- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Amazon Fire TV stick/box
- Androidos tablet topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bedepi
tag
válasz echterion #55498 üzenetére
Régen tudom hogy így volt, de 2012 után kiestem a dell témából. Nekem onnan volt 5 év a gépre. ill a másik 4-et itthon vettem már meg rá, miután 7 hónap után vették a fáradságot, hogy átírják a rendszerben. Azt hittem változott valami azóta. Mondjuk akkor úgy volt hogy 5 éven belül bármikor vehettél hozzá garit, akkor is, ha már lejárt. Addig volt a támogatási ciklus. De ezek szerint a refurb gépekre maradt az 1 év. Így viszont nem éri meg.
-
echterion
nagyúr
válasz MaxxDamage #55494 üzenetére
Ennek most ennyi meg több az ára. De refurb gép, 99,9%, hogy nem Dell, hanem kisker garival. Ha ennyi pénzem van laposra, akkor inkább rendes, hosszabbítható Dell garival veszem.
-
Bedepi
tag
válasz MaxxDamage #55494 üzenetére
Na igen, azért ez nem piskóta. Még az ára is rendben van. Ha azt vesszük, hogy tudom mennyibe kerül eredetileg (nálunk)
-
MaxxDamage
félisten
Alienware M17 R3 - 17" 4K - i9 10980HK - 32GB - RTX 2080 SUPER (NEM max-q!!) 1TB SSD - Brutál hűtés!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz Bedepi #55492 üzenetére
Van benne igazság!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Bedepi
tag
válasz ricogsm #55488 üzenetére
A gyűjtésen szerencsére már túl vagyok. A második fázis, meg a gyártókon múlik. Meg persze a teszteken, és hogy mennyire fog majd vastagon az a bizonyos ceruza. Számomra is van azért egy határ. Főleg úgy hogy ez csak egy hobbi, kikapcsolódás. Én nem dolgozom vele, nem keres pénzt. Ergo ha túlszaladnak az árakkal, akkor majd okosan választok. Bármennyire is szeretem ezeket a gépeket, azért ez nekem is olyan mintha a jó fogamat húznák. De gondolom ezzel nem feltétlen vagyok egyedül.
-
gago1975
őstag
válasz ricogsm #55478 üzenetére
Szia.
A következő gép ez lenne de ez is fogadjunk gyenge anyagból van és max Q-s
Acer Predator Triton 300 - PT315-52-790Z és madjem a duplája a nitro 5nek.
Az igaz ugyan, hogy 2070 max-q van benne, de olyan prémium anyagból készült, full magnézium ház, hogy sok gép megirigyelhetné az anyagminőségét.
#54706Lionela nemrég volt KillHates mesternél pasztáztatni az i7-10750H+ RTX2060.
Volt értelme. KillHates mester nagyon dicsérte
A kijelző panel is a jobbik fajta BOE NV156FHM-N4K , és szerencsére nem u.a van bennük mint a Helios 300 ban.[ Szerkesztve ]
Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
-
ricogsm
őstag
válasz vakablak93 #55484 üzenetére
köszi a linkeket! Így már értem. Könnyebb eladhatóság miatt veszem az Intelt mert tartja az árát. (Amiről írtál is pár órája,hogy észt nem adnak az embereknek ha van pénzük) Addigra már a Ryzen is nagyon befut. De jó ezeket tudni.
@Bedepi addig gyűjtjük a zsetont vagy elköltjükMSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
motifator
senior tag
válasz vakablak93 #55481 üzenetére
Az Apex 15 nem a P75x vonal, első ránézésre design szempontjából hasonló, de nem egy kategória. Ráadásul az apex forrasztott gpu-s.
Funky + Jazz
-
ricogsm
őstag
válasz vakablak93 #55481 üzenetére
Járdalap gago1975 kedvence
@Bedepi:
Köszi figyelni fogom , most szedem le cold wart
Igen néztem a 17 " gépeket de az már vaskos anyagi vonzatú
persze megint nem indul a nitro sense.....
Kill ethernet beállításait tudja valaki?[ Szerkesztve ]
MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
Bedepi
tag
válasz ricogsm #55478 üzenetére
A Tritont annyira nem ismerem, de ez is vékony. Annyira nem beszélnélek rá ilyenre. Konkrétan az Acer e vonalát nem ismerem, de hallozzam már aránylag vékony erős gépeket. A legtöbb visít mint a malac. Nekem már néha bántja a fülem. Anyaghasználat terén a gép jó szerintem. Láttam már élőben ilyet. Én inkább a 17" es gépeket favorizálom, de kinek mi. A helios vonal kicsit talán vaskosabb. A 2070 maxq kb 4%-al erősebb a 2060-nál. Jövő márciusig úgyis ízekre szedjük itt a topik-ban az új gépeket, főleg ha ilyen hamar jönnek. Ha jövőre akarod a vételt, várj még vele. Egyrészt a régebbi modelleknek mérséklődik az ára, másrészt, lehet lesz jobb alternatíva az újak közt is. A hozzáértő kollégák ki fogják elemezni melyik a jó. Hűtés, kijelző, meg egyebek.
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
válasz ricogsm #55480 üzenetére
Igen ezek kintről rendelős történetek, több üzlet is szállít magyarországra háztól házig szallítós garival.
Ez a típus egy ryzenes clevo P751, olyanom van csak régebbi még inteles, igazi járdalap típus...
A többiek majd megmondják ryzennel is ajánlott-e , de ha kordában tartod a prociválasztást ( ezért írtam a ryzen5-öt) szerintem nem lehet gond, mondjuk ha beterheled keményen ez se lesz halk.
Illetve a clevo anyaghasználata is véleményes, nekem oké,de kinek mi, full műanyag.[ Szerkesztve ]
-
ricogsm
őstag
válasz vakablak93 #55479 üzenetére
Ryzer?
Gondolom ez is kintről rendelős történet?
Még nem ismerem ezt a típust.
Neked ez van?
Kintről is ugyanúgy lehet rendelni notit mint itthon?MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
ricogsm
őstag
válasz Bedepi #55476 üzenetére
Jól megfogalmaztad amit én gondolok
Bocsánat de rosszul írtam a hsz-ben , 1650Ti vel van szerelve a noti.
A következő gép ez lenne de ez is fogadjunk gyenge anyagból van és max Q-s
[link] és madjem a duplája a nitro 5nek.esztelen gépvásárlásnak a TUF-okat tudom be, amitől itt sokan a kardjukba dőltek.
Én is Tuffal kezdtem aztán a topic óta nem lettem STUFFOS se TUFFFF mert ügye csábító az ára.Igaz szórták is az aprón 250-280 körül.
-
ricogsm
őstag
válasz gago1975 #55475 üzenetére
Szia! Vicceltem,hogy nagy számok röpködnek 2060, 2070, 3070 stb és azt hittem ezzel a nitro 5 el is nagyot fogok muzsikálni háááát....
Persze maradt az Acer már amit adtak újat.
Tárhely van , film torrent , játék, tanulás, riasztó programozás, had szóljon
Köszi köszi , a segítséget, addig ezzel a picikével végig játszom ezt az évet és utána nézek valami nagyobb gépet.MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
Bedepi
tag
válasz ricogsm #55472 üzenetére
Én is 1060-t használok. Teljesen jó kártya. Vékonyabb gépekbe, nem is engedném a 60-as széria felett szerelni. Sajnos a komoly teljesítmény mindig zsebbenyúlós. Nézd meg a veterán fórumozókat. Mindegyiknek 1m környékén, vagy felette van a gépe. Biztos vagyok benne, hogy nem azért, mert nekik nem fáj ez az összeg, hanem egyszerűen azért, mert sajnos ezek a jók. Alatta is vannak olyanok amik megállják a helyüket, csak tudni kell jól választani, és tisztában kell vele lenni, hogy mire tudod használni. Ez az amit sok ember nem tesz meg. Hiába van sok pénze, ha észt nem adnak mellé. Lehet eszetlenül gépet venni, de a megfelelő tudás hiányában az esetek 80%-a csalódással végződik. Főleg ha az elvárás torony magas.
-
gago1975
őstag
válasz ricogsm #55472 üzenetére
Szia.
De ahogy látom már 2070 től állnak szóba velem
Ki nem áll szóba veded? Az Acer-nél vagy itt?
Mert ha kérdezel, az az első, ahogy eddig is, hogy segítek.Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
-
ricogsm
őstag
válasz Bedepi #55445 üzenetére
Meg voltam nagyon lepve az árak miatt én is.
(Volt egy előzmény,hogy csak úgy nézegette a gamer notikat aztán lefosta magát a Swift 3 Acerem így kénytelen voltam venni.)
Mikor szembesültem azzal, hogy 100K ért adnak egy 4.geneáacios gépet és egy jobbat 300K ért de még 256 vagy 512 GB meghajtóval akkor mondtam,hogy köszönöm ezt nem.
Nézegettem az MSI ket, majd a Lenovot. [gago1975] sokat segített ... Acert se nagyon ajánlotta , volt egy 3 napos vissza cserém is de ugyanolyan a Fekete LCD
. Majd jövőre....Aztán az Acer nyomott egy BF-t egy Nitro 5 re.
Amit behúztam 380K ért. (480k ra volt hirdetve most 440k)
1TB SSD, i7 10gen és 1650Ti .
Ja és nem mellesleg 3 év garancia!!!!
Azért az kellemes!De ahogy látom már 2070 től állnak szóba velem...... Ahhoz hasonló konfiguráció meg 680K (annyi pénzt nem láttam egybe)
Szóval brutális árazások vannak.
Ha most nem veszek gépet szvsz jövőre zsebbe kell nyúlni jobban.
Üdv
[ Módosította: CoolMan ]
-
Bedepi
tag
válasz vakablak93 #55459 üzenetére
Sajnos ez fizika. Akár mennyire erőltetik ezt a vékonyítást. Aki egy kicsit ért hozzá úgyis a lehető legvastagabbat, és nehezebbet veszi. Nyilván ezeknek azért sokszor meg is kérik az árát, de valamit valamiért. Az a gép a 3080-al el fog főni, ha csak önmagában a kártyát nézem.
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz vakablak93 #55463 üzenetére
Gondolom, nekem szántad a kérdést. Mindenképp K procit akartam, csak a böszme felár miatt alap procival rendeltem a gépet. A 8700k-ba majdnem nullszaldósan tudtam beleugrani, így azt vettem 9700k helyett (meg gondoltam 12 szál jobb, mint nyolc). AWCC-ben nem ment az OC, hiába volt minden (Dell se tudta megmondani, miért, alaplapot is cseréltek), ez nagyon zavart, meg nem hagyott a kisördög, hogy járjam végig a fejlesztési fát, ha már adva van az út, így lett végül 9900k (kis 9900KF kitérővel), hogy legyen már kimaxolva a gép. Teljesítményben kb. semmi értelme nem volt, a 8700k is elég volt mindre is, sőt, én csak turbó nélkül használtam, így is elég volt minden játékra, ezért én amondó vagyok, csak akkor vegyél 9900k-t ha dolgozol, vagy ugyanolyan
hülye...izé...fanatikus vagy, mint én.******
-
Ubul86
őstag
válasz ricogsm #55462 üzenetére
esetleg van lehetőség felvételt készíteni róla?
berakom én is szivesen a Nitro 7-es hűtését, bár elvileg 55 dba nem maxon, ami elvileg nem lenne hangos, de azért nem kellemes, főleg ha amúgy csendben kéne a baba mellett játszani
És a tied meg már elvileg a két oldalt lévő hűtéssel jött, nem egymás mellettiDe volt áprilisban HP Gaming 15-ös laptopom is (19-es, telekomos, 1660ti maxq-s), az tényleg durva volt, még a nitronál is, arról is van videó azt hiszem még, talán itt a csoportba is feltöltöttem
[ Szerkesztve ]
-
Ubul86
őstag
válasz Szotyi222 #55452 üzenetére
Nitro 7-em van, szóval szintén zenész, nem kérnék belőle.
DE! és mindig van de 2020-as verziók mint ha már jó/jobb hűtést kaptak volna (vagy inkább egy elvárt hűtési rendszert alakítottak ki, és nem egymás mellé b**ták a két ventit, mint az én esetemben)
Szóval ha a kettő, akkor már inkább Nitro mint Tuf -
ricogsm
őstag
válasz vakablak93 #55464 üzenetére
Semmi gond, tényleg, csak meglepett.
Köszönöm , remélem jó lesz..
De a pasztát nem hagyom ki majd .
De legalább a lelkeden viseled a haverok gépigény hanyagságát....[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
Szia, szabadna megkérdeznem mi az oka hogy e között a 3 proci között váltogattál?
Az én notim januárban lesz fejlesztve és bár már a 8700 itt van, nálam, így hogy gago1975 tegnap felhívta rá a figyelmem a foglalat végére már nem vagyok benne biztos nem lenne-e egyszerűbb egyből egy 9900-at beszerezni már most. -
ricogsm
őstag
válasz vakablak93 #55459 üzenetére
Nekem pont nitro 5 van. :) Most vettem.
, 144Hz képfrissítés! • Intel Core i7-10750H Hexa Core • 8GB DDR4 / 1TB PCIe NVMe SSD
NVIDIA GeForce GTX 1650Ti 4GB GDDR6.Mikor beindul a hűtés.... (Becsuktam az ablakot azt hittem kintről jön a zaj)
Remélem nem bánom meg.
-
-
echterion
nagyúr
válasz Bedepi #55457 üzenetére
Csak érted, sokkal olcsóbb vga-t nem fognak tudni egy tufba se rakni, csak a majdani esetleges 3060-at,ami majd olcsobb lesz 40-50ezerrel. Akkor is fél misi felett lesz az alsó, legolcsóbb gamer gép kategória, mert nem lesz olcsóbb játékos gpu a kövi pár évben, az előző gen meg kihal, mert nem gyártja az Nv. Így vagy veszed a drága, de lassú és szar alsó kategóriát, vagy eladod a veséd. Nincs C lehetőség, és ez az, ami baj lesz nekünk, keletieknek, mert nyugaton ezt ugyanúgy fogják venni. Bár itzhon is veszik, mint a cukrot a sok tularazott szart, vga-t, ps5-ot, mindent piszok nagy felárral. Bakker, nem tudok venni egy szottyos 2060-as bloweres vga-t a htpc-mbe, mert mindent megvesznek az emberek sokszoros feláron, 1-2 hónapja még a 115ezres árat sokalltam, most meg 150-ért se kapok.
-
vakablak93
őstag
válasz Bedepi #55440 üzenetére
Nitro5 Ez melegebb lesz mint amilyen csernobilban volt 86-ban .
Ha tudnátok mit össze szenvedtem mikor az egyik havert le kellett beszélnem ennek a szarnak aktuális verziójáról, mert a barátnője szerint: de hát ez is vagány és persze olcsóbb is mint az AW amit kinézett.......... , aztán meg hozná hogy csináljak vele valamit de gondolom ezen a Kryonaut-al nem tudnék sokat segíteni
Bár az egérpadon igazából a kávét reggeli játék közben legalább melegen tartja majd....
És az átlagemberrrel megértetni se lehet ezekkel mi a baj.
Egy haverom most vett csakazértis i5-el egy belépő MSI GF vagy GL 65-öt, akárhogy magyaráztam hogy kell neki a paszta, áhh nem, ez baromság...."azért van benne a két ventillátor", meg ő bízik a mérnökökben....Ha játszunk és ő hostol, 10 perc után mindig elkezdünk akadni, gondolom ott fossa össze magát épp.......
Engem meg hülyének néz a clevo-val.....
[ Szerkesztve ]
-
gago1975
őstag
válasz echterion #55456 üzenetére
Szia barátom.
Nem tudom mi lesz itt, de a beharangozott "olcsósítás" konzolok elleni harc, egyenlőre nem látszik.
Nagyon kíváncsi leszek, ha véglegesítik az árakat, akkor mi mennyiért lesz kapható.
Persze az elején, az "újdonság hatása" érződni fog az árakon, ahogy Bedepi által linkelt Nitro 5 árán is látszik, bár nem tudom ezeket az árakat mennyire lehet komolynak tekinteni,
de később biztos realizálódnak az árak.
Ha azt nézzük, hogy most a 3080-as kártyás Nitro 5-öt kb 720K-ért írják, akkor egy Intel-es Helios/Triton 300-as 3070-el kb. +100-150K-val lehet most az elején majd drágább.
Meg kell mindenképp várni a tényleges megjelenést és az árakat, majd utána meglátjuk, hogy mi lesz. Addig szerintem ezeket fenntartásokkal kell kezelni.
De pld ha egy Helios 700-as 10875H + RTX3070-el 1-1,1 kőrül megáll, akkor semmi gond nem lesz. 320-as € mellett is 900K volt a régi és a mostani 2070s-el 360€-os árfolyam mellett is kb ugyanennyiiért van/lesz.
Annyival jobb lesz a 3070, hogy +200K kiadást megéri simán.
Eleve legalább 30-40%-kal(ha nem többel) erősebb GPU, másrészt ott vannak a többi ficsörök, amik miatt kelleni fog.
Elég csak a te hozzáállásodat is megnézni. Vetted egy sima 9700-al, majd kicserélted egy 8700K ra és most már 9900K van a gépedben, és nem fejezted be még az upgrade-t, hisz már 2080-ast emlegetsz, hogy lehet kipróbálod. Ha kiszámolod a végét, az is valahol ennyinél fog megállni, hanem többnél.[ Szerkesztve ]
Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
-
Bedepi
tag
válasz echterion #55456 üzenetére
Nem értettelek félre, csak itt egy drágább komponensről beszélünk. Nyilván ez dobni fog az árán. Azért a 3070 majdnem a teteje. Nyilván e fölött akinek kell, megfizeti a jobb anyaghasználatot, a jobb kijelzőt, a márkát. Pont amiről beszéltem. Ennél feljebb a 3080 lesz, 3090 nem valószínű, hogy jön laposokba. Szerintem nagyjából maradni fognak az árak Elég ha csak a Helios 300-at nézed. A legolcsóbb 2060, és 2070-maxq között már kapásból van egy 100-as különbség. A kártyát kivéve ugyan az a 2 gép. Pedig a maxq sem sokkal jobb a 2060-nál annyira, hogy megérjen +100-at. Ezek is már most 700, meg 600 ba mennek. Én nem gondolnám, hogy sokat fog változni az ár a mostanihoz képest. Kb ilyen árakon lesznek az újak is. De persze majd meglátjuk. A vírushelyzet miatt annyira azért nem szállhatnak el, mert ezt nem csak mi éreztük meg azért. Nyilván azért érdekük, hogy minél több menjen el. Mindegyikből.
[ Szerkesztve ]
-
Bedepi
tag
válasz echterion #55451 üzenetére
Ebben igazad van, de a 3070 nem a 2060 szintje lesz. Már a 2070 sem volt az. A nagy árlépcső meg a helios 700 esetében is megvolt a 2070-as gép 900E környékén ment a 2080-as meg 1.4M körül. Ott sem magyarázza semmi a +500-at, még akkor sem, ha abban erősebb proci volt. Az ugrást megfizeted mindenhol. Meg a márkát is. így van ez az Alinware-nél is. Mindegyikbe ugyan azt a komponenst rakják, mégis 2x drágább mint a másik. Autóknál szintén. Audi vs pl Citroen. Mindkettő gurul, csak nem mindegy mennyire. Az almás telefon sem ér 500-at mégis annyit kérnek érte, mint egy komplett gépért. De lehetne sorolni. Az árakat nem mi szabjuk. Mi csak azt dönthetjük el, hogy kell, vagy nem. De ettől függetlenül igazat adok neked. Az irány nem jó. De amíg veszik mint a cukrot, addig bolond lenne kevesebbért adni. Meg hát egyre jobban nő a notebook piac. Egyre több ember tér át a desktop pc-ről, a helyhiány miatt. Ott is elszálltak az árak 3-400e egy kártya. Vicc. Viszont ha ezt nézed, akkor már nem is tűnik soknak a 600e. Még akkor sem, ha ez a legtöbb embernek iszonyat pénz. De sok országban a fizetések is igazodnak némileg az árakhoz. Csak nálunk nem. A piacot meg a fejlett országok alakítják. Ami rólunk nem feltétlen mondható el.
-
echterion
nagyúr
válasz Bedepi #55450 üzenetére
Októberben még 350 alatt lehetett venni ilyen tuf szart 1660ti-vel, ami most már közel van a 400-hoz. Ennyit nem romlott a forint. És akkor jön a 3070 (ami valszeg a legerősebb tuf lesz, mint most az 1660 - a 2060 előnye marginális), és ez lesz cirka másfélszer drágább, mint a mostani gépek. Ez nem árfolyam meg áfa.
-
Bedepi
tag
válasz echterion #55449 üzenetére
Részben. Viszont még emlékszem rá hogy volt 280 is az euro most meg 360 ott már van 80 forint difi. Amit ha beszorzol egy 2000 euro-s gép árával, akkor ki is jön a matek. Plusz nem segít a 27% áfa sem, ami a környező országok viszonylatában nálunk a legmagasabb. Meg persze ott van még az eladók "kis" haszna is. Máshol ahol nem ilyen karcsú az élet, ott fogyni fog hidd el. Mindig is fogyott. Azért fejlesztenek ilyen rohamosan. De kis szerencsével a tiétekhez még be lehet rakni majd 1-2 újabb dolgot, ha bios formájában támogatják majd a cserét. De nem az az érdekük, hogy te valamit túl sokáig használj Kitartást a dugóhoz.
-
echterion
nagyúr
válasz Bedepi #55445 üzenetére
Az gyenge, de volt már ilyen gyenge, igaz, nem mostanában. Amúgy jah, még egy 10%-ot talán lehetne ezzel magyarázni, ha mondjuk az egy évvel ezelőtti árfolyam az alap, de a mostanihoz képest azért ez nem játszik.
Közben leesett, hogy gondolom, irónia volt, de már nem akarom a kisregényem kitörölni, ha már mobilon bepötyiztem egy kis dugozás közben.******
-
Ubul86
őstag
valaki használ -e ilyet a laptopja mellé? gondoltam behúznám telekomnál
-
echterion
nagyúr
-
addikt
válasz echterion #55443 üzenetére
Hamarosan ti is úgy fogjátok értékelni mint én....csak semmi teljes csere.
Eddig is drága volt minden, pénzünk is kevesebb lesz a vírus hiszti miatt, emeljék csak az árakat.
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
-
-
addikt
válasz Bedepi #55429 üzenetére
Én meg azt gondolom (főleg mert mint írta a driver feltételnél, semmi használat miatt) ez a hibeüzi sosem szoftveres eredetű(sokat olvastam utána ezzel kapcsolatban) pl milyen sorrendben tegyél fel valamit, hanem mindig tiszta hardveres gond, amit az ő esetében nehezen lehet orvosolni, ha eddig nem volt ilyen. Ott valami az alaplapon meggyengült. Talán KH tudna valamit azon kicserélni, ki tudja.....vagy szerviz.
Persze mekkora átverés mikor még szoftvert is reklámoznak erre a hibeüzenetre, hogy majd az megjavítja, eltünteti a hibát, csak hogy megvedd a szarját, aztán pénzvisszafizetés semmi mikor kiderül csak egy vacak tucat win optimalizáló.
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
q2w3
senior tag
válasz gago1975 #55433 üzenetére
IGPUval működik a gép. Amikor elkezd kék halálozni akkor a windows fogja és letiltja az nvidia kártyát, ír rá egy 43-as hibakódot és a gép működik.
Viszont akármilyen driver kombinációt próbáltam nem kapcsol be az nvidia gpu. Próbáltam a gyári driverekkel új windowson, próbáltam a most kiadott nvidia hotfix plusz legfrissebb intel-el de mindig ugyan az történik. Ha elindítok egy alkalmazást ami az nvidia gpu-t használná, elkezd pörögni a proci, de az aktivitás jelzőnél a gpu nem kapcsol be. Elkezd akadozni az egér mozgás, kifagy az alkalmazás ( pl task manager is) és ha ezt hagyom akkor egyszer csak a teljes windows befagy és kék halál. Tök egyértelmű hogy a gpu nem tud bekapcsolni és dolgozni. De sajnos ez nem software gond lesz mert mindent megpróbáltam. Geforce experience nélkül is ez a helyzet...
-
gago1975
őstag
válasz Szotyi222 #55431 üzenetére
A 2070s-t megeszi reggelire a 3070, de eszerint az oldal szerint, a TUF gépben csak 3070 max-q-t tesznek.
De ettől függetlenül, még ha utánam dobnák se kellene TUF.
Az a borzasztó anyaghasználat, kijelzőpanel, hűtés, az ellenségemnek se ajánlanám.+#55432Bedepi
Találtam egy twitter oldalt, ahol orosz spekuláció már felkerült valami ár, de google-n rákeresve az itt felsorolt modelszámokra, semmi találat nem volt.Lehet RADIUM-nál ebből az €-os árakból indultak ki.
Már itt is van valami szösszenet
Asus TUF laptop spotted with Ryzen 7 5800H, RTX 3060 Mobile
Asus TUF Gaming laptop with tasty combo of AMD Ryzen 7 5800H APU and Nvidia RTX 3060 Mobile GPU appears on German retailer site
De árakat még sehol nem találni.[ Szerkesztve ]
-
Bedepi
tag
válasz Ubul86 #55434 üzenetére
Nos igen. Viszont ilyen árban a 2060-al szereltek mentek. Szóval ha az ár marad, akkor a többi gyártó is kb ezen lövi majd be a termékeit. Különben senki nem fogja megvenni tőlük. Olvastam, hogy az Asus az elsők között lesz, aki teríteni fog, de a ces-en lesz a hivatalos bemutató. Szóval..... Meg az is fura az oldaltól, hogy 2 év garival hirdet viszont 2-4 hét szállítással. Jövőre nem 3 év a kötelező? Vagy az nem gyártói garancia?
[ Szerkesztve ]
-
gago1975
őstag
válasz Bedepi #55429 üzenetére
Szia.
Nem hiszem, hogy az Experience zavarna be, én inkább a windows-ra gyanakszok, illetve a GPU-ra. Nekem mind a két gépen fent van az Experience és a G751JT-en is és a Helios 700-on is tökéletes.
Bár az se értem, hogy miért, miként ment tönkre nála a GPU.
Esetleg még azt tudom elképzelni, hogy valamit rosszul csinált, állította le játék közben a gépet. KillHates mesternek füstölt el így az AW Area 51m nél az RTX2080.
#44874 #44880 #44883 #44885 De akkor se így omlott össze az egész, tudta használni IGPU val még a gépet.
Majd a szervízben megmondják neki, hogy mi lehet a baj.Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
-
Bedepi
tag
válasz Szotyi222 #55431 üzenetére
Biztos. A mérések szerint a 3060TI asztali szintjét kapod. Attól függetlenül, hogy Asust nem vennék(már) ez egy nagyon jó ár szerintem ezért a felszereltségért. Kérdés tényleg ennyi lesz e? Viszont fura, hogy még be sincs jelentve, de az oldalon már fent van Egy tesztet azért én megvárnék róla.
-
Szotyi222
aktív tag
Az első lapos 3070 gpu-val [link]
Amivel találkoztamTöbbet tudhat vajon a 2070s - nél 🤔🤔
-
Bedepi
tag
Itt egy finom írás. Nem biztos, hogy nálad sem hasonló okozza a kék halált. Ennyit a windows 10-ről. Csemegézz. [link]
-
Bedepi
tag
Az előző gépemnél, ugyan ez volt a baj. Ott mondjuk win 7 alatt. Hiszed vagy sem, ott a geforce experience okozta ezt a hibát. Amint azt kihagytam a képletből, nem volt semmi baja. Nem hiába kérdeztem meg, hogy használod e? Az okát nem tudom megmondani, hogy miért, de ahogy azt elhagytam, megjavult. Ha használod, próbáld meg, hogy nem teszed fel. Vagy esetleg egy olyan régebbi drivert próbálj meg, amit tudsz, hogy gond nélkül működött. Én a windows-on sem lepődnék meg, mert volt már olyan, hogy egyeseknél hazavágta a gépet egy frissítés. Nekem pl az utolsó frissítés óta, néha megakadnak kicsit játékok, amik előtte nem akadtak. Ugyan azzal a vga driverel semmi más nem változott, csak a windows. Ráadásul ennél már nem is tudod kikapcsolni a frissítést, csak max 1 hónapra. Próbáld meg amit írtam. Veszteni nem vesztesz.
-
addikt
Még annyit, ezt sokan tudják, nálam az 1070-es mxm kártyánál volt gyakori probléma....nem is a fogyasztás inkább a túlfesz ami gyakorta kiléptetett, ezt kellett leszedálni egy 115W-os kártyánál hogy stabil legyen és ne dobjon ilyen hibaüzit.....(ja mint most is alapon (1800-1911Mhz)) ezzel baja van...Muerte adta akkoriban az ötletet, mert hallott ilyen esetekről.
Na most maga a vga fogyasztás elvileg csökken ha leúvézom a gpu-t, mint látom a kitett mutató alapján a legtöbb helyen, de időnként így is előjön 90-100W helyett 120-140W 1500Mhz alatt ami így viszont nem probléma mint túlfogyasztás. Szóval 115W vagy 150W-os kártya nálam tök mindegy, ha nincs UV nincs játék.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
gago1975
őstag
Szia.
Nagyon elkeserít a kálváriád ezzel a géppel.
Hát próbáld meg, de szerintem ez fix visszaküldés lesz, és a központi service fog vele csak kezdeni vele valamit.
Ez nem hiányzott neked az ünnepek alatt, gondolom most lett volna kicsit több időd vele játszani.
Kitartást és majd számolj be a fejleményekről.Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
-
Ubul86
őstag
hát szomorú hogy egy ilyen friss gépnél már ezzel a hibával találkozik az ember
de mondok jobbat: áprilisban vett Acer Nitro 7-esem memóriahibával jött, memtest kb 10 mp után hibákat nyomott.
Konkrétan aznap még vissza is kellett küldenem, csak volt először kis herce-hurca az Acershoposokkal, hogy hát nem nekik, hanem az Acer szerviznek (ami amúgy 3 hét, és akkor meg már le is járt volna a 14 napos visszaadási lehetőségem)Aztán fordult a kocka, rendesek lettek, kicserélték ők postafordultával (bár abból is majdnem probléma lett, mert ugyanúgy csomagoltam vissza, nem volt szétszakadva a csomagoló anyaguk és majdnem ugyanazt kaptam vissza )
-
addikt
Ilyen hibaüzeneteim nekem is voltak régen még az előző alaplapomnál igen gyakran előjött, azzal a különbséggel hogy terhelés alatt produkálta. Sokakat untattam vele. Nem volt megfelelő áramellátás. Hol kék hol sárga háttér szín mellett. Végül a történet egy új alaplapban végződött, a cserélhető cpu, gpu-nak semmi baja nem lett.
-
q2w3
senior tag
válasz gago1975 #55421 üzenetére
Ez kb fix hogy meghalt a vga-m.
Megcsináltam a driver újra telepítést, megcsináltam a memória tesztet, csináltam rendszervisszaállítást, és most legutoljára teljesen szűz windowsre felraktam az nvidia meg intel driver-t és már az nvidia vezérlőpult megnyílásnál kékhalált kaptam, plusz következő indításra letiltotta a windows az nvidia illesztőprogramot.Felveszem a kapcsolatot az EC-CO kft-vel, hogy ez a szitu. Náluk talán gyorsabban megvan a javítás mint ha kiküldeném az Acer-hez.
-
gago1975
őstag
Szia.
Nvlddmkm.sys letöltése és javítása (3 lépéses útmutató)
FIX: VIDEO_TDR_FAILURE error in Windows 10
A VIDEO_TDR_FAILURE hibát az igdkmd64.sys vagy nvlddmkm.sys nevű fájl okozza, és ez a fájl az Intel integrált grafikájához kapcsolódik , ezért ezt a problémát valószínűleg az illesztőprogram Windows 10- nel való inkompatibilitása okozza.
Az első dolog, amit meg kell próbálnia, az Intel HD Graphics illesztőprogram letiltása , majd az alapértelmezett megjelenítő illesztőprogram.Javítás: VIDEO_TDR_FAILURE hiba, amelyet grafikus kártya okozott
1. megoldás - Tiltsa le az Intel HD Graphics illesztőprogramot
Nyissa meg az Eszközkezelőt, és bontsa ki a Képernyőadapterek szakaszt. Keresse meg az Intel HD Graphics illesztőprogramot, és kattintson rá a jobb gombbal. Válassza a Letiltás lehetőséget a listából, és indítsa újra a számítógépet.
2. megoldás - Az alapértelmezett megjelenítő illesztőprogram visszagörgetése / újratelepítése
Nyomja meg a Windows billentyűt + R, és írja be a devmgmt.msc parancsot az Eszközkezelő elindításához. Bontsa ki a Display adapterek részt. Keresse meg a megjelenítő illesztőprogramját, kattintson rá a jobb gombbal, és válassza a Visszaillesztés lehetőséget. Indítsa újra a számítógépet.
Ha a probléma továbbra is fennáll, ismételje meg a lépéseket, de amikor a jobb egérgombbal kattint a kijelző illesztőprogramjára a Visszatérő illesztőprogram helyett, válassza az Illesztőprogram eltávolítása lehetőséget.
Ne felejtse el ellenőrizni az eszköz illesztőprogramjának törlését.
3. megoldás -
Töltsd le az Acer oldaláról az Nvidia drivert, utána telepítsd, hozz létre egy Nvidia Experience fiókot, ha nincs.
Utána töltsd le a legújabb Nvidia drivert de ne Expressz telepítést, hanem egyéni tiszta telepítést csináljEzen felül meglátogathatja az Intel webhelyét, és letöltheti eszközére az illesztőprogramok legújabb verzióját.
4. megoldás - Módosítsa az Intel grafikus beállításait
A tálcán rendelkeznie kell Intel grafikus beállításokkal. Nyissa meg, és módosítsa a következő beállításokat:
A 3D-beállítások alatt módosítsa a következőket:Állítsa az Alkalmazás optimális módját engedélyezésre.Az Alkalmazásbeállítások használatához állítsa be a Többmintás anti-Aliasing funkciót.Állítsa a konzervatív morfológiai anti-aliasingot kikapcsolásra.Állítsa az Általános beállításokat Kiegyensúlyozott módraA Videóbeállítások alatt - Alapvetően módosítsa ezeket a beállításokat:Az alkalmazásbeállítások szokásos színkorrekciója.Beviteli tartomány az alkalmazásbeállításokhoz.
5. megoldás - Frissítse az illesztőprogramokat
Mivel a VIDEO_TDR_FAILURE valószínűleg grafikus kártyával kapcsolatos probléma, jó esély van arra, hogy az illesztőprogramok naprakész frissítése megoldja ezt.
Abban az esetben, ha nem biztos benne, hogyan kell csinálni, kövesse az alábbi utasításokat:
Nyissa meg a Keresés parancsot, írja be a devicemngr parancsot, és nyissa meg az Eszközkezelőt .Most keresse meg a grafikus kártyát a Képernyőadapterek alatt .Kattintson a jobb gombbal a grafikus kártyára, és lépjen az Illesztőprogram frissítése ...Várja meg, amíg a varázsló online keres néhány illesztőprogramot. Ha van egy új verziója az illesztőprogramnak, akkor az automatikusan települ.
Indítsa újra a számítógépet.
Frissítse manuálisan az illesztőprogramokat[ Szerkesztve ]
-
gago1975
őstag
válasz Gawamatsu #55413 üzenetére
Szia.
A mostani laposoknál van bármi kapacitás határ?
SSD-nél a pénztárca és az, hogy egyenlőre a 4TB a max. Az SSD-nél a magasság nem változik, 7mm.frissen vett Y740-emre
Csak ez lett a kiválasztott? i7-9750+2070max-q? Remélem meg leszel elégedve vele, és használd egészséggel.Adtak hozzá kis SATA-alaplapi csatlakozó kábelt és tennék bele plusz SSD-t.
Eddig a 2TB-osokat néztem, de mehetne bele simán 4TB-s is, ha nem korlátozza semmiKérdésem az lenne, hogy beépítő keretet is adtak bele/hozzá, hogy tudd használni is és ne "csak úgy" lötyögjön benne? Szabadon nem maradhat, rögzíteni kell az SSD-t.
Ha nincs, akkor innen [link] [link] mindenképp rendelj.
Ezt másnak is ajánlottam:
Mikulásbá árul egy ilyen 2 napos Crucial BX500 2TB eladó! 53K-ért, ami most a boltokban 78K-nál kezdődik.
Ha kell a 4TB-os SSD, akkor pedig ezt Sandisk ultra 3d ssd 4TB nyugodtan megveheted.
A WD megvette a Sandisk-et.A RAM is bővülne 8-ról 2x16-ra ott csak
Ezt is nagyon jó Kingston HyperX Impact 32GB (2x16GB) DDR4 2666MHz HX426S15IB2K2/32
de sokak szerint ez a legjobb G.SKILL RIPJAWS 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-32GRS. Ugyan, ez 3000Mhz-s CL16-os, de 2666Mhz-n CL14-es ként fog menni.
1,2V-ot találtam set-ben, jó az?
Igen csak az a jó.Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
-
q2w3
senior tag
Sziasztok!
Tegnapi napon még minden jól működött a géppel ( Helios 300 2020- RTX 2060), viszont amikor ma felébresztettem ( tegnap elfelejtettem kiakapcsolni, de töltőn volt), pár perc után dobott egy kékhalált: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA , hibajelenség: nvlddmkm.sys .
Ezzel nem foglakoztam, gondoltam a hosszú alvásban valami bug volt.
Majd most este próbálnék játszani, és látom, hogy az nvidia vga-t a rendszer letiltotta és kód 43-as hibát ír az illesztőprogramnál eszközkezelőben. Próbáltam lefrissíteni a drivert, viszont a frissítés után elkezd lefagyni a gép és kis idő után kék halált dob: VIDEO_TDR_FAILURE hibajelenség: nvlddmkm.sys . Itt elkezdtem utána olvasni a dolognak, és a legtöbb helyen az nvidia driver és a windows hibáját említik. Megpróbáltam DDU-val csökkentett módban letörölni a drivert, majd felrakni a honlapról a legfrissebbet, de amint felkerül az illesztő, elkezd vagyni a rendszer és kis idő után kék halál megint.Van esetleg ötletetek, hogy ez mi lehet? Meghalt volna az nvidia vga? Lehet majd megpróbálok egy ram tesztet futtatni, azt írták, hogy ram hiba is okozhat hasonló hibát, de nekem a gyanúm amiatt hogy az illesztőprogram település után azonnal jelentkezik, arra enged következtetni, hogy ez a vga kell hogy legyen.
-
Gawamatsu
senior tag
A mostani laposoknál van bármi kapacitás határ?
Gondolok én pl a frissen vett Y740-emre (végül ez lett, tetszik - lenovo van ugyan ilyen billentyűzettel céges is így nem meglepetés a jósága) amiben van egy 512-es NVMe.
Adtak hozzá kis SATA-alaplapi csatlakozó kábelt és tennék bele plusz SSD-t.
Eddig a 2TB-osokat néztem, de mehetne bele simán 4TB-s is, ha nem korlátozza semmi (7mm).Viszont, míg 2-esben van WD Blue, 4-esben nem találtam kedvenc boltjaimban, csak Samsungot.
A RAM is bővülne 8-ról 2x16-ra ott csak
KINGSTON DDR4 KIT 2x16384MB 2666Mhz 32GB HX426S15IB2K2/32 HyperX Impact cl15 1,2V-ot találtam set-ben, jó az?[ Szerkesztve ]
-
Bedepi
tag
Samsung kezdte el az egész ssd bizniszt, és házon belül gyártanak. Az m2-es ssd-ik melegednek viszont. Ezt én is tapasztalom. Állítólag a WD-black nem hajlamos erre, és sebességben tudja amit a Samsung. Úgy tudom, itt csak 2TB a határ egyenlőre.
-
törölt tag
Egyébként, és nem mellékesen, h. mennyire jártam már körbe ezt a témát bár ebben a topickban alapvetően IBM alapú laposokat használnak az userek, van az indiegogon egy fejlesztés amire még bő egy napig be lehet szálni. Nos aki külső tárban gondolkodik vagyis kábel úgy is kell annak jó lehet. 1-4TB -ig 98-279 EUR-ig van nem csak háttértár, és 950MB/s-okat ígérnek I/O. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Eladó Dell XPSL701X/17,3"/i7-720QM 4x2.8GHz/8GB RamDDR3/3GB GPU 445M/240GB SSD/Eredeti WIN10HOME/!!!
- Eladó /HP ProBook 455 G3/AMD A8-7410 APU 4x2.2 GHz/ 4GB DDR3L/ Win 10 Pro/!!!
- Eladó/Dell Latitude E5470 Notebook/I5-6350U/8GB DDR4/Win 10Pro/14" HD/!256GB SSD/!!
- Laptop VÁSÁR:Igényes-7.Genes-Core i7-ThinkPad T470s-2 akkus-8GB DDR4-256G SSD-14"FHD,IPS-Világitós B
- Dell Precision 7530/15.6"4K/i7-8850H/32GB DDR4/1TB SSD/4GB Nvidia P1000/Magyar billentyűzet!
- Dell Inspiron 8.gen I5 + Radeon 530 2GB VGA
- HP ProBook 640G5 Core i5 8.gen notebook
- Garanciás Acer Predator I7 - 32GB - RTX 3070 - 15.6" QHD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest