- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen videókártyát?
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabeska
addikt
válasz tranceplanet #126798 üzenetére
Azóta is vizslatom a kínálatot, hétvégén fogunk tudni egyeztetni vele, utána tudok elmenni vásárolni is, hátha kerül fel még ez-az apróra. Viszont nem tudom, hangfalból mennyire érdemes ilyen korúakat venni (van amelyik már 15 éves is elmúlhatott), nem öregedett-e el a membrán vagy ilyesmi Azért kérdezem, mert ezzel a részével nem vagyok tisztában.
F1
-
-
tranceplanet
addikt
válasz BIGi75 #126794 üzenetére
JMLab az tényleg nyálcsorgatós!
A Monitor Audio-t is venném.
Daliból pedig Ikon állót akartam linkelni, de az nincs kétszáz alatt, az illetőnek pedig 160K volt a teteje.
Én Ikon fan vagyok eléggé." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Beretvás
veterán
válasz fererencz89 #126792 üzenetére
Próbáltam dekódolni.. 1 sör után ma már nem ment.. Vegyem meg a Fosi-t jó lesz? Amúgy kellene a nagyobb táp ?
[ Szerkesztve ]
-
Beretvás
veterán
válasz Dißnäëß #126793 üzenetére
Ez egy velős és kimerítő válasz volt... Tulajdonképpen a mikrofonja miatt is nézegettem, nem vágyom, nincs is szükségem avr re, de gondoltam van mérőmikrofonja, meg ugye ha elég erős, akkor talán megüti azt a szintet amit a Denonom hoz most, és akkor ugye ott van rajta a sub kimenet, amivel egyszerűbb a sub illesztés.
De egy szó mint száz, valamit venni kell mer a bogár megeszi az idegeim..
-
BIGi75
senior tag
válasz Beretvás #126790 üzenetére
"elég ez is ami van, csak olvasgatom itt a topikokat és hajt a kell nekem is valami új kütyü" ez nagggyon veszélyes, én is ezért vagyok itt ritkábban, de sajnos ez sem segít; most várok lengyelből egy dali ikon onwall párt centerrel az ikon2-höz, pedig alig topikoltam, csak olyan szépen szólnak az ikonok
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Beretvás #126789 üzenetére
Tényleg attól függ, mire szeretnéd használni.
Nincsenek ellenemre a házimozis vasak, de amit látni kell, hogy míg a sztereó - mint formátum - egyhelyben toporog és a fülünk képességei sem változott az elmúlt párezer évben, elértük már, amit kellett és lehetett ... míg a mozis formátumok nonstop fejlődnek, ami óhatatlanul hozza magával, hogy a többcsatornás mozis vasak avulnak észnélkül.
Legalábbis az integráltak, mert mondjuk egy ilyenben nincs ami avuljon, persze itt az elkók élettartama determinálja, hogy meddig jó. (Meg aztán, ember legyen, aki leszervizeli, úgyhogy erre húzni kell be a kiterjesztett gart, mint a kisangyal)
Tehát, mozis vas vételnél tudomásul kell venni a formátumok támogatásának gyengeségét, és amikor az ember eléri azt a pontot, hogy ez már kevés neki, akkor már csak egy dologra jók: többcsatornás erősítésre, mondjuk egy elé tett modernebb lejátszó analóg 5.1/6.1/7.1 kimenetére kötve. Ami RCA-ban sem rossz, XLR-ben nem is tudom, van-e ennyi csatorna bemenet (csak valami anno nagyon high-end modell esetleg).
Szóval erősíteni tudnak a régi nagyvasak és célra megfelelőek, ha van rajtuk kellő számú diszkrét bemenet, amit az ember PC-vel vagy egyéb okos eszközzel meg tud hajtani a kellő csatornaszámban analóg módon, de szobakorrekció itt még mindig csak a forrás elvileg, mert ezek a külső analóg bemenetek szinte mind bypass módban vannak úgy tudom, azaz ami be, azt erősíti .. a saját mérőmikrofonjával megtehető kalibrációt nem támogatják. Ha igen, az egy fokkal jobb talán, vagy akár nem is, hisz a kalibrációs technológia sem volt régen még ott, mint ma .. (és ma sem egy hűde, szerintem, legalábbis belépőben).
Egy szó mint száz, régi mozis vasat csak külső, nála sokkal okosabb eszközzel érdemes/lehet igazán kihasználni, ergo, buta végfok módban lényegében. Arra viszont kifogástalanok + olcsók is.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
BIGi75
senior tag
válasz fererencz89 #126787 üzenetére
"6-féle MA dobozom volt, Tényleg jók" na ez az, erről beszélek
Én nem pörgetem így a szetteket, ezért is vannak hiányos tapasztalataim, de igyekszem majd pótolni
Az a baj, hogyha megtetszik egy doboz pár akkor a családtagjait kezdem vadászni, így már 4 szettet kapartam össze, ahelyett, hogy szélesíteném a látókörömet.Yussef Dayes-t toljátok?
-
Beretvás
veterán
válasz fererencz89 #126788 üzenetére
Szerintem venni fogok egy Fosi v3 at, csak "Fosok" tőle... Nagyon in tegrált, én meg elvagyok átkozva, ha valamit veszek az tuti beFosik...
Mondjuk nem tudom minek nekem mert elég ez is ami van, csak olvasgatom itt a topikokat és hajt a kell nekem is valami új kütyü...
[ Szerkesztve ]
-
fererencz89
őstag
válasz Beretvás #126782 üzenetére
Nekem is ilyen van egyébként. Kicsit olcsóbban vettem, de nem volt meg minden tartozék. Láttam olcsóbban és drágábban is, sőt, ettől "gagyibb" régi mozi vasak is mennek drágábban. Ja, kicsit elevult, mint AVR, de mint erősítő, nem rossz. 1200 GBP volt tizenpár éve.
Nem mondom, hogy jobb, mint egy új kínai cucc, nem tudom.Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
-
BIGi75
senior tag
válasz tranceplanet #126774 üzenetére
Hát, én ezeket majdnem mindet megvenném
Csak annyi bibi van, hogy nincs most rájuk pénzem, meg nincs is hová tennem őket
Ez a Focal nekem is nagyon tetszik (ráadásul itt van egy köpésre), és egy MA-nak is biztosan meg kell még fordulni nálam, mert nem volt még nekem, és túl sok jót hallottam róluk ahhoz, hogy kihagyjam.
Én egyébként nem vagyok hallgatózás párti, simán veszek hangfalat általános olvasott vélemények alapján, sőt... mindenem úgy vettem. Az amit valahol hallok úgysem az lesz, mint amit itthon fogok hallani. Én itthon tesztelek, ha nem jönne be, majd továbbadom. -
Beretvás
veterán
Megérhet ez 250 eurót? Denon AVR 3311
-
tranceplanet
addikt
válasz szabeska #126780 üzenetére
Te viszont meg tudod hallgatni. A Monitor Audio jó vétel, szerintem csalódás mentes. A JMLab is megér egy fuvart. A Roth ismeretlen nekem is. Meg kell hallgatni őket, csak azután vásárolni, ez arany szabály, még új hangfalaknál is. Egyiket sem hallottam élőben, kezeld úgy az ajánlást. Hangkaraktert az erősítő is tudja befolyásolni. A Dali is jó cuccokat gyárt, érdemes számításba venni. A többiek majd ajánlanak még, több hozzáértő van itt. Azt még érdemes figyelembe venni, mindenkinek más az ízlése, ezért ajánlott hallgatózni mindenképpen.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
szabeska
addikt
válasz tranceplanet #126779 üzenetére
Tényleg szép, de az ár már túllépi a keretet A Roth-ról mit tudtok mondani? Az, illetve a Lektor ami első ránézésre jó lenne És a Jmlab is, csak az több kocsikázás lenne, de ha megéri...
(Tudom, hallgatózni kellene, de az nehezen megoldható a kora miatt + lehet nem is észlelné a különbséget, emiatt van rám bízva. Nekem a Bronze 6 hangja bejön pl, szóval inkább a színezetlen hangra mennék rá)[ Szerkesztve ]
F1
-
szabeska
addikt
válasz tranceplanet #126776 üzenetére
Köszönöm, megdiskurájluk még, hogy mit választunk. A Roth szimpi, a JMLab-ot nem ismerem, a MA bronze pedig ismerős, mert nekem dettó ez van házimoziban
F1
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz tranceplanet #126776 üzenetére
Milyennek írnátok le a karakterét ?
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
tranceplanet
addikt
válasz fererencz89 #126775 üzenetére
Ez egy jó kérdés?
Nem szeretem az élénkebb színeket, de ez gyönyörű!" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
fererencz89
őstag
válasz tranceplanet #126774 üzenetére
Pont ezt akartam, már többedjére.
Mondjuk nem értem, miért nem már kelt el? Baja van? Az egyik legjobb vételnek gondolnám ebben az árkategóriában.Nem szotkam hibázni.
-
szabeska
addikt
Sziasztok!
Adott egy Yamaha A-S300 sztereó erősítő (és egy 70 éves illető, aki mindenfélét rá fog kötni: orsós magnó, kazettás magnó, lemezjátszó, pc, stb...) Sztereó álló hangfal párt szeretnénk venni hozzá, használtat, 110-160 ezer ft között. Merrefelé kezdjek el nézelődni, márka, kor, hangzás, stb?
F1
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz johnywalker #126769 üzenetére
Minek Neked több oda ?
Az is csak ugyanarra a végfokra kötődneKígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
nLali
őstag
válasz Beretvás #126754 üzenetére
Gondolom nem erre voltál kíváncsi, de a visszakereshetőség miatt beírom, hogy most 2024-ben Spoty app van az android régebbi verzióihoz, de Tidal app sajna nincs. Sőt, android 5.1 alatt web player módban sem működik.
A hétvégén szerettem volna egy leporolt Himedia H8 Plus-t beüzemelni kizárólag tidalra, de sajna nem sikerült.Bérelhető reklámfelület
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Beretvás #126766 üzenetére
Egész kamaszkorom kísérte végig egy ilyen IC-s csoda, ezt itt és most nem hallgattam 10 mp-nél tovább, csak hogy "van-e baja" diagnosztika kb, de igen, ez az oka. Nyilván egy mai új Technics egész más világ, mintha nem is az a gyártó lenne, elvileg high-abb vonalba sorolja a márkát a Panasonic.
Egy SU-G700 már vizuálisan is kisebb orgazmus, valszeg hangra is korrekt, bár eddig kevés emberrel találkoztam, aki érdemben hallotta, de valami nagyon "nyakatekert" új tech (ami vagy nagyon jó, vagy nagyon vacak, ahogy az lenni szokás)
-
-
Beretvás
veterán
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Fercsa #126763 üzenetére
Sosem tetszett a hangjuk, csak eljátszottam a gondolattal, ismerősöm exférje eltávozott és rá maradt egy rahedli mindenféle vegyes cumó, köztük ez is, meg egy Technics SA-AX 730 is.. (Technics-től pláne fázok).
fehér_ember: neeem, még mindig billegek, mi lenne a jó megoldás és időtálló is, de köszi azért
-
Fercsa
senior tag
-
Dißnäëß
nagyúr
Urak, egy ilyen használt párért mennyit szabad adni ma ?
Mindene jónak tûnik, nem zizeg, megkímélt.
-
Beretvás
veterán
Előfizettem Tidalra.. Mi a különbség pl spotihoz képest?
-
válasz slym_ #126752 üzenetére
Az Aux a biztos. Phono-t semmiképp se, mert az lemezjátszó alacsonyszintű jeléhez van kitalálva, szóval túlerősítettt torz jelet fogsz kapni.
A Tape Monitor inputok is működhetnek, ha jól tudom csak annyi a különlegességük, hogy a rádiót használva is hallatszik a bemenet.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
slym_
csendes tag
Sziasztok
Maranzt 2250b-re akarok cd+pc kötni, melyik bemenetét kell használnom?[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz VoidXs #126748 üzenetére
Izgi lenne AV1-kódolt filmeket kiadni letölthetôvé téve vmi store-ból, mintha BD-t vásárolna az ember, csak ugye nem kell a lemez.
mkv fájlokban adhatna el igazán valaki filmeket, legálisan, BD helyett. A mai világban totál nem látom értelmét még lemezezgetni.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Dißnäëß #126746 üzenetére
Nem. A Google rendesen meg fogja tolni, ahogy az AV1-et és az Opust is, hardvergyártói támogatást is szereznek, de a BD tanács továbbra is kretén, ami miatt modern technológiák más platform közelébe sem jutnak. Archiválásra biztos jó lesz.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
DroneZ^
őstag
Bekötöttem az Oyaide NEO XLR kábeleket. Lehet, hogy csak placebo, de úgy tűnik, mintha jobban szólna
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
Dißnäëß
nagyúr
Hmm olvastam nemrég erről az új open/free sokcsatornás formátumról, hogy IAMF.
Mit lehet erről tudni ?Jól értem, hogy Samsung+Google karolta fel nagyon, elvileg ez hang szinten nyújtana Dolby Atmos alternatívát (ami licenszköteles), hasonló módon, ahogy képnél a Dolby Vision-höz igyekszik felzárkózni a szintén royalty-free HDR10+ ?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz proci985 #126740 üzenetére
Hát, egyetértek. Megkötöttem a kompromisszumomat APS-C + FHD móddal, ez viszont vállalható és a rolling shutter eltűnik végre. (Lassú a szenzor kiolvasása, valami 1/15 azt hiszem, stacked esetén nem lenne zűr, azt meg még csak az A1 tudja jelenleg, global shutter-el, de még van mit fejlődnie annak ellenére, hogy impozáns lett).
VoidXs: hja, mondják többen is, .. lehet most ennél jön ki új üdvöske majd.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz VoidXs #126729 üzenetére
es akkor ott a Cyberpunk, ami ennek a tobbszorose csak zeneben.
Dißnäëß: mozira nagyon 1440p fole sincs ertelme menni, mert amilyen kozelrol kijon a 4K elonye, ott mar szinte senki nem latja at az egesz kepet.
de 4K fole menni tenyleg nulla ertelme van filmezni.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fererencz89 #126735 üzenetére
Igazából a 2MP környéke (FHD) arra is jó, hogy kiszedje finom retussal a hibákat ("fûszálanként gyomláljon") + magas iso-n a szenzor oké h zajosabb, de a zaj is beleátlagolódik a képbe, szóval lôhet iso6400-en aztán leméretezi, teljesen vállalható lesz gyakran (nyilván zajtól függ).
Én is ha betolom 6400-be a vázat, pixel szinten van szmötyi, aztán vissza zoom a 27" 4K monitoron "fit" nézetbe és a kép "wow".
És a DXO AI-ját még rá sem engedtem, ami meg 5-10 év múlva úgy fogja restaurálni az anno régen EOS 450D-vel lôtt RAW-jaimat is, hogy csak pislogunk majd. Amikor már nem csak zajszûr, hanem generatívan, több szinten pótol is vissza, az algoritmusuk fejlôdésével együtt rohantempóban, idôvel 100% -osra. Durva világ jön
Zenében is ez lesz, lesz itt még Elvis HI-Res-ben, genetatív AI-val feljavítva, csúcsminôségben és ember meg nem mondja, hogy nem tegnap készült a felvétel vmi csúcs stúdióban.
-
Dißnäëß
nagyúr
Van egy DFL-el, levilágításos technológiával készült A4 fényes fotópapíros modellalbumon, ott én is pislogtam, hogy szaros fullHD-bôl milyen tûéles képek esnek ki és ez 2+ megapixel. Durva.
Viszont eldöntöttem h a következô TV-m inkább lesz drága OLED (vagy még jobb, de hova?), brutál képpel, 85" körül, de "csak" 4K, mintsem 8K ôrületbe belemenni kompromisszumok árán. Fotón is csak azért tettem, mert nem video-zok, de totál 0, van is szép rolling shutterje (bár crop mód szó-szó 26 megáról), meg amúgy imádok a részletekben elveszni, finomretusálni, pepecselni egy jó zenére, stb. Meditatív. Csak kinôttem szerintem
Amúgy az is durva, hogy a mai mainstream APS-C vázak 24-26 MP körüliek. Nem szólt senki nekik, hogy amúgy lényegében R-es, extra felbontásra kihegyezett fullframe vasak pixelsûrûségét kapjátok ezért, holott lehetnének APS-C ligában is 8MP körüli zaj/iso-tûrô vázak, mondjuk natív 4K-t tudva fotóra is.
De hát valami mentén el kell adni mindent..
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz VoidXs #126734 üzenetére
Most nálam is kérdéses az A7R IV sorsa, 61 mega az annyi amennyi, még újítgatom az oldalacskám, de a 135GM-el olyat lô, úhbazz, de hogy mikor kell ez nekem ? Kb. mint zenében a Hi-Res..
-
VoidXs
Topikgazda
Igen, én is úgy vagyok vele, hogy maximum 4K monitoron nézik, felette már a szemed felbontóképessége a limit, nagyítani hányszor láttál bárkit, reframe-elni meg nem akarok, minek nagyobb szenzor? Cserébe lazán felmehetek ISO 10000-ig, mert az extrém nagy pixelek miatt konkrétan zajmentes ott is. Ilyet nem lehet 30-50 Mpx-en, elég nekem ez a 10.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
fererencz89
őstag
válasz VoidXs #126734 üzenetére
Nekem az volt az első "Azta!" élmény a témában, mikor húgomék esküvője után küldte a fotós a képeket, és talán 2MP lehetett a felbontásuk. Mondtam is, hogy hát az én olcsó kis bridge gépem 16MP (ez már 10+ éve volt), szóval ez így gagyi, kérje vissza a pénzt. Aztán előhívatta a képeket normál fotópapíron és csak pislogtam, mennyire faszák.
Nem szotkam hibázni.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Dißnäëß #126733 üzenetére
Én is fotóztam, illetve tv-stúdióztam egy rövidebb ideig, úgy 3 évet. Nálam van a tudtommal egyetlen Z-Cam E2 az országban, RED kategóriájú mozigép, én meg minimum bitrátás (100 Mbps) HEVC-t veszek fel vele ProRes helyett, annyira szép képe van még így is. Így legalább nem fogy el egy kártya 20 perc felvétel után. Fotóra meg HEIF, 2 MB/kép (DCI 4K-n mindössze). Bőven elég, úgysincs ilyen formátumú delivery sehol, DCP-n se, mert nincs értelme. A gépet is azért választottam, mert azt a legjobbat kerestem, aminek még van értelme. Azért nem fogok többszörös árat fizetni, akár tárhelyben, akár gépben, hogy pontosan ugyanannál az érzékelt eredménynél legyek.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz VoidXs #126731 üzenetére
A textúráid is veszteségesen tömörítettek, mégse látod, pedig az arcodba van nagyítva sokszor.
De az nem b*a a csőröm, ha műemlék fotográfus és restaurátor vagy akármi lennék, lehet azon hápognék és az audio része vállvonós.
(Amúgy hobbi fotósnak mondhatom magam és tele vagyok RAW-kkal)
Mondom én, hogy filozófiai kérdés..
Nálam most szabályozható, vízkörös padlófűtés, épület előtti hőszivattyúval.
Ennél jobbat még 1979 óta nem éltem meg.[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Dißnäëß #126730 üzenetére
A textúráid is veszteségesen tömörítettek, mégse látod, pedig az arcodba van nagyítva sokszor. Amúgy egy rövid soundtrack is lehet nagyon nagy méretű, ott van például Antovszki Péter számomra nagyon kellemes munkája, ami 6-7 zene, de szénnétömörítve lesz 600 mega, mivel a játék adaptív, helyzettől függő keverést választ. Ez még a DVD korszakban volt, jelentős szeletet kért a helyből. Ugyanígy van a Need for Speed Most Wanted, ahol az üldözések zenéi két 8-8 perces művet szeletelnek, de azt minden tempóban, dinamikában, átfedésben felvették.
Én abszolut támogatom az "úgyse hallom, minek foglaljon sok helyet" logikát, minden zeném 128-as Opusban van. Egy ideig még nekem is tetszett, hogy olyat tud a rendszerem, amit csak mikrofon érez, csak minek? Más példa, hogy tudok gázzal vagy légkondival fűteni, előbbi fogyó anyagot éget drágán, utóbbi megújuló és nem mellesleg többszörösen hatékony, jobban kíméli a bolygót a melléktermékével (minimális hő). Hiába nem fűti a falakat, tehát veszteséges, azt a levegőn nem érezni, tehát transzparens. Nem kérdés, melyiket használom.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz VoidXs #126729 üzenetére
Nálam 4x14T zümmög.
Igazán eldönthetné az online installer, hogy a fully fledged csomagot telepítse, vagy egy redukált verziót, ahogy a Blizzard installere is már 25% progress környékén enged játszani, csak még a részletesebb textúrák nem jönnek le addigra, de az alap textúra pakkal már bevisz a játékba.
De ez sem kellene: nincs szükségem minden egyes hang, csörgés, effekt, ilyesmik lossless voltára, 10 perc Mozart viszont nem fog 100 Gigát kiadni még WAV-ban sem, nemhogy FLAC-ban.
Szóval, nem gondolkodik a játékipar, na. Persze mit várok tőlük ilyen téren..
Megint jöhetnének: úgyis hallok egyéb effekteket is a játékban, szélzaj, vagy tereptárgyak (pl. egy szökőkút), egyéb, minek lossless zene alá.
Értem, csak nem.
Ez filozofikus témafelvetés egyébként, nem technológiai, technológiával ne jöjjön senki nekem 2024-ben, hogy így sok, úgy sok, mert lehet ezt okosan csinálni, csak egyszerűbb határidőre úgy kiadni játékot a management nyomására, hogy vagy-vagy alapon csak egyiket, vagy csak másikat támogatja a játék, aztán nyilván a raklap effekt miatt nem WAV-okat fognak betárazni, de az, hogy célzottan egyik ilyen, másik olyan legyen, és egy win-win, ami olyan win-win, ami inkább teoretikus mintsem real win, megértem, hogy nem csinálják....
... csak akkor is... seen that, been there... - pontosan a Quake-el
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Dißnäëß #126725 üzenetére
| ||
|| |_Az egész arról szól, hogy ne 100 giga hang legyen minden egyes gépen, hanem 5. Modern játékokban ekkora hangmennyiségről beszélünk, például egy Borderlands 3 soundtrack 6 óra, és ebben nincs benne az a további 6 óra zene, ami licenszelt. Ezek után kezdhetünk el dialógust és effekteket számolni.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz tranceplanet #126727 üzenetére
Nincs gondom a tömörítéssel, ha veszteségmentes, mert bitperfektre ugyanazt adja lejátszáskor.
A veszteséges ELVÉVEL van "bajom", amúgy nyilván a Vorbis is felülmúlja képességeim, nem vitás, csak melyik elvetemült volt az a játékiparban, aki leváltott erre és az összes SDK meg motor meg minden ezen maradt ?
Azaz: ők feltehetnék a kérdést, hogy minek a tökéletes lossless, ha úgysem hallom meg ?
Én meg feltehetném a kérdést, hogy minek a lossy, ha a tökéletes semmibe nem kerül és már voltunk ott nem egyszer a játékiparban, tízezer éve ?
-
tranceplanet
addikt
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Dißnäëß #126725 üzenetére
Jóvan jóvan, elfogadom, hogy a világ nem tökéletes akkor sem, ha már rendelkezésre áll annak tökéletessége, még ha szükségszerűtlen is. Ne csináljunk már mindent ultra maxon, ha lehet csalni olyannal, amiről ember meg nem mondja, hogy csalás
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Dißnäëß #126723 üzenetére
Teljesen mindegy, mert transzparens. Általában 256 kbit.
-
Dißnäëß
nagyúr
Aaa, érdekes. (WAV = uncompressed PCM)
Szóval Vorbis-al baszkódnak.
Értem.Árulók.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Dißnäëß #126720 üzenetére
Ma a játékipar közel 100%-a Vorbis. A Unity motor például konkrétan nem is enged mást, csak ha Cavern van mögötte. Amikor egyszer kivétel volt, és WAV-al jött a Titanfall (hogy ne legyen gépigénye), annak rendesen hírértéke lett. Na de az sem igazi WAV, mert a telepítő Vorbisból csomagolta ki.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fererencz89 #126718 üzenetére
Milyen érdekes.. vajon mp3 (vagy egyéb lossless) megy a háttérben zeneként a játékokban, vagy wav ?
Mert ugye mind a számítási kapacitás megnőtt akkorára, hogy 0.01% performancia difit se jelentsen lossy kódolt zene lejátszása, mind a tárhely megnőtt annyira, hogy butába betolják wav-ban az egész zeneanyagot a játékba aztán viszlát..
-
PuMbA
titán
válasz Saughassy #126716 üzenetére
Pontosan abban a magasságban kell mérni. Jó tudni, hogy minek kellene lennie, mert ahhoz lehet hasonlítani, hogy mi az ami kiemelés és mi az amit meg alig hallasz a grafikonon Így tudod belőni a példa szerint 76dB-re: [link]
Nekem ez a két hangfalam mérése és 75dB a referencia:
[ Szerkesztve ]
-
fererencz89
őstag
válasz HELLAFLUSH #126712 üzenetére
Az első résszel még játszottam annak idején (amikor még játszottam ), akkor még nem tudtam, miért van olyan fura hangja a csellónak, mert az amúgy gamba.
#126711Joe123:
Mass Effect is megvolt, annyira nem égett belém, de jó volt a hangulata, jó volt újra hallgatni.Már hoztam többször, még a FO zenéit is gyakran hallgatom, ami most ugye aktuális a sorozat miatt. Pl ez, az évadot záró The Ink Spots nóta. Hmm...
Nem szotkam hibázni.
-
zodo
nagyúr
válasz fererencz89 #126700 üzenetére
Igen, kellett.
Most bemásoltam a videó alatti configot, egyből megszólalt.
Köszi az ajánlást/segítséget!Alig tudtam elmozdítani a mélyláda hangerő pótiját és már döngött.
Levettem az L R csatorna erejét 0.2-re 0.5-ről, Gain-t pedig 8-ról -28 dB-re.
Szódával elmegy (valamelyest segített) de nem tökéletes megoldás ezért úgy gondolom mégis beruházok a Marantz-ra. -
Fercsa
senior tag
válasz Fercsa #126652 üzenetére
Ez megoldva (es meg Greta is boldog lehet) [kép]
Tegnap Randy is hasonlo temat feszegetett [link]#126658 Dißnäëß
Fakaspora gondolsz? Mert nem az, de segitek, legkozelebb a konyhai reszlegen nezelodj[WEB]:[www.fercsa.com] - [FTP]:[fercsa.myftp.org:21] - [TV]:[sorozatguru.info] - [CM]:[cablemodemhack.tk] - [BiT]:[server-seed.com]
-
HELLAFLUSH
őstag
-
Joe123
senior tag
válasz fererencz89 #126705 üzenetére
Oh, Bioshock sorozat itt is nagy kedvenc volt.
S ha már játékzenék, én a Saboteur zenéit is nagyon hangulatosnak találtam, főleg ezt: [link]
Nagyon más, Mass Effect 2-ben az Afterlifeban nagyon penge kis techno szólt: [link] Mars téma is kedvenc volt a 3-ból: [link] Na meg persze a Normandy map zenéje: [link]
S még egy nagyon más, de ezzel is irgalmatlan sokat játszottunk, ezt is bírtam, Fight Night 3: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fererencz89 #126709 üzenetére
Cafe dal mar is rég volt, Chillwave 3 album úgy 1:1 nagyon finom, egy gyöngyszem a millió chillout között.Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
Nekem meg van Tidal-ön egy saját "hifi tesztelő" playlistem és egyre többet nyúlok bele, amikor mindenféle vegyes műfajból akarok bárhova kattintani és az jöjjön, amit imádok
Most épp áteveztem Mozart-ról erre és üdítő ilyen kretén nagyokat ugrani meló közbenKígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
Waaaazzztakuuuuu....
Ez így, játékban ? Bioshock ? Omg.
Végigtolom. Mennyire vártam már valami ütős game-et a millió CS-zés után.. de valahogy semmi sem adta be. Na ez kemény lehetett, elsőre, anélkül, hogy tudná az ember, amikor ide eljut Omg. Beteg jó.A Lacrimosa meg hát alap libabőr. Szintén Savall-éktól. [link]
-
-
Dißnäëß
nagyúr
Ejjj de fini a Jordi Savall féle Requiem... !!!
[ Szerkesztve ]
-
Beretvás
veterán
válasz fererencz89 #126700 üzenetére
Igen kell neki az EQ apo. Nálam sem ment anélkül, hiába volt 5.1 csak nekem nem volt közötte hangerő potis dac és a subot nem tudtam kedvem szerint hangosítani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Bitcoin topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen monitort vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest