- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Karnyújtásnyira került a PlayStation 2-től a Nintendo Switch
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Steam Deck
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Micro Four Thirds
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
morzsol
aktív tag
És... szerintetek!
Miben áll egy elektronika lélekmozgató képessége?
Talán a finom információk pontos visszaadásában, jó textúrájában? (Pillanatnyilag ezt gondolom.) Ami még nagyon meg tudja a hatást dobni, az a 3D-s információ. Vagyis a mélységi(-elölségi) (térbeli) visszaadás. Ehhez viszon igen pontos elektronika kell. (?)
Sőt, talán ez az elsődleges. Ehhez képest egy kis kiemelés, kevésbé pontos hangszín másodlagos, ahhoz hozzászokik a fül (,idővel nem is hallatszik).
Én az apró nüanszok pontos visszaadására (=információtengerre) ill. a 3D kiterjedésre szavazok.
Ajánljatok ilyen elektronikákat! (Márkákat! - ha már mégiscsak szabad általánosítani! )Lemérik, hány kiló egy hattyú...
-
DDL
őstag
-
DDL
őstag
Megmondom őszintén azóta vagyok ennyire sarkos amióta egy PC-speaker HIGH-END lehet. Meg nyílván a közeg is befolyásolja, hogy beleugatok, vagy hozzászólok a támához. Nézz utána. Nem minden topicban ez a stílusom. Legalábbis szeretném remélni. Aztán nekem meg lehet, hogy eza védjegyem.
Üdv: DDLMessziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html
-
DDL
őstag
Ez a ''műszakilag hogyan védhető'' kifogást én is sokáig hangoztattam. Egészen addig míg el nem kezdtem erősítők tervezésvel, építésével bajlódni. Azután rájöttm, hogy az alkatrészek legalább annyira befolyásolják a késztermék hangját, mint maga a kapcsolás.
Tehát, maradjunk egy példa erejéig a Technics-nél. Adott egy SU-V900 erősítő (legalábbs így rémlik) amelyből ezt a jellegzetességet ki szeretnénk gyomlálni. A jelentős csökkentéshez a csatoló kondik pl. REMIX C219 gyártmányúra cserélése már elegendő. És ez még csak egy fajta alkatrész. Nekem sikerült ilyen apróságokkal egy SL-PG590-es cd-t egészen más karakterűvé változtatnom. Meg persze az SU-V900-ast is.
Üdv: DDL
[Szerkesztve]Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html
-
Szalma
őstag
(Azért egy erősítő minősége nem csak a belerakott monoblokktól függ... Tápegység, elrendezés, kábelezés, stb...)
Szeretettel:
Szalma
ui.: DDL néhol nekem is erős, ahogy Te is, illetve én is. Próbálom elfogadni az álláspontokat kritika nélkül. Ebben a témában a szubjektum nagyon fontos tényező. -
DDL
őstag
Ez messze nem általánosítás. Egy adott gyártó összes termékére jellemző amit írtam, természetesen a minőség javulásával egyre finomabban előadva.. Ez a gyártó jelen esetben a Technics. Mondom ezt azon tapasztalataim után amelyek során hallgattam több CD-t, LP-t, Pick-up-ot, magnót (orsóst, kazettásat), rádiót, erősítőt, hangdobozt. Régit és újat egészen a '80-as évek elejéről.
De mondhatnék más gyártóra is hasonlóakat amely tulajdonságok ha úgy tetszik a gyártó ''védjegye''. Ilyennel rendelkezik az ARC, az Audio Note, a Jadis, a NAIM, a SONY, a Pioneer, az Ortofon, Marantz, NAD, DENON stb. Vannak amelyek hasonló ízlésvilág körül forgolódnak ezért nem lehet ennyire élesen elkülöníteni egymástól ezen gyártókat, de ettől függetlenül a más ízlésvilágot megtestesítőktől markánsan elválik az összes termékük. És ez így van jól.
Ezen megállapításom természetesen csak az audiofil termékekre vonatkozik. Bár már a házimozi terén is megfigyelhető.
Üdv: DDLMessziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html
-
DDL
őstag
A képeket nem ide akartam csak már nem tudtam kitörölni
Digit kábelen nyilván sehogy. De ha beállítod pl. a Windows-ban a ''digitális'' lejátszást akkor nem a cd-rom analog kiemenetén keresztül szól.
Egyébként meg ott a CD63 igaz kicsit poros a teteje
-
félisten
Nem, nem dinamika, ereje az van. Nem tudom jobban elmondani .
Jellemzően nem CD-ről átvett dolgok voltak. A teszt kedvéért azonban megpróbáltam: CD-ről átvéve kazettára, jobban szólt a kazettás verzió. Pedig biztosan kevesebb információ volt már rajta...while (!sleep) sheep++;
-
morzsol
aktív tag
''És én most nem egyes tipusokról beszélek. Hanem a Technics hangzásról. Ami az erősítőkön, cd-ken, magnókon, Pick-up-okon stb. is kijön.''
Én ekkora általánosításra sosem mertem volna ragadtatni magam! (Függetlenül attól, hogy T-e, vagy bármi más.) De értem. Vagyis hogy már én is olvastam, több helyen is... De sztem elfogadhatatlan. Mert műszakilag ez hogyan védhető?
Ha azt mondjátok, hogy minden T erősítő ilyen... akkor azt gondolm, hogy jó, biztos mindíg uazt a kapcsolást használják, arra esküsznek... ezért. A CD kimenetén is van ilyen, ez is belefér. De hangszedőnél..., ami egy tekercs...
Mi hasonlóság lehet közöttük? Műszakilag?! (Tanítsatok meg!)
Persze, mindre rá van írva, hogy T!
...bazz, most jut eszembe!
Az 1010 előfokán nem volt felirat, mikor megvettem. Kifelejtették, csak a jukak voltak meg. Hamburgból rendelték meg utólag. Vagy 3 hónap mulva kaptam meg, ... és kb. innentől ''komoly'' kifogásaim kezdtek lenni a hangjával!
Ki se merem mondani... ...de... ha nem jött volna meg... esetleg még most is azt hallgatnám??Lemérik, hány kiló egy hattyú...
-
félisten
Az AZ-6osról semmiféle tesztet nem olvastam. Középiskolás koromban, mindenféle sznobériától és hifitudástól mentesen azt mondtam, amikor bekerült az ismerős rendszerébe az AZ-6os, hogy jé, jobban szól, mint az SL-PG590-es CD. Ezt nem akarták nekem elsőre elhinni, de aztán ők is rájöttek. Nyilván a kazetta miatt kevésbé precíz, mint a CD, de hallgathatóságban sokkal jobb. Az egyik a kevés Technics cucc közül, ami tetszik.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
Valóban felesleges általánosítani. Ahol én tapasztaltam az említett fojtottságot (a felsőbasszus-hangsúlyt nem merném ennyire általánosítani
- SL-PG 590
- SL-PG 390
- SU-A700 Mk2
- SU-A300
- meg van itt még valami, aminek nem emléxem a típusára.
Állítólag egyébként fel lehet oldani ezt a ''fojtottságot'', ha a kimenőfokozatból valami tekercset kiszedsz - nem próbáltam, csak hallottam.while (!sleep) sheep++;
-
morzsol
aktív tag
Hi Emvy!
Hogyan is lehetne mondani ilyet, ha már a régi (hiteles) Hifi magazin is megmondta!
AZ6-ost hallottam (itthon, ellenőrzött körülmények között), minden tesztje 5*-os.
Nekem 727-esem van. Semmi különbség köztük erősítőügyileg, csupán a 6-os új feje a középtartományt (kissé!) hallgathatóbbá, kevésbé karcossá tette. (Tape!) (Sztem.)Lemérik, hány kiló egy hattyú...
-
morzsol
aktív tag
''Én scpeciál nem szeretem a jellegzetesen fojtott, felsőbesszusban kissé dús, de igazán alapokkal nem rendelkező hangját. És én most nem egyes tipusokról beszélek. Hanem a Technics hangzásról.''
Furcsa fickó vagy Te! A másik topicból elűztél az általánosítások miatti háki (demagóg) indokával. Erre mit csinálsz most?! Erről beszéltem. Azt sosem zavarja, aki éppen csinálja, úgye?! - Ez csak költői kérdés!
Szal A folytottat, meg az alapokat, ha kissé kifejtenéd...
Amúgy nem TE, hanem az összesség állította, hogy ***! A pontos (-) jelzőn gondolkodnom kellene. Aki ezt elolvassa, soha életében nem fog meghallgatni egy ilyen T erősítőt, mert már a szakik is megmondták,... (ismerős??) inkább vesz egy egybeminit, vagy mittomén, törököt...
Az ízlésficamhoz meg jogod van! Nem olyan kifordult amúgy
[Szerkesztve]Lemérik, hány kiló egy hattyú...
-
morzsol
aktív tag
Most mik ezek a képek??
''...ha nem digitálisan játszod le az audijo cd-t''... hogy mi?? Digigitális kábelen keresztül hogy lehetne analóg módon lejátszani?? Egyáltalán nem értem... (a mondatot).
''Ha szelidebben kommunikálnék a kutya nem figyelne rám. Tapasztalat. Ez meg beválik mindig.'' - Ez maromság! Nem az számít, hogy hogy mondod, hanem, hogy mit*... Vagy Te politikusnak készülsz?
*(Ill. DE! Simán ott tartottam már, hogy a sárga fejes hozzászólásokat soha többé nem olvasom el!)Lemérik, hány kiló egy hattyú...
-
félisten
'' jellegzetesen fojtott, felsőbesszusban kissé dús, de igazán alapokkal nem rendelkező hangját.''
No, ha valaki erre azt mondja, hogy kitaláció... a lentebb említett Technics rendszerrel kapcsolatban pontosan ugyanezen gondjaim voltak. Az AZ6-os deck kevésbé rendelkezett ezen tulajdonságokkal.while (!sleep) sheep++;
-
DDL
őstag
Kis kíváncsi
Nekem több rendszerem van. A zenehallgató:
LP: Linn Sondek futómű + Ittok kar + Ortofon MC30SupemeMkII pick-up + maszek csöves mc-előfok
CD: futóműnek Philips CD960, vagy CD880-at hsználok (bár ez most dögrováson van), Maszek 16 és 18 bites NOS csöves DAC.
Erősítők: maszek csöves RIAA, hibrid végfok jelenleg. De van talonban egy 15W-os A.osztályú (a fogyasztása miatt nem szeretem), és most barkácsolok megint egy 30-50W-os csövest (ezt remélem végre már nem kunyerálják el).
Handoboz: Spendor SP2/3. És készülőben a ProAc Response 2.5 klón.
Kábelek: AudioNote AN-V és Cabletalk Reference 1 interkonnekt. 40 éves 4mm-es zomácozott rézhuzal, Teflon szigetelésű Cat7-es UTP kábelből barkácsolt hangszórókábel.
állványok: AN-K, SoundOrg
Az itthoni számítógépem mellett (ebben van az Audigy2) Heybrook HB2R, MISSION 760i doboz, NAD3020, 10W-os triódás végfok.
A műhelyben TDL RTL4 doboz, DENON DCD-1500MkII, Pioneer PD-S802, Marantz CD63, SONY STR-4800 rádió, Audio Innovations ALTO erősítő. Na és persze az éppen műben levő elektronika.
A tv-n HEED CANOPUS + KEF Chorale doboz, AN-K lábon
A kábelek általában UTP-ből készültek. Az elektronikák saját tervek, kivitelezésűek (értelemszerűen amelyiknek nincs tipusa )
Üdv: DDL
[Szerkesztve]Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html
-
DDL
őstag
Soha nem állítottam, hogy hallgathatatlan a Technics Én scpeciál nem szeretem a jellegzetesen fojtott, felsőbesszusban kissé dús, de igazán alapokkal nem rendelkező hangját. És én most nem egyes tipusokról beszélek. Hanem a Technics hangzásról. Ami az erősítőkön, cd-ken, magnókon, Pick-up-okon stb. is kijön.
Sajnos ízlésficamom (is) van. Nekem az angolos filozófia jobban bejön. Esetleg amerikai csöves.
-
DDL
őstag
A 63-as esztétikája a korának megfelelő. Nem 100%-os. Nem nyúltam még bele.
Bővebben: link
Ha a forrásod a sz.gép cd-je akkor is csak abban az eseben, ha nem digitálisan játszod le az audijo cd-t. Külső cd-t meg minek. (különbség van persze)
Ha szelidebben kommunikálnék a kutya nem figyelne rám. Tapasztalat. Ez meg beválik mindig
-
morzsol
aktív tag
Hát én bezony nem cserélnék le egy 3020-ast egy 1010-esre...
Én igen! 1010-hez nem jutsz 25k-ért! A 3020-at könnyebb pótolni!
Bocs mindenkitől, már abbahagytam a T tömjénezését! Napokig nem ugattam bele, nem az én dolgom, de egyre rosszabbul éreztem magam. Már nem bírtam tovább! Most úgy kb. helyére kerültek a dolgok*, sztem lényegesen árnyaltabb lett a kép -> nyugodtabban alszom. A régi szép idők emlékének tartoztam ezzel. (*Nem én miattam, hanem én + az erre való reakcióitok összeségeképpen.)
Ahogy lefestettétek anno, az alapján egy teljesen elhibázott, hallgathatatlan eszköz bontakozott ki a betűtörmelékből... és ez persze nincs így. Hallottam már bántó erősítőt, borzalmas kábelt, ami eleve el volt cseszve, és a tesztek erről szót sem szóltak - miközben HIBÁS termékek minősítettek.
A T nem az. Van, aki több érzelmet tud feltárni, és közben precízebb is nála, ezért viszont már komoly pénzeket kell leszurkolni! És... a T is képes ''katarzist'' okozni. Jó, nem 3-ból 3x, csak úgy kb. 5-ből 4-szer. Ha ráhangoltabb vagy. Valami ilyesmi. (Vagy nem?) De nem mechanikus, meg fogaskerék csikorgatós hang, mint ahogy kezdődött. (Hála Nekem! )
DDL - megint csak a sorok között... akkor most forrásként A2-t használsz?! Mintha így lehetne érteni. Mert... ha a ''függönyökből'' el lehetne húzni a hangfal elől, akkor egészen komoly darab is lehetne. Nekem most így (real time grabb) olyan, mint egy lefolytott... lekötözött ló. Mintha ennél sokkal többre lenne képes. (Valóban?!)Lemérik, hány kiló egy hattyú...
-
morzsol
aktív tag
Akkor inkább egy cyrust fogok meghallgatni, ahhoz már jóval nagyobb az affinitásom!
És milyen esztétikai áll.-ban van a 63-as(, és mit műveltél már vele?? )
Éés... érdemes digitálisan összekötni, úgy értem hallható? (Azt várnám persze, hogy igen. - De tényleg?)
Ja, és mit hallgatsz most? Amlifiert??
(De valamit csak nem tudok kihagyni, hogy ne kérdezzek meg... csak nem tudom elég finoman... Szal ha ''így'' is tudsz kommmunikálni, akkor mire véljem/ük a korábbiakat, az... EGO által túlfűtötteket?! - (Így egész jó lett, nem?) Szal így Neked is sokkal kellemesebb lehet sztem! )
-
DDL
őstag
Akkor még nem volt tuningolva (annyira). Csupán + 2 db 47nF kondi volt a tápelkokkal párhuzamosan kötve Egyébként a sok machinálás végére rájöttem, hogy nem nagyon érdemes piszkálni, mert nem lesz annyival jobb. Én beleöltem jó sok pénzt meg munkát és a végén még mindig messze volt a Mission Cyrus TWO-mtól...
-
morzsol
aktív tag
Ej, no ezt is értem azért. De a tuningolás nem ér! Mármint elvben, vagy hogy. Itt, ebben, mert akkor sosem lesz vége.
Én egy denon 300V tudtam volna tuningolni szívem szerént a T mellett is...
Lehet, meg kell hallgatnom egy 3020-at mégis? Nagyon nem akaródzik!
-
DDL
őstag
Hát én bezony nem cserélnék le egy 3020-ast egy 1010-esre. Pont az előzőleg írottak miatt. Beszámíthattam volna annó a Technicset, de aztán mégsem. A NAD-dal volt kevem zenét hallgatni a 1010-el meg sokszor nem . íHolott első nekifutásra jobbnak tünt a Technics. A hangdoboz egy KEF Chorale volt amin hallgattam. Mellesleg NAD-om még mindig van, igaz már rendesen feltuningolva
Szóval ezért írtam, hogy inkább NAD, vagy a többi.
-
morzsol
aktív tag
Szal senki nem kötött még össze digitálisan drive-ot meg hangkarit?
Lemérik, hány kiló egy hattyú...
-
morzsol
aktív tag
rii kérdezdte hangkari milyen hangot ad.
Sajna, én most rá vagyok kényszerülve, A2-t hallgatok, mert szétcsesztem a marantz cd-63-amat (ami egy kb közép gép). Ennek (picit) alatta van az A2, de hallgatható (más erények és hibák), de elvonási tünetek enyhítésére egész megfelelő... Viszont rossz lenne, ha nem létezne jobb hang!
(Az A2) Kultúrált hang, intelligens, semmi bántó, de még ''sok függönyt el lehetne húzni a hangfalak elől''!Lemérik, hány kiló egy hattyú...
-
morzsol
aktív tag
Elkezdtem olvasni (magamtól), aztán kicsit rosszul lettem, hogy miért is mondtam azt, hogy adtatok neki. Ezt úgy kb. a minium képnél (ala Te)... Mert addig tök korrekt volt. De kisvártatva azért csak jött egy ÖsszNépi Össztűz! Úgyhogy mégis megnyugodhatok!
#számokat most nem keresnék, hogy mire gondolok, vissza lehet olvasni. De a lényeg a végeredmény, ez igaz. Viszont lett 1-2 szar napja előtte.
De a még lényegebb lényeg, csak mindíg elfelejtjük, hogy: Nincs végleges rendszer. Mindannyian (mindíg csak) útközben vagyunk.
Ja, ha itt tartunk! Miért nem megy CD spdif -> Audigi2 spdif vajjon??Lemérik, hány kiló egy hattyú...
-
morzsol
aktív tag
Tom már mit akartam...
Szal az nem OK, hogy N 3020 40eFt-ért igen, T 909 meg 60-ért nem. A sorok között ezt olvastam.
A 3020 sztem kb. 20-at ér. -> Ekkor a T909 hang 50, +10 a design.
De fogalmam sincs, lehet-e 60-ért ilyet venni. És persze, hogy van jobb hang. Még szerencse. Mindenki vehet olyat, amilyenre vágyik/telik.Lemérik, hány kiló egy hattyú...
-
félisten
Olvasd vissza, nem a Technics miatt ''adtunk rii-nek'', hanem (ha adtunk egyáltalán) amiatt, hogy eleve tartott azoktól a dolgoktól, amiket ''audiofil'' vagy ''jó hangú'' jelzővel illettek.
Aztán a végén meg lesz egy egész jó rendszere hirtelen.
Legalábbis - szerintem - a Cambridge nem rossz indulásnak, én szerettem a sajátomat, bár kicsit száraz volt a hangja.while (!sleep) sheep++;
-
félisten
Ilyesmiket árul Revox kvázi újan, szállítási hibásak, pici karc van az oldalukon, de mivel világos színűek, nem vészes. Moth elő/végfokkal és Nakamichi CD játszóval meghallgattam őket vmi miatt nemrég, testetlen egy kicsit a hangjuk, szal nem durrannak szét az erőtől, de 50000 pénzért nem rosszak. Kisdobozban ennyiért lenne jobb is szerintem. Ja, amiről szó van, az egy mélyközepes, tehát ennyiben eltér a képtől.while (!sleep) sheep++;
-
morzsol
aktív tag
Hi Emvy!
Szal azért adtatok riinek! (Ugye?) Minden részletet még mindíg nem olvastam.
A 707-et nem hallottam, olyan rémlik, hogy a tesztelők nem tudták, minek mkII, meg III, ha egyre rosszabb lesz a hangja?
Mivel lett jobb a HB1?
(Én (VT) Preludiumot(?) hallottam csak, de emiatt nem érezteem indíttatást a HB1-re. Nagyon szolídan szólt. ...meg mert már csak túl öreg példányokhoz lehetett volna hozzájutni...)Lemérik, hány kiló egy hattyú...
-
morzsol
aktív tag
Ez így TELJESEN fer, nagyon korrekt. De az majd 2x drágább! Így is kell lennie!
( Ui.: Ez az egyik fő értelme jobb cuccot venni, esetleg jobbat, mint amint magát a felvételt készítették. De ilyen finom effektekről szó sem volt eddig!)
Viszont nem így kezdődött, elismerheted... Beindult az úthenger, földbe lett döngölve, 20 ezresek ALÁ lett lealázva.
Csak ezt a méltatlan helyzetet sérelmeztem, meg az előítéleteket.
Ill. ahogy ki lett oktatva rii. (Elég indokolatlanul.)
Ennyi!
( )
-
félisten
A technics nekem életem első komoly hifi-élménye volt, addig nem hallottam még semmit.
Egy Heybrook HB1/2, Technics SU-A707 MK2, Technics SL-PG590 CD rendszer volt. Nagyon jól szólt, amíg nem hallottam a Heybrookot egyébként. Az erősítő egyébként nem tűnt rossznak annyira, mert lemezjátszóval ill. a Technics AZ-6 -os deckkel egész jó volt.while (!sleep) sheep++;
-
DDL
őstag
Én nem tudom milyen az emlegetett Sony. Csak azt, hogy az én Audiolab 8000S-emet olyan vette meg akinek 1010-e volt addig. Amikor lecserélte nem volt teljesen megcsőződve arról, hogy jó vásárt csinált. 1 hónap elteltével már szébe sem jutott volna visszacserélni (pedig visszavettem volna és a Technics-et is visszakahatta volna). És érdekes módon a rosszabb minőségű lemezeken nyújtott elviselhetőbb hang volt a perdöntő. Még egy vmit mondott. Ez is érdekes (nekem mondjuk nem vol meglepő) lehet. Érzelmi változásokat hozott az Audiolab. Ezen azt kell érteni, hogy bármikor szivesen leült zenét hallgatni és csak a zene kiválasztására kellett koncentrálnia. A felvételre nem.
-
félisten
No, Szalma, te vagy az első, aki tud valamit az Integrákról. Meghallgatás alapján vettem tegnap egy újabb típust, az egyetlen problémám vele, hogy bazi nagy . Valami iszonyat mód meg van építve egyébként, gyorsan szétszedtem... nagyon megfogja a mélyhangokat, ez a legjobb benne, a kontrolláltság, meg a levegősség. Csak nem férek el tőle az asztalon . ( a 110W/ch -s verzió... 8870) )
while (!sleep) sheep++;
-
morzsol
aktív tag
Hi rii!
Az egyetlen helyes dolgot tetted, amit lehet. Alulról kell kezdeni!
De azért egyszer hallgass meg egy 909-et is. Meg fogsz döbbenni!
Sajnos legtöbbször az emberek előítéletből mondanak véleményt, ha sokan vannak, akkor meg nem érdemes ellenük harcolni, pláne, ha nem érint közvetlenül...
A NAD 3020 pl. egy 100 fontos cucc, annyiért BB, de a 909 3x annyiba kerül, és teljesen más világ!
Komoly hang apró kis hiányosságokkal (nem hibákkal)! Nagyigényű, nagy volumenü cucc. Ha az a pár (kb. 2) dolog nem lenne, akkor sokkal nagyobb kategória lenne és sokkal többe is kerülne persze. Ráadásul az a kis bibi a hallgatási szokásaidtól is függ.
Nekem elég sok (gyatra, rosszul mikrofonozott, ...) hungaroton komolyzenei CD-m van. A vége felé ezeket már nem vot jó rajta hallgatni, mert a mikrodinamika, a pozicionálás, meg a sebesség nem elegendő ehhez. Az apró nüanszok.
De történetesen ha Te nem szándékozol túlnyomó részt ilyeneket hallgatni, csak soksávos, kikevert könnyebbeket, vagy néhány szereplős jazzt, akkor észre sem fogod venni, sosem jössz rá, hogy baja van - sőt, elájulsz. (Nagyon nagy hangerőn, amit a szomszédok nem tolerálnak 10 percnél tovább úgy sem, egy kicsit elbizonytalanodik. Nem túl nagy benne a táp, talán ezért. Ez lenne a másik probléma, nagyon komoly!)
Én eladtam Bartók miatt, és vettem egy Sony TA-F3000ES-t, de néha komoly hiányérzettel küzdök, pedig az 500 font tájéka. Minél komplexebb a zene, annál jobban érzem magam a csere miatt, és minél kevesebb szereplős, annál jobban fáj a 1010 nagy tüdejű, nagy volumenű, dús, energikus, előkelő hangja.
DDL az elejéről: [Az] Audiolab 8000S ... fél fogára sem elég a teknics.
A Hifi Choice szerint az Audiolab ''ajánlott vétel'' az 500 fontos (nem találom azt a Q font jelet!) kategóriában, a fentebbi (enyém) Sony meg csúcsvétel ugyanitt, elájultak tőle. (Szó szerint, biztos többen is olvastátok, nagy tömjénezés volt!) Ugyanők a T (800 MkII)-ről: ''...lenyűgözően jó hang ennyiért (300 font)''
Szal azért annyra ne szégyeld magad a kiindulási állapot miatt, a többieknek meg... hallgassanak meg egy ilyen T-t nyugodtan. Nem kell megvenni, de az előítéleteket félre kell tenni és meg kell hallgatni. Persze, ellenőrzött körülmények között.
[Én audiolabot nem hallottam, erről nem is tudok vitatkozni, ezért spekuláció, amit írok. - De jelentkezzen már a kritikusok közzül az, aki HALLOTT IS, iylent T-t, nem csak a gondolatait írta meg róla. Mert joga van mindenkinek ehhez is, de... ]
De azért jó, hogy fejlődsz!
(A hifi city-n szintén meggyőzték a srácot, nem emléxem, mit vett helyette, de az indokok nagy része előítélet volt - ill. vhol (barát) hallott vmit (a fejében már a beprogramozással). Úgy emlékeztem, hogy a szokolrádiózósoknak beszótam azért, de ezek szerint szándék maradt csak, pedig akartam. Szal ''elken'' (a T - Hungarotonos nagyzenekart), de a többi is 1000 sebből vérzik akkor, ilyen fokú kritika mellett, amit (sajnos?) nem fejtettem ki bővebben.)
Akkor most mit akartam ezzel? ... Már elfelejtettem. Mindegy.Lemérik, hány kiló egy hattyú...
-
DDL
őstag
''Árban, márkában ....
érezhető a minőségi javulás, ha a hangfalkábeleket 3-as fonatba tekergetik? Nekem tegnpa azt mondták, hülyeség.... És a srác nagyon benne van a témában ....''
Ha ezt állítják akkor talán mégsem annyira..
-
dabadab
titán
''Azaz - feltéve hogy cd-ről hallgatod - a cd-rom ide kimenetéről jön, mintha grabbelnéd...''
Attol fugg.
Mehet az analog kimeneten is, van lejatszo, aminek van SPDIF kimenete is (Pl a Pioneer DVR-106SZ), es persze van olyan CD lejatszo, ami igazabol grabbel.DRM is theft
-
Szalma
őstag
(Digital Signal Processor az, aki matematikai úton szintetizál egy bitfolyamot, ami a DAC által hozzáadott zajjal analóg jelet eredményez. A DAC előtt abszolút zajmentes a hanginformáció... Addig nem kerülhet klasszikus zaj a hangba (illetve kontrollálható mennyiségű), amíg digitálisan közlekedik.)
Szeretettel:
Szalma -
dabadab
titán
''És sem tudja, hogy a Digital Aduio kimenet most erről a Cvhip-ről közvetlenül kapja -e a jelet, mert ha nem, akkor nem sokkal jobb a JACK-eknél....''
Ajjajjaj, mar megint ezek az audiofilek
A hangkartyakban a minosegromlasnak egyetlen egy oka van: az analog reszek.
Mivel digitalis kimenetnel ezek nem jatszanak, ezert ott nincsenek minosegi gondok. Pont.
Amit a srac csinalt, az valoszinuleg az volt, hogy kozvetlenul a DAC kimenetere kotott ra, megkerulve a kartyan levo erositot (meg van, amelyiken meg plusz hangformalo reszek is vannak, ''melyhangkiemeles'', stb).
A DSP meg a Digital Signal Processor roviditese, olyasmi, mint a videokartyakon a GPU, o szamolja ki a hangokatDRM is theft
-
rii
nagyúr
''...........A hangkartya DSP-jetol, bar ez gondolom nem lep meg. Miert kerdezed?.............''
tegnap voltam egy srácnál, és ő a hangkártyárán lévő valami chip-re közvetlenül kötötte rá az RCA kimeneteket, megkerülve igy jópár alkatrészt, amin a jelnek végig kell mennie, míg a JACK-hez eljut.
És sem tudja, hogy a Digital Aduio kimenet most erről a Cvhip-ről közvetlenül kapja -e a jelet, mert ha nem, akkor nem sokkal jobb a JACK-eknél....
mi az a DSP?
Linux-ban is a /dev/dsp a hangkártyapiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
j.bravo
addikt
Azaz - feltéve hogy cd-ről hallgatod - a cd-rom ide kimenetéről jön, mintha grabbelnéd...
(winamp is tud olyat, hogy nem kell összekötni a hangkártyát a cdrom analóg audio kimenetével (ami leggyakrabban rosszabb mint ha a hangkártyáé), hanem az ide kábelen keresztül veszi a jelet, mintha grabbelne, és a hangkártya DAC alakítja analóggá. Jelen esetben a hangkártya DACon se menne át, csak a digitmineketre)Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
dabadab
titán
''számítógép tud olyan jó hangot kiadni, mint egy jobbfajta CD player?''
Digitalis kimeneten mindenkeppen, az analog az mar neccesebb, a hangkartyak eros helyzeti hatrannyal indulnak, mert a gep belsejeben olyan elektromos viharok tombolnak, hogy hajjaj.
''van némely hangkártyákon digitális audio kimenet.
Ezek közvetlenül mitől kapják a jelet?''
A hangkartya DSP-jetol, bar ez gondolom nem lep meg. Miert kerdezed?DRM is theft
-
rii
nagyúr
Ha a JACK-en kereszztü jön ki a jel, akkor annak a Digital Audio Convertertől még sok mindenen keresztül kell mennie, mig a csatlakozóho eljut ... vagy mi ....
és a Digital Audio kimenet közvetlenül ettől a convertertől kapja a jelet?piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
számítógép tud olyan jó hangot kiadni, mint egy jobbfajta CD player?
van némely hangkártyákon digitális audio kimenet.
Ezek közvetlenül mitől kapják a jelet?piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
spotless
csendes tag
Félrement!
Bocs!
[Szerkesztve].
-
rii
nagyúr
primitiv kérdés következik:
a DVD player-ek alapból 5.1-et küldenek ki. Hogy lehet ezt rátenni egy stereo amplifier-re?piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
nem a NAD-ot mentem el végül, hanem a Cambridge audio-t, meghallgatni.
NAD van 25 és 30 pénzért a hificity-n is ....
ez bp-n a XI kerben van ...
Bővebben: linkpiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
az integra a-8015 most egy ismerősömnél van, egy énekes lánynál.
a pioneer gr555-el, Wherfalde dobozokkal
És azt mondja, hogy soha ilyen profi hangminőségben nem tudta élvezni a zenét....
de az eq-t kiveszem belőle ...
mivel nem akarom elhozni tőle, ezért tegnap megvettem magamnak a lentebb írt Cambridge Audio erősítőt 28 küvecsért.... most keresek hozzá valami hangfalat....
van otthon egy Fischer 3 utas 4 hangszórósz, de erősen gyanítom, hogy nokedli hangja lesz ...
a cambridge audiohoz melyik hangfal az optimális? Árban, márkában ....
érezhető a minőségi javulás, ha a hangfalkábeleket 3-as fonatba tekergetik? Nekem tegnpa azt mondták, hülyeség.... És a srác nagyon benne van a témában ....piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Bigya
őstag
HI!
Én nem vagyok vájtfülü, és gazgad sem.
Csináltam magamnak egy Quad405-öt, egy saját előfokkal, meg van egy Dual erősítőm. Két Jamo, meg két Sony dobozzal. Yamaha tuner, Akai kazis deck, sajnos Samsung CD deck.
Kicsi szomám van, de maximálisan megvagyok elégedve a hangzással. Na persze nem olyan mint a JBL SRX szériás cucc amit hajtani szoktam, de nagyon jó.
A cuccokat örököltem, meg osztrák bolhapiac rulez. A Quad meg az előfok volt kicsit sok. -
j.bravo
addikt
Mi lett a NAD meghallgatás eredménye?
Érdekelne, mint az is, mi pénzért vesztegetnek manapság egy ilyen 3020-ast... vagy akár az Integrát is.
(egyelőre kérdés jelleggel).
Ja, és persze egy JPW vagy hasonló kaliberű hangfal, amikről szó volt...Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Szalma
őstag
(Hát ez igen érdekes hangfal ''tömeg'' lesz. Az egyik nagy probléma a hangfal gyátóknál, ahogy a jól lokalizálható frekvenciatartományok lesugárzóit nem tudják egy pontba helyezni... Ami rettentő fontos a korrekt akusztikus fázis változások visszaaadásához...
De lehet, hogy nála a jövő kulcsa.)
Szeretettel:
Szalma
ui.: Gratulálok az Integrádhoz, a kedvenceim... Van belőlük pár itthon is... -
rii
nagyúr
bezséltem tegnapo egy sráccal, Ő is magának kezd el építeni erősítőt, meg hanfalakat.
Eléggé meredek dolgokat mondott:
Külön hangdobozba akarja pakolni magasat, közepet, mélyet, és más-máshova elhelyezni.
Ha egyáltalán tesz bele közepet. ugyanis olyan magasat fog használni, ami lefedi a közepet is ....piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
nem mondom, hogy az Integrában van egyértelműen a bibi ..... nem tudom....
szreintem meg pár erősítőt/hagfalat láncot meg kell hallgatni, hogy egy jó értékítélete ki tudjoin alakulni az emberben....
[-]Azt sem tudom, hogy a Wharefalde hangfalak hová helyezhetők ...
[-]teljesen alap kábellelezés van, 2x körbeéri a szobát, oly hosszú ...
[-] benne van a rendszerben egy pioneer EQ is ....
szerk: egy két hely hib
[Szerkesztve]piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
PB
tag
Én egy régi Nad-ot hajtok noname O2-mentes rézkábelekkel épp hangfal csere elött vagyok! Egy régi Nad-ot érdemes meghallgatni,nekem egy elég különleges példány van,a nad egyetlen 85w-os szeteró erősítője (3225PE) amit ráadásul elég olcsón számítanak használtan,igaz ritka is! Igaz ez csak 100 fontos kategória de ha valakinek nics száz rongya erőlködőre akkor íme!
-
rii
nagyúr
a 3020 belül is van 3020a 3020e ... mi köztük a különbség?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
''.........De ha nagyon tetszik a Technics, akkor ne hagyd magad! (Saját hibájából jobban tanul az ember...........''
számomra a 2004-es év a változásokról, belső hibáim, gyengeségeim felsimeréséről, korrigálásáról szólt.... úgy látszik egy idén sem torpan meg.
Ha van bennem egy elképzelés, aminek nincs reális alapja, és az próba, nyomás alá kerül, akkor látszik meg, hogy az csak egy felszines dolog volt-e, vagy tartalommal is bírt.
És a 909-1010 iránti lelkesedésem eltünt. Nem írom oda, hogy sajnos, mert ennek csak felszínes okai voltak!
meg visszagondolva, tényleg kellhet nekem is egy minőségi rendszer, mert az ONKYO integra + Wherfalde hagfalakban igencsak azt érzem, hogy messze van a szép hangzástól ...
szóval amit nem képzeletem volna magamról sosem, abba fogok belevágni: átkábelezés, csatlakozók, meg amik lentebb voltak írva ...
nem azért keresek NAD 1020+2140 vagy 3020, 510 hogy nektek megfeleljek ...
ennél több tartás van bennem ... csak beláttam, hogy nem nekem volt igazam!piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
törölt tag
www.exactaudiocopy.de, a nevet talad ki
meg en is baratkozom a gondolattal (tan ket eve mar), miszerint cd-rol gyakorlatilag lehetetlen nem is tokeletes, hanem 'ugyanugy szolo' masolatot kesziteni, de ugy tunik, ez van. szigoruan muszaki beallitottsagu ember leven, ha megmagyaraznak nekem vmit szakmailag, elfogadhato ervekkel alatamasztva, akkor el kell hinnem, meg akkor is, ha a fulem v az otthoni lanc miatt nem hallom a kulonbsegeket. Csak tudom.
Az atkabelezes, mint hallhato minosegjavito eljaras pl bejott igaz, vekony, sodrott tyukbelrol valtottam vastagabb, sodrott tyukbelre, de akkor is. majd az uj szobaban jon a tomor rez.
Es meg meg-meghallom a 256kbps-os lame3.93-mal tomoritett mp3-akban a hibakat, ha ismerem a zenet. ismeretlennel nem mindig.
[Szerkesztve] -
Szalma
őstag
(Passz.
Elsősorban meg kell hallgatni őket, mert nagyon nem mai csirkék. (De ez minden használt cuccra igaz.) Másodsorban nem hallottam még egyiket sem... Sajnálom.)
Szeretettel:
Szalma
ui.: Már írtam, hogy fajtagyűlölő vagyok, Technics az egyik nemszeretem. Jamo a másik nagy ellenség... -
Szalma
őstag
(Nem kell bővebb név. Lsd. Bővebben: link.)
Szeretettel:
Szalma
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Linux kezdőknek
- Háborog az Apple az iPhone-ra írt első pornóapp miatt
- Hálózati / IP kamera
- Gitáros topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Warships
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- SnowRunner
- Óra topik
- További aktív témák...
- GAMER PC! Ryzen 7600 / RTX 3070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 650w! BeszámítOK
- 14 gen i5 PC Garival
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3060 Ti / 16GB DDR4 / 512G NVMe / 500w! BeszámítOK
- Latitude 7320 27% 13.3" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjolv gar
- Dell Latitude 5491 27% 14" FHD IPS érintő i5-8400H 16GB DDR4 256GB gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest