Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mini-ITX
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricogsm
őstag
válasz
frame120 #54796 üzenetére
Hát persze a tákolás nekem se menő.
Főleg ha megtartom és el akarom majd adni akkor egy tákolt új gépem van?
Arról nem is beszélve ,hogy közel 400K volt a gép.(BF-ben) most 470K.@Pyttawrx
Hát persze én is így kezdtem olvasni a levelet. Áhhh ....
Pénteken vettem így még friss ropogós.
És ha másik amit adnak az is ugyanolyan lesz? vagy ne kisérletezzek? (azt fogják mondani,hogy a másik is ugyanolyan biztos azért nem bontják fel vagy felbontják és tényleg ugyanolyan akkor ? -
válasz
ricogsm #54794 üzenetére
Áhh ez elfogadhatatlan.... ha van idő állj el a vásárlástól, ha nincs akkor békéltető testület... 1 hét visszakapod a pénzed. Ezt ne magyarázza be nekem senki, hogy ennxire látszik. Értem amit ír és el is fogadom, egy bizonyos mértékig, hogy teljesen megszüntetni nem lehet, de ez sok. Legalább is nekem stemély szerint. Ha nincs más és elállhatsz a vásárlástól, akkor azonnal tedd meg
-
ricogsm
őstag
válasz
gago1975 #54754 üzenetére
Megjött a válasz. Mondjuk valami ilyesmire számítottam.
Bár kezdem megkedvelni a gépet.
Íme:
"Köszönjük megkeresését.
A bevilágítás az LCD technológia velejárója sajnos, ezt a háttérmegvilágítás miatt teljesen megszüntetni nem lehet. Ezek nappali fényviszonyok mellett nem észrevehetőek, a használatot nem befolyásolják, szinte csak este sötétben lehet látni - a mértéke függ az aktuális fényerő beállítástól - .Ami a felső részen lévő bevilágítást illeti , ott véleményen szerint a felső része a keretnek szorosabban van illesztve a panel elé, ezt a szervizben megtudják nézni, a panelen állítani lehet - a kijelző 4 ponton csavarokkal illeszkedik a fedlaphoz.
Sajnos teljesen homogén LCD kijelzőt legyen az notebook, tablet, monitor , TV még nem láttam, kivétel ez alól az OLED technológia, de az teljesen más elven működik és drága is (OLED TV, AMOLED mobilok)
Szerviz partnerünk elérhetősége:" -
RM007
addikt
válasz
Raymond #54791 üzenetére
Bocsáss meg kérlek mert még mindig nem értesz!
Tudom használni ezt a progit csak nem tudok jelenleg semmit sem kijelölni ennél a kártyánál, nem engedi. Azért jöttem ezzel a fenti témával meglepetten. Bármit csinálok és aztán elmentek, vagyis leokézom abban a pillanatban visszaáll alapra. Nem fogad el semmi változtatást. Ez kártya biosz dolog lehet. Le van védve vagy nem is tudom. Május óta emiatt szopok, illetve lépésenként megfejtettem pár dolgot ezért tudom használni a kártyát.
Csak egy pontot tudok megjelölni és elmenteni mint kiderült, ami aztán az összesre vonatkozik, ez nem az a állítás amiről te beszélsz az nem működik. Kell az L gomb.Amúgy pont most fizettem ki a Cyberpunk 2077-et, várom a könyvtáramba a Steam-ben.
-
Raymond
titán
"Az a 900mV alapon 625mV vagyis skálázódik, több lesz magasabb órajelnél."
Termeszetes hogy tobb lesz magasabb orajelnel., ezert olyan forma az a gorbe ott amilyen. Es errol szol az UV hogy ne igy legyen."Mondjuk nálam az alap 1557Mhz....nem sokkal efölött power limit és ugrál, de 1700 fölötti szinteket nem hoz az adott fogyasztáson legyen bármekkora."
Mert 1700-hoz mar 900mV-t ad neki, de ahogy irtam mennek ezek jobban is, azt az 1700Mhz-et szerintem 800-850mV kozott is hozza ha nem kevesebbel. Tehat azt kell csinalnod hogy ott ahol a sarga es feher vonal keresztezi magat 900mV/1700Mhz ponton onnan az elotte valot 5 pontot is felhuzod 1700-ra es akkor 850mV-n probalja ezt, vagy az elotetvalo 8 pontot es akkor 825mV-n. A 900mV/1700Mhz utanni pontokat pedig huzd le szinten 1700-ra es akkor ugy fog kinezni hogy 850 (vagy 825) mV-tol egesz a vegeig egy vizszintes vonal lesz az 1700 erteken. Kevesebb fogyasztas mellett lesz meg ugyanaz a teljesitmeny. -
gago1975
őstag
válasz
ricogsm #54781 üzenetére
Szia.
Nincs mit. Szívesen segítettem, de azért meg kell jegyeznem, hogy KillHates mestertől rengeteget tanul az ember.
Hetente 2x legalább 1-2 órákat szoktunk beszélni telon.
2 éve hozott össze vele a "sors" és hát ki merem jelenteni, örülök neki, hogy a barátjának tekint. -
Raymond
titán
Nem ez az, itt te kivalsztasz egy bizonyos fesz/orajel kombinaciot es azt fixalod, gondolom ezert is fagy a masik emlitett orajeleken. Az UV pedig mas. Ugy csinald ahogy irtam es akkor lesz UV. Peldaul ott az 1747Mhz, azt probald meg minel kisebb fesz-el elerni. Egy Pascal ezt az orajelet boven 900mV alatt kell hogy tudja.
-
RM007
addikt
És mondjak még valamit. Hogy nem vettem eddig észre, aksiról natúr nem indul a gépem, egy katt még a Win betöltése előtt és kikapcsol. Ha akkuról akarom használni ezt a lapost, még előtte ki kell kapcsolnom a dvga-t, akkor betölt. Mindennek meg van az ára. Kellet betennem még egy ssd meghajtót a múltkor, sok az alap fogyasztás, hiába állítom az energia sémát. Ez van, jó így is nekem. Lényeg tudom mikor mi és hogyan.
-
RM007
addikt
válasz
Raymond #54776 üzenetére
Azt amiről beszélsz tudom állítani, mert ez az valójában. A GPU-Z órajele nem változik. Mikor nézem az MSI AB órajelét teszt, vagy játék közben és belép 1860, 1911Mhz-re és lefagy akkor az mi? (és független a fogyasztástól mint észrevettem) Pedig a boost nálam csak 1747Mhz. Ez bizony túl boost és azért fagy. Hú ez a téma de rég volt már itt....Muerte sokat segített akkor és be tudtam fixálni stabilra a korábbi kártyámat. Igen tudom mit mondasz, sokat mindig használtam ezt, csak most a quadro nem enged ehhez hozzányúlni......olvasgatok.
Most tudtam először hozzányúlni az uv görbéhez annyiban hogy tudtam rá hatni. Korábban is azt csináltam hogy egy szintre belőttem mindig, sosem görbéztem. Persze értem nem tudom állítani az órajeleket, de a legfelső szinteket ki tudom iktatni és így elértem amit akartam.
Ezáltal tudom a fagyásokat megszüntetni a vga teljes teljesítményen futtatása közben.Ja és a beállított értéken marad mindig, ha bírja, egy csíkon egy vonalban van. Mintha a korábbi energia beállítás az egyenletesen hagynám, csak akkor az alap értéken van, ezt tudom most feljebb állítani.
Bár elismerem azért ez most nem teljesen világos.
-
gago1975
őstag
válasz
tpeter77 #54773 üzenetére
Szia.
Rendeld a mysoft-nál LENOVO Legion 5 15ARH05 (82B5004PHV) + 8GB RAM-mal meg.
Bennük jobban megbízok, és talán van nekik + gyári 3200Mhz-s 8GB-os raktáron.
Ha nincs akkor kérd meg őket, hogyha lehetséges akkor 2 egyforma márka/típus legyen benne, mondjuk ebből KINGSTON Client Premier NB Memória DDR4 8GB 3200MHz Single Rank SODIMM (KCP432SS6/8). Ez van is nekik raktáron. -
RM007
addikt
Muszáj összekapnom magam 10.-ére a nagy napra.
Amit a múltkor összehoztam az egy baromság, nem stabil bizonyos fokozaton, na de most.....
GPU UV........kijelöl "L" megnyom, megjelenik a függőleges csík, majd elment és jön hozzá a vízszintes vonal is. Ennek hatására a fogyasztás marad akár 150W viszont a kijelölt érték fölé azaz itt 1695Mhz fölé sosem megy.
Mondjuk nálam az alap 1557Mhz....nem sokkal efölött power limit és ugrál, de 1700 fölötti szinteket nem hoz az adott fogyasztáson legyen bármekkora.
Ha van ezzel valami gond (hosszabb távon) ami elkerülte a figyelmemet kérlek szóljatok. -
tpeter77
addikt
válasz
gago1975 #54763 üzenetére
Köszönöm mindenkinek, aki hozzászólt!
Mysoft-tól már rendeltem többször a céges beszerzések során, de a Digiprime-tól még csak az egyik partnerünk. Ha ők is megbízhatóak, írok nekik emailt a memória upgrade miatt.
Köszi szépen!
Még az Alza ahonnan rendelnék, de nem néztem náluk van-e egyáltalán. update: nincs, ha jól látom. -
-
thomasvold
őstag
válasz
gago1975 #54764 üzenetére
Szia!
Köszönöm, ezt kerestem
Igen, felülírja a friss gyári driver-t, visszatelepít egy régit, gondolom az Acer-es 2018-as driver-t, mivel nem képesek frissíteni már egyáltalán. Katasztrófa ez az Acer/AMD részéről.
Működik kb. 2 napig az új driver, utána nagy képernyővillogások közepette szól, hogy új driver-t telepített, mikor pedig megnyitnám a "Radeon Software"-t, ki is írja, hogy ez és az illesztőprogram verziói nem egyeznek és ennyi, nem is indul el.Köszönöm a segítséget!
-
gago1975
őstag
válasz
thomasvold #54762 üzenetére
Szia.
Volt egy olyan hiedelem, hogy a géppel csak a saját AMD-s meghajtója jó, amit az Acer oldaláról lehet letölteni, máskülönben nem fog menni a 144 Hz-es frissítés.
Nem a 144Hz-es képfrissítésel van/volt a gond, hanem a Freesync-el. Ha nem volt letiltva a win frissítés, és a win megcsinálta a frissítést, akkor a Freesync eltünt.
Anno ha jól emlékszem rá, akkor Darth_Revan hívta fel erre az AMD hibára a figyelmet, de lehet azóta változott, és az új FW kiadásámál már megszünt ez az anomália.Most mi a baj egyébbként, hogy megváltoztatja a Driver-t, felülírja azt???
Tiltsd le a GPU frissítést a windows-ban. Automatikus driver frissítés letiltása Windows 10 alatt
-
gago1975
őstag
válasz
tpeter77 #54760 üzenetére
Szia.
Köszönöm.
Szerintem 15-20K környékén biztos lehet, Pld a mysoft-nál 16GB RAM ra bővítve 381K és ingyen házhozszállítják,.Ha a Digiprime-tól rendeled meg, akkor nem tudni, náluk nincs feltüntetve ez az opció.de a rendelésben, (munkadíjat lehet felszámolhatnak rá)de elötte email-ben ezt tisztázd le velük, nehogy meglepetés érjen .Annyi legyen a kérésed (a mysoft talán tudja teljesíteni), hogy a +8 GB RAM ugyanolyan márka/típus legyen.
A RADIUM-ot messzire kerüljétek el!!!
-
thomasvold
őstag
Sziasztok.
Van egy olyan problémám, hogy a Win 10 mindig felülfrissíti GPU driver-t.
Letöröltem a gyári Acer driver-t és telepítettem az AMD oldaláról a legfrissebbet Vega 56-hoz.Volt egy olyan hiedelem, hogy a géppel csak a saját AMD-s meghajtója jó, amit az Acer oldaláról lehet letölteni, máskülönben nem fog menni a 144 Hz-es frissítés. Ezt most én cáfolom, mert megy, semmi nem változott azon kívül, hogy nem egy 2 éves meghajtó program hajtja a Vega 56-ot, hanem a gyári legfrissebb.
A fránya Windows viszont mindig érzékeli, hogy valami változott és felülírja a driver-t, valószínűleg a 2 éves hivatalos Acer driver-relEzt lehet valahogyan orvosolni?
-
tpeter77
addikt
válasz
gago1975 #54759 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ!
Nagyon segítőkész vagy, komolyan, régen találkoztam ennyire részletesen, a kérdező minden igényére válaszoló fórumtárssal. Le a kalapA kolléganő Miskolctól kb 7 km-re lakik egy kis faluban.
Köszönöm a tippet, annál maradunk!
+8GB mennyibe kerülhet? még sosem módosítottam az megvásárolható rendelésen... -
gago1975
őstag
válasz
tpeter77 #54758 üzenetére
Szia.
Maradjatok a Legion 5 Ryzer 5 4600H + nvidia 1650 Ti-mellett.
Az i7-1065G7 gyengébb CPU mint az i5-9300H, a Ryzen 5 4600H pedig kb i7-9750H erősségű. Valamiben ez, valamiben az a jobb.
A Legion 5-nek ez a hűtése:
A Ideapad 5 15-nek pedig ezBp-i vagy? Ha igen akkor vidd ki az új gépet KillHates mester csepeli műhelyébe, és ott a beszáradt rossz minőségű gyári paszta helyett megkeni neked valami jobb Noctua NT-H1/2-vel, vagy TGC-vel gari vesztés nélkül, attól függően, hogy mire van szüksége a CPU&GPU nak.
Ezt egyébbként ne ijedj meg, a gépek 99%-nál szükség van. Spórolnak még a milliós gépeknél is a gyártók sajnos. -
tpeter77
addikt
válasz
gago1975 #54757 üzenetére
Bocsi, pont félreértettem az egyik írásod a HF-re végződő cpu-król, úgy olvastam, hogy az a JÓ, ha HF-es a cpu! és pont ezen típusokra mentem rá.
A tippedet köszönöm szépen.
Az alábbi kettőre redukáltam a választást. Intel vs Amd. Szerintetek melyik a jobb választás?
Ideapad 5 intel i7-1065G7
Legion 5 Ryzer 5 4600H + nvidia 1650 Ti
Igaz, az előbb az Ideapad 5 tipusról nem kérdeztelek, de árban jó lenne!
üdv! -
gago1975
őstag
válasz
tpeter77 #54755 üzenetére
Szia.
A válaszom a kérdésedre
ez is jó lehet?
Több szempontot is szemelött tartva, én nem ajánlom ezt a gépet.
1. Ez "HF"-es CUP-s gép, ezt már 1x leírtam neked, ebben tíltva van az iGPU(intel HD 630), nem lehet működésre se bírni és emaitt ak akkumlátor használati idő 120-140perc maximum, mert folyamatossan a dedikált GTX1660Ti-t használja.
Emiatt pld. ha a gyerek a suliba nem viszi magával a töltőt, és ott dolgoznak rajta hamar lemerül a gép.
2. Az i5-9300H és HF sajnos terhelés alatt nagyon melegszik, 90°C környékén szokott lenni a működési tartomány, és ezt még a gyári paszta cseréjével se lehet valamiért lejebb vinni.
Ezt KillHates mester is aki nem egy ilyen gépet pasztázott már újra thermal throttling miatt is meg tudja erősíteni.
Leírta, leírtuk már itt többször, olvasd el ezeket nyugodtan #52928gago1975 #52930KillHates #54421KillHatesVan észrevehető különbség az 1650 és 1660-as vga kártyával szereltek között Photoshop-ot használva?
Felesleges photoshop-hoz a GTX1660Ti, a sima integrált iGPU is elég lenne, lesz, hiszen a számítási feladatokat a CPU végzi. Még ha FHD videóvágásra is használnák, oda is elég lenne a GTX1650."A CPU a lehető legfontosabb eleme a vágó (editing) gépeknek.
A processzor magjainak száma és sebessége nagyban befolyásolja, hogy milyen gyorsan tudsz dolgozni a felvett anyagaiddal. Ha nem megfelelő CPU-s lapost választasz, szinte biztosak lehetsz benne, hogy az utómunka kínkeservesen lassú lesz.
A magok száma általában fontosabb, mint az egyes magok sebessége.
Egy vágó gépnek legalább 6 magos processzorra van szüksége (pld. i7-9750H vagy az újabb i7-10750H 6 mag / 12 szál legyen a minimum).
A videókártya kevésbé fontos az utómunka szempontjából a legtöbb szoftver esetében. Természetesen ha DaVinci Resolve programot használsz, akkor már egy jóval erősebb GPU-ra lesz szükséged, de mivel legtöbben az Adobe Premier Pro és a Sony Vegas programokat ismerik, így az NVIDIA GTX 1660Ti grafikus kártyái jók.
Az Adobe termékek NVIDIA-ra vannak optimalizálva.
Belépő szintű FHD (1080p) videó vágáshoz elégséges a GTX1650, de jobban ajánlott inkább a GTX1660Ti illetve a Quadro p3000.
Viszont ha 4K-s videó vágást szeretnél akkor alap a GTX1080, RTX 2060/70 vagy a Quadro p4000 / p5000 / p5200/ RTX 3-4-5000-es.
Ami még fontos, hogy a vágóprogramok zabálják a memóriát.
Az Adobe Premier Pro-nak külön beállítása van arra, hogy mennyi memóriát hagyjon a többi programnak.
HD Videó editáláshoz minimum 8GB, 4k Videó editáláshoz minimum 16 GB ram kell.
Egyáltalán nem szükséges SSD a videó vágáshoz, a legjobb ha az SSD-re mennek a rendszer, programok, fájlok, amivel éppen dolgozol. HDD-re pedig mehetnek a mentett nyersanyagok és egyéb fájlok."Én a helyetekben megrendelném ezt, LENOVO LEGION 5 - Ryzen 5 4600H, 15.6FULL HD, 512 GB, 8GB, Geforce GTX 1650 Ti 4GB, Win10 + gamer egér ez egy 6 mag 12 szálas gyors, erős CPU, az iGPU (vega 8 vagy 10) nincs tíltva benne, ebbe kérni +8GB RAM-ot mert az jobban fog kelleni.
A 60Hz-es 300nit-es panel bőven elég Google, FB, Netflix, Photoshop és társaihoz.
Arra kell figyelni, hogy az itt említett #54741gago1975 panel legyen benne.
Mivel win-es verzió, így azt az eszközkezelőben, vagy pontossabban meghatározva AIDA64-el le lehet ellenőrizni.Akkumlátor idő a Ryzen 7 4800H+GTX1650Ti-nél történt mérések szerint kb:
Here’s what we got on our review unit, with the screen’s brightness set at around 120 nits (~60 brightness).
12 W (~7+ h of use) – text editing in Google Drive, Quiet Mode, screen at 60%, Wi-Fi ON;
7.5 W (~10 h of use) – 1080p fullscreen video on Youtube in Edge, Quiet Mode, screen at 60%, Wi-Fi ON;
7 W (~11 h of use) – Netflix fullscreen in Edge, Quiet Mode, screen at 60%, Wi-Fi ON;
15 W (~5-6 h of use) – browsing in Edge, Balance Mode, screen at 60%, Wi-Fi ON.Azért Kb, mert amit ajánlok, az csak Ryzen 5 4600H + GTX1650Ti-s. +/- 5% lehet benne több.
Ha viszont szüksége lenne nagyobb teljesítményű GPU-ra a késöbbiekben és 144Hz-es kijelzőpanelre akkor pedig ezt
LENOVO LEGION Y540-15IRH - i7-9750H, 15.6FULL HD 144Hz, 1000 GB+128 GB, 8GB, Geforce GTX 1660 Ti 6GB + Legion hátizsák és ebbe kérni +8GB RAM-ot.
Rendszert az SSD-re, a photoshop által készített képeket meg a HDD-re menteni. -
tpeter77
addikt
válasz
gago1975 #54714 üzenetére
szia,
Nagyon hálás vagyok, ezer köszönet a rengeteg segítségért! Lenovo lesz a Brand.
A Lenovo Yoga csak 14"-os, ezt hagynám.A Lenovo Legion 5 és Y540 15" marad a kínálatból, ahogy nézem.
Y540 - talán ez a legolcsóbb ez is jó lehet? Oké, utólag kell venni hozzá egy Win10 licenszet, de még úgy is olcsóbb.
Van észrevehető különbség az 1650 és 1660-as vga kártyával szereltek között Photoshop-ot használva?Legion 5 - három félét találtam - köszi Jancsi!
AMD Ryzen 5 4600H @ nVidia GTX 1650
Ryzen 5 4600H @ nVidia 1650 és hiába 60Hz de a fényereje 300nit
intel i5-10300H @ nVidia 1650Ezek közül melyiket válasszam?
ui. tényleg sokáig tart, amire mindent átbogarászik az ember, nem is gondoltam volna az elején!
üdv, Peti -
gago1975
őstag
válasz
ricogsm #54751 üzenetére
Szia.
A csere és elállás miatt szervízbe nem küldhető a gép, hiszen az Acer 15 napot ad meg cserejog illetve elállásként.
Tudod belinkeltem mindent.
Ha személyes átvétel esetén nem vállalna 15 napos csere/elállás jogot, akkor is a fogy.véd.törvény szerint 72 órán bellül ki kell a hibás terméket cserélnie, és ha te kiesnél a 72órából akkor lenne szervíz. Viszont itt erről nem beszélhetünk, hiszen 15 napban határoz meg minden csere/elállásjogot.
Még 1x belinkeltem neked a képet, de itt az weboldal is: [link]
Feltétel az, hogy email-en jelezned kell ezt az anomáliát, email-ben ezt a képet küld el amin látszik mindenOlyat tehetnek(zsiványok is lehetnek, de nem hiszem, hogy ezt megtennék), hogy azt mondják neked, "nincs raktáron".
De ezt ki tudod védeni azzal, hogy vigécként bemész mint vásárló, érdeklődsz az adott géptípus&configról, miszerint vásárolni szeretnél és van e raktáron, és mikor megbizonyosodsz arról, hogy van, akkor benyőgöd a gondodat. Ennyi. -
echterion
nagyúr
válasz
Pyttawrx #54747 üzenetére
Hm, erre nem gondoltam, de szerencsére ilyesminek kicsi az esélye, mert a htpc-men semmi nincs egy powerdvd meg egy torrentprogramon kívül. Meg persze a TW. Csak azért kell, hogy ha valamit le akarok szedni, akkor bekapcsolom, laptopról meg elindítom a letöltést. De aki nem így használja, annak nyilván ésszel kell ezt használni, bár el nem tudom képzelni, hogy hogy derítették ki a címed meg a jelszavad. Hacsak nem a TW fiókod törték fel.
-
ricogsm
őstag
válasz
gago1975 #54750 üzenetére
Oksa Köszi, akkor jövő héten megy vissza cserébe.
Valószínű,hogy elküldik majd szervizbe? vagy cserélik azonnal ott helyben és adnak egy új gépet?
LCD csere az kivitelezhető? vagy felesleges?Köszi az ajánlatot. Ha pasztázni kell szerintem azzal nekem se lesz gondom.
@vanted5
Off: nagyon elszálltak az árak, én is csak nézek,hogy mi újság.
Annyira drága egy jobb gép is...... nekem most a Nitro 5 van I7 el.... T1650ti vel , jövőre már, khhmm.... -
gago1975
őstag
válasz
ricogsm #54748 üzenetére
Most ezt szerintem hagyd, cseréltesd ki a gépet a kijelző beviágítási anomáliai miatt és majd ha megkapod az új, cseregépet akkor vidd el KillHates-hez és ő lecseréli a gyári riszz-rossz beszáradt pasztát valami jobbra, és akkor alacsonyabb venti RPM mellett, jobb, alacsonyabb hőfokokkal fog menni a géped. Azért az masszív, hogy a GPU-nál 5400RPM fordulat mellett is 74°C ot mérsz(játék vagy stressz teszt alatt), és a 87°C se túl jó.
Ha majd az új, cserélt géphez letöltesz minden driver-t, főként a Dynamic Platform and Thermal Framework Driver-t akkor minden be fog állni szépen. -
gago1975
őstag
válasz
wanted5 #54739 üzenetére
Szia.
Ezt erről az oldalról ie meg lehet közelíteni, de azért abba is gondolj bele, hogy most még kapsz az i5-7300h+1050Ti ért valamennyit.
Késöbb még ennyit se fog érni, és az árak sajnos csak feljebb mennek az erős forintnak köszönhetően. Akkor nagyobb lesz az ár különbözet amit rá kell dobni.GTX1650 és a 1050Ti között, +10-20-30% különbség van különböző játékoknál a 1650 javára, de a 1650Ti még további 15-20%-kal jobb.
-
válasz
echterion #54745 üzenetére
Jó a teamviewer, de jó tanácsként: Csak futtassátok, sose telepítsétek (ha esetleg így csináltátok volna), mert nekem kb 2 éve ezen keresztül törék fel/léptek be a paypalomba. Én ott hibáztam el, hogy nem kapcsoltam ki, futott a háttérben, de nem volt aktív kapcsolat. Emiatt az alapporton be tudtak lpéni a gépembe, amit reggel láttam is, hogy valaki kutakodik (mozgó egér), ahogy érzékelte, h megjöttem megszíkott minden kapcsolatot. 80e ft-ról beszélünk, de mivel észnél voltam, 3 nap után mindet visszakaptam. Ez csak a saját tapasztalatom azóta a routerbe is tíltom a teamviewer kapcsolatot. meg nincs feltelepítve sem. Amikor haasználni kell akkor engedélyezem a routerbe, meg futtatom, de nem telepítem
-
beer1
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy programot, amellyel a saját gépemről tudok irányítani egy távoli másik gépet? -
gago1975
őstag
válasz
Jancsi11 #54738 üzenetére
Szia.
Ja én is megtaláltam : Lenovo Legion 5 review (AMD Ryzen 7 4800H, GTX 1650Ti gaming laptop)
Panel HardwareID:
BOE BOE090D (BOE CQ NV156FHM-N6A);
Coverage: 95.7% sRGB, 69.7% AdobeRGB, 73.1% DCI P3;
Measured gamma: 2.51;
Max brightness in the middle of the screen: 332.62 cd/m2 on power;
Min brightness in the middle of the screen: 9.61 cd/m2 on power;
Contrast at max brightness: 1064:1;
White point: 7600 K;
Black on max brightness: 0.31 cd/m2;
PWM: No.Viszont ez a része aggaszt, hogy gyárilag miért nem lehet beállítani rendesen :
Our unit came poorly calibrated out of the box, with a skewed White Point and Gamma. Once calibrated, it still ended up at around 320-nits of max brightness, with average variations towards the margins, but a slightly dimmer area in the lower-left corner. Color uniformity also ended up better than I expected, with minimal DeltaE variations, which corroborated with the 70% AdobeRGB coverage, makes for a versatile panel for everyday use and some occasional professional work.
I’ll look into the other panel options and update this section once I found out more about them.
Itt arról van szó, hogy rosszul vannak kalibrálva, rosszul beállított, "ferde fehér ponttal" és mindenképp kalibrálni kell a kijelzőpanelt, mert utána jobb lett a színegyenletesség, 320nit fényerő még így is megvolt.
Az LCD technológiára jellemző bevilágítási anomáliák megvannak itt is, döntse el mindenki, hogy ez neki belefér vagy sem, de szerintem nem jobb vagy rosszabb mint a többi gyártóé. -
ricogsm
őstag
válasz
gago1975 #54724 üzenetére
Köszönöm! SEGÍTETT!
windows update lett a végén
Pedig végig mentem már google találatokon.
És látod ez nem jutott volna eszembe!
csak kíváncsi vagyok:
Ebbe az Acer nitroba lehet cserélni csak az kijelzőt jobbra? Mint ami nekem van?
LM156LF miért gyengébb? Kevesebb a színmélysége?
Itt egy leírás hátha érdekel. [link] NOTEBOOKCHECK en. -
wanted5
őstag
válasz
gago1975 #54737 üzenetére
Hmm, most megakadt a szemem a 330k-s gépen. Elkezdtem összehasonlításokat nézni és gondolkodni, hogy megérné az én gépemről váltani? (i5-7300hq - 1050Ti)
Inkább a nem válaszra hajlok, mert mennyiért tudnám ezt a gépet elpasszolni? Szerintem legjobb esetben 200k. Tehát 130-140-ért kapnék egy nem túl sokkal jobb vga-t, viszont sokkal erősebb CPU-t.
Igazából napról napra egyre jobban idegesít, hogy egyre kevésbé lehet multitaszkolni ezzel a procival. A legjobb egy asztali lenne, de ahogy elszálltak most az árak, nevetséges.Szerinted?
-
gago1975
őstag
válasz
Jancsi11 #54732 üzenetére
Szia.
köszi
Közben én is találtam 15"-ból, de csak Ryzen-est, Intel-es valamiért nincs.
LENOVO Legion 5 82B5002MHV gamer laptop (15,6'' FHD/R54600/8GB/256 GB SSD/GTX1650 4GB/Win10H)
LENOVO Legion 5 82B5002MHV gamer laptop (15,6'' FHD/R54600/8GB/256 GB SSD/GTX1650 4GB/Win10H)Lenovo Legion 5 Ryzen 5 4600H GTX1650Ti 15,6"
LENOVO LEGION 5 - Ryzen 5 4600H, 15.6FULL HD, 512 GB, 8GB, Geforce GTX 1650 Ti 4GB, Win10 + gamer egérDe pld 17"-ból meg csak Inteles i5-10300H+GTX1650 / i5-10300H+1650Ti verziók vannak.
Kérdés, hogy a 15" verzióban milyen az a 60Hz-es FHD panel, mert sehol semmi adat nincs róla fent.
Arra azért figyeljünk oda, hogy az egy dolog, hogy a honlapra mit írnak, mert ha igaz is valamennyire, azért a tapasztalatok szerint nem fog 100% sRGB-t tudni.
Ha már 91-95% körüli értéket hoz, akkor már lehet örülni.
Ha valaki vett már ilyet, akkor AIDA64-el ellenörizheté, és a többiek érdekében, tájékoztatása végett screensot-ja be a panel típusát ha kérhetem. -
-
-
wulfi
tag
válasz
echterion #54715 üzenetére
Köszi a választ megleste haver, játék közben 70 fokos volt a vga. Legfrissebb driver van fent neki, a probléma továbbra is fent áll. Lehet h akkor tényleg a játék frissítése a ludas, bár azt mondja h a tesójának ugyan ez a gépe van és ugyan azok a frissítések vannak fent neki, nála nincs probléma.
-
válasz
echterion #54729 üzenetére
Nem hinném, mert az azt jelentené, hogy SOKKAL kevesebb procit tudnak gyártani egy waferből.
Azaz; jelenleg 300mm átmérőjű wafer az elterjed a proci gyártásban. Ez 64000 mm² amiből (most az egyszerűség kevéért) 640db 100mm²-es CPU-t lehet csinálni. Tegyük fel, hogy megnöveljük 110 mm²-re a CPU die-t, akkor már csak 580db CPU jön ki! Azaz bukik 60db CPU-t a gyártó. Ez mondjuk 100ezres Ryzen9-el számolva, testvérek között is 6 millió és ekkor csak egy waferről beszéltem, a gyártósorról, 10 percenként jön le egy wafer, azaz óránként 36 millió mínusz, naponta 864 millió! Ami azért pénztároslőrinc is megérezne.
Persze, nagyon kisarkítottam a dolgot, mert egy waferből nem csak Ryzen9-ek "jönnek le", hanem vannak ott AMD-s "celeronok" is, az a lényeg, hogy egy litográfiájuk legyen azaz mindegyik Renoir-magos.
Tehát hidd el; TUTI, hogyha 1 mm²-el kisebbre lehet csinálni a magot, akkor arra fogják! Az azért nem eresztették eddig a 14 nm-t mert nekik így adják ki a layer-ek kötéseit és ott van valami hétpecsétes titok a technológiában. Annyit lehet tudni, hogy a 5-ik (6-ik a desktopban) generációs prociknál leugrottak 14 nm-re, elővették a Tillamook mikroachitektura egy részét és gurítottak egy brutális nagyot ezzel, betitkosítottak mindent, nem lehet tudni semmit sem, hogy mi-hogy vagy a CPU-ban. Azóta csak ezt toldozták-foltozták.
Aztán most nagy nehezen az Ice-Lake-el áttértek -a még mindig maradinak számító- 10 nm-re. De még mindig semmit sem tudni a processzor felépítéséről. -
echterion
nagyúr
válasz
KillHates #54725 üzenetére
Lehet, hogy direkt csinálta az amd ilyen "nagyra" a procit, hogy legyen hőleadó felülete.
Mellesleg azért nagyon nem mindegy, hogy két vagy három hőcső dolgozik a hűtésben. A gyártó egy céllal dolgozik, profit. Ha az amd-nek elég eggyel kevesebb hőcső ugyanolyan elfogadhatónak nevezett hőfokhoz, akkor biza eggyel kevesebbet fog kapni, mint intel bácsi procija. Sajnos. -
gago1975
őstag
válasz
Jancsi11 #54726 üzenetére
Szia Jancsi.
Azt tudom, hogy Y540-ből létezett 15"-os és 17"-os kivitelben 60Hz-es 9x%sRGB-s, de a Legion 5-ről semmi adat nincs, semmi típusszám, semmi írás és Mo-on nem igazán lehet kapni 15"-os méretben, illetve másként fogalmazok, én nem találtam olyan boltot ahol forgalmazzák, és a színlefedettség/színhűségről se találtam semmit.
Ha te találsz és belinkeled az oldalt, akkor azt megköszönöm, mert ha valós sRGB 9x%-os annál is, akkor ajánlott lenne. -
Az egész nekem ott nem klappol, hogy az AMD-ben és az Intelben nagyjából ugyanannyi tranzisztor (9 MRD) van és nagyjából ugyanakkora a "magja" (156 -149 négyzetmilliméter). DE! Az AMD 7 nm-es, az Intel 14nm-es. Azaz, az AMDnek fele akkora magjának kellene lennie aztán mégis nagyobb, de közben fele akkora csíkszélességgel dolgozik... Viszont mindkét chip ugyanazon az órajelen, ugyanazon a feszültségen egyformán melegszik... Szóval akkor most én helikopter vagyok?
-
gago1975
őstag
válasz
ricogsm #54723 üzenetére
Letörölted, újraindítottad a gépet, megint letöltötted és nem indul el???
Olvasd el ezt: [link]
Valami a win-el lehet.
A driver-eket közvetlenül az Acer oldalról töltötted le, vagy hagytad, hogy a Win magától csinálja meg?
Ha nem Win-es gépet veszel, és te telepíted fel a win-t, akkor előfordúl ilyen elég sűrűn.
Az első driver-ezés alapokat, mindíg a hivatalos oldalról kell megcsinálni. Soha ne hagyd a Win-re. -
gago1975
őstag
válasz
gyépés #54709 üzenetére
Szia
Minden tiszteletem a te elfogult Ryzen védelmed iránt, de most nagyon nem értem ezt a hsz-t.
Én 1000+1 dologban bizonyítottam, hogy a Ryzen melegszik. Posztoltam képet, linket mindent már de ez neked nem elég.Te folyamatosan kikéred magadnak, védelmedbe veszed, hogy ne írjak ilyet róla.
Szíved joga, de az a baj, hogy hiába bizonyít be valaki valamit, te valamiért ezt nem tudod elfogadni.Most próbáltam valamennyire kozmetikázni a dolgokat, próbáltam úgy írni, fogalmazni, hogy ne legyen támadható.
Igazad van, lehetne verseny, sőt elméletileg a 7nm-es eljárásnál ilyennek már elő se szabadna fordulnia, hiszen minnél kisebb a "csíkszélesség", annál kevesebb hőt kellene termelnie.
De ugye ezt az AMD valamiért ezt nem tudja megoldani a mobil CPU-nál.
Az is lehetséges (összeesküvés elmélet), hogy van valami megállapodás a laptopgyártók és az Intel között, de ha pld ugyanolyan két Clevo gépet egymásnak eresztenek, ugyanazokkal a feltételekkel, ugyanazon GPU val, hűtéssel, érdekes módon még mindig az AMD Ryzen melegszik jobban..Téged se azért említettelek meg, mert oda akartam szúrni neked és remélem nem értetted félre.
gyépés emiatt emberi hangnemben rám szokott szolni, hogy "vegyem le a kék szemcsit" mert túl elfogult vagyok az Intel-el kapcsolatban, mert jobb a Ryzen-nek teljesítménye, csak szerintem a hőfok terhelés miatt azért nem mind1 mit mennyi ideig fog tudni használni a user.Jó lenne a verseny helyzet, de jó lenne ha nem lennének kozmetikázott, elhallgatott tények amikről az AMD viszont tehet.
Semmi bántó, semmi degradáló nincs benne, amit írtam de te megint találsz benne olyat, ami sérti a nemtudom midet.Az, hogy olyan gépekbe teszik amiknek nem megfelelő a hűtése arról már kifejtettem többször, hogy valahol nem tehet az AMD, de lehet mégis, mert az xy gyártó cégnek nem ezt ígérte. Nem tudjuk, milyen "marketing" duma állt a háttérben, hogy így a 7nm, meg úgy a 7nm csíkszélesség. Persze ez csak találgatás, de mivan ha mégse???
Szerintem nem demagógia az, hogy igenis melegszenek a Ryzenek, pedig a 7nm-es csíkszélesség miatt pont ez lenne az előnyük, ezt kellett volna megoldaniuk, hogy ez ne fordulhasson elő.
Minnél kisebb nm-es egy proci, annál kevesebb hőt kellene termelnie.
[link] olvasd el ezt a cikket.
minél több az alkatrész, annál bonyolultabb lehet a csip, nagyobb a számítási kapacitás, gyorsabb a processzor;
minél kisebbek az alkatrészek, annál kevésbé melegednek, és annál kevesebbet fogyasztanak.Hiába 1,5x gyorsabb egy Ryzen, mint az Intel, ha a magas hőterhelés miatt és még egyébb #54634KillHates által is leírt anomáliák miatt hamarabb tönkre fognak menni, használhatatlanok lesznek.
Már több Ryzen hibát leírt ide, elmondta a gondokat ezzel kapcsolatban, neked is címzett már tényeket. Te valamiért, mintha ezzel téged bántanának ezt magadra veszed, nem hiszed el.
Hidd el, KillHates nem a levegőbe beszél, nem az Intel embere, sok gép került már ki a kezei közül. Elmagyaráta neked, hogy a fogyasztásuk se annyi amennyi, kimérte, leírta stb... de te még mindig nem hiszed el.Remélem nem veszed kioktatásnak, bántásnak.
-
echterion
nagyúr
Első körben menjen egy legfrissebb driver a vga-nak, aztán egy monitorozás msi afterburner-rel, hogy hogy alakulnak a hőfokok játék alatt. Amúgy nem egy álom annak a játéknak a motorja, szal simán lehet csak a peccs miatt is, nem az lenne a játék története során az első elcseszett peccs.
-
gago1975
őstag
válasz
tpeter77 #54696 üzenetére
Szia.
Azt írták a másik topikban, hogy a dedikált vga miatt csak főne a gép, de nem segítene sokat a képfeldolgozásban.
Amelyik gépben integrált (iGPU) és dedikált GPU van, és nincs letíltva a használata (ilyen pld a HF-es végződésű CPU-k, vagy azok a nagyteljesítményű laptop-ok amik többnyire G-Sync kijelzősök), akkor a dedikált GPU csak akkor kapcsol be, amikor szükségünk van a többletteljesítményre. Amikor nincs rá szükség, akkor a rendszer az integrált vezérlőt használja. Így ez idő alatt a dedikált GPU nem fogyaszt energiát, ami üzemidő szempontjából nem elhanyagolható.
Ha bármilyen thermikus tesztet is megnézel, ott látod, hogy a CPU mindig magasabb hőfokokat produkál, mint egy GPU.Mivel neked fontos a kijelző színlefedettség / színhűség képszerkesztés miatt, ezért sok model amit kérdezel, kiesik. Az ár is fontos tényező számodra csak pontosan kéne tudni, hogy meddig tudsz nyújtózkodni, a 300K körül mit takar?
Lenovo Y540 / Legion 5
A te általad is említett Y540-ből sajnos nem fog kijönni 390K alatt, a Legion 5 pedig még ennél is drágább, a használható model 450K-nál kezdődik.
Lenovo Legion Y540 / Legion 5 -ből ennél olcsobban nincs olyan model, aminek normális kijelzőpanelje lenne. Y540-ből és Legion 5-ből is csak azokat szabad megvenni amiknél a a kijelzőnél a 144Hz és 300nit van feltüntetve.
Y540-15IRHAzokat a modelleket, amiknél az írja az oldal, hogy 120Hz 250Nit, messziről kerüljétek.
Azokban sokkal gyengébb színlefedettségű/színhűségű panelek vannak.
Legion 5 15IMHItt még megjegyezném azt is, hogy van i7-9750H és 9750HF.
A "HF"-es CPU-nál tíltva van az iGPU(integrált intel UHD630) emiatt az akkumlátor üzemidő csökken, folyamatos wi-fi + munka használat esetén 120-140percig bírják. A sima "9750H"-nál viszont mivel az iGPU nincs tíltva, így az üzemidő akár 240-300perc vagy több is is lehet.Acer Nitro 5
Nem gyárt az Acer olyan Nitro 5-öst amibe ne gyenge minőségű panel lenne, sőt jelenleg Mo-on még a sokkal drágább Helios 300-as modellek is csak gyenge panellal vannak forgalomban.MSI GF65 / GL65
A GF/GL65-ös sorozatnál három fajta kijelzőpanel létezik, 120 ill. 144Hz-es, viszont sajnos a GTX1650/1650Ti/1660Ti GPU-val szereltekbe gyenge minőségű panel kerül.
Csak az (GF65SE / SER) (GL65 SE/ SEK) RTX2060-2070 modeljeikbe tesznek 144Hz-es jó panelt. A GF65-ös 405K-nál kezdődnek.MSI GF/GL/GP 1650/1650Ti/1660Ti GPU-s kivitel panelja
MSI GP65
Ugyanúgy három fajta kijelzőpanel létezik, 120 ill. 144Hz-es,
De itt is csak a GP65 Leopard 10SFR, 10SFK, 10SER, 10SEK, RTX2060-2070 modeljeikbe tesznek 144Hz-es jó panelt. Ezek viszont 470K-nál kezdődnek.GF / GP65 RTX2060-2070 GPU-s kivitel panelja
Thinkpad L590
i7-8565U-s CPU-t már nem ajánlanám és szintén rossz N156HCE-EAA kijelzőpaneles.Thinkbook 15
Rossz rossz kijelzőpaneles.Probook 450 G7
Rossz rossz kijelzőpaneles.
Asus Vivobook14&15:
Rossz rossz kijelzőpaneles.
Dell latitude 5501 inspiron 5593, G3, G5,
Latitude 5501 panel:G5 panel:
A drágább RTX2060-as gépekhez két féle panelt tesznek, a drággábbak 144Hz-es és 90% feletti sRGB-s míg az olcsobb RTX2060-as vagy alatti modellekben szintén rossz a színlefedettség a jellemzőLenovo Yoga Slim 7-14 lenne viszont amit még ajánlanék itthon csak Intel i5-1035G4, illetve i7-1065G7-el lehet kapni 350K az induló ár, de kint van ugyanez Ryzen 7 4800u-val. Azzal jobban ajánlanám a teljesítménye miatt és lehet olcsobb is lenne.
Photoshop-os képszerkesztéshez nagyon jó 60Hz-es kijelzőpanel van hozzá. -
wulfi
tag
Sziasztok!
Cimborámnak van egy Asus tup gaming laptopja a pontos típust nem tudom Ryzen7-es proci GTX 6gb-os vga, 8gb ddr4-es rammal, word of tanks-al játszik 4k-ban megy is neki csak annyi gondja van, hogy a célkereszt mozgás közben meg zoomoláskor szaggat, először nem volt vele ilyen gondja, de azt mondja, hogy mióta kapott frissítést a játék azóta van ez.
a laptop tv-re van kötvelmondása alapján prémium hdmi kábellel.
Van ötletetek, hogy mi lehet a gond? A laptopnál lehet a gáz vagy esetleg a játékkal? -
gyépés
aktív tag
válasz
KISDUCK #54711 üzenetére
Köszi, hogy kikerested ezeket. Én vonatoztam, nem volt lelki erőm a szakadozó neten sokadjára is kikitatni, belinkelni.
Nekem az a kedvenc részem, mikor a végén 45W-ra korlátozva engedik rájuk a teszteket, meg mikor akksiról hajtják meg őket különböző alkalmazásokkal. Nagyon szépen kirajzolódik, hogy jobb mobil megoldás az AMD-é. -
KISDUCK
addikt
válasz
gyépés #54709 üzenetére
Mondjuk a videót megnézve még azt se lehet mondani hogy ugyan az a hűtése a 2 gépnek. Az amd-s gépnél 2 pipe van csak a procin míg az inteles gépnél 3 pipe, szóval emiatt nem is lehet azt mondani, hogy ugyan olyan körülmények között jobban melegszik az amd-s gép, de amúgy az amd-s modell elég jampi lett erőben.
forrás:
[Same Laptop, Different CPU: Ryzen 4000 vs Intel 10th-gen Battle feat. XMG Core 15] -
gyépés
aktív tag
válasz
gago1975 #54625 üzenetére
Már megint csak kiragadtál egy neked tetsző képet a "kék szmcsiddel". Az egész tesztet kell belinkelni, ott szépen ki van fejtve minden konklúzióval: Azonos feltételek közt, azonos hűtés és fogyasztás mellett az 10. genes intel mobil proci lassabb és/vagy jobban melegszik, mint a 4. genes mobil AMD. Egyszerűen nem értem, hogy hogy tudsz ilyen demagóg lenni, és csak a neked tetsző részeket kiemeni egy kontextusból, így teljesen elferdíted a tényeket... Ne kelljen már sokadszor is belinkelnem azt a tesztet...
-
ricogsm
őstag
válasz
hszilard666 #54705 üzenetére
ilyet nem is feltételeztem
Csak nem értem az üzletpolitikát... Nekem is volt gsm boltom és szervizem.
ahogy eladtam valamit szedtem is le a hirdetést.
-
Lionela
csendes tag
Ezúton is egy hatalmas köszi Killhatesnek a pasztázást.
1 napi teszt után az eredmény:
- átlagos felhasználásnál (böngészőtabok garmada, videóval, office-szal vegyítve): - 5-10 fok
- játéknál: - 10-15 fok -
KISDUCK
addikt
válasz
Szotyi222 #54700 üzenetére
Az Otthoni hálózat és internet megosztás topikban ebben biztosan tudnak segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Fujitsu AKCIÓ ,vil.bill,15,6"FullHd IPS,8.gen.i5, 4G LTE,8-32GB/256-512,jó akku,szép
- ASUS ROG Strix G512LI I5 144Hz/10300H/1650TI/24 GB ram/512 M2 SSD
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440H(fiz.4MAG!),8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,szép
- Új Asus ROG Zephyrus G16 GU603VI ,16" QHD+ IPS - 240Hz- ,i9-13900H ,NVIDIA RTX 4070 ,32GB ,1TB NVMe
- PS Plus előfizetések
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest