- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- GPS a Holdon: készül az európai rendszer
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMDFan
addikt
Én aktív hangfal párti vagyok. Nem mernék 200-ért konkrét típust mondani a pontos igények ismerete hiányában (van-e erősítő, ha van és eladnád több lenne-e a pénzügyi keret stb...). Én azt javasolnám, hogy menj el hallgatózni pár szaküzletbe. Például a hitspacebe aktív vonalon. Illetve passzívokat meg tudsz hallgatni az extreme audionál is.
Pl. én nagyon kíváncsi lennék a Mackie XR sorozatára ([link]) még nem hallottam ezeket.
-
Lite
őstag
válasz
Nemir Ombe #78888 üzenetére
A keret még dinamikus, sokkal inkább az lenne a szempont, hogy optimális legyen a szobához. Ráadásul a 3 m széles falon lenne, így a távolság is korlátozottabb. Olyan 200.000 Ft körül néztem most a hangfalakat, ez főleg német kiárusítások forintosítása.
Elektronikus zenére tudnál (és itt a többi kedves fórumtársat is kérdezem!) javasolni hallgatásra érdemest?
Illetve, létezik ebben a kategóriában esetleg zárt doboz?#Mikisys, Rozoga62: köszönöm!
#AMDFan: van esetleg konkrét ötleted?
-
virkir
veterán
válasz
#28752640 #78895 üzenetére
Ööö... számoljunk.
Az alap ugye 200k-ért van hirdetve ehhez előlap alsó hangon 50k, mod min 60k de mehetsz 150-ig is, ha a dobozt is cserélnéd az igényesen megépítve valahol 50k+-tól indulhat.
Tartunk alsó hangon 360k-nál a hangszórókhoz még nem is kellett nyúlni és lesz egy Kossuth bicskád.
Biztos megérné? -
törölt tag
Avx en most van egy. Némi kedvezményt is kaptam rá.
Csak azt nem látom a képeken hogy a driverek újra peremezettek-e. A gazda azt írta, hogy minden gyári rajta és tényleg nagyon szép állapotban van 40-50 éves korához képest.
A másik gondom az előlap. Macsekok miatt mindenképpen kellene, de gyárit lengyelben találtam 50ezerért vagy ami a tuti lenne Kenrick sound tól, de az meg 80ezer. Keresztváltót is lehet cserélni kellene benne ami a Jantzen audiotól beszerezhető 4 féle minőségben 200tól 500 euro ársávban.
Pontos gyári adatok is megvannak esetleges új kabinet legyártására. Itt egy kép egy újragondolt JBL L100 ról. -
kukulec
őstag
Emotiva TA-100-ról mi a véleményetek?
-
Ear001
addikt
válasz
bence_takacs #78886 üzenetére
Hát így távgyógyítani nagyjából lehetetlen, de a biztosíték rendben van?
-
Polllen
nagyúr
válasz
johnywalker #78885 üzenetére
-
Nemir Ombe
addikt
Ha ugyanakkora keretből szeretnéd ezt megvalósítani, akkor valószínü, hogy kissebb dobozból jobb minőséget kap(hat)sz .... a másik lehetőségből meg nagyobbat ....
.... melyik a fontosabb neked ....?
(16nm-re (de akár még nagyobb helyre is) egy jobb állványos simán lekörözhet egy gyengébb, de állót még mélyben is .... )
-
Lite
őstag
Sziasztok!
Ismét tanácsért jöttem: az egész sztereó rendszer kiépítése újratervezésre kerül és a kérdés, hogy 16 nm (kb. 3x5.2 m) szobába mivel járok jobban hangfalszempontjából? Nagyobb méretű (16 cm-es mélyközéppel szerelt) polcsugárzó állványon, vagy kisebb állódoboz? Nem szeretném, ha befulladna a hang, túl sok lenne a mély, de azt sem, hogy ne legyen basszus.
Eddig csak nagyobb szobában zenéltem, oda a polcsugárzó kevés volt, az tény. De ez most új helyzet...
-
bence_takacs
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja vásároltam egy használt Pioneer A10 erősítőt. Forrásnak egy Pioneer PL-200 lemezlejátszó szolgál. Az erősítőt személyesen nem tudtam megtekinteni, de kaptam róla videót működés közben a meggyőződés érdekében. Hangsugárzókat sajnos még nem tudtam szerezni de szerettem volna kipróbálni fejhallgatóval az erősítőt.
Így csatlakoztattam azt és a lemezlejátszót is az erősítőhöz. Nem bírta sokáig és lekapcsolt... azóta nem tudom még csak bekapcsolni se az erősítőt.Kíváncsi lennék a véleményetekre, vajon mit csináltam rosszul.
Válaszotokat előre is köszönöm![kezdő]
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Sommer-ből kinéztem magamnak az orbit 240 MKII-t, viszont bi-amp bekötéssel használnám.
Érdemes lehet helyette egy Elephant 440-t venni? Árban kb. ugyanaz. -
gabber01
addikt
Hát, biztos így van, talán van is benne igazság, de nem szeretek általánosítani. Olyan nem lehet hogy vannak kivételek? El végre koncerthangositasra is hasonló felépítést szokták alkalmazni, és olyan nagyon nem szoktak panaszkodni a népek. Meg majd 20kg darabja elvileg, abban azért van anyag is.
@PrinceHerceg: igen, azért csak meghallgatom milyenek.
-
bta1
őstag
válasz
gabber01 #78876 üzenetére
A "hangminőségéről", az érzékenységéről, és a terhelhetőségéről. Tudjon nagyot szólni, bummogni, cincogni, a többi nem igazán érdekes. Illetve dehogynem, pl. amikor én péntek/szombat este pihenni szeretnék a balatoni nyaralóban, és úgy gondolom, hogy a helyi kocsma igénytelensége + az önkormányzat rövidlátó pénzéhsége (engedély!) miatt nem kellene extra hangszigetelésre költenem.
-
PrinceHerceg
őstag
+ ami talán a legszembetűnőbb, a túlzottan alacsony árcédula!
-
gabber01
addikt
válasz
PrinceHerceg #78873 üzenetére
Buli hangfal? És azt honnan lehet tudni és megállapítani? Illetve mi a probléma ezekkel? A Jamokhoz képest mi lenne más? Hallott is valaki már ilyeneket vagy ez a lebulihangfalazás vmi általánosan elfogadott és megvetett kategória, típustól függetlenül?
-
bta1
őstag
válasz
dgyuri0123 #78867 üzenetére
Ez igazából -ha nincs elrontva az ízlés- nem tetszés dolga, hanem egyfajta kompromisszum: rendszertől, és nem utolsósorban, az adott zenétől függő kérdés. Az üvegtányér leszorítóval felturbózott döngése afféle művi "megoldás" lehet a lánc basszus-problémájára, melyből bizony a Rega is kiveszi a részét. Akár még az is befolyásolhatja, hogy milyen "állvány" van a lemezjátszó alatt...
-
gabber01
addikt
Sziasztok!
Találtam egy Tangent SR-500 hangfalpárt jó áron (~40e). Kérdés, hogy érdemes lenne ezekre beruházni jelenlegi Jamo E570esek helyett? A Tangentek elég jól néznek ki, külcsínre-belcsínre egyaránt, a dupla 25ös mélyek is csábítóak, csak kérdés hogy nem túl nagyok-e a szobába, ami kb. 20nm.
Egyébként egy Technics SA-AX540 hajtaná őket aktuálisan. -
fererencz89
őstag
Halihó!
Ismeri ezt a Cambridge Audio erőlködőt valaki?
http://www.hifi-wiki.de/index.php/Cambridge_Audio_Atac3
Jó lehet ez "valamire"?
Mármint a típusa és a belvilága alapján.Köszi!
-
válasz
dgyuri0123 #78338 üzenetére
Erre vmiért nem írtam végül, de úgy döntöttem, hogy megtartom a leszorítót. Nagyon kellemesen eltolta a legtöbb lemez hangzásképét egy testesebb, melegebb tartományba, ami kedves a fülemnek - és valszeg ellentétes a Rega tervezési elveivel, vagy a tökéletesen valósághű leképezéssel, de nekem így tetszik.
-
válasz
Atikusz #78864 üzenetére
Jó lesz hozzá a manual alapján.
A szubládát pedig aszerint kösd be jelszintű kimenetre vagy magas szintűre, hogy használod-e az erősítő hangerőszabályzóját, és ha igen, van-e kedved az adott hangerőhöz mindig beállítani a szub hangerejét is. Ha nem használod, vagy van kedved utánállítani, akkor mehet line-out-ra, ha használod és nincs kedved utánállítani a szubot, akkor magas szintű kimentre az alapján a kép alapján, amit nemrég linkeltem. (Nem evidens, hogy használod az erősítőd hangerőszabályzóját, nekem három különböző rendszerem van, de egyiknél sem használom.)
-
Atikusz
senior tag
Az erősítő kézikönyve szerint 8 ohm vagy annál magasabb, A+B bekötés esetén 16 ohm vagy annál magasabb hangszóró csatlakoztatható. Megjegyzésként írja még, hogy alacsonyabb impedanciájú hangszóró csatlakoztatása esetén a készülék melegedhet.
A készülék manuálja szerint a további adatok vannak megadva:
Minimum RMS output power (8 ohm): 100W + 100W
Maximum power per channel (4 ohm): 115 W
Dynamic power per channel (8/6/4/2 ohm): 125/150/165/180 WTehát - ha jól értelmezem - ha rákötök egy pár 4 ohm-os hangfalat, akkor a 2x115W max teljesítmény csatornánként 4 ohmon, illetve a dinamikus teljesítmény 165-180W lenne.
A hangszóróm 120/200W-os.
-
válasz
Atikusz #78860 üzenetére
Ha az erősítő manualja és/vagy a szaküzletek elmondása alapján 4-8 ohm impedanciájú hangsugárzót lehet rákötni, akkor nem lesz semmi gond a 4 ohmosokkal (bár a hangsugárzók impedanciája nem fix természetesen). A minimum 8 ohmot te írtad, a készülék és/vagy annak leírása alapján, erre reagálva írták neked itt a topicban, hogy az nem feltétlen javasolt konfiguráció.
-
Atikusz
senior tag
válasz
MasterMark #78859 üzenetére
Felhívtam több hifi szaküzletet, megkérdeztem az R-N303D termék vonatkozásában, hogy hány ohm-os hangfalat lehet rákötni, és mindenhol azt mondták, hogy 4-től 8 ohm-os hangfalat minden további nélkül, ebben az esetben a kimenő teljesítmény megnő.
Itt meg többen azt írták a fórumon, hogy a 8 ohm-os végfokra nem kössek 4 ohm-os hangfalat, mert az erősítő vagy a hangfal elszállhat.
Akkor most már végképp nem értek semmit.
-
Atikusz
senior tag
válasz
MasterMark #78850 üzenetére
Ezek fényében intézem az erősítő cserét. Viszont nyugtassatok meg, hogy ezzel az 1 hetes használattal nem vágtam haza a hangszóróimat.
-
törölt tag
Egy gyors segítség kellene. Mi lehet hangzásban a különbség egy JBL L100 és JBL 4311 között?
-
vico03
tag
Valaki esetleg erre?
-
Atikusz
senior tag
válasz
MasterMark #78854 üzenetére
Bocsánat, csak ebben a témában kissé laikus vagyok
Az erősítő adatainál írja a teljesítményt 4 ohm-nál, illetve 8 ohm-nál is. Ebből azt következtettem, hogy tudja kezelni a 4 ohm-os hangfalakat is, függetlenül attól, hogy az erősítő hátulján 4 ohm nem szerepel.
-
Atikusz
senior tag
válasz
MasterMark #78848 üzenetére
Tehát akkor nincs jelentősége, ha az egyik hangfalat A-ra a másikat B-re kötöm ?
-
Atikusz
senior tag
válasz
MasterMark #78850 üzenetére
Akkor igazából az én hangfalaimhoz nem jó ez az erősítő ?
Így ez miben tehet kárt, a hangfalnak vagy az erősítőnek ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- LENOVO LEGION 5! GARANCIA! 165HZ RTX 3050TI RYZEN 5 6.GEN! DDR5! 94% AKKU!
- Inno3D GeForce RTX 4090 24GB iChill X3 eladó
- Lenovo ThinkPad T440s - Intel Core i5-4300U - 8 GB DDR3 RAM - 120 GB SSD - 14" Full HD
- Dreame Z10 Pro robotporszívó
- Lenovo ThinkPad T450 - Intel Core i5-5200U - 8 GB DDR3 RAM - 128 GB SSD - 14" IPS LED
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest