Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Napok óta legyőzhetetlen a 32 GB-os új Radeon pletykája
- A Samsunghoz viheti az új IO lapka gyártását az AMD
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grampy
aktív tag
Nos, játszottam egy órát kikapcsolt EXPO-val, és megszűntek a dropok. A min. fps 50 alá nem ment. Érdekes. Köszi Raga.cs a RAM tippet! Illetve mindenkinek aki segített! Átnézek RAM topikba érdeklődni. De azért még ha lesz több időm tesztelgetem.
-
Grampy
aktív tag
válasz
presbazsi #4239 üzenetére
Az optimalizálás ki van kapcsolva, a késleltetési mód a kezdetek óta ultramagason van, anélkül játszhatatlan sajnos. A felesleges teljesítmény zabálók mint felhők, árnyékok lejjebb vannak véve. A látótávolságot toltam ki 115%-ra, a teljesítmény nem esett le, kétlem hogy ez okozná a mikrolaggokat. Még a ram Expo-t nézem meg, nem e az okozza.
[ Szerkesztve ]
-
presbazsi
tag
Szia!
Nálam is csinálta, egyik napról a másikra jött elő ez a probléma.
Ami nálam a megoldás volt:
Nvidia app-en belül, a játék könyvtárban, Assassin's Creed Odyssey beállítások.
Kapcsold ki az optimalizálást, tekerj egy kicsit lejjebb, és az illesztőprogram-beállítások alatt az Alacsony késleltetés módot tedd ultramagasra. -
Grampy
aktív tag
válasz
Raga.cs #4235 üzenetére
Átlag 140 megvan, max 200-300 körül, a min fps is átlagban 50-60 alá nem szokott menni, csak valamitől mikor egy pillanatra stutter van, akkor a játékon belüli fps mérő 1-10 fps között mutat, szóval innen tudom hogy a min. fps beesik. Ezt szeretném kideríteni mitől. Valami nem tetszik neki. Előtte Ryzen 5 7600-al is ezt csinálta.
[ Szerkesztve ]
-
Raga.cs
tag
(Az MSI afterburner is okozhatja, nálad akkor nem.) Tapasztalatom szerint úgy a legjobb, ha a játékon belül a menüben korlátozod 90FPS re és a monitorodat pedig 90-100 Mhz re , ahogy lehet és a vsync-et kikapcsolod, ha nem lehet a monitort így beállítani akkor vsync on vagy adaptív.
Így tükörsima tud lenni. Most a Valhallát játszom ott 100Mhz a monitor, menüből és vsync on vált ba. (feljebb léptem a 90fps ről a gép bírja) Ja és 170% a felbontási lépték, így 200W alatt marad a VGA fogyasztása és sima is szép is.[ Szerkesztve ]
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Már 167 órám van a játékban, nagyon szeretem, és van egy dolog ami zavar, így kíváncsiságból megkérdezem. Nektek is stutterel néha a game? Azt tudom, hogy modern rendszereken mókolni kell, hogy szépen fusson, sok utánaolvasás után be tudtam úgy lőni a játékot, hogy jól menjen. Mégis ezek a néhai (van hogy gyakori) min. fps beesések megmaradtak. Csak kíváncsi lennék, hogy ez csak nálam fordul-e elő, vagy ilyen tré az optimalizáltság?
Konfigom: 9800X3D, 32GB, RTX 4070
Friss driver mindenből, Win11 Pro 24H2(23H2-vel is ilyen volt)
Játékot Ultra Low Latency módban futtatom, ez tette játszhatóvá, enélkül stuttering tenger az egész.
Háttérben nem fut sem Afterburner, sem semmilyen hasonló progi.[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
válasz
Creative997 #4226 üzenetére
Benne van, csak a leírásból kivették a szamuráj szót, és warrior lett.
VR Pisti pozitívan nyilatkozott ról, neki tetszett a változatos játékmenet, amit a két karakter képvisel.
Én kicsit amiatt aggódok, hogy az egész két karakteres koncepció alapja azért lett kitalálva, mert az Odyssey/Valhalla kapcsán fanyalogtak a játékosok, hogy milyen AC már az, ahol egyedül ki kell irtani egy erődöt nyílt harcban, ezért a Ubi behozta a választás lehetőségét, osonhatsz a nindzsával, vagy harcolhatsz a brute-tal.
Ahelyett, hogy visszahozták volna a régi AC vonalat, vagy opcionálissá tették volna a nyílt harc/orgyilkosságot, mint (néhány boss kivételével) az originsben volt, inkább ebbe az irányba vitték, és ez nem biztos, hogy jól fog elsülni. De remélem meglepnek
-
spleenszuru
őstag
válasz
Creative997 #4226 üzenetére
Tegnapi trailerben tán "black warrior"-nak hívták, ha jól rémlik.
Engem egyáltalán nem érdekel amúgy, hogy fekete. Nagy böhöm, jó tankos. Szerintem tök jó, hogy a 2 véglettel tudunk majd harcolni.
-
VTom
veterán
válasz
Creative997 #4224 üzenetére
Tegnap jöttek ki a 4 órás streaming review vélemények, a többségnek tetszett.
Amit láttam belőle, az alapán a karakterek arc animációja ultra gagyi az átvezető párbeszédek során, meg a harcoknál is volt egy-két gagyi animáció.
Én nem kapkodom el a vásárlást, pedig a nindzsa karakter nagoyn tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
Creative997
őstag
válasz
spleenszuru #4223 üzenetére
Shadowst annyira felnek kiadni, hogy mar mindent is megvaltoztatnak benne.. tuti nem fogjak elkapkodni a kiadasat
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Creative997 #4219 üzenetére
Nem örülnék neki, mert alapvetően én szerettem/szeretem az Ubi open world játékait, kb. tőlük van a legtöbb játékom, mint kiadó és gyártó az FC-k, AC-k, Wildlands, Division, Watch dogs, stb., illetve az Avatar-t és a SW Outlaws-t is szándékomban áll még megvenni.
szerk: ráadásul kínaiak akarják megvenni, jól tudom...annak azért nem örülnék.
[ Szerkesztve ]
-
Creative997
őstag
Mint gyűjtőhely ide írom: úgy tűnik az Ubisoft menthetetlen, állítólag a Shadows se képes megmenteni a mostani formában, hanem azért halasztjak folyton, hogy egy olyan reszsikert érjen el, amivel jó pénzért el tudják adni a céget.
-
VTom
veterán
válasz
Creative997 #4214 üzenetére
Arra nem tudod használni. Úgy működik, hogy egy Ubi fiókra meg tudod venni a játékot több platformra (pl. nekem PC és PS) és ha az egyiken játszol mondjuk 100 órát, akkor ha a másikon indítod el a játékot, tudod folytatni a 100. órától.
A Valhallában 218 órám van PS-en, nemrég volt szénné akciózva PC-n, megvettem oda is, és szépen mutatja, hogy Play time: 218h.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Creative997 #4214 üzenetére
Egyetértek!
-
user112
senior tag
Az hiszem, így 73%-on befejezem a játékot és elkezdem az originst. Ha letörlöm és esetleg később újratelepítem, akkor marad a szintem vagy elölről kezdődik? Van valahol mentési fájl, amit érdemes lementeni?
-
user112
senior tag
Megdöglött a kutya is. Folyamatosan mozogni kell, meg guggolni. Egy újabb érdekes világ.
-
user112
senior tag
-
user112
senior tag
Cerberos, egy újabb idegesítő ellenfél; pedig eddig olyan jól ment minden.
-
Héraklész
tag
Köszönöm. Elkezdtem, de nem sok időm van mostanában, még be kell állítanom a billentyűkiosztást stb. Szóval még valóban az elején vagyok. :-)
Köszönöm a tanácsokat! -
Snoop-y
veterán
válasz
Héraklész #4196 üzenetére
Nincs olyan fegyver amit erdemes igy csomagban megvenni.
A jatekkal kapott ubisoft creditet koltsd a Bighorn Bow-ra 150cr (ez egy glitched item 1.5x szerezi a warrior score-t ez kesobb lesz fontos karakterepitesnel kb a jatek kozepetol)
Hector Harpe kardot majd tartsd meg (ez nem annyira lenyeges lehet ugyanolyat talalni ha esetleg elfelejted) -
tibaimp
nagyúr
válasz
Héraklész #4196 üzenetére
Én az ilyen pimp dolgokért nem adok pénzt, de ez én vagyok!Illetve, amikor elkezdel vele játszani, úgy is találsz majd páncélt, meg fegyvert, tömkelegével, gyanítom jobbat is, mint amit így kapsz!szerk: most nézem, hogy a Delux pack olcsóbb, mint a Gold, meg mintha az nem tartalmazná a DLC-ket, szóval az nem jó! A Gold-ot vedd!
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Héraklész #4194 üzenetére
Én annó a Gold verziót vettem meg, ami tartalmazta a Seasson Pass-t is, de ez így volt jó, mert így akkor adták hozzá ingyen a Assassin's Creed III Remastered-et, így lett meg a 3. rész az AC-kból! Én úgy látom, most is így van még. Ha nem kell a 3. rész, akkor a két DLC-t vedd meg, azok nagyon megérik az árukat, plusz új területek, nagyon sok küldetéssel, tovább lehet fejelszteni a karaktert, több +10 óra játék! A két DLC:
- Legacy of the First Blade
- The Fate of Atlantis -
Héraklész
tag
-
Héraklész
tag
Csak single-ben játszanék, multiban nem.
Ezt érdemes hozzá megvenni?
"Deluxe Edition:Choose the DELUXE EDITION, which includes the game and the Deluxe Pack.
The DELUXE EDITION includes:
- Assassin’s Creed Odyssey base game
- The Kronos Pack (Including 5 epic pieces of armor, 1 epic weapon, 1 epic mount)
- The Herald of Dusk Pack (Including 5 rare pieces of armor, 1 rare weapon)
- The Capricornus Naval Pack (Including 1 ship design, 1 crew theme)
- 1 Temporary XP boost
- 1 Temporary Drachmas boost" -
Héraklész
tag
Sziasztok!
Most venném meg a játékot. Melyik DLC ajánlott hozzá és van-e, amelyik nem annyira?
Még nem játszottam Asassin Creed játékkal, az elején hogy induljak el, van-e valami használható magyar oldal segítségnek? -
user112
senior tag
Olvasom, hogy a "tökéletes" harcos kard, tőr bevésései:
24% Warrior damage, +50% crit damage, +30% damage with swords.
Van ilyen ajánlás a páncélzat egyes elemeire is? -
VTom
veterán
-
user112
senior tag
válasz
Creative997 #4184 üzenetére
Szóval elkezdődött Az első penge öröksége
-
user112
senior tag
Elég érdekes dolgok történtek. A DLC-k vásárlását követően telepítéssel indult a program (gondoltam automatikusan telepít), aztán a nyitókép után lefagyott többször. Ráfuttattam a hiba-ellenőrzést, javított pár file-t. Végül aztán indult (látszólag minden megmaradt), méghozzá egy új küldetéssel, amit ki se választottam. Üldözött->Örökség fejezet, Jönnek a lovasok, Egy legenda árnyéka. Ez az alapjáték része, vagy már a DLC? Mert megjelentek a perzsák is, miután kiszabadultak az égő faluból a polgárok. Hogy jött ez elő most. Frissülhetett a program. A főképernyőn megjelent az Atlantisz sorsa és a Felfedező túra. Nem rémlik, hogy ezek itt voltak. Az Ubi-nál az Odyssey alatt ott vannak a dlc-k, indíthatók.
[ Szerkesztve ]
-
user112
senior tag
válasz
Creative997 #4181 üzenetére
Ha olyanok, mint az alapjáték, akkor biztos megérik a 6,25 EUR-t, úgyhogy behúzom mindkettőt. Még egyszer végigmegyek a szigeteken, bár így egy kicsit egyhangúak. Már csak pár szint kell a 99-hez, utána elkezdem valamelyiket.
Melyikkel érdemes kezdeni? Nulláról fog indulni a szintem?Egyébként erre a botra gondoltam:
Ez nem a Staff of Hermes, amit odaadott Laylanak? Hogyan kerül ez ide és mit tud? [ Szerkesztve ]
-
user112
senior tag
Sziasztok!
A Bot mikor jelenik meg a lándzsa mellett?
A The Fate of Atlantis is van olyan jó, mint a Legacy of the First Blade? -
VTom
veterán
Most, hoyg ilyen aktív lett a topik, kedvet is kaptam, úgyhogy folytattam a napokban a PC-s végigjátszást.
Még mindig nagyon jó vele játszani, csak úgy sodornak magukkal a történések, helyszínek.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
user112 #4166 üzenetére
Igen, itt újratermelődnek az ellenfelek, ha meg egy erődöt előbb kipucolsz, mint ahogy küldetés vinne oda, ismét ott vannak az ellenek! Kvázi, így lehet "végtelenig" boost-olni a karaktert. A hirdetők is újra beadják a küldetéseket. Viszont a kérdőjelek eltűnnek és felfedezettnek számít onnantól az adott helyszín, így végül is ki lehet pucolni a térképet.
-
-
user112
senior tag
válasz
tibaimp #4164 üzenetére
Egyszer én is végigmentem az összes sziget, összes hirdetőtábláján, de ezek folyamatosan újra töltődnek. Az elfoglalt erődök is feltöltődnek. Most visszamentem a Fyli erődbe a Heitor's Harpeért. A katonák ott voltak, de a láda viszont üres volt. Sajnos a küldetés idején szétszedtem.
-
Raga.cs
tag
válasz
user112 #4161 üzenetére
Korfu a legutoljára kiradott "DLC" emlékeim szerint ingyenesen, egy crossover story részeként a Valhallában is megjelent Kasszandra mint szereplő egy történet erejéig, de Eivor nem szerepel az Odyssey-ben. Az Atlantisz DLC ben sok + képességpont szerezhető.
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
válasz
user112 #4163 üzenetére
Mondjuk az jó kérdés, hogy hogyan csinált több 100 Ability pontot...
Én, mire végeztem a DLC-kkel is, kipucoltam a full térképet, ~300 óra, 99+18 szint (plusz az a kb. 20 Ability pont a térkép bizonyos helyeitől)!
A +18 (Mastery Level) szint ott már csak Ability pontot kaptam, a sebzés és az életerő nem növekedett automatikusan, mint a normál szintlépésnél.
-
user112
senior tag
válasz
tibaimp #4162 üzenetére
De azért hogy a bánatba lehet neki 395, miután már 200-at kiosztott? Vagy 400 kiosztott után még 54 maradék. Gondolom a képességfa is jól tele lehet. Egy-két képességpont nekem is jött pluszba, de a java szintlépeskor. Most egy szint 1200k, az alapküldetések 25k-at adnak. Csatákkal és hajóval jöhet össze 100k feletti. Szóval azért ehhez rengeteg idő kell. Alapesetben.
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
válasz
user112 #4161 üzenetére
Képesség pontot bizonyos helyszínek is adnak, mikor felfedezed ill. megcsinálod ott a "feladatot". Ha jól emlékszem ilyen volt a "táblák leolvasása" (vagy az Origin-ben volt
), illetve valamilyen Rest of pice helyszínek is voltak, ahol egy szőnyegen kellett "pihenni" pár sec-ig, majd már kaptam is az Ability pontot.
-
user112
senior tag
-
user112
senior tag
Most nálam egy küldetéses, azonos szintű zsoldos lerohanó merénylet 50%-os sebzést okozott (lándzsa 6-os szint) (meg is lepődtem), de küldetésen kívül csak kb 20%-ot. Olyan még sohasem volt, hogy 100% legyen. Utána már csak nyilazni szoktam, de jó pár kell hozzá pusztító, ragadozó lövéssel, Artemisszel együtt. De megpróbálok rámenni a zsoldosokra. Talán a bevéséseim nem jók
[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
válasz
user112 #4142 üzenetére
A zsoldosokat érdemes ölni, mert a tier bónuszok nagyok hasznosak, pl. felezik a nyersanyagigényt a kovácsoknál, vagy szintén felezik a hajófejlesztéshez szükséges nyersanyagok mennyiségét. Ezek nélkül elég nehéz, mikor már bődületes pénzeket és nyersanyagokat kell elpattintani egy-egy szint emelésre minden páncélon/fegyveren.
Azért volt fura, amit írtál, mert én is a fő szál után kezdtem bele ezekbe a vadászatokba, és különösebb erőfeszítés nélkül már olyan szintű volt a karakterem, hogy a Medusa-n kíłvül egyik sem okozott problémát. A Medusa azért lepett meg, mert a tervezettnél korábban, véletlenül találtam meg egy mellékküldetés során, és pár próbálkozás után lett csak meg, a többi viszont mind elsőre.
Egyébként én végig assassin builddel mentem, ehhez fejlesztettem a képességeket is, ill. a crit. chance + crit damage-t fejlesztettem, ahol csak lehetett. Ezeket assassin builddel kombinálva elég durván tudtam osztani harc közben is.
így nézett ki pl. egy lesből támadás, 3 őr és egy zsoldos ellen: Link
-
tibaimp
nagyúr
válasz
user112 #4145 üzenetére
Célszerű lenne (én legalábbis így csináltam, persze attól Te csinálhatod másképp), minimum 3 féle szettet készíteni, a három specifikusan a vadász/harcos/orgyilkos kaszthoz passzolót (hozzá tudod állítani az Engrave-et is a kovácsnál, ami szintén sok pluszt adhat), így a sebzést a ruha szettekkel nagyon durván ki lehet maximalizálni!
Ott kell oldalt "szlotokat" vásárolni pénzért, és így tudsz a szlotok közötti váltással gyorsan "átöltözni" így a karaktert áttenni egyik ruháról a másikra, így változtatva az adott rész sebzését!
Ez az a rész, bekerteztem pirossal:szerk: a végén az Assassin szettemmel több mint 1 millió volt a sebzésem, és én is ragaszkodtam az arany ill. komplett szettekhez, pedig, mint kiderült, a "sima" lila ruházat sokkal erősebb lehet!!
[ Szerkesztve ]
-
-
user112
senior tag
Nem egészen értelek. A fő sztorival, kultistákkal, állatokkal én is végeztem, a zsoldosokkal nem igazán foglalkoztam, csak ha muszáj volt. Lehet, hogy nem pontosan követtem a történeti szálat, de így alakult. Még mindig vissza van két küklopsz (Agres és Steropes). Ezekhez sem volt türelmem még; a szintjük folyamatosan nő az enyémmel. De szerintem ezek csak mellékszálak és ez a sok csapkodás nekem nem jön be. Az Atlantisz nagyon tetszett most Herodotos sztoryban vagyok. Odüsszeia elfogyott, még egy kiegészítő Atlantiszi fejezet van, legalábbis egyelőre. Meg pár kisebb történet, de úgy látom ezek folyamatosan bővülnek is.
-
VTom
veterán
válasz
user112 #4136 üzenetére
Nekem ez azért fura, mert én ezeket az endgame-re hagytam, mikor már végeztem a fő sztorival, összes kultista halott, összes mercenary halott, és addigra annyira OP voltam már, hogy egyáltalán nem okoztak gondot a mítikus lények, mindegyik elsőre meglett. A legendás állatok szintén.
-
user112
senior tag
válasz
tibaimp #4137 üzenetére
De enélkül nincs meg az Atlantisz. Kellene a 4. golyó. Nem tudom nem e a kontrollerrel lehet e valami gond. Ennél egyszer, de korábban pár küldetésnél is előfordult, hogy amikor sokan támadtak, egyszerűen nem tudtam kifordulni, megfordulni és elhúzni a csíkot. Mintha nem engedett volna szabadulni a csatából.
[ Szerkesztve ]
-
user112
senior tag
Meglett a Medúza, de a Minotaur szörnyen idegesítő. Mintha akadályozva lenne a mozgásom és mindig eltalál. Ha ráfordulok, már el is kaszál. Semmit se érnek a méregnyilak, alig aktívak a skillek. Én nem tudom, kinek jó ez. Még holnap próbálkozom, aztán e miatt kukázom a játékot. Pedig nagyon tetszett eddig. 210 óra, 80-as szint, a Minotour 76-os
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Megcsináltam a 40 sziget hirdetőtábláinak távolsághoz rendelt küldetéseit (kivéve Argész, Szteropes, Meduza és Minotaur; ezekhez nem volt még türelmem). Megvannak a Kultisták meg a 8 legendás állat meg a háromszöges ! is.
Akkor már több, helyhez kötött küldetés nem lesz?
A Fő történet lezárult?
A nyilaknál normál, bénító és halál van; a másik három hogyan oldódik fel?[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
válasz
AsakuraDave #4126 üzenetére
Úgy látszik, te meg a Syndicate-et rendelted máshonnan, mert abban ismert fel mindenki 300 méterről is, és már ment is a balhé, ahol 18x kellett lenyomni egy gombot, hogy 3 kombóval halálra szurkáld az ellent, 36 késszúrással. Ehhez jött a csuklópántból kilőhető batrope, és megfejelték egy csodálatos hegedűszólóval az akciók alatt.
Az Originsben nem pöröllyel mászkáltam, hanem beosontam mindenhova, és csak azt öltem meg, azt loptam el, akit/amit kellett. Egészen más élmény így játszani, próbáld ki egyszer.
De mint mondtam, minden játék megítélése szubjektív vélemény.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
AsakuraDave #4126 üzenetére
Ez OK! Eennek, az akkor, új AC-nak pont ez volt a lényege, hogy szakítottak az addigi AC stílussal. Nekem amúgy az összes AC megvan, és kb. mindet ki is toltam, legalább egyszer, tetszett is, de nekem az Origins-el behozott játékmenet jött be a legjobban. Maga a terület illetve a kor, meg az egyiptomi.
-
Raga.cs
tag
válasz
Creative997 #4127 üzenetére
A főmenüben kell legyen egy Felfedező túra / Discovery tour menüpontnak.
[link][ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
válasz
tibaimp #4124 üzenetére
Az oké, de az tény, hogy a Syndicate volt az utolsó assassination mechanikára épülő cím a sorozatban, ahol szekvenciák, jól védett területek választottak el a célpontunktól ahol a nehézség meg akció az volt, hogy hozzá eljutni így vagy úgy, stealth mechanikát alkalmazva, előkészülve, hogy hogyan is érdemes megközelíteni utána jött az Origins ahol konkrétan már soulslike boss fightok voltak és innentől kezdve ebbe ment át a sorozat.
[link] Ez minden csak nem Assassin's Creed stílus. Nincs ezzel baj, csak egybe venni az egészet azért vicces, mert teljesen más stílus, köszönő viszonyban sincsenek egymással az Origins előtti és utáni címek, az utóbbi 3 cím már színtiszta RPG a te döntésed, hogy dual wieldes, pajzsos-lándzsás, kétkezes stb karakterrel tolod végig. -
tibaimp
nagyúr
válasz
AsakuraDave #4123 üzenetére
A kedvencem a 3 közül, ha kellene választani...
-
AsakuraDave
őstag
Hát te valami nagyon más Origins címmel játszhattál mert konkrétan ez volt a sorozat azon nyitása ami örökre megváltoztatta a lopakodós, hidden blades AC sorozatot egy RPG-vé amiben szanaszét szintezve magad az 50kg-os kalapáccsal agyonversz mindenkit vagy lenyilazol mindenkit egy auto shotgunt megszégyenitő íjaddal.
Az Odyssey a görög mitológia miatt nekem nagyon bejött meg a szigetek, látvány stb. A Valhalla meg a Vikings sorozat közepette eléggé adta magát...de hogy az Originslegunalmasabb rész, mindenhol csak homok.
[ Szerkesztve ]
-
Raga.cs
tag
válasz
Creative997 #4120 üzenetére
Csak erre az 1 reagálnék:
"
Be lehet mutatni pl híres görög embereket, de én történelmet sem ebből tanulnek..
"
Az általános iskolában sokkal jobban fel lehet kelteni a tanulók figyelmét amitől sokkal lelkesebben tanulnak, ilyen módon , ahol a játék 1 karaktere vezet végig Görögország nevezetességein, (nem a híres görög emberek a lényeg) de erre a mi országunkban nem találunk pédát... erre pedig nem képes a Witcher stb. sem, és amúgy azok is 1 kaptafa.[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
válasz
Creative997 #4120 üzenetére
Nyilván ezek szubjektív vélemények, de pont arra akartam rávilágítani, hogy nekem a három játék egyáltalán nem ugyanolyan, leszámítva, hogy egy nagy, nyílt világot kell felfedezni.
Origins: Az összes Assassin's Creed-et végigjátszva (kivéve Rouge egy bug miatt és Syndicate, mert az tényleg szarul sikerült nekik) számomra az Origins tette fel a koronát a sorozatra, azon kívül, hogy igazi lopakodós, orgyilkosos játék, érezhető rajta, hogy szívvel-lélekkel készítették. 110 órám van benne, 2 végigjátszással.
Odyssey: nagyon nehezen barátkoztam meg vele, de talán azért, mert közvetlenül az Origins utána neki is álltam. Aztán azon kaptam magam, hogy beszippantott az ókori görögország, fejlesztgettem a karakteremet, harcolok, legendás állatokra vadászok, mítológiai lényekkel küzdök meg. Teljesen másra helyezte a hangsúlyt, mint az Origins, sokkal inkbb volt egy open world RPG, mint Assassin's Creed játék. 260 órám van benne, PS-en és PC-n összesen,
Valhalla: Azon kívül,. hogy számomra a PS5-ön ez hozta el először a next-gen érzést (Odyssey-hez képest tűélse textúrák, eszméletlenül részletes környezet és hangulat) teljesen más vonalat hozott, mint a másik kettő, igaz, ebből volt, amit én negatívan éltem meg. Ebben pl. teljesen más a küldetésstruktúra, nincsenek mellékküldetések, csak megoldandó rejtélyek, és a fő történetszál ad csak küldetéseket. Felfedeznivaló is van benne persze bőven.Szóval nekem nem egy kaptafa ez a három rész. A Mirage-ra megint nem térnék ki, mert azt nem kezelem teljes értékű játékként. Egyébként az sem volt rossz egyáltalán, de nekem hiányzott belőle a felfedezés.
És épp tavaly jelentették be (vagy tavalyelőtt, már nem emlékszem), hogy jön a Shadows, aztán átállnak egy teljesen más modellre, ahol lesz egy lobby (Animus) és abba fog jönni minden további Assassin's Creed. Tehát valahol próbáltak megint megújulni.
Hát, meglátjuk mi lesz velük. Remélem felvásárolja őket a Sony, és Decima engine-nel, PS exkluzív, korhű open world RPG-ket csináltat velük, amikben lopakodni és orgyilkolni is lehet
-
Creative997
őstag
válasz
Raga.cs #4119 üzenetére
Látom nem sikerült kiragadni a lényeget, de segítek, leirom másképp ugyanazt. Itt nem a különböző világokkal van a baj, a tajakkal, ezt nem is vitattam, sőt osztottam is meg screenshotokat itt is meg Originsben is (azok tényleg klasszak, bár számomra termeszetfilmek vagy eloben sokkal jobbak - es nem, nem tudom milyen eloben az ókori Görögország, de ezt senki sem tudja), hanem a küldetések es felfedezések monotonizmusma, ahogy fel vannak építve, a rendszere. És ez a fajta struktúra jellemzi évtizedek óta a céget. Nem csak AC, Far cry is pl. Sőt, a CEO olyat nyilatkozik, hogy a mai játékosoknak valami igazán egyedi kell, nem elég a hosszú távon kiadott minőség, ergo elismeri, hogy nem alkotnak kiemelkedőt.
Be lehet mutatni pl híres görög embereket, de én történelmet sem ebből tanulnek..
Origins, Odysseybe is kb 200 órát raktam, de a második fele már félig kínzás volt és csak a perfekcionizmusom miatt mentem a 100%-ra.
Nekem a legelső AC ütött a legjobban, annyira új volt a stílusa (és már az is nyomasztóan monoton), aztán egy komoly upgrade az AC2 és azóta.. és még egyszer, nem a csomagolás a gond.. -
Raga.cs
tag
válasz
Creative997 #4118 üzenetére
Nekem csak 1000 órám van az Odyssey ben
, és hogy lenne már ugyanolyan, 3 történelmi korban játszódó game. Az Origins reálisan megalkotott egyiptomi világ (NASA műhold adatokat is használtak pl. homok színe), és mikor a piramisokat megláttam... Ody ugyanez ókori görög világ. Valhalla viking világ. Szóval mint ismert Originsnek és Ody-nek történelmi oktató módja is van és abban is láthatod 3D ben az akkori világot. Már ennyi is megéri vastagon az árát. Az Ody a legjobb a 3ból de mindegyik nagyszerű. Az FPS játékokat miért nem gyalázzák több évtizede ugyanaz... mész .. lösz.. Itt ez a 3 RPG azért elég változatos, sok lehetőség van az egyedi karakterek készítésére. A storyk és a világ nem hasonlít. És igen a kérdőjel ugyanúgy néz ki. A többi játékuk mostanában... szerintem is gyenge. (kivétel az új Prince, csak az nem az én világom.)
[ Szerkesztve ]
-
Creative997
őstag
Ha belegondolsz, az Origins már 8 éves. Aztán jött azóta még 2 hasonló méretű játék. Persze más világ, ami más érzést okoz, de ha a rendszert nézed, nagyon hasonlóak. Hogy ennyi év alatt nem tud megujulni.. ez a tendencia felfedezheto volt a korai sorozatokban, de ott néhány évente azért teljes rendszercsere volt (az első 9 év alatt 3x). Túl sablonos lett, az igazán nagy függőkön kívül ki rak bele zsinórban 3x ilyen 200 órákat? Felfedezni a 200. kérdőjelet egy majdnem ugyanolyan barlangert, stb.
-
VTom
veterán
válasz
Creative997 #4116 üzenetére
Az outlawst nem próbáltam, sem a pandorát, de az utolsó 3 AC egyáltalán nem ugyanolyan. A Mirage-t nem veszem ide, mert az egy DLC, nem teljes árú/értékű.
Az Origins számomra AZ Assassin's Creed, az Odyssey egy baromi jó ógörög RPG, a Valhalla meg egy középkori vikinges kalandjáték.
Sajnálom, hogy ide jutottak, pont mikor megreformálták az AC franchise-t. -
Creative997
őstag
Ez sajnos várható volt. Én SW fan is vagyok és ez az Outlaws egy nagy csalódás, de a sablonos ACk ugyanazok. Itt pH-n nem lett Mirage topic de még Shadows se (pedig gondoltam csinálok).. amit aztán el is halasztottak jövőre
-
VTom
veterán
Nem pont ode való, de a Valhalla complete editiont behúztam ma PC-re is, mert akciósan most 35€, mínusz 20% 100 Creditért, így lett végül 28€.
Amint betette a Ubisof Connect librarybe, azonnal megjelent a 218 játszott óra, amit PS5-ön játszottam.
Jól működik a cross platform sync, kár, hogy az Origins-re, Odyssey-re nem tudták megcsinálni. -
Raga.cs
tag
válasz
user112 #4113 üzenetére
Igen ez engem is zavart , késöbb mentem vissza mikor már jól fel voltam tápolva meg mikor már nagyjából megtanultam a játékot. Pl. Itt tudsz "tanulni" [link] (Legális csalás a Big horn blow (nagyszarvú íj) ) Használod a gravírozást stb? Leggyengébb szint nem kihívás..
[ Szerkesztve ]
-
user112
senior tag
Csak tudnám mi élvezet van abban, hogy a leggyengébb szintes is alig érnek valamit a skillek, míg a Minotaur szele is eltalál. De még mintha a mozgás is gátolva lenne. De a fél legyőzés elérése utáni sikertelen harcot követően miért is áll vissza a legelejére? Hogy elmenjen a kedvem tőle, és otthagyjam?
-
user112
senior tag
Eljutottam Alexiosig. 138 óra, 63. szint. De úgy látom, még van mit tenni a térképen. Néhány bosszantó dologtól eltekintve, nagyon ott van ez a story. -
Raga.cs
tag
válasz
user112 #4108 üzenetére
Szia!
"
Hogy lehet harc közben nyílvesszőket készíteni? Menübe lépés nélkül.
"
Menübe (én az "I" gombot használtam) lépés nélkül nem, csak a nyíl típusát lehet "G" vel.
"
A gyors mentésnek mi a módja?
"
F5 gyorsmentés F9 visszatöltés (ha nem defináltad át másra).
"
Esetleg skillt is lehet így váltani?
"
Csak menüben lehet a skilleket összerakni.[ Szerkesztve ]
-
user112
senior tag
Sziasztok.
Hogy lehet harc közben nyílvesszőket készíteni? Menübe lépés nélkül.
A gyors mentésnek mi a módja? Szintén menübe lépés nélkül. Esetleg skillt is lehet így váltani? -
user112
senior tag
válasz
Creative997 #4105 üzenetére
Ezek közül csak a rush assassination és a hero strike rendelhatő az L1 mellé, nem?
Még a fegyverekkel kérdeznék.
Eddig úgy játszottam, hogy az alacsonyabb szintűeket eladtam, nehéz fegyvereket, lándzsát nem tartottam hatékonynak csak kard és tőr, meg persze a nyíl volt. Új szinten mindig a neki megfelelő szintű fegyvert és páncélt veszek, választok. A fegyverkovácsnál viszont régi szintű fegyverek jönnek fel a fejlesztésnél. Miért? A bevésésnél nem igazán értem, hogy melyik a jó választás, de rá szoktam tenni egyet random. -
user112
senior tag
válasz
Creative997 #4103 üzenetére
Hasonló szintű fejvadász ellen mi a legjobb a közvetlen csatában?
-
Creative997
őstag
válasz
user112 #4102 üzenetére
Ez nagyban függ, hogy milyen stílusban szeretsz harcolni, melyik stílus felé orientalodsz. Én személy szerint a warrior és assassin preferaltam, de ha a godmode akkor sok huntert is érdemes betarazni, mert távolból lehet instant killezni velük.
Nehéz pontosan megmondani mit rakj be, ez tényleg a stilusodtol függ -
user112
senior tag
Sziasztok!
Általában mely képességeket célszerű hozzárendelni a vezérlő gombokhoz? Gyakran kell változtatni a helyzettől függően?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Megmosolyogtató tárterülettel indít az iPhone SE
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Robotporszívók
- Gitáros topic
- Feldarabolná az Intelt a Broadcom és a TSMC
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...