Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Asztrofotózás
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Szotyi222 #53096 üzenetére
Majd ez idővel elválik!
Mármint az elégséges hűtés, mert azért az AMD sokkal könyebben el tudja magát fosni a nagy melegre mint az nVidia. Erről nem a chip tehet, hanem rossz struktúrájú BGA technológiát birtokol az AMD és e miatt érzékenyebb a melegedésre.
Az Intel meg bármit kibír, sokan nem is tudják, de a MacBook Air-jükben meg jó pár tabletben-telefonban nem is nagyon futnak szegény CPU-k 100 fok alatt. -
gago1975
őstag
válasz
Szotyi222 #53090 üzenetére
Itt #53037 #53040 és itt #53042 már megírtam, hogy nem ajánlom a 17"-os Helios 300-at.
2020-as modelből csak a 15"-os Helios 300 illetve a #53052 Triton 300-ast merném megvenni a hűtés miatt.#53093gurus Meg is írtam az Acer-es srácnak, hogy most jól bokán rúgta magát az Acer a Helios 300-as 17"-os model hűtése miatt.
Ugyanúgy mint az Asus, semmit nem változtatott. Botrány
Ezzel most egy akkora előnyt adtak az Asus G712/732-nek, hogy csak úgy zúg. Pedig lehetett volna ajánlott gép. -
matyee
őstag
UPC 254 fő szponzora, COD Cold War. LOL
-
gyépés
aktív tag
válasz
KillHates #53072 üzenetére
Tényleg nagyon zavaró ez a filléres sz@rakodás, amit nem is csak a hűtéssel, de a kijelzőkkel is csinálnak. Én azzal is megelégednèk, ha lenne rendes gép 4800u procival, vagy már ott járok, hogy bármilyen elérhető gép ezzel, nem arany áron. Munkám miatt kellene egy könnyű 17"-es gép erős procival, de nem vagyok milliomos. Hát...
Teljesen megértem egyébként, hogy sokan nem szeretik a pirosakat, jól eltolták a legutóbbi kb. 10 évet.Csak nekem az sem tetszett nagyon, amit az intel csinált/csinál az erőfölényével. Nem is csak a gazdasági nyomásgyakorlásra gondolok, hanem a langyi fejlesztésekre, az jobban zavar.
-
MaxxDamage
félisten
VR-t próbálta valaki Gaming lapossal?
-
válasz
gyépés #53068 üzenetére
Ezzel egyetértek, de azért azt Te is beláthatod, hogy a gyártók mindig a fillérb@szás magasiskoláját művelik. Úgy lenne igazából optimális a történet, hogy a MOBIL procikhoz építenének olyan hűtéseket amiket a DESKTOP procikkal szerelt gépekben látunk. Én idáig csak egy ilyen géppel találkoztam; az az ACER Helios 700:
Abban is van valami, hogy vagy a proci, vagy a köré épített hardver, vagy a napfolttevékenység az oka, de tényleg néha hektikus eredményeket kapok a gépek pasztázása után. Ott az egyik nagy kedvencem; LENOVO Y540. Szépen elvégzem a munkát, fent van minden gyári energiamókoló szoftver is; és az egyik gépben 70-80 fokosan elkocog a CPU padlógázon (Prime95 small FFT) a másikban meg éppen a 95 fokos trotty alatt tudom tartani AIDA64 alatt (ez kb 90%-95%-ra terheli a CPU-t)
Az AMD-re visszatérve azért fáradtságos munkával szerezték meg a népes "héter" csoportot.
Bugos driverek, optimalizálatlan rendszerek, késlekedő support. Oké az Intel is egy kalap sz@r; hogy akkora biztonsági rést hagy a mikrokódban, hogy biztoságosabb gumi nélkül felpróbálni az összes lányt a kocsisoron, mint Intel CPU-t rakni szerverbe -
echterion
nagyúr
Ehhez a matricához 10-es skálán vajon milyen kreténnek kell lenni?
Ahogy James Carter mondaná: "Ízlésrombolás"
-
gyépés
aktív tag
válasz
KillHates #53038 üzenetére
Aki notebookba tesz asztali procit, az nekem mindig is hazárdőr volt. Ugye a wattok és a hűtendő felület mérete/minősége itt a mérvadó, ez simán lehet durva kihívás az Amd asztali prociknál, elfogadom, de én csak a mobil procikról beszélek még mindig.
Plusz ugye darabja válogatja, melyik proci, hogy viselkedik tudtommal. Rengeteg furán viselkedő proci volt már nálad, kb. tapasztalat és statisztika alapján derül ki melyik, hogy kezelhető. Lehet még pár ilyen Clevo és 60 fokos lesz stresszteszt alatt, miután megabuzálod.
Egyébként bármely gyártó bármely procijára igaz ez szerintem. Aztán lehet tényleg rohadt melegerdős az az amd, de asszem az asztal i9-ek is azok.
-
gago1975
őstag
válasz
Noémi084 #53064 üzenetére
Szia Noémi
Telekom kínálatában szokott lenni a Helios 15-ös?
Igen szokott, de megint mikor lesz és mennyiért???Nincs semmi jó, illetve az a G712LWS 838K / 38K / 22hó-ért azért sok.
Másik cég ahonnan lehet hitelre venni, esetleg nem jöhet szóba???
Az Acer-nél is lehet hitelre venni. Igaz Cetelem, nem tudni milyen Thm-el. -
gyépés
aktív tag
válasz
gago1975 #53035 üzenetére
1. Igazad van. De teljesen összemosol dolgokat. Ne mondd, hogy nem beszéltük meg jó párszor, hogy A15 és G15-nél miket trükközött a direkt elrontott hűtéssel az Asus. Az G14 meg az omen 15 szerintem semmivel nem rosszabb mint a hasonló proci teljesítményű vagy árú inteles megoldások. Ja, túlmelegszik, ahogy az intel is. Miért is rosszabb?
2. Azonos teljesítménnyel nézz azonos hűtést! Itt ez a helyzet? NEM
3. Nem értem, hogy az akármilyen realtime és az akármilyen grafikonok miért nem ugyanúgy relevánsaak. Aki akar trükközhet mindennel. A flrrás a lényeg. Csak megbízható, elfogadott forrásból linkeltem eredményeket. Mind hazudik? Az összes szakmai portál és csatorna? Azért kértem már korábban is, hogy mutass már te is olyan megbízható forrást, ahol alátámasztják a véleményed, nem mutattál. Ennyi.
4. Hagyd már ezt az AB-t! Forrást mutass, valami megbízhatóbbat!
5. Ok. Ez nem tudom, hogy jön ide...
+1. Lenovo Legion 5 asszem nem rossz a 4800H val, a hőfokok úgy láttam nem olyan rosszak. Plusz ugye a Tonfeng alapú gépek egyértelműen jók. Már múltkor elküldtem a linket.
Még egyszer elmondom már nem tudom hanyadszorra: a legtöbb H-s mobil ryzenekre gyenge konstrukciókat építenek, ez tény, de ne azt mondd légyszives, hogy a proci a gyenge, mert az nem igaz, hanem az egyes konstrukciók nem elég jók. Ahogy te állítottad az megtévesztő. Ugyanolyan feltételek mellett (hűtés, teljesítmény) a 4000-s H-s ryzen procik jobb teljesítményre képesek a hasonló árú 10. genes H-s inteleknél. Ez olvasható ki nálam minden forrásból, ha ezzel ellentétes eredményt tudsz mutatni azt megköszönöm.
Azért mondtam, hogy kék szemüveged van, mert az olyan eredményekre, amik nem az inteles procikat hozták ki erősebbnek/hatékonyabbnak rámondani, hogy csalás, miközben minden ilyen forrás, amit említettem tudtommal megbízható, objektív forrás, meglehetős elfogultságra utal.
-
gago1975
őstag
válasz
Noémi084 #53061 üzenetére
Noémi, ha a 15" mellett teszed le a voksod akkor szerintem maradhat a gyári beállítás. A 17"-tól viszont óva intelek. Nem akarok rosszat
+echterion te melyiket ajánlod jobban? Melyik a felhasználó barátabb?
-
válasz
gago1975 #53057 üzenetére
Nagyon kevés volt már az NT-H2-ből és az "felvizesedik" már ilyenkor.
Nem akartam azt a trutyit rátenni, még mondtam is Mikulásbának, hogy Gagó-nak köszönd a pasztát, mert bontottam egy teljesen új NT-H1-et.Hogy egy klasszikust idézzek; "nem b@sz egy öltést sem" a kettő közötti különbség
Nem volt hiába az 500 km autókázás, mert már eléggé odavolt gyári paszta, a széle már meg volt keményedve. Egyébként felajánlottam a TGC-t és az Indium pasztát is Mikulásbának, de ő maradt a hagyományos pasztázásnál, jobb a békesség alapon!(akkor még nem volt itt a graféncsöves lap)
-
echterion
nagyúr
válasz
Noémi084 #53046 üzenetére
Alulfeszelni a Throttlestop progit ajánlom, kicsit komplex a progi, de indítható windows-zal, ha egyszer beállítottad, onnantól hozzá se kell szagolni, következő win telepítésig megy. Itt egy link a beállításokhoz, ha nem megy az angol, akkor is elég beszédes szerintem.
Egyszerűbb progi az Intel XTU programja, ezt viszont újraindításkor rendszerint külön indítani kell.
UV alkalmazásakor nagyon óvatosnak kell lenni, mert a feszültség csökkentésével növekszik az áramfelvétel, amit nem biztos, hogy tolerálni tud az alaplap. He a feszültséggel párhuzamosan a TDP limitet is csökkented, akkor ez elkerülhető, ha jó a balansz, minimális teljesítményvesztés mellett be lehet lőni a procit úgy, hogy hűs is lesz és a lap tápáramkörei se lesznek túl nagy veszélyben.
-
válasz
gago1975 #53057 üzenetére
Szerintem teljesen mindegy, hogy 1-es vagy a 2-es ment rá.
Abból a szempontból lényegtelen, hogy ezért nem kocsikáztam volna 500 km-t esőben.Alapból nem mennek, de néha felpörögnek-mint amikor egy gyerek ráüt egy szélkerékre, ami szép lassan leáll magától.
Nálam a CoolBoost ki van kapcsolva.Más : akinek fenn van a Crysis Remastered, vett észre bugot-hibát játék közben?
-
gago1975
őstag
válasz
Mikulásbá #53056 üzenetére
Nekem elárulta KillHates, hogy az NT-H2 es elfogyott, illetve olyan kevés volt neki, hogy azt nem volt arca felkenni, nem akart neked bajt és bontatlan NT-H1-et tett rá. Még mondta is, hogy ezt nekem köszönheted8állítólag) mert én vittem neki 5 db 10g-s tubussal
de mind1, a lényeg, hogy jó. -
-
gago1975
őstag
válasz
Mikulásbá #53054 üzenetére
Igen van, mert az ügyvédtől kaptam múltkor (e szignó)es3-as elektronikusan aláírt doksit és fertőzött volt
A defender meg nem szűrte ki. Újra is kellett a gépet rakni
Általában ezért van még meg a G751-es mert arról intézek ilyen dolgokat, csak most erről nyitottam megTényleg milyen lett a gép NT-H1-el (mert azt kaptál nem a 2-est)? Tapasztalsz valami változást? Jobb lett a hőfok mint a gyári MX-4-el? Mennyire volt beszáradva?
-
gago1975
őstag
Elméletileg a 2020-as Triton 300-nál is javítottak valamennyit a szellőzésen, mert ott is van plusz "légbeszívó", de mivel mindene ugyanaz mint a 2020-as Helios 300-nak, így lehet inkább a picit vastagabb Helios 300-at venném.
A Triton 300-as 363 x 254 x 19.9 mm / 1.7 kg
míg a Helios 300-as 363.4 x 255 x 22.9/4 mm / 2.5 kg
Thermodinamikailag inkább a picit vastagabbat venném. Észre sem veszed a 80dkg-t és mind a kettőhöz 230W-os tápot adnak.
De itt van mind a kettőről egy-egy teszt, olvasd el nyudodtan.
Acer Predator Triton 300 review (2020 PT315-52 model – Core i7, RTX 2070)
Acer Predator Helios 300 review (PH315-53 2020 model – Core i7, RTX 2070 graphics)
Ugyanaz szinte, annyi, hogy 2-3°C-kal jobb a Helios 300-as. Ha újrapasztázod, akkor lejebb lehet mind a kettőt vinni, ez persze függ a pasztától is.
Milyet szeretnél? RTX 2070max-q vagy 2060-at a 10750H mellé? -
gago1975
őstag
-
MaxxDamage
félisten
Látom a laposom tudja a "VR" -t.
Érdemes ezzel foglalkoznom, vagy inkább ne? (fogalmam sincs mi az vagy mire jó és mivel is) -
gago1975
őstag
válasz
Ryan1318 #53039 üzenetére
Szia. +Noémi084
Megjöttek a képekAmint látható, valóban 10th gen-es 17"-os RTX modelről van szó és Noémi084 láthatod, hogy magyar billentyűzetes ellenben amit a f@sz T-Com os ügyfélszolgálat mondott neked, "Telekom ügyintéző mondta chat-en hogy 100% az angol kiosztás, látja a képeken."
Ennyire ért hozzá az a valaki aki próbál válaszolni ilyen kérdésekre
Töltő csati oldalt, a szellőzés rásegítés sehol -
válasz
gago1975 #53035 üzenetére
Én még azzal is alá tudom támasztani Gábor érvelését, hogy járt nálam egy nagy AMD-s APEX (12+12 magos 3900-es volt benne) és még a CLEVO brutál hűtse sem volt képes kordában tartani a szörnyeteg processzort. Oké aláírom a nagy Threadripperek és EPIX-ek brutál teljesíményűek de ugyanúgy fűtenek mint az Intel. Mintha a számolási teljesítményt nem MIPS-ban hanem AMPER-ben mérnék
Egyébként nagyon drukkolok az AMD-nek, mert amit az Intel művel a piaccal, hogy már három vagy nég generáció óta ugyanazt a szemetet sózza ránk, csak az órajeleket tuningolja és paszírozza bele a magokat az IHS alá, az vicc! Ha lenne rendes konkurencia (és az OEM gyártók sem b@sznak ki a júzerekkel - lásd ASUS hűtésgenyózás) akkor biztosan felkötné a gatyáját az Intel. Mert már rég meg van nekik is a 7nm-es technológia a tablet szarokba már mind azt rakják
-
gago1975
őstag
Mindenkinek
Az Acer nem tartotta meg a 17"-os modelnél a 15"-os Helios 300-nál bevezetett hátsó hálózati csatlakozó kialakítást
, sőt adtak a sz@rnak egy maflást, és a felső hűtés/szellőzés rásegítő rácsokat is mellőzték
, ezzel kiherélték a 17"-os modeljüket, hőfokokban csak a 2019-es szintjét hozza
Ekkora öngólt
Ezzel a 17"-ban a Helios 300-as kiesett
-
gago1975
őstag
válasz
gyépés #53034 üzenetére
na akkor tisztázzunk valamit.
1. Túlmelegszik a Ryzen-es 4800h proci a TUF A15, G14/15, HP OMEN15-ben? Válasz: IGEN
2. Jobban mint az ugyanolyan gépekbe beszerelt i7? Válasz: IGEN
3. Én tudtam real time MSI AB vel monitorozott tesztekkel bizonyítani az állításomat mindegyik géppel kapcsolatban? Válasz IGEN.
4. Te tudtad az ellenkezőjét bizonyítani MSI AB-vel monitorozva? Válasz NEM
5. Ha a Helios 500-ban betennék a Ryzen 4800H-t jobb lenne? Válasz IGEN
Jelenleg van olyan lapos amikben Ryzen 4800h-t tették be és normális hőfokokat tud produkálni? Válasz NEM
Tehet erről az AMD? NEM
Jobb a teljesítménye? IGEN, de csak addig amíg a hőfok miatt nem veszit órajelet.
Használhatóak a Ryzen 4800h-kal szerelt gépek? IGEN komprpmisszumokkal.
Az ASUS kiherélte a Ryzen 4800H val szerelt Zephyrus-kat? IGEN
A HP OMEN? NEMEnnyit a kék szemcsiről.
-
gyépés
aktív tag
válasz
gago1975 #53012 üzenetére
Légy szíves ne terjessz már a Ryzenes procikról ilyen széles olvasóközönség előtt ilyen tévhiteket! Múltkor is elmondtam érvekkel, logikusan, hogy jobbak a 4000-es ryzen procik, mint a hasonló árú inteles mobil pricik. Nem tudtad megcáfolni, nem is lehet. Ennyi. A kek szemüvegedet levehetnéd néha kicsit...
-
q2w3
senior tag
válasz
gago1975 #53012 üzenetére
Köszi szépen a választ!
Az Acer Predator Helios 300 teljesen kisesett a képből, mert csak 2019-es példányokról olvastam tesztet ahol 3 óra üzemidőt hoztak. Ez a 2020-as nagyon szimpatikus vétel. Köszi az ajánlást, egyébként nagyon tetszik a kialakítása.
A HP és ASUS gépeket akkor kizárom, ezek alapján.
Így marad új gép esetén az Acer Helios, Lenovo Legion i5 és MSI GS65 9SE, használtban pedig Razer Advanced.
Tegnap olvasgattam még itt a csoportban, hogy azért MSI eseténben az anyaghasználat sok esetben elég gyenge, kitörő menetek, törő műanyag elemek stb. Ez a GS65-ös szériára is igaz lehet? Volt régen egy Lenovo Y580-am, és ott tényleg sorra törtek ki a menetek burkolatból, ezt akkor megfogadtam, hogy kerülni fogom. Ha itt is ez várható, akkor lehet nem erőltetem, plusz 50-60k-val olcsóbban megkapom ezt a teljesítményt egy Acer vagy Lenovotól. ) Egyébként 240hz-es kijelző van benne, szóval nagyjából színhűségben azt hozza amit a lenovo és az acer, fényerőben kicsit kevesebbet).Acer és Lenovo között esetleg melyik lenne az ajánlottabb, ugyanaz a konfig, kb hasonló ár esetén?
Razerbe esetleg bele tudtok kötni, hogy azt is kizárhassam?
Ezek után nem merek a reviewnak nagyon hinni, mert mostmár mindenről hallottam az ellenkezőjét is
-
gago1975
őstag
válasz
Darth_Revan #53023 üzenetére
Szia
Igen osztom a véleményed, és tényleg szörnyű, hogy RTX 2060-as gépért ennyit kérnek el, de mit lehet tenni, mit vegyen az aki rá van kényszerűlve, hogy most gépet vegyen és nem tud egyösszegben kifizetni 600K-t?
Ha ki tudja fizetni egyösszegben az árát, akkor ebből a szempontból az ASUS ROG Strix G17 G712LW - i7-10750H, 17.3FULL HD 144Hz, 1000 GB, 16GB, Geforce RTX 2070 8GB, Win10 + ASUS egér sokkal jobb vétel az RTX 2070 miatt.
A T-Com tudjuk, hogy rabló banda és túl árazza a gépeket ASUS ROG G17 G712LWS-EV003T i7-10750H RTX2070s 1TB ssd 16GB Ram, brutális 838K egy G712LWS-ért 2070s-el egyenesen rablás.
Még ASUS ROG Strix G17 G712LWS - i7-10750H, 17.3FULL HD 144Hz, 512 GB, 16GB, Geforce RTX 2070 Super 8GB, Win10 + ASUS egér 700K is sok érte, de legfőképp nem érzem, hogy megér +80K a 2070-2070s közötti különbség, hiszen sima 2070-el 609K-ért adják.Te mit ajánlanál? Inkább egy PCS-es alap felszereltségű Vyper 17"-os i7-10875 RTX2070 607K ért vagy 2070s-t 650K-ért?
Az se sokkal jobb hűtésben és az anyaghasználat is olyan mint a többinek.
-
gago1975
őstag
válasz
Noémi084 #53021 üzenetére
Szia Noémi.
Most látom, hogy a te általad kiválasztott gép 17"-os és nem 15-ös, én pedig a 15-ös árát küldtem el, ezt "is" benéztem.
Ott már kisebb az árkülönbség, 40K Acer Predator Helios 300 - PH317-54-70MR .Képeken sajnos nem látszik, mert ahogy elnézem a régi 2019-es model képe van fent.
Ezt onnan tudni, hogy a 2020-as 15"-nál a töltőcsatlakozó hátul van, illetve a szellőző nyílás is hiányzik(ha egyáltalán 17"-nál van).
A lényeg, hogy nézd meg, hogy a 17"-nál is meglegyen a plusz levegőbeömlő nyílás illetve a töltés csatlakozó hátul legyen.
Ha nincs akkor én viszont nem venném meg, nem ajánlom, mert akkor ugyanazokat a hőfok eredményeket kapod, mint a 2019-es modelnél, akkor semmit nem javult 17"-nál, és nem szabad megvenni csak a 2020-as 15"-ost.
Helios 300
2020-as ....................................................2019-esBillentyűzet magyar lesz, ne amiatt aggódj.
-
Ryan1318
tag
válasz
Igen de a 670 000nél jobb
-
matyee
őstag
válasz
Miért, tök jó deal
-
Noémi084
csendes tag
válasz
gago1975 #53016 üzenetére
Szia gago1975!
T-Com-nál tudom csak megvenni 22 hónapos hitelre, sajnos egy összegben kp-ban nem tudok megvásárolni.
Acer Predator Gaming Utility 17" Hátizsák Fekete-kék nagyon tetszik, mindenképp veszek egyet.
Az általad küldött oldalakon tényleg kedvezőbb lenne. A pasztázást mindenképp megcsináltatom. Nem vagyok Bp.-i. Kár, hogy a gépen a billentyűzet nem magyar kiosztású, de majd megszokom. Nem csetelgetős gép lesz úgy semmax csatlakoztatok hozzá másik billentyűzetet.
-
gago1975
őstag
válasz
Noémi084 #53013 üzenetére
Szia Noemi.
Muszály, hogy az ACER PREDATOR PH317-54-76GP GAMER LAPTOP-ot a T-Com-nál vedd meg listaáron 670K-ért? Oké adnak hozzá fejhalgatót és gamer egeret, de ugyanez a gép az Acershop-ban Acer Predator Helios 300 - PH315-53-770D 600K és csomagban füles+egér (Acer Predator Galea 311 és Cestus 310) +20K.
Sőt ha jobb egeret és fülest szeretnél akkor a 70K-s különbözetbe simán belefér egy Acer Predator Galea 350 - 7.1 Gamer Headset +30K és Acer Predator Cestus 500 Gamer Egér 24K-ért, így kijössz 654K-ból.
Ha megfejeled a vásárlást egy Acer Predator Gaming Utility 17" Hátizsák-kal 28K-ért akkor "csak" 12K-val (682K)fizetsz többet a hivatalos shop-ban mint a T-Com-nál.Ami kötelező és ne hagyd ki, az a GYÁRI PASZTA CSERE. Ha Bp-i vagy akkor vidd el KillHates forumtársunkhoz, és Ő gari vesztés nélkül átpasztázza a gépet neked Noctua NT-H1 vagy 2-vel, esetleg TGC-vel vagy LT120 folyékony fém pasztával.
A gépről annyit, hogy javítottak a hűtésén a 2019-es géphez képest, 5-8°C-kal jobbak lettek a hőmérsékletek mert a billentyűzet tetejére tettek plusz légbeömlőt amitől jobb lett a szellőzése a gépnek, de amit fentebb írtam, fogadd meg, a paszta csere köteklező.
A kijelzője is sokkal szebb mint a TUF-é(annál mondjuk szinte minden jobb) egyébbként hozza a jobb 300nit-es panelek eredményeit.Hogy megér e ennyit? Sajnos a HUF gyengesége miatt ennyi az ára.
Ha a teli árát nézem, akkor van azért árban hasonló gép és ráadásul 17"-os és azt legalább RTX2070-el adják. Igaz nem 2070s de azért a 2070-es jobb, tovább lesz elegendő mint egy 2060-as.
ASUS ROG Strix G17 G712LW - i7-10750H, 17.3FULL HD 144Hz, 1000 GB, 16GB, Geforce RTX 2070 8GB, Win10 + ASUS egér
A hűtése olyan amilyen, sajnos nem fejlesztett az Asus hozzá egy jobb hűtőrendszert (ugyanaz mint a G731) és nem sokat dob rajta, hogy gyárilag folyékony fémmel van pasztázva, viszont a kijelző panel szép, az összeszerelési minősége kategória átlag, de viszont jobb, RTX2070-el van. Kérdés, hogy mennyire lesz tartós a hőterhelés miatt.Ha ez a hírdetés valós Eladó Új, bontatlan Acer Predator notebook 15,6"FHD/Intel Core i7-10750H/16GB/512GB/RTX 2060 6GB akkor én még megkérdezném Őt, mert 400K-ért nem rossz. Igaz csak 512-s ssd van benne és nincs Win 10, de az SSD cserélhető, tehetsz bele 1-2TB-sat, Win 10 kulcsot is tudsz olcsón venni FB-n és akkor még árban se jársz rosszul.
-
Noémi084
csendes tag
válasz
MaxxDamage #53014 üzenetére
Igen, sajnos tapasztaltam. Már gariztatni is kellett azóta.
-
Noémi084
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni Tőletek!
Jelenleg ASUS TUF FX505DU gépem van. Nagyon melegszik játék közben, hamarosan lapátra kerül.(Ha hamarabb olvasgatom a fórumot, tuti nem vettem volna meg)
Másik notebookot szeretnék venni játékra. Acer Predator PH317-54-76GP néztem ki magamnak.
Jó vétel lenne szerintetek?
Válaszokat előre is köszönöm. -
gago1975
őstag
Szia.
Szeretnék pár megjegyzést fűzni a kívánalmaidhoz
Az alap motiváció az egy közép-felső kategóriás gamer laptop vásárlás, Nagyjából olyan 500k lenne a keretem.
Neked mit jelent a közép-felső kategória???Közép kategória alsó szegmensében ajánlható pld esetleg egy
LENOVO LEGION 5 - i7-10750H, 15.6FULL HD 144Hz, 512 GB, 16GB, Geforce RTX 2060 6GB Lenovo Legion M300 RGB Gaming Mouse.
Ennek a kategória szintjén jó, 144Hz-es 300nit-es kijelzője van, 9x% sRGB, és 60% körüli ADOBE RGB színhűséggel.
Hűtése átlagos, amin a gyári "hulladék" paszta cseréjével lehet javítani.
A gép optimus-os, így az akku ideje netezés mellett kb 4-5 óra is lehet, amennyiben beállítod, hogy csak a HD 630-at használja, viszont ha akkuról dolgozol, akkor ez az érték lényegesen kevesebb.
Anyaghasználata közepes, ebben az árszegmensben átlagos.A következő amit esetleg középkategóriában megnézhetsz az lehet pld egy ASUS ROG Strix G17 G712LW - i7-10750H, 17.3FULL HD 144Hz, 512 GB, 16GB, Geforce RTX 2070 8GB + ASUS egér (Glacier Blue) vagy ASUS ROG Strix G17 G712LW - i7-10750H, 17.3FULL HD 144Hz, 512 GB, 16GB, Geforce RTX 2070 8GB + ASUS egér (Black).
A G712LWS 144Hz LG Philips LP173WFG-SPB3 (LGD065B) színhűsége jó, sRGB 95% ADOBE RGB 57-58%, fényereje átlagosan 306nit-es(max 328).
Response Time Black to White 10.4 ms
Response Time 50% Grey to 80% Grey 14.4 ms Ami szintén jó érték.
Anyaghasználata viszonylag jó.
Hűtése lehetne jobb(ugyanaz mint a régebbi G731-nek), javítani sajnos nem tudsz, mert gyárilag folyékony fémmel van megkenve a CPU, de még így is viszonylag magas 85-90°C körüli hőfokokat produkálnak játékok, illetve sok számítási feladatot igénylő programok futtatása mellett.
A gép optimus-os, így az akku idő kb 5 óra(ezt azért feltételes módban értsük) netezés mellett.
Az RTX2070(nem max-q és nem super)miatt azért sokkal időtállóbb, jobb játékélményt ad, mint pld egy 2060-as.Esetleg én még megfontolnám a középkategóriás 2020-as Acer Predator Helios 300-at (2019-es nem ajánlott).
Javítottak a hűtésén. A 2020-as model részben aluminium és műanyag(alu a fedlap és a felsőrész) és plusz légbeömlőt kapott a felsőrésznél a jobb hűtés elérése miatt.A ryzen jobb fogyasztás miatt lett szimpatikus
A marketing lufi már kipukkant és már bebizonyosodott, hogy a Ryzen-ek terhelés alatt ugyanannyit, hanem többet fogyasztanak mint az Intel-ek és a hőfokok is durván elszálnak. Sok a fizetett, félrevezető teszt a Ryzen-es gépekkel kapcsolatban.A HP Omen 15 71Wh-s akksival van szerelve szintént RTX2060, és ryzen viszont jelenleg még sehol nem kapható, és valószínűleg semmivel sem lesz olcsóbb mint az inteles variáns. Ennek már elvileg elég jó lett a hűtése, és az anyaghasználat is elfogadható, csak nem lehet beszerezni sehol.
Örülj neki. Olyan jól sikerült a hűtése, hogy 102-104°C-os a CPU!!!!!! Csak ezekkel a "fizetett" teszteken nem dicsekednek el.
HP OMEN 15 (2020) - Unboxing & Review - Great Design! Thermals? I might have a Lemon!
i7-10750H RTX 2060-as tesztet is linkelek
HP OMEN 15 i7 RTX 2060 THERMAL TEST(Modern Warfare)
CPU 94°C, GPU 70°C-ról indul és a teszt végén max ventillátornál 84°C / 63°C-nál megáll.Használt piacon néztem az Alienware15m R3-at, a hűtése már megfelelő lenne viszont itthon ritka mint a fehérholló
Vajon miért???? Mert egy jó kis gép, ténylegessen felsőkategória és nem olcsó.
Amennyit javítottak a hűtésén az m15r2-höz képest, az megsüvegelendő.
144Hz FHD-be is jó a színhűség 99.2% sRGB / 63.7% AdobeRGB , de 4K OLED-ben az igazi 100% sRGB / 91% AdobeRGB.Még elvileg a Gigabyte Aero 15 játszhat, ha egyszer felkerül eladó.
Ilyen nemrég volt a hardverapro-n i7-10875H RTX 2080s max-q-val, 550K-ért ment el végül.
Ami a hátránya, hogy nem jó az anyagminősége, illetve a hűtése gyatra.
Viszont a 4K-s OLED Samsung SDCA029 panel egyszerűen brutális
100% sRGB / 98% AdobeRGB
Response Time Black to White 1.8 ms
Response Time 50% Grey to 80% Grey 2.2 msMa viszont belefutottam az MSI GS65 Stealth SE9-be. 2019-es, i7-9. gen, RTX 2060, sRGB 100% lefedettség, 82Wh-s akksi és még a hűtése is elég jó, és ezt most újjonan már 510K körül meg lehet szerezni.
Nekem volt GS70-es 4700HQ+GTX870m és nagyon forró volt még max venti mellett is.
Annyira nem voltam oda érte.144 vagy 240Hz-es panel van benne? Csak marketing a 100% az sRGB.
MSI GS65
144Hz-es valós színhűség:
AU Optronics B156HAN08.0 (AUO80ED)X-Rite i1Pro 2
Maximum: 275 cd/m² Average: 262.4 cd/m² Minimum: 11 cd/m²
Brightness Distribution: 89 %
Center on Battery: 222 cd/m²
Contrast: 1155:1 (Black: 0.22 cd/m²)
ΔE Color 2.37 | 0.6-29.43 Ø5.8, calibrated: 1.84
ΔE Greyscale 1.58 | 0.64-98 Ø6
92% sRGB (Argyll 3D) 60% AdobeRGB 1998 (Argyll 3D)
Gamma: 2.48240Hz valós színhűség:
Sharp LQ156M1JW03 (SHP14C5)X-Rite i1Pro 2
Maximum: 285.9 cd/m² Average: 268.8 cd/m² Minimum: 14.97 cd/m²
Brightness Distribution: 90 %
Center on Battery: 282.3 cd/m²
Contrast: 882:1 (Black: 0.32 cd/m²)
ΔE Color 1.17 | 0.6-29.43 Ø5.8, calibrated: 1.06
ΔE Greyscale 1.3 | 0.64-98 Ø6
97.5% sRGB (Argyll 3D) 63.8% AdobeRGB 1998 (Argyll 3D)
Gamma: 2.2 -
RM007
addikt
A Dell bioszom alapon 110W-os, de nem megy fel, nem jó neki a kártya.
Jó, hát ezzel is okosabb lettem. Nem mindegy hogy a bios max-q, vagy max-p kártyához készült.
A sok próbálkozás közepette sikerült kiiktatnom a kártyát, de visszatoltam a HP-t(jelenlegit) majd engedélyeztem a letiltást és minden a régi. -
Raymond
titán
válasz
Ubul86 #53009 üzenetére
Rakotheted a gepre es hasznalhatod az Oculus Link-el, ugy fog mukodni mint a PCVR HMD-k. Vagy mehet ugyanez wifi streaming-el egy Virtual Desktop nevu programmal de az erzekenyebb arra hogyan van a halozat belove es a kesleltetes picivel tobb mint a Link-nel (attol fuggetlenul hogy a program alltal irott ertekek kisebbek, mert azok nem igazan valosak). Es nem minden program mukodik vele.
A Link-en most reszelnek megint igy meg jobb lett mint eddig es ha az uj Quest 2-t veszed akkor a kepminoseg is top lesz. A problema inkabb az lehet hogy Facebook fiok kell hozza. A Quest 2 megjeleneseig ment anelkul is de most mar sajnos nem. VR temaban ez a topic a jobb hely [link] -
Ubul86
őstag
válasz
Dantee_Mikoo #53007 üzenetére
köszönöm neked is és Raymondnak is a reagálást
mostanság nem figyeltem a benchmarkokat, statokat, hogy mi-merre-hogyan
az biztos hogy a roszabb hűtés közé sorolható a gépem, bár nem panaszkodom, azért amennyit játszottam rajta a közel fél év alatt, a kompromisszumokkal együtt boldog vagyok a géppel, főleg hogy előtte 1-2 héttel milyen rosszat sikerült kifogni előtte.ahogy néztem most az oculus quest a menő, a vezeték nélküliségével, amihez már gép se kell, viszont akkor sejtem, hogy korlátozottak a játékok is rá
-
RM007
addikt
Használt már valaki ilyet közületek?
Arra gondoltam azt a 150W alapértéket átírom mondjuk 125-re majd vissza flash. Így a túlfogyasztással nem kellene többet ügyeskednem, a belső képernyő terén pedig játékoknál(csak ott) nem kapnék fekete képernyőt.
[link] Itt volt egy beszélgetés, dettó ugyanaz mint nálam. Sajnos nem flash-eli vissza ha ott fent átírom.....a többi beállításhoz még nem nyúltam hozzá, gondoltam megkérdezem mit hogyan, nehogy baj legyen. -
Dantee_Mikoo
tag
válasz
Ubul86 #53003 üzenetére
Amennyit PC-s fejjel tudok segíteni hogy a Steam VR tesztje szerint (tehát a magasabb rendszerigènyű Valve Index-hez kèszült teszt) egy pc-be szánt 1060 6gb már elèg. Ha összehasonlítjuk, akkor egy jobb hűtèses 1660ti-os laptop már biztosan hozza ezt az elvárást laptopba, de szerintem jóval túl is szárnyalja, legalábbis amit láttam eddig benchmarkok alapján.
-
q2w3
senior tag
Sziasztok!
Gamer laptop vásárlásán töröm a fejem, és mostmár jó ideje keresem az ideális választást. Megpróbálom röviden összefoglalni, hogy milyen típusú gépet keresek, és eddig miket néztem, miket ejtettem ki.
Az alap motiváció az egy közép-felső kategóriás gamer laptop vásárlása nagyjából a mostani Dell XPS 15 helyett. Szeretnék picit komolyabb grafikus kártyát, illetve lett a családban egy VR headset és ahhoz is jó lenne, ha megfelelő teljesítményt tudna nyújtani. Itt a hangsúly a jó ár érték arányon van. Nagyjából olyan 500k lenne a keretem, ha el tudom adni az XPS 15-t, így eddig tudok nyújtózkodni. Nem szeretném a legvékonyabb gépet, de ne is legyen 3-4 cm vastag és 3 kg. A mobilitás,jó üzemidő és ~100% sRGB lefedettség szintén hangsúlyos, mert játék mellett a fő profil az tartalomgyártás, Photoshop, Lightroom, Premiere Pro és fogyasztás. Ezek alapján olyan laptopokat kezdtem nézni, melyekből kihozható egy 5-6 órás üzemidő, ami megfelelő optimalizációval a jelenlegi 8,9 és 10-es szériás Core i7 procikkal olyan ~70Wh akku kapacitással érhető el. Ez volt nálam az első szűrő, ezen kívül, egy i7 8,9,10-es széria vagy ryzen 4700h, 4900h szériás proci + RTX 2060 (nem max-q, legalább 90w) vga kombinációban gondolkozom. A ryzen jobb fogyasztás miatt lett szimpatikus, így egy ideig ezen a vonalon mozogtam, azonban azokba a gépekbe amit kiszemeltem, mindig szar hűtés volt, így nem igazán találtam megfelelőt, ráadásul rtx 2060-al ritkán adják egybe. ASUS TUF AF506IV és HP Omen 15 2020, volt az első amiket kinéztem, az ASUS majdnem mindent hoz amire szükségem lenne, 2.3kg, 90wh akksi, 90w-os rtx2060, viszont botrányos kijező van benne, és azért 480k-ért egy hajladozó műanyag váz annyira nem tűnt jó választásnak. A HP Omen 15 71Wh-s akksival van szerelve szintént RTX2060, és ryzen viszont jelenleg még sehol nem kapható, és valószínűleg semmivel sem lesz olcsóbb mint az inteles variáns. Ennek már elvileg elég jó lett a hűtése, és az anyaghasználat is elfogadható, csak nem lehet beszerezni sehol.
Használt piacon néztem az Alienware15m R3-at, a hűtése már megfelelő lenne viszont itthon ritka mint a fehérholló, Dell G5 SE radeon kártyás, melegszik és gyenge az akksija. Ugyanez elmondható az ASUS ROG Strix és Zephyrus G illetve M szériáról. G14 jó választás lehetne, de nem találtam megfelelő áron illetve elvileg nagyon melegszik. A Zephyrus S széria még jó választás lehetne, viszont vagy eddig csak drágán találtam, ami pedig jó áron van annak a billentyűzet és tapipad elrendezése nem jó. HP Omen korábbi szériái a nagyobb akksi ellenére rossz üzemidővel rendelkeznek, magas az idle fogyasztásuk, így azok is kiestek. Lenovo legion széria szintén kiesik a kicsit akksi miatt.
Ezen kívül, ami marad az a Razer Blade 15 advanced kiadás, 80Wh akksival, jó kijelzővel, jó hűtéssel, viszont kell hozzá a szerencse, hogy éppen legyen ilyen eladó ebben az árfekvésben ( pár napja lemaradtam egy 2019-es verzióról 450-ért, azóta is bánom).Ma viszont belefutottam az MSI GS65 Stealth SE9-be. 2019-es, i7-9. gen, RTX 2060, sRGB 100% lefedettség, 82Wh-s akksi és még a hűtése is elég jó, és ezt most újjonan már 510K körül meg lehet szerezni. Ezzel a géppel kapcsolatban van tapasztalatotok? Nekem eddig nagyon tetszik, ugyan ekkora vázba szerelik i9 és RTX2080 max-q val is, és mivel azzal is egész jól boldogul, feltételezem az i7+ RTX 2060 kombót még jobban le tudja hűteni. Tesztet nem nagyon találok ezzel a felépítéssel.
Még elvileg a Gigabyte Aero 15 játszhat, ha egyszer felkerül eladó.
Jelenlegi állás: HP Omen 15 2020 (Ryzen+RTX2060), Razer Blade Advanced (min RTX2060) és MSI GS65 Stealth SE9, Gigabyte Aero 15( min RTX 2060). Ezek közül valami tapasztalat, vagy ezen kívül valami ajánlásotok lenne még a fenti szempontok alapján?
Ha sikerül eladnom az XPS-t, és nem jött valami kihagyhatatlan ajánlat hardverapro-n, akkor az MSI-t preferálnám első sorban, plusz arra még lenne garancia is.
-
Dhampir
félisten
-
Raymond
titán
válasz
Ubul86 #53003 üzenetére
Egy Rift S-hez vagy a regi CV1-hez jo a 1660Ti, az Oculus-nal van a legfejlettebb szoftveres hatter. Annyi a fontos hogy a HDMI (CV1) vagy DP (S) a laposban a dedikalt GPU-hoz legyen kotve es ne az integralt GPU-hoz. Ezt a legegyszerubben az NV Control Panel-ben lathatod a "Configure Surround,Physx" resznel.
-
Ubul86
őstag
valaki foglalkozik vr-ral is gaming mellett? (ps vr-t próbáltam, bejött, de akkoriban még nem volt annyi tartalom, és eladtam, most meg nem vesz már rá a lélek hogy vegyek megint
)
pl 1660ti mit bírhat el? Anno 1050ti-re még mondták hogy nem elég, bár elvileg elég lett volna, csak pl oculusnál nem volt minimum feltételként,stb...
szóval ha van valakinek tapasztalata, gaming laptop mellett a vr-ra is, szivesen venném a tippeket/ötleteket
-
KISDUCK
addikt
válasz
Szotyi222 #53000 üzenetére
Nem redukálódott itt semmi sehova. A predator hűtőrendszerét fejlesztették és bevezettek egy újabb termékcsaládott a régi hűtőrendszerrel és gyengébb minőséggel hogy ne legyen konkurencia a predatoroknak csak sajnos itthon az árazás sz@r és nem igazán éri meg nitrót venni. Persze amikor a nitro bejött akkor a predatorban még ugyan ez a rendszer volt csak előbbi nem kapott újabbat, de a 2020-as nitro 5 is már megkapta a "2 körös" rendszert.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Asztrofotózás
- PlayStation 5
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bomba áron dobozos új Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia/
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 15 3501 /11.gen i5-1135G7/8GB/512 GB SSD FHD
- Bomba áron eladdó DELL LATITUDE 7330 /i5-1245U/16GB/256 GB SDD/14/FHD/IPS/Garancia/
- LG Gram 16 i7-1165G7 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2.5K kijelző
- HP EliteBook 855 G8 Ryzen 5 5650U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest