Új hozzászólás Aktív témák
-
Frozen
addikt
válasz
gago1975 #69340 üzenetére
Ő nagyon sokszor kerestem én is dolgokat visszamenőleg és ha nem olyan szóra keresel rá akkor veszett fejlessze nyele,ha meg beírod a lenovot kidobb egy raklap hsz azt mind átnézni hogy most mikor volt róla szó pontosan az is sok szerintem sokkal egyszerűbb rákérdezni amikor aktuális.
Ami sokat segítene minden ilyen jellegű hsz esetén márka/tipus/ pontos tipus szám megadása de ez meg a legtöbb hszból hiányzik.
-
cyberkind
félisten
válasz
gago1975 #69340 üzenetére
Rendben, köszönöm! A Kingston kilőve mert nincs raktáron (minimum 1 hónap), és 32GB-ot terveznék venni, de minden más, amit anno linkeltél itt kint USA import, vámozni meg nem akarok, ezért is kérdeztem. De így kiesik minden jelenleg.
(Egyébként valahol működik ez a ram ebben a laposban
)
-
tanulo
tag
válasz
gago1975 #69287 üzenetére
Értem, köszönöm a válaszod. Szerintem neki is megköszöntem. És utánna leírtam a tapasztalatom, hogy rendeltem egy egy hasonló internetes cégtől, de csak a pénzt húzták le a számláról. Aztán leírtam hogy nem szeretnék újra ilyen számomra ismeretlen cégtől rendelni, és ott kezdődött az “ hiszti” amit szerinted én csinálok, de hát jó. 🤷♂️ Azért mert azt irtam hogy sufni és nem akarok rendelni, már hülyeséget beszélek 👍. Még jó én rendelkeznek a pénzemmel. Köszönöm hogy megengedi kedves Frozen hogy ott költsek el ahol szeretném. Hozzá tenném még hogy a gépről szólt a kérdésem, és nem arról hogy hol rendeljem. De ha már a cégeken kell lovagolni akkor, semmi olyat nem irt az első hozzászólásában hogy az a cég a legjobb cégek közé tartozik, és hogy az akinek már csak azért is hinnem kell. Kedves Frozen nem személyeskedtem veled szerintem, nem értem minek kellett azt írni hogy, “Legion 5 mit rtx 3060 1199 ha ez sem megfelelő oldal neked akkor ott valami gond van nálad “
De ha te így, hát akkor legyél boldog tőle. 🙂És örülök neki hogy neked jó tapasztalatod volt, egy mégegyszer leírom eddig számomra ismeretlen céggel.
Köszönöm mégegyszer mindenkinek a válaszát.
-
Dhampir
félisten
válasz
gago1975 #69241 üzenetére
Szia, elnézést, elgépeltem, 15-öt szerettem volna írni, ismerem a két gép közötti különbséget és az itthoni árakat is nagyjából.
Igen, azt megemlítettem a hozzászólásomban, hogy "Talán már csupán két bolt árulja nagyon feldrágítva", szándékosan nem írtam konkrét boltneveket.
Persze korábban sem volt olcsó, 454 000 Ft körül, amint az Árukereső Árdiagramja ezt a változást szépen ki is rajzolja.
"Ezt esetleg valaki meg tudná erősíteni, tényleg nem lesz már belőle?"
Erre a kérdésre lettem volna leginkább kíváncsi, de akkor marad a laptop.hu korábbi információja, miszerint már nem lesz kapható. -
-
törölt tag
válasz
gago1975 #69112 üzenetére
Szerintem engedjük el egymás marását, hagyjátok a fenébe. El lehetne szórakozni azon, hogy egymást ütitek napokon keresztül, de azzal a többi fórumtárs fog szívni, hiszen nagymértékben csak ezek a hozzászólások mennének a fórumban, másrészt Muerte nagymesternek sok dolga lenne.
-
Speedy007
őstag
válasz
gago1975 #69091 üzenetére
Mux kapcsoló mit takar? Valamint az óra jeleket hogy bírod tekerni mikor nincs olyan opció a BIOS-ban csak ha jól láttam a Google-ban a Pro verzió esetén érhető el? Újabban én is teszteltem a gépet sikerült be lakni végre 60 Fps van minden földi jóval be kapcsolva a Cyberpunk 2077 alatt, World War Z 155 csutkán, amit csak bírtam és lehetet be kapcsoltam a GTA V alatt de így is meg van lazán a 100FPs. Még a Red Dead Redemption 2 várat magára de szerintem az is hasonló lesz mint a Cyberpunk 2077
-
-
-
-
Frozen
addikt
válasz
gago1975 #68909 üzenetére
Nézd én semmit nem éreztem a nagy minöségi dolgokból ,persze amit írsz ezzel egyet értek szar a paszta stb de ez minden gyártónál szinte ilyen.
Na de a hűtésről röviden, igen láttom a különbséget ,de nem is ott a hiba szerintem amit te mondasz,mivel a venti takaro szerintem réz van egy pici sárgás árgyalatos szine is a képen az szerintem vezeti rendesen a hőt.
Inkább arra gyanakodnék,hogy a vrm és a többi helyen felgyűlemlik a hő és az alu nem vezeti annyira mivel ezt te is bekarikáztad azért ott pluszban elég sok hő termelődik. Azt korábban is irtam szerintem a cpu oldalon az a 1,5 hőcsővezés nagyon kevés.Föleg ugy hogy hogy lp1 90w az lp2 meg 200w....
A gpu pedig csak 140w és kb 3x olyan hűtést kapott az az oldal.
lenovonál pedig teljesen egyenletesen van megoldva -
k-adi
nagyúr
válasz
gago1975 #68845 üzenetére
Továbbra se győzött meg a videó mi a jó ebbe a tobii-ba.. talán az egyetlen értelmes feature a privacy screen része, de egy sima win+L is megoldja ezt csak ez fancybb.
Ráadásul ahogy nézem teljesen a centerbe helyezi a vektort (gy.k. célkeresztet), így gondolom kalibrálástól függ de ha érzékenyebb akkor pl. ha csak lepillantasz a "sarokba" mennyi lőszered van még azt is lehet beérzékeli és fordul a nézet? Ahogy látom ezt úgy próbálják kiküszöbölni, hogy nemcsak szem, hanem fejmozgás is kell, de nem tudom ti hogy vagytok vele, de én pl. nem forgatgatom a fejem game közben, így ha nem érzékenyre van kalibrálva akkor lehet nullát érne amúgyis ez..?
Mondjuk szerencse hogy pont a legion-oknál van fizikai kamera on/off gomb oldalt -
echterion
nagyúr
-
LZs?!
aktív tag
válasz
gago1975 #66569 üzenetére
Na...nem vagyok én lassú, csak megfontolt és ráérős...
Szóval ma este megrendeltem a gépet a Radium-tól, végülis ezen bejegyzésed alapján:
[link]Lenovo Legion 5 15ACH6HSKU: 82JU002UHV
Processzor: AMD Ryzen 7 5800H
Kijelző: 1920x1080
Memória: 16 GB RAM
Merevlemez: 1000 GB PCI EXPRESS
Grafikus kártya: NVIDIA GeForce RTX 3060
Operációs rendszer: FreeDos
Billentyűzet: Magyar
Jótállás: 36 hónap hivatalos magyar gyártói jótállásKöszönöm szépen a segítséget még egyszer!
PS: Egyébként az 'alap' 82JU002SHV árát megtolták, most már ~470e, múlt héten még ~450e magasságában volt. Az 1TB SSD-re 'felturbózott' darab már hajszál híjján 500e, így lett a fenti 510e Ft-ért.
-
echterion
nagyúr
válasz
gago1975 #68842 üzenetére
Ejj, akkor innen a Acer Predator Helios 300 PH317-55 verzió az, ami igazán érdekes lehet számomra. Az amcsi Wallmart-ban 1500 dolcsi és rendelhető, míg random európai boltban 2100 euro, és persze nem lehet még ennyiért se rendelni.
-
gurus
aktív tag
válasz
gago1975 #68809 üzenetére
Szia! Csodálkozom te sem tudsz infót adni a tobii horizon alkalmazásról.pedig páran rekramálnak a peni ... teszt miatt.[pedig fontos amiket írsz, én tanulok belőle.].ez kifejezetten játékra van.akinek van legion 7 mélyen hallgat.kinek van tapasztalata erről?érdemes váltani ez miatt.köszönöm
-
Frozen
addikt
válasz
gago1975 #68791 üzenetére
Hát nézd az alienware x17 sem sokkal hűvösebb ahogy a hivatalos x17 bemutaton volt.
a 11800h nem melegedős? hát szerintem meg az, lehet ,hogy a folyékony fém segít valamit rajta de attól még meleg
A lenovo hűtése ugyan ez , a bordára van ráforrasztva a rézcső annyi a különbség hogy alacsonyabb bordát használnak mint a többi gyártó és ez végett a ventivel közel síkba kerül a rézcső viszont hiába alacsonyabb a tervezés ott levegő nem áramlik ki levegő ezen a képen jóllátszik
-
válasz
gago1975 #68780 üzenetére
Köszönöm! Gf66-ot elengedtem. Dell g15 5511 is ennyire gagyi lenne? Alienware szerű ház, szerintem nekem a sima rtx 3050 is elég lenne. Alaplapon alienware logo letakarva, azt nem gondolnám annyira rossznak. Legion 5-el szemeztem nagyon, de 10-ik genes intel van csak, a 1660ti verzió meg elég drága. Az a baj, hogy most ennyit tudok rászánni. Nem varnék túl sokáig, jön a 4-ik hullám és jövőre az alkatrészek még drágábbak lesznek +10-20 százalékkal. Így is elég drágák a laptopok, pláne ha valamit érő cpu-val szeretné az ember...
-
Darth_Revan
veterán
válasz
gago1975 #68744 üzenetére
És ez vajon tud G-Sync-et? Elég gáz lenne ha 3000 EUR gép 360 Hz FHD panel mellett nem tudna G-Sync-et
Német MM jelzése alapján 2022 elején érkezik... az elég gáz, hisz a pletykák szerint 2022 elején már jön az NV laptopokba a Super variáns ... megveszed egy vagyonért az új Acer gépet és pár hónap mulva (papíron) már elavult lesz
Elég gáz ami 2021-ben történt az új hardverek megjelenésével... papíron megjelent, amit 80%-ban botok felvásároltak, a valódi userek meg talán hónapok mulva hozzájutottak mesterségesen felnyomott áronAz új Advanced Optimus+G-Sync szerelt ASUS Zephyrus GX703HS már legkésőbb nyár közepén meg kellett volna, hogy jelenjen, erre meg jelenlegi tippek szerint jó ha októberben érkezik pár darab
-
k-adi
nagyúr
válasz
gago1975 #68723 üzenetére
"Jobban van az Intel+Nv optimalizálva, és végre ha a Lenovo 5 / 5pro / 7 is kapható lesz 11800-11980-al, akkor további + Kraft lesz még, több bench score kihozható belőlük"
én is kíváncsi vagyok erre, na persze nem az epenis pontokra, hanem rendes ingame fps tesztekre, hogy mennyi pluszt hoz az intel-es kombó..
na meg majd a super kártya is érdekes lesz.csak aztán nehogy nagy "meglepetések" legyenek
-
Speedy007
őstag
válasz
gago1975 #68734 üzenetére
azt nem mondta.. meséltem neki hogy egy kamionos vlogger miatt elkezdtem félni a lenovo miatt mert a vloggernek 3x-r volt a szervízben alaplap hiba miatt a lenovo laposa rtx 2070-nel. Akkor mesélt róla hogy ez gyakori a Dell és a Lenovo-nál Intel esetén valamint említette azt hogy célszerű ilyenkor egyből új rendszert rá húzni a gépre mert 50-50% az esélye annak hogy az új lap se füstöljön el.
-
válasz
gago1975 #68723 üzenetére
3060 esetén lehet rosszul fogalmaztam meg a gondolataimat. Arra gondoltam, hogy számomra nem ad teljesítményben annyival többet a 3060 a 1660 Ti-hoz képest, mint amennyivel drágább egy 3060-as laptop.
Nem dédelgetek álmokat, tisztában vagyok vele - bármennyire is fáj kimondani - , hogy a 1660Ti felett lassan eljár az idő, de ha már upgradelek, akkor nekem az árkülönbözetet jobban beveszi a gyomrom, ha az újonnan kinézett laptopban 3070 vagy 3080 duruzsol. remélem érthető mit akarok itt makogni.
-
Speedy007
őstag
válasz
gago1975 #68721 üzenetére
Pedig mikor kínlódtam a BIOS variánsokkal egy ideig használtam 1.36-al 95-nál feljebb nem ment Red 2 alatt vagy Cyberpunk alatt kimaxolva. 1.40-től kezded 100w fölött teljesíteni. Nem gyári rammal használom az első perctől kezdve hanem azzal amire azt mondtad hogy nem sok értelmét látod
-
Ubul86
őstag
válasz
gago1975 #68715 üzenetére
"Te milyen listát nézel????"
nagyon egyszerű a válasz: amire reagáltam, ott egy lista, ctrl+h-val meg próbáltam végigpergetni az általam relevánsnak ítélt kártyákat, hogy kb hol helyezkedik el a listában
az , hogy a lista milyen, nem tudom megítélni, hisz pont ezért indult a kérdés
hogy állítsunk össze egy kb listát arról, ha valaki jön egy gépigénnyel, akár hozott listából, és akkor feállítani, hogy melyik miért jobb
amit írsz tgp-kkel kapsolatban is, teljesen jogos, de ezt én is írtam (csak elírtam a rövidítést
)
-
Frozen
addikt
válasz
gago1975 #68288 üzenetére
nekem gp76 van nem 66 xd
A linkelt asus és Chimera képek közt semmi kivetni valót nem látok nem tudom az miért tudna meghűteni 200wgpu +200w cpu mert az asztali cpu bizony ha rendesen felveszi a tdp-t akor a 100-200w felveszi ekkora tlejesítményre már asztali fronton is erős hűtés szükséges nem 2 pici ventilátor és pár rézcső.
(nem véletlen aio hűtőzik és vizezik meg már asztalban is csak a cpu részt) -
Ubul86
őstag
válasz
gago1975 #68259 üzenetére
azért írtam, mert ez volt az elmúlt 1.5 évben amíg olvastalak titeket (nem jelenti azt, hogy pont te írtad , csak nah ...
)
azt hittem, azért posztoltad, mert te is drágállod, erre még killhates is megerősített a véleményével. Aztán most úgy látom, hogy te pont, hogy úgy látod, hogy tök jó áron van
félre ne érts, nem akarok venni, csak nem volt egyértelmű számomrade az biztos, hogy jövőre hasonló kategóriát akarok venni, és azért jó látni, hogy most milyen áron mozognak. Én már annak örülni fogok, ha el tdom passzolni az enyém 200ért
-
FőDudu
veterán
válasz
gago1975 #68260 üzenetére
Nagy meretben lehet rendes hutest csinalni.
En nem szeretem a vastag es nehez laptopokat, raadasul az mar ranezesre is ronda. Szubjektiv velemeny: ingyen se kene.
Lehet csak en ertettem felre, de nekem nem volt egyertelmu a hirdetes. Felul 1080 gpu van emlitve, alul mar 2080. Mivel abszolut nem ismerem az adott gepet (csak ranezesre alkottam velemenyt).
Nekem a kinezet is szamit, szoba nem johet ilyen "csilivili gamer szemet"
Amugy a razerem is siman birja az orakig tarto nyustolest, nem kell ezert 3-5 kilos gepet venni.
-
-
isti0308
csendes tag
válasz
gago1975 #68244 üzenetére
Ne halgass rájuk, csak irigykednek a vékony visítva trottyoló ám de hihetetlenül szexinek titulált karácsonyi vásárokat megszégyenítő RGB-jű géjmer notijuk előtt!
Én személy szerint nagyon meg vagyok vele elégedve! Sőt, nem hogy ennyiért, de még többért sem lennék hajlandó megválni tőle!
Szerintem az a baj, hogy velünk ellentétben sokan itt nem tudják, hogy egy igazi gamer gép nem attól jó, hogy van benne baszó proci meg vga, hanem hogy azt le is tudja hűteni, több órás használat alatt is, és nem csak akkor ha netezel!
Persze, sokan azt nézik, hogy i9 meg rtx3xxx van a vékonyka kis "gamer" noti dobozon, de azt már nem nézi meg, hogy az az i9 kb 3-3,4ghz-en trottyol, (vagy thermal, vagy a mérnökök előrelátása miatt power) tesztek alatt, illetve az adott vga-nak mekkora a tgp-je!
Maradjunk pl a 9750-nél, mint látod a proci megítélése rossz, holott a sok "sexi géjmer" noti nem tudta lehűteni rendesen! Ha megnézed, se neked, se nekem, se Mikulásbának nem volt vele soha problémája, hogy túlmelegszik a gép!
És persze Vér István örök érvényű igazsága is: Az újabb mindig jobb!
Ezzel pedig sajnos nem tudsz mit kezdeni!Egyszóval, szerintem, ha valaki egy időtálló és megbízható gépet keres, akkor nem lő vele mellé, ha megveszi!
-
-
Yeffy
veterán
válasz
gago1975 #68111 üzenetére
udv,
bocsanat, nem kotekedesnek szantam, csak hozzatettem, h en ilyet keresnek, ha lehet.
nyilvan koszonet a linkert vakablak93-nak, ez lemaradt, mea culpa!
pusztan erdekodok, h "nagy enteres" verziot esetleg tud-e valaki, mert en nem talalok Ali-n.2016-os gep regi? jo, nem vadonatuj, de azt gondoltam volna, h hasonlo a supportjuk, mint Dell/HP es tarsai, ahol evek multan sem problema egy cserebillzet.
Alirol amugy hogy van a rendelesnel, vam/afa fizetendo?
-
-
-
Speedy007
őstag
válasz
gago1975 #68091 üzenetére
Szlovák Alza ennyiért amennyiért a 165Hz-t vettem csak a 120Hz-t erőlteti és az is ki bontott volt.. És a kettőt kel vennem hogy jó legyen?Ami jön a géppel az reálisan mennyit érhet ha tovább akarom passzolni?G.Skill volt az előző ryzen-s pc-s konfigomban eléggé meg volta vele elégedve ismerem a márkát
-
Speedy007
őstag
válasz
gago1975 #68088 üzenetére
találkoztam 40-s akksissal is és youtube-n is van róla egy két videó.. Ez alapján voltam elbizonytalanodva.. [link] . Ez is jó lenne akkor a laptopba [link] ? Vagy ez inkább [link] ? Néztem videót róla hihetetlen hogy a gyártó "féket" tesz bele a gépbe hogy ne tud 100%-san ki használni a gépet memória téren
-
chris0000
őstag
válasz
gago1975 #68085 üzenetére
10es 10750H
igen 4K/60Hz (nem bírtak 2.1-et rárakni egy 900ezres gépre..)
direkt HDMI 1-re raktam (előfordul, h nem szereti a többi portot azért)
ECO-n hagytam a képbeállításokat, de megnézem.. játékmódon
Metro Exodust néztem ott nincs HDR, de akkor is aktíválódna a HDR win alatt, mikor fut a játék?
nem, nem fesz alatt..
friss driver, TV még nem közölte, h frissítene..
lehet csak újra kellene raknom a játékot, steames, mert korábban néztem a játékot egy Lenovo Legionon és TV-re volt kirakva, de az is egy másik Oled volt (B7)
help? thx. üdv. -
Karig
csendes tag
válasz
gago1975 #68055 üzenetére
Sziasztok,
L5Pro-ba keresek én is ramot.
A leírtakon kívül érdemes akár ezeket fontolóra venni?
https://www.kingston.com/dataSheets/HX432S20IB2_16.pdf
https://www.kingston.com/dataSheets/KF432S20IB1K2_32.pdf
Első 1Rx8, második 2Rx8.
Jól sejtem nem éri azt a 20% felárat, hogy CL20-22-22 @1.2V legyen, ne CL22-22-22 @1.2V?
Előre is köszönöm! -
Speedy007
őstag
válasz
gago1975 #68058 üzenetére
https://www.lenovo-shop.sk/produkty/lenovo-legion-5-15ach6h-phantom-blue-82ju003dck állítalag szállítással együtt 1058 euro..de ha áfás lesz tehát a vámon megfogják függetlenül attól hogy eu-n belül veszem akkor beszélek a munka társammal aki szlovákiából jár át hozzánk dolgozni így megrendelem hozzá és ő elhozza nekem. De felvetttem a kapcsolatot azzal a fórum társsal aki szintén rendelt már korábban erről az oldalról..
-
-
-
válasz
gago1975 #67782 üzenetére
Nem kifogások. Nekem fontos a magyar billentyűzet.
Csak hangosan gondolkodtam. Szerintem még bőven elég a mostani gép 2070-el.
Még garancia is van bőven, hazai, de lejárat előtt szoktam cserélni gépet.
Akkor majd később valami 30XX-es verzió lesz Intellel, lehet egy Legion 7.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Apple Watch
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- További aktív témák...
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest