét.
Az Odin annyira alacsony, hogy pont feléri az asztalt. Egyáltalán nem optimális elhelyezéssel sikerült beüzemelnem. Számomra nagyon meglepő, hogy milyen energiával szólaltat meg mély hangokat. 16cm körüli tányérokkal mélyebb és kerekebbb hangokat tud, mint a 25cm-es nagyobbak az asztalon.
Ami még feltünt, hogy a napokban, fentebb részletezett DAC csere okán a zenére került színházi függönyt nem találom, mióta ezek vannak bekötve. Jelenlegi ülő pozíciómat nézve pont köldök magasságban vannak a csipogók, de ilyen előnytelen helyzetből is szép a tér.
Nem tűnt fel eddig, hogy Presszer Gábor - Te majd kézenfogsz című műve ilyen sok részletet, háttérben megszólaló hangszert rejt.
Magyarul : e ö-öm, e bódottá.
Bocs, ha valaki valami nagy durranásra és drága kütyüre számított. Nekem ez most előrelépés
Ja, még a szövetet ki kell porolni, porszívózni, meg az egészet takarítani. -
Phoenixy
senior tag
válasz
dgyuri0123 #86564 üzenetére
Rendben, köszönöm. Azt hittem ez is olyan, mint a HDMI-nél, hogy teljesen mindegy, de akkor nem veszem a legolcóbbat.
-
nLali
őstag
Itt lehet dicsekedni "új" láncszemmel?
-
törölt tag
(#86554) fapaci
Neked egyszerű. Segíted a kérdezőket a legjobb tudásod szerint, hisz az egyik legtapasztaltabb vagy itt, de még a végzetséged is ide hívott
Ami még legalább ennyire fontos, továbbra is a megismert stílusban, pont ahogy feljebb írtad. Sok hasznot hozhatna ide a „felkészültséged”, a topikot irányítsa más, neked a hifit "kell".
-
perempe
veterán
válasz
gordonfreemN #86546 üzenetére
-
salesman
őstag
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #86546 üzenetére
Egyrészt nem tudom, mi a feladat, nem ismerem a PH szabályait, szokásait, másrészt nem vagyok egy rendőr típus, nem vagyok híve a törlésnek, tiltásnak, bilincsbe verésnek, szóval velem nem járnátok jól. Én szeretem megbeszélni a dolgokat ahelyett, hogy a vitapartneremet elnémítsam. Még bta mesterrel is szívesen csevegek, mert van mit mondania, de megértem, hogy a modora sokak csőrét böki, bár ez nem feltétlenül bta hibája.
Eleve lehetetlen helyzet, hogy a PH fórumon egyetlen általános topikban merül fel milliónyi HiFi téma és akit éppen nem érdekel az aktuális kérdés, az elkezd hőbörögni, hogy beszéljünk másról. Akinek már összeállt egy jófajta rendszere, azt nem érdeklik a vásárlási tippek, aki meg most építkezik, azt hidegen hagyják az elméleti eszmefuttatások, stb. Nem a tagokkal van itt probléma, hanem a körülményekkel, amiken változtatni nyilván nem lehet, így viszont öngyilkos küldetésnek tűnik a feladat bevállalása.
-
salesman
őstag
válasz
alphamooncam #86549 üzenetére
Nekem is tetszik a program, köszönet ear001-nek. Pü ment Neked.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Automata kávégépek
- Autós topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Elfelejtettem a film címét
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Új ASROCK A520M PG Fèlkonfig - Ne hagyd ki! 0% THM-RE is!
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest