Új hozzászólás Aktív témák
-
RM007
addikt
válasz kdavid23 #92698 üzenetére
Nálam az asztali 3080Ti pont ennyit hoz. Ez sokáig elég lesz neked.
(Mivel sokkal gyorsabb a procid így az összteljesítmény jóval nagyobb nálad.)
Gratula.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
Speedy007
őstag
Legion tulajok elérhető az új BIOS verzió GKEC60WW.
General Information: GKCN60WW:
BIOS Notification:
1.Fixed
1)Fix TP related issue.
2.Add
1) Implement Country Code String in SMBIOS Type 11
3.Modified
1) Enhancement to address security vulnerability CVE-2019-17178
2)Optimize code . -
nagyúr
válasz Frozen #92675 üzenetére
Hidd el aki g€ci sokat elkölt gépre, pont azt fogja nézni, hogy a support a gépjavításon kívül a seggnyaláshoz is értsen, a zsanéroknál a gépház ne repedjen szét egy-két év után, a géphez adott segédprogramokkal a végtelenségig személyre szabható legyen a vas és felhasználó élmény 100%-os legyen; azaz az illesztések olyanok legyenek mint egy svájci órán! Nem hiába állt ki már régóta a teljesítmény versenyből az AW és a RAZER; a szolgáltatásokra és a minőségre fókuszálnak nem annyira az innovációkra. Megcsinálják a gépeiket a sznob zsírmillereknek másfélszeres árakon; és aki az almás dizájnt preferálja az RAZER-t vesz, akinek meg az RGB-re áll fel az AW-t. Ennyi
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Lajtorja
aktív tag
válasz formula01 #92689 üzenetére
Nézegettem én is, nem rossz ár.
Eddig Legion 5 volt az asztali mellett, de kéne valami friss, kicsit combosabb masina. A linkelt G5 teljesítményre nekem pont elég lenne... de nem halál gagyi a borítás, kijelző meg a hűtés? Létezik hasonló belsővel valami minőségibb darab, ami mondjuk nem jelent 100-120k-nál magasabb felárat?
--- ---
-
Csupati
őstag
-
zsolti75
senior tag
válasz laposonly11 #92685 üzenetére
Nehezéket, meg linkelni, meg jönnek itt a számok is
Na majd ha lehúztál 25évet mint tervezőmérnök, akkor majd kérek tanácsot WS témában, oké? -
laposonly11
senior tag
válasz zsolti75 #92684 üzenetére
Mit kapsz 50 E ért??? 2 magos dedikált kártya nélküli nehezéket? Gondolom nem véletlenül nem linkeltél semmit.
Rendes fémházas, FÉMHÁZAS húúú. Persze majd nekiáll renderelni egy 4 éves, 2 gigás Quadro kártyán és nézi majd a képernyőt 2 órán át hogy egy alap renderrel végezzen, ami egy 3050 + RTX magok + 6/8 magos cpu nak ma kb. 20 perc. Bőven elég lesz az elkövetkező 3-4 évre, egy alapjáraton kb. 4 éves cucc? Te mit szívsz? 6-8 év alatt egy WS is tönkre megy. Meg ugye szempont hogy odaverje, leejtse? Mai gépekben amikor már HDD sincs, magyarul az utolsó olyan eszköz megszűnt létezni ami mozgóalkatrészekbőll áll össze és leejtésnés sérülhet, így ha nagyon kétbalkezes, jelenleg max a burkolat repedhet meg, de az sem nagyon.[ Szerkesztve ]
Ordo est anima rerum.
-
zsolti75
senior tag
válasz laposonly11 #92683 üzenetére
Nem, van már 50e-ért is az aprón. A WS-gémer összehasonlítást meg hagyd meg másoknak, mert nagyon rossz úton vagy!
Egyébként én suliba kezdő cad-re nem vennék se új se gémer gépet, hanem egy 4-6éves rendes fémházas WS-t 200-ért amit már nem kell sajnálni, hogy odaver valahova, de mivel gondolom nem 1000-es összeállításokkal fog dolgozni bőven elég lesz az elkövetkező 3-4 évre. -
laposonly11
senior tag
válasz Fortum #92676 üzenetére
Az MSI-t felejtsd el, az 57.8% os SRGB színkészletével nézhetetlen a képernyője, csak játékra, de még arra sem, grafikai tervezésre semmiképpen [link] ! A Lenovo monitora legalább tudja a 99.2% SRGB-t(ugye 100% ként van reklámozva [link] ) anyaghasználatban is, ég és föld a két gép minősége. De ennyiért a legjobb vétel az ASUS OLED es gépe (valódi fekete, tökéletes színek 100% DCI-P3) 2880 x 1620 Pixel 600nit fényerő!!! [link]
Ordo est anima rerum.
-
Imre9211
aktív tag
Sziasztok
Egy 55colos 4K tv-re lett kikötve a lapos, de játék az ugye csak 1080p-ben megy mert 4K-hoz már kevés lenne a kraft.
Kérdésem annyi lenne hogy hibátlan minden és nagyon szép a 4K, de 1080p játéknál kicsit pixelesek a részletek. Pl fifa 23ban a játékosok. Gondolom ez a leskálázódás miatt van, de úgy hallottam nVidia control panelben van erre valami beállítás. Nem tudjátok melyik lehet ez az nvidia setting amelyikkel csiszolni lehet az 1080p gamingen 4K tévén
Asus TUF Gaming FX707VI i7-13620H RTX 4070 32GB DDR5-5600 Crucial 1TB PCIe® 4.0 NVMe™ M.2 SSD
-
Frozen
addikt
válasz FőDudu #92677 üzenetére
Én semmit nem érzek semmit én pont használni akarom és nem simogatni. A billentyű meg a legtöbb esetben müanyag mert ezzel tudnak súlyt megtakarítania hotdozhatóság jegyében . Bár ez megint csak opcionális hiszen kivülről olyat dugsz rá amilyet akarsz és ahogy korábban voltak már szavak erről is. Máshol hol érsz hozzá miket érzel? Kifejthetnéd lehet akkor én is beruházok egy 4-5 ezres gépre ha jobban beválik mint a párom
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
FőDudu
veterán
válasz Frozen #92675 üzenetére
Minoseg es teljesitmeny. Ket kulonbozo dolog.
Nem feltetlenul kell csucs teljesitmeny (en hasznalni akarom, nem hajtani), viszont a minoseget folyamatosan erzed. Megerinted.
Engem a hideg kirazna egy Asus/Acer geptol, mert szerintem ronda.
Nem vagyom 2k ponttal tobbre, inlabb legyen szep es minosegi.
En igy valasztok.
FőDudu
-
Fortum
tag
Sziasztok!
400ezres kategóriában tudnátok valamit tuti tippet küldeni 15,6-16” gamer laptopokból. Tervezésre kellene majd a suliban, illetve a későbbiekben renderelni is szükséges lesz rajta. Sajnos a Quadro kártyával szerelt gépek árban férnek bele. Ár-érték arányban keresnék valamit ami azért a fent említett feladatokra megfelelő lehet.Talán annyi igényem lenne pluszban, hogy ne forrasztott ramok legyenek benne, tehát ha 16gigásat veszek később lehet felbővíteném 32-re.
Köszi a segítséget előre is.
Két típus amit néztem:
MSI KATANA Intel Core i7-12700H+ RTX3050ti
Lenovo ideapad Gaming 3 i5-12500H RTX3050
-
Frozen
addikt
válasz FőDudu #92653 üzenetére
Már megint előkerült az alien és ez a minöségi dolog.
De ösznintén kérdezem én azt, szerinted aki elkölt 5000 eurot vagy közel ennyit az azt fogja nézni,hogy fém legyen meg minden ilesztés századra pontos és a többi? Szerintem az emberek 90% teljesítmény alapján választ. És sem a razer sem az aw nem gurit sokat ,mert egy félig műanyag msi raider is kb 2ezerrel több pontszámot gurit le a teszteken ergo sokkal maszívabb a hűtése , mással nem magyarázható ekkora különbség és szerintem ez egy nagyon fontos szempont. Van akinek meg az a lényeg minöségi legyen és el se induljon a venti... Bár nekik szerintem nem gamer laptop kell hanem egy asztali vízhűtéssel és egy akvárium méretű hűtúvel.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
echterion
nagyúr
-
laposonly11
senior tag
válasz nggabi #92672 üzenetére
Mit értesz olajkályha alatt, a 24 mag + RTX 4070 8GB, a 6 mag + RTX 3060 6GB hoz képest legalább látványos és érezhető erőlepés, pláne ha az adott játék támogatja a DLSS 3.0 át. Mondjuk én a Vram mennyiségét keveslem (8GB), nem csak az árkategória miatt, de 2023 ban ez már alap kellene legyen.
Ordo est anima rerum.
-
consono
nagyúr
válasz nggabi #92668 üzenetére
Szerintem nem éri meg 20% teljesítmény többletért, vagy még annyiért sem... Persze CPU-ban bika lenne az új gép, ha nem csak játékra lenne, akkor elgondolkodtató a dolog.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Devid_81
félisten
válasz #65537792 #92664 üzenetére
Nekem a Lenovo billentyuje nem kopott am, vagy csak en vigyaztam ra nagyon passz?!
De hogy egy draga Asus is kopik...
Olyan fos elmeny ronto tud lenni amikor az ember ranez a billentyuzetre es kopott kifenyesedett mintha megkentem volna WD40-el...kozben meg annyit takaritom szerencsetlen gepet lassan lehet azzal tobb kart teszek mint hasznot...
-
Devid_81
félisten
válasz Ubul86 #92661 üzenetére
Nekem a mostani Nitro5 az nagyon bazari muanyag sajnos.
Arrol nem is beszelve milyen csunya
Amit meg meg jobban sajnalok, hogy 4 honap alatt mar fenyesek a billentyuk amiket jobban hasznalok.
Pedig nalam rendszeres takaritas van, folyamat tisztitom minden nap/hasznalat utan a billentyujet tisztito kendovel.
Kb hetente kap porszivot a billentyuzete meg korbe mindenhol es kb havonta meg kapja a suritett levegot.
Az osszes gepemre ugy vigyazok, hogy amikor eladasra kerul akar tobb evesen is mindig megkerdezik tolem, hogy de amugy ez volt hasznalva egyaltalan vagy tok uj es allt a szekrenyben eddig?Annyit hozzatennek, mert elegge Acer ellen irtam amit irtam, hogy van jo oldala is amiert megvettem a gepet.
Ennyi penzert ilyen jo konfigot nem tudtam volna venni, ezert is vettem, csak egy Lenovo utan eleg visszalepes az anyaghasznalat.Anyagi oldalrol nezve kb igy nezett ki a matek, hogy Lenovo Legion 5 (5800H+3070+32GB+1.5TB SSD) vettem £1200-ert (510k) majd majdnem egy evesen atomf@sza allapotban eladtam £975-ert (415k)
Majd vettem az Acert akciosban £1150-ert (490k)Szerk: nalam nagyon regen jart csak Acer Predator, az akkoriban a tobbi Acerhez kepest jobb volt persze.
Az ujak passz, szemeztem vele amikor a mostani Nitro5-ot vettem, szinte ugyan az a konfig mint most van picit dragabb lett volna (+£250-300) de az mar 1440p-s kijelzovel jott volna.
Nekem a FHD boven elegendo mert igy idotallobb VGA oldarol a gep.
Kimondottan FHD gepet akartam venni, hogy eleg sokaig okes legyek vele meg uj jatekokban is[ Szerkesztve ]
...
-
törölt tag
válasz Ubul86 #92661 üzenetére
Nálam van most egy Helios 300-as Predator.
Elég jó azt kell mondjam.
Fém borítás, frankó kijelző, jó bill.
A GPU oldali venti flexibilis fém. Gondolom a gyorsabb forgás csinál vele valamit, hogy jobb legyen a hűtés.Most nézem a Nitro Sense szoftvert is. Profilok között váltva, SP 1080P High bench alap 13.xxx pont, Gyors 16.xxx pont, Extreme 16.661 pont.(RTX3080)
Azért ez nem rossz.Nekem elnyerte a tetszésem.
[ Szerkesztve ]
-
-
Devid_81
félisten
válasz FőDudu #92653 üzenetére
Nekem ne is mondd en Legion 5-rol jottem Nitro 5-ra.
Mar amikor felnyitottam a kijelzot a Nitron sirva fakadtam, nem csak a latvanytol hanem az anyaghasznalattol.
Jopar hozzaszolassal feljebb lathato, hogy milyen volt a gyari paszta a gepen es mennyit javult miutan ujrakentem szerencsetlent.
Anno volt Acer gepem, talan vmi Aspire fingutca2 volt, de jart nalam regi Predator is.
Talan a Predator kicsit jobb anyagbol keszul de a tobbit 6x ujhasznositott zokibol es kolas palackbol keszult...
-
Devid_81
félisten
válasz cyberkind #92650 üzenetére
A mobile 4090 az egy asztali 4080 ami 4070Ti szintre korlatozva, nekem az mar boven kamu 4090
Ennek 4080 mobile lett volna a neve, csak ugye NV-nek nagyon kellett a penz kenyerre
Tudom a mobil vilag mindig is elvolt csusztatva az asztali tesojahoz kepest, igy nem csak a 4xxx szeriaval van "bajom" az osszes ilyen sajnos, csak arra jo, hogy megvezessek a vasarlot es jol lehuzzak Oket anyagilag az alnev miatt, amit most NV jo is meg fejelt ezzel az uj XX90-es valamivel....
-
nggabi
félisten
És ez? A 4060 mennyire foscsi?
"szenyor dzsíííí"
-
Vigneau
félisten
válasz Vigneau #92526 üzenetére
Végül leszedtem mind az Afterburner-t, mind a ThrottleStop-ot és felraktam az Armoury Crate-et. Eddig lassacskán ismerkedünk egymással.
Viszont jó lenne valami grafikonos monitorozó, mint az Afterburner. Amúgy elégedett vagyok az eddig látottakkal. De ha más tapasztalatai szerint az Afterburner nem kavarna be, akkor a jövőben simán felrakom mellé monitorozni.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
FőDudu
veterán
válasz Devid_81 #92649 üzenetére
A Razer azert egy mas kategoria.
Minosegben biztosan. Nem az a szokasos tejfolospohar muanyag csilivili gamer szemet mint peldaul a sok Scar meg Acer Nitro.
Elhiszem, hogy jo a Legion7, de van meg feljebb (Razer, AW). Raadasul ahogy fentebb irtam a linkelt model kozel sem fullos konfig. +32GB memoria, rendes 2TB SSD es mindjart kozeledik az ara a Razerhez. Es valoszinuleg a Razer sem kiherelt GPU-s modell, szoval elkepzelheto, hogy ugyanazt a TGP-t tudja (nem neztem utana).
Soknak tunik, de minden gyarto durvan emelt. Sajnos ehhez kell hozza szoknunk.
(en mondjuk egy Oled kijelzos gepre koncentralok a mostani Razer utan, masban nem igazn szamit az elore lepes. Marmint nekem.)[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
-
Frozen
addikt
válasz nggabi #92645 üzenetére
Biztos ,hogy mélyen a zsebbe kell nyúlni egy ilyen konfigurációért.
Amiért kicsit több teljesítmény lehet az előző legion pro 7 miatt volt ugyan is a 30xx szériából csak 3080 as kártya készült illetve titán . Szóval most a 4090 kicsit többet mutathat számára ,de szerintem közel sem annyit amennyit felárral az ember kifizet egy ilyen vasért.[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
törölt tag
válasz rodman73 #92637 üzenetére
IETS GT500 Powerful Turbo-Fan
Hivatalos shop
Keress rá youtubeon.[ Szerkesztve ]
-
Csupati
őstag
válasz formula01 #92639 üzenetére
Szintén Notepal U3 mat használok de ki lett cserélve 3db 120as ház ventire, Killhates szépen megcsinálta hozzá a kábelezést es a kapcsolót.
Aluváz gumi csúszás gátlóval az alján, a tetején nincs semmi de az egész perforált így nagy légáramlás van a 3db házventi miatt . Az Alienware 17 et simán átfújta (még a 80W os kártya se fűtött) és alig volt hangja a gépnek. Elvileg 19" ig fogad gépet.[ Szerkesztve ]
Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
formula01
senior tag
válasz rodman73 #92637 üzenetére
Kb. 6 éve használok egy Cooler Master NotePal U3 Plus-t.
Én ma is ezt venném. A 3 ventillátort magad tudod beállítani, hova szeretnéd tenni, azokat 1 USB-vel tudod a gépre kötni. A sebességüket tudod szabályozni, viszont ki/be kapcs gomb nincs, ha nem akarod, hogy menjen, ki kell húzd az USB-t, engem ez az 1 ami zavar benne.Önmagában viszont már az is rengeteget számít, ha pár centit meg van emelve a gép segge, úgyhogy ha nem akarsz rá költeni, legtöbb esetben 2 kupak is csodákra képes.
[ Szerkesztve ]
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
RM007
addikt
válasz Raymond #92635 üzenetére
Erre reagáltam....
"Távoli jövőre nézve, mennyi értelme van a 64gb-nak, ha csak játszik az ember, vagy untig elég a 32?"Az a helyzet hogy általában a dual channel miatt vagy 8 vagy 16 vagy 32 és 64GB ramot használunk. Ha már most van olyan cím ami többet fog mint 16GB próbáljunk utána gondolni. Eddig 3 alkotásnál láttam igen sokat. Harry Potter, Star Citizen, TLoU 1
Ehhez hozzá kell venni azt hogy maga a Windows is foglal hát még ha a háttérben bent hagytunk valamit. SSD-ről sem előnyös töltögetni, legjobb a ram még ha lassú is mint nálam. Szóval ha nyugodtak akarunk maradni és több évre tervezünk már nem lesz elég a zökkenőmentes játékélményhez a 32GB minden esetben. Egy francokat fognak optimalizálni, mondják majd vegyél új gépet több rammal (a forrasztottat cseszheted) több VRammal mert valamiből meg kell élnie a szoftver hardver kartellnek.Vram-nál is fentebb tán volt egy link ahol a 8GB laggolt a 16-hoz képest, semmi nem mindegy.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
rodman73
aktív tag
17 collos laptophoz tudtok ajánlani nekem hűtőpadot? Érdemes egyáltalán ilyet venni? Olcsó, hatékony jöhet, nem kell rá semmi csicsa, se rgb a plusz fps-kért.
-
kdavid23
aktív tag
Nagyon fain ez az új lenovo Legion 7 pro (13900+4090)... bátran ajánlom. Nekem 2021es legion 7em volt, annál kicsit vaskosabb, de nagyon minőségi, szép letisztult.... KH készülhetsz egy kis vasalásra, mert a 110wattot a cpu csak 95 fokon viseli, vga 176wattját lehűti szépen...
Dr. Dávid
-
cyberkind
félisten
Nekem most se töltöget semmi, a híresen szar The Last of Us kérte be eddig a legtöbbet, de az is messze volt a 32-től.
lazyfakk5
Összességében ez a legjobb ram sebesség és időzítés tekintetében, és nem drága, nekem 101£ volt, a 64gb 186£ lenne, de nincs raktáron.
A Scar 18-ban undervolt se az elején, majd ezt hozta az egyik frissítés, szóval várható, illetve remélhető, ha meg mégse, akkor marad a 4800mhz cl36-on.[ Szerkesztve ]
-
RM007
addikt
válasz cyberkind #92627 üzenetére
Egyes címeknél már most jó ha több van mint 32GB. Például nem töltöget játék közben. Gyorsabb lesz. Legyen a laptop bővíthető aztán utólag elég lesz módosítani.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
cyberkind
félisten
Távoli jövőre nézve, mennyi értelme van a 64gb-nak, ha csak játszik az ember, vagy untig elég a 32?
-
törölt tag
Asus ROG Strix Scar 17 G733PY laptop review: Intel is no longer king
Mondjuk a játékoknál nem annyira jön ki..
Nincs USB4, de van coil whine.
[ Szerkesztve ]
-
RM007
addikt
válasz MaxxDamage #92622 üzenetére
Animáció, a karakterek életszerű mozgása na az legyen tökéletes vagy majdnem mint a Last Of US 1 -ben.[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
válasz MaxxDamage #92622 üzenetére
Én a mai napig FHD használok semmi bajom vele , tök értelmetlennek tartom a angyobb felbontásu monitorokat. ( Van 4k tv-m is ettől sem vagyok elszállva ,de a boltokban a 8k tól sem és akkármelyik márkát nézhetem meg)Szóval azon kivül,hogy mondjuk összébb vannak rajta az ikonok mondjuk ezen kivül szerintem semilyen érdemi lényege nincs. Bár nálam az asztal is tök üres alig van rajta 5-6 ikon amit minden nap használok.
-
Én vissza gondolok a fekete fehér monitorra és a pár Hz-re, meg a még MB se volt a video vezérlő meg mikor 320x200 felbontás volt a jó, vagy jobb mint a nagyobb, mert ott futott simán (akadás mentesen) na arra vissza gondolva jutott az eszembe, ha az 1440p sok lenne a laposomnak (TV-n használva) akkor ott van még az FHD amin még bőven jó!
Az miatt biztos nem vennék új gépet...nagy hülyeség volna!
Jelenleg ilyet nem tudok, Last Of US 1 is gond nélkül megy 1440p-be és nem értem a sok negatív kommentet a játékkal kapcsolatosan!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
RM007
addikt
válasz laposonly11 #92617 üzenetére
Fel sem merném neked hozni hogy azért inkább a 27 col monitoromon játszok FHD.
Nézd lehet már nem a régi a szemem, de ha minden effektet lásd ultra bekapcsolok és persze inkább fps rajongó vagyok na pár stratégia főleg régen, magamban tudom hova sorolni egy játék grafikai megjelenését, mennyire kidolgozott, részletgazdag vagy sem. Eddig még mindig tudtam hébe-hóba újat kapni a ma már elavultnak mondható felbontáson. És volt néztem milyen ugyanaz 2k-ban skálázva, hát még így is élesebb, de ez nálam nem feltétlenül jobb mert nem ezt érzem grafikai játékélménynél a legfontosabbnak. Ok, nincs is 4k kijelzőm, de nem kell hogy minden tű éles legyen, az már mű érzetet is adhat, hanem a tér nagysága és minősége. Nehéz megfogalmaznom.Szoktunk filmeket nézni. Mikor 15-20 évvel ezelőtt azt mondtam magamban bárcsak ilyen játékaim lennének mint amit most nézek filmen. Ennyi mozgó pont ilyen cselekménnyel. És a fele tartunk mint egy valóságshow, egyre több részlet mert egyre jobbak a hardverek. Mint ez a TLoU p1 minden felnyomva kifogástalan megjelenítésileg, nincs zavaró észrevételem képpontilag mert részletgazdag a romló szememnek FHD is, mint ahogy megnézek egy HD minőségű filmet és tetszik a látvány ugyanazon kijelzőn.
Persze még van hova fejlődni FHD-ban is hisz még megtudom mondani melyik a játék és melyik nem.[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz laposonly11 #92616 üzenetére
Nem a fogyasztas miatt raktam be a kepet.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
laposonly11
senior tag
Igazad lehet, nálam is 16 colon alig látszik a különbség a 2 és 4K között, hiszen a TAA élsimítás annyit elmos a képélességből, hogy a különbség szinte észrevehetetlen nagyítóval is, viszont, pont a TAA kissé túlzott élelmosása miatt, ugyanezek a játékok 1080p ben, már elég ocsmányul néznek ki, kis képernyőn is, szóval nálam a 2K lett az optimum.
Ordo est anima rerum.
-
laposonly11
senior tag
válasz Raymond #92613 üzenetére
Nem tudom hogyan vagy vele, de szerintem a legtöbbünket nem a villanyszámla aggaszt, hiszen a laptopok pont ezért a legjobb megoldást nyújtják ebben a tekintetben, magyarul elhanyagolható a különbség hogy 115 vagy 150 Watt az a lapos, ha itt egy asztali már kb. 600Wattot eszik! Tehát nem FPS/Watt alapján szoktunk vásárolni lapost, hanem inkább FPS/Ár alapján.
Ordo est anima rerum.
-
RM007
addikt
válasz Csupati #92612 üzenetére
Még csak fel sem skáláztam sosem 4k-ra. 2k már volt hogy dolgozzon a vga. Persze jó lesz az ami meg nem azzal nem játszol úgy. Nekem a FHD pl bőven elég már csak az fps szám magasabban tartása miatt is látványon kívül. Én azért egy 8/16 cpu-ra építenék, de mint látom nem tervezel hosszútávra.
-
Frozen
addikt
válasz #96974848 #92579 üzenetére
Szerintem itt már közrejátszik a gddr7 es memoria is ami kb 50% al gyorsabb adatátvitelt tesz majd lehetövé. Csak erről még kevés info szívárog a nyilánoság felé.
-
Csupati
őstag
Nagynehez sikerült rtx hűtőt találni a kis Clevohoz, már csak egy rtx kártya kell majd bele amit lehet 4k ba nyúzni, nem AAA max grafikán, csak szolidan.
Sztetek egy 2070 el már jó lehetek 4K ban? Egyenlőre vagy egy 9600K vagy 8700K proci van tervben.Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
-
Devid_81
félisten
válasz laposonly11 #92608 üzenetére
Szamomra a 4070 mobile lett az egyik legnagyobb csalodas...
Kb annyit tud mint a 3070Ti mobile.
Nem nagyon akartam cserelni a lapost, mert par honapos, de ha egy 50-70% boostot kapott volna 3070-rol akkor lehet jovore ravettem volna magam...igy meg csak gondolkodni sem kell rajta, mert a kovetkezo lepcso a 4080 mobile lenne az meg vagy 2.5x annyibe kerul mint amennyibe a mostani gepem kerult, szoval no thank you....
-
laposonly11
senior tag
válasz KillHates #92576 üzenetére
Egyedül az RTX 4050 sikerült jól, de az nagyon, hiszen közel rádupláz teljesítményben az elődre, a többi csak a vásárló átverése, tulajdonképpen már az RTX 3060 ast is befogja, alulról gyilkolja, sőt néhány játékban még gyorsabb is: [link] és ez [link]
[ Szerkesztve ]
Ordo est anima rerum.
-
válasz KillHates #92605 üzenetére
+1
Ott a pont!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
RM007
addikt
válasz #65537792 #92599 üzenetére
Értékelem csak lehet félreértettem mivel megcímeztél.
Én ezeket 2016-tól figyelem és mostanáig gyötörtem vele a topikot, lehet páran miattam is hagyták itt annyira nyomtam ezt a vonalat a pénz sem számított mit ráköltök. Most kicsit átmentem nyugiba mással is kell már foglalkozni, jobban megnézem mire mennyit innentől.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
RM007
addikt
válasz Csupati #92598 üzenetére
Lehet csak nekem ezzel a kérdéssel már nem éri meg foglalkozni mivel ha újból kezdeném csak pénzkidobás lenne. Most jöjjön valaki más és csinálja meg.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
- Lenovo LOQ Gaming Notebook
- Dell XPS 13 9320 - 4k OLED - i7-1360P, 32GB LPDDR5, 2TB SSD, Win11 Pro - 3 ÉV GARI
- Dell G7 7790 Gamer notebook, i7 9750, 2060, 16gb ram, 1.25tb háttértár
- ACER NITRO 5 AN515-55-56F5 8+512GB
- ASUS X556U (i3-7100U+NVIDIA Geforce 940MX, 8GB RAM)
- MacBook Pro 2017 15" TouchBar, i7, 16GB, 256GB Erősen használt!
- Eladó Macbook Pro 13" Touch Bar Intel processzorral. 2019-es gyártás.
- ASUS TUF FA507UV 15,6" FHD IPS 144HZ / RYZEN 7 8845HS/ 16GB DDR5 / 1TB PCIE / RTX 4060 8GB
- Használt MSI GF65 Thin 60Hz/i7 9750H/ 40GB DDR4 ram/ 512GB SSD/ RTX 2060 6GB/